Tudományos éjszaka

2010. szeptember 26. 11:38
Ma már mindennek van napja, hete, hónapja, éve s legújabban éjszakája.

„Ma már mindennek van napja, hete, hónapja, éve s legújabban éjszakája. Múzeumoknak, régiségkereskedőknek, vegetáriánusoknak, színházaknak, görkorcsolya-élezőknek.

S a vakoknak az örök éj.

Népszerűsíteni kell, közel hozni, bemutatni a nagyközönségnek; lehetőleg budoártitkokkal, laboratóriummal, állatraktárral, hol simogatni lehet a megrákosított fehéregeret, interaktív játszóházzal a tudományt – Pistike ki ne aludja magát, holnap szombat, délig húzzuk a lóbőrt, a kirándulás – napfényben, őszi illatban –, hálisten elmarad megint.

Okos, kellemes és hasznos lények – tudósok és tudományos hosztesszek – vezetgetnek produkciótól produkcióig, a költségvetés osztói vették a lapot: ez kell a népnek! És még hasznos is! Haladó! Modern! Korszerű! Manyika nyilván nem celeb akar lenni már, ha megismerkedett a nanotechnika velőtrázó perspektíváival! S a derék Ödön papa immár letesz kényszerítő akaratának bevetéséről, hogy nevének, vagyonának, hatalmának örököse ne legyen középlatin filológus –, mert a tudomány szent dolog! De azért grecista az nem, nem, nem és nem! A tudománynak is van határa!”

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés