Szoros

Fidesz vs. Gémesi: ki lesz Gödöllő polgármestere?

2010. szeptember 25. 11:56
Annak ellenére, hogy Gémesi György gödöllői polgármester támogatta a Fidesz jelöltjét áprilisban, és ennek fejében megígérték neki, hogy ősszel nem indítanak ellene polgármesterjelöltet, mégis ringbe száll a kormánypárt Gémesi ellen.

Gödöllő polgármestere, Gémesi György sikerként értékeli az elmúlt ciklust, hiszen a város tizennyolc pályázatot nyert meg, melynek köszönhetően 2,5 milliárd forintot kapott a város, mely a 2011-es magyar EU-elnökség egyik fontos helyszíne is lesz. Azt viszont nem teljesen érti Gémesi, miért indít ellene jelöltet a Fidesz, amikor úgy állapodott meg a kormánypárttal tavasszal, hogy a fideszes jelölt támogatásáért cserébe nem kap tőlük ellenfelet ősszel: „Nem kegyet kérek. Ez nem alku kérdése. Ez egy háromlábú megoldás, amelynek egyik lába, hogy én támogattam a Fidesz jelöltjét, ennek fejében megígérték, hogy ősszel nem indítanak ellenem polgármesterjelöltet” - olvasható a Magyar Narancs riportjában.

A szavak ereje

„Az elmúlt két évtizedben a jelenlegi polgármester kisajátította magának a jobboldali jelölt pozícióját, kihasználva, hogy Gödöllő lelkületében inkább jobboldalinak tűnik. Így minden jobboldali érzelmű ember csak rá tudott szavazni, a baloldalnak meg soha nem volt annyi támogatottsága, hogy ezt megfordítsa. Most mindazoknak, akik meg szeretnék változtatni Gödöllő egyszemélyes királyság jellegét, lehetősége van, hogy szavazatával elősegítse a változást” - írja honlapján Boros Andrea, a Fidesz gödöllői polgármesterjelöltje, arról, miért indul az önkormányzati választáson.

A polgármester pártjára sietett Ángyán József, az Orbán-kormány államtitkára is, aki egy helyi lapban azt írta, hisz az adott szó erejében, ezért döbbenetes a fordulat a Fidesz részéről. A fideszes Boros Andrea azonban úgy látja, „nagyon káros lenne Gödöllő városának, ha egy 68 százalékos parlamenti többség idején még mindig Gémesi György maradna a polgármester, aki ráadásul az utóbbi években már meglehetősen kiszorult a nagypolitikából.” A város képviselő-testületében jelenleg 15 lokálpatrióta, hat szocialista, két fideszes és egy SZDSZ-es képviselő ül. Kérdés, hogy az immáron 14 tagúra csökkentett testületben kié lesz a többség.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mintha valaki belengette volna a nemzeti együttműködés rendszerét a forradalom után (amit állítólag én is megvívtam). Hogy fér az ezzel össze? Vagy az a feltétlen igazodást jelenti?

Húúú! Kis betűvel írtam a NER-t. Ezer bocsánat. Azonmód el is határolódok önmagamtól. Fúj!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés