Muszlim lakoma a bazilikánál

2010. szeptember 10. 11:31
Háromnapos éjszakai böjti vacsorával várták az érdeklődőket a törökországi muszlimok a Szent István-bazilikánál. A vallási békét hirdető csoportnak a bazilika is segített.

A vallási megbékélést hirdető török muszlimok jelentek meg és vertek sátrat a budapesti Szent István-bazilikánál. A csoport tagjai ramadáni vacsora keretében három éjszaka látták vendégül az érdeklődőket. A rendezvényhez áramot és bútorokat a bazilika szolgáltatott Díszvendégként megjelent az albán nagykövet is.

A Dialógus Platform Egyesület célja a törökországi iftár hagyományainak felelevenítése. Az iftár a ramadán böjtje alatti éjszakai vacsorákat jelenti. 

Almak Ömer főszervező szerint a magyarok egyoldalúan gondolkoznak a török uralomról: „Az Oszmán Birodalomban vallásszabadság volt, nem üldözték a keresztényeket” – mondta a Népszabadságnak.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szögezzük le, azért volt szüksége a németeknek (és nyugateurópának) mohamedán bevándorlókra, mert a multinacionális cégek érdeke ezt kivánta. Nekik volt szükség az olcsó munkaerőre, megbízható köröülmények között.

Most a multik jobbra el, mert az elöregedő és súlyos etnikai konfliktusokkal terhelt Európa gazdasági- és vásárlóereje csökken és itt hagyják maguk után a sz*..., a problémákat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés