LMP: Az Audi-ügy hasonlít Sukoróra

2010. augusztus 25. 13:20
A zöldek nem nézik jó szemmel a győri Audi-gyár terjeszkedését: szerintük a jogszabályok megkerülésével történt a villámgyors területszerzés.

Az LMP szerdán közleményt adott ki a győri Audi-gyár bővítésére megvásárolt egykori honvédelmi területtel kapcsolatban. A párt állítása szerint az ingatlan ökológiai oltalom alatt áll, a Natura 2000 hálózat része. A terület tavasszal rendkívüli eljárás keletében került beruházási területté.

Közleményükben az áll: „Az előző kormány a sukorói telekcseréhez hasonló nagyvonalúsággal spórolta meg a termőföld átminősítésével, a belterületbe vonással és ezek ingatlannyilvántartási átvezetésével járó hosszas procedúrát”.

Az ökopárt az ügy haladéktalan kivizsgálását követeli a kormánytól. Úgy gondolják: „a helyi közösségek és jogszabályok megkerülésével még a legjobb szándék esetén sem születhetnek jó döntések”. Nem kérdőjelezik meg a német cég munkahelyteremtésben betöltött szerepét, ám szerintük autógyártás helyett zöld munkahelyekre lenne szükség.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

mi sem hasonlóbb,

mint egy nemlétező gigaprojekt milliárdos telekcserével a háttérben, nyilvánvaóan megvalósíthatatlan ígéretekkel, amely az egész velencei tó tönkretételével fenyeget

meg egy létező, működő, a környék életében részt vevő, a környezetvédlemmel aktívan is foglalkozó nagyvállalat reális bővítése

ha eddig lettek volna valakinek illúziói az lmp-vel kapcsolatban, most nyugodtan leszámolhat velük....

Az Audi olyan területen működik, ami az adott határokon (utak, más gyárak) belül nem bővíthető tovább. A gyár és a régi 1-es út közötti területen jelenleg laktanya, egyéb honvédségi terület, és jó sok gaz, meg bozót van, a terület teljesen rendezetlen. Az Audi szempontjából ez a legmegfelelőbb terület, mert az Audi mellett húzódó út túl oldalára kell csak átmennie. Ez az út egyébként egy lakott területeket elkerülő tehermentesítő út, ami az M1-es autópályát, az Ipari Parkot és a régi 1-es utat köti össze. Az Audi nélkül ez az út valószínűleg meg sem épült volna. Akkor meg azért pofáznának a zöldek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés