Ingyen lesz a tűzijáték

2010. július 23. 10:30

A kormány már tárgyal azzal a pirotechnikai céggel, amely felajánlotta az augusztus 20-i tűzijáték ingyenes lebonyolítását. Ugyan a részletekben még nem egyeztek meg, nagyon valószínű, hogy megállapodásra jutnak az egyeztetések során.

Elvi megállapodás született a kormány és aközött a szombathelyi cég között, amely felajánlotta, hogy térítésmentesen tartja meg az augusztus 20-i tűzijátékot Budapesten.  „A részletekről még egyeztetni kell, de a kormány már elfogadta a cég felajánlását, és megszületett az elvi megállapodás” - mondta el Farkas Mihály, a Kopula ’96 Kft. ügyvezetője. Hozzátette: végleges megállapodást még nem kötöttek. Farkas még nem tudja, pontosan mekkora értékű lesz a felajánlás, de kiemelte: ők a tűzijáték lebonyolítását vállalták magukra, az ünnepség többi részéről nem esett szó.

A kormány más felajánlásokat is kapott cégektől és magánszemélyektől - áll a Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság által kiadott közleményben. Ezeket a felajánlásokat esetenként értékelik, és amennyiben ezek szakmailag és jogilag sem kifogásolhatóak, elfogadják azokat. A közlemény szerint a kormány célja az, hogy az augusztus 20-i ünnepséget a korábbiaknál alacsonyabb költségekkel, az árvízkárosultak javára való összefogás jegyében rendezzék meg.

A Kopula '96 Kft. még júniusban ajánlotta fel a tűzijáték ingyenes megrendezését. Akkor döntésüket azzal indokolták, hogy szeretnének segíteni az árvízkárosultakon, de egyben el akarják kerülni azt is, hogy az ország tűzijáték pártiakra és ellenzőkre szakadjon.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/10830

Ajánljuk még a témában