Novák: Lógjon!

2010. július 12. 21:13

A fideszes és jobbikos képviselők a parlament hétfői ülésnapján szólalkoztak össze, amikor Meggyes Tamás esztergomi polgármester mentelmi jogáról kellett dönteniük. A jobbikos Novák Előd azt kiabálta: „Lógjon!” - de szerinte ezt a jog felfüggesztésére értette.

Az Országgyűlés úgy döntött: fenntartja két fideszes politikus, Meggyes Tamás és Szekó József mentelmi jogát. Mindkét politikus ellen rágalmazás miatt tettek feljelentést. Meggyes Tamás kiadását a Jobbik és az LMP, Szekó Józsefét csak a Jobbik támogatta. A fideszes L. Simon László ügyrendi felszólalásában elmondta: Meggyes mentelmi jogáról történő szavazást megelőzően Novák Előd jól hallhatón azt kiabálta: „lógjon!” A jobbikos képviselő ezt nem tagadta.
 

Novák viszont megmagyarázta: a mentelmi jog felfüggesztésével kapcsolatban mondta, hogy „függesztődjék fel, azaz lógjon”. „A bekiabálás klasszikus parlamenti műfaj, és pártja nem bünteti a radikalizmust, a szókimondást, a humornak ezt a formáját” - tette hozzá a politikus. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője visszatérne az ügyre a házbizottság ülésén. 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/10388

Ajánljuk még a témában