Az LMP továbbra sem kér a szocikból

2010. június 17. 16:29

Rendkívüli kongresszust tart az LMP szombaton, ahol döntenek az önkormányzati választásokon való részvétel feltételeiről, bár főpolgármester-jelöltet még nem állítanak. Karácsony Gergely szerint kicsi az esély a tárgyalásra a szocialistákkal.

Rendkívüli kongresszust tart szombaton a Lehet Más a Politika, itt fognak dönteni az önkormányzati választásokon való indulás feltételeiről, azonban főpolgármester-jelöltet még nem állítanak.

„Úgy gondolom, több olyan politikusunk is van, akik alkalmasak lennének a posztra, és ha a szocialisták úgy gondolják, hogy az LMP jelöltje jobb annál, mint akit ők tudnak állítani, akkor javaslom, hogy támogassák a miénket” – mondta el csütörtökön Karácsony Gábor, a párt frakcióvezető-helyettese a szocialistákkal való közös jelöltállítás lehetőségéről. Kijelentette, önállóan kell saját politikájukat tovább építeniük, ezért a kiemelt fontosságú posztokért saját jelölteket kell állítaniuk.

A politikus közölte még, pártjában eddig két-három lehetséges főpolgármester-jelölt merült fel, azonban neveket nem mondott, mondván nem akarja, hogy az egyébként a párthoz és holdudvarához tartozó személyek a sajtóból értesüljenek jelöltségükről. Karácsony hozzátette, véleménye szerint az LMP várhatóan július első hetében közli, kit indít a budapesti főpolgármesteri székért.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/9444