A magyar nők jobbak

2010. június 8. 15:59

Olvasásban, szövegértésben, problémamegoldásban és számolásban mérte fel 11 nemzet kompetenciáját a 16–65 éves korosztályban a Kanadai Statisztikai Hivatal. A magyar nők olvasásban, problémamegoldásban, ráadásul még számolásban is felülmúlják a magyar pasikat.

Kozák András, az óbudai Nagy László általános iskola igazgatóhelyettese rámutatott: „Az 5-6. osztálytól a tanítási órák 25 százaléka kompetenciafejlesztésből áll, ennek a korai gyümölcsei ezek az adatok.”

Az eredményeken még dr. Köpeczi Bócz Tamás, a felmérés magyar vezetője is meglepődött: „A tendencia néhol a nemzetközi viszonylatban is kimutatható, mivel egyre hosszabb ideig járnak már a nők is iskolába, de jellemzően még mindig férfiuralom van számolásban. A magyar adatok pontosan ezért nagyon egyediek és kiugróak” - magyarázza.

„A nőknek több területen kell, hogy megállják a helyüket, úgy mint család, karrier, háztartás. Ezért találékonyabbak, hiszen sokkal több dolgot kell egyszerre megoldaniuk.” - véli Gazdag Enikő, pszichológus.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/9047

Ajánljuk még a témában