Gera a Suttogó Halál

2010. április 30. 13:58

Egekig magasztalják az angol bulvárlapok a Fulhamot európai ligadöntőbe juttató magyar focistát.

A pénteki The Times „Fulham heroes, Liverpool zeros” (Fulham: hősök, Liverpool: nullák) rímbe szedett főcímmel emeli ki, hogy a londoni kiscsapat és az észak-angliai óriás közül az előbbi jutott a fináléba, Gerának köszönhetően. A lap szerint a Fulham öreg stadionjában valószínűleg még soha nem volt akkora zaj, mint a magyar játékos győztes találata után. A hamburgi ellenfél okozott még némi ijedelmet, de a londoniak szilárdan állták a sarat.

A pénteki Daily Mirror hatalmas betűkkel szedett History (Történelem) főcímmel és a gólmámorban ünneplő Gera egész oldalas fotójával indítja sportrovatát. A meccsről szóló részletes ismertetés Top Gera (Gera a csúcson) főcímmel indul, de a cím szójáték is. A cikket a gólt ünneplő Gera Zoltán két újságoldalra kiterjedő fotója illusztrálja "Zolt from the blue” szójátékkal, kissé átalakítva a "Derült égből villámcsapás" (Bolt from the blue) kifejezés angol változatát.

A pénteki The Sun - a legnagyobb brit bulvárlap - szintén elsütötte a „Top Gera főcímet sportrovatának első oldalán, és megállapítja, hogy az első Fulham-gólt szerző Simon Daviesszel együtt Gera „felejthetetlenné tette ezt az estét is a hazai szurkolók számára”. A lap idézi az általa „Suttogó Halálnak” nevezett magyar játékost, aki kijelentette: élete legfontosabb góljának tartja a Hamburg ellen elért találatot, de a Fulham minden egyes játékosa nagyon jól teljesített.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/7514

Ajánljuk még a témában