Szándékosan meghamisított mondatot adott Orbán Balázs szájába Rácz András

2024. szeptember 26. 20:06

A történészt az sem zavarta, hogy az említett kijelentést konkrétan a 444.hu költötte.

2024. szeptember 26. 20:06

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: összekapaszkodva, szervezetten rontott neki Orbán Balázsnak a Telex, a 444, a Magyar Hang, Magyar Péter és Török Gábor. Az akció olyan jól sikerült, hogy

képernyőképek igazolják: remek az együttműködés, teljes az összhang Magyar Péter, Török Gábor és a baloldali sajtó között.

Erről részletesebben ide kattintva olvashat.

Ezt is ajánljuk a témában

Szándékosan meghamisított mondatot adott Orbán Balázs szájába Rácz András

A baloldali médiumok által generált hullámocskákat nem sokkal később Rácz András, történész is meglovagolta volna. Közösségi oldalán megosztott posztjában ennek érdekében még olyan mondatot is Orbán Balázs szájába adott, amelyet a miniszterelnök poltikai igazgatója nem mondott.

A történész posztjában ugyanis Orbán Balázs-idézetként például a következőt írja:

Rácz András által Orbán Balázs szájába adott mondat. Fotó: Képernyőkép
Fotó: Képernyőkép

Csakhogy a fenti mondat nem Orbán Balázstól származik, az mindössze a 444 által írt, a politikus kijelentését szándékosan félreértelmező cikk címe (lenti kép).

A 444 által Orbán Balázs szájába adott mondat. Fotó: Képernyőkép
Fotó: Képernyőkép

Amivel ellentétben Orbán Balázs valójában úgy fogalmazott:

„Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé.”

Vagyis Rácz András olyan mondatot adott Orbán Balázs szájába, amelyet a politikus olyannyira nem mondott ki, hogy azt konkrétan a 444.hu költötte.

Orbán Balázs külön videóban tisztázta a félreértést

Pedig Orbán Balázs nem sokkal a Telex, a 444, a Magyar Hang, Magyar Péter és Török Gábor közös akciója után tisztázta a félreértést, egyértelművé téve '56-os álláspontját.

Magyarország békepárti álláspontja a háborúpárti nyomásgyakorlás ellenére is sziklaszilárd lesz a jövőben”

– húzta alá a miniszterelnök politikai igazgatója (következő videó).

Ezzel kapcsolatos cikkünket olvasóink ide kattintva tekinthetik meg, míg Rácz András teljes bejegyzését itt nézhetik vissza:

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mango5
2024. szeptember 27. 02:20
jah ukránok is biztos is nagyon akarják ezt a haborut azert kell kenyszersorozással begyujteni az embereket .... vicc :)
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. szeptember 27. 01:37
Itt van a saját szájából: streamable.com/tyjzb3
kaqxar
2024. szeptember 27. 00:39
Tessék feltenni a kérdést: ha az országunkat megtámadná Oroszország, akkor védekezésre szólítana fel Orbán? A beszélgetés alapján a válasza: NEM. Ezt mosdatják szarral, mert harcos a magyar - Brüsszellel. Pedig most az egyszer igaza volt. Csak nem ez a vonal. Ki fogják rúgni.
kiss.istvan770
2024. szeptember 27. 00:39
"Orbán Balázs ... azt ecsetelte, hogy Magyarország nem védekezett volna egy orosz agresszióval szemben" Még hasonlót sem mondott. Nézd meg a riportot: www.youtube.com/watch?v=y2Okk78M8LI&t=0s A 444 piacra dob egy aljas fake news-t és minden globalista libbant gondolkodás nélül átveszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!