Orbán Viktor: Ha a történelem úgy fordulna, Orbán Balázs velünk harcolna a Corvin közben (VIDEÓ)

2024. szeptember 27. 10:59

A miniszterelnök szerint a fiatalok lakáshoz jutását újabb eszközökkel is segíteni kell. „A gyermekek után járó adókedvezményt 2025-ben meg kell duplázni” – húzta alá péntek reggel a Kossuth Rádióban. Kérdésre válaszolva ugyanakkor Orbán Balázs '56-os hősök kapcsán tett kijelentésére is reagált.

2024. szeptember 27. 10:59

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában kérdésre válaszolva arra is kitért, hogy a jövőben olyanok is kapnak majd Magyarországon támogatást, akik nem mentek egyetemre, ezért hozzák létre a munkáshitelt; Orbán Viktor szerint a fiatalok lakáshoz jutását újabb eszközökkel is segíteni kell. 

A gyermekek után járó adókedvezményt 2025-ben meg kell duplázni”

– szögezte le, majd úgy folytatta, hogy a tőke nélküli kis-és középvállalkozásokat is segíteni kell. Úgy értékelt, hogy ha minden együtt tud működni, akkor a magyar gazdaság növekedése a 3-6 százalékos sávba emelkedhet. Orbán Viktor úgy számol, hogy már novemberben meg lehet kötni az uniós országok közötti európai versenyképességi paktumot. 

Orbán Balázs és 1956

Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában szóba került a kormányfő politikai igazgatója, Orbán Balázs napokban tett kijelentése is. Kérdésre válaszolva a miniszterelnök ennek kapcsán úgy fogalmazott: „most a politikai igazgatóm éppen félreérthetően fogalmazott, ami ebben az összefüggésben egy hiba, hiszen a mi közösségünk az 1956-os forradalomnak a talaján áll, abból nőtt ki. Nem lenne a mi politikai közösségünk, ha nem lettek volna az '56-os hősök, és ezért a háború és béke vitájába nem beemelni kell a magyar történelem számunkra szent és sérthetetlen eseményeit és hőseit, 1956 és az '56-os hősök, hanem inkább távol kell tőle tartani. Nem szeretném, ha az ukrán-orosz háború árnyéka rávetődne az 1956-os szabadságharcosoknak az emlékére, akiknek hálával tartozunk. És az ő dicsőségüket kell inkább napirenden tartanunk, mert ahol nem felejtik el a hősöket, ott új hősök is születhetnek. 

Nincs nekem kétségem egyetlen fideszes vezető politikai nézetei felől sem. Én biztos vagyok abban, hogy Orbán Balázs is, ha a történelem úgy fordulna, hogy megint harcolni kell a hazáért, akkor ott lesz velünk a Corvin közben.

De mindenesetre figyelnünk kell arra, hogy a háború és békéről szóló nemzetközi viták, mikor megérkeznek Magyarországra, ne tereljék félre, ne rombolják le, ne siklassák ki az egyébként fontos, belpolitikai értelmes vitákat” – mondta a kormányfő.

A miniszterelnök péntek reggeli interjúját itt nézheti vissza:

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nguru
2024. szeptember 27. 14:59
öööö... És melyik oldalon?
llnnhegyi
2024. szeptember 27. 14:27
dr miniszterelnök! Ne cicózzon! Búcsúzon el Orbán Balázstól!
Bell & Sebastian
2024. szeptember 27. 13:04 Szerkesztve
Nincsen ebben semmi meglepetés, hogy belezavarodtak Ötvenhat magyarázatába. Az ő eredetmítoszuk Nagy Imre háborús jóvátételt behajtó biztos bácsi, az Ipatyev-sortűzbizottság egyetlen magyar túlélője. Naná, hogy nem fordította a Magyar Néphadsereget az invázió ellen. Hogy beállt volna harckocsi elhárító ágyút tölteni a Corvin közbe, arról nem maradt fenn dokument. Cikáznak és tekergőznek, mint fing az üvegben / gólyafos a levegőben / zsidóban a fájdalom, esetleg mindhárom egyszerre. Mert nincsen közük Ötvenhathoz. Kádárhoz van, aki nemzeti szocializmust épített, nem teljesen sikertelenül. Kinyírta a főmoszkovitát és 3 millió proletárt befizetett Balcsi-virsli-sörre. A többi meg szopott, akárcsak most.
kastellorizo
2024. szeptember 27. 13:01
MP lemondott már?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!