Magyar Péter menekül: esze ágában sincs lemondani a mentelmi jogáról

2024. szeptember 29. 11:37

Ráég Magyarra a telefonlopási botrány. A politikus a kampányban még eltörölte volna a mentelmi jogot, most mindent kitalál, hogy ne kelljen róla lemondania.

2024. szeptember 29. 11:37
null

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Magyar Péter vasárnap reggel újra jelentkezett Facebook-oldalán és a mentelmi jogának ügyében egy zsarolással állt elő: a Tisza Párt elnöke azt írta, csak akkor hajlandó lemondani a mentelmi jogáról, ha hazánk csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Ezzel mindössze annyi a baj, hogy az uniós szervezetnek az ég világon semmi köze egy olyan köztörvényes bűncselekményhez, amivel a politikust gyanúsítják. 

Önök megszavazzák Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez. Én pedig abban a pillanatban, amikor csatlakoztunk, minden kreált ügyben lemondok a mentelmi jogomról”

– írta Magyar.

Az Európai Ügyészség elsősorban az uniós pénzek védelmével foglalkozik, a hatásköre az uniós költségvetés kárára elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatos nyomozás, a vádhatósági eljárások lefolytatása és az elkövetők bíróság elé állítása. Így Magyar ügyével kapcsolatban nem szoroz az, hogy hazánkban van-e Európai Ügyészég vagy nincs, továbbá hazánk Alaptörvénye rendelkezik arról, hogy Magyarországon a vádmonopóliumot a magyar ügyészség gyakorolja, tehát Magyar még az Alaptörvényt is módosítaná. 

Ezt is ajánljuk a témában

A kormánypártok már többször jelezték, hogy az Európai Ügyészség kérdése szuverenitási kérdés és nem akarják, hogy Brüsszelbe, azaz teljes egészében külföldre kerüljön a büntetőjogi főhatalom gyakorlásának lehetősége,

mert az újabb beavatkozási lehetőséget biztosítana a magyar belpolitikába.

Magyar Péter bizonyára tisztában van vele, hogy olyat követel és olyannal zsarol, ami nem fog megvalósulni, ugyanis esze ágában sincs lemondani a mentelmi jogáról, amely mögé most a telefonlopási ügyben bújik, 

pedig a kampányban még azzal haknizott, hogy eltörölné a mentelmi jogot.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 285 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2024. szeptember 29. 16:14
Ha az EU ügyészség valóban egy korrekt ügyészség lenne, a legkevésbé a ballibsik óvakodnának a csatlakozástól. Mert csak meg kell nézni, mit művel a ballibsi bűnözői maffia csak pl, Budapesten. Mivel az EU ügyészség is csak egy,, az EU bírósághoz hasonlóan ballibsi politikai szervezet, így viszont pontosan tudják, hogy hozzájuk, ballibsikhez ha bármit is követnek el, az úgy se nyúl.
ada17
2024. szeptember 29. 16:11
Poloska ahhoz hogy lèpjen egy gerinceset,mindig egy feltètelhez köti!!:))🤡🤡🤡A birkák meg mindig egyet èrtenek!!😀😀
Takagi
2024. szeptember 29. 15:54
Ócska,jellemtelen paprikajancsi. Már szánalmasnak sem mondható. Vergődik,aztán annyi.
Szerintem
2024. szeptember 29. 15:54
Ha az EU ügyészség valóban csak egy korrekt bűnüldöző lenne, a csatlakozáshoz a már a garázda telefon rabláson kívül is halmozottan bűnöző tiszafostosnak lenne a legkevésbé kedve. Az az EU ügyészség, az EU bírósághoz hasonlóan egy hazugság propagandákkal kézivezérelhető pártpolitikai szervezet, a ballibsiktől eltérő nézetűek fenyítésére. Az EU ügyészség vezetője is egy korrupcióval terhelt román picsa. Az EU ügyészség szeme láttára az EP képviselők akár nehéz súlyú antifás brutális bűnözők is lehetnek, a korruptak sokaságáról, az évszázad rekord korruptjáról, Ursuláról nem is beszélve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!