Ettől félnek most Európában – Orbán Viktor elárulta

2024. szeptember 25. 15:53

A miniszterelnök a blokkosodás helyett gazdasági semlegességet tartja megoldásnak.

2024. szeptember 25. 15:53

Nyitókép: Európa gazdasága bajban van a miniszterelnök szerint. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt/a kép illusztráció. 

 

Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott előadásában külön kitért arra, hogy Európa nagy bajban van a gazdaság terén, és azt is megfogalmazta, hogy szerinte miért. Mint kifejtette, ha Európában nincs összehangolva a zöld átmenet az ipar modernizációjával, akkor „kimegy az ipar Európából” és ennek következtében munkahelyek szűnnek meg. Ezt jelzi, hogy jelen pillanatban az európai cégek felénél az energiaárakat tekintik az egyik legnagyobb problémának. 

Ezt is ajánljuk a témában

A miniszterelnök szerint ameddig a fosszilis üzemanyagok ára határozza meg az európai árszintet, addig nincs értelme a „green dealnek”

A kormányfő az úgynevezett Draghi-jelentésre hivatkozott beszédében, amelyet Mario Draghi, volt olasz miniszterelnök, az Európai Központi Bank korábbi elnöke készített és amely lesújtó jövőt prognosztizált az európai gazdaság szempontjából, ha nem lesznek változások. Orbán Viktor szerint a dinamika, a gazdasági növekedés jelenleg Ázsiában van, ezért is tartja fontosnak, hogy az EU gazdasági blokkosodásával szemben Magyarország Kínával, Japánnal és az arab országokkal is élénk gazdasági kapcsolatokra törekszik a gazdasági semlegesség jegyében. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. szeptember 26. 17:36
A béka segge alatt a magyar gazdaság… Földughatod a Marcit te,mocskos tolvaj. 🤮🤮🤮
Namond
2024. szeptember 26. 04:03
"Semmilyen kommunikáció nem tudja tartósan leplezni az ürességet, a gondolattalanságot, a politikai hedonizmust." - by Lánzci András, Orbán Vicc brüsszeli partraszálló torpedóról.
canadian-deplorable
2024. szeptember 25. 17:45
Nem kéne kommunista Kína faszát szopni! Egy párt rendszer, Xi az éves gyűlésüket óriási sarló-kalapácsos jelvény alatt tartja. Útálatos kommunista rezsim, még rosszabb mint a sztálini Oroszország volt. Aki nem tudja, hogy a sarló-kalapács mit jelképez, az vagy túl ostoba ahhoz, hogy véleményt irogasson, vagy igazi Rákosi támogató kommunista szarkupac.
Dixtroy
2024. szeptember 25. 17:44
Drágota jelentése nem használandó, mivel ugyan egy két dolgot helyesen figyel meg, végkövetkeztetése a szokásos imf faszság, adósodj el még jobban, és mivel nem illik mazsolázni, így egyben elutasítható, ahogy van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!