Csúcsminiszter állt ki Orbán Balázs mellett

2024. szeptember 27. 12:00

Elég a visszataszító álszentségből! – üzente Gulyás Gergely.

2024. szeptember 27. 12:00

Nyitókép: Gulyás Gergely Facebook-oldala

 

Orbán Balázs tegnap félreérthetően fogalmazott. Márpedig ilyenkor a politikában mindig lesznek, akik félreértik az elhangzottakat – írta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezet miniszter a Facebook-oldalán. 

„Orbán Balázs néhány órával később egyértelművé tette, hogy

szavai nem voltak pontosak, de álláspontja félreérthetetlen”

– tette hozzá. A miniszter szerint most azok rágalmazzák Orbán Balázst kitartóan és engesztelhetetlenül, akik nem félreérthetően szoktak fogalmazni, hanem a hazugság bajnokai.

„Magyar Péter, aki a legrosszabb kommunista gyakorlatot idéző módon saját feleségéről készített titokban hangfelvételt. Aki nem telik el nap, hogy tényszerűen ne állítson valamilyen valótlanságot” – fogalmazott. Majd úgy folytatta: „És – érezve a hazugság frontján őt ért komoly ellenzéki kihívást – Gyurcsány Ferenc, aki a tiltott önkényuralmi jelképek közül a vöröscsillagot akarta legalizálni. Aki kiteszi Nagy Imre képét a Facebook oldalára, úgy hogy felesége soha meg nem tagadott nagyapja Nagy Imre gyilkosainak egyike. Ő – Dobrev Klára nagyapja, Apró Antal – volt az, aki az Országgyűlés elnökeként a parlamentben tapsvihar közepette jelentette be Nagy Imre kivégzését, amelyet a »nép jogos elégtételének… az ellenforradalom méltó megbosszulásának« nevezett.

Micsoda visszataszító álszentség. Ebből elég!”

 – írta. A miniszter azzal zárta bejegyzését, hogy : „Orbán Balázs a magyar közéletben az elmúlt évtizedben kiváló munkát végzett. Ezen egy félreérthető, de általa azonnal egyértelműen tisztázott nyilatkozat nem változtat”.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 16:54
🍓 ️ ­­É­­r­­t­é­­­k­e­­­l­­d­­­ ­­­a­ ­­­s­­­z­­­e­­x­­i­­­ ­­­p­­u­n­­­c­­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
2024. szeptember 27. 15:34 Szerkesztve
A NATO-nak hogyan magyarázza Orvbáb első miniszter, aki egy Vicc, ánusz ápoló házi kedvence, őszinte szavait? Kitalál valami Vicc-es Brüsszeli partraszállást, vagy elfoglalja az EKB főpénztárát?
kelemikes-2
2024. szeptember 27. 15:00
Török Gábor szerint még nyitott kérdés, mi lesz Orbán Balázs sorsa Urfi Péter POLITIKA szeptember 27., 14:31 Megosztás Ilyen hibát profi politikus csak nagyon ritkán követ el, a hiba politikai súlyát talán leginkább Márki-Zay Péter 2022-es partizános válaszához lehetne mérni – írja az „Orbán-ügyről” Török Gábor. „Pontosan azért az év politikai hibája ez a nyilatkozat, mert a Fidesz politikájának alapját, magját kezdi ki, hasonlóan ahhoz, ahogy a kegyelmi ügy tette a kormányzati családpolitikával.” Az elemző szerint a politikai problémák egy részét el lehet intézni elhallgatással vagy tereléssel, Orbán Viktor gyors reagálása „jól mutatja, hogy a Fidesz is tisztában van az ügy súlyával. Nem érdemes azt gondolni, hogy ne lenne jelentős a miniszterelnöki megszólalás: a politikai szótárban a »hiba« nagyon súlyos beismerés.”
kelemikes-2
2024. szeptember 27. 14:58
Így vont párhuzamot Orbán Viktor tizenhat évvel ezelőtt 1956 és egy orosz katonai agresszió között Gazda Albert belföld szeptember 27., 09:46 Megosztás „Amikor független országot ér katonai agresszió, akkor a közép-európai népeknek kötelessége egyértelműen és világosan beszélni.Szerintem bennünket, magyarokat 56 miatt különösképpen terhel ez a kötelesség.Ezért amikor egy független államot az oroszok katonai agresszióval megtámadnak, akkor nekünk világosan, egyenesen és helyes erkölcsi alapállást elfoglalva érdemes megszólalnunk.” Mindezt Orbán Viktor korábbi és későbbi miniszterelnök – aktuálisan ellenzéki politikus – mondta egy 2008-as rendezvényen. Orbán akkor a grúziai háború eseményeit kommentálva szólalt meg és vont párhuzamot az 56-os forradalom és az orosz katonai agresszó között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!