Pénteken kezdik a főpolgármester-jelöltetekre leadott érvénytelen szavazatok újraszámlálását

2024. június 13. 08:19

Az eredmény várhatóan még aznap, egy sajtónyilvános eseményen kerül majd kihirdetésre.

2024. június 13. 08:19
VITÉZY Dávid

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

A HVG értesülése szerint pénteken fogják elkezdeni a főpolgármester-választásra leadott érvénytelen szavazatok újraszámlálását. Ahogy lapunk korábban megírta, Vitézy Dávid számos „furcsaságot” és anomáliát talált a főpolgármester-jelöltekre leadott érvénytelen szavazatok között, és mivel a választáson közte és a jelenleg regnáló Karácsony Gergely között mindössze 324 lett a szavazatkülönbség, a szavazás végeredménye kapcsán hivatalosan is fellebbezett a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB), és kérte az érvénytelen szavazatok újraszámolását.

Az NVB a kérésnek helyt adott, a döntése értelmében az érintett szavazatok újraszámlálást pénteken kezdik majd el.

Az NVB által érvénytelennek tekintett voksokat a Nemzeti Választási Irodába (NVI) szállítják, az NVB számolja őket újra, amihez az NVI közreműködését is igénybe veszi majd. Csütörtök délután 16:00 óráig kell leadni az urnákat, amelyek felbontásakor a helyi választási bizottság tagjai is jelen lesznek.

Összesen 24,592 érvénytelen szavazat újraszámlálását péntek reggel kezdik meg, és várhatóan még aznap be is fejezik. A szavazatszámlálás teljes folyamata nyilvános lesz. Az NVB közölte, hogy az újraszámlálás során a Fővárosi Választási Iroda szavazásnapról szóló körlevelében foglalt útmutatót alkalmazzák.

Az eredmény várhatóan még aznap, egy sajtónyilvános eseményen kerül majd kihirdetésre. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
numero1-2
2024. június 13. 16:23
Mi van ha mind ketten indulnak karacsonyi nyer de vitezy es alexandar képviselöi többen vannak a köugyúlesbe ???akkor az van amit ök akarnak
zsellér péter
2024. június 13. 13:08
barkov08 2024. június 13. 09:53 KSH, NVI, G7-számítás: "Nincs fideszes többség, ahol a lakosság legalább 60 százaléka érettségizett" Már értem az oktatás lezüllesztését a Fidesz részéről. Buta, prolikat kell nevelni és megmarad a 2/3. Ez konkrétan hazugság - A XVI kerületben a Fidesz rommá verte a moslékot és itt az egyik legmagasabb az arány Egyébként olvasson Oswald Spenglert: a Nyugat Alkonyában elmondja , hogy a modern nyugaton az emberek tisztánlátása a városiasabb és magasabb iskolázottsággal csökken ( az okait Sprengler a gyerekkortól folyó agymosással magyarázza , de tessék elolvasni Őt) Magyarán : egy tanulatlan paraszt ember , aki csak saját élettapasztalatára építi a véleményét tisztábban lát mint a városi értelmiségi - de az egész XX század erről szól Harmadszor: A kereszténységhez való viszony , az ISTEN HÍT számít . Ez dönt a tisztánlátásról - Aki nem hisz semmiben nihilista lesz vagyis liberális
bagoly-29
2024. június 13. 12:12
Ezt sem sikerült megakadályoznia a mosléknak! Ha csak körzetenként (202!) csak 2-2 érvénytelenitett szavazólap érvényes, már nyer Vitézy!
nempolitizalok-0
2024. június 13. 10:02
Ahogy elnézem, a ballibsik már előre tudják a végeredményt és a helyett, hogy demokraták lévén örülnének a demokráciában esett folt kijavításának, frusztráltak, a szavazókat szidják. Most akkor nektek büdöslibsik a demokrácia fontos, vagy Karácsony győzelme??:DD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!