Karácsony: Az egész főpolgármester-választást ismételjék meg!

2024. június 13. 16:31

A főpolgármester szimpatizánsait péntek este 18 órára az NVB épülete elé hívta.

2024. június 13. 16:31
null

Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Karácsony Gergely rendkívüli sajtótájékoztatót tartott csütörtökön délután, ahol azt kérte, függetlenül az NVB vizsgálatától, ismételjék meg Budapesten a főpolgármester-választást. Mint ismert, szerda este döntött úgy a Nemzeti Választási Bizottság, hogy Vitézy Dávid kérésére újraszámolják a vasárnap leadott érvénytelen szavazatokat, erre pénteken kerül sor. Sajtótájékoztatóján Karácsony elmondta, szerinte egyre kevesebb a remény, hogy a főpolgármester-választás tisztességes és eredményes lesz, szavai szerint a Fidesz megtévesztette Szentkirályi Alexandra visszaléptetésével a választókat.

A 324 szavazattal vasárnap újrázó főpolgármester szerint a Vitézy által kért újraszámolás csak tovább bonyolította a helyzetet, hiszen érvelése alapján az újraszámolásra beszállított szavazólapok körül is több a bizonytalanság, és elmaradtak olyan kontroll-mechanizmusok, így úgy látja, nincs biztosítva, hogy minden jogszerű és törvényes lesz.

Függetlenül attól, hogy mi lesz az újraszámlálás jogi eredménye, ha ezután Vitézy Dávidot, de akkor is ha engem hoz ki győztesnek a Nemzeti Választási Bizottság, azt fogom kérni, hogy ismételjék meg a főpolgármester-választást”

– fogalmazott a főpolgármester, aki szerint egész Budapesten a lehető leggyorsabban le kell zajlania a választásnak. 

Karácsony Gergely pénteken 18 órára a Nemzeti Választási Bizottság épülete elé hívta szimpatizánsait. 

Összesen 373 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZagerEvans2525
2024. június 14. 10:22
Megismételni? A választás rendjét törvény szabályozza. Ez nem olyan, hogy én meg a szomszédom kimegyünk a kocsmaudvarba egy jó kis bicskaviadalra. Lement vasárnap 1 választás, bedobtak X számú szavazólapot. Az volt a meccs, abból kell az eredményt megállapítani. Ha csak 1 db érvényes szavazat futott volna be, már az is végeredmény, mivel sehol a főváros területén nem történt olyan esemény (vulkán, cunami, fegyveres harc, stb), amely akadályt gördíthetett volna. Jó, meg lehet változtatni minden törvényt. Ezt 2/3-dal, visszamenőleges hatállyal. Háát. Alkotmánybíróság, memzetközi fogadtatás, miegymás. Ez nem ér annyit. Főként, hogy a 34 fős testületből 33 már fix. Igen, a főpolginak (minden polginak) vannak különleges jogosultságai, mivel közvetlenül választják, s kezelni kell azt is, hogy kisebbségben lehet 5 évig. Milyen jó, hogy ez ügyben sem enyém a döntés.
2024. június 13. 22:16 Szerkesztve
Fair megoldás is lerhetner, de politikai öngyilkosság volna, mert már mindenki látja, hogy győzött e Fidesz, így a behódolók máshová voksolnának, akkor is ha eddig Karácsonyoztak.
nyugalom
2024. június 13. 22:04
A lanya? Uaz a savanyú vigyor! Kövér, öregecskedő asszony! Proli komcsik! Lapozzunk!
Sanyi72
2024. június 13. 21:53
Befostál geli? Meg a fecó és a drazsé is? Szarhazi taknyok vagytok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!