Európai vaj, amely sokszorosan lekörözi az amerikait – nem véletlenül egyre nagyobb kedvenc
Érdekes megállapítást tettek a szakemberek a két vaj összehasonlítását követően. Nem véletlen az európai vaj fokozódó népszerűsége.
A Magyar Bocuse d'Or Akadémia Egyesület a 2016. évi Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjére pályázik, a kormány pedig teljes mellszélességgel támogatja a kezdeményezést.
A kormány támogatja a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Egyesületnek a 2016. évi Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjének megrendezésére és lebonyolítására vonatkozó pályázatát, és annak sikeressége esetén vállalja a döntő megrendezéséhez szükséges feltételek biztosítását. A Magyar Közlönyben kedden megjelent határozat felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy sikeres pályázat esetén a 2016. évi Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjének megrendezése és lebonyolítása során felmerülő kiadások fedezetét az adott évi költségvetésben biztosítsa.
A Bocuse d'Ort, a kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai rendezvényét több mint húsz éve hívta életre Paul Bocuse mesterszakács, a verseny névadója és elnöke. A legutóbbi, idén januárban megrendezett világversenyt Thibaut Ruggeri francia séf nyerte meg, a magyar induló, Széll Tamás a tizedik helyet szerezte meg, egyben elnyerte a legjobb plakátért járó különdíjat. Széll Tamás a tavaly márciusban Brüsszelben megrendezett európai döntőn szerzett jogot arra, hogy Magyarországot a világdöntőn képviselje.