Sokkoló: az egyik legnépszerűbb ropogtatni való is szerepel a legártalmasabb ételeink listáján
Rákkeltő anyagok – kiderült, melyik három összetevő a legveszélyesebb az élelmiszerekben.
A hazai élelmiszerek kétharmadát drágábban kínálják a boltok, mint amennyire indokolt volna – írja szombaton a Magyar Nemzet az Agrárgazdasági Kutatóintézet felmérése alapján.
Kertész Róbert, az Agrárgazdasági Kutatóintézet ágazati ökonómiai osztályának vezetője a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, tapasztalataik szerint az élelmiszerek bolti ára többnyire magasabb annál, mint ami az adott élelmiszerek előállítási költségéből és egy méltányosnak nevezhető nyereségszintből következne.
A szakmai vizsgálatok azt is megállapították, hogy a kenyér árának emelését egy ideig nagyban segítette az is, hogy a lakosság már számított a drágulásra.