UK

A Theresa May ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról vitáznak a londoni alsóházban.

6
Civil pályázatok

Senkit nem teszünk feketelistára – szögezi le Szalay-Bobrovniczky Vince a civil pályázatokról a Mandinernek. A civil és társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár elmondta: nyugodtan pályázhatnak liberális szervezetek is, de jogsértésre senki nem kap pénzt. A kormányzat pedig érvényesítené szeretné a saját filozófiáját is, és lesznek majd érzékeny döntések és sértődések is – fogalmaz Szalay-Bobrovniczky Vince. Nagyinterjúnk.

9

Szerdán négy amerikai katona halt meg egy észak-szíriai robbantásos merényletben.

Egy esetleges sárgamellényes lista a Nemzeti Tömörülést gyengítené az európai választáson.

12
Brexit-dráma

Nem kaphatod meg mindig azt, amit akarsz: még a Rolling Stones klasszikusa is előkerült a Brexit-döntés után zajló európai parlamenti vitában. Egymásnak üzengető angol, skót és ír képviselők, értetlen uniós vezetők és brit lobogós zoknit villantó Nigel Farage – tudósításunk Strasbourgból.

17
Non, je ne regrette rien

Reggeli kocogása előtt nyilatkozott a Brexit-népszavazás után lelépő volt brit kormányfő a sajtónak.

7

Felszólaltak az MSZP, a DK, a Jobbik, a Momentum és az LMP helyi politikusai.

50
Vallások

A pápa azt írta a Barátság Bibliája című könyv előszavában, hogy a két történelmi vallásnak közösen kell szolgálnia az emberiséget.

21
Ellenzék

Az ellenzéki pártok tudni szeretnék, hogy az állami cégek alkalmazni fogják-e a munka törvénykönyve túlórával kapcsolatos módosításait.

80

A külügyminiszter az átadó ünnepségen kiemelte, hogy tavaly több mint 17 ezer új munkahely jött létre a beruházások nyomán, az átlagfizetés ezeken a munkahelyeken 420 ezer forint volt.

5
Kohézió

Az EU kohéziós alapjából mintegy 53 milliárd forint befektetésnek köszönhetően az utasok hamarosan jobb körülmények között utazhatnak néhány magyar fővárosba tartó és onnan induló vonaton.

1

A Fidesz elnökségének döntése alapján a párt Hollik Istvánt jelöli a Hirt Ferenc halála miatt megüresedett országgyűlési képviselői helyre.

4

Az Európai Bizottság szóvivője szerint viszont csak akkor van lehetőség a meghosszabbításra, ha az Egyesült Királyság ezt jó okkal kéri.

3

Maas a német közszolgálati rádiónak nyilatkozva azt mondta, hogy „a játszadozások ideje most már lejárt".

13

Putyin tiszteletben tartja, hogy Szerbia az Európai Unió tagjává kíván válni, és szerinte a Balkánon jelentős destabilizáló erő az Egyesült Államok politikája – derült ki az orosz elnökkel készített nagyinterjúból.

7
Nők és nők

Egy új kutatás szerint jellemzően a nők azok, akik kiemelt kísérleteket tesznek arra, hogy büntessék a „könnyű nőnek” tűnő nőket.

3

Armin Alibasic házában a rendőrség egy vegykonyhára bukkant, ahol robbanószer előállítására is alkalmas eszközöket, robbanószer-készítési útmutatót, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet zászlaját és machetéket is talált.

Brexit

A brit alsóház kedd este elutasította Theresa May miniszterelnök Brexit-tervét. A képviselők 432 nem és 202 igen szavazattal visszautasították a Brexit végrehajtásáról szóló csomagot. Theresa May sorsáról szerdán döntenek.

19

A bűnszervezet mintegy 450 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek, fő gyanúsítottaknál még háborús lőfegyvert is találtak.

1
háló&puding
Fegyvereket is találtak náluk.
4
A 2018-ban kivégzett emberek fele külföldi.
4
Kerek születésnapját ünnepli a bársonyos hangú, kortalan énekesnő.
Színpadra lép az első tíz versenyző.
5
Nyáron fogott először golfütőt a kezében.
9
Egy helybeli azt mondja, remélik, hogy Putyin eljön, hogy megnézze az épületet.
15
Akár az idők végezetéig is szólhat.
31
Mivel vállalta a kár megtérítését, megszüntethetik az eljárást.
11
40-46, rombuszmintás, lyukas. Részlet a közmédia adásából.
14
Küldjük a The Clash klasszikusát az önmaga körül vergődő brit politikai elitnek!
2
Ezzel próbálták megmutatni, hogy a migráció nem emberi jog.
2
Kirsten Gillibrand a negyedik demokrata párti politikus, aki bejelentette, hogy harcba száll.
2
Elégedetlenek az eddigi tárgyalásokkal az audis munkavállalók.
3
A sátrakat a júniusi melegfesztivál résztvevői is használják majd.
7
Politikailag korrekt férfiasságra nevelne a borotvacég.
80
Újra akcióban az álomcsapat.
132
A tanárok elszedték a fegyvert, amiről egyelőre nem tudni, hogy került hozzá.
4
A magyar bankrendszer magas költségszinttel és részben ezért drága pénzügyi szolgáltatásokkal, hitelekkel működik – olvasható egy jegybanki elemzésben.

Tim Wu
(Pro Market)

A Facebooknak kell elmagyaráznia, hogy miért ne osszuk fel.

Laurie Macfarlane
(Open Democracy)

A rabszolgaság volt a magánvagyon legfontosabb alapja az USA déli részén 1770-ben.

Martin Feldstein
(Project Syndicate)

Elképzelhető, hogy a mostani kamatemelések túl kis mértékűek és túlságosan megkésettek.

Az AfD javaslata szerint Németországnak 2024-től ki kellene lépnie az Európai Unióból („Dexit”), ha nem valósul meg a szervezet teljes átalakítása. A párt önálló nemzetállamok szövetségévé alakítaná át az EU-t, és olyan fontos problémákra adna választ, mint a fundamentalista iszlám és a szabályozatlan bevándorlás.

Dmitry Kurnosov
(Verfassungsblog)

Ha Oroszország kilépne az Európa Tanácsból, az hatást gyakorolna az ország szélesebb körű külpolitikai érdekeire is.

Kanstantsin Dzehtsiarou
(Verfassungsblog)

A pénzügyi „zsarolások” aláássák az „őszinte együttműködés” elvét, amely az Európa Tanács alapító szerződésének harmadik cikkében található meg.

Silvia Steininger
(Verfassungsblog)

A befizetés megtagadása súlyos költségvetési krízisbe sodorta az Európa Tanácsot, arról nem is beszélve, hogy Törökország is bejelentette, hogy csökkenteni fogja az általa befizetendő pénzösszeget.

Aki nem szenvedett tőle, nem is tudja, milyen zavaró lehet az ekcéma. Ez a bőrbetegség erős viszkető érzéssel, apró hólyagok megjelenésével jár, s ha valaki akár álmában öntudatlanul kivakarja, vérző sebek, majd akár csúnya, megvastagodott bőr is lehet az eredmény. Gyerekeknél különösen gyakori, s igen nehezen gyógyítható.

Dr. Máté-Horváth Nóra

Azt mondod, kedves egészségügyben dolgozó kollégám, akárcsak sok laikus véleményalkotó, hogy majd akkor lesz itt tényleges reform, ha teljesen összedől az egészségügy…

Kincses Gyula

Látszólag apróság, és jelentéktelen/logikus az a most nyilvánosságra került módosítás, amely szerint „108/B. § A közfinanszírozott egészségügyi szolgáltató közfinanszírozással lekötött kapacitásai terhére nem nyújthat nem közfinanszírozott ellátást”.

Pion István

Tudom, hogy ez egy következmények nélküli ország, de más lehetőség nincs: Kásler Miklósnak mennie kell az Emberi Erőforrások Minisztériumának éléről, a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézet főigazgatójának, Dr. Andréka Péternek le kell mondania, Székely László szívsebésznek pedig szembe kell néznie egy jogi-etikai vizsgálattal…

Számos kalandvágyó fiatal élhet a lehetőséggel, hogy egy ingyenes vasúti bérlet segítségével fedezze fel Európát!

Balatoni József
(WMN)

Semmi mást nem kell tenni, mint beszélni a pedagógussal.

Novák Katalin
(Magyar Hírlap)

Természetes, hogy vannak dilemmák, szülőnek lenni kompromisszumokat igényel, áldozattal jár, mégis, az élet egyik legszebb csodája. Interjú.

Gyurkó Szilvia
(WMN)

„Sorosozó” óvodások, „sorost” rajzoló kisiskolások, a „migráns” mint szitokszó elterjedése a gyerekek között.