Brexit

A May elleni bizalmatlansági indítványt még szerdán megvitatják és este szavaznak róla – a miniszterelnök nem akar lemondani.

2
Brexit

A brit alsóház kedd este elutasította Theresa May miniszterelnök Brexit-tervét. A képviselők 432 nem és 202 igen szavazattal visszautasították a Brexit végrehajtásáról szóló csomagot. Theresa May sorsáról szerdán döntenek.

16

A román uniós elnökség lebonyolításáért felelős miniszter szerint a döntésre számítani lehetett.

9
Terror

A Mandinernek sikerült elérnie egy Nairobiban tartózkodó magyart, aki a terroristák által megtámadott szállodától három percre tartózkodik. A szemtanú elmondta: a helyiek nem lepődtek meg, hogy ezen a napon követett el új merényletet az al-Shabaab.

19

Bolsonaro azzal érvel, hogy a braziloknak joguk van a fegyvertartáshoz és ahhoz, hogy meg tudják védeni magukat a bűnözőkkel szemben.

10

A lengyel vádlottak állítólag az ukrán nacionalistákat akarták kompromittálni Molotov-koktélos támadásukkal.

4

Az embercsempészek trükkös úton juttattak pakisztániakat Európába.

1
Migrációs egyezmény

Juncker bizottsági elnök és az európai baloldal nem érti, Ausztria miért nem szavazta meg decemberben az ENSZ migrációs egyezményét.

73

Nincs menekültválság az Európai Unióban – jelentette ki Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja kedden az Európai Parlamentben. Tudósításunk Strasbourgból, ahol fideszes és DK-s politikusok is felszólaltak a vitában.

77

A belügyminiszter elmondta: a finn kormány azon fog dolgozni, hogy a jelenlegi menekültbefogadási-rendszer a nőknek, gyerekeknek és időseknek kedvezzen.

5

A Jobbik szerint családok szakadnak szét vagy tagjaik nem beszélnek egymással a Fidesz által meghonosított gyűlölet miatt.

148

A Demokratikus Koalíció szerint a Fideszt erősítette a „Stop Soros kampány”, amit közpénzből finanszíroztak.

104
Afrika

Valójában nem Felix Tshisekedi, hanem Martin Fayulu nyerte az elnökválasztást a Kongói Demokratikus Köztársaságban a Financial Times értesülései szerint.

1
USA

Hétfőn több száz hondurasi kelt útra az Egyesült Államok felé, hogy az erőszak és a szegénység elől meneküljenek.

13

Miért hasonlítható a modern pénzügyi rendszer a középkori feudalizmushoz? Erről is beszélt lapunknak Dirk J. Bezemer, aki szerint az adósság csak akkor jó, ha termelőkapacitásokat hoz létre. A holland professzor a befektetők helyében óvatossá válna, de elismeri, hogy egy válság közeledtét senki sem láthatja előre.

3

Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

46

Trump küldeményét Phenjanba szállították és személyesen adták át Kimnek.

1

A népakarat nyomására a finn parlament elé került a bűncselekménnyel gyanúsított menedékkérők azonnali kiutasításáról szóló kezdeményezés.

40

Felfüggesztették a fogamzásgátlók finanszírozásának Trump által bevezetett nehezítését egész Amerikában a hétfői este folyamán.

9
Merkel nélkül?

A február 10-én kezdődő úgynevezett műhelytanácskozás belső használatra készült koncepciója szerint a német Kereszténydemokrata Unió nem számol Angela Merkel részvételével – írja a Die Welt.

21
háló&puding
Ezzel próbálták megmutatni, hogy a migráció nem emberi jog.
Kirsten Gillibrand a negyedik demokrata párti politikus, aki bejelentette, hogy harcba száll.
Küldjük a The Clash klasszikusát az önmaga körül vergődő brit politikai elitnek!
2
40-46, rombuszmintás, lyukas. Részlet a közmédia adásából.
9
Elégedetlenek az eddigi tárgyalásokkal az audis munkavállalók.
2
A sátrakat a júniusi melegfesztivál résztvevői is használják majd.
6
Politikailag korrekt férfiasságra nevelne a borotvacég.
71
Újra akcióban az álomcsapat.
131
A tanárok elszedték a fegyvert, amiről egyelőre nem tudni, hogy került hozzá.
4
Kerek születésnapot ünnepel mindenki legjobb rocker haverja, a nirvanás, Foo Fighters-es Dave Grohl.
Tetteiért a muzulmán bevándorlókat akarta felelőssé tenni.
7
Facebookon mindent közvetítenek.
238
1
Az elkövetőt még nem fogták el, de a rendőrség már a helyszínen van. Videó.
Szerinte a politikai korrektség jegyében egyre kevesebb dologról lehet beszélni.
11
Szokatlan jótékonysági akciót tartott a kanadai légi irányítás fedőszervezete.
2
Megérkezett a befejező évad előzetese. Videó!
4
Videón a rendőrségi akció.
1
Dotschy Reinhardt énekes is fellép a zenekarral a Müpában.
2
7
Minden idők legeredményesebb kontinensviadalán van túl a magyar gyorskorcsolya csapat.
És ebben nagyon hasonlít a gyilkos adóssághegyeket maga előtt görgető, de mohóságán változtatni nem hajlandó Amerikára – írja Michael Snyder gazdasági blogger.

Paul Krugman
(The New York Times)

Elizabeth Warren a generikus gyógyszerek gyártását venné el a magánszektortól, ami egyáltalán nem buta ötlet.

Tim Wu
(Pro Market)

A Facebooknak kell elmagyaráznia, hogy miért ne osszuk fel.

Laurie Macfarlane
(Open Democracy)

A rabszolgaság volt a magánvagyon legfontosabb alapja az USA déli részén 1770-ben.

A napokban az Emberi Jogok Európai Bírósága egy öröklési jogot érintő esetben hozott döntést. A strasbourgi székhelyű bíróság kimondta, hogy nem kötelező az iszlám jogot alkalmazni akkor, amikor az elhunyt a görög polgári törvénykönyvnek megfelelő végrendelet tett. A végrendelet pedig vallási okokra hivatkozva nem támadható.

Dmitry Kurnosov
(Verfassungsblog)

Ha Oroszország kilépne az Európa Tanácsból, az hatást gyakorolna az ország szélesebb körű külpolitikai érdekeire is.

Kanstantsin Dzehtsiarou
(Verfassungsblog)

A pénzügyi „zsarolások” aláássák az „őszinte együttműködés” elvét, amely az Európa Tanács alapító szerződésének harmadik cikkében található meg.

Silvia Steininger
(Verfassungsblog)

A befizetés megtagadása súlyos költségvetési krízisbe sodorta az Európa Tanácsot, arról nem is beszélve, hogy Törökország is bejelentette, hogy csökkenteni fogja az általa befizetendő pénzösszeget.

Aki nem szenvedett tőle, nem is tudja, milyen zavaró lehet az ekcéma. Ez a bőrbetegség erős viszkető érzéssel, apró hólyagok megjelenésével jár, s ha valaki akár álmában öntudatlanul kivakarja, vérző sebek, majd akár csúnya, megvastagodott bőr is lehet az eredmény. Gyerekeknél különösen gyakori, s igen nehezen gyógyítható.

Dr. Máté-Horváth Nóra

Azt mondod, kedves egészségügyben dolgozó kollégám, akárcsak sok laikus véleményalkotó, hogy majd akkor lesz itt tényleges reform, ha teljesen összedől az egészségügy…

Kincses Gyula

Látszólag apróság, és jelentéktelen/logikus az a most nyilvánosságra került módosítás, amely szerint „108/B. § A közfinanszírozott egészségügyi szolgáltató közfinanszírozással lekötött kapacitásai terhére nem nyújthat nem közfinanszírozott ellátást”.

Pion István

Tudom, hogy ez egy következmények nélküli ország, de más lehetőség nincs: Kásler Miklósnak mennie kell az Emberi Erőforrások Minisztériumának éléről, a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézet főigazgatójának, Dr. Andréka Péternek le kell mondania, Székely László szívsebésznek pedig szembe kell néznie egy jogi-etikai vizsgálattal…

Az Alkotmánybíróság és a Mathias Corvinus Collegium legújabb versenye rendhagyó módon ismerteti meg az alkotmányjog iránt érdeklődő egyetemistákkal az Alkotmánybíróság működését, célját és feladatát. Az Országos Alkotmánybírósági Szimulációs Verseny (AB§zi) során a hallgatók az alkotmánybírók előtt bizonyíthatják tételes alkotmányjogi tudásukat, érvelés technikájukat, előadóképességüket. Az első helyezett 200 ezer forint értékű díjazásban részesül. A verseny részleteiről, a főszervezőt, Kasza-Tóth Krisztinát kérdeztük.

Balatoni József
(WMN)

Semmi mást nem kell tenni, mint beszélni a pedagógussal.

Novák Katalin
(Magyar Hírlap)

Természetes, hogy vannak dilemmák, szülőnek lenni kompromisszumokat igényel, áldozattal jár, mégis, az élet egyik legszebb csodája. Interjú.

Gyurkó Szilvia
(WMN)

„Sorosozó” óvodások, „sorost” rajzoló kisiskolások, a „migráns” mint szitokszó elterjedése a gyerekek között.