Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy elgondolkoztató történet Kósa téma kapcsán.

Előzetesben néhány kérdés:

Vajon ez a történet mennyiben lehet hasonló a hiteles bajai videofelvételhez?
Lehetséges e, hogy ez a történet egy előre előkészített lejárató kampány része?
Vajon a magát meg nem nevező T. úr tett feljelentést, mivel tudomása volt csalásról, hamisításról? Ugye ha nem tett, akkor bűnpártolást követett el? Az Index cikkírója is bűnpártolást követ el?

Az Indexes történet

„T. úr egy nagy céget irányított 2012-ben. A nevét nem akarja nyilvánosságra hozni, és azt sem, hogy milyen ágazatban tevékenykedik a vállalkozás. Azért kereste meg az Indexet, mert a Kósa-botrányhoz kísértetiesen hasonló üggyel találkozott akkoriban.
A most előkerült nevek nem ismerősek neki, sem Csenger, sem Szabó Gáborné nem volt benne az ő történetében, de ezt leszámítva rengeteg az egyezés.
2011-ben megkeresett egy elegáns megjelenésű, megnyerő modorú középkorú úr, ajánlatkérésre hivatkozva,
kezdi a sztoriját. Ez az úr már az első találkozón hangsúlyozta, hogy párja révén "be van kötve" a Fideszhez (nevet is említett), és előadta, hogy egy svájci bankárcsoporttól kapott megbízást arra, hogy ajánlatot kérjen egy bizonyos beruházásra, ami a cég tevékenységi körébe vág, és amelynek végeredményét a bankárok majd magyaroknak akarnak felajánlani.
Több körös tárgyalás indult, a bankárok "egyre elégedettebbek lettek", a megrendelendő beruházás egyre csak nőtt és drágult, majd elérkezett egy olyan pontra, amire már T. úr azt mondta, hogy ez hihetetlenül sok pénz.
A végösszeg ezermilliárd feletti lett, szinte pontosan annyi, mint a Kósa-sztoriban. Ekkor forrásunk hitetlenkedését látva a férfi bemutatott néhány idegen nyelvű bankszámlakivonatnak látszó, fénymásolt dokumentumot, melyen olyan hosszú szám szerepelt dollárban, hogy alig fért el az A4-es lapon.
Ekkor már gyanús lett a dolog, mondták is a titokzatos úrnak, hogy ennyi pénzt nem nagyon szoktak egy számlán tartani, különösen bankárok, mert inkább befektetik. A férfi ekkor ismét hivatkozott arra, hogy a Fideszhez van bekötve, és kikérte magának, hogy kételkednek benne.
Végül a sokadik tárgyalási kör, és egyeztetés után, az ajánlat elkészülte és átolvasása után hamarosan a férfi közölte, hogy a beruházást "elnyerték", a vételár felét napokon belül el is utalják majd, de előbb T.-éknek egy megadott számlára át kell utalni 10 millió Euro garanciát.
"Itt vált nyilvánvalóvá, hogy lóvá tettek minket. Az egyre nagyobb üzlet kecsegtetésével valójában erre az átutalásra építették fel a csalást", emlékezett vissza az Indexnek T.
Ők ekkor elutasították az egész megrendelést, de a férfi még többször jelentkezett, próbálta győzködni őket. Először a "biztosíték" összegét csökkentette, majd felajánlotta, hogy ennek bizonyos százalékát személyesen T. számlájára visszautalja.
Az "üzletből" természetesen nem lett semmi, T. és cége nem kívánt ebben semmilyen módon részt venni.” olvasható az Indexen. https://index.hu/gazdasag/2018..

@kabel

Tévedsz. A hozzászólás közvetve kapcsolódik a poszt témájához, melyben szerepel a jog is. Más kérdés, hogy a http://www.sztarklikk.hu/kozel.. írása mennyire felel meg a tényeknek, az igazságnak.

Először is arra a kérdésre kellene válaszolnia a cikk írójának, hogy a NAV jogszerűen vette e tulajdonba a kérdéses ingatlant?
A következő kérdés az ellen, hogy a NAV jogszerűen bonyolította az árverést?
Kérdésként vethető fel, hogy a volt tulajdonos az ingatlant milyen forrásból biztosította? Netán csalásból?

Ezekkel a kérdésekkel a sztrárklikk cikk írója azonban nem foglalkozik, csak azzal amivel az előre megfogalmazott állítását alátámasztottnak véli.

Elfeledkezik arról is, hogy az érintett személynek nagy összegű adótartozása keletkezett ami közpénz. Ugyanakkor az állam nevében a kormány vállalta, hogy a diákok károsultakat kártalanítja. Ennek fedezetére szolgálhat az ingatlan árveréséből befolyt összeg. Most nem fontos a közpénz?

@fideszes tolvajok

Értem én, hogy csúcsra van járatva az ellenzéki propaganda-gépezet.

De mindennek mi köze Petersonhoz?

A világ és benne az emberi társadalom is versennyel és együttműködéssel működik. Az együttműködés abszolutizálása eredménye a 'csoportidentitás'. A kettő egyensúlya lehet csak hasznos.

@kérdés

"Jelentkezzen az, akinek a saját családjában nincs olyan rokon, aki ne próbálkozna rendre lenyúlni"

Van ilyen. Több, mint gondolnád. Az enyém is ilyen.

A tiéd?

@terra

Egyetértek veled. Amit megfogalmaztál a témában azt a 20 éves szakmai tapasztalatom - banki és pénzügyi tanácsadói - is alátámasztja.
Bevallom, kíváncsi voltam, hogy lesz e olyan hozzászóló aki észleli az index cikkében lévő trükközést. Sajnos eddig csak te voltál az egyetlen.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2018. március 18. 11:40
@kérdés

Te a családon belüli átverésről tettel fel kérdést és én erre válaszoltam. A kérdésed pedig családon belül általánosít.

Egy másik kérdés, hogy sokan vannak akit külső személye átvertek és olyanok is akiket megpróbáltak átverni, de nem sikerült. Velem is megtörtént mindkettő. A sikeres átverés pár ezer forint volt. A sikertelen ennél jóval több. Én viszont senkit sem kíséreltem meg átverni, pedig bőven lett volna rá alkalmam.

"Peterson szerint az embernek rendre van szüksége ahhoz, hogy értelmes életet éljen. Ezzel szemben áll a káosz, ami a cél és rendszer nélküli életben mutatkozik meg, és boldogtalanságot, önpusztítást eredményez. "
Azonban a káoszra - soha ne hagyd nyugton őket (a keresztényeket) - fel lehetett építeni a világiparágat, a globál multi-kultit:
kereskedelem- fogyasztás istenné emelése, média-művészetek uralma a tudat eltérítéséhez, drogipar működtetése, ezek együtt a személyi identitás lezüllesztése, kiiktatása, ill. abnormálisan minimális szintre szorítása.
Kik csinálják?
Hatalmas többséggel: NEM KERESZTÉNY, NEM EURÓPAI SZÁRMAZÁSÚAK.
Pl. a WTC-tornyok lerombolásáért - KÁOSZ, hatványos hatványon - a biztosító egy bizonyos Silvertsein nevű nem keresztény számára 3,5 milliárd dollárt - háromezerötszáz millió - fizetett.

@zsoltkom

"A nyugat az egyetlen hely a világon, ahol felismerték, hogy az egyén szuverén."
Ezzel a mondattal Orbánnak annyi. Nagyon rosszkor jött."
Valamit, a lényeget nagyon nem értesz.
Fenti mondat éppen hogy Orbánt igazolja.
Aki azt mondja: szuverén egyének nem mennek vakon G. Soros-felügyelte Merkelek, Timmermansok, Junckerek, Verhofstadtok, és az Unió-parlament 262 Soros-által listázott, és értelemszerűen valamilyen formában Soros által lefizetett emberei után. Sem a sok száz ugyancsak Soros-prosti civil szervezet után.
Szuverén egyén: aki szuverén módon gondolkodik, és nem Soros fejével dönt.

@Berecskereki

"lesz e olyan hozzászóló aki észleli az index cikkében lévő trükközést."
Pontosan ezzel van a legnagyobb gond, már-már végzetes.
A gyalázkodásokat, a kabátlopási szintű felturbózott uszításokat, a nemzeti sajtónak-médiának kellene pontról pontra:
ízekre szedni...
Én ezt teszem, itt a Mandineren, ez is valami:
Hamis vád Btk. 268. Btk. 268. § (1) Aki a) mást hatóság előtt bűncselekmény elkövetésével hamisan vádol
Én ezennel újra, többedszer megteszem Pethő Péter ellen.
Nevezett a Hír Tv Lapzárta c. műsorában következő kijelentést-állítást tette a közvilágítással kapcsolatosan:
"Kecskeméten ellopták a pénzt!"
Pethő nyomán Kecskemét városa ellen Btk. 373. §. szerinti csalás, a Btk. 376. §-ába ütköző hűtlen kezelés, ill./vagy:
Pethő ellen Hamis vád Btk. 268. Btk. 268. §.

@zsoltkom

Az, hogy a mai WTC-tornyos világban ténylegesen felelős társadalomról beszélsz, az szép, de ne haragudj, inkább ennek kapcsán nem mondok rólad, pontosabban a hsz-es műveidről semmit. (Mivel láthatóan nem provokációnak szánod, amit írsz.)
De ha téged nem gondolkodtat el az, amivel Dénes Balázs a német külügyminisztériumhoz fordult, G. Soros pénzén, akkor nincs mit tenni.
Többé nem reagálok. Értelmetlen.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2018. március 18. 15:42
@OberEnnsinnen

De, barátok is lehetünk!
Ha megindokolod:
MI KÖZE VAN GEORGE SOROSNAK EURÓPÁHOZ?
MI KÖZE VAN GEORGE SOROSNAK MAGYARORSZÁGHOZ?
MI KÖZE VAN GEORGE SOROSNAK A MAGYAR KORMÁNY KÖLTSÉGVETÉSÉHEZ? (Ellátás a migránsok részére: év/9 milliárd Ft)
Ha legalább ezt a három kérdést megválaszolod.
(Most abba ne is menjünk bele, egyáltalán milyen mandátum alapján tárgyal Soros Brüsszelben?) (Csak, mert akiket maga elé rendel, azoknak van felhatalmazásuk tárgyalások lefolytatására. Más kérdés, hogy hivatalos tárgyalást csak hasonló diplomáciai immunitással rendelkező személlyel folytathatnak. Ennek hiányában Soros brüsszeli fogadása ordítóan illegitim.)
és erre mondod te, hogy ez a szuverén.
Bezzeg a törvényes magyar kormányfő, az nem szuverén...
No, ebből elég.

@annamanna

Ne legyél szőrszálhasogató...
A mai leegyszerűsített - elhülyített világban - a "„Takarítsd ki a szobádat, mielőtt meg akarod váltani a világot”"="Tarts rendet és a rend megtart téged!"-del.
Nem szabad elfelejteni: JP is, - mint mindenki - a 68-as terror és szövődményei lebutított áldozataihoz beszél.

@jebuzita

Itt nem Pethő P. "közléséről" volt szó.
"Kecskeméten ellopták a pénzt!"
Ez egy egyszerű felkiáltó mondat.
Persze, lehet közlés is, abban a szocializációban, amely természetesnek veszi, hogy "Majd veszünk fel hitelt külföldről, ha elfogy", mert a pénzt elsikkasztjuk, rosszul, hanyag módon használjuk, működésképtelen projektekre költjük, egymást megajándékozva apasztjuk, vagy egyszerűen eladjuk, mint Surányi az aranyat, ... ebben a közegben az ilyesmi lehet: közlés.
Csakhogy 2010 óta közel duplájára növekedtek az átlagbérek Magyarországon, száz számra épültek újak, 20-30 éves lemaradások okozta felújítások, az arányos államadósság folyamatosan CSÖKKEN,... ezek mind-mind együtt és külön a jelen Európájában:
PÁRATLAN TELJESÍTMÉNY.
Ebben a háttérben egy állítás pénz ellopásáról nem lehet közlés. Csakis kőkemény állítás.

@annamanna

"Ki a fene akarja megváltani a világot?" - a mai beszédmódban annyit tesz:
Én akarok legjobb lenni a csapatban
Én fogom megoldani a régi problémát
Én hozom helyre a szüleim elromlott kapcsolatát
Folytassam...?

@csender

Mi a fene, Countert bannolták?

@Andre1bp

Ezek szerint lemaradtál a C-16 botrányról

@terra

Ráadásul még az "orbántakarodj" is a "gyurcsánytakarodj" lopása...

@rbn bdskrv rhl

Nem kár érte, csak trollkodott, illetve biztos vagyok benne, hogy vissza fog jönni valamilyen más néven.
Azt sajnálom, hogy nem azért tűnt el, mert már mindenki megismerte és szűrte.

@sztálin elvtárs

Én is letiltottam már ezt a nárcisztikus önimádót. Nem normális ez a nő. Ez alapján a leírás alapján akarja megítélni Petersont? Ltszik, hogy ennek a nőnek semmi nem számít csakis a kinyilatkoztatás. Hogy a morális lófasz mindig az ő kezében legyen, ő lengethesse mások orra előtt. Ez a nő maga a Sátán.

@1000bocs

Egyébként ezt mondta:

"Set your house in perfect order before you criticize the world"

Ez a címe az új könyvében a hatodik fejezetnek.

http://bit.ly/2HLNUVo

@zsoltkom

"Tekintve, hogy a problémás rész előtt elfogadta Orbán a Soros pénzét (minden tekintetben), nem a költségvetés érdekli, hanem hogy akinek szánta a pénzt, az ott költődjön el… és ne érje hátrány a felhasználókat valamint azokat, akik segítségével elosztja. Valójában úgy viselkedett Orbán a Soros ”invázióval”, mint Gyurcsány az IMF-fel. Hagyta, hogy diktáljanak neki."
Úgy tűnik, olyanról, hogy jellemfejlődés, te nem hallottál.
De arról sem, hogy "Változnak az idők..." (És velük együtt...")
Bizony: a te gondolkodásmódod szerint Anglia pl. áruló, mert aláírta a müncheni egyezményt, majd meggondolta magát és...