Püspöki beszéd: ott is homofóbiát lát a Magyar Narancs, ahol nincs

2019. augusztus 21. 10:14

Mi legalábbis hiába olvastuk át többször Kiss-Rigó László washingtoni beszédét, nem találtuk a balliberális hetilap által emlegetett homofóbiát.

„Homofób beszédet tartott Kiss-Rigó László augusztus 20. alkalmából Washingtonban” írja a Magyar Narancs a szeged-csanádi püspök kedden elhangzott prédikációjáról.

Egy baj van: sem a Magyar Narancs által (az MTI-ből) idézett beszédrészletekben, sem az MTI összefoglalójában nem olvasható egy szó sem a melegekről, de még távoli utalás sem hangzott el rájuk.

Hacsaknem a Magyar Narancs arra kattant rá, hogy Kiss-Rigó László felidézte Jézus példabeszédét a sziklára és a homokra épített ház sorsának különbözőségéről. Ez esetben viszont a Biblia alapvető ismeretének hiányáról tesznek tanúbizonyságot a szerkesztők. 

A Narancs és az Index is hangsúlyozza, hogy Kiss-Rigó László a liberális demokráciát kritizálta Washingtonban.

Nemrég adott nekünk interjút Megadja Gábor, az A szabadság reakciós harcosai – A haladó politika közép-európai bírálata című kötet szerzője, amelyben olyan, Amerikába menekült filozófusokról ír, akik úgyszintén igencsak erősen kritizálták a liberális demokráciát – például Eric Voegelin, Hannah Arendt vagy épp Molnár Tamás.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu:8080/trackback/153593

Ajánljuk még a témában