Állítsák le a törvénytelen Szentendrei úti fakivágásokat!

2019. augusztus 21. 13:33

MSZP
MTI-OS

A fák kivágása szükségtelen és törvénytelen: a kivágásukra adott tulajdonosi hozzájárulás lejárt.

„Szerda reggel a Szentendrei út felújításával megbízott cég munkatársai lezárták az útszakasz egy részét, de az érdemi munkákat még nem kezdték el. A cég felvonulásából úgy tűnik, hogy a főváros annak ellenére adta át a munkaterületet, hogy nem rendelkezett érvényes engedélyekkel, hiszen az engedélyek felülvizsgálata még folyamatban van. Ezzel együtt kijelenthető, hogy a fák kivágása nemcsak szükségtelen, hanem törvénytelen is, hiszen a fák kivágására adott tulajdonosi hozzájárulás is lejárt.

Az eredeti – 2017-es – tervvázlat még nem számol a fák kivágásával, így egészen egyszerűen nem igaz, hogy a beruházás során elkerülhetetlen az ilyen mértékű természetpusztítás. Döbbenetes, hogy a fővárosi önkormányzat még a fapótlás kapcsán is össze-vissza beszél, így az sem látható, hogy pontosan miként fog megtörténni a szükséges pótlás. Érthetetlennek tartom, hogy miként alakulhat ki ilyen zűrzavar akkor, amikor a kerület Fidesz-KDNP-s polgármestere hivatalból tagja a Fővárosi Közgyűlésnek és valamennyi információt megkaphatott a beruházásokról.

Felszólítom a fővárosi önkormányzatot, hogy az érvényes engedélyek hiánya miatt vegye vissza a vélhetően átadott munkaterületet és a civilek, valamint az ott élők bevonásával dolgozzák át a terveket.

Kérem, hogy Bús Balázs polgármester tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ezt a szükségtelen és törvénytelen fairtást megakadályozza!   Nyomatékosan szeretném felhívni a figyelmet, hogy a fák engedély nélküli elmozdítása, mind a szükségtelen természetpusztítást lehetővé tevő engedélyek kiadása is törvényellenes!

Kiss László
önkormányzati képviselő, az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu:8080/trackback/153611

Ajánljuk még a témában