Shane Tusup visszatér a medence partjára

2019. augusztus 16. 12:20

Sajtóhírek szerint Katinkával közös volt tanítványukat és Ilaria Cusinatot is edzi majd.

Hosszú Katinka egykori férje Olaszországban áll majd újra munkába – írja a sport365.hu. Nemrég még arról szóltak a hírek, hogy Shane Tusup először beszélt válásáról a nyilvánosság előtt. Nyilatkozatában elmondta, hogy padlóra került a szakításukkor, de úgy érzi, kezd kijönni a gödörből.

Ekkor azt mondta a golfkarierrjére helyezi a hangsúlyt, most mégis úgy tűnik visszatér az uszodába. Az SzPress Hírszolgálat úgy tudja, Shane Tusup napokon belül bejelenti, hogy ő veszi át a 15 éves Bujdosó Zsombor edzéseinek irányítását. A tehetséges fiú korábban azért költözött Budapestre, hogy a Hosszú Katinka nevével fémjelzett úszóiskolában edzhessen. A sikerpáros válása után azonban nem találta a helyét a klubban, így Dunaharasztiba került, Lőrinczi György irányítása alá.

Bujdosó edzője megerősítette a hírt, hogy a kiemelkedően tehetséges fiú elhagyja jelenlegi egyesületét és egy évre Olaszországba szerződik. Mint mondta, ez egy nagy kihívás a fiúnak, ezért támogatják a döntését. Megemlítette ugyanakkor azt is, hogy napi kapcsolatban maradnak az úszóval és a szakmai munka minden mozdulatát egyeztetik majd.

A hírek szerint azonban nem csak a fiatal magyart edzi majd Tusup, hanem Hosszú Katinka egyik riválisát, az olasz Ilaria Cusinatot is. A mindössze 20 éves lány a 2018-as Európa-bajnokságon két ezüstérmet szerzett a vegyesúszás versenyszámaiban. Nem mellékes, hogy a 200 méteres távon csak 8 századdal maradt le Katinkától.

A válásáról szóló interjúban Tusup azt mondta, sosem tartotta magát úszóedzőnek, sokkal inkább olyan specialistának, aki képes másokból kihozni a legjobb teljesítményt. Kíváncsian várhatjuk tehát, hogy sikerül-e neki Katinka ellenfeléből is kihoznia a maximumot.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu:8080/trackback/153438

Ajánljuk még a témában