Rajcsányi Gellért

2016. augusztus 16. 11:29
Megszületett az '56-os emlékév hivatalos emlékdala, de most emlékezzünk az utolsó forradalmárokra a városban.
5
Globális terror
2016. augusztus 4. 11:54
Az Iszlám Állam számos embere várja a támadási parancsokat Európában, s az az egyik fő céljuk, hogy egyszerre több európai országban is támadjanak. Erről beszélt a New York Times-nak egy az Iszlám Államhoz csatlakozott, majd elfogott és most egy németországi börtönben ülő férfi. A szervezet teljes globális terrorhálózatot kiépítésére törekszik és alvó sejteket telepít számos országba.
56
Szolidaritás vagy helyfoglalás?
2016. augusztus 4. 09:27
Különös cselekmények történtek a legutóbbi vasárnap több franciaországi és olaszországi katolikus templomban. Jacques Hamel roueni pap iszlamisták általi meggyilkolása után muszlim csoportok úgy kívánták kifejezni a katolikusokkal való szolidaritásukat, hogy csoportosan misékre mentek. Volt, ahol mise közben a Koránból énekelhettek, vagy épp szimbolikusan megáldoztatta őket a pap. Katolikus tradicionalisták liturgikus káoszra és muszlim helyfoglalásra figyelmeztetnek.
78
1946
2016. augusztus 1. 13:57
Amerikából visszakapott aranyfedezettel, francia és finn papírra nyomtatva került forgalomba ma hetven éve, 1946. augusztus 1-jén a forint. Az új magyar pénznem megszüntette a pengő addigi hiperinflációját és évtizedekig stabil fizetőeszköz maradt.
5
BoJo
2016. július 14. 11:33
Erdogan török elnök „faszverő”? Hillary Clinton „szadista ápolónő egy elmegyógyintézetben”? Obamának „ősi ellenérzései vannak a Brit Birodalommal szemben”? Elég sok mindenkinek beszólt már a világban Boris Johnson brit konzervatív EU-szkeptikus politikus, London volt polgármestere, aki most sokakat meglepve az új brit kormány külügyminisztere lesz. A Guardian összeszedte a legerősebb megnyilvánulásokat.
8
Szív itt, agy ott
2016. július 6. 14:03
„Az agy az EU-ban van, de a szív Moszkva felé húz.” Hogyan nyomul Oroszország Szerbián, Moszkva régi szövetségesén keresztül a Nyugat-Balkánon? Erről beszélt Boško Jakšic, a Politika című szerb lap korábbi főszerkesztője Budapesten, a Danube Institute Balkán-konferenciáján.
4
Kelet-Nyugat között
2016. június 30. 13:03
Van egy elfelejtett ország valahol Kelet-Európa mélyén. Egy egységes nemzet, közös identitás és stabil alapok nélküli ország, amely ki van téve mind a Nyugatról, mind a Keletről érkező nyomásgyakorlásnak és behatolási kísérleteknek. És amely egyre inkább visszasüllyed a (poszt)szovjet bűvkörbe. Moldova. A Románia és Ukrajna közé szorult kis ország útkereséséről tartottak előadást a budapesti Danube Institute szervezésében.
9
(Vissza)hódítás
2016. június 8. 15:46
A Balkán országai se mentesek a muszlim terjeszkedéstől, sőt, a törökök és a szaúdiak egymással párhuzamosan építik, finanszírozzák és terjesztik gazdasági, infrastrukturális és szellemi hálózataikat a déli szomszédainknál. Erről beszélt Maróth Miklós iszlám-szakértő akadémikus a Danube Institute Balkán-konferenciáján Budapesten.
37
Brain Bar Budapest
2016. június 7. 16:12
A kreatív iparral lehet megnyerni a jövőt, a kreatív dolgozóknak ezért meg is kell szervezniük magukat – hangzott el a Brain Bar Budapest technológiai fesztiválon. A kreatív ipar jövője, az okos technológiák térnyerésére és a „smart city”, vagyis az okos város ideájára fűztek fel egy sor előadást a budapesti Brain Bar fesztiválon. A technológiából születő szebb jövőre koncentráló seregszemlén kiderült: nem csak egy üres frázisról, hanem egy életünket jobbá tenni képes folyamatról van szó.
10
Jacek Rostowski
2016. május 31. 12:42
A Brexitnek „pusztító hatása lenne mind Nagy-Britanniára, mind az EU-ra nézve” – jelentette ki Jacek Rostowski volt lengyel pénzügyminiszter Budapesten, a Danube Institute EU jövőjéről szóló konferenciáján. A lengyel emigránsok gyermekeként Nagy-Britanniában született és felnőtt politikus, aki 2007 és 2013 között Donald Tusk kormányában volt pénzügyminiszter, úgy látja: szörnyű idők járnak az Európai Unióra, a helyzet törékeny, a német vezetés sok hiba okozója, és nem most kellene Nagy-Britannia kilépéséről dönteni.
19
Brexit-vita
2016. május 27. 19:32
Történelmi tévedésnek tartja az eurót Lord Norman Lamont volt brit pénzügyminiszter és konzervatív képviselő, aki egykor a brit EGK-tagság híve volt, de most már Nagy-Britannia EU-ból való kilépésére fog szavazni. Lord Lamont a Danube Institute budapesti konferenciáján feltette a kérdést: „Minek maradni ebben a közösségben, ha a fő céllal már nem értesz egyet?”
7
Brexit-vita
2016. május 27. 16:46
„Az EU az uniformitás, a centralizáció és az egyirányúság felé halad, és ezek rossz irányok” – mondta John O'Sullivan, a budapesti Danube Institute igazgatója egy pénteki konferencián. A brit elemző úgy látja: az EU lelkes hívei szerint történelmi meghatározottság az egyre mélyülő integráció, ez egy kötelező haladási irány, amiből nincs visszaút – ezzel azonban ő nem ért egyet.
3
Brexit?
2016. május 27. 16:04
„Ne legyen Brexit, az nem jó Magyarországnak” – mondta Martonyi János volt magyar külügyminiszter péntek délelőtt Budapesten. Nagy-Britannia EU-ból való kilépéséről vitatkoztak magyar, brit és lengyel előadók a Danube Institute pénteki rendezvényén.
23
Jozef Banáš
2016. május 10. 15:00
„Mi ezer éven át a történelmi Magyarország részei voltunk. A régi Magyarország történelme a szlovákok történelme is. Mi jobban értjük egymást” – mondja Jozef Banáš szlovák író a Mandinernek. A nemrég Angela Merkelnek a migrációs politika miatt kritikus nyílt levelet író Banášt a kommunizmus örökségéről, a szabadság terhéről, a szlovák és közép-európai öntudatról, s az európaiság mibenlétéről kérdeztük. „Mi, magyarok, csehek, szlovákok, lengyelek érzékenyebben reagálunk és jobban észrevesszük az agymosást” – állítja Banáš, aki „egyértelműen támogatja” Orbán Viktort. Interjúnk.
14
2016. május 3. 08:38
Választási térképes előrejelzést készített a Washington Post arról, hogyan nyerhet könnyedén amerikai elnökválasztást novemberben Hillary Clinton. Csak nyernie kell a hagyományos demokrata államokat és a mindig billegő Floridát, ahol most neki áll a zászló.
58
2016. április 27. 13:07
Fejlődésregénybe oltott életmódi tanácsadás: ez A Hullámlovas, Radnóthy Szabolcs első kötetének lényege. Keserű korrajzból indul a cselekmény, ami aztán mágikus realizmusra váltva víziókon, álomszerű epizódokon keresztül vezeti a főhőst önmaga és a világ jobb megismerése felé.
Kelet-nyugati félreértések
2016. április 21. 16:15
Miért nem ért minket a Nyugat? Miért nem érti meg a Nyugatot Kelet-Közép-Európa? Magyarország és a kelet-közép-európai régió, valamint a Nyugat közötti félreértések, ismerethiányok és nézetkülönbségek okairól beszélt Oplatka András magyar származású svájci történész, publicista, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja a Corvinus Egyetem és a genfi Webster University csütörtöki budapesti konferenciáján, amely Magyarország, térségünk és a Nyugat jövőjével foglalkozott. Tudósításunk.
65
Európai jövő
2016. április 21. 14:59
Magyarország nem híd Kelet és Nyugat között, hanem egy Nyugathoz tartozó hídfő, ahonnan persze hidakat lehet építeni – hangsúlyozta Martonyi János volt külügyminiszter a Corvinus Egyetem és a genfi Webster University csütörtöki budapesti konferenciáján, amely Magyarország, térségünk és a Nyugat jövőjével foglalkozott. Martonyi szerint lehet kritizálni az EU-t, de el kell ismerni az érdemeit is, és meg kell őriznünk azt, amit elértünk. Tudósításunk.
15

összesen: 226 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó