<![CDATA[mandiner.hu - vélemény]]> http://mandiner.hu/tag/velemeny/ hu-HU <![CDATA[Csath Magdolna (Magyar Idők): Háborút hirdettek ellenünk]]> A professzor hiányolja a vitát, de vajon ő megkérdezte-e a helyieket, hogy mi a véleményük az úgynevezett liberális demokráciáról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Berengar (Férfihang): Rózsaszín fasizmus]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Farkas Attila Márton (Magyar Nemzet): A választójogi cenzus rejtett üzenete]]> Az üzenet: elegünk volt, nem kérünk belőletek, sötét prolik és erőszakos nyuggerek, akik ostobaságotokkal ezt a szemét politikai elitet fenntartjátok az örökkévalóságig, és meghatározzátok ennek a jobb sorsra érdemes országnak a sorsát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kapelner Zsolt (Kettős Mérce): A liberálfasiszta erőszak mítosza ]]> Az a gyűlölet, amely az Egyesült Államokban pusztít és az a hatalom, amely ezt engedi és bátorítja, nem különbözik attól, amely ma Magyarországon ugyanezt teszi.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[György Zsombor (Magyar Nemzet): A rendőrségnél egyeseknek fogalmuk sincs róla, mit jelent a nyilvánosság]]> Az egyenruhásokat divat szidni, valójában azonban egyre több pozitív tapasztalatunk lehet velük.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horváth Zsófia – Melher Dóra (Mindset): A barcelonai terrortámadás pszichológus szemmel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerdahelyi Miklós (Katolikus Válasz): Az újraházasodottak csak egy dologban nem lehetnek példaképek]]> Ugyanis az újraházasodás, abban az értelemben, ahogy a Talita is használja, egyszerűen házasságtörés, vagyis súlyos bűn.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kustán Magyari Attila (Maszol): Charlottesville]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Hová tartasz, Európa?]]> Volt egy kultúrpesszimista sejtésem, hogy talán még időben raktározom el magamnak az Óvilág utolsó nyugalmas pillanatait.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (HVG): Nagyon rövid megjegyzés Seres László charlottesville-i cikkéhez]]> Nem véletlen, hogy az ellenzéki sajtóban az olyan jobboldaliak, mint Seres és Puzsér, egyre nagyobb szerepet játszanak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Allan Massie (Taki Magazine): Hagyjátok békén a konföderációs emlékműveket!]]> Hagyjuk a konföderációs szobrokat ott, ahol állnak. És hagyjuk, had lobogjon tovább a konföderációs zászló. Ezek a történelmünk részei, és annak kellene tartanunk őket, amik: a vereség szimbólumainak. Nem árthatnak senkinek, aki nem akarja, hogy ártsanak neki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalma György (Mandiner): Ópályi – ki a felelős?]]> Az ópályi ügynek három igazi áldozata van. Egyrészt a sofőr, akit valószínűleg megviselt az eset; a gyermek, akit elütöttek; illetve áldozat a cigány közösség egésze is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh S. Éva (FüHü): Az a vélemény járja, hogy Orbán Putyin trójai falova]]> Mivel az amerikai politikusok a médiának köszönhetően meglehetősen jól informáltak a jelenlegi magyar-orosz viszonyról az Orbán-kormányról az a vélemény járja, hogy Orbán Putyin trójai falova. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Válasz.hu): István, Orbán, Soros és a nemzeti minimum]]> István, mint látjuk, mind a balosoknak, mind a jobbosoknak a jót testesíti meg. Lényeg, hogy Istvánt mindenki szereti. Senki sem vitatja, hogy méltó az ünneplésre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Máté T.): Juncker és Banana Joe a terrorizmusról]]> Terrortámadás történt, újra és ismét. Persze az Európai Unió hivatalnokai továbbra is bambán néznek, és közhelyeket szajkóznak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Kettős Mérce): Képzeljünk el egy olyan választási rendszert, amiben nem az oligarchák, hanem a nép akarata számít!]]> Puch Lászlók, Simicska Lajosok, Mesterházy Ernők és más pénzemberek szavazatokat, eléréseket, kampányokat, így képviselőket, pártokat vásároltak meg, saját üzleti érdekeik szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[György Péter (HVG): Válasz Seres Lászlónak: Charlottesville, Weimar, Budapest]]> A polgárháborús déliek köztéri kultusza hosszú évek óta vad viták sorára vezető emlékezetpolitikai kérdés.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Wekerle Szabolcs (Magyar Nemzet): Jönnek a holland migránsok, mert nem bírják a muszlim migránsokat]]> A hollandokat a mérsékelt árak, a csönd és a kellemes éghajlat mellett – a „migránsmentes” környezet is motiválja a költözésben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Anna Eszter (WMN): „Hagyjuk már a politikát... úgyis mindegy”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szőnyi Szilárd (Válasz.hu): Kínos tény amerikai vandáloknak: a feketék rasszistábbak, mint a fehérek]]> Ami az afroamerikaiakat illeti, nekik sem kell a szomszédba menni egy kis rasszizmusért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máthé Áron (Mozgástér): Lehet-e „fehér” a történelem?]]> A kulturális marxizmus és a szélsőbaloldali csoportok mára meghatározóvá váltak az egyetemi szféra arculatának alakításában Nyugaton.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Őry Mariann (Magyar Hírlap): Szétszakadt Államok]]> Barack Obamának tetemes felelőssége van abban, hogy a Charlottesville-ben feltörő feszültség cseppet sem enyhült az elmúlt években.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gajdics Ottó (Magyar Idők): Remény és erő]]> Elég volt! Akiknek nem tetszik Európa, az európai kultúra, az itteni szokások, azok húzzanak el innen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rónay Tamás (Népszava): Fico, az áruló]]> Bár Robert Fico szlovák kormányfő az utóbbi időben több megnyilatkozásával arra engedett következtetni, hogy a visegrádi együttműködés számára csak sokadlagos, itthon úgy tettek, mintha meg sem hallották volna ezzel kapcsolatos megjegyzéseit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Katona Mariann (Magyar Nemzet): A plakátok fontosabbak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szentesi Éva (WMN): A turista – igaz történet, Budapest, 2017 – augusztus]]> Ez a világ. Egy ember megüthet bármikor egy másik embert. És nincs következménye.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér Róbert (Magyar Nemzet): Teljes nemi diszkriminációval a demokratikus Magyarországért]]> Gulyás Márton és mozgalma még csak kvótákkal sem fáradozik: a tisztségviselők körében a nőknek százszázalékos részvétel jár.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szarvas Szilveszter (PestiSrácok.hu): Ron Werber visszatért: Botka és Gyurcsány is találkozott a gyűlölet karmesterével]]> A negatív gyűlöletkampányt a DK és az MSZP is csőre tölti.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veszprémy László Bernát (Magyar Idők): Progresszív dzsihád]]> Ha az „elnyomó” izraeli civilt lövi le az „elnyomott” terrorista, az utóbbi lesz morálisan „jó”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sztankóczy András (Válasz.hu): Egyre rosszabb zsidónak lenni Németországban]]> Még szerencse, hogy ott az erős német baloldal, amelyik nyilván alig várja, hogy megvédjen egy fenyegetett kisebbséget. Gondolnánk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beer Miklós (SzemLélek): Ideje pappá szentelni nős férfiakat, írok a pápának]]> 8-10 egyházközségbe egyszerűen nem tudok papot küldeni. Ezt a toldozgatást, foltozgatást már nem lehet tovább folytatni. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Viszlát, és kösz a halakat! – Búcsúzunk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Koós Anna (Roboraptor): Kiábrándító lett az év sci-fijének kikiáltott Valerian]]> A Valerian nem tudott túllépni saját korlátain. Azon a dialógusok, amelyek szövegbuborékban teljesen ülnek, filmen mesterkéltnek hatnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Takács Gábor (Próza Nostra): Zátonyra futottak (László Zoltán – Távolvíz)]]> Nagyon sokat kellett várni új regényére, a Távolvízre, és szerintem pont ezért volt felemás élmény számomra a könyv.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rusznyák Csaba (Geekz): Valerian és az ezer bolygó városa – Az év legjobb, félórás sci-fi rövidfilmje!]]> Az ötletek, a lendület és a látvány úgy viszik az első három jelenetet, hogy pislogni sem tudsz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Thasaidon (Zothique): Joe R. Lansdale: Deadman’s Road]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Renningan (Szubjektív Kultnapló): Richard Kadrey: A végítélet kis doboza]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Letya (Könyvek, ahogy én látom): Neal Stephenson: Snow Crash]]> Érződik a regényen, hogy Stephenson sok háttérmunkát végzett, aminek a lényegét egy misztikus-történelmi kutatás keretén belül az olvasó elé is tárja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Örökre releváns – Philip K. Dick: A végső igazság]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brandon Hackett (SFmag): Valerian és Laureline (1/2) – A képregény]]> A héten érkezik a mozikba Luc Besson méregdrága sci-fije, a Valerian és az ezer bolygó városa, e kapcsán Hackett két részes cikkben bemutatja a Valerian képregények világát.
[...] Bővebben!
]]>