<![CDATA[mandiner.hu - vélemény]]> http://mandiner.hu/tag/velemeny/ hu-HU <![CDATA[Czutor Zoltán (Facebook): Zaklatásról – férfiként]]> Ma szépen végiggondoltam azt a 80-100 esetet az elmúlt bő 30 évből, amikor váratlanul az ágyékomra tette a kezét egy nő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ugró Miklós (Magyar Nemzet): Feloszlatás]]> Senki nem látta a Jobbik feloszlatásának reális veszélyét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lovas István (Lovas István blogja): Kostelancik amerikai ügyvivőnek: mer fogadni?]]> Ha nyer fejbe rúghat. Ha én nyerek, az Ön feje lesz a célpont. Ismerve Önt, válaszolni nem mer.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fricz Tamás (Magyar Idők): Új korszak kezdődik Ausztriában]]> A hetvenes évek elején mintegy húszezer muszlim élt Ausztriában, 2017-ben azonban ez a szám már hétszázezerre emelkedett!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyari Péter (444): Felháborító és veszélyes a népszavazási kísérletek örökös visszaverése]]> Az ellenzék politikai mozgástere folyamatosan szűkül.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ulicza Tamás (Magyar Hírlap): Túlmozgásos véleménydiplomaták]]> Ha Kostelancik szeretne igazán részrehajló médiát látni, akkor nem kellett volna eljönnie Magyarországig, hanem elég lett volna bekapcsolnia mondjuk a CNN-híradót.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[N. Kósa Judit (Népszava): Weinstein-ország]]> Minek nevezhető, ha éveken át kényszerből együtt röhögök a többiekkel, miközben a főnököm teli szájjal mesél a hódításairól?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gabay Balázs (Magyar Nemzet): Műtsön, elnök úr!]]> Ki volna olyan bolond, hogy egy edzőt, aki több mint harminc év után kijuttat egy közepes képességű, de stabil válogatottat egy világversenyre, leváltson?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lendvai Ildikó (Magyar Nemzet): Fidesz és a Jobbik távolabb visz Európától]]> Nincs az a gazdaságpolitikai hiba, ami összevethető azzal, ha valaki beleköp a dunaparti cipőkbe.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér Róbert (Facebook): A Kentucky Fried Chickennel az a baj, hogy szeméttel eteti a vendégeit]]> Nem abból lett országos botrány, hogy a Kentucky Fried Chickenben megvertek egy vendéget, hanem abból, hogy nem a megfelelő vendéget verték meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aristo (Pesti Srácok): A hülyeség házhoz jön VI.]]> A hölgyek nem általában szeretnék, hogy zaklassák őket, hanem azt szeretnék, ha egy bizonyos, jól meghatározott valaki tenné ezt velük.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szigetvári Viktor (168 Óra): Népszavazás Orbánról]]> Bár lehet 2018 Orbán Viktorról szóló népszavazás, de ez nem jelent puszta negatív kampányt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Petrin László (Magyar Idők): Gyűlöletaktivisták az utcákon]]> A Soros-hálózat és a Werberjugend nem fogja tisztelni nemzeti ünnepünk tisztaságát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Kettős Mérce): Liberálisozva, röhögcsélve gúnyolták ki az Index KFC-ben megvert újságíróját Mészáros Lőrinc tévéjében]]> És akkor fosszuk is meg ezeket az urakat a kolléga jelzőtől.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jeszenszky Zsolt (Mozgástér): Szabad-e megverni egy újságírót?]]> Nem, nem szabad. És nem azért, mert újságíró. Hanem mert ember. Vagy legalábbis az ügyvédeknél közelebb van az emberhez.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Földi Bence (Magyar Nemzet): Ne már, Pali!]]> Nem tartom szerencsésnek, ha sportolók – vagy papok, művészek – munkavégzésük közben nyilvánítják ki politikai véleményüket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor (Facebook): Danke sehr, Herr Storck!]]> Danke sehr, Herr Storck. Alles Gute! // Mindent köszönünk, Herr Storck. Minden jót!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bernd Storck (MLSZ): Búcsú]]> Nagyon hálás vagyok, hogy egy olyan nagy hagyományokkal rendelkező ország labdarúgásáért dolgozhattam először sportigazgatóként, majd később szövetségi kapitányként is, mint Magyarország.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horváth Gábor (Népszava): Még mindig Amerika]]> Vaknak kell lennie annak, aki tényleg elhiszi, hogy az ügyvivőt az amerikai külügyben megbúvó liberális gerillasejtek tolták a reflektorfénybe.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Thurzó Katalin (Magyar Idők): Virágzó turizmus]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kacsoh Dániel (Magyar Hírlap): Széttartás a tébolydában]]> Staudt Gábort pár éve még szabályosan meglincselték volna a „budai liberálisok”, most talán még meg is tapsolták, akárcsak pártelnökét nemrég.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Farcádi Botond (Háromszék): Merre tovább, Románia?]]> Márpedig, ha például a történelmet sikerült is átírniuk – a nemzetállami homogenizáló törekvéseknek alárendelve –, a földrajzi valóságot azért mégiscsak nehezebb lesz megváltoztatni: a Duna a törtető román politikusok kedvéért sem fogja megváltoztatni folyását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Friedrich Anna (Vajdaság Ma): Ahelyett, hogy...]]> A német faluban, ahova megérkezem, már négy éve él több férfi, akik az idén sem segédkeztek a szüret alatt a falubelieknek, s ezt némi haraggal és megvetéssel jegyzik meg a helybeliek. Nem lehet nem figyelni a tartósan maradni akaró érkezőkre és magatartásukra, hiszen jönnek és jönnek végeláthatatlanul.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[N. Kósa Judit (Népszava): Packázás]]> Aki ennyire kihúzta a gyufát a mi kormányunknál, azt egykönnyen nem eresztik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Róna Péter (Magyar Nemzet): Ha kimaradunk, lemaradunk? Az euró mint látszatgyógyír]]> Sajnos az euró nem rendelkezik a felzárkózást előmozdító sajátos képességgel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béndek Péter (1000 A Mi Hazánk): Az Orbán-rezsim realista olvasata: a tehetségesek kiválasztódnak]]> A robotizáció során egyre inkább Magyarország geopolitikai adottságai és biztonsági képességei lesznek a meghatározók a multik idetelepülésében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiss László (Index): A következő ekkora dolog a Földön kívüli élet felfedezése lesz]]> A csillagászat tényleg nem lesz már soha olyan, mint korábban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Somogyi János (Magyar Idők): A szent tehén Helsinki Bizottság ]]> Ebben az országban valóban diktatúra van. De nem Orbán Viktor, hanem a Helsinki Bizottság diktatúrája.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Facsinay Kinga (Magyar Nemzet): A nyugalom ára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Gábor (Alfahír): Szabó Zoltán megverése arra is rávilágít, milyen cégek kezében van az őrző-védő piac]]> Az ügy kapcsán azonban alig esett szó arról, hogyan működik a hazai őrző-védő szektor, holott ennek egyik gyönyörű orvosi lovával állunk szemben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fabiny Tamás (SzemLélek): A bűnös hallgatás és az állványimádás is megkísérti az egyházakat]]> Ahogy egy KDNP-s politikus ne szabjon irányt az egyházaknak, úgy ellenzéki politikusok se szabjanak irányt nekünk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bill Mitchell (bilbo.economicoutlook.net): Magyarország és Lengyelország őrült lenne, ha csatlakozna az eurózónához ]]> Bokros Lajos azt gondolja, hogy jobb lenne, ha a szakpolitikákat Brüsszel, Frankfurt vagy Washington határozná meg, amelyek nem elszámoltathatók a magyarországi demokratikus folyamatok keretében – írja Bill Mitchell, a University of Newcastle közgazdász professzora.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Filemon Norbert (Mandiner): Egy új Vendée felé]]> Így bátorítja egy guineai bíboros a keresztényeket a meggyőződésük felvállalására.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[WMN: EGY „LASSAN HALDOKLÓVAL” NEM TUD MIT KEZDENI A RENDSZER]]> Mit mondasz a barátodnak, aki a válladon siratja el a haldokló apját? Egy végzetesen beteg embert, akinek „túl erős" a szíve ahhoz, hogy a rendszer megfelelően kezelni tudja a helyzetet…
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veres András (Magyar Nemzet): A lombikbébiprogram minden formája bűn]]> A mesterséges megtermékenyítés nem elfogadható a Katolikus Egyház számára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beer Miklós (SzemLélek): Ideje pappá szentelni nős férfiakat, írok a pápának]]> 8-10 egyházközségbe egyszerűen nem tudok papot küldeni. Ezt a toldozgatást, foltozgatást már nem lehet tovább folytatni. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Viszlát, és kösz a halakat! – Búcsúzunk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Koós Anna (Roboraptor): Kiábrándító lett az év sci-fijének kikiáltott Valerian]]> A Valerian nem tudott túllépni saját korlátain. Azon a dialógusok, amelyek szövegbuborékban teljesen ülnek, filmen mesterkéltnek hatnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Takács Gábor (Próza Nostra): Zátonyra futottak (László Zoltán – Távolvíz)]]> Nagyon sokat kellett várni új regényére, a Távolvízre, és szerintem pont ezért volt felemás élmény számomra a könyv.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rusznyák Csaba (Geekz): Valerian és az ezer bolygó városa – Az év legjobb, félórás sci-fi rövidfilmje!]]> Az ötletek, a lendület és a látvány úgy viszik az első három jelenetet, hogy pislogni sem tudsz.
[...] Bővebben!
]]>