<![CDATA[mandiner.hu - vélemény]]> http://mandiner.hu/tag/velemeny/ hu-HU <![CDATA[Riba István (HVG): A kereszténydemokrácia lett a fügefalevél, amely takarja Orbán illiberalizmusát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ifj. Lomnici Zoltán (Alaptörvényblog): Klímaváltozás és a humanitárius jog]]> Az ENSZ Egyetem Környezeti és Emberi Biztonság Intézete szerint 2050-re 50 és 200 millió között lehet azoknak az embereknek a száma, akik a klímaváltozás miatt otthonaik elhagyására kényszerülnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mellár Tamás (Facebook): Belépek a Párbeszéd párt parlamenti frakciójába]]> Teszem ezt azért, mert nem nézhetem tétlenül, hogy az ellenzék egyetlen összefogási kísérlete is meghiúsuljon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bősz Anett (Facebook): Ez volt morálisan az egyetlen helyes út]]> Ha a pénz érdekelt volna, akkor maradok, és pávatáncot lejtek, hogy mindig meglegyen az a kevés, amely a szövetségen belül megillet engem és a csapatomat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csizmadia László (Magyar Idők): Pecsétre pecsét]]> Minél erősebben fokozódik az iszlám újkori honfoglalása, annál inkább válik fontossá a zsidó-keresztény kultúra és civilizáció európai stabilitásának visszaállítása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Faggyas Sándor (Magyar Hírlap): Húsz év]]> A magyar parlamentarizmus történetében pedig talán a legvirágzóbb korszak az volt, amikor a nemzeti Szabadelvű Párt 1875–1905 között harminc éven át kormányzott, csaknem tizenöt évig Tisza Kálmán vezetésével.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Mérce): A szurikáta és a 6 emeletet zuhanó munkás]]> Az ilyen ügyek pontosan arra jók, hogy a média a közösség ügyei helyett valami más tartalommal töltse fel a szabadidőnket, és ezáltal még tovább távolítson minket a valódi problémáktól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fodor Gábor (Facebook): Az MSZP és a Párbeszéd felrúgta a velünk kötött szerződést]]> Sok hazugság hangzott el velünk kapcsolatban, pénzéhesnek, fideszbérencnek bélyegeznek minket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trombitás Kristóf (Mandiner): A Kásler Miklós elleni támadásokról]]> A ’68-as nemzedéket és utódaikat semmi sem zavarja annál jobban, mint amikor valaki hisz valamiben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerencsés Károly (Magyar Hírlap): Vabank]]> Hogyan lehetséges, hogy Brüsszel mindent kockára tesz, Európa nemzeteit, kultúráját, gazdaságát, biztonságát, hitét, jövőjét?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csejtei Dezső (Magyar Idők): Esőcsepp a tovaúszó felhőben]]> A jelenlegi Európában a múlt században kiteljesedő modernitás vált a továbblépés, a haladás kerékkötőjévé, az igazi korszerűség akadályává.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Márki-Zay Péter (Magyar Hang): A nyilvánosság a Fidesz hatalmának a kulcsa]]> Azért kell radikálisnak lenni, hogy radikálisan utasítsunk el minden jogtiprást. A radikalizmus számomra bátor kiállást jelent. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[G. M. (HVG): Bősz Anett és az összeomlás: üdv az ellenzékváltó partin!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hargitai Miklós (Népszava): Migránssimogatók]]> Szép lassan kiderül, hogy a török dúlás utáni betelepítések óta senki nem hozott annyi jövevényt a nyakunkra, mint ez a kabinet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Demokratikus Koalíció (OS-MTI): A Fidesz "nyerészkedik az embereken"?]]> A Demokratikus Koalíció kíváncsian várja, hogy a Fidesz 250 forintban maximalizálja a benzin literenkénti árát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pető Péter (24.hu): Molnár Gyula, Fodor Gábor és a többi orbánista áruló]]> A kutya nem szavazott a Liberálisokra, ahogyan soha korábban, mert a párt soha nem indult el önállóan egyetlen országgyűlési vagy EP-választáson sem.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Czakó Gábor (Magyar Hírlap): Cirmos cica, haj, mi itten a baj?]]> A véleményhatalom mutatja az irányt. Már pénzen kívüli célok sincsenek, csak mellébeszélések és kitaszítások, sőt, immár ellenzék sincs, amióta nem tudják, mit pártoljanak, és mit vitassanak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gajdics Ottó (Magyar Idők): Európa jövője]]> A miniszterek esküjét az ellenzéki képviselők közül csak a jobbikosok hallgatták meg, amiből világosan látszik, hogy a balliberálisok semmit nem tanultak a választási vereségből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács Zoltán (ÉS): Az eldobott szendvics]]> Ennek a kormánynak éppúgy nincs víziója a társadalmi bajok megoldásáról, mint ahogy az ellenzéknek sem volt. Körülbelül arra futja, hogy minden bajok oka a migráns meg az eldobott szendvics.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veiszer Alinda (Magyar Hang): A politika játékszerévé hagytuk tenni magunkat]]> Az én esetemben vicces, hogy egy szomszéd ország, Szlovákia közmédiája keresett meg, hogy dolgozzak ott. Tényleg a határt át kell lépnem, hogy egy alapvetően közszolgálati műsorban dolgozhassak?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zsurzsán Anita (Mérce): A rendőrség zavarta meg a Marx konferenciát Lengyelországban]]> Lengyelországban tovább növekszik a már-már parodisztikus antikommunista mentális megszállottság, ami az állam neofasiszta törekvéseiből táplálkozik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Máté T.): Védőoltás vagy gránátvető?]]> Az Orbán-kormány helyesen teszi, hogy a nyelv- illetve oktatási törvény miatt blokkolja Kijev uniós és euroatlanti integrációját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Levente (Krónika): A magyarok mint potenciális terroristák]]> Amúgy is elég a konfliktus, nem kellene még ilyen eszközökkel is elősegíteni, hogy a magyarokat bármikor bárki potenciális terroristának tekintse.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Székely Attila (reposzt): Néha úgy hiányzik?]]> A marihuána nem jó, felesleges, egy értelmes, okos, egészséges fiatal magától nem akar marihuánát vagy bármi mást szívni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rónay Tamás (Népszava): Gyűlölnek gyűlölni]]> Igazi, hamisítatlan gyűlöletbeszéd volt ez, amelyben a szónok a muzulmánokat vádolta azzal, hogy a német jólétet, a gazdasági növekedést fenyegetik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Seres László (HVG): A nap, amikor apám nem fogott kezet egy náci háborús bűnössel]]> A megszólított miniszter állítólag két napon belül azt ígérte, leállítják a kereskedést a Becher-céggel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ulicza Tamás (Magyar Hírlap): Elefánt a porcelánboltban]]> Meglátjuk majd, milyen táblát avat a mosolygó Ivanka Trump egy esetleges újabb közel-keleti háború kezdetén, amelynek édesapja most elég jól megágyazott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Apáti Bence (Magyar Idők): Küszöbön áll a Jobbik szétszakadása]]> A Jobbik szakadása szinte biztos. Vona Gábor, miután pár milliárd forintért eladta a pártja lelkét Simicska Lajosnak, rálépett a Herényi Károly-i, Dávid Ibolya-i útra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Ervin (168 Óra): Zuglói anziksz]]> Nyilván Karácsony, ahogy tud, ellenáll. Ha elvtársai kicsinálják, bedől a képviselő-testület, indulni fog a választáson, óriási csetepaté kezdődik, a pártszövetségnek vége.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Békés Márton (Mandiner): Szakértők]]> Ellenzék: Szakértőknek kell kormányozni! Ellenzék: Civilnek kell vezetni a hadsereget!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bíró László (Magyar Kurír): Hívom a családokat – Május]]> A házasság csak ízelítő a boldogságból, nem maga a boldogság. Aki boldog akar lenni, ne keresse azt egyedül a házasságban. A házasság a tökéletes örömhöz vezető út kapuja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Almási Miklós (168 Óra): A testpolitika diktatúrája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Böjte Csaba (Magyar Kurír): Levél a férfiaknak! ]]> Seperd ki életedből a félelmet, merj az élet mellett dönteni!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Korzenszky Richárd OSB (Vendégszerző): Apákról és fiúkról]]> Milyen jó annak a gyereknek, aki apja mellett nőhet fel. Akivel megosztják időben a felelősséget. Akit nem féltenek, hanem a szó szoros értelmében útnak indítják!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiss Gergely (Magyar Idők): Mennyi az annyi?]]> A régióban Magyarország az a hely, ahonnan a legkevesebb ember teszi át a székhelyét külföldre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Botos Katalin (Magyar Idők): A demográfia komoly kihívás]]> Hallatlanul fontos, hogy a gyermeknevelés ráfordításait a nyugdíjakban is elismerjék.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lentulai Krisztián (Magyar Idők): „A Fidesz elüldözte itthonról a fiatalokat!” – szólt az óbégatás]]> Sokszínű, heterogén és a lehető legkülönbözőbb motívumokkal rendelkezik a kivándorló magyarság.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ambrus Petra (Facebook): Szeretnék majd gyereket, és MAGYAR hazámban fogom megszülni]]> Sajnálom azokat a tizen-huszonéveseket, akik az ország elhagyását látják opciónak ahelyett, hogy itthon, kemény munkával jövőt teremtsenek maguknak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kökéndy Ákos (WMN): A legfontosabb dolgok ezután is változatlanok lesznek]]> Őrült ricsaj vette körül a gyermekeinket, akiket boldog és egészséges emberré szeretnénk nevelni. Itt az ideje annak, hogy feldolgozzuk velük az eseményeket, és beszélgessünk velük a jövőről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bíró László (Magyar Kurír): Hívom a családokat – Április]]> A fiatalokat bátorítsuk a családalapításra.
[...] Bővebben!
]]>