<![CDATA[mandiner.hu - vélemény]]> http://mandiner.hu/tag/velemeny/ hu-HU <![CDATA[Németh Szilárd (Facebook): Az ellenzék ismét a korrupció pártjára állt ]]> Egyetlenegy ellenzéki képviselő sem támogatta a közélet megtisztítása, a pártok fekete-kasszáinak felszámolása és a politikai korrupció megszüntetése érdekében megalkotott jogszabályt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ungár Péter (Magyar Nemzet): Szenvedélyes igazságbeszédek]]> G. Fodor és Megadja mondatai a Fidesz-kormány ugyan nem kizárólagos, de igenis meghatározó fontosságú konzervatív-liberális, atlantista, EU-párti gyökereit tépik ki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trócsányi László (Origo): A polgári engedetlenség nem egy mottó]]> Reakció az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet felvetéseire.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Majtényi László - Somody Bernadette (Eötvös Károly Intézet): A polgári engedetlenség valósága és a magyar kormányt képviselők igazmondása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szávay István (Jobbik): Az ügyészség falaz a CÖF-nek]]> A Fővárosi Főügyészség levele szerint Polt Péterék még arra sem voltak hajlandóak, hogy érdemben kivizsgálják a botrányos ügyet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csépányi Balázs (Magyar Idők): Politikai zombi támadt Orbánra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar Liberális Párt (Közlemény): Kövessük a lengyel utat a kannabisz ügyében!]]> A Magyar Liberális Párt arra kéri az Orbán-kormányt, hogy a jogállam feldarabolása helyett inkább a kannabisz legalizálása ügyében erősítsük a politikai együttműködést Lengyelországgal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi István (MSZP): Európa az egységben hisz, Orbán az egyeduralomban]]> A Fidesz elnöke bármennyire is szeretné önmagát erős és példaértékű európai vezetőnek mutatni, láthatóan egyedül maradt az Unió-ellenes víziójával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Laky Zoltán (Válasz.hu): Miért állt ki az antikommunista, Nobel-díjas író a CEU mellett?]]> Szavait mégsem lehet egy legyintéssel elintézni, mint a baloldali véleményelit középszerű tagjának soros pánikkeltését. Vargas Llosa más kaliber.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Durica Katarina (Facebook): Az utcai zaklatásokról]]> Utcai zaklatás. Budapest. Beszélnünk kell nekünk nőknek róla, hogy a férfiak is megértsék.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ulicza Tamás (Magyar Hírlap): A karmester új, a nóta régi]]> Az „antifasiszta egységfront” akár egy majmot is megválasztana, ha ezzel megakadályozza Le Pen győzelmét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Facebook): Paksot is összerakhatják így]]> Nem lesz, aki kötbért követeljen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aristo (Aristo): Az eskü]]> A hír szerint kötelezően el kell fogadni a leendő új-hollandoknak a „holland értékeket”, bármik legyenek is azok. Mert arra kitérnek a hírforrások, hogy a szabadság, az egyenlőség és a szolidaritás eszméire mindenképpen esküdni kell, ám ezek korántsem „holland” értékek, hanem az oly elterjedt emberjogizmus üres frázisai.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[James Martin (SzemLélek): A szentek között is lehettek a saját nemükhöz vonzódók]]> A katekizmus nyelvezete indokolatlanul sértő, ezért szükség lenne az újrafogalmazásra. Alaptalanul durva az olyan megfogalmazás, amely azt állítja egy emberről, hogy a legmélyebb belső lénye az a része, – amely szeretetet ad és befogad – „lényegében beteg”. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szily László (444): Tényleg halottak kellenek metróban ahhoz, hogy lemondjanak a felelősök]]> Egy sima metróútban ma már bármi benne van Budapesten.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gecse Géza (Vendégszerző): Hősök, mártírok és történelmi személyiségek – száz év távlatából]]> Ellentmondásokkal teli személyes életpályák – mai tanulságokkal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tófalvy Tamás (HVG): A propaganda akkor sikeres, ha nincs alternatíva]]> Így, hogy minden médiatermék kiszolgáltatott a hirdetéseknek, az a cég is simán eladja a magyar médiatermékét a kormányhoz közel álló szereplőknek, amelyik az Európai Parlamentben a szólásszabadság korlátozása miatt a magyar kormányt szidó országban működik. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béndek Péter (1000 A Mi Hazánk): Magyar az, akinek fáj Trianon]]> A magyar nacionalizmust nem lehet belátható időn belül leváltani – egyetlen reményünk, hogy a függetlenségi rétegzettsége felváltható.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Ervin (168 Óra): El akarnak veszejteni]]> A jövő évi választásokig idehaza elég az ellenzék megosztására és a Jobbik, valamint Simicska Lajos megregulázására összepontosítania.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[T. Szabó Csaba (Szabadság): A Bacchanália jelentőségéről, avagy: Pride Kolozsváron]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bunford Gerda (Mozgástér): Liberális hiszti 11.]]> Ha az elmúlt évek liberális jóslatai beigazolódtak volna, ma már üres lenne az ország. De nem az.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tálos Lőrinc (Reflektor): Tényleg a Fidesz finanszírozza az MSZP-t?]]> A baloldalinak nevezett ellenzék különböző szereplőinek immár napi szokása, hogy a legellenzékibb sarkot megpróbálják azzal befoglalni, hogy a riválisaikat lefideszbérencezik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Levente (Krónika): Kedves RMDSZ, akkor ennyit a kis lépések és a kijárás politikájáról]]> Az a gyűlölethullám, ami a magyarok ellen felkorbácsolódott, és a román közélet minden szegmensére rátelepedett, kórtünet értékű, és letagadhatatlanul bizonyítja, mennyire mélyen átitatódott a román társadalom a zsigeri magyarellenességgel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kleinheincz Csilla (SFmag): Greg Egan: Dichronauts]]> Új regénye, a Dichronauts arra az alaptételre épül, hogyan működne egy olyan világ, ahol két térbeli dimenzió van csupán, amelyek mellé két időbeli dimenzió párosul.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szmerka Dániel (Könyvesblog): Magyarország egyik eldugott körzetébe visszataszító teremtmények költöztek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[danialves (Smoking Barrels): Fantasztikus világok]]> A Fantasztikus világok jelen formájában nem több egy a Disney-marketinggépezetének farvízére gyárott merchandising-terméknél, amely évről évre ugyanazt a közhelyes semmit adja el a lehúzható rajongóknak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pomsár Péter (Szubjektív Kultnapló): Veres Attila: Odakint sötétebb]]> A kivitelezés pedig első osztályú: nem csak a szöveg jó, a fiktív idézetekben megjelenő reakciók jól átgondoltak és életszerűek, illetve a szereplők is realisztikusan élik meg az eseményeket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Constantinovits Milán (Mandiner): Fürdővízzel a gyereket? – Válasz egy Vekerdy-kirohanásra]]> Tényleg ennyire mélyen vagyunk? Lapunknak adott terjedelmes interjújában a hazai iskolarendszer kérlelhetetlen kritikusa, Vekerdy Tamás igencsak borúlátó víziókba vonta oktatásunk jelenlegi helyzetét és lehetőségeit. Szembeállítva természetesen a mostanság oly divatos dán mintával. A beszélgetést olvasva azért kikívánkozik az emberből néhány gondolat, hiszen a Vekerdy-interjú kitűnő állatorvosi lova az egyoldalú oktatáskritikának, a valóságtól való elegáns elrugaszkodásnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Kettős Mérce): Erős és büszke? Tavaly a szlovák bérek előzték meg, msot a román életszívonal fogta be a magyart...]]> Nem azért szégyen, hogy Románia befog és Szlovákia leköröz, mert nem vagyunk erős és büszke ország a mindennapokban, hanem azért, mert egy tisztességesen melózó ember nem tud elmenni nyáron a gyerekeivel nyaralni, ha ki akarja fizetni a beiskolázást. Ez pedig nem erős és büszke országok védjegye, hanem a legszerencsétlenebbeké.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zsidó.com (Zsidó.com): Szabad-e spinnerrel játszani szombaton?]]> Az intézet rabbijai komolyan vették a fiatal érdeklődők kérdését: miután szétszereltek néhány ilyen eszközt, megállapították, hogy míg a legegyszerűbb típust szabad használni szombaton, addig azt a fajtát, melyben a pörgetés hatására egy LED lámpa gyullad fel, tilos.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Gábor (Mindset Pszichológia): Így mondj politikai beszédet III.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Válasz.hu): Mazochista Szopóálarcosok Pártja – MSZP]]> A szocik el vannak adósodva, se pénzük, se házi plakátcég-tulajuk, tehát nekik aztán igazán érdekük lett volna, hogy kihasználva Orbán irracionális lépését, átvigyenek egy nekik kedvező plakátszabályt. Nem fogják megtenni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Révész Sándor (HVG): Visszasírok]]> Ha viszont ért valamit, amit 2010 óta leromboltak, ha olyan sokat ért, hogy annyira indokolt átkozni és leváltani a kormányt, ahogy az ellenzék hajtogatja, akkor miért nem kell az nekik?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Botond Bálint (Magyar Idők): A magyar baloldal nyűgei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ruzsbaczky Zoltán (Magyar Nemzet): Megbukott kvótarendszer]]> El kell dönteni, kiket vagyunk hajlandók befogadni, kiket utasítunk vissza, mely országokat fogjuk fel biztonságosnak, és hogy kiket tekintünk partnernek a térségből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Farkas Balázs (SFmag): A hátrahagyottak]]> Nemrég bemutatták A hátrahagyottak utolsó részét. Nem lesz több. Eltűnt. Eltávozott. Különös sorozat volt. Nem foglalkozott történeti és cselekménybeli megoldásokkal. Egyetlen súlyos érzéssel foglalkozott csak: a hiányérzettel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kanyó Ferenc (444): Trónok harca és feudalizmus]]> Közhelyszámba megy az a kijelentés, hogy a Trónok harca egy középkori, feudális berendezkedésű világban játszódik. De vajon miféle feudális és miféle középkori világ az, amely George R. R. Martin univerzumában felépült?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szaniszló Róbert (Roboraptor): Nincs isten ember nélkül]]> A zseniális író könyvéből készült filmsorozat hibája az, hogy csak annak lehet (talán) egészen szórakoztató, aki olvasta a könyvet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Desrix (Geekz): Rick and Morty - A legagyamentebb show a multiverzumban]]> A Rick and Morty agyament geektémákban való lubickolását párhuzamba állította egy széthullás közelében lévő család terápiájának krónikájával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ugró Miklós (Magyar Nemzet): Bűnbocsánat nélkül]]> Ferenc pápa korrupcióellenes fellépését ez idáig még nem üdvözölték a magyar egyházak, nem adtak ki támogató nyilatkozatot, nem álltak ki nyíltan és határozottan mellette.
[...] Bővebben!
]]>