<![CDATA[mandiner.hu - vélemény]]> http://mandiner.hu/tag/velemeny/ hu-HU <![CDATA[Szajlai Csaba (Magyar Hírlap): Esély]]> Javaslom, hogy hagyományosan pesszimista hozzáállás helyett keressünk rá az interneten mostanság a magyar gazdaság megítélésére és a kilátásokra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Takács Gábor (Próza Nostra): Ted Chiang – Életed története és más novellák]]> Azután, hogy mindenki és mindenhol már szinte mindent leírt a kötetről, mit tudnék én még hozzátenni? Hát talán azt, miért volt hihetetlenül frusztráló, végeredményben mégis lehengerlő élmény elolvasni ezt a kötetet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Velkei Zoltán (Cultura Magazin): Nagyon óvatosan kell új címeket vásárolnunk]]> A China Miéville-rajongóknak is van egy jó hírünk: hosszas huzavona után megvehettük a The City & the City jogait, jövőre fog megjelenni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Odze György (Népszava): Tarlósnak mennie kell]]> Számukra most kemény napok jönnek, és majd igyekeznek kimenekülni valami ostoba banalitással. Lehet, hogy Orbán majd Coubertint idézi, miszerint a részvétel a fontos, nem a győzelem.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csontos János (Magyar Idők): Budapesti NOlimpiai Játékok]]> A momentumosok egy darabig még fürdőznek a destruktív sikerben, de egy éven át a népszavazási kampány támasztéka nélkül bajosan tudnak kitartani, a parlamenti küszöböt megugrani.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Wiedemann Tamás (Magyar Nemzet): Több mint kvóta]]> Érdemes odafigyelni, mit kritizálnak Orbánék. Mert aminek szavakban nekimegy a Fidesz, ott a tettek milliárdokat hoznak a szemfüles spekulánsoknak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csontos János (Magyar Idők): Budapesti NOlimpiai Játékok]]> A Momentum eddigi ténykedése baljós előérzettel tölt el. Büszkén mondják, hogy nulla forintot kaptak Sorostól, de a guruló dollárokról és eurókról, ha léteznek, értelemszerűen nem tudhatunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kósa Lajos (24.hu): Mi mindig a népszavazások pártján vagyunk]]> Kérdés egy felelősen gondolkodó ember számára, hogy szabad-e további milliókat költeni egy nagy valószínűséggel nem megvalósuló rendezvényre. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tálos Lőrinc (Reflektor): Ötezer indok az MSZP megszűnésére]]> Nehéz nem arra a következtetésre jutni, hogy az MSZP viselkedését kizárólag a Momentum-jelenség kezelése motiválta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerkesztőségi vélemény (Vasárnapi Hírek): Megbüntethetetlenek]]> És porba dönté a hamis szavak sötét bálványát, és szétzúzá az igazságon túli politikát, és kiűzé a strómanokat; és oltárt emele a valóságnak és áldoza azon dús közbeszerzésekkel, túlcsorduló haveri pénzekkel és mindennemű közjavakkal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vona Gábor (24.hu): Orbán most a Ripost szintjét hozta]]> Arra kérem, Orbán Viktort, ne bújjon Kövér szoknyája, illetve nadrágja mögé. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gazda Albert (Magyar Nemzet): Más férfiak szoknyája és az Orbán-nolimpia]]> Ha támadnak, két dolgot tehetsz. 1. Védekezel és visszatámadsz. 2. Tudomást sem veszel arról, ami megy körötted-ellened. Utóbbira addig van mód, amíg nem szorítanak sarokba. Magabiztosság, kitartás, idegek kellenek ehhez.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Galla Miklós (Facebook): Hűtőfoci]]> Ha a hűtőszekrényben fociznak az ételek, a tojásnak óvatosan kell játszania, mert már van egy sárgája.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dubovszki Martin (Széljegyzet): Félix J. Palma: Az ég térképe]]> Hiányoznak az előző részt átszövő meglepetések, amik földbe döngölték az olvasóban kialakult képet, hogy aztán egy újat építsen fel a romokra az író. Megijedni persze nem kell.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tara Nima (Keményfedél): James S. A. Corey: Cibola meghódítása]]> A történet a szokásosan jó: csavaros, akciódús, nem mentes a háttérpolitikai zöngétől, amiknek mindig Holden az ütközőpontja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fekete-Győr András-Pottyondy Edina (HVG): A Momentum célja a kormányváltás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Adjunk bele több apait! – Léder László a Mandiner.családnak ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tarlós István (Közlemény): Mindig kedélyes, jópofa embernek tartottam Szanyi Tibort]]> Ma is annak tartom, és egyáltalán nem haragszom rá. Sajnálom, hogy a jelek szerint írásait már kizárólag szíverősítők hatása alatt szerkeszti.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Attila Tibor (Méltányosság Politikaelemző Központ): Baloldali visszatérés?]]> Botka László beszéde: vízió, jövőkép az országról, egyenes, kemény szavak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lóránt Károly (Magyar Hírlap): Az olimpia nem üzlet]]> Az olimpiai beruházások és egyéb költségek tovagyűrűző hatása számos embernek adhat munkát és jövedelmet, és gondos, a jövőre is figyelmet fordító tervezés mellett az országot a jelenleginél lényegesen magasabb fejlődési pályára terelheti.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mátyás Győző (168 Óra): Új esély]]> Pedig már elosztották előre, mennyi esik le Lőrincnek, a Pistának, meg a többinek. Ezermilliárdban. Hiszen azért akarták az olimpiát, hogy ők nyerjék a legtöbb aranyat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miért Rigó (Tutiblog): Bátran elfutottak?]]> Gyáva gecik! Persze lehetne ezt finomabban is megfogalmazni, de nekem valahogy kapásból ez ugrott be a nagyszerű hír hallatán, hogy a Fidesz visszavonatja Budapest olimpiai pályázatát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balla Eszter (Válasz.hu): Veszélyes játszma: nyert ügy lehet Trumpnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Híradó (hirado.hu): 7 kihagyhatatlan lépés a mobil és saját magunk védelmére]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kuti Timi (SHE): Kinek szüljünk gyereket? Tinderhuszároknak?!]]> Se lakás, se kocsi, se gyerek... Sőt, még egy normális pasi sem! Csak a sok numeraszámolgató tinderbetyár. Nos, talán a munka front éppen, hogy rendben – bár még évekbe telik, hogy stabillá váljon a helyzet. Elég elkeserítő, nemde? De vajon tényleg mi csesszük el az életünket?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lakatos Heléna (Vigyázó blog): Cigánytelepi drogosból lett a Prezi munkatársa]]> Nagyon féltem attól, hogy nem fogok megfelelni, hiszen itt vagyok a gyenge kis nyolc osztályommal, tiszta tudatlanul, ráadásul cigány vagyok, mit fogok én itt kezdeni ennyi okos ember között? Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): Trump lenne Putyin sírásója?]]> Nem Putyin és a környezetében lévők keltettek túlzó reményeket a Trump-adminisztráció iránt – már ha egyáltalán –, hanem a Trump és Putyin ellenes média, illetve politikusok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabadi Dorina (Mindset Pszichológia): Logikus érvek és az idegek csatája]]> A politikai idegtudomány szerint valamilyen irányultságúnak születünk, és nem azzá leszünk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Reflexman (Reflexman): A Momentum győzött, az ellenzék megbukott]]> Na, akár még népszavazás is lehet az Olimpiáról. Méltatlan az egész.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Konkoly Mihály (A bor meg én): Tállya Furmint by Homoky Dorka]]> Kóstoláskor az első gondolatom az, hogy természetes. Lendületes korty, élénk savakkal, nem túlzó alkohollal. Van benne anyag, de nem nehézkes. Kifejezetten jó inni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gerő András (Reflektor): Széljegyzetek a világi megváltás kiáltványához]]> A kommunisták hatalmi helyzetben is képtelenek voltak megvalósítani a Kommunista Kiáltvány egymásból logikailag következő intencióit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deutsch Tamás (Facebook): Ne szégyelld, Ildikó!]]> Kedves Ildikó, most a hazánkban az történik, hogy tizenkét év után végre filmet csinálhattál. Ne szégyelld és ne félj tőle.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[K. Toók László (KTL újságíró blogja): Eljött a liberálisok ideje]]> A Liberálisok, hiszem, s tudom, hogy leválthatják a Fideszt 2018-ban. Fodor Gábor vezetésével, aki szintén hű volt egész életében a liberális elveihez, s a mögötte álló rátermett és agilis fiatalokból álló apparátussal igenis sikerülhet!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi Tibor (Közlemény): Olafosan lebukott a kormány]]> Egyesek titkos kottákból hamisan dalolnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Feledy Botond (Új Szó): A trumpi apokalipszis vagy Trump apokalipszise?]]> Iszonyatos dilemma lehet, hogy egy folyamatban levő ügyről hogyan tájékoztassák az elnököt, ha a jobbján és balján is érintettek ülnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt (Magyar Idők): Impraktikus dolgaink]]> Nincs új a nap alatt, van, ami nem változik sohasem. Ilyen örök, soha el nem múló létező a NEM szektája. Ők sok-sok csatát meg tudnak nyerni, de hál’ istennek háborút soha nem nyernek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Márton (Ars Boni): A Fidesz ki fogja írni az olimpiai népszavazást]]> A Fővárosi Közgyűlés az aláírások ellenőrzése után elrendeli a népszavazást az olimpiai pályázatról, majd a döntést azonnal meg is támadja a bíróság előtt okafogyottságra hivatkozva.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerető Szabolcs (Magyar Nemzet): Az elár(v)ult olimpia]]> Csak akkor van esélyük az ellenzéki politizálás megújítására, ha nem marad „együgyű” – csupán az olimpiai népszavazásra koncentráló – a formáció. Ha a tagadás után állítani is tudnak valamit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cserey Miklós (Mandiner.család): Mi nehezíti a férfi szülővé válását?]]> Azt mondhatnánk, hogy ez olyan, mint a 22-es csapdája, de szerencsére nem teljesen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Botka László (Facebook): Hajrá Magyarország, hajrá demokraták!]]> Magyarország változásért kiált, a szavazók többsége gyökeres változást akar. Köszönöm erőt adó támogatásukat!
[...] Bővebben!
]]>