<![CDATA[mandiner.hu - vélemény]]> http://mandiner.hu/tag/velemeny/ hu-HU <![CDATA[Böjte Csaba (Facebook): Isten áldása kísérje Amerika új vezetőit!]]> Hiszem, hogy van reális esélyük a dolgokat jó irányba tovább vinni!!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megadja Gábor (Mozgástér): Csók és könny]]> A haladó sajtó úgy siratja el Barack Husszein Obamát, sőt még a feleségét is, mint a kedves nagymamik azt, hogy véget ért a Vad angyal. Szem nem marad szárazon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jávor Benedek (Facebook): Kezdődik a „Jobb Világrend”]]> Trump beiktatásával párhuzamosan lekapcsolták a Fehér Ház klímaváltozással foglalkozó weboldalát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zord Gábor László (Magyar Nemzet): Rajt ellenszélben]]> Orbán Viktornak például kutya kötelessége, hogy azt a persze nem túlértékelendő helyzeti előnyt Magyarország számára kamatoztassa, ami a Trumpnak idejekorán tett gesztusából származhat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gazics György (Mandiner): Alt-right: Áldassék Kek!]]> Kek az alt-right, a mémek istene. Vagy valami hasonló. Donald Trump beiktatása kapcsán bemutatok négy embert, akikre lesújtott Kek, vagy épp megáldotta őket, nézőpont kérdése.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor (Kormany.hu): Gyermekeink elvesztése a legnagyobb csapás]]> A gyász nehéz pillanataiban imáimmal a tragédiával sújtott családok, barátok mellett vagyok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bán Károly (Magyar Hírlap): Mutyibrigád]]> Magyarország európai uniós történetének legnagyobb lopássorozata minden kétséget kizáróan a szocialista-szabad demokrata városvezetés, valamint az MSZP–SZDSZ-kormányok műve. Pont.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nuszbaum Tibor (Reflektor): Gyurcsányék máris rátennék a kezüket a Momentum Mozgalomra]]> Nincs az a határ, amit a Demokratikus Koalíció ne lenne hajlandó átlépni, ha a hatalmi technikákról van szó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lándori Tamás (Magyar Nemzet): Hibás lehet a tolvajüldöző nő ítéletének súlyosítása]]> A törvényszéki álláspont többszöri áttekintés után is súlyos tévedésnek tűnik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump (Financial Times): Elnöki beiktatási beszéd]]> America will start winning again, winning like never before. We will bring back our jobs. We will bring back our borders. We will bring back our wealth. And we will bring back our dreams.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schmidt Mária (Látószög): 2017 – Post liberalizmus, avagy lázadás az elit ellen Illiberális, szuverén és nemzeti]]> A populista az új náci, az új antiszemita, vagyis az a gyűjtőfogalom, ami mindent magában foglal, ami az elit számára utálatos. Milyen demokrácia az, ahol szégyen a többséget képviselni?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Majláth Ronald (Magyar Nemzet): Obama felperzselt földjei]]> A leköszönő amerikai elnök utolsó lépései ugyanis egyértelműen arra irányultak, hogy minél inkább megnehezítsék a ma hivatalba lévő Donald Trump munkáját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Atzél Mária (Kapitalizmus): A verseny hiánya ölte meg a politika iránti tiszteletet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Burai László (Borsmenta): Mindennapi hősök]]> A sima hétköznapokban nem jellemző, hogy bor nyílik, de nem is lenne egyszerű dolgom, ha választanom kellene.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kling József (Gusto): Nem ez lesz Tokaj nagy durranása]]> Kivételes alkalom, hogy a hét borában nem pozitív, hanem negatív élményt osztok meg. De hát az van, hogy a Grand Tokaj 2015 Furmintjáról sok jót nem tudok mondani.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóta W. Árpád (hvg.hu): A részvétel a fontos]]> Az olimpia megfúrása önvédelem, nemes bosszú és bűnmegelőzés. Méltó a polgári Magyarországhoz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pajor Tamás (Hetek): Vadgender]]> Embertelen nagy vállalkozásba kezdett a NatGeo. Vagy inkább nagyon embertelenbe, mert ugyan vélhetően a hajdanán humanizmusnak nevezett eszmerendszer szolgál mostani kísérletének hivatkozási alapjául, valójában pont az emberszeretet alapjait igyekszik felszámolni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sarah Anderson Goehrke (3DPrint.com): Miért a hibrid technológiáké a jövő gyártása?]]> A 3D nyomtatás csak egyes esetekben válik egyedüli üdvözítő gyártótechnológiává, a többiben viszont a hagyományos módszerekkel összekombinált hibridmegoldásoké a jövő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sarah Anderson Goehrke (3DPrint.com): Miért a hibrid technológiáké a jövő gyártása?]]> A 3D nyomtatás csak egyes esetekben válik egyedüli üdvözítő gyártótechnológiává, a többiben viszont a hagyományos módszerekkel összekombinált hibridmegoldásoké a jövő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Izgi lövöldözés az űrben – James S. A. Corey: Leviatán ébredése]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csontos János (Magyar Idők): Cuki diktátor]]> A korrupciópártoló kormánypárti médiamunkás – úgy is mint ellenség – felmutatása túlmegy a jogállami kereteken. Ez fenyegetés és megfélemlítés.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Momentum Mozgalom (Facebook): Egy nap alatt több mint tízezer aláírás]]> Ha így folytatjátok, meglesz a szükséges 138 ezer, és népszavazáson mondhatunk nemet erre a pénzszórásra!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hipszki László (ekultura.hu): Stephen King (mint Richard Bachman): Az átkozott út]]> Az átkozott út tehát egy kezdő tehetség első/második próbálkozása csak az írással, így persze nem tökéletes.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Somfai Péter (Népszava): A politika idős hekkerei?]]> Megalakul az Idesz. Idős Demokraták Szövetségét takarja a betűszó, amely nem azonos a Fidesz rövidítésével, bár az egykori fiatal demokraták ma már közel járnak a hatvanhoz és nem annyira demokraták, mint amilyennek egykor hirdették magukat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szökrönyös László: Paul J. McAuley: In the Mouth of the Whale]]> A regény meglehetősen szimmetrikus szerkezetű, négy részre oszlik, melyekben tizenkét fejezet található, ezekből pontosan ugyanannyi jut mindhárom fő szálra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Batiszkáf (Mandiner): Trump: vissza a természethez]]> Most őszintén: ezt az embert képesek voltak megválasztani? Igen − és mi sem természetesebb.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Richard Lumb (Business Insider): Tömeges elbocsátások nélküli automatizálás?]]> Ha képesek új területeken alkalmazni tudásukat, az automatizálással nem válik minden érintett munkanélkülivé.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pásztory Dóra (WMN): Álom egy olimpiáról]]> Nem vagyok olimpiaellenes, a szívem mindig vágyni fog arra, hogy egy magyar olimpia részese lehessek. A korrupció, hazugság, társadalmi egyenlőtlenség és önkényuralmi hatalomgyakorlás ellen viszont minden porcikám tiltakozik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Laky Zoltán (Válasz.hu): NOlimpia: elindult minden idők legfeleslegesebb aláírásgyűjtése]]> Van azonban egy másik körülmény, ami megkérdőjelezi a kezdeményezés értelmét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Ervin (Magyar Hírlap): Elnöki különgép]]> Szóval bárhogy is nézzük Trump helyzetét, olyan, mintha tényleg széllel szemben kellene küszködnie.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pápay György (Magyar Nemzet): Se hátország, se vízió]]> Zászlóvivőnek, vagyis a szétaprózott tábor pragmatikus-könyörtelen egyesítőjének viszont – legyen bár mégoly sikeres polgármester – Botka László ma még kevés.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lánczi Tamás (Mozgástér): Ugocsa koronázni akar]]> Majtényi ugyan elvállalta a felkérést, de többször kifejtette, hogy saját meglátása szerint is teljesen esélytelen a jelölése. Jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor mi értelme van a volt ombudsman jelölésének?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Domonkos László (Magyar Hírlap): Trump ante portas]]> Krisztus után a 2016-dik esztendő novemberének eleje óta egy Donald Trump arra vár, hogy – most már csak egy nap múlva, 2017. január 20-án – a mai világ legerősebb hatalmának, az Amerikai Egyesült Államoknak elnöki hivatalát átvegye.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pogátsa Zoltán (Válasz.hu): Több mint egymillió magyar sorsa fog javulni idén és jövőre – de hol van még a nyugati szint?]]> Hosszú évek lemaradásai után a magyar életszínvonal tehát idén és jövőre felzárkózik a régió többi országához. A térség egésze azonban még mindig rendkívül messze van a nyugat-európai szinttől, és még a közeledés ténye is vitatható.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kardos Gábor (Mandiner): A nagy Trump-átverésről]]> Egy szűk elit tagjai a lecsúszott társadalmi rétegekre építik hatalmukat, őket mobilizálják olcsó gyűlöletkeltő propagandával, hogy kiiktathassák a középosztályt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jávor Benedek (Facebook): Teljeskörű tájékoztatást követelek a paksi meghibásodás kapcsán!]]> Tegnap meghibásodás volt a paksi 1-es blokkban. Az atomerőműtől értesültünk erről? Nem. Miután kiderült kaptunk részletes tájékoztatást Nem.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz-frakció (Fidesz): Az ellenzék már megint váltogatja a véleményét, korábban támogatta az olimpiát]]> Az ellenzék már megint Magyarország sikertelenségében érdekelt, képtelen összefogni még a nemzeti ügyekért, hazánk sikeréért is. A kormánypártok a magyar emberek többségével együtt drukkolnak a magyar olimpiai pályázatnak, Magyarország sikerének.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): ObamOut]]> Obama nem volt jó elnök: a saját céljainak teljes körű megvalósításában és az Egyesült Államok lehetőségeinek kiaknázásában is kudarcot vallott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér Róbert (Magyar Nemzet): A robotika első mozgóképes mítosza]]> Az HBO új sorozata, a Westworld ember és gép viszonyának tömegkulturális feldolgozásában megnyitotta az első fejezetet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szám Kati (Képmás): Iskolai zaklatás, bántás]]> Fontos, hogy a gyerekekben tudatosodjon, hogy nem a bántalmazóval való direkt konfrontáció az áldozat megvédésének egyetlen – és nem biztonságos – módja, sokkal inkább segít, ha nem hagyjuk magára a célszemélyt, keressük a társaságát, és ha bántják, utána kifejezzük azt, hogy mellette vagyunk.
[...] Bővebben!
]]>