<![CDATA[mandiner.hu - vélemény]]> http://mandiner.hu/tag/velemeny/ hu-HU <![CDATA[Charles Gati (Népszava): Baljós beszéd]]> Az Amerika-ellenes hangulatot Európa nyugati és keleti részén is elmélyíti és szélesíti a hathatós orosz propaganda.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fodor Csaba (Magyar Idők): A következő négy hónap]]> Balliberális szimpatizánsból és elnyerhető mandátumból valóban egyre kevesebb akad.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Momentum Mozgalom (Momentum Blog): A társadalommal közösen kell tennünk az emberi jogokért]]> A kormány előbb a jogállamiságot biztosító intézményeket üresítette ki, majd a szabad közvélemény és a civilszféra ellen fordult.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stefka István (Az Öreg): Egy minden gyanú alatt álló férfiú]]> A volt újságíró kolléga mindig a legszélsőségesebb nemzetellenes, balliberális aknamunkát folytatatta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stier Gábor (Magyar Nemzet): Az irányított káosz]]> Éppen az amerikai elnök felelőtlen lépéseinek fényében válik Putyin valóban béketeremtővé.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lánczi Tamás (Mozgástér): Meddig tart a türelem?]]> Vona feje felett pedig mindig ott lebeg a kérdés: meddig tart Simicska türelme?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Kisebbségvédelem: be kéne állni a Minority SafePack mögé]]> Ötvenmillió ember tartozik az Európai Unió területén őshonos nemzeti kisebbségekhez, köztük a határon túli magyarok. A Minority SafePack az ő helyzetükön segítene, és sokatmondó, hogy mennyire ellenzi például Románia. Holott csak némi finomhangolásról lenne szó. Eddig 350 ezer aláírás gyűlt össze, áprilisra el kell érni az egymilliót.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[The Washington Times (The Washington Times): Soros György nehéz élete]]> Soros úr szabadon inzultálhatja Magyarországot olyan megjegyzésekkel, mint az az idétlen állítás, hogy az Orbán-kormány nem jobb a sztálinista vezetésnél.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veczán Zoltán (Magyar Hírlap): Időmaffia]]> Százötven és kétszáz között. Valami ilyesmire jutottam, amikor megpróbáltam kiszámolni, nettó hány órát vett el az életemből a MÁV pusztán azáltal, hogy a menetrendet afféle fakultatív ajánlásként kezelte szerződéses előírás helyett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Apáti Bence (Polgár Portál): Nem bírom megszokni a libsi kettős mércét!]]> Kezdődött azzal, hogy az addig nagyon érzékeny ballib szerkesztőségek testületileg úgy határoztak, hogy egészen egyszerűen nem számolnak be Havas Henrik úr metoo-gyanús ügyeiről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács László (Népszava): Magyarország nyer, ha Orbán veszít]]> Ha reálisan mérlegeljük a nemzetközi erőviszonyokat, nem kétséges, hogy Orbán Viktor az immár a kormánypárti sajtóban is „háborúnak” nevezett küzdelmet el fogja veszíteni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trócsányi László (Mandiner): Anyanyelvi oktatás vagy az anyanyelv oktatása – ez a tétje az ukrán oktatási törvénynek]]> A Velencei Bizottság a magyar véleménnyel összhangban megkérdőjelezi, hogy Ukrajnában az államnyelv megfelelő ismerete csak a nemzeti kisebbségek nyelvén történő oktatás felszámolásával lenne elérhető. Ukrajnának tárgyalásokat kell folytatnia a nemzeti kisebbségek képviselőivel az oktatási törvény anyanyelven történő oktatásra vonatkozó rendelkezéseiről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér Róbert (Facebook): Puzsér, az MSZP miniszterelnök-jelöltje?]]> MSZP-közeli vállalkozók kerestek meg azzal, hogy vállaljam el a miniszterelnök-jelöltséget
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Mérce.hu ): A Jobbik tüntetéséről]]> Lehet-e együtt tüntetni a demokráciáért egy korrupt, fasiszta párttal?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pilhál György (Magyar Idők): Az édes grundról]]> Mai Gerébjeink is vannak, csak ők már nem a Füvészkertbe járnak grundot elárulni, hanem Brüsszelbe hazát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schöpflin György (Magyar Idők): Ez a gyarmattartók ismerős arroganciája]]> A nyugatiak egyetemesebbnek, nyitottabbnak, erkölcsileg felsőbbrendűnek tartják magukat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kacsoh Dániel (Magyar Hírlap): Cinikus agónia]]> Már ezerszer elmondtuk, ez az ország jobb ellenzéket érdemelne, de úgy látszik, hiába.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rónay Tamás (Népszava): Visegrád haldoklik]]> Nyár óta Szlovákia és Csehország mindent elkövet azért, hogy ne említsék őket egy lapon Lengyelországgal és Magyarországgal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Baczkó Norbert (Facebook): Együtt2018]]> Hallottátok, hogy pénteken körúti bulika lesz a körúton kívül?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ugró Miklós (Magyar Nemzet): Innovatív konzultáció]]> Most tekintsünk el attól, hogy a kérdésben megfogalmazott állítás szemenszedett hazugság.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Válasz.hu): Ezért nem írom alá a Pócs János elleni petíciót]]> Mégsem írom alá a Pócs elleni petíciót. Pócs posztja ugyanis félelmetes prosztóság, elképesztő barbárság, embertelen és minden szint alatti, de: pont nem antiszemita.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rakusz Lajos (168 Óra): Magyarország csapdahelyzetben]]> Ha az EU magjához tartozhatnánk, akkor csak egy generáció kerülne hátrányba Orbán két ciklusa miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schiffer András (Index): Vörös vonalon]]> Ha viszont a hatalom bármelyik, mérhető támogatottsággal, parlamenti képviselettel rendelkező ellenzéki párt választáson való elindulását törvénysértő, adminisztratív eszközökkel hiúsítja meg, átlép egy vörös vonalat, ahonnan nincs visszaút.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Feledy Botond (Új Szó): A robotok már köztünk vannak]]> A Twitter-robot két hét alatt náci lett,holott nyilván nem minden felhasználó ezt az utat járja be.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bíró Béla (Maszol): Az ukrán szindróma]]> A nacionalizmus a részegség édestestvére. Az önnön nagyszerűségétől megrészegült nacionalista is csak azt hallja meg, azt látja, azt érzékeli, ami az ő belső világával összhangban áll.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér Róbert (Magyar Nemzet): Névtelenül, sorstalanul, élettelenül]]> Feljegyezhetjük, hogy BB Évi után újabb trashceleb sorsa ment veszendőbe.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béndek Péter (1000 A Mi Hazánk): A liberális és a progresszív hozzáállás messze nem ugyanaz]]> Kár, hogy az utóbbi évek politikai kudarcaiból nem vonják le a megfelelő konzekvenciákat a baloldalon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Árva László (Magyar Idők): Tovább gazdagodó tőkések]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gazda Albert (Magyar Nemzet): Ami megkeményedik, az nem győzhet]]> Az élet értelme a hit abban, hogy van értelme az életnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Máté T.): A disznó súlya]]> Most mi megint antiszemiták, fél-fasiszták, nőgyűlölők és vegánokat naponta zaklató barbárok lettünk, akik fogat is szilvapálinkával mosnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[azenriportalanyaim.blog.hu: Anya, képzeld el, bírtam futni!]]> Szerencsésnek érzem magunkat abból a szempontból, hogy csak egy hetet vártunk, amikor megkaptam az ominózus telefont: Benőnek van egy donor szív, egy órán belül menjünk a kórházba. Emlékszem rá, hogy a munkahelyemen kiesett minden a kezemből és annyit mondtam: nekem most rohannom kell!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Luther a hitről – és pápákról, zsidókról, parasztokról és nőkről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ablonczy Balázs (Facebook): Nekem a reformáció]]> Benne vagyunk valamiben, amiért mások az életüket adták, vitatkoztak, szenvedtek, petícióztak, betűt szedtek és adakoztak: nekünk már csak el kell kapni a buszt, hogy odaérjünk vasárnap tízre. Nem érünk oda.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fabiny Tamás (SzemLélek): A bűnös hallgatás és az állványimádás is megkísérti az egyházakat]]> Ahogy egy KDNP-s politikus ne szabjon irányt az egyházaknak, úgy ellenzéki politikusok se szabjanak irányt nekünk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bill Mitchell (bilbo.economicoutlook.net): Magyarország és Lengyelország őrült lenne, ha csatlakozna az eurózónához ]]> Bokros Lajos azt gondolja, hogy jobb lenne, ha a szakpolitikákat Brüsszel, Frankfurt vagy Washington határozná meg, amelyek nem elszámoltathatók a magyarországi demokratikus folyamatok keretében – írja Bill Mitchell, a University of Newcastle közgazdász professzora.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Filemon Norbert (Mandiner): Egy új Vendée felé]]> Így bátorítja egy guineai bíboros a keresztényeket a meggyőződésük felvállalására.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[WMN: EGY „LASSAN HALDOKLÓVAL” NEM TUD MIT KEZDENI A RENDSZER]]> Mit mondasz a barátodnak, aki a válladon siratja el a haldokló apját? Egy végzetesen beteg embert, akinek „túl erős" a szíve ahhoz, hogy a rendszer megfelelően kezelni tudja a helyzetet…
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veres András (Magyar Nemzet): A lombikbébiprogram minden formája bűn]]> A mesterséges megtermékenyítés nem elfogadható a Katolikus Egyház számára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beer Miklós (SzemLélek): Ideje pappá szentelni nős férfiakat, írok a pápának]]> 8-10 egyházközségbe egyszerűen nem tudok papot küldeni. Ezt a toldozgatást, foltozgatást már nem lehet tovább folytatni. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Viszlát, és kösz a halakat! – Búcsúzunk]]> [...] Bővebben!
]]>