<![CDATA[mandiner.hu - vélemény]]> http://mandiner.hu/tag/velemeny/ hu-HU <![CDATA[Bezzeganya.reblog.hu: Még, nem, most]]> Negyvenhetedikbe léptem, ezt a kort apám mindössze két héttel élte túl (azt is minek), anyám ennyi idősen ki-be járta a kórházakat, két komoly műtéttel, hálistennek végetért a pechszéria, azóta kutya baja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fekete-Győr András (Momentum Mozgalom): Ha oroszul tanítanának a CEU-n...]]> Orbán akkor is bezáratná?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hont András (Facebook): Apám besúgó volt]]> Ennyi az összes fogás rajtam? Ezt tényleg uncsi. Találjatok már valami mást. Mondjuk, egy képet, amelyen egy kecskével… Azon legalább én is meglepődnék.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Borbás Barna (Válasz.hu): Egy karton Heinekent rá, hogy a kormány nem zárja be a CEU-t!]]> Van egy listám, megmutatom.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Adam Zawadowski (Facebook): Nevetséges összemosni a CEU-t a kamuegyetemek diplomagyáraival!]]> Az, hogy a kamuegyetemek megszünteésének álcája alatta a CEU-t Magyarországon ellehetetlenítik végtelen inkompetenciáról és/vagy végtelen rosszindulatról árulkodik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Dávid (Mozgástér): Olajfa? Inkább roncsderbi]]> A belengetett balliberális roncsderbi versenyzői, élükön Juhász Péterrel, ugyanis csak azt nyerhetik meg ismét, amit már 2014-ben is: a két posztkommunista párt jóindulatát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vándor Ágnes (Facebook): Menő szálloda lehetne a CEU épületéből]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stefano Bottoni (Mandiner): Mit adott nekünk a CEU?]]> Magyarországnak szüksége van erre az intézményre. Úgy, ahogy van. Nélküle azok is szegények lennének, akik ma támadják. És azok is, akik tapsviharral, röhögcsélve üdvözlik a támadást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar Reklámszövetség (Kreatív Online): A reklámadó hadüzenet a médiaiparnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik Gábor (Mandiner): A CEU-nak maradnia kell]]> Aki a demokrácia Rubiconját átlépi, a kiszámíthatatlan következmények földjén találja magát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lakner Dávid (Magyar Nemzet): Napi tizenöt szál cigaretta]]> Aki kapcsolatok nélkül nem érzi jól magát, az nem gyenge, hanem hétköznapi, egészséges ösztönökkel bíró férfi vagy nő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pastrovics Martin (Danube Institute): Milyen az élet a „történelem vége” után?]]> A mai kor emberében nincs meg a „nagyot alkotás” érzése, inkább a materiális világ által megteremtett szükségletek kielégítésén fáradozik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csaba László (444): A CEU-ról]]> Mind az előterjesztés, mind pedig a sajtókampány egészen elképesztő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Köllő János (Facebook): A CEU elüldözésével kitölthetetlen űr támadna]]> A CEU közgazdasági tanszéke elérte azt, amit a Gyere Haza Fiatal! kampány nem, és az MTA Lendület Programja is csak kis részben: Magyarországon nevelkedett, külföldön nevet szerzett, a világhír közelébe vagy egyenesen a világhírig jutott közgazdászokat csábított haza, olyan tudósokat, akiket ma a világ bármely egyeteme szívesen látna.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hetty King (Spíler): Szívás: A 444 véletlen bevallotta, hogy létezik a Soros-hálózat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hargitai Miklós (Népszava): Konzultáljon kezelőorvosával]]> Azért az újságoldalért, amit a kormány kifizet, övé a felelősség, az összes többiért viszont továbbra is a miénk: a konzultációs propagandakampány alatt a szabad újságírás zavartalanul üzemel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Michael Byrne (Motherboard): A legrosszabb forgalmi dugót is megakadályozza az MI-algoritmus]]> Okos útvonal-választással és a forgalmi leállások minimalizálásával csökkentené a dugók számát, racionalizálná a közlekedést egy szingapúri algoritmus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Facebook): Felfalnátok engem kedveskéim?]]> A CEU rektora kéri, hogy ne legyen tüntetés és békés tárgyalásokat akar a kormánnyal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mészáros Antónia (Index): Ha politikai nyomást éreznék, akkor felállnék]]> Politikai befolyást az én műsoromban nem tapasztalok, rám biztosan senki nem próbál semmilyen nyomást gyakorolni. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Galsai Dániel (Magyar Hírlap): Egy sima rohadék]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Kostelancik (Budapesti Amerikai Nagykövetség): A CEU sikertörténet]]> Az Egyesült Államok ellenez bármilyen törekvést, amely veszélyezteti a CEU működését vagy függetlenségét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar Attila István (Magyar Idők): A sípolók a szólásszabadság határait feszegetik ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pion István (Magyar Nemzet): Övék a mennyek országa]]> Boldogok, akik nem ismerik Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Thasaidon (Zothique): Michael Wehunt: Greener Pastures]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Supernatural Movies (Supernatural Movies): Megfilmesíthetetlen sci-fi: High-Rise]]> A High-Riset sokan a megfilmesíthetetlennek tartott kötetek nem túl népes táborába sorolták, egészen addig, míg jött Ben Wheatley, és jól képen nem törölte a társaságot. Meg ezúttal kicsit talán saját magát is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dajka Gábor (The Black Aether): Lovecraft és a brit anarcho-punk rejtélyes találkozása]]> A Rudimentary Peni nevet viselő angol brigád a punk szcéna egyetlen olyan zenekara, akik nem pusztán egy-két dalt, hanem egy egész albumot szenteltek Howard Phillips Lovecraft munkásságának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rae Paoletta (Gizmodo): Az Uránusz egy mesevilág, és oda kellene mennünk]]> Az emberiség mindössze egyszer került kapcsolatba az Uránusszal. Pedig a jégóriás sokkal többet érdemelne. Most mindenki a Mars bűvöletében él, de azért a naprendszer egyik leghidegebb bolygóját sem ártana jobban megismerni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balázs Zoltán (hvg.hu): A CEU és a lelkiismereti szabadság]]> A magyar konzervatív-jobboldali értelmiségnek – benne nekem – nincs szüksége rá, hogy adminisztratív-jogi eszközökkel ebrudalják ki a CEU-t: ez megalázó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[CEU (CEU): Tiltakozik a CEU a törvényjavaslat ellen]]> Alapos jogi elemzés után a CEU azt a következtetést vonta le, hogy a javaslatban lévő változtatások ellehetetlenítenék az Egyetem további működését Budapesten, a városban, amely a CEU-nak immár 25 éve ad otthont.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szűcs Donát (Facebook): Kinek árt és kinek nem a CEU ellehetetlenítése?]]> Majd viszik az egyetemet Bukarestbe, Pozsonyba, vagy bárhova, ahol tárt karokkal várják majd őket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sztankóczy András (Válasz.hu): A kormány bezárja a CEU-t?]]> Az egyenlőtlenség ellen úgy is lehet küzdeni, ha az ember bezárja a legjobb iskolát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyáry Krisztián (Facebook): Estére már övék volt az egész egyetem]]> Olyan jogszabályokat kell bevezetni, aminek az egyetem vezetői és oktatói nem tudnak és nem akarnak megfelelni, így lehetőség nyílik az egész intézmény megszállására.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lakner Zoltán (Facebook): Nem tudom, mi újat lehet még mondani]]> Nem baj, ha értéket veszít az állandóan hivatkozott nemzet, ennek a hatalomnak tényleg annál jobb, minél rosszabb. Megvédi összesküvés-elméleti és sérelmi politikai kultúránkat, ha belepusztulunk is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt (Magyar Idők): Oktatási jogok]]> Muszáj betoppannia az osztályterembe magának Aáry-Tamásnak, hogy eligazítást tartson?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gazda Albert (Magyar Nemzet): Nem vásik a veres csillag]]> Egy tökéletesen fölösleges jogszabállyal kevesebb.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[N. Kósa Judit (Népszava): Bárcsak dilettáns lenne]]> „Orbán Viktor gyarmattartós beszédének nem azért nincs helye a nyolcadikos törikönyvben, mert nem kiemelkedő fontosságú történelmi forrás.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Kettős Mérce): Bezáratnák a CEU-t?]]> Tényleg bezáratná a legjobb magyarországi egyetemet a Fidesz, mert Soros?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bedő Imre (új Nő): Egy férfi legyen Férfi]]> Nem véletlen, hogy ma a nők az igazi férfit keresik. Mégis egy férfi indult útnak, hogy megmentse a férfienergiákat. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bedő Imre (új Nő): Egy férfi legyen Férfi]]> Nem véletlen, hogy ma a nők az igazi férfit keresik. Mégis egy férfi indult útnak, hogy megmentse a férfienergiákat. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tibenszky Moni Lisa (Felelős Szülők Iskolája): Együttműködő szülő – avagy iskolás gyereket nevelő szülők 15 pontja]]> Túlélési praktikákat, tanácsokat szedtünk össze iskolás gyerekek szüleinek, mely lényege az együttműködés a gyermek érdekében szülő-tanár és gyerek között.
[...] Bővebben!
]]>