<![CDATA[mandiner.hu - vélemény]]> http://mandiner.hu/tag/velemeny/ hu-HU <![CDATA[Alain de Benoist (Boulevard Voltaire): Másféle Európát teremthet Közép-Európa]]> Az emberek nem hisznek többé azoknak, akik évek óta azt hajtogatják, hogy a bevándorlás gazdasági és demográfiai esély.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Johannes Thezeroth (Johannes Thezeroth blogja): Vér, vér!!!]]> Dragonyosok lesnek, míg rettegve nyalod a fagyit a cukiban, díszkötéses alaptörvénnyel vágnak pofán, ha túl nagy levegőt veszel a gangon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Oláh Gellért (888): Titkosszolgálati játszmák, korrupció, külföldi beavatkozás – ez Románia 2018-ban]]> Romániában jövőre elnök- és EP-választások lesznek, tehát a megszokott latinos temperamentummal beindult a választási kampány.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ambrus Csaba (PolgárPortál): A Népszava közös érdek, vigyázzunk rá!]]> Minél több Népszavát olvas az ember, annál könnyebben békél meg a saját hiányosságaival.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Hétmilliárdféle nemi identitás létezik és kész]]> A német harmadik nem, az egyéb (divers) bevezetésének nem sok értelme van egy olyan korban, amikor potenciálisan több mint hétmilliárdféle nemi identitás létezik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[B. Varga Judit (Látószög): Intelmek és hírek]]> Nemcsak korunknak vagyunk gyermekei, hanem történelmünknek is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pálinkás József (Magyar Hang): Ez a politika csődöt fog mondani]]> Az országban zajló folyamatok kifejezetten gátolják a szélesebb kört érintő szellemi és anyagi polgárosodást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gajdics Ottó (Magyar Idők): Őrültek háza]]> Heller pogányokról hadovál, Németországban bevezetik a harmadik nemet, Londonban szudáni menedékkérő hajt gyilkos szándékkal az emberek közé. Nem őrültek háza ez?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béndek Péter (1000 A Mi Hazánk): Az orbánizmus kultúrája]]> A modernitást megérteni kell és kihasználni a pluralitás maximumának biztosítására.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stefano Bottoni (Facebook): A román fejleményekről]]> A román titkosszolgálatok korántsem csendes útitársak, hanem fokozatosan önálló életre kelnek és kiszabadulnak a politika ellenőrzése alól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Paár Ádám (Mandiner): Milyen legyen az új magyar történelmi film?]]> Kétségtelen, hogy nagy igény van a jó történelmi filmekre a magyar közönségben. Ám nem elég a kívánság, lehetőleg el kell kerülni a buktatókat. El kell döntenünk, mit várunk a 21. századi magyar történelmi filmtől.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megadja Gábor (Facebook): Érdemes megnézni, kik gyászolják a Kommentárt]]> Most kórusban békésmártonoznak. Elég egyértelmű, hogy nem a Kommentár a szívügyük, hanem békésmártonozni szeretnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (HVG): A magyar konzervatívoknak is kampec]]> A miniszterelnöktől és kedélyes féldiktatúrájától független jobboldal elvesztette a hangját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bihari Tamás (Népszava): Terv, utasítás!]]> Orbán Viktor semmilyen szinten nem tűri el bármely önálló civil szerveződés vagy autonóm közintézmény létét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vizvári Soma (Figyelő): Kínos propagandainterjút adott a svéd nagykövet Soros blogjának]]> Persze Svédországban nincsenek no go-zónák. Ezt a nagykövet piros tollal, háromszor aláhúzta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump (Twitter): A tisztesség győz]]> Nincs semmi, amit jobban szeretnék az országunknak, mint igazi SAJTÓSZABADSÁGOT.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tutiblog (Pesti Srácok): Mi a baj a genderrel?]]> Nem a társadalom hozza létre a nőt és a férfit, hanem nő és férfi építik fel a társadalmat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Somfai Péter (Népszava): Éljen a munka társadalma!]]> A statisztika szép volt, ismeretlen volt a munkanélküliség.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Diószegi-Horváth Nóra (Mérce): Homonnay Gergely fideszes nénivel szemlélteti, mit ne tanuljunk el a Fidesztől]]> Homonnay posztja végtelenül káros, hiszen a fideszes néni kifejezéssel a körülmények tökéletes figyelmen kívül hagyásával konstruál egy eseményt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurkó Szilvia (WMN): Kék bálna, Momo és a többiek – 5 tipp szülőknek, hogy megvédd a gyerekedet a netes őrületektől]]> Támogassuk a gyereket abban, amit csinál, emlékezzünk a neki fontos dolgokra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Udvardy Zoltán (Figyelő): Heller, a Gulyás és a zsarnok]]> Hogy mi a jó, haladó hagyomány, azt a Heller elképesztő ámokfutását lelkes alákérdezéssel bátorító és leközlő Krytyka Polityczna tisztán fogalmazta meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máthé Áron (Mandiner): Klímaaggodalmak: apokalipszis most?]]> Az írott emberi történelem időszakában is voltak már hidegebb és melegebb periódusok, amikhez alkalmazkodni tudott az emberiség. Mai tudásunkkal talán még könnyebben menne az alkalmazkodás, nem kellene hát világvégét kiáltani a klíma alakulása kapcsán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalma György (Mandiner): Bécs a bécsieké – és egy kicsit a mienk is]]> Bécsben élni a legjobb. És Bécs kicsit a miénk is, meg a többi szomszédos népé, akik együtt építették fel a császárvárost. De legfőképp a mai osztrákoké, akik talán meg tudják őrizni Bécset olyannak, ahogy mindig is szerettük.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csonka Ákos (Felvidék.ma): Bezzegország bezzegnépe]]> Magyarország Közép-Európa gazdasági és politikai leaderévé vált, míg Szlovákia ma a megbízhatatlanság, instabilitás és a szervezett állami bűnözés megtestesítője.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kacsoh Dániel (Magyar Hírlap): Genderhiszti]]> A gendermánia lerombolja a család antropológiai alapját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Niclas Trouvé (444.hu): Svédország sosem akarta „megbüntetni” Magyarországot]]> Egyes magyar médiumok „no-go zónákról” számoltak be, minden alap nélkül. Ilyen zónák pedig Svédországban nincsenek. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ónody-Molnár Dóra (168 Óra): Orbán Viktor nyaral, a magyarok besétálnak a csapdába]]> Még ebben a tébolyban is szintlépésnek számít, hogy a kormány egy egyetemi szakot betiltson.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiss Gergely (Magyar Idők): „Egyszeri lépések”]]> Miként lehet, hogy így szárnyal a magyar gazdaság? Hiszen a balliberális szakértők már 2010-ben megmondták, itt mindennek vége lesz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiss Soma Ábrahám (Mérce): Közigazgatási bíróságok: a kormány azt csinál, amit akar]]> Félő, hogy azért hoznak létre új testületet, hogy a hatalmat birtoklók által favorizált döntést lehessen hozni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pozsonyi Ádám (888.hu): Oravecz Nóra sárgul]]> Ezután ha szomorú leszek, csak előveszek egy Vona-idézetet. És minden megoldódik. De ajánlom mindenkinek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béndek Péter (1000 A Mi Hazánk): A tudás dinamikája és a nemzeti perspektíva reménytelensége]]> A nemzet erős identitásképző erő, de minél fejlettebb egy nemzet, annál kisebb ennek az erőnek az etnikai, archaikus, pláne xenofób tartalma.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga Zoltán (Mindset): Az édesanya mint a gyermek érzelmeinek tükre]]> A reflektív kapcsolat hiánya a gyermek és a szülő között komoly negatív következményekkel járhat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sződy Judit (HelloBaby!): Röntgen és szoptatás – árt-e a babának?]]> A helyi érzéstelenítés nem veszélyezteti a babát, de még az altatástól sem kell félni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Korzenszky Richárd OSB (Vendégszerző): Az ebédlőasztal]]> Nincs időnk arra, hogy asztalhoz üljünk. Mert mindannyian a magunk útját járjuk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Partos Bence (Mandiner): Töröljük el végre az osztályzást!]]> Az osztályzás a diák megalázásának legegyszerűbb módja – vallja a pedagógus szakma egy része. Az állítás talán kissé túlzó, de én is azt gondolom, hogy nagy tanáregyéniségek kezébe nem való az érdemjegy!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Balázs (Magyar Idők): Szemben az árral]]> Ahhoz, hogy a teljes termékenységi arányszám 1,2-ről 1,5-re nőtt, a 2010 után megváltozó légkör is szükségeltetett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán János Dénes (Magyar Idők): Robban a latin nyelvi bomba]]> Nincs olyan, hogy felesleges tudás, felesleges tantárgy. Minél többet tanulsz és tudsz, annál több vagy.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lenygel Gabriella (Figyelő): A feministák Disneylandban élnek?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pilhál György (Magyar Idők): Könnyű álmot ígérnek]]> Demokráciában élünk-e, ha nem kokszolhatunk szabadon?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bagdy Emőke (Magyar Idők): Támadás alatt a család intézménye]]> A világrendből száműzött Isten helyére telepített új istenek – a pénz, a hatalom, a tulajdon – földhözragadttá és kiszolgáltatottá teszik az életünket.
[...] Bővebben!
]]>