<![CDATA[mandiner.hu - USA]]> http://mandiner.hu/tag/usa/ hu-HU <![CDATA[Jobban gazdálkodik az állam, a bőrünkön érezzük: a hitelezők helyett a családoknak megy a pénz]]> Történelmi idők: a tízéves magyar állampapír hozama novemberben az amerikai tízéves kötvény hozama alá csökkent. A piac már olcsóbban kezdte finanszírozni a magyar állam működését, mint az Egyesült Államokét. Olcsó hitelt márpedig az kap, aki megbízható és felelősen gazdálkodik, legyen szó egy átlagos magyar háztartásról, vagy az államháztartásról. A felszabaduló pénzeket a magyar állam sokkal jobb célokra tudja fordítani, mint a törlesztés.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nőtt a globális fegyvereladások száma (videó)]]> Globális szinten nőttek a fegyvereladások az előző évhez képest, ilyen utoljára 2010-ben volt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Robbantás volt New Yorkban]]> Többen megsérültek egy robbantásban New Yorkban, hétfő reggel, egy autóbuszállomáson. A merénylő feltehetően egy bangladeshi származású fiatalember volt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Paár Ádám (Mandiner): 13 forradalmár: 13 diktátor?]]> Hahner Péter történész, a francia forradalom történetének kutatója legújabb könyvében, a 13 diktátorban bemutatja tizenhárom forradalmár életútját, valamint a világtörténelem legjelentősebb forradalmait, az 1640-es Angliától az 1959-es Kubáig.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ilyen volt New Yorkban vezetni 1945-ben (videó)]]> A New York-i utca sofőrszemmel 1945-ben. Időutazás!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Ottó (Magyar Hírlap): Ajándék Gréczynek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A török elnök terrorállamnak minősítette Izraelt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Székely Attila (reposzt): A disznó, akit csak halálában értékelnek (avagy akkor most ki a soros?)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veszprémy László Bernát: Izraeli szakértő: Magyarországnak joga van eldönteni, ki lép be a területére]]> Minden országnak joga van a saját határaihoz. Az egyik gond az Európai Unióval az, hogy mindenki oda mehet, ahova akar, vagyis más országok döntik el egymás bevándorlás-politikáját – mondja a Mandinernek Jagil Henkin izraeli biztonságpolitikai szakértő, az Izraeli Védelmi Erők katonai akadémiájának kutatója, a jeruzsálemi Adelson Institute for Strategic Studies munkatársa, aki november végén Budapesten tartott előadást a Tett és Védelem alapítvány konferenciáján, most pedig a migrációs válságról, Magyarország szuverenitásáról és a Jobbikról beszélt a Mandinernek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar-Zsolnay Attila (Magyar Idők): Fegyvervásárlás az USA-ból?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zsidó.com: Hazánk akadályozta meg a Trump-döntést elítélő EU-s nyilatkozatot]]> A Zsidó.com forrásai szerint Magyarország akadályozta meg a közös európai nyilatkozat megszületését, amely elítélte volna Donald Trump amerikai elnök azon döntését, hogy áthelyezi az Egyesült Államok izraeli nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aaron M. Renn (City Journal): Ki cenzúrázza az internetet valójában?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[László Dávid (Magyar Nemzet): Tűzbe vetett béke]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Steve Feinstein (American Thinker): Donald Trump bűnei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf Anna (Heti Válasz): Kínával csak keményen!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csehország is elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyűlöletkampány indult a gyarmatosítás-párti professzor ellen]]> Komoly indulatokat váltott ki akadémiai körökben Bruce Gilley cikke, melyben arra a következtetésre jutott, hogy vissza kéne állítani a gyarmati rendszert.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Jó Kína, gonosz Amerika? Ne már!]]> A nyugati civilizációt, amennyiben hanyatlik, nem a szoftkommunista Kína fogja megmenteni. Amerikára pedig, minden hibájával és bajával együtt, szükségünk van. A Kína-realizmusból ne legyen már Kína-rajongás, pragmatikus alapon!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump közel-keleti vezetőkkel tárgyal]]> Több közel-keleti vezetővel is tárgyal Donald Trump amerikai elnök, az izraeli amerikai nagykövetség székhelyének esetleges Jeruzsálembe történő áthelyezésével kapcsolatban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csökken az adó Amerikában: máris hazavinné milliárdjait az Apple és a Pfizer]]> Az amerikai cégek egyszeri alkalommal igen kedvező adózás mellett utalhatják haza külföldön keletkezett nyereségüket az amerikai kongresszus által szombaton jóváhagyott és várhatóan a következő napokban végleges elfogadásra kerülő adóreform értelmében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kárpáti János (Népszava): Konzervatív össztűz Orbán Viktorra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hatalmas légi hadgyakorlatot tart az USA és Dél-Korea (videó)]]> Ez minden idők legnagyobb közös légi hadgyakorlata.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[400 kamerával figyelik a gyűlölet-bűncselekményeket az egyetemen]]> Ezentúl térfigyelő kamerák százaival védekeznek a gyűlölet-bűncselekmények ellen egy új-angliai campuson.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Februárban Londonba látogathat Donald Trump]]> 2018 februárjában látogathat az Egyesült Királyságba Donald Trump amerikai elnök, habár az elnök állítólag nem a királynő vendégeként érkezik. Trump látogatása ellen már régóta tiltakoznak Nagy-Britanniában, és most újabb tiltakozási hullámot jelentettek be.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az USA kilép a menekültek helyzetét segítő ENSZ-megállapodásból]]> Donald Trump a menekülteket segítő ENSZ-megállapodást összeegyeztethetetlennek tartotta saját bevándorlási politikájával, ezért jöhet a kilépés.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nincs több ölelés” – így védekezik a zaklatási vádak ellen egy texasi sheriff]]> Jim Kaelin inkább kézfogással és ökölpacsival fogja üdvözölni vendégeit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik András (Demokrata): Kelet csillaga]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Brigitta (168 Óra): Fekete agymosás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Békés Márton (Mandiner): Titánok kora – az új világrendről]]> A születő pluriverzum törvénye: aki képtelen bölcs békét kötni, arra ítéltetik, hogy ostoba háborúkat vívjon. A háborúnál ugyanis már csak a békét nehezebb megnyerni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Carol Graham (voxeu.org): A feketék bizakodók, a fehérek feladták Amerikában]]> Meglepő eredmény: az USA szegényei közül csak a fehérek borúlátók, a feketék bíznak a jövőben. A feketék felzárkózását a szegény fehérek stagnálásként, a szegény feketék optimizmussal élik meg, még akkor is, ha jövedelmi helyzetük megegyezik – a Brookings Intézet elemzőjének eredményei szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jacob L. Shapiro (Geopolitical Futures): Ezért lesz a következő amerikai gazdasági visszaesés rosszabb, mint a legutóbbi]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kitilthatják az amerikai újságírókat az orosz parlament alsóházából]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Járóka Lívia (Magyar Hírlap): A saját erőforrásaiból kell erősödnie Európának]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Menesztheti külügyminiszterét Trump]]> Rex Tillerson leváltásán gondolkodik az amerikai elnök – írja a New York Times.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Barry Ritholtz (Bloomberg View): A kansasi kínálatoldali kísérlet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pál Tamás (Makronóm): Trump tromfja – a tét a Fed]]> A Trump-érában már szokásosnak nevezhető média show kíséretében zajló casting folyamatot zárt le az amerikai elnök, amikor megnevezte jelöltjét az USA jegybankja, a Federal Reserve (Fed) elnöki székébe. „Erős, elkötelezett és okos” – ezekkel a szavakkal mutatta be jelöltjét, Jerome Powellt az amerikai elnök a Fehér Ház kertjében november elején. Tudományos fokozat nélküli, nem is közgazdász – fintorog a szakma a választáson. A dolog tétje pedig mindannyiunkat érint: változik-e és vajon hogyan a világ gazdaságpolitikailag legmeghatározóbb intézményének működése a személyi váltással?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alex Kotch (International Business Times): Így alakítja a Koch család az amerikai gazdaságpolitkát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dean Baker (CEPR): Visszatér a termelékenység növekedése]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ezek voltak a legszörnyűbb amerikai lövöldözések]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gabriel Zucman (Twitter): Itt van az amerikai vállalatok offshore vagyona]]> [...] Bővebben!
]]>