<![CDATA[mandiner.hu - USA]]> http://mandiner.hu/tag/usa/ hu-HU <![CDATA[Ezrek tüntettek Trump ellen az Elnökök Napján (videó)]]> Több ezren tüntettek Donald Trump ellen hétfőn, az Elnökök Napján. A demonstrálók egy szójátékkal módosították az amerikai ünnepnap elnevezését Presidents’ Day-ről „Not My President’s Day” menetre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tapasztalt katonát talált Trump nemzetbiztonsági tanácsadónak ]]> A katonai körökben nagy tiszteletnek örvendő H.R. McMaster altábornagy lesz Donald Trump amerikai elnök új nemzetbiztonsági tanácsadója.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mike Pence: Erősen támogatjuk a NATO-t (videó)]]> Az amerikai alelnök kijelentette, hogy vannak nézeteltérések, az USA elkötelezett az EU-val való együttműködésben. Pence a NATO-főtitkárral tartott közös sajtótájékoztatót a Brüsszelben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az USA mélyíteni akarja kapcsolatát az EU-val]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balla Eszter (Válasz.hu): Veszélyes játszma: nyert ügy lehet Trumpnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): Trump lenne Putyin sírásója?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Feledy Botond (Új Szó): A trumpi apokalipszis vagy Trump apokalipszise?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): A Trump-ellenes hisztiről]]> A progresszívek láthatóan nehezen emésztik meg, hogy nem úgy lett, ahogy ők elképzelték.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mike Pence: Az USA minden eddiginél erősebb lesz]]> Mike Pence amerikai alelnök a müncheni biztonságpolitikai csúcson tartott beszédében arról szólt, hogy az Egyesült Államok továbbra is Európa legnagyobb szövetségese lesz. Kiemelte, hogy növelik a védelmi kiadásaikat, de nem akarják senkire ráerőltetni az életmódjukat. Hangsúlyozta, hogy elvárják a NATO-tagoktól a kötelezettségeik teljesítését.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hatékonyabbá kell tenni a nemzetközi szervezeteket Angela Merkel szerint]]> A müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián Angela Merkel továbbra is elköteleződött az EU, a NATO és az ENSZ mellett, ugyanakkor javításokat szorgalmazott. A német kancellár kijelentette, hogy nem az iszlám a terrorizmus forrása, ugyanakkor a muszlimoktól világos elhatárolódást kell elvárni. Merkel beszámolt arról, hogy növelik a védelmi beruházástokat a NATO elvárásainak megfelelően. Az oroszokkal szembeni szigor mellett foglalt állást és elmondta, hogy számít az USA támogatására.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tovább támadja a Fehér Házzal kritikus médiát Trump elnök]]> Donald Trump amerikai elnök új twitter-bejegyzésében a New York Times lapot,valamint az NBC, az ABC, a CBS és a CNN csatornákat „A hamis híreket közlő médiának” nevezte, akik szerinte az amerikai nép ellenségei. Az elnök és a sajtó közötti viszony Trump legutóbbi sajtótájékoztatóján éleződött ki. Több televíziós műsorban is Nixonhoz hasonlították Trumpot és még a Fox News is bírálta az elnököt. A CNN elnöke arról beszélt, hogy egyébként jól ismeri az elnököt és havonta találkoznak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[John McCain: Ne Trump szavait, hanem a tetteit figyeljék!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerikában él, Európában haldoklik a kereszténység – II. János Pál pápa életrajzírója a Mandinernek]]> Trumpnak úgy kellene cselekednie, mint aki egy országot kormányoz, nem pedig egy kampányt vezet – mondja George Weigel amerikai katolikus író, értelmiségi a Mandinernek. II. János Pál pápa életrajzírója szerint a kereszténység Amerikában újraerősödhet, Európában viszont a liberális nyitás miatt haldoklik, a katolikus egyház jövője pedig Afrikában és Ázsiában rejlik. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): Miért akartok háborút?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Visszautasította a nemzetbiztonsági főtanácsadói posztot Trump jelöltje]]> Robert Harward visszautasította Donald Trump felkérését a nemzetbiztonsági főtanácsadói posztra. A nyugalmazott altengernagy arra hivatkozva hárította el a kinevezést, hogy a hadseregben töltött negyven év után végre van magánélete, s ezt nem szeretné feladni. Más források szerint azonban a döntés hátterében az áll, hogy Harward nem vihette volna saját csapatát a nemzetbiztonsági tanácsba.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Győr Ágnes (Magyar Nemzet): Watergate-et szeretnének]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Josie Appleton (City Journal): Szexbürokrácia: liberálisok a hálószobában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Harc a riporterekkel: Trump elnök sajtótájékoztatója]]> Donald Trump sajtótájékoztatóján sokat viccelődött, hamis hírekkel vádolta meg a média képviselőit és le is kiabálta az egyik riportert.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szűts Zoltán (Médiahorizont): Ami a szívemen, az a Twitteren]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dakotai kőolajvezeték: Ferenc pápa az indiánok mellé állt (videó)]]> Ferenc pápa szerint ragaszkodni kell ahhoz, hogy egy terület őslakosainak előzetes engedélye nélkül ne lehessen gazdasági tevékenységet folytatni szent helyeiken.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Mi van, ha a történelem 2016-ban sem ért véget?]]> A történelem azoknak szokott a legkevésbé kedvezni, akik azt hiszik, rájöttek már annak menetére; és nagy dölyffel, fölényesen rötyögve tudni vélik, honnan fújnak a passzátszelek, minek van vége és mi lesz majd ezután.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[CNN: Amerika szárazföldi csapatokat küldhet Szíriába]]> A Pentagon azt fontolgatja, hogy szárazföldi csapatokat küld Szíriába az Iszlám Állam ellen harcolni – értesült a CNN. A végső döntés természetesen Donald Trumpé. Ha az elnök valóban szárazföldi csapatokat küld Szíriába, ez lesz az első alkalom, hogy amerikai szárazföldi egységek Szíriában harcoljanak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: A hírszerzés úgy osztogatja a bizalmas információkat, mint a cukorkát]]> „Információkat adnak át törvénytelenül a kudarcos New York Timesnak és Washington Postnak a hírszerzési közösségtől (NSA és FBI?). Tisztára olyan, mint Oroszország” – írta felháborodva a Twitteren Donald Trump. Az amerikai elnök azután írta a bejegyzést, hogy megjelentek Michael Flynn és a washingtoni orosz nagykövet beszélgetésének részletei.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump sosem hagyja, hogy Irán atomfegyverhez jusson]]> Donald Trump Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel tartott szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: sosem fogja hagyni, hogy Irán atomfegyverhez jusson. Az amerikai elnök sürgette az izraeli-palesztin konfliktus rendezését is, az izraeli miniszterelnök ugyanakkor leszögezte: a béke előfeltétele, hogy a palesztinok ismerjék el Izrael állami létét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump (Twitter): Oroszország ELFOGLALTA a Krímet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orosz repülőgépek megközelítettek egy amerikai rombolóhajót a Fekete-tengeren ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Politico: Trump nem ragaszkodik egy palesztin állam létrejöttéhez]]> Habár a Trump-kormányzat nyitott a palesztinok és az izraeliek közötti kétállami megállapodásra, nem ragaszkodik egy palesztin állam létrejöttéhez – írja a Politico a Fehér Ház egyik tisztségviselőjére hivatkozva.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump kérte a nemzetbiztonsági tanácsadójának lemondását]]> Donald Trump kérte arra Michael Flynn nemzetbiztonsági tanácsadóját, hogy mondjon le azt követően, hogy kiderült, Flynn félrevezethette Mike Pence alelnököt az orosz nagykövettel folytatott korábbi megbeszéléseiről. A döntést a Fehér Ház szóvivője a meggyengült bizalommal indokolta. A kongresszus mindkét pártjának szenátorai közül többen egy nyomozás indítását sürgették. Sajtóértesülések szerint az új nemzetbiztonsági tanácsadó Robert Harward, a haditengerészet Közel-Keletet megjárt volt altengernagya lehet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az idősebb Bush párra gondol Valentin napon Paul Ryan (videó)]]> Paul Ryan, az amerikai képviselőház republikánus elnöke az az idősebb Bush elnökre és a first ladyre emlékezik Valentin nap alkalmából.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Demeter András (Mindset Pszichológia): A Donald Trump-jelenség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megsérült az USA legmagasabb gátja, százezreket telepítettek ki miatta (videó)]]> Mintegy 200 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát Kaliforniában, miután megrongálódott az Egyesült Államok legmagasabb gátja, és félő volt, hogy elönti a közeli településeket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kereskedelmi kapcsolatokról és migrációról egyeztetett Trump és Trudeau (videó)]]> A legutolsó dolog, amit a kanadaiak elvárnak tőlem, hogy ide jöjjek és minősítsem egy másik ország vezetőjének politikáját - jelentette ki Justin Trudeau kanadai elnök Donald Trumppal folytatott találkozója után.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lemondott Trump nemzetbiztonsági tanácsadója ]]> Beadta lemondását hétfő este Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója. A napok óta támadások alatt álló Michael Flynn azt követően távozik, hogy kiderült: félrevezette a Fehér Ház magas rangú tisztségviselőit a washingtoni orosz nagykövettel folytatott megbeszélései tartalmát illetően.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kína lesz a világelső mesterséges intelligenciában?]]> Kínában nagyon felpörögtek a mesterségesintelligencia-fejlesztések. Az ázsiai ország több részterületen már le is hagyta az Egyesült Államokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Bence (Magyar Nemzet): Kétszer kettő néha öt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szív- és érrendszeri betegségek ellen egyen csípőspaprikát!]]> Érthetetlen, sőt komolytalan dolognak tűnhet egy platformra hozni két olyan egymással semmilyen módon nem érintkező dolgot, mint a csípőspaprika-fogyasztás és a depresszió, Mégis van kapcsolat e két dolog között, bár a medicalonline.hu cikke alapján inkább ellentétes folyamatról beszélhetünk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Az élet ismét győzedelmeskedik Amerikában”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nemzetközi abortusztámogatást javasol a holland kormány]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump elnök megvonta a támogatást a Planned Parenthoodtól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kritizálta Trump beutazást tiltó rendeletét Merkel]]> A német kancellár hétfői sajtónyilatkozatában leszögezte: elengedhetetlen a határozott fellépés a terrorizmussal szemben, de a terror elleni harcra hivatkozva senkit sem lehet „általánosító gyanú alá venni” a vallása vagy származása miatt. Angela Merkel bejelentette azt is: a német kormány segítséget nyújt minden német kettős állampolgárnak, akit érint a több muzulmán ország állampolgárainak beutazását megtiltó amerikai elnöki rendelet.
[...] Bővebben!
]]>