<![CDATA[mandiner.hu - USA]]> http://mandiner.hu/tag/usa/ hu-HU <![CDATA[Sikoly – az anti-Trump változat (videó)]]> Hallgasson meg egy liberális ősüvöltést abból a pillanatból, amikor Donald Trumpot beiktatták amerikai elnöknek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vajon kit stírölt Bill Clinton? (videó)]]> Donald Trump beiktatásán Bill Clinton révedezni kezdett abba az irányba, ahol Trump felesége és lánya is álltak. Ez láthatóan Hillary-nek is feltűnt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obamától búcsúztak a Szabadság téren]]> Democrats Abroad - Hungary szervezésében mintegy húszan búcsúztatták az elnöki tisztséget pénteken átadó Barack Obamát az amerikai nagykövetség előtt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump (Financial Times): Elnöki beiktatási beszéd]]> America will start winning again, winning like never before. We will bring back our jobs. We will bring back our borders. We will bring back our wealth. And we will bring back our dreams.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obamát ostorozta a Szabadság téri Trump-bulin Bayer Zsolt]]> Amerika megosztottabb, erőszakosabb és liberálisabb lett Obama elnöksége alatt Bayer Zsolt szerint, aki a Szabadság téren rendezett Jobb világrend beiktatási party elnevezésű rendezvényen azt üzente Trumpnak: a nyugati társadalmak többsége mellette áll.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A BuzzFeed már visszaszámol a következő beiktatásig (videó)]]> Donald Trump beiktatását követően az amerikai BuzzFeed portál máris elindított a Facebookon egy órát, ami a következő beiktatásig számol vissza.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán levélben gratulált Trumpnak]]> A magyar kormányfő gratuláló levelében ismét támogatásáról biztosította Donald Trumpot, és arra is kitért: örömmel várja Magyarország és az Egyesült Államok régi keletű, erős és szívélyes kapcsolatainak további elmélyülését.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Visszaadjuk a hatalmat a népnek!]]> Beiktatását követő beszédében Donald Trump hangsúlyozta: nem szokványos hatalomátvétel történik, hanem visszaadják a hatalmat a népnek. Az új elnök azt hangoztatta: mostantól minden döntés alapja az lesz, hogy az előnyös-e az országnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beiktatták Trumpot, mostantól hivatalosan is ő az amerikai elnök]]> Pénteken beiktatták Donald Trumpot, aki így már hivatalosan az Egyesült Államok elnöke lett. Trump az USA 45. elnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Autókat és kirakatokat törtek össze tüntetők Washingtonban]]> Kirakatokat törtek be, Trump-sapkát égettek egy McDonald's-ban is randalíroztak a Trump-ellenes tüntetők Washingtonban és New Yorkban. Lapjelentések szerint tüntetésre készülnek a Black Lives Matter nevű mozgalom tagjai és feminista csoportok is. Trump támogatására viszont motorosok érkeznek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Majláth Ronald (Magyar Nemzet): Obama felperzselt földjei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nézze élőben, ahogy beiktatják Donald Trumpot! (videó)]]> Meglepetésjelöltből meglepetéselnök: pénteken beiktatják Donald Trumpot, az Amerikai Egyesült Államok negyvenötödik elnökét. A washingtoni ceremóniát élőben követheti nálunk. Donald Trump helyi idő szerint délben, azaz nálunk este hatkor válik hivatalosan is elnökké.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obama utoljára lépett ki az Ovális Irodából (videó)]]> A CNN elkapta a pillanatot, amikor Barack Obama leköszönő amerikai elnök utoljára hagyja el az Ovális Irodát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több városban tüntettek Trump ellen (videó)]]> Több ezren tüntettek Donald Trump ellen, csak Washingtonban harminc különböző tüntetést tartottak
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU is részt vesz a szír béketárgyalásokon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csodálatos giccsel búcsúzunk Obamától]]> A Barack Obama amerikai elnök körüli, sokszor giccsbe hajló felhajtást kimaxolja ez az Index által közölt szivárványos, integetős fotó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Batiszkáf (Mandiner): Trump: vissza a természethez]]> Most őszintén: ezt az embert képesek voltak megválasztani? Igen − és mi sem természetesebb.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ Koncerttel, tűzijátékkal és gálavacsorával kezdődött a beiktatási ünnepségsorozat]]> Csütörtökön kezdetét vette a beiktatási ünnepségsorozat. A díszebéd után Donald Turmp és Mike Pence együtt koszorúztak a nemzeti sírkertben, majd az elnök, az alelnök és családjaik részt vettek a tiszteletükre adott koncerten. Ez után a gálavacsora következett. Donald Trumpot és feleségét pénteken teával várják a Fehér Házban, innen indulnak a beiktatási ceremóniára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Medvegyev szerint az Obama-éra rombolta le az orosz-amerikai viszonyt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soros: Trump diktátor lenne, ha hagynák neki]]> Csak az amerikai alkotmány miatt nem lesz diktátor Donald Trumpból Soros György szerint, aki a Bloomberg tévének adott interjúban arról is beszélt: Trump hatalomba kerülésével eljött az az idő, amelyről a piac hívei álmodoztak. Soros György a Brexitet tragédiának nevezte, de szerinte ettől még nem fog szétesni Európa. Beszólt ugyanakkor az európai elitnek, akiknek szerinte ideje lenne elismerniük, hogy ők is felelősek azért, amit Európában zajlik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mexikó kiadta a Köpcöst az Egyesült Államoknak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Ervin (Magyar Hírlap): Elnöki különgép]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egymillió embert várnak a beiktatásra (videó)]]> Pénteken, helyi idő szerint pontosan délben teszi le Donald Trump, Amerika 45. elnöke a hivatali esküt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Domonkos László (Magyar Hírlap): Trump ante portas]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): ObamOut]]> Obama nem volt jó elnök: a saját céljainak teljes körű megvalósításában és az Egyesült Államok lehetőségeinek kiaknázásában is kudarcot vallott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lavrov: Meghívjuk az amerikaiakat a szíriai béketárgyalásra]]> Teherán ugyan ellenezte, de török és orosz nyomásra végül az amerikaiakat is meghívták a szíriai kérdést rendezni hívatott asztanai béketárgyalásokra – jelentette be Szergej Lavrov külügyminiszter. A szíriai kormány és a fegyveres ellenzék képviselőinek találkozója a tervek szerint hétfőn kezdődik a kazah fővárosban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szobrot kapott Snowden, Assange és Manning (videó)]]> Az Egyesült Államok nemzetbiztonsági titkait kiszivárogtató három figurának szobrot állítottak Berlinben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Davosban putyinozott Joe Biden (videó)]]> A távozó amerikai alelnök az orosz elnököt bírálta a svájci Davosban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Korábban titkosított dokumentumokat tett ki a netre a CIA]]> UFO-vadászok, konteó-hívők, figyelem! Tizenkétmillió korábban titkosított dokumentumot pakolt ki az internetre a CIA, amiért eddig be kellett volna fáradni egy amerikai könyvtárba. A kereshető online adatbázis dokumentumaiban az UFO-észlelésektől a náci háborús bűnökön át a különböző paratudományos technikák vizsgálatáig nagyjából mindenről szó van, amit el lehet képzelni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hiába kapott kegyelmet Manning, Assange nem adja fel magát]]> Julian Assange WikiLeaks-alapító először szeptemberben, majd múlt héten is azt ígérte, hogy ha Chelsea Manning kegyelmet kap, akkor ő is feladja magát. Manningnek kedden büntetése nagy részét elengedte a leköszönő Obama elnök, Assange ügyvédje azonban bejelentette, hogy a WikiLeaks-alapító nem adja fel magát: szerinte nem teljesültek a feltételei.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Minden, ami a furmintot segíti, jó, akkor is, ha az ördög csinálja]]> Mára trendi, sőt sznob dolog lett furmintozni. Ez ha szimpatikus, ha nem, siker, értékel Kézdy Dániel, a Furmint Február ötletgazdája, aki a Mandiner.bornak adott interjújában mesél a furmint nemzetközi világnapjáról, a Tokaj-brandről, a szőlőfajta borainak nyolc év alatti változásairól, lehetséges jövőképeiről és magáról az ördögről is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obama nagyon szerette a Hugo-győztes kínai sci-fit]]> A leköszönő amerikai elnök a New York Times-nak adott interjút könyvekről, olvasásról és fiatalkori novelláiról. Szóba került Cixin Liu Hugo-győztes regénytrilógiája is, amelynek kapcsán Barack Obama arról beszélt: olyan nagy távlatokat mutat be, hogy amellett a Kongresszussal folytatott vitái eltörpültek, ez pedig kellően kikapcsolta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veres István (Új Szó): Újvilági problémák]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jeszenszky Zsolt (Mandiner): Akikre érdemes figyelnünk: az új médiasztárok]]> Ahogy a hagyományos sajtó szereplői folyamatosan hiteltelenítik el saját magukat, úgy törnek egyre följebb az új véleményformálók. Bátrak, szókimondóak, provokatívak. Őket érdemes követni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lánczi Tamás (Mozgástér): Az amerikai médiaelit hegemóniájának alkonya]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[British Fizz lehet az angol pezsgők új neve]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miért az elővárosokban játszódnak a horrorok? (videó)]]> Mi teszi olyan félelmetessé a kertvárosokat, hogy a horrorok egy jelentős hányada ott játszódik?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Wagner Péter (Facebook): Szegény olvasók]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bécsi érsek: Adjunk egy esélyt Trumpnak!]]> Nem kell hamar ítélni Donald Trumpról, és nem biztos, hogy Hillary Clinton jobb lett volna – szögezte le egy interjúban Christoph Schönborn bíboros. A bécsi érsek, akit a legutóbbi konklávén a papabilék közt tartottak számon, arról is beszélt: jobb lenne, ha a bevándorlók hazamennének, a Közel-Kelet újra kereszténnyé válna, és az európaiak komolyan vennék a kereszténységet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: Az EU nem áll a menekülthelyzet magaslatán]]> Nem sikerült megoldania az uniónak a menekültválságot, mondta az Európai Bizottság elnöke a német közszolgálati ZDF-nek. Jean-Claude Juncker szerint nincs értelme szépíteni a dolgokon, és az sem oké, hogy csak Németország és Svédország fogad be menekülteket.
[...] Bővebben!
]]>