<![CDATA[mandiner.hu - USA]]> http://mandiner.hu/tag/usa/ hu-HU <![CDATA[Teljes nemiszerv-átültetést végeztek egy amerikain]]> Elképesztő bravúrt hajtottak végre az egyesült államokbeli Johns Hopkins Egyetem orvosai – írta a HVG az MTI hírére alapozva. A világon elsőként hajtottak végre sikeresen hímvessző– és herezacskó átültetést, ráadásul egy műtéttel. A páciens egy robbanásban sérült amerikai katona volt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kanye West lesz az új konzervatív sztár?!]]> Jobboldali nézeteket kezd felvállalni Kanye West, miután egy év kihagyást követően újra posztolni kezdett a Twitteren. A sztárrapper korábban már haverkodott Donald Trumppal is. A baloldal hangadói lefagytak, a jobboldali közönség üdvözli az új „elvtársat”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó előtt összeülnének az elnökök]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szőcs László (Magyar Idők): Európa erős embere]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Döbbenet: a győztes győz a választásokon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Irán kiléphet az atomsorompó egyezményből]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Moszkva: Az USA nem akarja elhagyni Szíriát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Díszvacsorával fogadta Trump Macront]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Intenzív osztályra szállították George H. W. Busht, de már túl van az életveszélyen]]> A volt elnököt vasárnap szállították a houstoni metodista kórházba a véráramába jutott fertőzéssel. Bush szombaton temette el hitvesét, Barbarát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Fehér Ház Mike Pompeo külügyminiszter-jelölt támogatását sürgeti a szenátusnál ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy amerikai muszlim szervezet szerint megnövekedett a muszlimok elleni agresszió az Egyesült Államokban ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Te nem közénk tartozol” – így lehetetlenítik el a balosok a konzervatívokat]]> Három napig alkalmazta a The Atlantic című magazin Kevin D. Williamsont, az ismert texasi konzervatív kommentátort, majd egy ellene zajló baloldali médiahadjárat után kirúgták – egy négy évvel korábbi, abortusszal kapcsolatos Twitter-üzenete miatt. Williamson a Wall Street Journalban elemzi saját kirúgását, rámutatva, hogy a feminizmus egyáltalán nem olyan marginális, mint képviselői hirdetik, és hogy a közösségi médiában a törzsi szemlélet az uralkodó. A fő kérdés, hogy „közülünk való”-e valaki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Macron: Trumppal nem vagyunk a klasszikus politikai rendszer részei]]> Macron egy nappal washingtoni látogatásának kezdete előtt nyilatkozott az amerikai elnökről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Teherán tiszteletet vár el Trumptól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bloomberg veheti át a klímavédelmi egyezmény költségeit]]> Michael Bloomberg saját vagyonából kifizeti a párizsi klímavédelmi konferencia elmaradt amerikai hozzájárulását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Macron hétfőn, Angela Merkel pénteken érkezik Washingtonba]]> A európai vezetők legfőbb célja az iráni nukleáris megállapodás megőrzéséről meggyőzni Donald Trumpot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Demokrata Párt beperelte Oroszországot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orosz befolyás: Rudy Giulianival erősít Donald Trump]]> A volt New York-i republikánus polgármester csatlakozott az amerikai elnök jogászcsapatához.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fehér Ház: Az amerikai kormányzat nem változtat a Kuba-politikáján ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A román elnök gyakorlatilag behívta az amerikaiakat]]> Bátorítja Románia az Egyesült Államokat, hogy növelje katonai jelenlétét az országban – jelentette ki elnöki hivatalában Klaus Iohannis román elnök csütörtökön. Iohannis mindezt a keleti fenyegetettséggel indokolta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Harminc lövéssel öltek meg rendőrök Kaliforniában egy fegyvertelen feketét ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elhunyt Barbara Bush]]> George Bush elnök felesége és George W. Bush édesanyja 92 éves volt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Charles Gati (Népszava): Levél Ilus néninek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alakul az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó]]> „Rendkívül magas szintű” közvetlen tárgyalásokat folytathat előreláthatólag június elején Kim Dzsong Un és Donald Trump, hogy megoldást találjanak a „világméretű problémára”. Az amerikai elnök szerint még lehetséges, hogy nem lesz csúcstalálkozó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pulitzer-díjat adtak a Weinstein-sztoriért]]> A Harvey Weinstein szexuális visszaéléseit feltáró írásokért kaptak díjat a The New Yorker munkatársai.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Vegyifegyver-tilalmi Szervezet ellenőrei még nem jutottak el Dúmába]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Joe Biden volt amerikai alelnök nem zárja ki, hogy 2020-ban indul az elnökválasztáson ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Orbán-modell terjedése miatt aggódik a volt amerikai nagykövet]]> Eleni Kounalakis, Obama volt budapesti nagykövete szerint Orbán idegengyűlölő és nacionalista, és aggódásra ad okot, hogy Közép-Európában egyre több országban vannak hasonló vezetők, sőt még Donald Trumpot is összehasonlítja Orbánnal. Kounalakis egyébként idén indul a kaliforniai kormányzóhelyettesi választáson.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[James Comey: Trump morálisan alkalmatlan az elnökségre]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Benjamin J. Cohen (Világgazdaság Online): Valutaháborút is indíthat majd Donald Trump?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felgyújtotta magát a neves melegaktivista ügyvéd]]> Tettével a környezetvédelem fontosságára kívánta felhívni a figyelmet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Autere (Mandiner): Szíria: egy nagy háború peremén?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Todd Miller (tomdispatch.com): Több klímamenekült több falat jelent]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jól gondolja, hogy mi lehet az oka az amerikai tömeggyilkosságoknak]]> Ami a fegyvertartás elterjedtségét illeti, az USA szinte nem is ábrázolható egy grafikonon más országokkal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerikai importvámok: a kanadai kormányfő Trumppal tárgyalva válaszlépésekkel fenyegetett]]> Erőteljesen védelmébe vette a kanadai dolgozók és az érintett iparágak érdekeit Justin Trudeau kanadai kormányfő abban a telefonbeszélgetésben, amelyet Donald Trump amerikai elnökkel folytatott hétfőn este az acél és az alumínium amerikai importjára bevezetni tervezett amerikai vámokról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bill McBride (Calculated Risk): Ennyi munkahelyet teremtettek az amerikai elnökök (ábra)]]> Mennyi munkahely jött létre a magánszektorban az Egyesült Államokban a különböző elnökök ideje alatt? G. W. Bush egy tőzsdei buborék összeomlása után vette át a hatalmat, ahogy Obama is válság alatt vette át az elnöki széket. Az ábra alapján a munkahelyek szempontjából a clintoni kormányzás tekinthető jó időszaknak: ő nyolc évig recesszió nélkül töltötte be az elnöki tisztséget. Vajon mennyiben felelős ezekért az eredményekért a gazdaságpolitika?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lovászy László (Makronóm): Abe Lincoln és a migráns (rab)szolgák]]> Abraham Lincoln felszabadította a rabszolgákat és utat nyitott a liberális gazdaságpolitikának, ami – többek közt – nagymértékű migrációt is eredményezett, alaposan felbolygatva a munkaerőpiacot. Alapkérdés, hogy van-e, lehet-e analógia a mostani bevándorlási helyzettel az Európai Unió tekintetében az észak-afrikai és közel-keleti diktatúrák és brutális rezsimek bukása után. Az emberi jogi megközelítéssel kezdjük, majd áttérünk a munkaerő-piaci és migrációs folyamatok elemzésére.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Robert Reich (Robertreich.org): A dinasztikus vagyon növekvő veszélye]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ipari termelésben Kína rég lehagyta az USA-t]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Washington szintjén a magyar GDP]]> Mekkora gazdasági értéket állítanak elő az USA tagállamai? Az American Enterprise Institute 2015-ös adatok alapján vetette össze egyes gazdaságok teljesítményét az amerikai gazdaságéval. Magyarország nagyságrendileg az amerikai főváros, Washington által megtermelt bruttó hazai terméket állítja elő 120 milliárd dolláros 2015-ös GDP-jével.
[...] Bővebben!
]]>