<![CDATA[mandiner.hu - USA]]> http://mandiner.hu/tag/usa/ hu-HU <![CDATA[Lakatos Mária (Makronóm): Az elnök emberei ]]> Csütörtökön Donald Trump közelebb került adótervei megvalósításához, mivel a szenátus elfogadta a 2018-as költségvetés tervezetét. Sikerrel járhat-e a reform, amelynek az elméleti megalapozása a történelem legfontosabb szalvétáján nyugszik?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obama visszatér a politikába]]> Az Egyesült Államok volt elnöke demokrata párti kormányzójelöltek mellett kampányol csütörtökön New Jerseyben és Virginiában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hatos Szabolcs (Népszava): Csapat és stadion]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obamáról neveznek el egy általános iskolát]]> Az iskola, melybe 98%-ban afroamerikai diákok járnak, jelenleg még a konföderáció elnökének nevét viseli.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ismerje meg Soros lehetséges örökösét!]]> Dawn Fitzpatrick már most a Soros-pénzalapok egyik vezetője, és Soros György halála után döntő szerepe lehet az alapítvány működtetésében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[György Ádám zongoraművész lett 2017 kulturális nagykövete Amerikában ]]> György Ádám zongoraművészt választotta az Év Kulturális Nagykövetének Amerikában a washingtoni The Hungary Initiatives Foundation kuratóriuma. A művész eddig Miamiben és Clevelandben lépett fel, s játszik még Bostonban és a New York-i Carnegie Hallban is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[James V. Schall SJ (Crisis Magazine): A párizsi nyilatkozat a régi Európát és értékeit védi]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Itt a teljes lista: Clinton őket hibáztatja a vereségéért]]> Clinton szerint sok fehér nő megengedte, hogy a férfiak mondják meg nekik, kire szavazzanak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump ismételten tagadja, hogy nőket zaklatott volna]]> Volt valóságshow-jának egyik szereplője állítja: Trump megsimogatta és megpróbálta erőszakosan megölelni őt egy szállodában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áder János (Hungary Today): Fordulóponthoz érkezett a világ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Irak durván nekiment a kurdoknak (videó)]]> Irak egy nap alatt elfoglalta a kurdoktól a 850 ezres Kirkukot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stier Gábor (Magyar Nemzet): A teremtő rombolás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rasszizmus tudat alatt: százmilliókba kerül, pedig nem létezik]]> Százmilliókat költenek az amerikai egyetemeken és vállalatoknál az etnikai sokszínűség elérésére egy olyan, az egész társadalomra kiterjedő látens rasszizmust kiáltó pszichológiai vizsgálatra alapozva, amiről kiderült, hogy igazából semmit sem mér – írja a City Journal. A sokszínűség-programok mögött ráadásul egy önellentmondásos, fordított rasszizmus is fellelhető.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Haley: Az USA egyelőre nem mondja fel az egyezményt ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump: Új stratégia szükséges Iránnal kapcsolatban ]]> Donald Trump amerikai elnök szerint Iránt fanatikus rezsim irányítja, olyan rezsim, amelynek soha nem szabad atomfegyverhez jutnia.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nő a kaliforniai tűzvész áldozatainak száma (videó)]]> A szél felszította a lángokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rónay Tamás (Népszava): Illiberális barátok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az USA és az Iszlám Állam együttműködését gyanítja Oroszország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eltávolított zászlók miatt tiltakozik Oroszország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pokoli a helyzet Kaliforniában]]> Számos halott és több száz eltűnt személy a kaliforniai bozóttűzben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Steve Keen (Renegade Inc): Senki nem olyan vak, mint az, aki nem akar látni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bannon: Trumpnak harminc százalék esélye van, hogy kitöltse mandátumát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kötelező lesz felállni a himnusz alatt az NFL-ben]]> Volt olyan játékos, aki azért nem volt hajlandó vigyázzban állni, mert Amerikában „elnyomják a feketéket”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Száz éve született Thelonious Monk]]> A különc zenész alapjaiban változtatta meg a jazz-zongorázást, lelkitársa egy magyar származású Rothschild-örökösnő volt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így tanítják az amerikai gyerekeket a leszbikus és meleg identitásra]]> Nézzen bele egy hatodikos amerikai diák házi feladatába!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Két focipályányi üzenet: „Mi felállunk a nemzeti himnusz alatt”]]> Egy észak-dakotai farmer a földjébe írt üzenettel válaszolt az NFL-sztároknak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A törökök bojkottálni fogják az USA ankarai nagykövetét]]> Washingtonnak vissza kellene hívnia ankarai nagykövetét, ugyanis a hivatalos szervek a továbbiakban nem fogják az amerikai kormány képviselőjének tekinteni a diplomatát – jelentette be kedden Belgrádban Recep Tayyip Erdogan török elnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Apokaliptikus a hangulat Disneylandben]]> A kalifornai erdőtüzek narancsra festették az eget a vidámpark felett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Durván nekimegy a republikánus pártelitnek Steve Bannon]]> Az előválasztásokon golyózná ki Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök volt főtanácsadója egy kivételével az összes republikánus szenátort, aki jövőre újraindul tisztségéért – írja a Daily Mail. Bannon fő célja, hogy elmozdítsa a szenátus republikánus frakciójának éléről Mitch McConnellt, akit Trump kudarcaiért hibáztat, és aki szerinte megveti a köznapi embereket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megadja Gábor (888): Az értelmiség és a tahók]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szexuális zaklatással vádolják a hollywoodi producerkirályt]]> Harvey Weinstein a demokraták támogatója, Trumpot elmondása szerint „nem lepték meg a hírek".
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A harmadik világháborút kockáztatja Trump egy republikánus szenátor szerint]]> Donald Trump „valóságshow-ként” tekint az elnökségre, fenyegetéseivel pedig kirobbanthatja a harmadik világháborút – jelentette ki Bob Corker republikánus szenátor, akit az elnök az elmúlt napokban kemény kritikával illetett. Corker szerint Trump nem képes felmérni azt, hogy szavai milyen hatást válthatnak ki a világban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Joseph E. Stiglitz (Project Syndicate): Miért nem old meg semmit a gazdagok adóinak csökkentése]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ryan McMaken (mises.org): A Vegas-i lövöldözés után]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mine Senses (voxeu.org): Így tette tönkre a globalizáció az alacsonyan képzettek életét]]> A legfrissebb kutatások szerint a globalizáció következményei súlyosabbak lehetnek, mint eddig gondoltuk. De mi a megoldás az alacsonyan képzett amerikaiak helyzetére? Sikerrel járhat az amerikai elnök az üzleti érdekkel szemben? A Johns Hopkins Egyetem docense utánajárt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keresztény tanácsadó: Isten szabad kezet adott Trumpnak Észak-Korea ügyében]]> „Isten szabad kezet adott az amerikai elnöknek az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un eltávolításához” – jelentette ki Robert Jeffres dallasi tiszteletes a CBN-nek csütörtökön.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nincs amerikai komputer a világ első három szuperszámítógépe között]]> Két kínai és egy svájci szuperszámítógép vezeti a gyorsaságot mérő legújabb Top500 listát. 21 éve először nincs amerikai a dobogón, és már kongatják is a vészharangokat, pedig az első tízből öt, az 500-ból 169 made in USA.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A chardonnay is segítette Clintont, hogy túllépjen a vereségen (videó)]]> Egykori főiskoláján elmondott évzáró beszédében vallott a borról a demokraták tavalyi elnökjelöltje.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Melania Trump gyakorló katolikus a szóvivője szerint]]> Ferenc pápa május 24-én fogadta Donald Trump amerikai elnököt, feleségét, Melania Trumpot és családjukat. A vatikáni látogatás kapcsán felmerülő kérdésekre válaszolva Melania Trump sajtósa, Stephanie Grisham közölte: a first lady valóban gyakorló katolikus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint félórán át beszélgetett Ferenc pápa és Trump]]> Az elnöki találkozókra előírt húsz perces vatikáni protokollidőnél hosszabb, mintegy harminc percig tartott Donald Trump és Ferenc pápa vatikáni találkozója, ami szívélyes találkozóra utal. Ferenc pápa többek között első önálló körlevelét, a klímaváltozásról szóló Laudato Si (Áldott légy!) címűt ajándékozta Trumpnak, aki pedig Martin Luther King könyveit adta a pápának.
[...] Bővebben!
]]>