<![CDATA[mandiner.hu - USA]]> http://mandiner.hu/tag/usa/ hu-HU <![CDATA[Adam Zawadowski (Facebook): Nevetséges összemosni a CEU-t a kamuegyetemek diplomagyáraival!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Navracsics a Mandinernek: Nem sokat tud tenni a Bizottság CEU-ügyben]]> Túl sokat nem tud tenni a Bizottság, mivel az oktatás kizárólagos tagállami hatáskör – mondta Navracsics Tibor uniós oktatási biztos a Mandinernek azzal kapcsolatban, hogy a kormány nemzetközi megállapodástól tenné függővé külföldi egyetemek, így a CEU magyarországi működését. Navracsics elismerte: volt szó a Bizottság ülésén az ügyről, és ő maga minden egyetem bezárását károsnak tartja oktatással foglalkozó politikusként és egyetemi emberként egyaránt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[CEU-s rektor: Nem megyünk sehova, Budapest az otthonunk!]]> A CEU rektora szerint egyértelműen a Közép-európai Egyetem ellen irányul a kormány törvényjavaslata, amely nemzetközi megállapodáshoz kötné a külföldi egyetemek magyarországi működését. Michael Ignatieff szerdai sajtótájékoztatóján nyomatékosította: folytatni fogják az oktatást és eszükben sincs bezárni vagy elköltözni. „Budapest az otthonunk, itt maradunk” – mondta. Az is kiderült: az Európai Bizottság már foglalkozik az üggyel, ráadásul épp Navracsics Tibor oktatási biztos.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Kostelancik (Budapesti Amerikai Nagykövetség): A CEU sikertörténet]]> Az Egyesült Államok ellenez bármilyen törekvést, amely veszélyezteti a CEU működését vagy függetlenségét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump kinyírta Obama klímavédelmi intézkedéseit ]]> Szénbányászok gyűrűjében végezte ki Obama tiszta energia terv néven ismertté vált klímavédelmi intézkedéseit Donald Trump. Az amerikai elnök ismét hitet tett az olajkitermelés és a szénbányászat fontossága mellett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Joe Macaron (Al Jazeera): Másokra bízná az USA az ISIL utáni újjáépítést]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orosz kapcsolatok: szenátusi bizottság tervezi kihallgatni Trump vejét]]> Jared Kushnert, az amerikai elnök vejét és tanácsadóját a szenátus hírszerzési bizottsága orosz hivatalos személyekkel még decemberben a Trump-toronyban tartott találkozókról kérdezné ki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Daniel Larison (The American Conservative): Trump Obama hibáját folytatja Jemenben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Illés Gergő (Danube Institute): Nem Trump jelenti a veszélyt Amerikára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trumpék az ENSZ-nek: Izrael ostorozásának vége!]]> Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete szerint lezárult az a korszak, amikor országa a világszervezetben Izraelt bírálta. A republikánusok közölték: Donald Trump Izrael melletti elkötelezettsége szent és sérthetetlen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kánai András (SFmag): Albert Brooks: 2030: The Real Story of What Happens to America – Az amerikai (rém)álom]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német belügyminiszter: Terroristák is megbújnak a menekültek között]]> Tény, hogy a migrációs áradatot kihasználva terroristák is megbújtak a menekültek között – jelentette ki Thomas de Maiziere az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi bizottságának hétfői ülésén. A német belügyminiszter szerint az EU külső határainak fokozott védelmére van szükség.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obama szívesen adna tanácsokat Trumpnak]]> A Fehér Ház korábbi szóvivője szerint Obama szívén viseli az ország sorsát, és boldog lenne, ha megoszthatná tapasztalatait Trumppal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Támogatja Trumpot és a Brexitet Johnny Rotten]]> A Sex Pistols őspunk együttes frontembere, Johnny Rotten támogatásáról biztosította Donald Trumpot és a Brexitet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hallgasson ön is emós Trumpot! (videó)]]> Emós punk stílusban dolgozták fel Donald Trump érzelmektől átitatott tweetjeit. SAD!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több száz tüntetőt tartóztatott le Oroszország]]> Ezrek vonultak Oroszország utcáira vasárnap, hogy a korrupció ellen tiltakozzanak, noha az orosz kormány megtiltotta a tüntetést és kemény megtorlásra figyelmeztetett. A fenyegetést tettek követték, több száz demonstrátort tartóztattak le. Az USA tiltakozik a lépés ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pilhál György (Magyar Idők): Mitől „civilek”?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Nem csinálhatom olyan rosszul, hiszen én vagyok az elnök]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megszavazhatja az amerikai szenátus Montenegró NATO-csatlakozását]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nukleáris lefegyverzés: Oroszország tárgyalna az USA-val]]> Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy készek tárgyalni Washingtonnal a nukleáris fegyverek fokozatos és kölcsönös leépítéséről. A külügyminiszter cáfolta, hogy Moszkva választásokat hackelne és a kibertámadások kivédésére nemzetközi szabályozást szorgalmazott. Lavrov elmondta: nem tartják Donald Trumpot és Marie Le Pent populistának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump első kampányfőnöke Putyin egyik oligarchájának dolgozott]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Négy embert agyonlőtt egy fegyveres az USA-ban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Békés Márton (Látószög): Háború van-e már?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Magyarország közös sikertörténetet akar az Egyesült Államokkal]]> Kedden felavatták a washingtoni magyar nagykövetség új épületét. Szijjártó Péter ezen a rendezvényen is hangsúlyozta, mennyire örül a magyar kormány az új washingtoni változásoknak, és hogy szurkolnak Donald Trump sikerének.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Washington szerint az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa elfogult Izraellel szemben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Prőhle Gergely (Messzelátó): A „szabad világ vezetője” és az alfahímek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megmászhatatlan és áthatolhatatlan falat szeretne az amerikai kormányzat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szent Patrik is migráns volt (videó)]]> Az ír miniszterelnök a diplomáciai eszköztár finomságával oktatta ki az amerikai elnököt bevándorlókról, befogadásról. Enda Kenny történelmi példázattal állt elő, Donald Trump lefelé görbülő szájjal hallgatta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A csibész ikerfiúk éjszakája (videó)]]> Cuki éjszakai felvétel két megállíthatatlan ikerfiúról és a helyzettel megküzdő szüleikről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: A bevándorlás nem jog, a biztonság az első]]> Először találkozott egymással Donald Trump és Angela Merkel. A tárgyalást követő sajtótájékoztatón Trump főleg a közös érdekeket hangsúlyozta, dicsérte Németország NATO-szerepvállalását és Merkel erőfeszítéseit az ukrán válság békés rendezésére, ugyanakkor újra hitet tett a határok ellenőrzése mellett, mondván a bevándorlás nem jog, az állampolgárok biztonsága az első.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ezúttal Kínának szólt be Trump]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkóstoltuk Donald Trump borát]]> Tizenhét dollárba kerül az amerikai polcokon, füstös, édeskés, vajas-krémes fehérbor. A VinCE szervezői a budapesti Corinthia szálló elnöki lakosztályában mutatták be az amerikai elnök virginiai fehérborát. Megkóstoltuk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soros György: Én is bevándorló vagyok]]> Én is bevándorló vagyok, aki 30 éve támogatja a migránsok ügyét az egész világon. A tapasztalataim és a tények alapján mondom, hogy az elnök migránsokhoz való hozzáállása rossz – írta Soros György a New York Timesban megjelent cikkében. Az üzletember leszögezte: mindent meg fog tenni a nyitottság, befogadókészség és sokszínűség megmaradásáért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nincs bizonyíték Trump lehallgatására (videó)]]> A titkosszolgálat felügyelő bizottságának vezetői közleményt adtak ki, mely szerint nincs bizonyíték Donald Trump lehallgatására. Az amerikai elnök szóvivője ugyanakkor hangsúlyozta: ez még csak egy közlemény, nem a végleges eredmény.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Molnár Gusztáv (Geonapló): A német-amerikai antinacionalista egységfrontról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump nem iszik alkoholt, de a borát elhozzák Budapestre]]> Bár Donald Trump nem fogyaszt alkoholt, borászata elég bizarr borokat állít elő a szakemberek szerint. A jövő hét végén Budapesten is kóstolható lesz az amerikai elnök fia vezette cég egyik fehérbora, amit Trumpék először el sem akartak küldeni Magyarországra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ulicza Tamás (Magyar Hírlap): Az egyesült álmok elnöke]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nőnapi meglepetés: Magyarország jobb hely a dolgozó nők számára, mint Kanada vagy Ausztria]]> A The Economist által összeállított „üvegplafon index” szerint Magyarország az OECD-országok mezőnyének első harmadában, a kilencedik helyen szerepel, Belgium mögött és Kanada előtt. Anyai juttatásokban és menedzseri pozíciókban nagyon jól állnak a magyar nők, igazgatótanácsi és parlamenti pozíciókban meg nagyon nem.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Senki nem rappel jobban ennél a fehér srácnál (videó)]]> Freestyle rapen belül is csúcsot dönt egy fehér srác Los Angeles tengerpartján, ahogy élőben kommentál rímekben mindent és mindenkit, akit lát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sayfo Omar (Mandiner): Hollywood nem szereti Trumpot. Nagyon nem.]]> Az amerikai liberális művészvilág számára Trump a rasszista, szexista, idegenellenes Antikrisztus megtestesítője.
[...] Bővebben!
]]>