<![CDATA[mandiner.hu - USA]]> http://mandiner.hu/tag/usa/ hu-HU <![CDATA[László Dávid (Magyar Nemzet): Harcban az egész világ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nincs hatásköre vagy szándéka” tárgyalni a CEU-ról az amerikai kormánynak]]> Újabb közleményben szólította fel a magyar kormányt az USA külügyminisztériuma, hogy függessze fel a Lex CEU végrehajtását. A tárca szóvivője hangsúlyozta, hogy a szövetségi kormánynak „nincs hatásköre vagy szándéka” tárgyalni magyarországi egyetemek ügyéről. A magyar Külügyi és Külgazdasági Minisztérium szerint az amerikai fél elzárkózik a megoldástól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Elérhető az izraeli-palesztin béke]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Siratófalnál járt Donald Trump]]> Donald Trump látogatást tett Jeruzsálem óvárosában, ahol megtekintette a Szent Sír bazilikát, és a Siratófalat. Hivatalban lévő amerikai elnök korábban még soha nem látogatott el a vitatott hovatartozású óvárosba, amit Izrael 1967-ben foglalt el Jordániától, és ezért a nemzetközi jog megszállt területnek tekint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szőcs László (Magyar Idők): Össztűz alatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zord Gábor László (Magyar Nemzet): Túlélési taktika]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ejtik az Assange elleni nemierőszak-vádat]]> Svédország ejti a Julian Assange WikiLeaks-alapító elleni, nemi erőszakról szóló vádat. Az amerikaiak viszont továbbra is kiadatnák az Ecuador londoni nagykövetségén öt éve élő férfit, a titkos adatok kiszivárogtatása miatt akár halálbüntetés is várna rá.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ámokfutás a Times Square-en (videó)]]> Egy fiatal nőt halálra gázoltak, több mint húszan pedig megsérültek a Times Square-en, amikor egy autós a forgalommal szemben hajtva mindenkit elütött, aki az útjába került.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elekes Éva (Népszava): Trump a szakadék szélén]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boszorkányüldözésnek tartja Trump, hogy különleges ügyész vizsgálja az orosz befolyásolási kísérletet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb százmilliárd dolláros fegyverüzletre készül az USA Szaúd-Arábiával ]]> Amerikai sajtóinformációk szerint több fegyvereladási megállapodásról is szó van Szaúd-Arábiával, s a végső összeg elérheti a 300 milliárd dollárt is. A fegyverüzletet Donald Trump veje, Jared Kushner intézi.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Autós hajtott a tömegbe New Yorkban]]> A New York központjának számító Times Square-n autós hajtott a tömegbe: az első hírek szerint egy halott és 13 sérült maradt a helyszínen. Az autóst őrizetbe vették, a helyszínt lezárták.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump stábja tudta, hogy török lobbista az elnök volt nemzetbiztonsági tanácsadója]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lengyel Gabriella (Figyelő): Kor és különbség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sean O'Grady (Independent): Pence elnök nem is lesz olyan rossz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin: Politikai skizofrénia van kialakulóban az USA-ban]]> Putyin szerint semmi mással nem magyarázható az a Trump elleni vád, hogy titkos infókat osztott meg az orosz külügyminiszterrel, mint hogy politikai skizofrénia van kialakulóban az Egyesült Államokban. Az orosz elnök egyébként felajánlotta, hogy ha beleegyezik az amerikai kormány, az amerikai kongresszus rendelkezésére bocsátja Trump és Lavrov tárgyalásának leiratát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tüntetőkkel verekedtek össze Erdoğan testőrei Washingtonban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump tényleg megosztott titkos infókat az oroszokkal]]> Maga az amerikai elnök írt erről a Twitteren azt követően, hogy a Fehér Ház igyekezett cáfolni az ezzel kapcsolatos lapértesülést.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump megpróbálhatott leállíttatni egy nyomozást (videó)]]> James Comey menesztett FBI-igazgató feljegyzései szerint Trump azért kérte tőle, hogy állítsa le a menesztett Michael Flynn elleni vizsgálatot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Charles Gati (Népszava): Gondolkodni jó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Moszkva megvédte Trumpot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Racionalizált gyalázat – Ben H. Winters: Földalatti Légitársaság]]> Amerikában félbemaradt a polgárháború, és soha nem törölték el a rabszolgatartást: napjainkban négy államban továbbra is rabszolgákat dolgoztatnak. Ben H. Winters új alternatív történelmi regényében egy kiégett fekete fejvadász ered egy szökött rabszolga nyomába, hogy aztán súlyos összeesküvésre bukkanjon. Kritikánk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Titkos információkat árulhatott el Trump az oroszoknak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új politikai mozgalmat indított Hillary Clinton]]> Az Együtt Előre nevű szerveződés a progresszív értékeket kívánja előmozdítani, és támogatja az állampolgárok politikai aktivitását. Clinton a csoport weboldalán szereplő bemutatkozásban azt írta: az állampolgári elkötelezettség minden szinten központi kérdése az erős és vibráló demokráciának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Salát Gergely: Kínának főnyeremény volt Amerika befelé fordulása]]> Salát Gergely Kína-kutató szerint főnyeremény volt Kínának, hogy Donald Trump amerikai elnök kihátrált a csendes-óceáni szabadkereskedelmi egyezményből; Amerikai befelé fordulása stratégiai lehetőség Peking számára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új Selyemút és TTIP is kell – Németh Zsolt a Mandinernek (videó)]]> Barátságos hangot ütött meg a kínaiakkal szemben az Új Selyemút-projekt kapcsán az atlantistaként elkönyvelt fideszes Németh Zsolt. A parlament külügyi bizottságának elnöke szerint Trump amerikai elnök rosszul tette, hogy kihátrált a távol-keleti országokkal kötendő TPP egyezményből, amelynek pont Kína ellensúlyozása lett volna a célja. Szerinte sem az Új Selyemút, sem a TTIP nem szolgálja az ország kiárusítását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hazánk is betörhet az űriparba – Az űrjogász a Mandinernek]]> Nagy potenciál van a magyar űriparban Tari Fruzsina, a Magyar Űrkutatási Iroda vezetője szerint. Úgy látja: a magyar cégek felkészültségükkel meglepték az Európai Űrügynökséget, amihez 2015-ben csatlakoztunk. A hazai szereplők egy önálló, sugárzásmérő műholdon dolgoznak. A műszaki végzettségekkel is rendelkező űrjogász szerint az együttműködések és a versengés korszaka között ingadozik jelenleg a világ. Habár az űrt kevésbé érintik a Föld geopolitikai folyamatai, Kína berobbanása a szektorba újra kiélezte az űrversenyt. A világűr kinyílt a piac felé, de a vállalatok továbbra is az állami megrendelések kiszolgálójaként működnek. Nagyinterjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ferenc pápa őszinte beszélgetésre készül Trumppal]]> Donald Trump május 24-én Rómába látogat, ahol Ferenc pápával is találkozik majd. „Én is el fogom mondani, amit gondolok, ő is el fogja mondani, amit gondol. Soha nem akarok anélkül ítélkezni, hogy előtte meghallhatnám az illetőt” – nyilatkozta az eseménnyel kapcsolatban a katolikus egyházfő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb rakétakísérletet hajtott végre Észak-Korea]]> A ballisztikus rakéta nyolcszáz kilométert repült, majd a Japán-tengerbe csapódott. Dél-Korea, Japán és az USA is felszólalt a történtek ellen, Kína azonban önmérsékletet kért az országoktól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dobozi István (Magyar Nemzet): Amerikai kapcsolat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fehér Ház: Trumpnak nincs jövedelme Oroszországból, de azért volt]]> Nincs jövedelme oroszországi üzletekből az amerikai elnöknek, néhány kivételtől, mint például a moszkvai Miss Universe szépségversenytől eltekintve – közölte a Fehér Ház.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sztankóczy András (Válasz.hu): Trump, a hagyományos újságírás megmentője]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kádár János (hvg.hu): Soros György hálózatáról]]> Megmondom, elvtársak, illegális csatornákon is kapnak ezek pénzeket és eszközöket. Apparátusokat, atyaisten tudja, miféle technikákat adnak, és legalizálták is már.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Thomas Jefferson (Notes on the State of Virginia): Ezért ellenzem a bevándorlást Amerikába (1785)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ádány Tamás Vince (Kereszténység és kapitalizmus): Si hortum in bibliotheca habes, deerit nihil]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beiktatták az új, konzervatív legfelsőbb bírát Washingtonban]]> Letette hivatali esküjét Neil Gorsuch, konzervatív bíra, ezzel újra konzervatív többség lett az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Baj, hogy a magyar diákok itthon kapnak amerikai diplomát? (videó)]]> Az ATV riportere mindent megtett, hogy a CEU ügyében konkrét válaszokat kapjon Rétvári Bencétől, de nem nagyon járt sikerrel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakó Bea (Mandiner): Egy magyar alkotmánybíró tévelygései a globális valóságban]]> A Fidesz-kormány hatalmi érdekeit nemigen akadályozó Alkotmánybíróság tagjaként Pokol Béla miért érzi úgy, hogy jogalappal beszólhat bárkinek is, amiért politikailag „nem elég semleges” alkotmányjogi kérdésekben?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Egyesült Államokban egyre több a technológiai állás]]> Egy friss beszámoló alapján nő az amerikai technológia állások száma, egyre többet keresnek a szektorban dolgozók.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kánai András (SFmag): Albert Brooks: 2030: The Real Story of What Happens to America – Az amerikai (rém)álom]]> [...] Bővebben!
]]>