<![CDATA[mandiner.hu - USA]]> http://mandiner.hu/tag/usa/ hu-HU <![CDATA[T. Szabó Csaba (Szabadság): A Bacchanália jelentőségéről, avagy: Pride Kolozsváron]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egészségbiztosítás: nincs egység a republikánus szenátorok között]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Négy év börtönt kapott az álhír miatt lövöldöző amerikai]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Történelmi mecsetet robbantott fel az Iszlám Állam]]> Az ISIS erői szerda délután felrobbantották a moszuli Nouri nagymecsetet – jelentette az iraki hadsereg. Két évvel ezelőtt ebben a mecsetben kiáltotta ki a terrorszervezet vezetője az új iszlám kalifátust.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nincs amerikai komputer a világ első három szuperszámítógépe között]]> Két kínai és egy svájci szuperszámítógép vezeti a gyorsaságot mérő legújabb Top500 listát. 21 éve először nincs amerikai a dobogón, és már kongatják is a vészharangokat, pedig az első tízből öt, az 500-ból 169 made in USA.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Terrortámadás: megkéseltek egy rendőrt Michigan államban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pásztor Zoltán (Magyar Idők): Zúg a kettős beszéd]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lex CEU: az amerikai oktatási miniszterrel levelezett Balog Zoltán]]> Betsy DeVos is leírta Balog Zoltánnak, hogy az oktatás tagállami hatáskör az USA-ban, nemzetközi megállapodások aláírására is a tagállamok a megfelelő partnerek. Hangsúlyozta azt is: a Magyarországon működő amerikai felsőoktatási intézmények mind akkreditáltak. Balog Zoltán válaszlevelében megköszönte, hogy DeVos tudomásul vette a magyar törvényt és jelezte neki: a magyar kormány képviselője már felvette a kapcsolatot az érintett tagállamokkal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kibővítette az USA az Oroszország elleni szankciókat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump jelöltje győzött a georgiai kongresszusi képviselő-választáson]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az amerikaiak megölték az Iszlám Állam „főmuftiját”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A történelem visszatért – Lakatos Júlia a Mandinernek]]> A kilencvenes évektől volt egyfajta hevület Nyugaton, hogy mostantól a liberális demokrácia világában fogunk tartósan élni. És ehhez a világhoz akart csatlakozni Magyarország is – mondja Lakatos Júlia a Mandinernek. A Méltányosság Politikaelemző Központ nemzetközi igazgatója szerint ezek a remények mára elkoptak, a történelem vége helyett újra visszatért a történelem és változik a korszellem. Ehhez pedig szerinte a Fidesz tudott a legjobban alkalmazkodni itthon, míg a baloldali ellenzék nem tudott tanulni belőle. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Egyesült Államok elítéli a civil törvényt]]> Washington szerint igazságtalan terhet ró a magyar civil társadalomra a civil törvény. Az Egyesült Államok külügyminisztériuma szerint Magyarország ezzel a lépéssel tovább távolodik az EU és NATO által képviselt értékektől.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyarországi Muszlimok Egyháza (Közlemény): Elítéljük a muszlimok elleni merényleteket]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump halálát vitték színpadra, most fenyegetik őket]]> Egy New York-i színház Trump halálát mutatja be új darabjukban, a reakciókat viszont nem teszik zsebre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mélyponton Trump népszerűsége]]> Nem szívleli a regnáló amerikai elnököt az USA közvéleménye. Egy kutatás szerint míg a lakosság csupán 40%-a tekint pozitívan Trumpra, addig ugyanez az érték Obama esetében 63%.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[S. Király Béla (Magyar Idők): A diszkrimináció mint világvallás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A legnagyobb amerikai techcégek vezetőivel tárgyalt Trump]]> A mintegy négy órán keresztül tartó megbeszélést a Fehér Ház kezdeményezte, azért, hogy a legjelentősebb, mintegy húsz tech-cég véleményét, majd együttműködését kérje a kormányzati munka javításához, az elavult informatikai rendszerek megújításához, s mindennek következményeként a kormányzati munka költségeinek csökkentéséhez is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meghalt az Észak-Koreából kómában hazaszállított amerikai egyetemista]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[2021-re megtriplázódhat a világ napenergia–termelése ]]> A SolarPower Europe napenergia szövetség előrejelzései szerint 2021-re megtriplázódhat a világ napenergia-kapacitása. Ugyanakkor továbbra is csak néhány ország fog jelentős kapacitást kiépíteni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Daam Alexandra (Danube Institute): Németország marad az atlantizmus bástyája?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hegyi Gyula (Magyar Nemzet): A szabad világ vezetője]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdőtűz tombol Kaliforniában]]> Több mint 500 hektáron lángol az erdő a kaliforniai Sierra Pelona-hegység mellett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump szabad választásokra szólította fel Kubát]]> Donald Trump amerikai elnök Miamiban tartott beszédében hangsúlyozta: tiszteletben tartja Kuba szuverenitását, ugyanakkor Kubát felszólította a kommunista szigetországot a szabad választások megszervezésére, valamint a kubai emberi jogi helyzet javításához kötötte az USA Kuba-politikáját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Félholtan került haza az amerikai diák Észak-Koreából (videó)]]> Még mindig kómában van Otto Warmbier amerikai diák, akit letartóztatását követően engedtek haza az észak-koreaiak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Nincs bizonyíték az igazságszolgáltatás akadályozására (videó)]]> Donald Trump cáfolja az igazságszolgáltatás akadályozásának gyanúját. Gúnyos Twitter-üzenetben utasítja vissza a vádakat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Robert Mueller vizsgálja Trump vejének üzleti ügyeit is]]> A The Washington Post című lap szerint Robert Mueller, a tavalyi amerikai elnökválasztások orosz szálait vizsgáló különleges tanácsadó kiterjeszti vizsgálódásait Jared Kushner – Trump veje és tanácsadója – üzleti ügyeire is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vádat emeltek Erdoğan biztonsági kíséretének tagjai ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Érvénytelenítették Obama egyik bevándorlási rendelkezését]]> John Kelly, az amerikai belbiztonsági miniszter érvénytelenítette Barack Obama volt elnök egyik rendelkezését az illegális bevándorlókról csütörtök este.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Iránt és Oroszországot szankcionálja az amerikai szenátus]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin: Oroszország nem tekinti ellenségnek az Egyesült Államokat]]> Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint Oroszország nem tekinti ellenségének az Egyesült Államokat, és készen áll a kapcsolatok normalizálására. Putyin arról is beszélt: saját utódlása kapcsán már vannak preferenciái, de majd az oroszok eldöntik, ki legyen az ország elnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A chardonnay is segítette Clintont, hogy túllépjen a vereségen (videó)]]> Egykori főiskoláján elmondott évzáró beszédében vallott a borról a demokraták tavalyi elnökjelöltje.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Melania Trump gyakorló katolikus a szóvivője szerint]]> Ferenc pápa május 24-én fogadta Donald Trump amerikai elnököt, feleségét, Melania Trumpot és családjukat. A vatikáni látogatás kapcsán felmerülő kérdésekre válaszolva Melania Trump sajtósa, Stephanie Grisham közölte: a first lady valóban gyakorló katolikus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint félórán át beszélgetett Ferenc pápa és Trump]]> Az elnöki találkozókra előírt húsz perces vatikáni protokollidőnél hosszabb, mintegy harminc percig tartott Donald Trump és Ferenc pápa vatikáni találkozója, ami szívélyes találkozóra utal. Ferenc pápa többek között első önálló körlevelét, a klímaváltozásról szóló Laudato Si (Áldott légy!) címűt ajándékozta Trumpnak, aki pedig Martin Luther King könyveit adta a pápának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Racionalizált gyalázat – Ben H. Winters: Földalatti Légitársaság]]> Amerikában félbemaradt a polgárháború, és soha nem törölték el a rabszolgatartást: napjainkban négy államban továbbra is rabszolgákat dolgoztatnak. Ben H. Winters új alternatív történelmi regényében egy kiégett fekete fejvadász ered egy szökött rabszolga nyomába, hogy aztán súlyos összeesküvésre bukkanjon. Kritikánk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sztankóczy András (Válasz.hu): Trump, a hagyományos újságírás megmentője]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kádár János (hvg.hu): Soros György hálózatáról]]> Megmondom, elvtársak, illegális csatornákon is kapnak ezek pénzeket és eszközöket. Apparátusokat, atyaisten tudja, miféle technikákat adnak, és legalizálták is már.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Thomas Jefferson (Notes on the State of Virginia): Ezért ellenzem a bevándorlást Amerikába (1785)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ádány Tamás Vince (Kereszténység és kapitalizmus): Si hortum in bibliotheca habes, deerit nihil]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beiktatták az új, konzervatív legfelsőbb bírát Washingtonban]]> Letette hivatali esküjét Neil Gorsuch, konzervatív bíra, ezzel újra konzervatív többség lett az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságában.
[...] Bővebben!
]]>