<![CDATA[mandiner.hu - USA]]> http://mandiner.hu/tag/usa/ hu-HU <![CDATA[Kína zsarolásnak tekinti az amerikai védővámokat, nem hagyja magát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Nem akarunk olyan helyzetbe kerülni, mint Európa a bevándorlók miatt]]> Trump hétfőn kijelentette: az Egyesült Államok nem nyit az országban befogadó központokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mi Donald Trump titka?]]> Trump tudatos stratégiát követ, amikor túlhangsúlyozza követeléseit, hogy a vitát a neki megfelelő irányába terelje – mondja Byron York amerikai újságíró, washingtoni tudósító. A Danube Institute vendége szerint ellenfelei Trumpot jelentősen alulbecsülték, bohócnak és showmannek bélyegezték, ezért nem értették meg a lényeget.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump nekiment a kínai gazdaságnak ]]> Az Egyesült Államok 50 milliárd dollárnyi kínai termékre vet ki 25 százalékos védővámot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bill Wirtz (American Conservative): Álszent módon tiltakozik az EU Trump berlini nagykövete ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Először jön Magyarországra George Weigel, II. János Pál amerikai életrajzírója]]> A budapesti jezsuitáknál tart előadást július 10-én George Weigel amerikai katolikus közéleti személyiség, Szent II. János Pál pápa életrajzírója, az Ethics and Public Policy Center munkatársa.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felejtsük el a közép-európai komplexusainkat! – Ryszard Legutko a Mandinernek]]> A nyugat-európaiak lenéznek minket, de már rájöttek, hogy nem tudnak minket olyan könnyen irányítani, mint korábban gondolták – mondja Ryszard Legutko lengyel filozófus, a Jog és Igazságosság EP-képviselője a Mandinernek. Legutkónak a napokban mutatták be A közönséges ember diadala című kötetét a budapesti Lengyel Intézetben. Ennek kapcsán beszélgettünk vele.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[New York állam főállamügyésze perbe fogja Trumpot és a gyerekeit ]]> „Mocskos New York-i demokraták” – reagált Trump azonnal Barbara Underwood bejelentésére, amelyben kifejtette: pert indított az amerikai elnök jótékonysági alapítványa ellen, mert az szerinte többször is megsértette a jótékonysági alapítványok működését szabályozó törvényeket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[James Delingpole (Breitbart): Trump a Nobel-békedíjbizottság rémálma!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ezt olvasd, ha konzervatív vagy!]]> Az amerikai Dél vidéki verandáitól a New York-i urbánus konzikon át a tory megmondókig, kontinentális szkeptikusokig és görög dandykig: ki állítja, hogy a nemzetközi konzervatív sajtó nem elég színes? Itt a tíz kedvenc angol nyelvű jobboldali, konzervatív lapunk és szerzőik, akik közül számos figurát már volt alkalmunk megszólaltatni. Szubjektív válogatásunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Scomantas Pocius (American Conservative): Orbán, Soros és a magyar szuverenitás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Norvégia még több amerikai katonát hív be az országba ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Annyira összefonódott a globális gazdaság, hogy Trump vámjai Amerikának is ártanának]]> Londoni pénzügyi elemzők szerint az amerikai ipar is megszenvedheti, ha Washington az autóimportra is megemelt védővámokat vezet be, mivel ez az amerikai autóipar évtizedek alatt kiépült beszállítói láncolatában is töréseket idézhet elő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erről állapodott meg Trump és Kim Dzsong Un]]> Nyilvánosságra került a csúcstalálkozót lezáró nyilatkozat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump–Kim találkozó: Vajon Trumpnak sikerül az, ami Dwight D. Eisenhowernek nem?]]> Eddig tucatnyi amerikai elnök vallott kudarcot Észak-Koreával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vizvári Soma (Figyelő): Soros emelte a tétet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump–Kim találkozó: Kinél van Kim távollétében a nukleáris indítógomb?]]> Kedd hajnalban találkozik az amerikai elnök és az észak-koreai elnök Szingapúrban. De kinél van Kim távollétében a nukleáris indítógomb?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump–Kim találkozó: Az ENSZ kész az ellenőrzésre, ha van megállapodás a leszerelésről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[USA: újabb oroszellenes szankciók]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ifj. Lomnici Zoltán (888): Justin Trudeau – a zokni és aki mögötte van]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Steve Bannon (The Spectator): Orbán és Salvini újradefiniálja az európai demokráciát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pompeo: Washington csak a teljes leszerelést fogadja el]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[The Washington Post: Soros harcot hirdetett Donald Trump ellen ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[New Yorkban tartották az amerikai magyar iskolák találkozóját]]> Szombaton tartották New Yorkban az Amerikai Magyar Iskolák Találkozóját, amely az Egyesült Államokban működő, hétvégi magyar iskolák éves összejövetele. A találkozón Kumin Ferenc New York-i főkonzul elmondta: az amerikai magyar élet felívelőben van.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Axios: Donald Trump a diplomáciai kapcsolatok helyreállítását fontolgatja Észak-Koreával]]> Akár nagykövetséget is nyitna egy amerikai hírportál szerint az Egyesült Államok Észak-Koreában, ha a kommunista mintadiktatúra beleegyezik a teljes és ellenőrizhető atomfegyver-mentesítésbe.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[George Friedman: Ha nem hiszel a nemzetben, akkor nem vagy liberális]]> Nem létezik rossz és jó nacionalizmus – mondta George Friedman magyar származású amerikai gondolkodó a Brain Bar fesztiválon. Olyan sem létezik, hogy globális polgár, mert az élet kötelesség, áldozatvállalási képesség és lojalitás nélkül értelmetlen. „Nem lehetsz mindenhez és mindenkihez lojális, mert akkor megkérdőjeleződik a lojalitásod” – vélte a stratéga. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[R.R. Reno (First Things): A halál szaga – a mai Amerikáról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rónay Tamás (Népszava): Európát provokálja Trump]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német külügyminiszter: Trump politikája árt Európának]]> Donald Trump amerikai elnök politikája ártalmas Európának – jelentette ki Heiko Maas német külügyminiszter egy pénteki lapinterjúban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Feszült légkörben kezdődött meg a G7 csúcstalálkozó]]> Az amerikai elnök elutazása előtt a Twitteren heves vitába keveredett Emmanuel Macron francia államfővel és Justin Trudeau kanadai kormányfővel. Az is méltatlankodást váltott ki, hogy Trump azt javasolta, élesszék fel az úgynevezett G8-as csúcstalálkozókat Oroszország részvételével.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Terror Házában is járt Steve Bannon (videó)]]> Nagyon megindítónak találta a Terror Házát Steve Bannon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Potápi Árpád: Nem külügyi kérdés a külhoni magyarság ügye]]> „Nem vagyunk akkora nemzet, hogy bárkinek is elengedhetnénk a kezét” – mondja Potápi Árpád nemzetpolitikai államtitkár a Mandinernek. Mi a nemzetpolitika? Mire mennek a nemzetpolitikai pénzügyi támogatások? Mit szólnak mindehhez a szomszédos kormányok? Ezekről is kérdeztük az államtitkárt, aki szerint Horthy a magyar történelem egyik kiemelkedő alakja volt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiderült, hogy az Egyesült Államok fizetési rendszere a szegényektől ad a gazdagoknak]]> Az USA fizetési rendszere növeli a jövedelmi egyenlőtlenségeket, mert az amerikai pénzügyi szolgáltatások annál olcsóbbak, minél gazdagabb valaki. Sőt: a készpénzzel és a betéti kártyával fizető szegényebbek finanszírozzák a gazdagok hitelkártyás pénzvisszatérítéseit – írja az NBC News.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A britek szerint helytelen és törvénysértő, amit Trump tesz]]> London indokolatlannak tartja az acél- és alumíniumtermékekre érvényesített amerikai importvámokat – közölte Theresa May brit kormányfő Donald Trump amerikai elnökkel hétfőn.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump imádja a szabad kereskedelmet, de nem nyugszik, míg el nem tűnnek a német luxusautók New York utcáiról]]> Ki akarja szorítani az Egyesült Államok piacáról a Daimler német autógyártó társaságot Donald Trump, az amerikai elnök erről Emmanuel Macronnal is beszélt a francia államfő áprilisi washingtoni látogatásán – jelentette csütörtökön a Wirtschaftswoche című német gazdasági hetilap.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Londoni elemzők: Meg sem érezzük majd Trump újabb vámjait ]]> Londoni pénzügyi elemzők szerint elhanyagolható közvetlen hatása lesz az Európai Unió gazdaságaiban az acél- és alumíniumtermékekre péntektől érvényesítendő megemelt amerikai importvámoknak, de a kereskedelmi feszültség eszkalációjának lehetősége árthat a beruházásoknak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Karján alakítottak ki új fület egy katonanőnek]]> Úgy tűnik, az orvostudomány néha nemcsak a sci-fitől kap ihletet, hanem még a mitológia is ötletet adhat. Legalábbis az Index MTI alapján közölt cikke óhatatlanul mitológiai képzetet is kelthet, pedig alapvetően orvosi bravúrról van szó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A nemzetállam védheti meg az embereket a globalizációtól – a CEU-n járt a sztárközgazdász]]> Gondoljuk újra a nyílt társadalmat – ez volt a célja annak a beszélgetésnek, amelyben Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem (CEU) rektora látta vendégül Dani Rodrik török-amerikai közgazdászt. Rodrik szerint a multik fogságba ejtették a nemzetközi kereskedelmi megállapodásokat, ezért is szükséges egy új, nemzetállamokra építő globalizáció. A baloldal a gazdasági globalizációt szolgálta a nemzeti demokrácia helyett, mert a döntéshozók a vállalatoktól való félelem okozta tudati rabságban szenvedtek. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az utolsó pillanatban tért magához a kómából egy kamasz]]> Csoda történt – állítja a 13 éves Trenton McKinley édesanyja. Az MTI által közzétett történet alapján az orvosok valóban lemondtak már a fiúról, aki azonban váratlanul felébredt a kómából éppen akkor, mikor már lekapcsolni készültek az őt életben tartó gépekről,
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Wall Street-i bónuszokból milliók minimálbérét lehetne megkétszerezni Amerikában]]> 2017-ben a Wall Street-i bankok 31,4 milliárd dollárt osztottak szét jutalomként New York-i dolgozóik közt, ami 17 százalékos emelkedés 2016-hoz képest. Az átlagos bónusz 184 220 dollár volt, ezt 176 900 pénzügyi dolgozó kapta meg.
[...] Bővebben!
]]>