<![CDATA[mandiner.hu - USA]]> http://mandiner.hu/tag/usa/ hu-HU <![CDATA[Letakarják a konföderációs emlékműveket Charlottesvilleben]]> Lee tábornok szobrát nem szállíthatják el, mert az szembemenne az állami szabályozással – ezért inkább letakarták fekete lepellel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerikai beavatkozásra számít az orosz elnökválasztásban az orosz külügy]]> Hozzászoktak az oroszok amerikai beavatkozáshoz, ha pedig erre nem számítanának „abszolút naivak lennének”, egy úgy tűnne, „egy másik bolygóról érkeztek” – mondta Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megadja Gábor: Nincs értelme az alt-rightnak Magyarországon]]> Letiltották a Facebookról egy időre Megadja Gábor eszmetörténészt, a 888 szerzőjét. Megkerestük Megadját, s kiderült: a kitiltás oka nem az volt, hogy alt-rightos posztokkal idegesítette a népet, hanem egy transzos poszt, amit egyébként szerinte viszonylagos empátiával kezelt. Ha már szóba került az alt-right, Megadja tömören összefoglalta róla a véleményét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdogan nemet mond a kurd terrorfolyosóra ]]> Mindenáron megakadályozza a török kormány, hogy kurd militánsok alkotta „terrorfolyosó” jöjjön létre Észak-Szíriában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Charles Gati (Népszava): Apja fia]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump megválasztása után is kampányol]]> A médiában dolgozókat és demokratákat kártékonynak, Kim Dzsongun viselkedését tiszteletre méltónak ítélte Donald Trump kedd esti beszédében. Phoenixben adott műsora kampányprogrambeli előadásaira hasonlóan zajlott, a résztvevők méltatták, a tüntetők az épület előtt szidták az elnököt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megadja Gábor (Mozgástér): Finkelstein, avagy az elitista sznobizmusról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Carlton Highsmith: Nagyon is hiszek az amerikai álomban!]]> Élő példája vagyok az amerikai álomnak! – mondja Carlton Highsmith amerikai vállalkozó. A mezőgazdasággal foglalkozó, szegény családból származó fekete üzletember, miután felfuttatta csomagolócégét, közösségépítő tevékenységekbe fogott. Mint mondja: nem elég okosnak lenni, a kockázatot is vállalni kell. A Mathias Corvinus Collegium vendégeként Budapesten járó Highsmith elismeri, hogy a sikeres üzletembereknek a szerencse is az oldalára állt; de nem fogadja el azt az álláspontot, ami szerint egyéni siker és egyéni érdem nem létezik, minden csak a körülmények játéka lenne. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cheryl K. Chumley (The Washington Times): Szobordöntés: a baloldal egész Amerikát rasszistának akarja beállítani]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Imre (Kettős Mérce): Mi lesz, miután ledőltek a szobrok?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Salát Gergely (Heti Válasz): A komcsi tömeggyilkos nem akarhat atomháborút]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horváth Csaba Barnabás (Mandiner): Korea: lehet katasztrófa a konfliktusból?]]> Az észak-koreai helyzet nagy valószínűséggel kerülhet egy olyan spirálba, ahol is az USA, Dél-Korea, Japán, de akár még Kína is egyre mélyebbre süllyedhet egy nehezen feloldható csapdában. Amibe belevágni a maga idejében még egy vállalhatatlanul kockázatos vállalkozásnak tűnt volna, az későbbről visszatekintve már elszalasztott lehetőségnek tűnhet. És pont ez történt eddig Észak-Korea ügyében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem adnak ki több amerikai vízumot Oroszországban]]> Felfüggesztették az amerikai vízumok kiadását Oroszországban. Moszkvában nyolc napig, az ország többi konzulátusán pedig bizonytalan ideig nem adhatnak ki bizonyos vízumokat az amerikai képviseletek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrajnáról tárgyalt a Kreml szürke eminenciása és az amerikai különmegbízott]]> Vlagyiszlav Szurkov orosz elnöki tanácsadó és Kurt Volker az amerikai külügyminisztérium ukrajnai különmegbízottja a kelet-ukrajnai válság rendezéséről tárgyalt Minszkben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aleppó tartomány teljesen felszabadult a terroristák ellenőrzése alól]]> Szergej Rudszkoj vezérezredes, az orosz vezérkar műveleti főosztályának vezetője bejelentette Aleppó szíriai tartománynak a damaszkuszi kormány fegyveres erői általi teljes birtokba vételét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Texasban is döntik a konföderációs szobrokat]]> Az austini Texasi Egyetem négy konföderációs emlékművet bontott el a hétfőre virradó éjszakán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Helyettes államtitkár: A Fidesz nyolcszor többet költ nemzetpolitikára]]> 73 milliárd forintot fordít a nemzetpolitikára az illetékes államtitkárság – mondta Szilágyi Péter hétfőn Győrben. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint a magyar identitás megőrzése érdekében fontos a diaszpóra erősítése, az ott élő, magyar nyelvet és kultúrát oktatók segítése.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kissé meg vannak őrülve Charlottesville-ben (videó)]]> Egy konföderációs emlékműnél szobrozott egy konföderációs hagyományőrző fiatal: az ellentüntetők az arcába üvöltöztek, amíg el nem tanácsolták onnan a rendőrök
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erőszakhullám: meglőttek 44 embert Chicagóban]]> Fegyveres támadások során megsebesítettek negyvennégy embert Chicagóban, közülük heten az életüket vesztették a hétvége során.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Utórezgés Charlottesville-ban (videó)]]> Konföderációs zászlóval tisztelgett Robert E. Lee szobra előtt egy fiatalember Charlottesville-ben, miközben egy kisebb csoportosulás követelte a távozását kiabálással és mutogatással.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lendvai Ildikó (Népszava): Hol Polt, hol nem Polt...]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Károly (Magyar Nemzet): Nem fekete-fehér az amerikai történelem]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump még nem döntött Washington új afganisztáni stratégiájáról]]> Az amerikai elnök pénteken tartott megbeszélésén Washington új afganisztáni stratégiáját tárgyalták, Donald Trump „tanulmányozza és mérlegeli az opciókat, és megfelelő időben megteszi a szükséges bejelentést” – nyilatkozta a Fehér Ház szóvivője.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az USA jóváhagyta a rakétarendszerek eladását a románoknak]]> Az amerikai külügyminisztérium pénteken jóváhagyta a rakétarendszerek eladását Romániának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Távozik posztjáról Steve Bannon, az amerikai elnök főtanácsadója ]]> Megvált stratégiai főtanácsadójától Donald Trump.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Allan Massie (Taki Magazine): Hagyjátok békén a konföderációs emlékműveket!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[György Péter (HVG): Válasz Seres Lászlónak: Charlottesville, Weimar, Budapest]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Betiltották a Jehova Tanúit Oroszországban]]> Felvette az Oroszországban betiltott szervezetek listájára a Jehova Tanúi kisegyházat csütörtökön az orosz igazságügyi minisztérium. A 395 szervezet felszámolását követően a felekezet vagyona az orosz állam tulajdonába kerül.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Macronnak üzent Áder János]]> További szervezetekkel bővítené a Párizsi Megállapodáshoz csatlakozók körét Áder János köztársasági elnök – olvasható a köztársasági elnök csütörtökön, honlapján publikált levelében, amit a francia államfőnek címzett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A terrorizmustól és az oroszok terjeszkedéstől félnek a lengyelek]]> A lengyelek leginkább Oroszország terjeszkedő politikájától és az iszlám terrorizmustól tartanak, de az utóbbit inkább az Európai Unió számára tartják veszélyesnek – derül ki a Rzeczpospolita című lengyel napilapban csütörtökön közölt felmérésből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keresztény tanácsadó: Isten szabad kezet adott Trumpnak Észak-Korea ügyében]]> „Isten szabad kezet adott az amerikai elnöknek az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un eltávolításához” – jelentette ki Robert Jeffres dallasi tiszteletes a CBN-nek csütörtökön.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nincs amerikai komputer a világ első három szuperszámítógépe között]]> Két kínai és egy svájci szuperszámítógép vezeti a gyorsaságot mérő legújabb Top500 listát. 21 éve először nincs amerikai a dobogón, és már kongatják is a vészharangokat, pedig az első tízből öt, az 500-ból 169 made in USA.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A chardonnay is segítette Clintont, hogy túllépjen a vereségen (videó)]]> Egykori főiskoláján elmondott évzáró beszédében vallott a borról a demokraták tavalyi elnökjelöltje.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Melania Trump gyakorló katolikus a szóvivője szerint]]> Ferenc pápa május 24-én fogadta Donald Trump amerikai elnököt, feleségét, Melania Trumpot és családjukat. A vatikáni látogatás kapcsán felmerülő kérdésekre válaszolva Melania Trump sajtósa, Stephanie Grisham közölte: a first lady valóban gyakorló katolikus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint félórán át beszélgetett Ferenc pápa és Trump]]> Az elnöki találkozókra előírt húsz perces vatikáni protokollidőnél hosszabb, mintegy harminc percig tartott Donald Trump és Ferenc pápa vatikáni találkozója, ami szívélyes találkozóra utal. Ferenc pápa többek között első önálló körlevelét, a klímaváltozásról szóló Laudato Si (Áldott légy!) címűt ajándékozta Trumpnak, aki pedig Martin Luther King könyveit adta a pápának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Racionalizált gyalázat – Ben H. Winters: Földalatti Légitársaság]]> Amerikában félbemaradt a polgárháború, és soha nem törölték el a rabszolgatartást: napjainkban négy államban továbbra is rabszolgákat dolgoztatnak. Ben H. Winters új alternatív történelmi regényében egy kiégett fekete fejvadász ered egy szökött rabszolga nyomába, hogy aztán súlyos összeesküvésre bukkanjon. Kritikánk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sztankóczy András (Válasz.hu): Trump, a hagyományos újságírás megmentője]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kádár János (hvg.hu): Soros György hálózatáról]]> Megmondom, elvtársak, illegális csatornákon is kapnak ezek pénzeket és eszközöket. Apparátusokat, atyaisten tudja, miféle technikákat adnak, és legalizálták is már.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Thomas Jefferson (Notes on the State of Virginia): Ezért ellenzem a bevándorlást Amerikába (1785)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ádány Tamás Vince (Kereszténység és kapitalizmus): Si hortum in bibliotheca habes, deerit nihil]]> [...] Bővebben!
]]>