<![CDATA[mandiner.hu - USA]]> http://mandiner.hu/tag/usa/ hu-HU <![CDATA[Pew: A legtöbb letartóztatott illegális bevándorlónak van priusza]]> Priuszos volt a 2017-ben, az Egyesült Államokban letartóztatott 143 ezer illegális bevándorló 74 százaléka, de további 16 százalékukkal szemben is eljárás van folyamatban – írja a Pew Research Center honlapja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elfogadták a civil szervezetek Trump abortusztámogatást megszüntető intézkedéseit]]> Csak négy szervezet nem volt hajlandó alkalmazkodni a Trump-adminisztráció kormányzati abortusztámogatást beszüntető intézkedéseihez 733-ból egy friss jelentés szerint, ebből kettő globális abortusz-szolgáltató.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Paul Craig Roberts (Paul Craig Roberts): A Trump–Putyin-összeesküvés elleni nyomozás eredménye: semmi]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elindult „Az aszú éve” kampány az USA-ban]]> Az egy évig tartó kampány célja, hogy különleges figyelmet irányítson a magyar borokra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csehszlovák kommunista kapcsolata volt Jeremy Corbynnak]]> Jeremy Corbyn, a brit Munkáspárt vezetője egy csehszlovák kémmel találkozgatott a brit parlament alsóházában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Torba Tamás (Magyar Nemzet): Javelinek és Iszkanderek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pence: Nyitottak vagyunk a „beszélgetésre” Észak-Koreával]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lövöldözés volt a Nemzetbiztonsági Ügynökség központjában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Valentin-nap van]]> Elképesztő összegeket költenek az emberek a kötelező romantikára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kétszeres életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték a „kuktás robbantót”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin és Trump a Közel-Keletről tárgyalt telefonon]]> Vlagyimir Putyin a Közel-Keletről tárgyalt telefonon Donald Trump amerikai elnökkel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bill McBride (Calculated Risk): Ennyi munkahelyet teremtettek az amerikai elnökök (ábra)]]> Mennyi munkahely jött létre a magánszektorban az Egyesült Államokban a különböző elnökök ideje alatt? G. W. Bush egy tőzsdei buborék összeomlása után vette át a hatalmat, ahogy Obama is válság alatt vette át az elnöki széket. Az ábra alapján a munkahelyek szempontjából a clintoni kormányzás tekinthető jó időszaknak: ő nyolc évig recesszió nélkül töltötte be az elnöki tisztséget. Vajon mennyiben felelős ezekért az eredményekért a gazdaságpolitika?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lovászy László (Makronóm): Abe Lincoln és a migráns (rab)szolgák]]> Abraham Lincoln felszabadította a rabszolgákat és utat nyitott a liberális gazdaságpolitikának, ami – többek közt – nagymértékű migrációt is eredményezett, alaposan felbolygatva a munkaerőpiacot. Alapkérdés, hogy van-e, lehet-e analógia a mostani bevándorlási helyzettel az Európai Unió tekintetében az észak-afrikai és közel-keleti diktatúrák és brutális rezsimek bukása után. Az emberi jogi megközelítéssel kezdjük, majd áttérünk a munkaerő-piaci és migrációs folyamatok elemzésére.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ki kellene vonulni? Rod Dreher The Benedict Option című kötetéről]]> A konzervatívok és keresztények hiába várják, hogy a kultúrharcban egyszer majd győzni fognak, jelenleg ugyanis épp ellenkező a háborúzás mérlege. Mit tegyenek akkor ők, ha nem akarnak felolvadni a modernitásban? – erre kíván választ adni Rod Dreher amerikai publicista legújabb kötetében, a The Benedict Optionben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Momentum Mozgalom (Facebook): New York-i fórum a Momentummal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Meg akart ölni”: húga szerint mentálisan beteg szadista volt a híres feminista]]> Brutális történeteket mesél el egy friss interjúban a híres feminista szerzőről, a 2017 szeptemberében elhunyt Kate Millettről húga, Mallory Millett. Mallory szerint nővére súlyos mentális problémákkal szenvedett, amelyek miatt alig mert vele egy szobában aludni. Mallory mára ki meri mondani: nővére gonosz ember volt; s nagyjából ezt gondolja Kate feminista örökségéről is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump: Ma hálát adunk Istennek, hogy amerikaiak vagyunk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keletről érkezhet a konzervatív megújulás – Alvino-Mario Fantini a Mandinernek]]> A szekuláris materializmus olyan mély hatást tesz ma a fiatalokra, hogy nagyon nehéz konzervatívként a szívükért és eszükért versenyezni – mondja Alvino-Mario Fantini olasz-amerikai filozófus, a The European Conservative főszerkesztője a Mandinernek. Fantini egyszerre büszke és szkeptikus konzervatív, aki úgy látja, hogy Kelet-Európa felől vehet új lendületet a konzervativizmus. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Őry Mariann (Magyar Hírlap): Veszett ügy]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump visszadobta a kétpárti bevándorlási javaslatot]]> A javaslat jelentősen növelte volna az illegális bevándorlók helyzetének rendezésére szánt anyagi erőforrásokat – Trumpnak nem tetszett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ha érteni akarod Amerikát, nézd meg a Super Bowl-t!]]> Az amerikai futball a hiedelemmel szemben egy hihetetlenül izgalmas, összetett és komoly agymunkát igénylő játék, amely leképezi Amerika létrejöttének történetét, kultúrájának természetét és társadalmának sokszínűségét. Este Super Bowl!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Négyezer fegyvert foglaltak le tavaly az amerikai reptereken]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pongrácz Bálint László (Vendégszerző): Amikor a sport megszűnt csupán sport lenni…]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kissinger megelőző atomcsapást mérne Észak-Koreára]]> Henry Kissinger, az USA korábbi külügyminisztere úgy nyilatkozott, hogy észszerű lépés volna megelőző céllal nukleáris támadást indítani az észak-koreai rezsim ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jobboldali sztárkommentátorok beszélgetnek Trumpról (videó)]]> Az amerikai Ben Shapiro és a kanadai Jordan B. Peterson Donald Trumpról, konzervativizmusról, szólásszabadságról, posztmodernről és az élet vezérelveiről beszélgetett a The Rubin Reportban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Delaware: eutanázia a értelmi fogyatékosok számára?]]> Engedélyezné a halálos beteg értelmi fogyatékosok számára az eutanáziát Delaware törvényhozása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mesterien egyensúlyoz Orbán a Wall Street-i pénzember szerint]]> Trump körül van némi káosz, de most már egyre erősebb a pozíciója – mondja lapunknak Matthew Tyrmand lengyel-amerikai közgazdász, egy korrupcióellenes szervezet vezetője. A Wall Streeten pénzügyi karriert befutó Tyrmandot a visegrádi négyek, köztünk hazánk és Washington kapcsolatáról is faggattuk. Szerinte Orbán mesterien játszik Brüsszel, az EU, Berlin, Varsó és Moszkva és Washington között.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Filemon Norbert (Mandiner): Lehet-e liberális egy katolikus? ]]> Újra fellángolt a vita az amerikai konzervatív katolikusok között a liberális demokráciáról. Vajon összeegyeztethető a katolicizmus és a liberális rendszer? Így néz ki, amikor a Catholic Herald szerzője nem ért egyet a Harvard alkotmányjogászával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb módosítással jelentkezik a Facebook]]> A helyi híreket részesíti előnyben ezentúl a Facebook – közölte a Körkép szerdán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Isten áldja Amerikát! (videó)]]> Évet értékelt Donald Trump.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bogár László (Magyar Hírlap): Amerika negatív adóssága]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tovább működteti a guantánamói börtönt Trump]]> Az amerikai elnök fenntartja a Kuba szigetén fekvő amerikai börtön működését.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Robert Reich (Robertreich.org): A dinasztikus vagyon növekvő veszélye]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ipari termelésben Kína rég lehagyta az USA-t]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Washington szintjén a magyar GDP]]> Mekkora gazdasági értéket állítanak elő az USA tagállamai? Az American Enterprise Institute 2015-ös adatok alapján vetette össze egyes gazdaságok teljesítményét az amerikai gazdaságéval. Magyarország nagyságrendileg az amerikai főváros, Washington által megtermelt bruttó hazai terméket állítja elő 120 milliárd dolláros 2015-ös GDP-jével.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ez volt 2017 legszomorúbb ábrája]]> Ha szegénynek születsz, az is maradsz – ezt üzeni az átlagos amerikai polgárnak Richard Baldwin, a CEPR (Centre for Economic Policy Research) kutatóintézet elnökének ábrája. A társadalmi mobilitás folyamatosan romlik, így az amerikai álmot egyre kevésbé Amerikában érdemes keresni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ez volt 2017 legszomorúbb ábrája]]> Ha szegénynek születsz, az is maradsz – ezt üzeni az átlagos amerikai polgárnak Richard Baldwin, a CEPR (Centre for Economic Policy Research) kutatóintézet elnökének ábrája. A társadalmi mobilitás folyamatosan romlik, így az amerikai álmot egyre kevésbé Amerikában érdemes keresni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juan Carlos Suárez Serrato – Owen Zidar (Microeconomic Insights): Kinek kedvez a vállalati adó csökkentése?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jobban gazdálkodik az állam, a bőrünkön érezzük: a hitelezők helyett a családoknak megy a pénz]]> Történelmi idők: a tízéves magyar állampapír hozama novemberben az amerikai tízéves kötvény hozama alá csökkent. A piac már olcsóbban kezdte finanszírozni a magyar állam működését, mint az Egyesült Államokét. Olcsó hitelt márpedig az kap, aki megbízható és felelősen gazdálkodik, legyen szó egy átlagos magyar háztartásról, vagy az államháztartásról. A felszabaduló pénzeket a magyar állam sokkal jobb célokra tudja fordítani, mint a törlesztés.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csökken az adó Amerikában: máris hazavinné milliárdjait az Apple és a Pfizer]]> Az amerikai cégek egyszeri alkalommal igen kedvező adózás mellett utalhatják haza külföldön keletkezett nyereségüket az amerikai kongresszus által szombaton jóváhagyott és várhatóan a következő napokban végleges elfogadásra kerülő adóreform értelmében.
[...] Bővebben!
]]>