<![CDATA[mandiner.hu - Manfred Weber]]> http://mandiner.hu/tag/manfred_weber/ hu-HU <![CDATA[Az Európai Néppárt a Jobbik csatlakozási igényéről: Nem tudjuk, mit szívnak, de láthatóan hatásos]]> Kosarat adott az Európai Néppárt sajtófőnöke a Jobbiknak: kedden még Sneider Tamás pártelnök vetette fel, szívesen beülnének a legnépesebb pártcsoporthoz az Európai Parlamentben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Faggyas Sándor (Magyar Hírlap): Tiszta beszéd]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Markus Ferber (Index): A Fidesznek vissza kell fognia magát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebes György (Népszava): Brüsszelezés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brüsszelbe hívatták Orbán Viktort]]> Az Európai Néppárt vezetői tisztáznának néhány kényes kérdést a magyar miniszterelnökkel – közölte a Politico.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiállt Orbán Viktor mellett Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője]]> Manfred Weber azt szeretné, ha újraválasztanák Orbán Viktort.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: A bajorok a mi példaképeink ]]> „Sosem titkoltuk el, hogy a bajorokat mi példaképnek is tekintjük, mi is szeretnénk egy olyan erős és gazdag országot, mint amilyen Bajorország. Ez látszólag most még messze van, de ezt a célt mi nem adtuk fel” – mondta Orbán Viktor kedden az Országházban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel gratulált Putyinnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A migrációs nyomás növekedésétől tartanak Németországban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Végleges megoldásról” beszélt az Európai Néppárt frakcióvezetője, kitört a botrány]]> „Végleges megoldást kell találni a migrációs kérdésre” – nyilatkozta Manfred Weber, az Európai Néppárt EP-frakciójának vezetője, védelmébe véve Orbán Viktornak a CSU tanácskozásán tett látogatását. Webert azzal vádolják, hogy a zsidók kiirtására vonatkozó „végső megoldásra” utalt szavaival.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: 2018 a népakarat helyreállításának éve lesz Európában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brexit: szigoríthat álláspontján az unió]]> Jogilag kötelezővé kell tenni a kiválás feltételeiről eddig elért megállapodást – közölte kedden Guy Verhofstadt, aki szerint félő, hogy ellenkező esetben a brit kormány kifarol az egyezségből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nélkülünk a Néppárt már nem lenne néppárt – Szájer József a Mandinernek]]> „Az Európai Néppárt pártjainak jól jön a Fidesz, hiszen a saját szavazói előtt tudják demonstrálni, hogy nem adták még fel teljesen a liberális nyomásra az egykori eszméiket” – mondja Szájer József a Mandinernek. A Fidesz európai parlamenti képviselőjét, a Néppárt frakcióalelnökét a tavasszal a Fideszre nehezedő európai nyomásról, a Magyarországot elítélő európai parlamenti határozatról, Navracsics és Stumpf István megjegyzéseiről is kérdeztük többek között. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Akár küldhetünk orvost is” – Juncker belefáradt az EP-képviselők kérdéseibe]]> Guy Verhofstadt Orbán Viktort, Nigel Farage Junckert kritizálta, Morvai Krisztina hazaküldte az „erős szíriai férfiakat” – a Bizottság elnökének pedig nem volt kedve válaszolnia a képviselők felvetéseire, mondván: „alig kap levegőt”. Így reagáltak az EP-frakciócsoportok Jean-Claude Juncker szerdai évértékelő beszédére. Helyszíni tudósításunk Strasbourgból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manfred Weber: A Bizottság nem söpörheti le Orbán kérését]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Weber: Az Európa Bíróság döntése esély a sebek végleges begyógyítására]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem kérnek a németek Törökország EU-tagságából]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán komoly kritikát kapott az Európai Néppárttól, kész változtatni a CEU ügyében]]> Külföldi tudósítások szerint Orbán Viktor ígéretet tett arra az Európai Néppárt vezetőinek szombati ülésén, hogy változtatni fog a lex CEU-n, hogy az egyetemnek ne kelljen elhagynia az országot. A Fidesz kizárása az Európai Néppártból viszont a szombati ülésen még nem volt téma.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerető Szabolcs (Magyar Nemzet): Elmenni a falig]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Néppárt EP-frakcióvezetőjét pincsikutyázta a 888, majd lecserélte valaki másra]]> Manfred Webert, az Európai Néppárt német EP-frakcióvezetőjét is Soros György pincsijeként ábrázolta egy karikatúrán a 888. Estére lecserélték a bajor politikust egy DK-sra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dévényi István (Válasz.hu): Ilyen vita még nem volt Magyarországról az Európai Parlamentben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csontos János (Magyar Idők): Európai virtus]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Néppárt frakcióvezetője is kritizálta Orbánt]]> A szerdai európai parlamenti vitában arra kérte Orbán Viktort a Fideszt is soraiban tudó Európai Néppárt frakcióvezetője, hogy fontolja meg és hajtsa végre az Európai Bizottság által javasolt módosításokat a lex CEU-val kapcsolatosan. Manfred Weber a nemzeti konzultációt Európa elleni hangulatkeltésnek nevezte, ugyanakkor azért pozitívumként említette, hogy Orbán mindig kész vitázni és akár változtatni is, míg például a román szocialista miniszterelnök nem ment el a romániai korrupcióról szóló vitára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán számára is van vörös vonal! – figyelmeztet az EPP frakcióvezetője]]> Világosan beszélni fognak Orbán Viktorral az Európai Néppárt április végi tanácskozásán, a kutatás és a tanítás szabadsága ugyanis nem képezheti egyezkedés tárgyát – jelentette ki az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője a Spiegelnek adott interjúban. Manfred Weber ugyanakkor hozzátette: Orbán bár feszegeti a határokat, eddig mindig betartotta a szerződéseket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deák Dániel (Nézőpontok): Soros „megbízható szövetségesei” az Európai Parlamentben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[CSU: Törökország nem lehet így tagja az EU-nak!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nem árulkodok, hanem teszem a dolgom” – Ujhelyi István a Mandinernek]]> Ne papoljon az Európai Néppárt, hanem vagy szorítsák rá Orbánt, hogy tartsa be az európai normákat, vagy zárják ki a Fideszt a soraikból – mondta a Mandinernek Ujhelyi István, aki azt is megerősítette, hogy kilenc napja lobbizik az ügyben a Néppárt frakcióvezetőjénél. Az MSZP-s Ujhelyi azt nem támogatja, hogy a 7-es cikk alapján eljárást indítsanak Magyarország ellen, és nem is szavazná meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Azért lobbizik a szocialista Ujhelyi, hogy zárja ki az Európai Néppárt a Fideszt]]> Ujhelyi István szocialista EP-képviselő egy kiszivárgott e-mail tanúsága szerint már kilenc napja lobbizik azért, hogy az Európai Néppárt (EPP) zárja ki a frakcióból a fideszes képviselőket a lex CEU miatt. A politikus az EPP német frakcióvezetőjének, Manfred Webernek arra panaszkodik, hogy Weber csak twitterezik cselekvés helyett, pedig Orbán intézkedései az európai és a keresztény értékeket is nyíltan tagadják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Fidesz saját EP-frakciója fenyegeti Orbánt a 7-es cikkel]]> A Lisszaboni szerződés 7-es cikkelyének aktiválását lengette be Magyarországgal szemben mondta Sigfried Muresan, az Európai Néppárt (EPP) román szóvivője. A jogállamiságot védő mechanizmus alapvető tagállami jogokat vonhat meg Magyarországtól elvileg, de gyakorlatilag olyan macerás, hogy még sosem alkalmazták.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gazda Albert (Magyar Nemzet): Tudják, hogy mi történik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lex CEU: levelet írt a néppárti frakcióvezetőnek Orbán]]> Orbán Viktor az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, Manfred Webernek, a fideszes EP-képviselők pedig frakciótársaiknak írtak levelet a lex CEU védelmében. A kormányfő levelében Soros-egyetemnek nevezi a CEU-t, és arra kéri Webert: kellő körültekintéssel járjon el az ügyben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Uniós tagállamok közötti díjmentes utazási lehetőség vasúti bérlettel ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rátámad a lengyel kormányra az Európai Néppárt]]> Ahogy annak idején a magyar ellenzék, a lengyel ellenzék is az Európai Parlamentet használja, hogy érvényesítse akaratát a kormányzattal szemben. A Polgári Platform bejelentette a jobboldali Európai Néppárt határozattervezetét, amely a lengyelországi jogállamiság védelméről szól. A lengyel miniszterelnök úgy reagált, hogy a belföldi problémákat inkább belföldön kellene megoldani.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Federica Mogherini: Európa igenis felelősséget visel a keresztény üldözöttekért]]> Az iszlám világban nem zajlott le a felvilágosodás történelmi folyamata, ami a keresztény Európában lezajlott, és bizonyos mértékű toleranciát hozott a felekezeti elvakultság helyébe – mondta Elmar Brok az EP néppárti frakciójának keresztényüldözésről szóló konferenciája kapcsán. Hölvényi György szerint elsősorban az üldözött keresztények gyermekei oktatásában van szükség segítségre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szikszai Péter (Napi Gazdaság): Meg nem erősített blöff]]> [...] Bővebben!
]]>