<![CDATA[mandiner.hu - Manfred Weber]]> http://mandiner.hu/tag/manfred_weber/ hu-HU <![CDATA[Manfred Weber és Alexander Stubb száll csak ringbe az EPP csúcsjelöltségéért]]> Mindössze Manfred Weber és Alexander Stubb jelentette be indulását a határidő lezárultáig az Európai Néppárt (EPP) úgynevezett csúcsjelölti tisztségéért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalai Zoltán – Kereki Gergő: A tartózkodásokat is figyelembe kellett volna venni – volt német védelmi miniszter a Sargentini-jelentésről]]> A Sargentini-jelentés jogsértő módon lett elfogadva, a válságban lévő EU-t meg kell reformálni, a nagypolitikus Angela Merkel ideje lassan a végéhez közeledik, a potenciális utódok azonban egyelőre rejtőzködnek – mondja a Mandinernek Rupert Scholz Németország volt védelmi minisztere, a CDU politikusa. A müncheni egyetem jogászprofesszora jogi érvekkel vezeti le, miért volt alkotmánysértő és uniós joggal ellentétes Merkel 2015-ös határnyitásról szóló döntése. Nagyinterjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bajor választás: nincs lendületben a CSU]]> Folyamatosan csökken a CSU támogatottsága: koalíciós kormányzás is jöhet Bajorországban, és matematikailag még arra is lehet esély, hogy a második világháború után először CSU nélküli kormány alakul Németország leggazdagabb tartományában. Pócza Istvánnal, a Századvég Alapítvány vezető kutatójával beszélgettünk a bajor tartományi választásról. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manfred Weber: A Fidesznek meg kell értenie, hogy más irányba kell haladnia]]> Az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője a Politicónak beszélt erről. A Spiegel közben azt írja: Orbán és pártja „bevallottan antiszemita” emberek előtt adózik tisztelettel, a Le Soir pedig úgy véli, az Arany Hajnal nevű görög szélsőjobbos párt EP-képviselőinek küldött köszönőlevél „olaj lehet a tűzre”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Gergely Münchenben: A bajor CSU továbbra is Magyarország barátja]]> A CSU-ban „továbbra is Magyarország barátait találhatjuk”, akik pedig mégsem barátok, csak „átmenetileg fordulnak szembe Magyarországgal” személyes ambícióik, karrierjük miatt – utalt Manfred Weberre Gulyás Gergely.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EP-választás: Barnier nem indul az Európai Néppárt csúcsjelölti tisztségéért]]> Mégsem indulaz EU Brexit-főtárgyalója, Michel Barnier az Európai Néppárt csúcsjelölti posztjáért, amire a volt finn miniszterelnökön kívül több német politikus is pályázhat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Weber: Új fejezetet kell nyitni Európában]]> Trump és Putyin is gyengítené az EU-t, míg belülről a szélsőségesség és populizmus fenyegeti azt Manfred Weber szerint. A politikus interjújában azt is elmondta, Orbán semmilyen kompromisszumkészséget nem mutatott a Sargentini-jelentés vitájában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Weber: Foglalkozni kell a jogállamiság magyarországi helyzetével]]> Manfred Weber felszólította az Európai Tanács tagjait, hogy foglalkozzanak azzal a kérdéssel, vannak-e Magyarországon jogállamisági problémák.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schmidt Mária (Látószög): Szeptember tizenegy háromszor]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyitottnak kell lenni a migránsok felé Manfred Weber szerint, már a burka tiltását sem támogatja]]> „A keresztény értékek, amiket hirdetek, közelebb állnak Ferenc pápához, mint az Orbán-félékhez” – jelentette ki Weber, aki két hete jelentette be: Juncker utódja akar lenni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szlovák politikus pályázik az Európai Bizottság elnöki székére]]> Maros Sefcovic hétfőn bejelentette, hogy elindul az Európai Szocialisták Pártja (PES) úgynevezett csúcsjelölti tisztségéért, ami akár a Bizottság elnöki székéig is elvezetheti őt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Weber: Magyarországon rendszerszintű veszély fenyegeti a jogállamiságot]]> Weber elmondta, azért szavazott igennel az úgynevezett Sargentini-jelentésre, mert Orbán Viktor kormánya nem tett lépéseket a kompromisszum felé.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyükeri Mercédesz (HVG): Orbán hősnek mutatja magát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manfred Weber: Az Európai Néppárt képviselői szabadon voksolhatnak a Sargentini-jelentésről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyari Péter (444): Európa pártjainak most el kell dönteniük, hogy elviselik-e Orbánt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Weber meggyőzte a CDU-t: Magyarország ellen szavaznak, ha nem történik változás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sargentini-jelentés: kompromisszumkészséget vár Orbántól a Néppárt]]> Ha Orbán Viktor nem mutat kompromisszumkészséget, nagyon nehéz vitára számítok az EPP-n belül – nyilatkozta Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a francia Le Monde-nak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kárpáti János (Népszava): Marseille-től Salzburgig]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Politico: Egyes EPP-tagpártok szerint a Sargentini-jelentés szavazással eljön a pillanat a Fidesz kizárására]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Macron: A Néppártnak választania kell Orbán és Merkel között]]> Merkel „a haladó gondolkodásúak oldalán van”, ugyanakkor az EPP támogatta Orbán nacionalista irányvonalát is. „Nem lehet egyszerre Merkelt és Orbánt is támogatni” – vélekedett a francia elnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Weber: Orbán pártja „semmilyen engedményt" nem fog kapni]]> Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője erős és egyesült Európát akar.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alapjogokért Központ: Egyszerűen cáfolhatók a Sargentini-jelentés tévedései]]> Szánthó Miklós igazgató szerint a dokumentumnak nincs kapcsolata a valósággal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manfred Weber elindul az Európai Néppárt csúcsjelölti tisztségéért]]> „Nem folytathatunk mindent így tovább az EU-ban...Új fejezetet akarok nyitni az EU-ban” – közölte Twitteren Manfred Weber.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Guy Verhofstadt (Opinion): Az Európai Néppárt Európa-párti még egyáltalán?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Néppárt a Jobbik csatlakozási igényéről: Nem tudjuk, mit szívnak, de láthatóan hatásos]]> Kosarat adott az Európai Néppárt sajtófőnöke a Jobbiknak: kedden még Sneider Tamás pártelnök vetette fel, szívesen beülnének a legnépesebb pártcsoporthoz az Európai Parlamentben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Faggyas Sándor (Magyar Hírlap): Tiszta beszéd]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Markus Ferber (Index): A Fidesznek vissza kell fognia magát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebes György (Népszava): Brüsszelezés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brüsszelbe hívatták Orbán Viktort]]> Az Európai Néppárt vezetői tisztáznának néhány kényes kérdést a magyar miniszterelnökkel – közölte a Politico.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiállt Orbán Viktor mellett Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője]]> Manfred Weber azt szeretné, ha újraválasztanák Orbán Viktort.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Néppárt EP-frakcióvezetőjét pincsikutyázta a 888, majd lecserélte valaki másra]]> Manfred Webert, az Európai Néppárt német EP-frakcióvezetőjét is Soros György pincsijeként ábrázolta egy karikatúrán a 888. Estére lecserélték a bajor politikust egy DK-sra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Uniós tagállamok közötti díjmentes utazási lehetőség vasúti bérlettel ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rátámad a lengyel kormányra az Európai Néppárt]]> Ahogy annak idején a magyar ellenzék, a lengyel ellenzék is az Európai Parlamentet használja, hogy érvényesítse akaratát a kormányzattal szemben. A Polgári Platform bejelentette a jobboldali Európai Néppárt határozattervezetét, amely a lengyelországi jogállamiság védelméről szól. A lengyel miniszterelnök úgy reagált, hogy a belföldi problémákat inkább belföldön kellene megoldani.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Federica Mogherini: Európa igenis felelősséget visel a keresztény üldözöttekért]]> Az iszlám világban nem zajlott le a felvilágosodás történelmi folyamata, ami a keresztény Európában lezajlott, és bizonyos mértékű toleranciát hozott a felekezeti elvakultság helyébe – mondta Elmar Brok az EP néppárti frakciójának keresztényüldözésről szóló konferenciája kapcsán. Hölvényi György szerint elsősorban az üldözött keresztények gyermekei oktatásában van szükség segítségre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szikszai Péter (Napi Gazdaság): Meg nem erősített blöff]]> [...] Bővebben!
]]>