<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Máté T. Gyula (Magyar Hírlap): Merkel szankciói]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrán válság: azonnali tűzszünetre szólított fel Párizs és Varsó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Életfogytiglant kaptak a srebrenicai mészárlásért (videó)]]> Háborús bűnök és emberiesség elleni bűncselekmények miatt kapott életfogytiglani büntetést Vujadin Popovic és Ljubisa Beara Hágában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerikai elnökválasztás: Romney nem indul]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orosz vadászbombázók repültek a La Manche csatorna fölött]]> Két orosz bombázó húzott el a La Manche csatorna fölött szerdán, úgy, hogy eközben jeladóikat kikapcsolták. A brit légierő elfogó vadászgépei kísérték a brit légtér határáig a két orosz gépet. Az eset miatt London bekérette az orosz nagykövetet, aki később azt mondta: nem sértették meg Nagy-Britannia légterét, és a két gép rendszeres őrjáratot teljesített.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ara-Kovács Attila (Magyar Narancs): Egy tömegmészárlás ára – Az orosz szankciók ügye Mariupol után]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Katonák támadták meg az ukrán védelmi minisztériumot]]> Ötszáz katona próbálta elfoglalni pénteken a kijevi védelmi minisztériumot. A katonák az Ajdar zászlóaljhoz tartoznak, amely a Majdan tavalyi önvédelmi századának tagjaiból verbuválódott. Az elégedetlenség oka, hogy állítólag a minisztériumnál a század szélnek eresztését tervezik, bár ezt a tárcánál cáfolták. Közben Donyeckben egy művelődési házat és egy újabb trolit ért találat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU kibővíti az orosz tiltólistát – Moszkva csalódott]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi: Orbán mondja le Putyin látogatását!]]> Nem időszerű Vlagyimir Putyin orosz elnök februári budapesti látogatása, ezért Orbánnak le kellene azt mondania – közölte Szanyi Tibor. A szocialista EP-képviselő azt mondta: az európai baloldal elvárja Orbántól, hogy ne barátkozzon látványosan Putyinnal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bolgár miniszter: Ne menjenek ki oda a mentősök, ahol rájuk támadhatnak!]]> Tavaly 225 esetben támadtak meg mentősöket Bulgáriában, a kormány szerint ebből 175-ért a cigányok a felelősek. Az egészségügyi miniszter arra szólította fel a szolgálat dolgozóit, hogy ne menjenek ki olyan településrészekre, ahol korábban támadás érte őket. Később bocsánatot kért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ardamica Zorán (Parameter.sk): Ahová benézett a sátán]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az USA nem adja vissza Kubának Guantánamót (videó)]]> A Fehér Ház szóvivője kijelentette: nem adják vissza Guantánamót Kubának, mert Washington még mindig helytelenít bizonyos Kubában folytatott gyakorlatokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boszniai főmufti: A radikális iszlám egész Európa problémája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Király Marianna (hvg.hu): Levél az otthoniakhoz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Volt miniszterelnök-helyettesre csapott le a román korrupcióellenes ügyészség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Az egyensúlyozás az életünk része (videó)]]> A BBC kérdezte Orbán Viktort Putyin és Merkel látogatásáról. Havasi Bertalan elhajtotta volna őket, de a miniszterelnök válaszolt: „Zajlik a diplomáciai élet.”
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schulz: Alaptalan, hogy Görögország a saját útját akarja járni (videó)]]> Az Európai Parlament elnöke bizakodó a Brüsszel és Görögország közötti új egyezséget illetően.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mégis támogatták a görögök a Moszkva elleni szankciókat (videó)]]> Sodródunk az árral, úgyhogy nem mi vagyunk a rossz fiúk – fogalmazott a görög külügyminiszter, miután a többiekhez hasonlóan ő is megszavazta az oroszok elleni szankciókat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bauer Tamás (Galamus): Merkel asszony Budapesten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdősi Csaba (Magyar Nemzet): A magyar modell]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[anarki (444.hu): Az internetfüggés jobban butít, mint a fű?]]> A modern technika néhány kellemetlen mellékhatása: Nem tudsz fontos dolgokat elvégezni! Csökken az IQ-d! Megritkul a szürkeállományod! Elsorvad az agyad! Jobban butít, mint a fű! Ha ezek közül az állítások közül csak egy igaz, már érdemes elgondolkodnod azon, hogy fölveszed-e a telefont, amikor legközelebb megcsördül leckeírás közben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nincs még elnöke Olaszországnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyuris Klaudia (DiploMaci): Srí Lanka: Úton a demokrácia felé]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keszei L. András (Kisalföld): Kinek a szabadsága?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrán válság: Lengyelország fegyvert küldene Ukrajnának]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[George F. Hemingway (Magyar Nemzet): Menekültek, bevándorlók, mozlimok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Állva maradt az elütött bringás (videó)]]> Furcsa baleset történt Tajvanon: úgy ütöttek el egy kerékpárost, hogy csak a bicikli repült ki alóla, ő maga azonban állva maradt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hárdi Lilla (Hír24): Megerőszakolnak nőket, férfiakat, gyerekeket, és végtagokat vágnak le]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (Dinamó Műhely): Barátságos válasz Bayer Zsoltnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vári György (Népszabadság): A görögök demokráciája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ferenc pápa (Twitter): Ferenc pápa tweetje]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyolcvanezer új előfizetője lett a Charlie Hebdonak]]> A Charlie Hebdo szerkesztőségét ért, 12 életet követelő támadás utáni héten milliós példányban, több nyelven megjelenő szám 13 millió euró bevételt és nyolcvanezer új előfizetőt hozott a lapnak. Ezen kívül kétmillió eurónyi adományt is kapott a szerkesztőség. Mindennek egy részét a terrortámadások 17 áldozatának hozzátartozói kapják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Solymosi Frigyes (168 Óra): A konzervatív értelmiség felelősségéről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A francia rendőrség kihallgatott egy 8 éves kisfiút, mert a terrorizmust éltette]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[B. F. (Kettős mérce): A görögök adósságáról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megtalálták a bénulás gyógymódját?]]> Minden baleset közül, talán még a halálosakat is beleszámítva, a gerincsérüléstől tartunk legjobban. Nehéz annál szörnyűbbet elképzelni, mint hogy bénán, magatehetetlenül tengessük életünket. Az MTI híradása szerint berni kutatók, úgy tűnik, most megtalálták a módját a rettegett sérülés gyógyításának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[BBC-vezér: Ne nevezzük a Charlie Hebdo támadóit terroristáknak]]> A BBC arab kiadásának vezetője, Tarik Kafala szerint nem szabadna a „terrorista” szót használni a Charlie Hebdo támadóira, mivel a kifejezés túlságosan „terhelt” és „értékorientált”. A BBC szabályzata ugyan nem tiltja a szó használatát, de lehetőség szerinti elkerülését javasolja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): A legdurvább diktatúrák nem vallási alapon jöttek létre – éppen ellenkezőleg]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Iszlamisták hekkelhettek meg egy erdélyi portált]]> „JE SUIS MOHAMED” felirat áll az ittHON.ro erdélyi hírportál címlapján a hirdetések helyén. Még nem tudni, kik állhatnak az iszlamista hackertámadás mögött. A portál jobbikos kötődésű.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kína: egyre több a netező, egyre erősödik a cenzúra]]> [...] Bővebben!
]]>