<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Orosz pornószínésznő a körúti robbanás krónikása]]> Bár a köztévé orosz turistaként mutatta be a körúti robbantás egyik szem-, illetve fültanúját, a Mandiner ráismert Eva Berger orosz pornószínésznőre. A vörös hajú színésznő Twitterén folyamatosan közvetítette az éjszakai eseményeket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kínai álmok: szuperborok a világűrből]]> Kínai kutatók a világűrben vizsgálják, hogyan állítsák elő a földkerekség legjobb borát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nacionalista húrokat pengető témában népszavaznak a boszniai szerbek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: „Rászedtek a miniszterelnöktársaim”]]> A migránskvóta ügyében Orbán Viktor szerint egész Magyarországot becsapták egy bonyolult európai jogalkotási rendszerben. Ugyanakkor szerinte Magyarország nem azért lépett be az unióba, hogy kilépjen, az EU legnagyobb támogatottságát pedig a sok vita ellenére is Magyarországon mérik. „Negyven év szovjet megszállás után könnyű hinni Európában” – fogalmazott a miniszterelnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kitart a brit Munkáspárt Jeremy Corbyn mellett]]> Ismét Jeremy Corbynt választották a brit ellenzéki Munkáspárt elnökének. A hagyományos baloldali nézeteket képviselő veterán munkáspárti politikus megosztotta saját pártját, miközben bizonytalan volt a Brexittel kapcsolatos álláspontja. A baloldali párt választói támogatottsága eközben jelentősen elmarad a kormányzó konzervatívokétól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Legyen igazságosabb az EU!]]> Orbán Viktor azt mondta: a német álláspontban szerinte nincs semmilyen változás, a németek továbbra is hisznek abban, hogy a kvóta egy értelmes dolog. Hozzátette, a magyar álláspontban sincs változás: meg kell védeni a határt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): New York vs Budapest]]> Van úgy, hogy az ember kalandra adja a fejét és elköltözik. Ha csak ideiglenesen is. S mihez hasonlítsa új otthonát, ha nem a régihez?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerikában úszik tovább Szilágyi Liliána]]> Szilágyi Liliána, a Honvéd 19 éves versenyzője januártól a floridai Gainesville-ben a Gators egyetemen tanul és úszik tovább.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lövöldöztek Washington államban: négy halott]]> A Washington államban található Burlington városában történt lövöldözés egy bevásárlóközpontban. A tettes a gyanú szerint egy trikós spanyolajkú férfi lehetett, az okokról és a részletekről a rendőrség egyelőre találgat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obama megvétózta a 9/11-es kártérítési törvényt]]> Olyan törvénytervezetet vétózott meg Barack Obama, amely lehetővé tette volna a 2001 szeptember 11-i merényletben elhunyt áldozatok hozzátartozóinak, hogy perelhessék a bűnrészességgel gyanúsított államokat. Az Egyesült Államok elnöke szerint ez a tervezet nemzetbiztonsági érdekeket sért, ugyanis ezek a szervezetek történetesen amerikai adományokat is kaphattak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Orbán-kormány gazdasági sikereiről áradozik a Financial Times]]> „Orbán Viktor miniszterelnök jobboldali programja csodát tett a magyar eszközárakkal.” – írja a Financial Times brit gazdasági lap. A liberálisok számára sajnálatos, hogy a befektetők szerint a populista politika néha működik. Az unortodox módszerek miatt ugyanis az utóbbi három évben növekedett a gazdaság és a reálbérek, miközben az infláció esett, a munkanélküliség pedig a felére csökkent.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lezárult a kolumbiai 52 éves polgárháború (videó)]]> A gerillák tanácsa elfogadta a kormány békeszerződését, így hétfőn hivatalosan is aláírják majd az okmányt az ENSZ főtitkár és az amerikai külügyminiszter jelenlétében. Az 52 éve tartó polgárháború lezárását ezután népszavazással pecsételik meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zavargások Charlotte-ban – fegyvertelen feketét lőttek le a rendőrök (videó)]]> Négy napja tartanak a zavargások Charlotte-ban, miután egy szintén afroamerikai rendőr lelőtt egy fegyvertelen fekete polgárt. Pénteken került nyilvánosságra ez a felvétel, amelyet az áldozat felesége készített az esetről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem reagál a Nemzetközi Büntetőbíróság a magyar kormány leveleire]]> Nehezményezte Szijjártó Péter az ENSZ Közgyűlés vitájában, hogy a kormány hiába küldözgeti a leveleket a Nemzetközi Büntetőbíróságnak az Iszlám Állam keresztények ellen elkövetett bűntettei ügyében, a testület a füle botját sem mozdítja. Azt is felemlegette, hogy a világ nagyhatalmait tömörítő Biztonsági Tanács a szíriai helyzetet még mindig nem utalta a Büntetőbíróság elé.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Robotflotta az amszterdami csatornákon]]> Autonóm csónakok orvosolnák az amszterdami vízi közlekedés problémáit. Közben természetes környezeti adatokat is gyűjtenének. A projekt iskolát indíthat el, más nagyvárosok is követhetik a példát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A munkaerőpiaci szempontból legfontosabb emberek hagyják el az országot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Maga a BBC forgatott a londoni no-go zónákról (videó)]]> Szerdán a BBC riportere számon kérte Szijjártó Pétert, miért beszél no-go zónákról, mikor ilyenek Londonban nincsenek. Ehhez képest a BBC négy éve dokumentumfilmet forgatott ezekről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újra szocialista kísérlet folyik Európában az AfD elnöke szerint (videó)]]> Interjút adott Frauke Petry, az Alternative für Deutschland elnöke annak apropóján, hogy pártját első ízben mérték a közvélemény-kutatók Németország szerte a harmadik legerősebbnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EU-hadsereg: a britek már nem vétózhatnak Schulz szerint]]> A Brexit miatt a britek nincsenek abban a helyzetben, hogy megvétózzák az Európai Uniós hadseregről szóló javaslatot Martin Schulz az Európai Parlament elnöke szerint, aki kijelentette: a védelem és biztonság területén a britek kilépésével közelebbi integráció várható. A politikus a brit védelmi miniszter, Michael Fallon szavaira reagált, mely szerint London minden NATO-rivális haderő felállítását visszautasítja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Október végén írhatják alá a CETA egyezményt]]> A tagállamok kereskedelemért felelős minisztereinek informális pozsonyi találkozóján elhangzottak szerint valószínűleg október 27-én írják alá az EU és Kanadai közötti szabadkereskedelmi egyezményt. Ezt később azonban még az Európai Parlamentnek és a tagállamoknak is jóvá kell hagyniuk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóth Dalma (888.hu): Népszavazás 2016: igen vagy nem?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lovas István (Magyar Hírlap): Uniós apartheid]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem jutottak dűlőre a nagyhatalmak, újra bombázzák Aleppót]]> Nem sikerült megállapodni az ENSZ Szíriával foglalkozó ülésén a feleknek. Az egyhetes tűzszünet után újra vadászgépek mérnek csapást Aleppóra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kijárási tilalom Charlotte-ban (videó)]]> Az észak-karolinai Charlotte városban napok óta tartanak a zavargások, péntek hajnalra kijárási tilalmat rendeltek el – derül ki a Euronews videójából.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A DARPA teljes ellenőrzés alatt akarja tartani az alacsonyan szálló drónokat]]> Nagyon precíz drónfigyelő hálózat kialakítását tervezi a DARPA. Skynet? Egyáltalán nem.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Gábor (Reflektor): Legalábbország népszavaz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerikai elemző: „Trump a Jobbik és a Fidesz között helyezhető el”]]> „Orbán Viktor nem véletlenül fejezte ki szimpátiáját Donald Trump felé” – mondja Henry Olsen amerikai választási szakértő, aki rendkívül pontos választási előrejelzéseiről ismert. A dolgok jelen állása szerint Hillary Clinton győzelmét valószínűsíti Olsen, aki szerint bármelyik jelölt győz, gyenge elnök válik belőle, hiszen az amerikaiak egy jelentős része sem Trumpból, sem Clintonból nem kér: „Az amerikaiak most az alapján választanak, kit utálnak jobban”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rabokkal szüretelnek Sopronban (videó)]]> A sopronkőhidai börtön jó magaviseletű rabjaival pótolja a hiányzó idénymunkásokat Törtl József borász.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kern: Ausztria haszonélvezője Orbán menekültpolitikjának]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pajor Tamás (Hetek): Adatbaj. Mit üzen az új digitális barbarizmus?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem örültek Gyurcsánynak a londoni magyarok (videó)]]> Gyurcsány Ferenc Londonba ment, hogy egy helyi kocsmában győzze meg a londoni magyarokat, ne menjenek el szavazni október 2-án. A közönség egy része azonban nem örült a látogatásnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tatár György (Hetek): Nem menekültekről, hanem milliós iszlám tömegről beszélünk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Díjat ért, hogy kiderült: a szitakötők végzetesen vonzódnak a fekete sírkövekhez]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szőke László (Székelyhon): Egyek vagytok, válasszatok! ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kottász Zoltán (Magyar Idők): Önámítás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Távolról támadták a Teslát (videó)]]> Kínai információbiztonsági szakértők bebizonyították, hogy egyes Tesla modellek viszonylag könnyen megtámadhatók.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: Előbb az emberélet és csak utána a vallás]]> Jean-Claude Juncker szerint ha valamely uniós ország nem tud részt venni a menekültek tagországok közötti elosztásában, akkor annak szolidáris alapon az uniós határok védelmében kell több szerepet vállalnia. Az Európai Bizottság elnöke szerint ugyanakkor az az érvelés elfogadhatatlan, hogy valaki azzal érvel: katolikus ország lévén nincs hely a muzulmánok számára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Magyar Hírlap): Meghívó Sorostól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér Róbert (Cinkos, aki néma): Az iszlám és „a balekság Európája”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyermekbántalmazással gyanúsítják Brad Pittet]]> Állítólag dührohamot kapott a magánrepülőgépükön a múlt héten Brad Pitt, és nem csak kiabált, de fizikailag is agresszív volt egyik gyermekével. A színész állítja: nem bántalmazta gyermekeit, de a gyermekvédelem és a rendőrség nyomoz az ügyben. Szintén a sztárpárral kapcsolatos hír volt, hogy Angelina Jolie hétfőn beadta a válókeresetet.
[...] Bővebben!
]]>