<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Navracsics büszke Magyarország sokszínűségére]]> „Biztosnak lenni annyit tesz, mint elkötelezett európainak lenni, képviselni az európai érdeket és semmi mást” – hangsúlyozta Navracsics Tibor volt külügyminiszter, EU-s oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosnak felkért jelölt szerda esti meghallgatásán az Európai Parlamentben. Navracsicsot kérdezték a médiatörvényről, az állampolgári jogokról, a civil szervezetekről és arról is, hogy Orbán a magyar érdekek képviseletét várja el tőle.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ferenc pápa: Európa nyissa meg kapuit a bevándorlók előtt!]]> Az olasz Lampedusa szigeténél tavaly októberben tengerbe veszett 368 illegális bevándorlóról emlékezett meg Ferenc pápa, aki szerdán a Vatikánban a tragédia túlélőivel találkozott, s arra szólította fel Európát, hogy „nyissa meg szíve kapuit”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jávor Benedek (Facebook): Navracsics emlékezetébe idéztem a konfliktusokat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[NATO-tábornok: Magyarország hatékonyságról tett tanúbizonyságot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Navracsicsék EP-s meghallgatása élőben (videó)]]> Hattól kilencig hallgatják meg Navracsics Tibor biztosjelöltet az Európai Parlamentben, akit a zöldek és a liberálisok szorongathatnak meg. Vele párhuzamosan faggatják a spanyol jelöltet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Moldova és Transznisztria kapcsán fenyegetőzik Oroszország]]> Oroszország megvédi a Dnyeszteren túli területen élő állampolgárait, amennyiben ott megismétlődik az ukrajnai forgatókönyv – jelentette ki Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes szerdán, a Moldovai Köztársaságtól elszakadni akaró terület elnökével találkozva. Rogozin arról is beszélt: Oroszország sohasem fog onnan kivonulni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lengyelország nem fogadná el Ukrajna felosztását]]> A lengyel kormány nem egyezik bele Ukrajna felosztásába és az Európán belüli határmódosításokba, az euróövezethez való csatlakozását pedig a csoport további erősödésétől teszi függővé – jelentette ki a lengyel parlament alsóházában (szejm) tartott programbeszédében szerdán Ewa Kopacz kijelölt kormányfő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Négyezer tonna gyümölcs miatt kártalanítja a magyar gazdákat az EU]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Lerakjuk az új külpolitika alapjait (videó)]]> Szijjártó Péter külügyminiszter szerint végleg és visszafordíthatatlanul lerakják az új magyar külpolitika alapjait.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Feleannyi gáz jött Ukrajnából Szlovákiába, mint amennyit rendeltek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Betiltotta Kovács Béla beregszászi irodájának működését az ukrán bíróság]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrán szakértő: Orosz harckocsik vannak Donyeck közelében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fricz Tamás (Fricz Tamás blogja): Miért vette a szájára Obama a magyar civil társadalmat?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rendőrök razziáztak egy török hírportálnál (videó)]]> Annál a hírportálnál tartottak házkutatást, amelyik szókimondóan tudósított a törökországi kormányközeli körök korrupciós botrányáról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Garamvölgyi Imre (Kisalföld): Van gáz!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Judge: Putyin akciói ébresztőként hatottak Amerikára]]> Amikor a szovjet kommunizmus összeomlott, mindenki nyert – kivéve a KGB-t – mondja lapunknak Clark S. Judge amerikai publicista, a White House Writers Group tanácsadó cég igazgatója, Ronald Reagan elnök egykori beszédírója. A Danube Institute meghívására Budapesten előadó Judge szerint Putyin elnök ukrajnai akciói ébresztőként hatottak az amerikai kormányzatra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Borbás Barna (Válasz.hu): Ilyen kárt ember még nem okozott a Földön]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tovább tüntetnek Hongkongban (videó)]]> A kínai nemzeti ünnepen is tovább folytatták a tiltakozást a hongkongi tüntetők.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Továbbra is az USA-ban perelnék a MÁV-ot és az MNB-t egyes holokauszt-túlélők]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az USA-ban is felbukkant az Ebola]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megtartják a szélsőséges konferenciát]]> Magánrendezvényként, kizárólag a már regisztrált résztvevők számára, de megtartja budapesti konferenciáját a National Policy Institute. A nagyközönség és a sajtó nem vehet részt a rendezvényen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi: Nincs kivetnivaló a gój motorosok meghívásában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár: Jövőre Magyarországra látogathat Angela Merkel]]> 2015 első negyedévében, a magyar-német barátsági szerződés megkötése és az első szabad parlamenti választás 25. évfordulója idején Magyarországra látogathat Angela Merkel német kancellár – többek között ez is szóba került Lázár János és Peter Altmaier német kancelláriaminiszter megbeszélésén. Lázár a tárgyaláson segítséget kért német kollégájától a magyar államreform folytatásához.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pelle János (Válasz.hu): A kalifátus vonzása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Űrügynökség tagja lehet Magyarország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kifogásolják Navracsicsot az európai Zöldek]]> Több biztosi jelölttel kapcsolatban is van fenntartása az Európai Parlament Zöldek frakciójának. Navracsics Tiborral kapcsolatban például azt kifogásolja a Zöldek frakciójának egyik társelnöke, hogy nem emelte fel hangját a Viviane Reding elleni médiakampány során. Rebecca Harms szerint bár az világos, hogy mindenképpen a Fidesz-kormány küld biztost, de szerinte Navracsicsnak egy másik tárcát kellett volna kapnia.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tüntetés Hong Kongban: ultimátumot intéztek a városvezetéshez a szervezők]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb pénzalapot hoz létre Brüsszel az orosz embargó károsultjainak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jávor Benedek (Facebook): Breaking a biztosjelöltek meghallgatásáról!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megerősítették eutanáziaellenes álláspontjukat a német püspökök]]> A Német Katolikus Püspöki Konferencia őszi ülésén megerősítette az eutanáziával kapcsolatos állásfoglalását, miszerint az öngyilkossághoz nyújtott segítség minden formája tilos.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Richard Spencer: A tolerancia és a sokszínűség erői akarnak elhallgattatni (videó)]]> A National Policy Institute elnöke azt mondja, megtartják budapesti konferenciájukat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felfüggesztette a katalán függetlenségi népszavazást a spanyol Ab]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Zsolt: Szorosan együtt kellene működni Washingtonnal]]> Mindenképpen rendezni kell Budapest és Washington viszonyát – mondja a Népszabadságnak Németh Zsolt, a külügyi tárca volt parlamenti államtitkára, aki a héten látogat az Egyesült Államokba. A politikus bírálattal illette a tallinni magyar nagykövetség bezárását is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tranquillius (Pangea): Mit brennender Sorge]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb kötelezettségszegés: ezúttal a patikatörvény miatt]]> Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarország ellen a patikatörvény miatt, amely fokozatosan megtiltja, hogy szakmai befektetők többségi tulajdonosai legyenek a közforgalmú gyógyszertáraknak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Századvég Ötletműhely (Századvég): Meg kell-e védeni az alkotmányt a jogászoktól?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Politikai nyomásgyakorlásra panaszkodik a román köztelevízió elnöke]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hat ügyben is elmarasztalták Magyarországot Strasbourgban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hazaszállították az ebolával fertőzött misszionáriust]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lengyel posztumusz kitüntetést kapott Serédi Jusztinián és Lékai László bíboros]]> [...] Bővebben!
]]>