<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Dobsi Viktória (Kettős Mérce): Tripla jobbhorog vagy balegyenes, esélyek és tétek a francia elnökválasztás első fordulójában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Magyarország érzi a rokonságot Grúziával (videó)]]> A Miniszterelnök Tbilisziben elmondta: Magyarország korlátlan számban várja a Grúziából érkező diákokat a magyar egyetemekre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér Róbert (Szélsőközép): Európa sorsáról dönteni kell!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy rendőr meglőtt egy késsel hadonászó férfit Hágában (videó)]]> A támadó – miután eltalálták – Allahu akbart kiáltott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Ez a plakát semmin nem fog változtatni”]]> Demokráciát reklámoz a német kormány.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkezdődött a francia elnökválasztás]]> A franciák 11 elnökjelölt közül választják ki azt a kettőt, akik május 7-én megküzdhetnek majd az államfői tisztségért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nitecore CI6 elemlámpa teszt – bivalyerős rendőrlámpa]]> A CI6 modell remek minőségű és a plusz szolgáltatások, például a színes LED sokak számára tehetik vonzóvá ezt a mini sugárágyút.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán számára is van vörös vonal! – figyelmeztet az EPP frakcióvezetője]]> Világosan beszélni fognak Orbán Viktorral az Európai Néppárt április végi tanácskozásán, a kutatás és a tanítás szabadsága ugyanis nem képezheti egyezkedés tárgyát – jelentette ki az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője a Spiegelnek adott interjúban. Manfred Weber ugyanakkor hozzátette: Orbán bár feszegeti a határokat, eddig mindig betartotta a szerződéseket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Publicus: Az ország negyede szerint orosz érdekeket szolgál a kormány külpolitikája]]> November óta csaknem megháromszorozódott azoknak az aránya, akik szerint a kormány külpolitikája elsősorban Oroszország érdekeit szolgálja: jelenleg a lakosság 26 százaléka vélekedik így, miközben kisebbségbe szorult az a vélemény, hogy magyar érdekeket szolgál a magyar külpolitika – derül ki a Publicus közvélemény-kutatásából.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lex CEU: Thaifölddel és Malajziával tárgyal a kormány, Amerikával nem]]> Egyelőre csak Thaiföld és Malajzia budapesti nagykövetségével vette fel a kapcsolatot Altusz Kristóf, akinek miniszterelnöki megbízottként az a feladata, hogy a lex CEU kapcsán tárgyaljon a Magyarországon működő külföldi egyetemekről. Az amerikai hatóságokat és a CEU-t továbbra sem kereste meg Altusz, akiről a CEU rektorhelyettese korábban azt mondta a Mandinernek: kamumegbízottnak tűnik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„A mi keresztünknek nincs horogja”]]> Tiltakoznak az AfD pártgyűlése ellen a kölni egyházak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A magyar nagykövetségek kereshetnek külföldi partnereket a CÖF-nek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vannak barátai a magyar parlamentben a csecsen Magomednek]]> Egy tavalyi interjúban még parlamenti kapcsolataival dicsekedett a csecsen Magomed Daszajev, aki egy videóban bírta bocsánatkérésre a szovjet emlékművet összefestékező Komáromy Gergő aktivistát. Daszajev ügyében a parlament nemzetbiztonsági bizottsága meg fogja hallgatni az Alkotmányvédelmi Hivatal és a rendőrség illetékeseit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Marine Le Pen vezeti a népet]]> Marine Le Pen francia szélsőjobboldali elnökjelöltet montírozta Delacroix híres festményének nőalakja helyére címlapján a FAZ hetilapja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Király Miklós (Facebook): Állítsuk meg közös erővel az Európai Unió lejáratását!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Robotbarkácsolás a legmagasabb szinten]]> 2007-ben a Carnegie Mellon Egyetem Tartan versenygépe első alkalommal nyerte meg a DARPA legendás Grande Challenge-ét, a robotautók Párizs-Dakarját és a vele járó 2 millió dollárt. A győztes gép mögött a CMU legendás robotikusa, a nemcsak elméletekben, hanem barkácsolásban is kimagasló William „Vörös” Whittaker állt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Békabőrben rejtőzik a vírusölő]]> Királyfi lehet a békából, ezt minden gyerek tudja, de hogy influenza ellen is hatásos a béka, illetve a bőrén lévő váladék, arról csak most számolt be az MTI indiai és amerikai tudósok kutatásainak alapján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Levadászták az Iszlám Állam Isztambulban szervezkedő terroristáját]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Paul Ryan: A lengyelekhez hasonlóan gondolkodik az USA az orosz fenyegetésről]]> Paul Ryan, az amerikai kongresszusi képviselőház elnöke egy kétpárti delegációval tárgyalt Varsóban. A republikánus politikus elmondta, hogy osztják a lengyelek aggodalmát az orosz fenyegetéssel kapcsolatosan és további támogatásáról biztosította Lengyelországot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brexit: kereskedelmi egyezséget sürget az Egyesült Királysággal a holland, ír és dán kormányfő]]> Hágában tartott „minicsúcsot” a holland, dán és ír miniszterelnök, akik a Brexit-tárgyalások minél gyorsabb lefolytatását, valamint a szigetországgal kereskedelmi egyezmény kötését szorgalmazták.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kádár János (hvg.hu): Soros György hálózatáról]]> Megmondom, elvtársak, illegális csatornákon is kapnak ezek pénzeket és eszközöket. Apparátusokat, atyaisten tudja, miféle technikákat adnak, és legalizálták is már.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aszódi: Nem hobbiból építünk atomerőművet!]]> Elnézi a Paks II beruházás állami támogatását az Európai Bizottság, de szigorú feltételekkel. Például Paks I és Paks II semmilyen formában nem működhet majd együtt, mert az kartellezésnek minősülne, és a megtérülés is kérdéses, hiszen nem tudhatjuk, milyen lesz húsz év múlva az energiapiac. Az MTA kerekasztal-beszélgetésén a paksi bővítésért felelős kormánybiztos a kritikákat azzal hárította el: nem hobbiból építünk atomerőművet, hanem azért, mert az állam köteles ellátni villamosenergiával a lakosságot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[CEU-ügy: Sorossal találkozik Juncker ]]> Jean-Claude Juncker megbeszélést fog folytatni Brüsszelben Soros Györggyel a CEU-ügy miatt. A találkozóra jövő csütörtökön kerül sor.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elveszi zenészek munkáját a mesterséges intelligencia? (videó)]]> Riadalomra nincs ok, csak az ember és az MI együttműködése lesz szorosabb, korábban elképzelhetetlen zenéket alkotunk együtt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A CEU mellett álltak ki John McCainék]]> Tizenegy amerikai szenátor arra kérte a magyar kormányt, hogy találjon olyan megoldást, amely lehetővé teszi a CEU Budapesten maradását. A szenátorok szerint a törvény nincs tekintettel az egyetem és a magyar társadalom nagy múltú kapcsolatára. Az Orbán Viktornak címzett levelet John McCain is aláírta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kifütyülték Orbánt Grúziában (videó)]]> Volt CEU-sok tüntettek Orbán Viktor ellen a magyar miniszterelnök grúziai látogatása során.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brit választás: tarolni fog a Konzervatív Párt]]> Theresa May brit konzervatív miniszterelnök a héten bejelentette: június 8-án előrehozott választásokat tartanak Nagy-Britanniában. A Brexitre hivatkozik, de persze ismeri a közvéleményt: a Konzervatív Párt tarolhat a választáson. A toryk jelenleg 20 százalékponttal vezetnek a Munkáspárt előtt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Agyunk száz szót gépel le egy perc alatt]]> Különleges agy-számítógép interfészt, gondolati úton száz szót egy perc alatt „legépelő” rendszert fejleszt a Facebook.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fricz Tamás (Magyar Idők): Megtorpant a nagy menetelés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Francia választás: még ballib-szélbal párharc is lehet]]> Minden nyitott a franciaországi államfőválasztás előtt két nappal: az utolsó felmérések szerint négyen is esélyesek bejutni a kétszereplős második fordulóba – kérdés, hogy a párizsi lövöldözés kihat-e a választásra. Egyelőre azért továbbra is a Macron-Le Pen párharc és a végén Macron nagy arányú győzelme a legvalószínűbb kimenetel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem engedik indulni az elnökségért Irán korábbi elnökét]]> Az Izrael- és USA-kritikus kijelentéseivel ismertté váló Mahmud Ahmadinezsad volt iráni elnök nem indulhat az ország elnökségéért, határozott a jelöltek politikai és vallási megfelelőségét vizsgáló muzulmán tanácsadó testület.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tőzsdei spekuláns állhat a dortmundi csapat elleni támadás mögött]]> A német rendőrség letartóztatott egy 28 éves német-orosz állampolgárságú férfit, őt gyanúsítják a dortmundi focicsapat elleni merénylettel. A gyanú szerint Sergej W. nem terrortámadást követett el, hanem saját tőzsdei érdekei miatt támadt rá a csapatra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ebben hasonlít a magyar és a grúz kormány Szijjártó szerint]]> A magyar külgazdasági és külügyminiszter a magyar-grúz üzleti fórum megnyitóján beszélt arról, hogy szerinte a magyar és a grúz kormány is azt a stratégiát követi, hogy alkalmazkodik a gyorsan változó világpolitikai és világgazdasági körülményekhez.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aleppóba ment nyaralni egy Németországban menedéket kérő szír]]> Bár menedéket kért Németországban, mivel szülőföldjét állandó harcok tépázzák, egy szír keresztény férfi úgy gondolta, nyaralni azért jó lesz ott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hatalmas jéghegy jelent meg Kanada partjainál (videó)]]> Ritka, hogy ennyire közel kerüljenek a szárazföldhöz a környékbeli jéghegyek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gépi tanulás a klímakutatásban]]> Mesterséges intelligenciával és gépi tanulással jobban elemezhető és érthető a klímaváltozás.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Feledy Botond (Új Szó): Le Pen ellenfelére várva]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[MGCOOL Band 2 okoskarkötő – a telefonhasználat következő szintje]]> Egy okoskarkötő, ami nemcsak végre képes feloldani a telefonunkat, hanem emellett száz másik funkciót is tud.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az olasz kormány szerint szervezett a feléjük irányuló tömeges migráció]]> Az olasz kormány szervezett akciónak tartja az itáliai partok felé irányuló tömeges migrációt – írja a La Stampa napilap kormányforrásokra hivatkozva. Az olasz vezetés „logisztikailag nem normális, majdnem katonai akcióról” beszél.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jena McGregor (The Washington Post): Jobb CEO-k az introvertált személyek]]> [...] Bővebben!
]]>