<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Lázár Brüsszellel, Boross az USA-val szabadságharcol '56 évfordulóján]]> Lázár János Szentesen egy '56-os megemlékezésen arról beszélt: sokan a mai eszükkel már máshogy csinálnák '89-et is; forradalmibban, '56-hoz hasonlóan. Szerinte elkeserítő, hogy a magyar nemzeti szuverenitás programja most is kivívhatja egy hatalom, Brüsszel haragját. Eközben Boross Péter a Műegyetem rakparton felrótta az amerikaiaknak, hogy kiállítják a Népszabadság utolsó számát és aggódnak a magyar sajtószabadságért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puli – irány a Hold!]]> Magyar robot, mégpedig az egyre ismertebb Puli is eljut a Holdra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó Péter (Rheinische Post): Nem hiszünk a migrációban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ha győz, ha veszít, Trump elégedett lesz magával]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A tasmán ördögtől várnak segítséget az MRSA ellen]]> Szakemberek figyelmeztetnek rá, hogy már a közeljövőben is az orvostudomány előtt álló egyik legfontosabb feladat lesz a multirezisztens baktériumok elleni küzdelem. Nem meglepő tehát, hogy a szakemberek több irányban is próbálkoznak a probléma megoldásával, mi is beszámoltunk már ilyen kutatásokról. Most az MTI beszámolója szerint egy ausztrál egyetem fedezett fel egy természetes eredetű, sikerrel kecsegtető alapanyagot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tuzson: Végleg le kell venni a napirendről a kvótát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdélyi forradalmárokat tüntet ki az RMDSZ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jeszenszky Géza: A diplomáciának segítenie kell az elnyomott országok függetlenségét ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az 56-os emigránsokra emlékezik a Hello Wood Torontóban]]> A Hello Wood egy fából készült installációt épített Torontóban, az Ontario-tó partján. Az építmény annak a több mint háromszázezer emigránsnak állít emléket, akik 1956 után Kanadába menekültek. Az Időalagút nevű alkotás egyik fele a lyukas magyar zászlót formálja, míg a másik fele kanadai nemzeti szimbólumát, a juharlevelet.Az installáció egy hónapig marad Torontóban, majd a Niagara vízesés közelében lesz a végleges helye.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mintademokrácia Románia Amerika szerint]]> A demokratikus intézmények megerősödése, a korrupcióellenes harc, a kisebbségi jogok tiszteletben tartása, a vallásszabadság és a nők társadalmi szerepének erősödése miatt Románia modellé válik a régióban az USA bukaresti nagykövete szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megtiltották az indiai médiatartalmak sugárzását Pakisztánban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Somfai Péter (Népszava): 1956, 2016]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pajor Tamás (Hetek): Megérdemelt Bob Dylan Nobel-díja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így élcelődött egymással Clinton és Trump (videó)]]> Donald Trump és Hillary Clinton egy csütörtöki katolikus jótékonysági vacsorán jobb és kínosabb vicceket is elmondtak beszédeikben. A jelöltek önkritikusak voltak, de egymást sem kímélték.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Nem szavazták meg a kvótát, de napirenden maradt]]> A miniszterelnök beszámolója szerint nem született Magyarország érdekeivel ellentétes döntés az EU-csúcson, mivel nem szavazták meg a menekültkvótát, de Jean-Claude Juncker világossá tette, hogy az Európai Bizottság nem fogja visszavonni a javaslatot. Az ukrán vízummentesség ügyében az Európai Tanács arra kérte a Bizottságot, hogy ne fektesse tovább az ügyet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szlovénia első vezetője: Csodálom a szabadságszerető magyarokat]]> „Csodáltam a magyarokat, akik úgy döntöttek, harcolnak a saját méltóságukért és szabadságukért” – mondja Alojz Peterle, a független Szlovénia első miniszterelnöke 1956-ra emlékezve. Peterle maga is egy újszülött ország vezetőjeként nézett szembe a rájuk támadó jugoszláv hadsereggel, de Szlovénia megnyerte a háborút. Az EP-képviselő hisz a visegrádi együttműködésben és abban: Közép-Európa segíthet kilábalni az Unió válságából. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kijött a 2017-es Putyin-naptár]]> Moszkva-szerte lehet már kapni a 2017-es Putyin-naptárt. Az orosz elnököt láthatjuk kismacskával, lóháton és testhezálló búvárruhában is. Lapozzon bele a Mandineren!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Dél-afrikai Köztársaság elhagyja a hágai Nemzetközi Büntetőbíróságot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem tetszett a katolikusoknak Clinton és Trump show-ja]]> Pfujoltak és morogtak a vendégek New York évente megrendezett katolikus jótékonysági gálavacsoráján, hiszen azon Donald Trump és Hillary Cinton is egymást sértegető, személyeskedő, durva beszédet mondott. Az est résztvevői a sajtókommentárok alapján arra számítottak, megússzák a két politikus megjelenését, ám végül Clinton is és Trump is eleget tett Timothy Dolan bíboros meghívásának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orosz hadiflotta halad át a La Manche csatornán]]> Egy orosz repülőgép szállító és hét másik hadihajó közelít a La Manche csatorna felé. Az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma szerint az oroszok tesztelni akarják őket. A brit haditengerészet hajói, valamint NATO hajók és gépek követik a valószínűleg Szíria felé tartó orosz flottillát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Olcsóbb lakás és ingyen jogosítvány az Iszlám Állam exharcosainak Svédországban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga-Bíró Tamás (Facebook): A Csend Hangjai - I. rész]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ryšavý Pál (Trafik.sk): Tanuljuk meg gyűlölni egymást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó a BBC-nek: Nem akarjuk büntetni a briteket a Brexit miatt (videó)]]> Mi a képmutatás? Tagadni a no-go zónák létét, vagy letelepedési kötvényeket árulni? Újra egymásnak esett Szijjártó Péter és a BBC műsorvezetője. Itt egy videórészlet a beszélgetésből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Fülöp-szigetek szakít az USA-val (videó)]]> A Fülöp-szigetek „elszakad az Egyesült Államoktól” – jelentette be pekingi látogatásán a szigetország elnöke, Rodrigo Duterte. Moszkvába is elmegy.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A posztmodern idők Edisonja]]> Az excentrikus Ray Kurzweil a mesterségesintelligencia-kutatás legsokoldalúbb alakjainak egyike: tudós, feltaláló, elméletgyártó, futurológus, üzletember. Több találmányt, tanulmányt és könyvet jegyez, virtuális lényeket gyárt, három elnök (Johnson, Reagan, Clinton) tüntette ki. Megosztó személyiség: technológiai munkásságát ugyan elismerik, előrejelzéseit viszont sokan vitatják, egyesek korszakos zseninek, mások egyszerűen sarlatánnak tartják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EU-csúcs: meg kell fékezni a migrációt]]> Az EU-csúcs zárónyilatkozata szerint Fokozni kell az erőfeszítéseket a migrációs hullám, és különösen az Afrikából érkező bevándorlóáradat megfékezése, illetve a jogosulatlan menedékkérők visszaküldése érdekében. Abban már kisebb az egyetértés az európai kormányfők között, hogy kéne-e szankcionálni Oroszországot Szíria miatt: Merkel szerint semmit sem lehet kizárni, Renzi szerint szankciók nem lesznek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Elfogadom a választási eredményt, ha én nyerek]]> Donald Trump republikánus elnökjelölt közölte, hogy elfogadja a novemberi elnökválasztás eredményét, de csak akkor, ha ő győz. Mint mondta, a tiszta eredményt elfogadja, ám ha bármi is megkérdőjelezhető is lesz, tiltakozni fog.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Marasztalja a román kormányfőt Iohannis]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Vízummentességet Ukrajnának!]]> A miniszterelnök az EU-csúcsra érkezve leszögezte: ideje lenne valamit tenni Ukrajnáért, konkrétan megadni a vízummentes beutazás lehetőségét az EU-ba az ország állampolgárainak. Orbán Viktor kitért arra is, hogy vissza kell vonni a kötelező kvótákra vonatkozó javaslatot és új alapokról kezdeni a tárgyalást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin beleegyezett a fegyveres EBESZ-misszióba]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szászi Áron (Danube Institute): Meg lehet érteni Putyint?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hivatalossá tenné a magyar nyelvet Székelyföldön az RMDSZ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eminem szabadversben ment neki Donald Trumpnak]]> Kezdhetnek irigykedni a magyar slammerek: Orbánnak úgy még egy tüntetésen nem mentek neki, mint amit most Donald Trump kapott Eminemtől egy nyolcperces szabadversben. Az amerikai rapper a republikánus elnökjelölt híveit és támogatóit sem kímélte a dalban, kapott a fejére például Chuck Norris is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tunne Kelam: '56 reményt jelentett számomra]]> A szabadság egyetlen garanciája a polgári lét szabadsága. A veszély az, hogy egyre több európai kerül függő helyzetbe, mert lemondanak a választás szabadságáról a fogyasztás és szórakozás érdekében – mondja Tunne Kelam, az észt szabadság harcosa, a magyar '56 csodálója, egykori antikommunista ellenálló, európai parlamenti képviselő. Kelamot '56-hoz fűződő emlékeiről és a mai Európáról alkotott véleményéről is kérdeztük.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Román államfő: Vallási fanatizmus beleírni az alkotmányba, hogy mi a család]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Merkel érdemei felbecsülhetetlenek]]> Orbán Viktor szerint Magyarország EU-tagsága megingathatatlan, Angela Merkelnek pedig felbecsülhetetlen érdemei vannak. A Passauer Neue Pressében megjelent interjúban a magyar miniszterelnök az iszlámot is dicsérte, kiemelve: az iszlám civilizáció nem illik össze a kereszténnyel. „Magyarországon nem érezzük úgy, hogy Oroszország fenyegetné a biztonságunkat” – mondta a miniszterelnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump nem biztos, hogy elfogadja majd a választás eredményét]]> Harmadszor és utoljára Las Vegasban vitázott a két nagy amerikai párt elnökjelöltje. Donald Trump az abortusz és a bevándorlás ügyében a konzervatív szavazókra próbált hatni, míg Clinton leginkább a bizonytalanokra és az ingadozó republikánusokra célzott. Trump nem tette egyértelművé, hogy el fogja-e ismerni vereségét, ha kikapna novemberben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Damian Thompson (Spectator): Hogyan manipulálná a Demokrata Párt és Soros György a katolikus egyházat?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az egész és részei]]> Hogyan alakult ki az élet, miért létezik világmindenség a semmi, az üresség helyett? A kérdéseket hosszú évszázadok óta igyekeznek megválaszolni. Tetszetős elméletek születnek, s tűnnek el a múlt kútjában. Napjaink legizgalmasabb teóriái az emergencia jelenségéből indulnak ki.
[...] Bővebben!
]]>