<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[2075-re utolérhetjük Európát!]]> Magyarországon az egy főre jutó GDP értéke 63 százaléka az euróövezeti átlagnak, 20 százalékponttal magasabb mint 20 évvel ezelőtt. Az elmúlt húsz év növekedési átlagait a jövőbe vetítve Szlovákia 2030-ra, Lengyelország 2035-re, Csehország 2040-re, míg Magyarország 2075-re érné el az euróövezet akkori egy főre jutó GDP átlagát – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keresztény templomot gyújtottak fel ultraortodox zsidók Izraelben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amnesty: Izrael háborús bűnöket követett el a rafah-i „Fekete Pénteken”]]> Az Amnesty International nemzetközi civil szervezet sajtóközleményében egy kutatást ismertet, amely a tavalyi rafah-i izraeli támadásokat vizsgálta, és amelynek révén – mint írják – „sürgős vizsgálatot megkövetelő háborús és emberiség elleni bűntettek bizonyítékaira derült fény”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hazaárulás miatt állhat bíróság elé Varufakisz]]> Janisz Varufakisz volt görög pénzügyminiszter mentelmi jogának felfüggesztését kérte a görög legfelsőbb bíróság ügyésze, miután a politikust ketten is feljelentették hazaárulás miatt – írja az Index. A feljelentések még Varufakisz az adóhatóság számítógépes rendszerének feltöréséről szóló nyilatkozatának nyilvánosságra kerülése előtt érkeztek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbanistan címmel orbánozik egy új film (videó)]]> Heller Ágnes, Alföldi Róbert, Marsovszky Magdolna és a Mazsihisz elnöke is megszólal egy Magyarországról Berlinbe költözött baloldali aktivistanő Orbanistan című dokufilmjében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Ervin (Polgár Portál): Uniós bürokrácia a szirének fogságában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Harminc év után szabadul az izraeli kém]]> Harminc év fogvatartás után novemberben szabadlábra helyezik John Pollard titkosszolgálati elemzőt, akit azért ítéltek életfogytiglanra, mert Izraelnek kémkedett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erőn felül menti a Triton a menekülteket a tengeren (videó)]]> Több hajóra és több emberre van szüksége az EU által finanszírozott Triton-mentőműveletnek: csak úgy tudtak kimenteni a napokban egy hajót Líbia partjaitól 80 kilométerre, hogy más hajók is besegítettek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóth Mónika (Ars Boni): Melegházasság? Akkor vezessük be a poligámiát is!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ki lehet-e gyógyulni a HIV-fertőzésből?]]> A tudomány válasza jelenleg még nemleges a fenti kérdésre. Mégis, ahogy az Origó beszámolt róla, élnek a világon néhányan, akik bár hordozzák a betegséget, évek óta mindenféle kezelés nélkül is tünetmentesek maradnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eltüntetné Izraelt a Merkelnek síró palesztin kislány]]> Meginterjúvolták az Angela Merkel kemény szavai miatt magát elsíró, s ezzel világhírűvé vált palesztin kislányt: szerinte eljön az idő, amikor nem lesz Izrael.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dési András (Népszabadság): Afrika mozgásban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ingyen kapott telken épülhet a bukaresti óriásmecset]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem fog elnöki kegyelmet kapni Snowden]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Freedom House az ukrán választások tisztaságáért aggódik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Odébb tette a bicikliúton parkoló autót a kerékpáros]]> Egy jó erőben lévő brazil biciklis ahelyett, hogy kikerülte volna, arrébb pakolta a kerékpársávon parkoló autót, aztán egyszerűen eltekert.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mikecz Dániel (Magyar Narancs): Európa erőd]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lövöldözés történt Barcelona szívében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európa Tanács elítéli Kadhafi fiának és társainak halálra ítélését]]> Az Európa Tanács szerint a hágai Nemzetközi Büntetőbíróságnak kellett volna átadni a Kadhafi-rezsim működtetőinek ügyét, hogy elfogulatlan ítélet szülessen az ügyükben. A tripoli bíróság halálra ítélte a diktátor fiát és nyolc társát. Előbbit távollétében, utóbbiakat viszont Tripoliban tartják fogva az ítélet végrehajtásáig.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vučić szerint a szerb menedékkérők csak a németek pénzét akarják]]> „Ezek nem is menedékkérők. Csak a németek pénzét akarják” – mondta Aleksandar Vučić a Süddeutsche Zeitung kérdésére a németországi szerb menedékkérőkkel kapcsolatban. A szerb miniszterelnök szerint a Szerbiából érkező menedékkérők többségében romák, őket pedig senki nem üldözi Szerbiában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Románia: Ponta nem akar miniszterelnök lenni 2016-tól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Menekültáradat: a profit a legjobb szervező (videó)]]> Az embercsempészetből folyik vissza bevétel a hadurak számára is, akik miatt tömegek indultak Európa felé – véli Tarjányi Péter.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lánczi Tamás (Mozgástér blog): Megvédeni Európát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Királyhalmi késelés: négy embert átadtak a szerb hatóságoknak]]> A magyar rendőrség kedden átadta a szerb hatóságnak azt a sebesült afgán férfit, aki összefüggésbe hozható a hétfő hajnali dulakodással. Szintén átadták a férfit kísérő három nőt is a szerbeknek. A Királyhalomnál történt incidens során egy afgán migráns meghalt, ketten megsérültek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ponta: Orbán bántó és provokáló alak]]> A román miniszterelnök egy tévéinterjúban értékelte Orbán Viktor tusványosi szereplését. Victor Ponta bántó és provokáló alaknak nevezte a magyar kormányfőt, és hozzátette: ő nem ül fel a provokációnak. Azt ugyanakkor helyesnek nevezte, hogy a román külügy tiltakozott az Orbán Facebook-oldalán kiposztolt Nagy Magyarországos kitűzők miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orosz tévé: Ukrán fegyveresek könnyedén átkelhetnének a Tiszán (videó)]]> Az orosz állami tévé riportot készített arról, hogy a munkácsi lövöldözéssel Kárpátalját is elérte a fegyveres konfliktus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lőszerekkel teli orosz teherautó tévedt el Ukrajnában – elfogták (videó)]]> A Donyeck megyei berezovai ellenőrzőpontnál egy lőszerrel megrakott teherautót vezető hivatásos orosz katonát kapcsoltak le az ukránok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stef1 (Konszolidáló Blog): Népvándorlás a globális faluban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szűts Zoltán (Médiahorizont): Két képernyő jobb, mint egy!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csiba Katalin (Csiba Katalin blog): De ki ez a Bernie Sanders...?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Wolfgang Streeck (hvg.hu): Az eurózóna olyan hiba, amit nem lehet kijavítani]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Anna (Magyar Nemzet): Egy tőzsdekrach tanulságai]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megtámadtak muszlim nők egy bikiniben napozó nőt Reimsben]]> Öt muszlim hátterű fiatal nő szidalmazott és megvert egy parkban, bikiniben sütkérező francia nőt Reims városában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pert nyert Montenegróban az OTP]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hatályon kívül helyezte a Sanader-ítéletet a horvát alkotmánybíróság]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megható percek: Dallal bátorítják rákos tanárnőjüket tanítványai (videó)]]> Nevezzenek szentimentálisnak, de nekem mindig örömet okoz, ha pozitív példáról számolhatok be. Nem osztom a véleményt, hogy csak a rossz hír az igazi hír. Így aztán szívesen, sőt boldogan mutatom ba az alábbi videót, amit a Hír 24 tett közzé.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mi az, ami igazán számít abban a bizonyos utolsó szakaszban? ]]> A mai "modern" kor embere nem akar szembenézni a halállal. Lehetőleg körházba számúzi, látni sem szeretné, mikor bekövetkezik az elkerülhetetlen, s végképp nem tudja, hogyan könnyíthetné meg szerettei számára ezeket a napokat, heteket. Pedig kedvencemet, az ACTUS-t idézve: "A Halálra gondoltok és megöl benneteket fantáziátok. Megöl majd elszabadut gondolataitok hamis istene."
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar nyelvű városnéző séták az UNTOLD Fesztiválon]]> A kolozsvári UNTOLD Fesztivál a Korzó Egyesülettel partnerségben magyar nyelvű, vezetett sétákat szervez július 31. és augusztus 2. között. A Főtérről induló kis kirándulások során az érdeklődők a város legismertebb helyszínei és történetei mellett számos érdekességgel és kulisszatitokkal ismerkedhetnek meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jogellenesen őrizgetik a hívásadatainkat?]]> Telefonált, skype-olt, e-mailezett már ma? Akkor innentől legalább fél évig biztosan megőrzik a szolgáltatók, hogy kit és honnan hívott, mennyi ideig beszéltek, vagy milyen IP-címről böngészett és mennyi időt töltött az e-mail postafiókjában. Bűnüldözési célból pedig a hatóságoknak is kiadhatók ezek az adatok. A magyar jogszabályok annak ellenére írják még mindig elő az adatmegőrzést, hogy a szabályozás alapjául szolgáló irányelvet az Európai Bíróság tavaly érvénytelennek nyilvánította. Úgy tűnik, nálunk senkinek nem égető az ügy: az Alkotmánybíróság nem akar dönteni, a parlamentnek valamiért épp ez nem fontos, az alapjogi biztos nem megy hivatalból az AB-hez, és a NAIH is beérte az illetékes miniszter egyszeri noszogatásával. Riportunkban szolgáltatókat, az Adatvédelmi Hatóságot és a TASZ-t is megkérdeztük arról, mit lehet tenni ebben az ellentmondásos helyzetben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szőnyi Szilárd (Válasz.hu): Megszégyenítette a fél magyar sajtót a Charlie Hebdo]]> [...] Bővebben!
]]>