<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Szimbólum lett a vízbe fulladt hároméves szír kisfiú (videó)]]> Az EU bevándorláspolitikája ellen Isztambulban tüntetők is használták a kisfiúról készült képet, és az internetet is elárasztották a tragédia ihlette grafikák.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megváltozhat a migráció útvonala egy szerb határrendészeti vezető szerint]]> Az illegális határátlépésre vonatkozó szabályok magyarországi szigorodása a balkáni migrációs útvonalak megváltozását eredményezheti – vélekedett a szerbiai közszolgálati televízió reggeli híradójában az ország határrendészeti igazgatóságának osztályvezetője, Mitar Djuraskovic.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A németek jelentős többsége nem aggódik a menekülthullám miatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt (Magyar Hírlap): Szennycsatorna – Nyílt levél a ZDF vezetőinek (és a nyugati sajtó kétharmadának)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb németországi befogadóállomást gyújthattak fel – idén már száz ilyen eset történt ]]> Egyelőre ismeretlen okból tűz ütött ki a németországi Heppenheimben, a menedékkérők egyik szálláshelyén. Négyen könnyebb füstmérgezést szenvedtek, az egyik menedékkérő állapota viszont súlyos, miután a tűz elől menekülve, az életét mentve kiugrott a második emeletről. Németországban idén már mintegy száz alkalommal akarták felgyújtani a menedékkérők szállásait.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pataky István (Magyar Nemzet): Új gonoszok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mentálisan fiatalabbak a mai középkorúak, mint elődeik]]> Sokan és sokat cikkeztek már a mai modern technológia romboló hatásáról. Mi magunk is felhívtuk már a figyelmet arra, milyen veszélyekkel jár az elektronikus kütyüktől való egyre erősebb függés. Úgy igazságos hát, ha megmutatjuk az érem másik oldalát is, azt, hogy amint az MTI is beszámolt róla, osztrák kutatók úgy találták, a szellemi képességekre viszont pozitív hatással van az élet legtöbb területét átszövő géphasználat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lendvai Ildikó (Facebook): Ha '89-ben Orbán a miniszterelnök, az NDK-sok még ma is itt lennének]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lendvai Ildikó (Facebook): Nemzethez és államhoz tartozni nem ugyanaz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beszólt Orbánnak az Európai Parlament elnöke]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jávor Benedek (Facebook): Az EP zöld frakciójának delegációját viszem Budapestre]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Nem menekültkérdéssel állunk szemben Európában]]> A magyar miniszterelnök szerint ugyan az érkezők között sok a menekült, de többen vannak azok, akik nem azok. Orbán Viktor csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy helyre kell állítani Európa külső határainak védelmét, hogy illúzió a kvótarendszer, és arról is, hogy Európa végét fogja jelenteni, ha minden illegális bevándorlót beenged.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bekérette az osztrák kancellár a bécsi magyar nagykövetet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér Róbert (Magyar Nemzet): A nemzeti határvédelem ábrándja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabadkán is Zsidó Kulturális Fesztivált rendeznek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lengyelország megerősíti déli határának őrizetét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csempész-flash mob: osztrák civilek vinnék el a budapesti migránsokat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (konzervatívanarchista): Ki is az a szíriai menekült?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar Helsinki Bizottság (helsinki.hu): Elég volt a kísérletezésből: a kormány forduljon Európához]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aristo (Aristo): …EZEK…]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Piréz Róbert (Tutiblog): Ennyi volt a magyar menekültügy]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiss Brigi (Mandiner): Mégis hogyan működne a menekültkvóta?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kötelező kvóták: Merkel és Hollande egyetért]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Százhatvanezer menekültnek adna ideiglenes menedéket az új Juncker-terv]]> Százhatvanezer Görögországban, Olaszországban és Magyarországon menedékért folyamodó áthelyezését fogja javasolni kötelező kvóták használatával jövő szerdán Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke – írja a Financial Times. Magyarországtól ötvennégyezer menedékkérőt vennének át a tagállamok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyeztet a szlovák a cseh belügy: nem akarnak hazánkból érkező migránsokat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jeszenszky Zsolt (Facebook): Berúgták a civilizációnk kapuját]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Ákos Gergely (Mandiner): Illegális migráció: Мандинер és átadás-átvétel a piros vonalon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Bence (Mandiner): Csődöt mondott Magyarország, csődöt mondott Európa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabadon engedik a szír menekülteket a csehek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kardos Gábor (Mandiner): Állítsuk meg a harmadik világháborút! − Migráció és mi XVI.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kalmár Szilárd (Facebook): FUCK GERMANY! ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dragomán György (Facebook): Menekülni, kivándorolni súlyos trauma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Nem európai, hanem német problémáról van szó]]> Sem az európai vezetők, sem a miniszterelnökök nem képesek úrrá lenni a migránskrízisen, mondta Brüsszelben Orbán Viktor. A kormányfő szerint Magyarország mindent megtett, ami tőle tellett. Orbán szerint mivel Magyarországon senki sem akar maradni, mindenki Németországba menne, nem uniós, hanem német problémáról van szó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ezt a cikket feltétlenül mutassa meg a főnökének!]]> Az idén nyáron, a gyakori hőégriadók idején a szívünk mélyén sokan irigyelhettük a déli népek alvási szokásait. Ráadásul, amint ez egy új kutatásból -melyet az MTI közölt nem régen- kiderült, a szieszta még a szívroham kockázatát is csökkentheti. Bár az talán nem véletlen, hogy a tanulmányt éppen egy görög származású kutató jegyzi!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Londonban versenyez a Saul fia]]> Nemes Jeles László Saul fia című alkotása is szerepel a Londoni Filmfesztivál versenyfilmes programjában. Az 59. alkalommal megrendezett mustra október 7-én nyílik meg a Meryl Streep főszereplésével forgatott, Suffragette című dráma európai premierjével.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Himalája-drámával indul a Velencei Filmfesztivál]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ha várandós vagy, nagyon figyelj, hogy mit eszel!]]> Egy kismama mindig el van látva jó tanácsokkal. A nagyszülők így biztatnak: Egyél csak, kettő helyett eszel! A szülő már óv a cigitől, az alkoholtól, kávétól, vagy bármitől, ami egészségtelennek minősülhet. Az orvos kálciumot, folsavat és magzatvédő vitamint ajánlgat. S ha ez még nem elég, most egy amerikai vizsgálat szerint a teljes étrendet át kellene alakítani a baba védelmében, különben a szívbetegség kockázatát növeli a várandós anya.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A "napfényvitamin" segít elkerülni a szklerózis multiplexet?]]> Közeledik a nyár vége, nem sokáig élvezhetjük már a napfény melengető sugarait. Persze vannak olyanok is, akik eddig is kerülték a napsütést, az egyre erősödő UV-sugárzás sokakat elriaszt a napozástól. Pedig a mértékletes napfürdőzésre szüksége van testünknek. Nemcsak a hangulatunk javul tőle, de a napfény hatására a szervezetünkben képződő D-vitamin többek között segíti a csontképződést, akadályozza a csontritkulást. A legújabb nagyléptékű kutatás szerint pedig, amelyről az MTI adott hírt, a szklerózis multiplex esélyét is csökkenti a magasabb D-vitamin szint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Együttműködést szorgalmazott Ferenc pápa a migránsok védelmében ]]> Ferenc pápa nemzetközi együttműködést sürgetett vasárnap délben mondott beszédében. A pápa a 71 halott bevándorlóért imádkozott és azt mondta, meg kell akadályozni az egész emberiséget sértő bűncselekmények megismétlődését.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A legszuperebb játékoknál is menőbb lehet a 3D-ben nyomtatott műkar]]> Mostanában, úgy látszik, csupa megható, optimizmusra okot adó videó kerül a szemünk elé. Nem mintha bánnánk! Az alábbi felvétel is ilyen, amelyet az Index tett közzé, A filmen egy nyolcéves kislány bontogatja, majd próbálgatja örömmel ajándékba kapott műkarját.
[...] Bővebben!
]]>