<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Akár Prágában is aláírhatják a Szíriáról szóló megállapodást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Olivia Goldhill (Quartz): A gépek tökéletes fejvadászok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A CSU betiltaná a burkát és a nikábot Németországban]]> A CSU szerint minél előbb el kell fogadni a teljes arcot eltakaró burka és a csak a szemet szabadon hagyó nikáb betiltásáról szóló törvényt Németországban, mivel fontos, hogy látszódjon az emberek arca, továbbá azért is, mert a burka ellentétes a nemi egyenjogúságról vallott német nézetekkel. Ilse Aigner bajor pénzügyminiszter szerint ha ő felveszi a kendőt Iránban, akkor joggal várják el, hogy Németországban ne fedjék el az arcukat a muszlimok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A világ legkisebb gépei: jönnek a nanobotok (videó)]]> A nanogépek, köztük nanoméretű motorok, rakéták, autók régóta izgatják a tudományos és a tudományos-fantasztikus közvéleményt. Óriásiak az elvárások az emberi sejtnél nagyságrendekkel kisebb szerkezetekkel, és az egész szakterülettel szemben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Káncz Csaba (Privátbankár): Merkel hibáját minden európain bevasalja Erdogan]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Karim Ouchikh (Magyar Hírlap): Nyílt levél Orbán Viktorhoz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyilvántartásba vették a Magyarország elleni EU-s aláírásgyűjtést]]> Nyilvántartásba vette hétfőn az Európai Bizottság az Európai Humanista Föderáció európai polgári kezdeményezését, amely arra irányul, hogy büntessék meg Magyarországot többek között a migrációs válság kezelése miatt. Ez még csak annyit jelent, hogy elindulhat az aláírásgyűjtés az ügyben: egy év alatt kell egymillió aláírást összegyűjteni hét tagállamból, de még ez sem fogja kötni a Bizottságot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lukácsi Tamás (MTA TK): Az európai jog lehetséges válaszai a terrorizmusra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Robot segíti az utasokat a reptéren]]> Hamarosan a való világban kamatoztatja tudását Spencer, az EU egyik új robotja: Amszterdam Schiphol repterén fogja segíteni az utasokat a tájékozódásban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Az ember úgy adja meg magát a terrorizmusnak, ha fél és elköltözik” (videó)]]> Daniele Psenny az ablakából videózta, hogyan menekültek ki a Bataclanból az emberek a terrortámadás estéjén, erről mesélt később az Indexnek. A videóban megrázó felvételek is vannak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áder János (keh.hu): Van egy visszatérő álmom]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor (miniszterelnok.hu): A mi régiónk az Európai Unió növekedési motorja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hollande: A Föld jövője dől el a klímacsúcson]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jon Fingas (Engadget): A ló meghal a madarak kirepülnek]]> A WordsEye botcsinálta 3D dizájnert csinál belőlünk, csak le kell írni mit szeretnénk látni és megvalósítják azonnal. Az eredmény olyan szép lesz, mint a varrógép és az esernyő találkozása a boncasztalon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Czakó Gábor (Magyar Idők): Éber szunyókálás lidércnyomással]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eörsi Mátyás (NOL): 13 pont]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Feldmár András (Origo): A mai pszichiáterek bántják a pácienseiket]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tömegverekedések a német menekülttáborokban (videó)]]> Több menedékkérőt letartóztattak Berlinben, miután a befogadóállomássá alakított egykori Tempelhof repülőtéren verekedés tört ki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Új korszak kezdődik Magyarország és Irán kapcsolatában]]> Megállapodások egész sorát írták alá iráni és magyar miniszterek hétfőn a Teheránban tartott kétoldalú tárgyalások során. Orbán Viktor miniszterelnök Esak Dzsahangiri iráni első alelnökkel folytatott megbeszélése után így fogalmazott: új korszak veszi kezdetét a magyar–iráni kapcsolatokban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pál Benedek (Danube Institute): Válságban van a világrend]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megbénult a párizsi közlekedés a klímacsúcs miatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kezdődik a párizsi klímacsúcs (videó)]]> Soha nem látott biztonsági intézkedések mellett kezdődik meg hétfőn a párizsi klímacsúcs, még a környezetvédők felvonulását is megtiltották.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Valtaoja: Csak tudásra van szükségünk a félelmeink ellen]]> Készíthető még befogadható összefoglalás, leltár, kézikönyv az emberiség összegyűlt tudásáról a 21. században? Esko Valtaoja finn csillagász, a Mindentudó kézikönyv szerzője szerint igen. Sőt, szerinte ma minden korábbinál nagyobb szükség van az alapvető ismeretekre, a világról alkotott realista képre – és ezt a képet az áltudományok mai káoszában nekünk kellene naponta megosztanunk az embertársainkkal. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hargitai Miklós (Népszabadság Online): Két fok az élet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amanda Connolly (The Next Web): A pszichológusok és a szerepjáték]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Böcskei Balázs (Dinamó Műhely): Párizs és a Gonosz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Petrin László (Magyar Idők): Az európai terrorizmus gyökerei alapvetően baloldaliak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kődobálás a macedón határon: a rendőrség is kőzáporral válaszolt a migránsok támadására (videó)]]> Megdobták kővel, visszadobtak kővel – még mindig feszült a helyzet a macedón-görög határon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A szerk. (Népszabadság): Alku]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Török-európai akcióterv született a menekültválságra]]> Közös akciótervet fogadott el Törökország és az Európai Unió. Folytatják Törökország uniós csatlakozási tárgyalásait, megkönnyítik a török állampolgárok EU-ba való belépését. Törökország cserébe vállalja, hogy a határain keresztül illegális úton nem enged migránsokat az unió területére, és visszafogadja az onnan visszaküldötteket. Donald Tusk szerint a megállapodással sikerül megállítani a migráció hullámait.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így kezdődött az EU-csúcs (videó)]]> Megkezdődött vasárnap Brüsszelben az unió és Törökország vezetőinek rendkívüli csúcstalálkozója, amelyen az összegyűlt állam- és kormányfők szándéka szerint elfogadják a menekültválság megoldását célzó, október óta készülő közös akciótervet, amely Ankara európai integrációját is felgyorsíthatja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán garanciát vár arra, hogy egy menekültet se kelljen befogadni]]> Garanciát akar kapni Magyarország arra vonatkozóan, hogy nem lesz hátrányos az ország számára a vasárnapi EU-török-találkozó keretében elfogadásra váró akcióterv, mondta Orbán Viktor Brüsszelben. Fizetni hajlandóak vagyunk, de kényszerbetelepítést nem fogadunk el, fogalmazott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Azonosítani a hullát – Véget ért a liberalizmus kora?]]> Van-e alternatívája a liberalizmusnak? Meg kell különböztetni a nyugati világunkat átható liberális metaideológiát a mai politikai liberalizmustól? Vagy kár is erről beszélni, mert a liberalizmus térben és időben behatárolt volt, és mára kimúlt? A liberalizmusról vitáztak Budapesten többek között Bába Iván, Szent-Iványi István és Pogátsa Zoltán részvételével a Schöpflin György fideszes néppárti európai parlamenti képviselő által szervezett konferencián.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ilyennek látja a világot valaki 44 év börtön után (videó)]]> Magukban beszélő emberek, mindenhol felbukkanó színes kijelzők, őrült ételek, színes üdítők: 44 év után szabadult a börtönből az emberölési kísérletért 25 évesen elítélt Otis Johnson, aki az Al Jazeera videójában elmondja, mennyire rácsodálkozott a világra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Faymann: Elvárásaink vannak Törökországgal szemben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[FAZ: 400 ezer menekültet venne át Törökországtól kilenc uniós tagállam]]> 400 ezer menekültet venne át Törökországtól és osztana szét egymás között kilenc uniós tagország, ha cserébe a török vezetés leállítja az unió felé történő illegális bevándorlást. A legtöbb embert Németország és Franciaország fogadná be.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új egészségügyi alkalmazás segíti az időseket]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bo Li (Umea University): A számítógépek ugyanúgy érzékelik egy képen a görbéket, mint a művészek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kollektív intelligencia: hidat építenek a hangyák (videó)]]> Felhasználhatók-e a hangyák viselkedésén alapuló szabályok robotrajok programozására, képesek lesznek-e egymással összekapcsolt gépek hidat és más szerkezeteket építeni?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Scheltema (MAKE): A világ legkisebb hobbiszámítógépe]]> A Raspberry Pi Zero olcsó, de nagytudású miniszámítógép, az automatizálási feladatoktól a komplex megoldásokig bármire alkalmas.
[...] Bővebben!
]]>