<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Mark Hawtin (Huffington Post): A cyborgtól a cyberhétfőig: az MI közvetett beszivárgása a hétköznapokba]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ha ez az autizmus oka, gyógyítható lehet]]> Az autizmus spektrumzavar (ASD) a laikusok számára is ismert betegség, legalábbis a nagy sikerű film óta. Nemcsak az érintetteknek jelent problémát a mindennapi érintkezésben, de a hozzátartozók életét is nagyon megnehezíti, s mindeddig úgy tudtuk, nem gyógyítható. Az MTI azonban most arról adott hírt, hogy egyik tipus esetén állatkisérletekben sikerült visszafordítani a folyamatot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Madonna Trump-ellenes koncertet adott (videó)]]> Britney Spears Toxic című dalát énekelte a popénekesnő Madonna, miközben a háttérben Trump-ellenes szövegek és grafikák tűntek fel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szélesebb magyar autonómiát szeretne az RMDSZ]]> Dél-Tirol mintájára képzeli el Székelyföld jövőjét Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, aki beszédében arra biztatta a romániai magyarságot: szavazzanak a vasárnapi választásokon annak érdekében, hogy ne legyenek megkerülhetők. Az erdélyi politikus azt is elmondta: onnantól lehet jövőt építeni, ha a magyarok látják, hogy a román állam nem ellenségként és idegenként kezeli őket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: Európát nem most kell feldarabolni]]> Teljes tévedésben vannak, akik most osztanák fel nemzeti egységekre Európát – nyilatkozta Jean-Claude Juncker az EU 25. születésnapján. A migrációs válság során a Bizottság elnöke szerint először fordult elő, hogy egyes tagállamok nem alkalmazták a közös szabályokat, ennek megoldásáról beszélve halvány utalást tett a kétsebességes Európa szükségességére.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hegyi Gyula (Magyar Nemzet): Több Európa, kevesebb Amerika]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sitkei Levente (Magyar Idők): Kakasvakság]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Továbbra is az FPÖ a legerősebb osztrák párt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elmejáték]]> Hatodik érzéket teremtene, és azon alapuló virtuálisvalóság-élménnyel gazdagítaná a felhasználókat a Washington Egyetem.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Index, Trump és a liberálisok rácsodálkozása az új valóságra]]> Ha nem tetszett korábban a decens, pulóveres, kandallós-köldöknézős, „mérsékelt” konzervatív, és elvettétek a szendvicsét; akkor most jön nektek a csajozós-ajtóberúgós, iskolai bandavezér vagánygyerek, jobbos kiadásban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felfüggesztették a dél-koreai államfőt]]> A dél-koreai parlament megszavazta a Pak Gun Hje leváltását megindító javaslatot. A korrupciós ügyekbe keveredett elnököt ezzel felfüggesztették hivatalából. A botrány kirobbanása óta több százezres tömegtüntetéseken követelték az államfő lemondását, akinek népszerűsége 5 százalék alá esett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elhunyt a világ legidősebb űrhajósa (videó)]]> John Glenn volt az első amerikai, aki körberepülte a Földet, mindezidáig ő a legidősebb is, aki a világűrben járt. 95 évesen érte a halál.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leállították a szavazatok újraszámlálását Michiganben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Markó Béla (HVG): A vesztes-vesztes játszma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bunford Gerda (Mozgástér): A nagy migráns mutyi]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Fitbit felvásárolja a Pebble-t, és kinyírja az okosóráit]]> A Pebble felvásárlásával lezárult az okosórák történetének egy fejezete.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik Gábor (Magyar Idők): Trump és Magyarország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Románia választás előtt: élen a szocik]]> A vasárnapi romániai parlamenti választás előtti utolsó közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 44 százaléka a szocdemekre, 23 százaléka a nemzeti liberálisokra szavazna. Mögöttük számos párt mozog 5-6 százalék körül, köztük az RMDSZ is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Direkt szívatják mostantól a német diplomatákat a török reptereken]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szénhívő kezébe adja a környezetvédelmet Trump]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Esélyes, hogy a Freixenet mégsem lesz a Henkellé]]> A katalán Freixenet-t birtokló három család inkább megegyezne egymással a masszívan veszteséges cég tulajdonviszonyainak egymás közti rendezéséről, hogy végre béke legyen a rokonságban. A rövidebbet a pezsgőcégre vételi ajánlatot tévő német Henkell&Co húzhatja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A képsor, ami tökéletesen összefoglalja 2016-ot]]> Az amerikai Time magazin elmúlt fél évben Donald Trumppal a címlapjukon megjelent számai pontosan összefoglalják 2016 folyamatainak lényegét: kétszer is leírták őt, majd beszámoltak elnökségéről és végül az év emberének is megválasztották.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A CSU köti az ebet a karóhoz: ha nincs felső határ, nincs koalíció]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem vagyok Soros György házasságon kívüli fia, mondja a román kormányfő]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Markó Béla (hvg.hu): A vesztes-vesztes játszma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Peter Diamandis (SingularityHUB): Fejlesztik már az emberi és mesterséges intelligenciát egyesítő agytechnológiát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Közeleg a végítélet” – Jászberényi Sándor a Mandinernek]]> Ha kimész Európából, látod, hogy közeleg a végítélet – mondja Jászberényi Sándor a Mandinernek. A Közel-Kelet háborúit megjárt haditudósító Hemingway-i figurája a magyar irodalomnak: friss novelláskötetéből is a legdurvább valóság köszön vissza. Az újrealista Jászberényit bosszantja, amikor a nyelvről szóló beszéddel fedik el a tátongó eseménytelenséget, az irodalom pedig neki nem megélhetés, hanem vallás. Egyébként meg muszlim. És liberális. És bár mint ilyen, nem ért egyet Orbán politikájával, azt elismeri és üdvözli, hogy a miniszterelnök az EU-n belül képes volt egységgé kovácsolni Kelet-Közép Európát. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem tudni, mi lesz Renzi lemondása után (videó)]]> Egyelőre bizonytalan, ki lesz Renzi utódja, de nem kizárt az előrehozott választás, és még az sem, hogy újra őt kéri fel kormányfőnek az olasz államfő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint százan haltak meg az indonéziai földrengésben (videó)]]> A 6,5-es erősségű szerdai földmozgásnál a térségben legutóbb csak a 2004-es volt nagyobb, amely akkor hatalmas szökőárral is járt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán a román választásokról: ne lehessen átnézni a magyarokon!]]> Orbán Viktor arra buzdította a romániai magyarokat, hogy minél nagyobb arányban vegyenek részt a vasárnapi romániai választásokon. A miniszterelnök csütörtökön Szatmárnémetiben úgy fogalmazott: a határon túli magyaroknak ki kell állniuk az érdekeikért, hogy ne lehessen átnézni rajtuk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deutsch Tamás (Facebook): Az USA-ban Ahmed H.-t már szitává lőtték volna]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Videót nézve ismer fel hangokat a számítógép (videó)]]> Minden korábbi hasonló rendszernél pontosabban azonosít természetes hangokat egy MIT-fejlesztés. Kézileg annotált drága adatok helyett videókon dolgozik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hova utazzunk 2016-ban?! (videó)]]> Két ír fickó megvitatja, hova utazzanak ebben a forrongó 2016-os évben a világban. Terror erre, zikavírus arra, drágaság amarra... hova lehet menni most?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boros János (Magyar Idők): Nép, morál, alkotmányosság]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lezuhant egy pakisztáni utasszállító (videó)]]> A pakisztáni légitársaságot már 2007-ben tiltólistára tette az EU, mert nem tartotta megfelelőnek a repülés biztonságát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamáska Péter (Magyar Hírlap): Angela a klozeten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keményen beszólt Kövérnek Tőkés László]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hetvenöt éve támadott rá Japán Pearl Harborra (videó)]]> 1941. december 7-én csapott le Japán váratlanul az amerikaiak Pearl Harbori támaszpontjára. Hetvenöt évvel a támadás után megemlékezéseket tartottak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gágyor Péter (Mandiner): Machiavelli megkísértése]]> A machiavellizmus az evolúció szempontjából többnyire sikeres, sőt, össztársadalmi szempontokból is gyakran nyereséges stratégiának minősíthető.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elfogadta az ESA a közös európai űrstratégiát]]> Luzernben ülésezett az Európai Űrügynökség, melynek 2015 óta Magyarország is tagja. A találkozón elfogadták az európai űrstratégiát, döntöttek az európai marsjáró, hordózórakéta és a nemzetközi űrállomás fejlesztését érintő programokról is. Magyarország jelenleg ipari, és technológiai fejlesztést, valamint földmegfigyelési feladatokat érintő programokban vesz részt. Zajlik a magyar űrstratégia kidolgozása is.
[...] Bővebben!
]]>