<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Egyre többen keresik a burkinit a tiltások óta (videó)]]> Többszörösére nőtt a burkinik iránti kereslet, mióta Franciaországban több helyen is betiltották a teljes testet fedő fürdőruhát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ötven év után véget ért a kolumbiai gerillaháború (videó)]]> Több mint ötven év után végérvényesen békét kötött egymással a kolumbiai kormány és a gerillák.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Partialgoritmus rejt üzenetet ibizai trance-be]]> Lengyel kutatók a zene ritmusának minimális módosításával rejtettek trance-be titkos információt. A kutatók elmondták: a kompozíció különféle elemeinek manipulálására alkalmas modern digitális audiorendszerek tették lehetővé ezt a fajta módosítást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Véget ért az Amerikai Egyetem ellen intézett támadás Kabulban (videó)]]> Lelőtték az Amerikai Egyetem támadóit Kabulban. A merénylőkön kívül meghalt hét diák, három rendőr és három biztonsági őr is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Assange: Újabb érdekes dokumentumok kerülhetnek elő Clintonról ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hosszú Katinka máris indul a világkupára]]> Szerdán érkezett haza az olimpiáról Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó, de máris indul Párizsba, hogy a világkupa első állomásán ússzon pénteken.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Legyőzhetik a washingtoni elitet! – Trumpnak kampányolt Farage (videó)]]> Együtt kampányolt Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölttel szerdán este Mississippi államban Nigel Farage, a Brexitet szorgalmazó angol politikus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nemzetpolitikai Kutatóintézet (NPKI): Lobbiznia kell a határon túli magyaroknak az USA-ban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jobban szeretjük a kifejező és kommunikáló robotokat, mint a hatékonyakat]]> Brit kutatók omlettsütés közben tapasztalták, hogy a kommunikatív robotok akár hibázhatnak is, mégis jobban megbízunk bennük, mint a munkájukat hatékonyan, de gépiesen végzőkben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már kétszáznegyvenhét halottja van az olaszországi földrengésnek]]> Hírügynökségi jelentések szerint immár közel 250 áldozata van a szerdai olaszországi földrengésnek: csak Amatrice városában mintegy négyszázra teszik a sérültek számát, kétezerötszázan maradtak otthon nélkül. Olasz szeizmológusok szerint a földrengés pusztító hatását csekély mélysége magyarázza.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már legalább 120 halálos áldozata van az olaszországi földrengésnek (videó)]]> Amatricét és a többi érintett olasz települést gyakorlatilag porig rombolta a szerda hajnali földrengés, mely álmukban érte a helyieket. Már legalább 120 halálos áldozatról tudni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A republikánus-párti hadiipar is Clintont támogatja]]> A hagyományosan a republikánus elnökjelölteket támogató amerikai hadiipar óriáscégeinek többsége ezúttal a demokrata Hillary Clinton kampányát támogatja, mert nem értenek egyet Donald Trump elnökjelöltségével.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér: Románia is felismerheti, hogy a magyarság a szövetségese]]> Szerbiában már megtörtént a felismerés, Szlovákiában pedig érlelődik, hogy a magyarság nem veszélyforrás, hanem erőtartalék, és Magyarország nem ellenség, hanem érték- és érdekközösségben lévő szövetséges Kövér László szerint, aki bízik benne, hogy mindezt hamarosan Románia is felismerheti. A Házelnök a marosvásárhelyi Vásárhelyi Forgatag megnyitóján beszélt erről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Somfai Péter (Népszava): Burkini, bikini, monokini...]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így osztott ki Balog Zoltán egy indiai taxist (videó)]]> Egy indiai taxis Mumbaiban nem tudta, mi az a Magyarország. Balog Zoltán miniszter anekdotája szerint a londoni olimpiai érmeink számával okította ki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hörcher Ferenc (The British Patient): Új trió vezetné Európát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gépi tanulással és műholdas képekkel a szegénység ellen]]> Mesterségesintelligencia-algoritmus állapítja meg egy-egy fejlődő ország, régió szegénységi szintjét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dezső András (Index): A Bayer Zsolt-ügy margójára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közel ötmilliárd fontnyi befektetést vontak ki a brit befektetései alapokból]]> A brexitről tartott népszavazás óta közel ötmilliárd fontot vontak ki a brit befektetési alapokból a Financial Times szerint. Az adatok arra utalnak, hogy a június 23-i népszavazást követő héten és július első tíz napjában volt a legnagyobb az ijedtség a politikai bizonytalanság és a gazdaság kilátásaival kapcsolatos aggodalmak miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ha csütörtök, akkor Putyin-Fico-találkozó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hegedűs Tamás (Magyar Idők): Egy katonai puccs utóélete ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Törökország szárazföldi csapatokat küldött az Iszlám Állam ellen (videó)]]> Törökország bejelentette: szárazföldi erőket küld át a határon Szíriába, hogy megtisztítsa a környéket az Iszlám Állam fegyvereseitől.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Xpider, a legkisebb és legcukibb nyomtatott robotpók (videó)]]> Fiatal kínai fejlesztők munkája a 85 milliméter magas, 150 gramm és részben nyomtatott robotpók.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hamarosan ostrom alá veszik az Iszlám Állam iraki fellegvárát (videó)]]> A kormányerők egyre közelebb nyomulnak, és hamarosan megostromolják Irakban az Iszlám Állam egyik fellegvárát, Moszult. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának szóvivője azonban arra figyelmeztetett, hogy egy ottani hadművelet hatalmas áldozatokkal járhat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Normális alapok kellenek! – Gelsey Vilmos, a 20. század tanúja a Mandinernek]]> „Szerencsés a magyar kormány. A forint elég erős, a gazdaság is jól teljesít” – mondja Gelsey Vilmos báró, a Richter Gedeon igazgatóságának elnöke a Mandinernek. A magát 95 évesen is fiatalnak tartó befolyásos üzletember és katolikus mecénás ma is aktívan járja a világot, főleg London és Budapest között röpködve. A családja révén az Osztrák-Magyar Monarchia elitjéből származó, 1939-ben Angliába távozó Gelsey Vilmos hosszú és kalandos életutat járt be, s ha valaki 2016-ban elmondhatja magáról, hogy a 20. század tanúja, akkor az ő. „Ellenzek mindent, ami nem demokratikus. Hogy szerintem mi a demokrácia: az, ami az angoloknak a Magna Charta, a magyaroknak az Aranybulla volt. Amikor a nemesek megüzenték a királynak: Ha nem viselkedsz, baj lesz!” Interjúnk egy nem mindennapi személyiséggel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Földrengés rázta meg Olaszországot (videó)]]> A Richter-skála szerint 6,2-es erősségű földmozgás rázta meg Olaszország középső részét szerda hajnalban. Eddig hat halálos áldozatról tudni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nikola Tesla 1898-ban előrejelezte a drónos hadviselést]]> A világhírű feltaláló olyan pusztító potenciált látott a drónokban, hogy akár a világbékét is elhozhatják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németországban már a DM-ben is lehet kapni paprikaspray-t]]> A szilveszteri kölni támadások óta egyre kelendőbb portéka a paprikaspray: nemrég a DM nevű drogéria is úgy döntött, felveszi portfóliójába a terméket – írja a Híradó.hu.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Földrengés volt Olaszországban, legalább hatan meghaltak]]> Helyi idő szerint hajnali négykor 6,2-es erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részét. A földrengést Rómától Nápolyig megérezték, a fővárosban is többen a házakból az utcákra menekültek. A katasztrófában megsemmisült Amatrice belvárosának sétálóutcája. A legfrissebb hírek szerint harmincheten haltak meg, százötven embert pedig egyelőre nem találnak. Magyar áldozatról nincs hír.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kuthi Áron (Magyar Nemzet): A csúcs mélységei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hadműveletbe kezdett Törökország Szíriában]]> A török különleges egységek az USA vezette koalíció légierejének támogatásával hadműveletbe kezdtek a török-szír határon fekvő Dzsarablusz városában az Iszlám Állam ellen. Törökország célja, hoy a teljes határrégiót megtisztítsa az Iszlám Állam fegyvereseitől, illetve hogy nyugati irányban megállítsa a szíriai kurd YPG terjeszkedését, akiket egyébként szintén az USA támogat az Iszlám Állam elleni harcban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máig vannak új áldozatai a 2001-es terrortámadásnak]]> Néhány hét múlva 15 éve lesz már a manhattani ikertornyok lerombolásának. Ennyi idő után senki nem gondolna arra, hogy máig lehetnek új halálos áldozatai a támadásnak. Pedig az MTI híre szerint, melyet a New York Post cikke alapján közölt, ha nem is maga a támadás, de a következményei felelősek közel kétezer ember haláláért az elmúlt 2-3 évben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Professzorok Batthyány Köre (MTI OS): Tudta?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Biden: Nem kell komolyan venni Trumpot (videó)]]> Személyesen igyekezett megnyugtatni az amerikai alelnök a balti államokat arról, hogy nem kell komolyan venni Donald Trump NATO-val kapcsolatos kijelentéseit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puccskísérlet: megdicsérte a török kormányfő Magyarországot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gajdics Ottó (Magyar Idők): Elemi érdek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Migránsok támadtak fiatalokra Szabadkán]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Tiszteletben kell tartani a puccskísérletre adott török válaszokat]]> Kritizálta a puccskísérlet utáni tisztogatásokra adott kritikákat Szijjártó Péter Ankarában, ahová a puccskísérlet miatt szolidaritásból érkezett a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó szerint tiszteletben kell tartani azt a választ, amit a török kormány a történtekre ad. A magyar tárcavezető megígérte azt is: megvizsgálják azokat a magyarországi szervezeteket, amikre a török hatóságok felhívták a figyelmet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán megerősítette: valóban Trumpot támogatja]]> Egy brazil lapnak adott interjúban Orbán Viktor egyebek mellett lehetetlennek nevezte a törökök uniós vízummentességét, ugyanakkor kiállt Erdoğan és a török kormány mellett. A miniszterelnök ismét elutasította a migrációt és méltatta a magyar határvédelmet is. A lap arról is írt: a magyar kormányfő megerősítette, hogy Donald Trumpot támogatja, mert az ő tervei lennének számunkra a legjobbak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Gergely (Kötőszó): A politikusról tettei alapján derüljön ki, hogy keresztény ]]> [...] Bővebben!
]]>