<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Szíriáról tárgyalt a török, az orosz és az iráni külügyminiszter]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Netanjahu: Eltávolítjuk a beszivárgott migránsokat]]> Izrael hónapokon belül bezárja Holot nevű menekülttáborát és deportálja a bevándorlókat. Benjámin Netanjahu kijelentette: előbb falat kellett építeni a bevándorlók megfékezésére, de most már a „beszivárgók” eltávolításuk a cél.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tovább emelkedett Emmanuel Macron tetszési mutatója]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Betiltották a német meleg filmfesztivált Törökországban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hatalmas részvétel várható a katalán választásokon]]> Nem lehet mondani, hogy Katalóniában politikai apátia uralkodna: 82 százalékos részvétel várható a választásokon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrán oktatási miniszter: Nem zárjuk be a nemzetiségi nyelvű iskolákat ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[​Platinalakodalmára készül a brit uralkodó és férje]]> Hétfőn ünnepli platinalakodalmát II. Erzsébet királynő és 96 éves férje, Fülöp edinburgh-i herceg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Krómer István (Magyar Idők): A Nagy Testvér beavatkozik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putsay Gábor (Magyar Hírlap): Hamisan szól a vészharang]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Magyarország oktatási és gazdasági megállapodásokat kötött Thaifölddel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Gergely: A kerítés maga a szolidaritás]]> A kerítés maga a szolidaritás mert Magyarország ezzel „megkíméli” a Nyugatot a bevándorlóktól – mondta Gulyás Gergely.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csizmadia Ervin (Vendégszerző): A kétfajta identitásról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mórocz Zsolt (Vendégszerző): Létezik-e Soros?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Visszatér Libanonba a lemondott miniszterelnök]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tömegek követelik Mugabe távozását]]> Több ezren gyűltek össze szombaton Robert Mugabe hivatala előtt, hogy a zimbabwei elnök távozását követeljék. A demonstrációra a hadsereg és a kormánypárt is áldását adta, a BBC tudósítója szerint népünnepélyre hasonlít.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meghalt az AC/DC ritmusgitárosa]]> A zenész az elmúlt években demenciában szenvedett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meleg szexen értek egy konzervatív politikust]]> A családi értékekkel kampányoló Wes Goodman ohiói republikánus képviselő lemondott az eset után.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balog Zoltán: A határon túli közösségek megerősödését kell segíteni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fény az éjszakában: meteor világította be a tájat Lappföldön]]> Nappali fényességet okozott egy éjszaka lezuhant meteor Finnországban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ady Endrére emlékeznek Érmindszenten]]> Ady Endréről emlékeztek meg szombaton a költő-író születésének 140. évfordulója alkalmából szülőházánál Érmindszenten.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Zsolt: Mindent megteszünk az ukrán helyzet rendezése érdekében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tőkés: Reprezentatív román-magyar párbeszédre lenne szükség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elismerte a Jobbik szóvivője, hogy hazudott]]> Mirkóczki Ádám azért hazudott, mert Apáti István a sajtótájékoztató előtt félretájékoztatta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem tetszik Gyurcsánynak az Orbán-Putyin kapcsolatépítés]]> Gyurcsány Ferenc szerint kimondatlanul ott van az a fajta lelki rokonság, amelyik az „autoriter Putyin elnököt és az autoriter Orbán miniszterelnököt összeköti. Ha úgy tetszik, a zsák megtalálta a foltját”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A legrégibb ismert ausztrál ember maradványai visszakerültek törzséhez ]]> A 42 ezer éve élt Mungo Man, a legrégibb ismert ausztrál ember maradványai pénteken visszatértek törzséhez.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lóránt Károly (Magyar Hírlap): Arisztotelész megmondta]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi: Az Európai Bizottság szerint nincs „Soros-terv”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ Merkel: Küzdeni kell a kormányalakításért]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrán miniszterelnök: Senki sem beszélhet zsaroló hangnemben Ukrajnával]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: A magyar modell működik, nem cseréljük le]]> A saját modelleket értéknek kell tekinteni, „mi magyarok sem akarjuk lecserélni a magunk modelljét” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az EU szociális csúcstalálkozóján, pénteken a svédországi Göteborgban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ezért csökken az influenzaoltás hatékonysága]]> Már a felvetés is meghökkentő lehet a legtöbbünk számára, hiszen nemigen hallunk arról, hogy bármi gond lenne az influenza elleni oltások hatékonyságával. Mégis a Medicalonline cikke szerint az utóbbi években világszerte jelentősen romlott ez a mutató, különösen a H3N2 altípus esetén, ahol ez már csak 33 %-os.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Még 15 év után is kiújulhat a mellrák]]> A mellrák a leggyakoribb daganattípusok egyike, így a legtöbbünk ismer olyan embert, aki átélte ezt a betegséget. Így közismert az is, hogy sokan szívszorongva várják az ötödik év végét, amikortól gyógyultnak számítanak, nem várható, hogy kiújul a daganat. Sajnos egy új, nagy léptékű kutatás cáfolni látszik ezt a reményt az MTI híre szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már az érelmeszesedésről is a baktériumok tehetnek?]]> Még ma is széles körben tartja magát az a nézet, hogy az érelmeszesedésért elsősorban az egészségtelen, zsíros étrend a felelős, az orvosok napjainkban is zsír- és koleszterinszegény diétát javasolnak ilyen tünetek esetén. Pedig már jó ideje tudnivaló, hogy nem az élelmiszerekből származó koleszterin felelős a betegségért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Paradise-iratok már nem férnének el egy pendrive-on]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kórházban kapott maláriát az olasz kislány]]> Egyre rosszabb vélemény alakul ki Magyarországon, sajnos sokszor nem alaptalanul, a hazai kórházi higiéniával kapcsolatban. Ugyanakkor a 24.hu tudósítása alapján úgy tűnik, máshol, jelesül például Olaszországban, sincs minden rendben ezen a téren, s ez nemrégiben tragédiához is vezetett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jól válaszd meg mikrobáidat!]]> Legtöbbször eszünkbe sem jut, sokan nem is tudják, hogy az emberi szervezet sok milliárdnyi mikrobával (baktériumokkal, gombákkal, vírusokkal stb.) él együtt, sőt ezek az élőlények súlyunknak 2-3 százalékát teszik ki, számszerűen több van belőlük bennünk és rajtunk, mint emberi sejt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már a gombafertőzések is rezisztenssé válhatnak]]> Az antibiotikumokra rezisztens baktériumok jelentette veszéllyel egyre többen vannak tisztában. Mi is sokszor foglalkoztunk már ezzel, hiszen ha nem sikerül megfelelni találni erre a kihívásra, az orvostudomány visszasüllyed a XIX. századi szintre, s manapság hétköznapi betegségek is halálos kimenetelűvé válhatnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ablonczy Balázs (Facebook): Nekem a reformáció]]> Benne vagyunk valamiben, amiért mások az életüket adták, vitatkoztak, szenvedtek, petícióztak, betűt szedtek és adakoztak: nekünk már csak el kell kapni a buszt, hogy odaérjünk vasárnap tízre. Nem érünk oda.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Walter E. Williams (austrian.economicblogs.org): A túlnépesedés egy megtévesztés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Steve Bannon (youtube): Gazdasági nacionalisták vagyunk]]> [...] Bővebben!
]]>