<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Tóásó-ügy: utólag keménykedik Bolívia]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiállt az EU-USA szabadkereskedelmi szerződés mellett a GMO-párti cseh elnök]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hadat üzent az EU a nejlonzacskóknak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Izrael sikertörténet” – Shlomo Avineri a Mandinernek]]> 1948-ban egyértelműen a zsidó állam volt a gyengébbik fél, de ma Izrael jobb helyzetben van, mint valaha; Obama és Netanjahu viszont tényleg nem bírják egymást – mondja a Mandinernek Shlomo Avineri. Az 1933-as születésű izraeli politológus professzorral a 22. Nemzetközi Könyvfesztiválon beszélgettünk abból az alkalomból, hogy magyarul is megjelent Herzl Tivadarról és a zsidó állam alapításáról írt könyve. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[B. Boogieman (Tutiblog): Hillary for prez? (I. rész)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Éden Hotel: médiahatósági eljárás indult, az EU-t is bevonják]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az egyiptomi beduinok is harcba szálltak az Iszlám Állam ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Magyarország a paradicsom Afganisztánhoz képest” (videó)]]> „Magyarországon mindent megkaptam, amire a saját országomban egyáltalán nem volt lehetőségem” – mondta az Indexnek Dariush Rezai, aki Afganisztánból menekült Magyarországra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alapjogokért Központ (Alapjogokért Központ): Biztonságos országok listája lehetne a menekültügyi konzultáció eredménye]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zavargások: rendkívüli állapotot hirdettek Baltimore-ban (videó)]]> Súlyos zavargásba csapott át egy tüntetés Balitmore-ban, melyet egy rendőri intézkedésbe belehalt fekete férfi temetése kapcsán tartottak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó György (Danube Institute blog): Nyilvános megszégyenítések − a kalodától a közösségi médiáig]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrán szélsőségesek fenyegették meg a Jobbikot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nepáli földrengés: már csak egy magyart keresnek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bejelentkezett Ukrajna az EU-ba (videó)]]> Petro Porosenko ígéretet kért arra, hogy ha Ukrajna teljesíti a csatlakozási feltételeket és a reformokat, akkor teljes jogú tagja lehessen az EU-nak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A szerk. (Népszabadság): Győzelem]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dévényi István (Válasz.hu): Ki szeretné, ha hat fekete fickó a gyerekét fenyegetné?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Folytatja a telepépítést Izrael (videó)]]> Olyan területen építene újabb két telepet Izrael, amit a nemzetközi közösség nem ismer el izraeli területnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A nepáli áldozatoknak gyűjt a Vöröskereszt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lord Valdez (Liberatórium): Ha nincs probléma, csinálunk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Román civil szervezet kérte számon Johannist a kisebbségi jogok kapcsán]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiszelly Zoltán (Mozgástér): Gyurcsány, a kiválasztott]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megfontolja az euró bevezetését Csehország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áder János részvétét fejezte ki a nepáli elnöknek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pál Benedek (Danube Institute): Az állami cenzúra nem, de az egyetemi cenzúra elfogadható?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több ezer brit kkv állt ki a konzervatív kormány mellett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megint büntetnék a munkakerülést Oroszországban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áder nem megy a moszkvai ünnepségre, Fico igen]]> Nem fogadja el Áder János köztársasági elnök Vlagyimir Putyin orosz elnök meghívását a moszkvai győzelem napi katonai parádéra, helyette a moszkvai nagykövet képviseli Magyarországot az eseményen. Elmegy viszont az ünnepségre Robert Fico szlovák miniszterelnök, Milos Zeman cseh elnök és Alekszisz Ciprasz görög kormányfő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így szabadult ki Tóásó Előd Bolíviából – interjú Lukács Csabával]]> Politikai krimibe illő körülmények között, de teljesen törvényesen „szabadították ki” Tóásó Elődöt Bolíviából a magyar külügy segítségével. Nem volt titkosszolgálati akció, noha komoly szervezést és titkolózást igényelt a lépés. Hogy miért, arról a Tóásó Előddel utazó, a menekítést szervező Lukács Csaba, a Magyar Nemzet és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa számolt be a Mandinernek Frankfurtból, a budapesti gép felszállása előtti percekben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Folyik a mentés a lavinák sújtotta Mount Everesten (videó)]]> Újabb lavinákat indított el a Mount Everesten a vasárnapi utórengés. A helikopterek súlyosan sérült alpinistákat menekítettek le a hegyről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nepáli földrengés: 24 magyarral még keresik a kapcsolatot]]> A hétvégi földrengés idején 48 magyar állampolgár tartózkodott Nepálban, közülük 24 emberrel még keresik a kapcsolatot – mondta el az M1-en Vajda Andrea újdelhi vezető magyar konzul. Vasárnap esti hivatalos közlések szerint meghaladta a 3300-at a himalájai földrengés halálos áldozatainak száma.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hegyi Gyula (Népszava): Judáspénz az ellenségtől?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[D. Horváth Gábor (Magyar Nemzet): Éljen Lukács és a baptisták!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin kaukázusi terroristák támogatásával vádolta meg az Egyesült Államokat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar konzul: További magyarok vannak még Nepálban]]> Egy másik magyar turistacsoport is Nepálban tartózkodott a földrengés idején – mondta egy családtag közlésére hivatkozva Vajda Andrea újdelhi vezető magyar konzul az M1-en. A csoportban heten vannak. Ez azt jelenti, hogy összesen 12 magyarral nem tudták felvenni a kapcsolatot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beszakadt a színpad előadás közben egy amerikai gimnáziumban (videó)]]> Diákok előadása közben szakadt be a színpad egy amerikai gimnáziumban. Többen sérültek meg, miután néhány másodperc alatt a színpadon lévő összes diák bezuhant a zenekari árokba.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ulfkotte: Mindegy, mit csinál Magyarország, rossz a sajtója]]> A pénz, a hatalom és a befolyás mozgatja a világot, és az újságírók is ennek rendelik alá magukat – állítja Udo Ulfkotte német újságíró, a Frankfurter Allgemeine Zeitung volt munkatársa, aki könyvet írt arról, hogyan fizettek neki milliárdosok és lobbisták, hogy cserébe jókat írjon idegen hatalmakról. Ulfkotte Soros Györgyről és Magyarország nyugati médiavisszhangjáról is beszélt a budapesti könyvbemutatón – magyar kiadója egyébként a Hit Gyülekezetéhez köthető. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ Iszik vagy vezet? Ha semmit nem ivott, ne üljön volánhoz!]]> Nevetségesen hangzik a cím, ugye? Pedig brit kutatók szerint a túl kevés folyadékot fogyasztók ugyanolyan veszélyesek az utakon, mint az ittas vezetők. Lehet, hogy új típusú szondát kell forgalomba hozni hamarosan?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Burgtheater válaszolt Vidnyánszky levelére]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Demokráciaféltés: osztrák véleményvezér kritizálja a Burgtheater pesti akcióját]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Visszautasítja a Vatikán a homoszexuális francia nagykövetet]]> [...] Bővebben!
]]>