<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Skót kormányfő: London ne szóljon bele a skótok döntéseibe!]]> London nem akadályozhatja meg az újabb skót függetlenségi népszavazást, ha ennek kiírásáról dönt a skót parlament, mondta vasárnap Nicola Sturgeon skót miniszterelnök. A választók többsége a függetlenségre szavazna.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az FPÖ az EU-kilépésről népszavaztatná Ausztriát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Magyarország képviseli a rendet a rendetlen Európában]]> Orbán Viktor egy vasárnapi rendezvényen úgy fogalmazott: Magyarország ma a rendet képviseli az egyre inkább rendetlenné váló Európában. Szerinte a brexit azt jelenti, hogy az angolok nem kérnek többé a kioktatásból, elegük lett a bizonytalanságból. Orbán szerint az EU most gyorsan meg fog változni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU alapítói sürgetik a brit kilépést (videó)]]> Az Európai Unió hat alapító államának külügyminiszterei összeültek szombaton Berlinben, hogy a brit népszavazás eredményéről egyeztessenek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kapelner Zsolt (Kettős Mérce): Sötét napok a Brexit után]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merényletet terveztek a magyar-belga meccs idejére]]> A belga RTL televízió jelentése szerint Belgiumban terrortámadást terveztek a vasárnapi magyar-belga EB-nyolcaddöntő idejére. A merényletre készülő feltételezett dzsihadistát őrizetbe vették, ezt a belga szövetségi ügyészség megerősítette.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkezdődött az újabb skót függetlenségi népszavazás előkészítése]]> A skótok továbbra is az EU-ban maradnának, ezért haladéktalanul tárgyalásokat kezdenek Brüsszellel – szögezte le a skót miniszterelnök szombaton. Nicola Sturgeon ugyanakkor kijelentette: megkezdődtek az újabb skóciai függetlenségi népszavazás kiírásának jogi előkészületei.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bejelentette lemondását a brit EU-biztos]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[1,2 millióan követelik az újabb népszavazást Nagy-Britanniában]]> Egy nap alatt 1,2 millióan adták a nevüket ahhoz az online petícióhoz, amelyben egy újabb Brexittel kapcsolatos népszavazás kiírását követelik az aláírók. London függetlensége mellett pedig eddig 120 ezren foglaltak állást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eörsi Mátyás (Facebook): Háború lesz.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Die Welt: Schäuble már a Huxittól tart]]> A német pénzügyminisztérium már az EU-ból való esetleges magyar, osztrák, finn vagy francia kilépés miatt is aggódik - állítja a die Welt egy birtokába került jelentésre hivatkozva. Schäuble-ék nem szeretnék, ha az angolok feltétel nélkül, automatikusan hozzáférést kapnának a belső piachoz, mert ez más tagállamokat is felbátorítana.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Brexit ellen tüntetnek Skóciában (videó)]]> A Brexit ellen tüntettek Skócia fővárosában, Edingburgh-ban. A skót parlament épülete előtt több száz ember gyűlt össze.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obama szerint a Brexit nem változtat az amerikai-brit viszonyon]]> Nagy-Britannia kilépése nem változtat a különleges amerikai-brit kapcsolatokon – jelentette ki Barack Obama pénteken. Az amerikai elnök szerint ugyanakkor a nagy-britanniai voksolás egyfajta válasz volt a globalizálódás keltette változásokra és kihívásokra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Brexit: mégis van élet az EU-n kívül]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horváth Gábor (Népszabadság): Bye, bye, London!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér: Magyarország marad az EU-ban]]> Az Egyesült Királyság kilépésével csökkent azon országok politikai ereje, akik ellenzik az unió egyesült államokká való alakítását – mondta el Kövér László pénteken az MTI-nek. Az Országgyűlés elnöke ugyanakkor kijelentette: Magyarország nem szándékozik távozni az EU-ból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kardos Gábor: Orbán is úgy járhat, mint most Cameron]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lebutított intelligenciák]]> Az utóbbi két-három évben nagyon „divatos” lett a mesterséges intelligencia. Játékokkal kapcsolatban is egyre gyakrabban emlegetik, talán áttörésről is beszélnek. Pedig a kifejezés mást jelent ott, mint a valóságban…
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A szerk. (Népszabadság): Most, hogy eldobták, fogják megérezni, mit jelent az EU]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A britek nélkül is tanácskoznak az EU-csúcson a tagállami vezetők]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A franciáknak csak 35 százaléka lépne ki az EU-ból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új európai szerződést szorgalmaz Sarkozy]]> Nicolas Sarkozy öt pillért javasolt az új szerződéshez: az EU külső határainak megerősítését, az eurózóna gazdasági kormányának beindítását, az EU kompetenciáinak mintegy tíz stratégiai pontban való meghatározását, a korábbiaknál jobb intézményi működést, valamint az EU további bővítésének leállítását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brexit: tömegek akarnak új népszavazást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Londoni nagykövet: Egyelőre nincs teendője a magyaroknak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Kettős Mérce): A Brexit csak az utolsó figyelmeztetés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Földes András (Index): Elkezdődött az emberi hülyeség új korszaka]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Gergely (Mandiner): Mit csináljunk a Brexit-szavazás után?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Clintonra fog szavazni Bernie Sanders]]> A demokrata jelöltségért Hillary Clinton ellen küzdő, de végül alulmaradt apsiráns, Bernie Sanders pénteken reggel, a MSNBC csatornán azt mondta: Clintonra fog szavazni, és mindent meg fog tenni, hogy ne Donald Trump győzzön.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vlagyimir Putyin (BBC): Természetesen közelről figyeltük a történteket]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Oroszország brit kapcsolatainak javulását várja a Brexittől]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Anne Applebaum (Twitter): Oroszország elnyerte jutalmát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csontritkulásra fejlesztették, de a mellrákot is megelőzheti]]> Ausztrál kutatók jutottak arra a felismerésre, hogy az a gyógyszer, mely már hatásosnak mutatkozott a csontritkulás kezelésében, megelőzheti a mellrák egy különösen agresszív fajtájának kialakulását-számolt be róla az MTI.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lélegzetelállító vizuális trükkök a Trónok Harcában (videó)]]> Dublőrre másolják a színész arcát, daruból csinálnak sárkányt, seregeket varázsolnak a semmiből. Elképesztő vizuális effekteket vetett be a Trónok Harca sorozat Emmy-díjas stábja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megfagyunk vagy megsülünk a világvégén?]]> Zárt vagy nyitott, szűkül vagy tágul a világegyetem? Kései utódaink szétégnek, vagy megfagynak? Mennyi ideig marad fenn az élet az univerzumban, fejlődhet-e a végtelenig? Hogyan befolyásolhatjuk, befolyásolhatjuk-e egyáltalán a kozmikus evolúciót? Milyen irányban halad, milyen lehetőségeket kínál fel?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[MNO: Nem volt Rogán-interjú a Bildben]]> Egyelőre nem jelent meg az az interjú a Bildben, amelyet állítólag Rogán Antal adott a német bulvárlapnak, és amelynek megjelenését korábban hétfőre várta a kabinetiroda – írja az MNO.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Saját autója ütötte el a Star Trek sztárját]]> Balesetet szenvedett és elhunyt Anton Yelchin, a rebootolt Star Trekben Chekovot alakító fiatal színész. A huszonhét éves Yelchin a rendőrségi jelentés szerint magát ütötte el: saját háza felhajtóján a visszaguruló autó nyomta neki a kerítésnek és a postaládának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU-ban már gyerekek is kaphatnak génterápiát]]> Egy ritka genetikai eredetű kór génterápián alapuló kezelését engedélyezte a Európai Gyógyszerügynökség az Origó híradása szerint. A módszer gyógyulásra ad esélyt egy olyan betegségben, melynél eddig csak szigorú elzártságban, de így is csak korlátozott ideig maradhattak életben az érintett gyerekek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ferenc pápa: A menekültek olyan emberek, mint mi ]]> A menekültek 20-ai világnapjára is emlékeztetett vasárnapi beszédében a katolikus egyház feje. Ferenc pápa szerint A menekültek olyan emberek, mint mi, őket a háború megfosztotta otthonuktól, munkájuktól, rokonaiktól és barátaiktól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pakisztáni migráns támadt késsel egy nőre Budapesten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A pszichét is megbetegítheti a légszennyezés]]> Világszerte egyre több városban okoz komoly egészségi problémát a szennyezett levegő. Ismert dolog, hogy Kínában már a palackozott tiszta levegő is népszerűvé vált a ilyen okok miatt. Viszont az, hogy a légszennyezés nemcsak légzési vagy szív-érrendszeri rendellenességet okozhat, hanem gyerekeknél mentális gondok is felléphetnek emiatt, már sokkal meglepőbb információ.
[...] Bővebben!
]]>