<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Az orosz külügy megint beszólt az USA-nak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Román-magyar: Csak a magyarok voltak rasszisták az UEFA szerint]]> Szektorbezárással és pénzbírsággal sújtotta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága az október 11-i botrányos román-magyar Eb-selejtezőn történtek miatt a román és a magyar szövetséget, de rasszizmus miatt csak a magyar szurkolókat büntették.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A NATO-főtitkárnak nem tetszenek a tervezett kelet-ukrajnai választások]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Porosenko ismét Jacenyukot tenné meg miniszterelnöknek]]> Petro Porosenko ukrán elnök azt javasolta a mögötte álló és a nevét viselő pártszövetség leendő képviselőcsoportjának, hogy Arszenyij Jacenyuk miniszterelnököt jelöljék ismét a kormányfői posztra. Ezt az államfő pénteken közölte a Twitteren.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó fokozná a gazdaságdiplomáciai jelenlétet a Nyugat-Balkánon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Quo vadis, Fidesz?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Madrid a nemzeti konzultációt se engedné Barcelonának (videó)]]> A katalán függetlenségről szóló népszavazás blokkolása után a most indított nemzeti konzultációt is megakadályozná a Spanyol Államtanács.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Neelie Kroes is örül az internetadó visszavonásának]]> Örömét fejezte ki Neelie Kroes az internetadó visszavonása miatt. Kroesnak egyébként a péntek az utolsó munkanapja EU-biztosként, hiszen szombaton feláll az új Bizottság.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szombattól jön a kettős többségi szavazás a Tanácsban]]> November elsején lép életbe a Lisszaboni Szerződés azon rendelkezése, amely átalakítja a döntéshozatal szabályait a tagállamok minisztereit tömörítő Tanácsban. Ettől kezdve a százalékos szavazatarány mellett a népességszám is szerepet játszik majd a minősített többségi szavazásnál.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Ervin (NOL): Handlédiplomácia]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb orosz „segélykonvoj” érkezett Ukrajnába]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német külügyminiszter: természetesen aggódunk a magyar helyzet miatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Index: Kiadhatnák az amerikaiak a kitiltottak listáját, ha akarnák]]> Az Index utánanézett az amerikai ügyvivő által hivatkozott törvényhelynek, amely főszabályként megtiltja, hogy a kitiltottak személyét felfedjék. A szakasz viszont egy kivételt is tartalmaz, miszerint a külügyminiszter egyedi esetekben engedélyezheti külföldi kormányoknak az adatok kiadását, ha azt bűnüldözési célok indokolják, és az adott bűncselekményt Amerikában is üldözik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A télen kap gázt Ukrajna az oroszoktól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deutsch Tamás (Magyar Hírlap): Magyarország az ügyeletes bibliai utálatos az unióban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Honvédkórházban gyógyulnak ukrán katonák]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Moszkva megvédi Budapestet Amerikától]]> Az orosz külügyminisztérium helytelennek és a diplomáciai gyakorlatban elfogadhatatlannak nevezte, hogy André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője nyilvánosan kritizálta azt az országot, ahová akkreditálták.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Bloombergben védték az internetadót]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiállt a független Ukrajna mellett a V4]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerika lehagyja az euróövezetet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány: Az EU korlátozza a kormány döntési jogát az uniós források esetében!]]> A DK delegációja nagykövetekkel és ügyvivőkkel – többek közt André Goodfriend amerikai ügyvivővel – találkozott a parlamentben, ahol arról beszéltek az ide delegált diplomatáknak, hogy Magyarország 35 éve nem volt ilyen elszigetelt, mint ma. A DK Jean-Claude Junckernél kezdeményezi, hogy korrupció gyanúja esetén korlátozzák a magyar kormány jogát, hogy szabadon dönthessen az uniós forrásokról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német gyerekeknek magyarázzák a magyar internetadót]]> A német ZDF csatorna gyerekeknek szóló híradójában megint magyar üggyel foglalkozott: az internetadót és az adó elleni tüntetést mutatták be.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Válasz.hu): Csak a Fidesz?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A brit külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó]]> Szijjártó Péter és Philip Hammond egyetértettek abban, hogy Európának csökkentenie kell energiafüggőségét; és abban is, hogy a nemzeti energiastratégiák meghatározását nemzeti hatáskörben kell tartani.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tízezrek tüntetnek az új alkotmány ellen Burkina Fasóban (videó)]]> A nyugat-afrikai országot 27 éve vezető Blaise Compaoré elnök azért akarja módosítani az alkotmányt, hogy tovább kormányozza az országot, ami a népnek nem igazán tetszik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Băsescu: Románia és Moldova egyesülni fog]]> Románia és a Moldovai Köztársaság egyesülni fog, amikor a románok többsége mindkét országban ezt akarja majd, mert senki sem veheti el egy néptől azt a jogot, hogy egyesüljön – jelentette ki Traian Băsescu román államfő a moldovai közszolgálati televízióban. Hozzátette: a két országot ugyanaz a nép lakja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stefano Bottoni: Lehet a nyugaton kívül élni, csak rosszabb]]> Magyarország imázsát rendbe kellene tenni, mert ötven éve nem volt ilyen rossz Magyarország külföldi megítélése – mondja Stefano Bottoni, az MTA Történettudományi Intézetének főmunkatársa, akinek nemrég jelent meg magyarul az olasz közönség számára írt kötete Kelet-Európa 1944 utáni történetéről. A félig magyar, félig olasz származású, magyar anyanyelvű történész úgy véli: míg számos kérdés elválasztja Nyugat- és Kelet-Európát, vannak közös problémáink a demográfia, a bevándorlás és a romakérdés ügyében. Bottoni szerint a kelet-európai társadalmak egyszerűen hagyományosabb szerkezetűek, amit nem lehet csak úgy megváltoztatni, még a kommunistáknak sem sikerült, így az a kérdés, elfogadja-e ezt a nyugat?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Válasz.hu: Orosz bombázók repültek be az európai légtérbe]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Ákos Gergely (Mandiner): Egyedül a világ ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Folytatódnak az EU-ukrán-orosz gázártárgyalások Brüsszelben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deutsch: Sehol sem tökéletes a demokrácia (videó)]]> Magyarország egy normális demokrácia – mondja Deutsch Tamás a Hír TV-ben, hozzátéve: ő is ellenzi a netadót.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sayfo Omar (Demokrata): Mi folyik a világban?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jubilált Erdélyben a katolikus bibliatársulat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem sért emberi jogokat a kommunista funkcionáriusok kizárása a közéletből]]> Petre Naidin román politikus azért fordult a Strasbourgban működő Európai Emberi Jogi Bírósághoz, mert mikor 2004-ben harmadszor indult volna a választáson és átvilágították, kiderült, hogy a hetvenes években a Securitate-nak dolgozott, ekként pedig nem viselhet közhivatalt. Naidin kártérítést kért Romániától, de a strasbourgi bíróság szerint nem jogsértők az ilyen lusztrációs rendelkezések.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A magyar médiaszabályozásról tartottak meghallgatást az EP-ben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kasper bíboros tagadja az afrikaiakat lenéző interjút]]> Tagadja Walter Kasper bíboros, hogy interjút adott volna a Zenit hírügynökségnek kedd este, amelyben azt állította volna, hogy nem szabad az afrikai püspökökre hallgatni. Az újságíró azonban nyilvánosságra hozta a hangfelvételt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pénzgyűjtés egy jó ötletre – Hogy működik a crowdfunding Magyarországon?]]> Crowdfundinggal, azaz a közösségi finanszírozás segítségével gyűjtenek kezdő vállalkozások, művészek, sőt, már a hármas metró felújítására is beindult egy ilyen kampány. De miért éri meg egy vadidegen ötletét csak úgy támogatni? Ki hova adózik és mi van, ha átvernek? Halálraítélt-e a modell Magyarországon, ahol senkinek sincs „fölösleges” ötezer forintja? Riportunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Czene Gábor (Népszabadság): Meghökkentő mentalitás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kasper bíboros: A pápa családjában is van probléma]]> „Afrika problémáit mi nem tudjuk megoldani. De nem nekik kéne nekünk megmondani, hogy mit kell tennünk” – nyilatkozta a Zenit római hírügynökségnek Walter Kasper német bíboros, a Rómában zajló rendkívüli püspöki szinódus egyik vezér alakja. Kasper hozzátette: csak a német helyzetet ismeri, de úgy tudja, még Ferenc pápa családjában is van példa az elváltak és újraházasodottak áldozásának problémájára. Kaspert már bocsánatkérésre szólították fel az afrikaiakra vonatkozó megjegyzései miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Földforgalmi törvény: kötelezettségszegési eljárást indít a Bizottság]]> Csütörtökön úgy döntött az Európai Bizottság, hogy kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az új földforgalmi törvény miatt, amely ugyan feltételekhez kötve lehetővé teszi a tagállami állampolgárok földvásárlását, de bizonyos körben jelentősen korlátozza a használati jogokat.
[...] Bővebben!
]]>