<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Ötven évre Böjte atyáéké a keresdi Bethlen-kastély]]> A Bethlen-család azzal a feltétellel bízta ötven évre a Dévai Szent Ferenc Alapítványra a várkastélyt, hogy rendbe teszik a leromlott állapotban lévő épületet, és a köz hasznára működtetik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fokozódik az antiszemitizmus Németországban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lengyelország több NATO-jelenlétet akar a területén]]> Lengyelországban az ukrán válság nyomán előtérbe került az észak-atlanti együttműködés, vezető politikusok a NATO katonai jelenlétének megerősítését szorgalmazzák, a lakosság többsége pedig támogatja a szövetséges alakulatok állomásoztatását az országban. Radoslaw Sikorski lengyel és Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter egyetértettek abban, hogy az orosz-ukrán konfliktus nyomán a szövetségesek átértékelik a helyzetet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kilőtték Gáza egyetlen erőművét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több helyen is tiltakoznak az ukrajnai mozgósítás ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vári György (Világtérkép): Van-e a háborúnak jövője?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gázai parkot talált el egy rakéta]]> Nyolc gyerek és két felnőtt vesztette életét, amikor hétfőn találat ért egy gázai parkot. A felek egymást vádolják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Anna (MNO): Humanitárius tűzszünet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Sírva sír az éjszakában − Veszélyben a közel-keleti keresztények]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bokros Lajos (Facebook): Újabb döfés a határon túli magyarok hátába!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor: A munkaalapú állam korszaka következik (beszéd, Tusványos 2014)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bár lemondott, megint Jacenyuk az ukrán kormányfő]]> Múlt heti lemondása után hétfőn ismét munkába állt Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfő és felszólította a parlamentet, hogy rendkívüli ülésen fogadja el azokat a kormányjavaslatokat, amelyeket előző héten még csak napirendre sem tűzött.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az ENSZ Biztonsági Tanácsát bírálja Izrael]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Román történész: Románia tanulhatna a magyar nemzetpolitikából]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stratégiai jelentőségű települést foglalt vissza az ukrán hadsereg]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tüntettek az izraeli-palesztin háború ellen Brüsszelben (videó)]]> Ezrek demonstráltak Brüsszelben az izraeli-palesztin háború miatt: egyszerre voltak palesztin- és izrael-párti tüntetések a városban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Izrael korlátozott tűzszünetet tart a gázai harcokban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[B. Boogieman (Tutiblog): A liberális államról és a várható hisztiről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Heisler: Izrael tolerálta a legtöbbet a Földön (videó)]]> Heisler András Mazsihisz-elnök szerint nincs ma a Földön még egy olyan ország, ami annyit tolerált volna, mint Izrael, ám a Hamásznak a zsidó állam elpusztítása a célja, bármi áron.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Libéria: A határt is lezárják az ebola miatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar érdekeltség az afrikai gyémántbányában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Háború Líbiában: az ország elhagyására szólítanak fel az európai országok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A brit parlament előtt az asszisztált öngyilkosság kérdése]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Hamász elfogadta a 24 órás tűzszünetet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lendületben az osztrák szélsőjobb]]> A közvélemény-kutatások szerint Ausztriában hónapok óta a szélsőjobboldal vezet a nagykoalícióban kormányzó szociáldemokraták és néppártiak előtt. Ha így folytatódik, Heinz-Christian Strache lehet a következő osztrák kancellár.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy nap kihagyás után ismét Gázát lövi Izrael]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csecsen szankciók nyugati politikusok ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tőkés László: Nincs újabb 25 évünk várni az autonómiára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tusványos: Orbán a bosszú nemes formájáról (videó)]]> A 2014-es választásokon elnyerték méltó büntetésüket a határon túli magyarok állampolgársága ellen szavazó politikai erők Orbán Viktor szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Salát Gergely (Válasz.hu): Ázsia új erős embere]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Új államot építünk, ami nem liberális]]> Az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn. A kormányfő a Norvég Alappal kapcsolatos ügyek folytán kijelentette: egyes civilek esetében „külföldiek által fizetett politikai aktivistákkal van dolgunk”, akik külföldi érdekeket képviselnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lendvai Ildikó (Népszava): Nyuszi ül a fűben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): Média: Sok a hamis tudósítás Ukrajnáról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ferenc pápa is fogadta a halálra ítélt szudáni nőt]]> Ferenc pápa 13 órakor a Szent Márta-házban fogadta a korábban halálra ítélt szudáni keresztény nőt, Meriamot és családját, akik az olasz kormány segítségével elhagyták Szudánt, és az olasz külügyminiszter-helyettes kíséretében megérkeztek Rómába.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Reflexió): Keleti keresztények, nyugati nyugalom?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai vallási vezetők szólaltak fel a közel-keleti békéért]]> Az ír püspökök, valamint francia vallási vezetők is felhívást tettek közzé a Közel-Kelet békéjéért, utóbbi esetben keresztény, buddhista, zsidó és iszlám elöljárók szólaltak meg közösen. A moszuli szír-katolikus érsekségi palotát az Iraki és Levantei Iszlám Állam szélsőséges iszlamistái égették fel a hétvégén, a városban már nincsenek keresztények.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tusványos: határon túli keretet különít el a Médiatanács]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A népzenei diplomácia hatékony eszköz ]]> Az előadások után az volt az általános visszhang, hogy olyan élményben volt része a közönségnek a Bihari és a FolkEmbassy előadásán, amelyet korábban el sem tudtak képzelni. Több üzletember az előadások után jelezte, hogy a következő hetekben el szeretne utazni Magyarországra – mondta a kultúrdiplomácia jelentőségéről a Mandinernek hazánk pakisztáni nagykövete, Szabó István.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elindult a 25. bálványosi szabadegyetem]]> Ma is időszerűek a bálványosi folyamat alapgondolatai – mutatott rá Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, az erdélyi szabadegyetem és fesztivál egyik ötletgazdája kedden. Olyan ma is időszerű célokra hivatkoztak, mint Európa újraegyesítése, a közép-európai népek megbékélése, a kisebbségek kollektív jogai.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Henri Boulad SJ: Európa nem veheti magára a világ összes baját]]> Aki nem hajlandó integrálódni, azt haza kell küldeni – mondja az európai bevándorlásról Henri Boulad SJ egyiptomi jezsuita szerzetes, neves katolikus szerző. Boulad szerint a nyugati hatalmak eltérítették eredeti céljától az arab tavaszt, a törökök EU-s csatlakozása rémálom, és ugyanúgy szavazni kellene más országokban is a mecsetek, minaretek építéséről, mint Svájcban. Henri Boulad július 17-én, csütörtökön tartott előadást Budapesten a jezsuita Párbeszéd Házában, ezután beszélgettünk vele.
[...] Bővebben!
]]>