<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Kairóban a külügyminisztériumnál robbantottak (videó)]]> Legkevesebb ketten meghaltak Kairóban, mikor bombát robbantottak a külügyminisztérium épületénél. A merényletet jelenleg senki nem vállalta magára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A tűzszünet ellenére is vannak harcok Kelet-Ukrajnában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Takarókkal nem lehet háborúzni – Ukrajna felfegyverzését követeli a Washington Post]]> A washingtoni napilap a szerkesztőbizottság által jegyzett cikkben támadja Obamát, amiért túl puhán áll az ukrán konfliktushoz, és nem akarja tankelhárító fegyverzettel segíteni az oroszok elleni küzdelmet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiürítették pénteken a Fehér Ház egy részét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Wetzel Tamás (Magyar Hírlap): Az állampolgárság mint mentsvár]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Meg kell újítani a magyar külpolitikát]]> A magyar külpolitikát meg kell újítani az új világrend követelményeinek megfelelően, így a külpolitika feladatának a magyar gazdasági érdekek érvényesítésének kell lennie – mondta Szijjártó Péter a külügyminiszteri meghallgatásán. Szijjártó kinevezését külgazdasági és külügyminiszterré minden bizottság támogatta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Támadnak a rasszista melltartók! − Szebb új világ I.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt (Magyar Hírlap): Ítélet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kottász Zoltán (MNO): Jobb együtt?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fitch: Továbbra is vezető az USA gazdasága]]> Megerősítette pénteken az Egyesült Államok lehetséges legjobb, AAA szintű szuverén adósbesorolását a Fitch Ratings, stabil kilátással. A hitelminősítő szerint az amerikai gazdaság növekedési üteme meghaladja a legtöbb fejlett ipari gazdaságét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Visszatér a politikába Nicolas Sarkozy]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lemondott Skócia miniszterelnöke]]> Lemondott a sikertelen skót függetlenségi népszavazás után az ország miniszterelnöke, Alex Salmond. Salmond bízik abban, hogy Skócia nyertese lesz az új helyzetnek, de ehhez szerinte új vezetés szükséges.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiterjeszti a kettős állampolgárságot Németország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A magyar miniszterelnököt emlegette Clinton (videó)]]> Bill Clinton volt amerikai elnök Jon Stewart műsorában tért ki a magyar miniszterelnökre, akire szerinte hatással van az orosz mintájú autoriter kapitalizmus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): Európa Oroszországra lesz utalva]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ponta nem támogatja Székelyföld területi autonómiáját]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megreformálták a menekültügyet Németországban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Gábor (Jobbegyenes): Skócia – nem függetlenül, de szabadon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Cameron (The Spectator): I am a passionate believer in our United Kingdom]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Abelovszky Tamás (DiploMaci): Bosznia: Az al-Kaida és az IS utánpótlásbázisa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Scheiring Gábor (Dinamó Műhely): Skócia, és a poszt-neoliberális baloldal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Skócia nemmel szavazott a függetlenségre (videó)]]> A szavazók 55,3 százaléka szavazott Skócia elszakadása ellen a függetlenségi népszavazáson.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Helyes döntés a keleti nyitás (videó)]]> Gyöngyöshalász határában épül fel az indiai Apollo Tyres gumigyára, amely közel ezer munkahelyet fog létrehozni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„A pártoknak tanácsot adó civilek nem függetlenek” (videó)]]> Ezt a TASZ-ról mondta Pelczné Gáll Ildikó, aki azt sérelmezte, hogy civil szervezetek az európai liberálisok rendezvényén megjelennek és politikusoknak tanácsokat adnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Marihuánát fog termeszteni az olasz hadsereg]]> A kannabiszból fájdalomcsillapító gyógyszert készítenek majd súlyos betegeknek, a könnyű drogok legalizálásáról egyelőre nincs szó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Székely István Gergő (Ars Boni): Politika Erdélyben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miklós Gábor (NOL): Koalíció a kalifa ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sajnálja a skót eredményt a Jobbik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Navracsics lemondott külügyminiszteri posztjáról]]> Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter pénteken hivatalosan értesítette Áder János köztársasági elnököt és Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy lemond miniszteri megbízatásáról, mivel az Európai Bizottságban oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó biztosnak jelölték.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Skót népszavazás: nyert a függetlenségellenes tábor]]> Behozhatatlan előnyre tett szerint a függetlenségellenes tábor a skót népszavazás péntek reggeli részeredménye szerint. Az eredményt Alex Salmond skót miniszterelnök is elismerte.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lengyel posztumusz kitüntetést kapott Serédi Jusztinián és Lékai László bíboros]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem tudott dönteni a szlovák Ab az állampolgársági törvényről]]> A szlovák alkotmánybíróság formai okokból elutasította az állampolgársági törvény felülvizsgálatát, mely szerint elveszti szlovák állampolgárságát, aki más ország állampolgárságát felveszi. A testületben egyik vélemény mellett sem volt meg a többséghez szükséges hét szavazat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az ENSZ BT-hez fordul a kormány az iraki keresztények miatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté József (Balaton Barátai Márkaműhely): Miért jobb az Adria marketingje és médiahírneve Magyarországon, mint a Balatoné?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Élő adásban jelentette be, hogy fél éve van hátra (videó)]]> Dave Benton híradós kilenc éve az illionis-i WCIA-TV munkatársa. Csütörtökön élő adásban jelentette be, hogy halálos beteg, és legfeljebb hat hónapja van.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az iraki keresztényekért imádkoznak ma a katolikus templomokban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rómában épül a mormonok legnagyobb európai temploma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A halálos ágyán szentelték pappá William Carmonát]]> Előrehozták egy haldokló szeminarista pappá szentelését az Egyesült Államokban. Az 51 éves William Carmonát a kórházban, halálos ágyán szentelte pappá püspöke. Két nappal később elhunyt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szeptember 14-én imanap az üldözött keresztényekért]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meglátogatja az Európai Parlamentet a pápa]]> Ferenc pápa fel is szólal majd az Európai Parlament november 25-ei plenáris ülésén.
[...] Bővebben!
]]>