<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Tömegesen zártak ki tagokat a Vajdasági Magyar Szövetségből]]> Csütörtökön 82 olyan személyt zártak ki a Vajdasági Magyar Szövetségből, akik alapítói a Magyar Mozgalom nevű civil szervezetnek. Köztük van Szabadka polgármestere is, ami a VMSZ szabadkai gyengüléséhez is vezethet. Az új mozgalom nem akar párttá alakulni, politikai tevékenységet viszont fog folytatni, és az sem kizárt, hogy indulnak majd a szerbiai választásokon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bebizonyították Einstein elméletét (videó)]]> Történelmi jelentőségű felfedezést jelentettek amerikai tudósok, sikerült ugyanis igazolni Albert Einstein a gravitációs hullámokról szóló elméletét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kétezer menekültet csempésztek, elítélték őket]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Görög külügyminiszter-helyettes: Magyarország még egy takaróval sem segítette Athént]]> Orbán Viktorék csak vádaskodnak, de még egy takaróval vagy sátorral sem segítettek Athénnak a menekültválság kezelésében – mondta Nikosz Xidakisz külügyminiszter-helyettes a Népszabadságnak adott interjújában. Szijjártó Péter visszautasította a politikus kritikáját, szerinte Magyarország már hónapokkal ezelőtt javaslatot tett egy összeurópai erő létrehozására, mely meg tudná védeni Görögország déli határait.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Görög külügyminiszter-helyettes: Magyarország még egy takaróval sem segítette Athént]]> Orbán Viktorék csak vádaskodnak, de még egy takaróval vagy sátorral sem segítettek Athénnak a menekültválság kezelésében – mondta Nikosz Xidakisz külügyminiszter-helyettes a Népszabadságnak adott interjújában. Szijjártó Péter visszautasította a politikus kritikáját, szerinte Magyarország már hónapokkal ezelőtt javaslatot tett egy összeurópai erő létrehozására, mely meg tudná védeni Görögország déli határait.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ENSZ: A visegrádi országok mutassanak nagyobb szolidaritást a menekültekkel!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megerősítő kód vagy hackertámadás?]]> Egy amerikai kutatásból kiderült, hogy okostelefonok megerősítő kódjával ugyanúgy lehet trükközni, mint az adathalászattal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Év végén nyílik újra a Bataclan]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hegedűs Tamás (Magyar Idők): Törökország kockázatos helyzetben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér Róbert (Magyar Nemzet): Előválasztás Amerikában – elitek és életek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[15 dolláros szuper számítógép (videó)]]> Rendkívül sikeres közösségi finanszírozás kampányt zárt egy iPhone-méretű remek kis számítógép.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Berlinale: Meryl Streepnek fogalma sincs a zsűrielnöki munkáról]]> Meryl Streepnek elképzelése sincs arról, hogy mit kell tennie a zsűri elnökének egy filmfesztiválon, de nem aggódik a kihívás miatt. A fesztivál a Coen-testvérek Ave, Cézár című alkotásának díszvetítésével kezdődik csütörtök este: Bucsi Réka LOVE című animációs filmje a rövidfilmes versenyprogramban debütál, Fliegauf Bence Liliom ösvény című játékfilmjének világpremierjét pedig a Forum nevű szekcióban tartják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Románia egy részét visszacsatolhatnák Magyarországhoz – Thierry Baudet a Mandinernek]]> Fantasztikusnak tartja a déli határzárat a holland jobboldal dandy fenegyereke, Thierry Baudet, akinek a Századvégnél jelenik meg a határok fontosságáról szóló könyve. A napokban a Danube Institute-nál is előadást tartó Baudet visszaállítaná az EU-n belül a határellenőrzést és pesszimista a bevándorlók integrációját illetően. Szerinte ugyanakkor van egy új generáció minden országban, ami megkérdőjelezi a progresszió naiv eszméit, és mivel a tények az ő oldalukon állnak, nagyon erősek lesznek. A holland szerző hozzáteszi: amikor a határokat védi, nem állítja, hogy ne lehetne változtatni azokon akár Magyarország, akár hazája, Hollandia javára. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Csak híresztelés az Orbán által emlegetett török-német paktum]]> Szijjártó elmondása alapján csak szóbeszéd az a német-török paktum, amiről a Magyar Idők szerint Orbán Viktor beszélt. De ha van ilyen törekvés, akkor azt a kormány a leghatározottabban visszautasítja. A magyar külgazdasági és külügyminiszter azt is furcsának nevezte, hogy a görög külügyminiszter próbál oktatni szolidaritásból és szabályokból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soros: Putyin árasztja el menekültekkel Európát]]> „Putyin szándéka az EU széthullásának felgyorsítása, és ezt úgy tudja a legjobban elérni, ha elárasztja szíriai menekültekkel” – írja Soros György üzletember a brit Guardianben megjelent cikkében. Soros szerint súlyos hibát követnek el az Egyesült Államok és az EU vezetői, ha azt gondolják, hogy a putyini Oroszország potenciális szövetségesük az Iszlám Állam elleni harcban. Szerinte „a dzsihadista terroristák támadásai, bármilyen szörnyűek is, nem összehasonlíthatók az Oroszországból érkező fenyegetésekkel”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vörös szőnyegen gördült az egyiptomi elnök limuzinja (videó)]]> Mintegy kétszázezer dollárba fájhatott, hogy az egyiptomi elnök konvoja kétmérföldes vörös szőnyegen furikázzon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdoğan: „Törökország megnyithatja nyugati határait a menekültek előtt”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[HUM∀NS: látogatás egy robotgyárban]]> Robotok dolgoznak lassan mindenhol, a legtöbb esetben nem antropomorf megoldásokat alkalmaznak, kivéve a szexiparban. A RealDoll hiperrealisztikus szilikonból készült és mesterséges intelligenciával működő szexrobotokat gyárt, melyek darabjai 5000 dollárba kerülnek. A robotgyár kulisszatitkaiban pillanthatunk most bele, mennyire bonyolult és nehéz emberhez hasonló gépet készíteni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Okos termosztáttal spórolnak a brit háztartások]]> A hőmérséklet változó energiaárak melletti automatikus szabályozásával, okos termosztáttal a háztartások sokat takaríthatnak meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint 100 migránst fogtak a déli határon]]> Az idei évben még nem fogtak el annyi illegális határátlépőt, mint szerdán: a rendőrség honlapja szerint összesen 104 migránst tartóztattak fel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jon Fingas (Engadget): Vattacukor készítő gép segíti az orvostudományt]]> Kiderült a népszerű magyar édesipari gép a mesterséges szervek készítésében is felhasználható.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az azonos nemű párok is örökbe fogadhatnak Portugáliában (videó)]]> A baloldali többségű parlament felülírta a konzervatív elnök korábbi vétóját, így mostantól az azonos nemű párok is fogadhatnak örökbe gyermeket Portugáliában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar Idők: Titkos török-német paktumról beszél Orbán]]> A Magyar Idők információi szerint Orbán Viktor egy titkos német-török paktumról beszélt a Fidesz lillafüredi frakcióülésén. A lap szerint a miniszterelnök azt mondta: a titkos megállapodás lényege az, hogy közel félmillió migránst közvetlenül Törökországból az Európai Unió területére szállítanak, de nem csak Németországnak kellene befogadnia őket
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb határkerítést adott át az izraeli kormányfő (videó)]]> Benjamin Netanjahu jelezte: körbe fogják keríteni az egész zsidó államot, szerinte ugyanis védekezniük kell az arab terroristák és az Iszlám Állam barbárjai ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több ezer londoni taxis tüntetett az Uber ellen]]> A londoni taxisok szerint az Uber tisztességtelen versenyt támaszt velük szemben, mivel a cég sofőrjei a hagyományos taxik vezetőire vonatkozó rendkívül szigorú előírások betartása nélkül nyújtják gyakorlatilag ugyanazt a szolgáltatást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tovább szigorítja az Észak-Korea elleni szankciókat az USA]]> „Itt az ideje, hogy komolyan vegyük Észak-Koreát” – fogalmazott felszólalásában New Jersey demokrata párti szenátora az amerikai szenátus szerda késő esti ülésén, ahol egyhangúlag fogadták el az Észak-Korea elleni szankciók szigorítását. A szavazás miatt Washingtonba repült két republikánus elnökjelölt-aspiráns, Ted Cruz és Marco Rubio, a demokrata Bernia Sanders viszont nem, de jelezte: támogatja a döntést.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A drónok már az erdőben sem tévednek el (videó)]]> Pilóta nélküli repülők keresik már az elveszett turistákat az erdőkben Svájcban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy iszap, ami mindent gyógyít]]> Az antibiotikumra rezisztens kórokozók egyre nagyobb nehézséget jelentenek a gyógyításban. Egyes elemzők szerint a jövő orvostudománya számára ezek kezelése lesz a legnagyobb kihívás. Az Origó cikke alapján viszont lehet, hogy a természetben már van egyszerű, de hatékony megoldás erre a problémára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sorozathazudozó, rasszista, nőgyűlölő – minden Trump-cikket megbélyegez a Huffington Post]]> A liberális amerikai híroldal a New Hampshire-i republikánus előválasztási diadala óta sajátos szerkesztői jegyzettel látja el minden, Donald Trumpról szóló anyagát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máthé Áron (Mozgástér blog): Behódolás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közös katonai egység küldhetnek a Baltikumba a V4-ek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Terrorveszély: a francia nemzetgyűlés rábólintott az alkotmánymódosításra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több pénzt ad a román állam a kisebbségeknek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Raffay Ernő (Történelem portál): Mit ígértek a románok Gyulafehérváron 1918-ban?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az 1918-as román ígéretek nemzetközi számonkérését kezdeményezték Kolozsváron]]> Nem kedvez a kisebbségi jogok érvényesítésének a nemzetközi környezet – állapították meg egy RMDSZ által szervezett nemzetpolitikai kerekasztal-beszélgetésen, Kolozsváron. Fábián Gyula egyetemi docens felvetette: számon kellene kérni Románián az 1918-as gyulafehérvári nyilatkozatban a kisebbségek számára tett ígéreteket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Török miniszterelnök: Etnikai tisztogatás folyik Szíriában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Osztrák külügyminiszter: Meg kell állítani a menekülteket a görög-macedón határon]]> Nem helyes a menekültekkel szembeni túlzott nyitottság, ahogy az sem, hogy uniós forrásból támogatják a Görögországon keresztül érkezők gyors továbbállását – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter egy interjúban. Hozzátette: csak a külső határok védelmével működik a belső határok nélküli Európa.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Irak az év végéig véget akar vetni a dzsihadista szervezet jelenlétének]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilágyi János Máté (DiploMaci): A holland ragadozó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A világ legolcsóbb és legkönnyebb testpáncélja (videó)]]> A korábbiaknál olcsóbb és könnyebb új „robotbőr” segíti mozgáskorlátozott személyek járását.
[...] Bővebben!
]]>