<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[IMF: Jót tesz a világgazdaságnak az olajárcsökkenés]]> Az olajárak csökkenése 0,3-0,7 százalékponttal emeli meg 2015-ben a globális GDP-növekedést – állapítja meg a Nemzetközi Valutaalap olajárcsökkenésről szóló tanulmánya.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rubelválság: súlyos recesszióba süllyedhet Oroszország]]> Az orosz gazdaság várhatóan már a jövő év elején súlyos recesszióba süllyed, és 2015 egészét is recesszióban tölti a rubel meredek gyengülése és az olajárak egyidejű zuhanása miatt – jósolták hétfői előrejelzéseikben londoni pénzügyi elemzők.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó Moszkvában: Oroszországnak fontos az energetikai együttműködés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Goodfriend ügyéről levelez Szijjártó Washingtonnal]]> Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden levelet küld az Egyesült Államok külügyminisztériumához André Goodfriend, a budapesti nagykövetsége ideiglenes ügyvivője diplomáciai mentességének felfüggesztéséről – tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) hétfőn az MTI-t.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balog Károly: Egyszerűsítsünk?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A kommunizmus áldozataira emlékezett Johannis román elnök]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kitiltották Ukrajnából a jobbikos Szávay Istvánt]]> A jobbikos Szávay István a határra érve tudta meg, hogy kitiltották Ukrajnából. Az okot nem ismertették vele. A Jobbik felszólította a kormányt, hogy valamennyi kitiltási ügyben olyan határozottan lépjen fel, mint ahogyan tette ezt az amerikai beutazási tilalommal kapcsolatban – írja az alfahir.hu.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elutasítja a Jobbik a Paks körüli nemzetközi tanácsadást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kristály Lehel (Magyar Hírlap): Ízlelgettem a szabadság addig ismeretlen ízét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így zajlott a forradalom Kolozsváron]]> „Ceaușescu már le van menve.” 1989. december 22-én románok és magyarok is tüntettek az erdélyi nagyváros utcáin a Ceaușescu-rezsim ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ilyen volt Bukarest a forradalom napján (videó)]]> 1989. december 22-én a feldühödött tömegek utcára vonultak, hogy megdöntsék a gyűlölt Ceaușescu rendszerét. Nézzen korabeli felvételeket!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ceaușescu végnapjai (videó)]]> Most 25 éve utolsó napjait élte Ceaușescu rendszere és maga a diktátor. Íme, az elhíresült utolsó beszéde a tömeg előtt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik Gábor: Valami Amerika]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bosszúból ölték meg a New Yorki-i rendőröket (videó)]]> Az elkövető előre közölte az interneten, hogy meg fog ölni két rendőrt bosszúból, amiért korábban egy rendőr megölt egy fekete férfit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Magyar Hírlap): Fehér Ház]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közvélemény-kutatás: A britek kilépnének az unióból]]> Egy több országon átívelő közvélemény-kutatás alapján a britek 51 százaléka kilépne az unióból. A franciáknak és a görögöknek a 47, míg a hollandok 42 százaléka hagyná el az EU-t. A kutatás eredményének külön aktualitást ad, hogy Nagy-Britanniában népszavazás tartását tervezik az EU-s tagsággal kapcsolatban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beiktatták Románia új elnökét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Francis George bíboros (Crux): Az Egyház arról szól, hogy mi igaz és mi hamis]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rendőrökre támadt egy férfi Franciaországban]]> Allah Akbart kiabálva támadt egy fiatal férfi rendőrökre Franciaországban. A támadót lelőtték. A nyomozók szerint a radikális iszlamizmus által motivált támadás történhetett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): A Putyinpofozás visszaüthet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A dalai láma fontolgatja, hogy nem születik újjá]]> A dalai láma újra felvetette, hogy nem feltétlenül áll szándékában újjászületni. Az biztos, hogy a Kína által megszállt Tibetben nem kíván reinkarnálódni; de az is lehet, hogy véget vet majd a láma intézményének.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Sándort faggatná a nemzetbiztonsági bizottság elnöke]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obama: Elnyomó rezsim van hatalmon Kubában (videó)]]> Az amerikai elnök nem számít gyors eredményekre a Kuba és az USA közötti enyhülés során.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Oroszországot nem lehet leírni (videó)]]> Az ATV beszámol arról: Orbán Viktor szerint rendkívül erősek az orosz devizatartalékok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrán-lengyel gázvezeték épülhet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[LMP: Vállalhatatlan a kormány oroszbarát politikája]]> Az LMP szeretné, ha Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilvánosságra hozná következő moszkvai útjának célját. Szél Bernadett szerint a kormány oroszbarát politikája „érdek- és értékalapon is vállalhatatlan”, Magyarország ugyanis úgy viselkedik, mintha „Oroszország utolsó csatlósa” lenne.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[LMP: Miért megy Moszkvába Szijjártó?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új gázvezeték épülhet Lengyelország és Ukrajna között]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Sándor (Magyar Nemzet): Külföldi szervezetek akartak lejáratni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Budapesten adják át a Minőség-Innováció 2014 nemzetközi pályázat elismeréseit]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kardos Gábor: Harácsony vagy karácsony? Az elfogyasztói társadalom vagy a világváltás ünnepe?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Weidinger Péter (Ars Boni): A nagykoalíció nagy ára?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Ákos Gergely (Mandiner): Urfi Péter durva állításai és a Magyar Narancs ámokfutása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Nemzetközi Büntetőbíróság tagjává választották Kovács Pétert]]> Kilenc évre, a 2024-ig terjedő időszakra a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság bírájává választották Kovács Péter volt alkotmánybírót. Ő az első magyar bíró a testületben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Samuel Gregg (Catholic World Report): A katolicizmus latin-amerikai problémája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kumin Ferenc (Facebook): Ellátogattam a New York Times-ba]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy-Britannia: kinevezték az anglikán egyház első női püspökét]]> Kinevezték az első angliai anglikán női püspököt szerdán a kétgyermekes családanya Libby Lane személyében. Mindazonáltal az anglikán egyházak között már számos más nemzeti egyház nevez ki régóta női püspököket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rómában járt a dalai láma, de Ferenc pápa nem fogadta (videó)]]> A dalai láma szerint a pápa a kínai nyomás miatt nem akart vele találkozni. A Vatikán részéről annyit közöltek, hogy „kellemetlenségeket okozott volna” a találkozó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kivonul a Google Oroszországból]]> Kivonul a Google Oroszországból. Az indokot nem közölte a cég, de valószínűleg az lehet a háttérben, hogy hatályba lép az az orosz törvény, mely szerint az orosz állampolgárok adatait tároló szerverek csak Oroszországban lehetnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Goodfriend: Nem én döntök a mentességemről (videó)]]> Az amerikai ügyvivő nevetve nyilatkozott arról, hogy feljelentették, és részt vett egy kormányzati korrupcióellenes konferencián is.
[...] Bővebben!
]]>