<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Párkányi Eszter (Magyar Idők): Csak a szokásos brüsszeli menetrend...]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[iLife V1 robotporszívó – a legkisebb is számít]]> Az iLife V1 robotporszívó pont úgy takarít, mint a hozzá hasonló, de drágább összes többi.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Családbarát intézkedések sorát jelentette be Orbán]]> Az „ostromlott” Európa csak „egy szusszanásnyi időt” kapott, de „a java még hátra van” – fogalmazott Orbán Viktor a Családok budapesti világtalálkozóján a migrációról. A kormányfő egy sor családbarát intézkedést is bejelentett a rendezvényen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gadó János (Szombat): Főellenségnek lenni komoly dolog]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kevin Kelly (TED): Hogyan idézhet elő az MI egy újabb ipari forradalmat?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Békemenetet tartottak Venezuelában (videó)]]> Békét követeltek és elnökükért meneteltek Nicolas Maduro támogatói Venezuelában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Milliók járnának rosszul Trump egészségbiztosítási terveivel]]> Az amerikai Kogresszusi Költségvetési Bizottság szerint 2026-ig mintegy 23 millió amerikai veszítené el egészségbiztosítását, ha megszavazzák Trump egészségbiztosítási terveit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kuthi Áron (Magyar Nemzet): Ajándékok a Vatikánból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sitkei Levente (Magyar Idők): Hála]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rákellenes összetevőt találtak az anyatejben]]> Unalomig ismert tény, hogy az újszülöttek táplálására az anyatej a legalkalmasabb. Az a felfedezés azonban, amiről az origo.hu számolt be, még fontosabbá teszi ezt a táplálékot, s nemcsak a kisbabák, hanem felnőtt hólyagrákos betegek számára is életmentő lehet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Benézett egy szarvas egy francia templomba (videó)]]> Egy gyönyörű szarvas betévedt egy francia templomba.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Meg fogjuk nyerni a terrorizmus elleni harcot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dr. Ádám Attila (Magyar Idők): Tegyük tisztába a 7. cikkelyt!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A támadás előtt néhány nappal Németországban járt a manchesteri merénylő]]> Salman Abedi négy nappal a merénylet előtt még Düsseldorfban tartózkodott, ezért a német hatóságok azt vizsgálják, lehet-e német vonatkozása a hétfőn történt terrorcselekménynek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máthé Áron (Mozgástér): Terrorkészültség a legmagasabb fokon?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Szörnyű veszélyben vannak a közel-keleti keresztények]]> Magyarország 1,9 millió euróval segíti 200 iraki keresztény család lerombolt házának újjáépítését, 470 ezer euróval kórház, 400 ezer euróval pedig keresztény iskola építését, 500 ezer eurót fordít humanitárius segítségre a szíriai antiókhiai patriarchátusban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kardos Gábor (Vendégszerző): Miért lett Macron egy új európai generáció vezéralakja]]> Macron az Unió megmentőjeként futott be, aki a Trump-Brexit trendet megállítva megújulást hozhat az európai politikában. Így még elhibázottabbnak bizonyul a régi Brüsszelre hivatkozó propaganda és a keleti csapásirány, amivel visszavinnék az országot az Ural és a Káma vidékéhez vagy minimum Levédiába.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Azbej Tristan (Magyar Hírlap): Menekültpolitikából jeles]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint félórán át beszélgetett Ferenc pápa és Trump]]> Az elnöki találkozókra előírt húsz perces vatikáni protokollidőnél hosszabb, mintegy harminc percig tartott Donald Trump és Ferenc pápa vatikáni találkozója, ami szívélyes találkozóra utal. Ferenc pápa többek között első önálló körlevelét, a klímaváltozásról szóló Laudato Si (Áldott légy!) címűt ajándékozta Trumpnak, aki pedig Martin Luther King könyveit adta a pápának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Róna Péter: Orbán ki akarja vezetni az országot az EU-ból (videó)]]> A közgazdász szerint Orbán Viktor csak addig akar az EU tagja maradni, amíg jön a pénz onnan.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bőtös Botond (Do toho): Állítsuk meg a muszlim-ellenes őrületet!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem egyedül cselekedhetett a manchesteri merénylő]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga-Bíró Tamás (Facebook): „Je suis Manchester”?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tovább lazulnak Obamáék]]> Barack Obama gyakorlatilag a Fehér Házból való távozása óta vakációzik. A Karib-tenger után most Toszkánában golfozik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Duda: Lengyelországba nem fognak kényszerrel embereket betelepíteni ]]> Lengyelország kizártnak tartja, hogy területére kényszerrel telepítsenek olyan embereket, akik nem szándékoznak odamenni – jelentette ki Andrzej Duda szerdai interjújában. „Ki kényszeríti őket arra, hogy a vonatra felszálljanak?” – tette fel a kérdést a lengyel államfő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tudta a CIA, hogy Moszkva bele akart nyúlni az elnökválasztásba (videó)]]> John Brennan, a CIA korábbi igazgatója elmondta: már tavaly nyáron tudtak arról, hogy Moszkva megpróbálja befolyásolni Trump javára az elnökválasztást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Kettős Mérce): Szavazatszerző hullarablás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Recepteket ír át a mélytanuló algoritmus]]> A gépi tanulás immáron a kulináris kultúrában is helyet követel magának, például japán vagy etióp stílusban, helyi összetevőket használva írja át a lasagna receptjét egy okos algoritmus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A legmagasabb szintre emelték a brit terrorkészültséget]]> Theresa May miniszterelnök kedd éjjeli bejelentése szerint a terrorkészültséget azért emelték kritikus szintre, mert az elhárító szolgálatok megítélése szerint nem lehet kizárni, hogy az előző esti manchesteri öngyilkos merénylet elkövetője mögött egy szélesebb csoport állhatott, és emiatt nem zárható ki akár az sem, hogy rövid időn belül újabb támadás történhet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Molnár Tibor (Központ.ro): Magyarországiak sztereotípiái székelyekről, Székelyföldről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[László Dávid (Magyar Nemzet): Harcban az egész világ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt (Magyar Idők): De hát tudtuk...]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megvesszőztek két meleget Indonéziában (videó)]]> Homoszexuális kapcsolatuk miatt köztéren fenyítettek meg két férfit Indonéziában, mobillal videózó tömegrk előtt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Salman Abedi – megnevezték a manchesteri merénylőt]]> Líbiai származású volt a feltételezett manchesteri öngyilkos merénylő, Salman Abedi, egy huszonkét éves, Manchesterben felnőtt férfi.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nincs hatásköre vagy szándéka” tárgyalni a CEU-ról az amerikai kormánynak]]> Újabb közleményben szólította fel a magyar kormányt az USA külügyminisztériuma, hogy függessze fel a Lex CEU végrehajtását. A tárca szóvivője hangsúlyozta, hogy a szövetségi kormánynak „nincs hatásköre vagy szándéka” tárgyalni magyarországi egyetemek ügyéről. A magyar Külügyi és Külgazdasági Minisztérium szerint az amerikai fél elzárkózik a megoldástól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Agent Ungur (Mandiner): Terror és iszlamizmus: nézzünk végre szembe a valósággal!]]> 2014 óta 68 különböző motivációjú terrormerénylet történt az Európai Unió területén. Ezek közül 45 esetben mutatható ki egyértelműen, hogy a támadásnak valamilyen formában köze volt az iszlamizmushoz. Ne hozza ide senki nekünk ezt az őrületet!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Elérhető az izraeli-palesztin béke]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Joshua Davis (Wired): Válasszunk meg egy MI-t elnöknek!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiráz a hideg a robotoktól?]]> Milyen előadásmódban, élő bemutatón, virtuális valóságban, 3D vagy 2D televízión a leghitelesebb az ember-robot kommunikáció, melyikben legéletszerűbbek a robotok?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szimplán képek alapján alkotják újra 3D-ben a várost a gépitanulás-algoritmusok]]> Gépi tanulás és emberi ismeretek alapján készítette el Zürich 3D képét egy mesterségesintelligencia-platform. Az algoritmusok képeket és videókat elemeztek hozzá.
[...] Bővebben!
]]>