<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[A cseh Skoda korszerűsíti a paksi atomerőművet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Oroszország korlátozta a magyar baromfiimportot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem tetszenek Putyinnak a politikai bűncselekmények]]> Az orosz igazságszolgáltatási szerveknek a legkomolyabb figyelmet kell fordítaniuk a nagy vihart kavaró bűncselekményekre, beleértve a politikai indíttatásúakat is – mondta szerdán Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök úgy fogalmazott: „Végre meg kell szabadítani Oroszországot a szégyentől és az olyan tragédiáktól, mint amilyent nemrégen éltünk át, például Borisz Nyemcovnak a főváros kellős közepén végrehajtott vakmerő meggyilkolására gondolok”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Koszovó eltörölte az állampolgárai adósságait]]> A pristinai kormány eltörölte a koszovóiak 2009 előtti adó-, közmű- vagy vámtartozásait azzal a feltétellel, hogy az adósok kifizetik az utóbbi öt évben felhalmozott tartozásokat – számolt be róla szerdán internetes oldalán a Tribuna című pristinai napilap.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: Brüsszel támadást indított a rezsicsökkentés ellen]]> Magyarország és több más uniós ország ellen is kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság, mert a testület szerint az energiaszabályozásuk nem felel meg az uniós jognak. A Fidesz a lépést úgy értékelte: Brüsszel támadást indított a rezsicsökkentés és annak nyertesei, a magyar családok ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A nemzetközi katonai missziókban való részvételünk mellett érvelt Hende]]> A honvédelmi miniszter szerint a magyar katonák nemzetközi missziókban való részvétele fontos mind a magyar diplomáciának, mind pedig a honvédeknek, akiknek a szakmai fejlődés lehetőségét kínálják ezek a lehetőségek. Minden háború érinti Magyarországot, legyen a Föld bármely pontján – mondta Hende Csaba.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bányarobbanás Kelet-Ukrajnában: 32 halott]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Japán autóipari beruházás jöhet hazánkba (videó)]]> Ötvenmillió eurós beruházást és kétszáz munkahely létrehozását tervezi a közeljövőben Magyarországon egy japán autóipari cég a kormány szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szakértő: Hosszútávú megoldást kell találni a bevándorlásra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Házasodhatnak a melegek Szlovéniában]]> A szlovén parlament kedden 51 igen szavazattal 28 ellenében fogadta el a tervezetet, amelynek értelmében ezentúl nem tesznek különbséget jogilag két ellenkező, vagy azonos nemű személy házassága között. Kétezer ember tiltakozott a parlament előtt a meleg párok örökbefogadási joga ellen a hagyományos családmodell átgondolását és újradefiniálását követelve.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megerősítenék az EBESZ szerepét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Netanjahu: Jobb megállapodás kell Iránnal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eltemették Borisz Nyemcovot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Enyhítené Moszkva a Magyarországgal szembeni orosz embargót]]> Oroszország keresi annak a lehetőségét, hogy miként enyhíthetné Magyarország és Görögország esetében – kérésükre – az európai uniós tagországokkal szemben tavaly augusztusban elrendelt élelmiszer-embargót. Ezt Alekszej Uljukajev orosz gazdaságfejlesztési miniszter jelentette ki Milánóban, ahol a helyi üzleti élet képviselőivel találkozott hétfőn. A megbeszélésről egyebek között a RIA Novosztyi orosz hírügynökség számolt be.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Techet Péter (hvg.hu): Nyemcov és Putyin: a gyűlölet öl]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[15 milliárdos beruházás várható egy japán autóipari cégtől]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balázs Gábor (Dinamó Műhely): Athenæ sunt delendæ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerikai ügyészség: Nem végzik ki Snowdent, ha hazatér]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: A Nyugathoz tartozásunk kötelezettségekkel jár]]> Magyarország a nyugati értékközösséghez tartozik, amiből kötelességek is fakadnak, és ezeknek meg kell felelni – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-nek. Szijjártó szerint az Iszlám Állam elleni küzdelmet fokozni kell, mert a közel-keleti térség további destabilizálása közvetlen, kedvezőtlen hatással jár Európa biztonságára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Székely nyelvlecke angoloknak (videó)]]> A magyaroknak és a románoknak szóló nyelvleckék után most az angolokat tanítja székelyül Jakab-Benke Nándor videója.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Majnek Antal (Magyar Kurír): A kárpátaljai helyzetről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aszódi Attila a paksi titkosításról: Nem veszek részt svindliben]]> Tizenöt helyett harminc évre titkosította az Országgyűlés a paksi atomerőmű-beruházás szerződéseit kedden. Megkerestük Aszódi Attilát, a paksi bővítés beruházásáért felelős kormánybiztost, hogy elmagyarázza a titkosítás meghosszabbításának indokait. Aszódi szerint hibáztak az oroszok azzal, hogy túl hamar nyilvánosságra hozták a szerződést; ugyanakkor nem látja, hogyan lehetne lopni ebben a konstrukcióban és azt mondja, nincs olyan atomerőmű-építési szerződés a világon, ami nyilvános lenne. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kedden temetik Nyemcovot]]> A moszkvai Trojekurovszkoje temetőben helyezik végső nyugalomra a péntek éjjel meggyilkolt orosz ellenzéki politikust.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Székely Nemzeti Tanács levélben fordult Johannishoz a jogsértések miatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ténytár (Ténytár): Együtt bukik a keleti nyitással az orbáni hintapolitika?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrajna: nagyobb EBESZ-szerepvállalást sürgetnek a normandiai négyek]]> Az EBESZ közvetlenebb szerepvállalását sürgetik a normandiai négyek, azaz Németország, Franciaország, Oroszország és Ukrajna a kelet-ukrajnai tűzszünet betartása érdekében. Ezt a francia elnöki hivatal közölte, miután Merkel, Hollande, Putyin és Porosenko ismét tárgyaltak telefonon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabályozná a drónhasználatot az EU (videó)]]> Eddig a tagállamok döntöttek a drónhasználat szabályozásáról, az EU viszont átfogó szabályzatot szeretne.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Steinmeier: Ki kell mondani az igazságot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem engedi be Oroszország a lengyel szenátus elnökét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kairó belvárosában robbantottak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Braun Róbert (Dinamó Műhely): A merkelizmusnak és a német gazdasági gyarmatosításnak mennie kell!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új, növényi hatóanyaggal a gyomorfekély és a gyomorrák ellen]]> A Helikobacter pylari nevét talán még kevesen ismerik, de akinek már dolga volt vele, nem felejti el: ez a baktérium okozza a fájdalmas és akár halálossá is válható gyomor- és nyombélfekélyek túlnyomó részét, sőt, akár a még veszélyesebb gyomorrákért is felelős lehet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabadalmi intézetet alakítanak a visegrádi országok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hiába kért menekültstátuszt egy amerikai katona Németországban]]> Andre Shepherd még 2007-ben Irakból dezertált az amerikai hadseregből, majd 2008-ban menedékjogot kért Németországban. A német bíróság a menekültekről szóló EU-s irányelv értelmezését kérte az Európai Bíróságtól, amely megállapította, hogy Shepherd nem kaphat menekültstátuszt, mert igaz, hogy az USA-ban szabadságvesztésre ítélnék a dezertálás miatt, de ez nem számít üldöztetésnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem panaszkodik az RTL az EU-nál, ha módosítják a reklámadót]]> Visszavonja az Európai Bizottsághoz benyújtott panaszát az RTL-csoport, ha a kormány módosít a reklámadótörvényen és megszünteti az RTL diszkriminálását. Ezt a Népszabadság szerint Thomas Rabe, a Bertelsmann-csoport vezetője mondta Orbán Viktornak. A lapnak Simicska Lajos azt nyilatkozta, hogy ha 5 százalékosra csökkenti a kormány a reklámadót, akkor folytatódni fog a médiaháború.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lerántották Madonnát a színpadról (videó)]]> Óriásit esett Madonna a Brit Awards záróprodukciójában: nem sikerült kioldania a köpenye zsinórját, a táncosa pedig azzal együtt őt is lerántotta a lépcsőn.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy-Britanniában az új pszichiátriai betegek negyede erős füvet szívott]]> Az enyhébb drogok legalizálásáért küzdők gyakori érve, hogy a fű nem okoz súlyos függést és kevésbé ártalmas, mint a dohányzás vagy az alkohol. Ez utóbbinak azonban ellentmond az a brit felmérés, melyről az MTI adott hírt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szentté avatta egyházuk a 21 lefejezett kopt keresztényt]]> Beiktatta a szentek sorába az egyiptomi kopt pátriárka a másfél hete az Iszlám Állam által Líbiában kivégzett 21 kopt vértanút, akikről a Fehér Ház közleménye csak „egyiptomi állampolgárokként” emlékezett meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar nyelven is használható a Google maps Szlovákiában]]> A Google-t magyarul használók számára mostantól magyarul jelenik meg a Google mapson minden felvidéki település-, kerület- és folyónév is, minden, aminek van ismert magyar megnevezése – írja a Közbeszéd.sk. mindebben szerepe lehet annak is, hogy pár éve a Kétnyelvű Dél-Szlovákia mozgalom felhívására többen is írtak az ügyben az informatikai vállalatnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tomka Ferenc: A pap nem azért van, hogy „lemisézzen”]]> Többen vannak még a falvakban templomba járók, de a városban egészségesebb a templomba járók korfája: sok a fiatal, a családos. Egyes mozgalmak, közösségek éltetni tudnak egy várost – mondja a Mandinernek Tomka Ferenc nyugalmazott káposztásmegyeri plébános, akivel a máriabesnyői bazilikánál beszélgettünk. Tomka rámutat: a népegyház megszűnt, de a népi vallásosságot támogatni kell. Szóba kerül a cölibátus, a nyitottság és a romák kérdése is.
[...] Bővebben!
]]>