<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Putyin titkosíttatta a békeidőbeli katonai veszteségeket]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár: Nem fogadjuk el a menekültkvótákat]]> Az Európai Bizottság által felvetett kvótarendszer elfogadhatatlan Magyarországnak – mondta Lázár János szokásos heti sajtótájékoztatóján. A miniszter szerint az európai intézményrendszer támadást indított a tényleges életfogytiglan ellen. Lázár elmondta: szerinte Gömöri Zsoltnak le kellene mondani a paralimpiai bizottság elnökségéről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin kiáll a jelenlegi FIFA-elnök mellett (videó)]]> Az orosz elnöke szerint az USA megint rá akarja kényszeríteni az igazát a világra, de Oroszország mindent megtesz Sepp Blatter újraválasztásáért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Heckenast László (Messzelátó): Hadüzenet vagy béketárgyalás?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A jogosítvány buktathatja le a szlovák-magyar kettős állampolgárokat]]> Ha ön szlovák-magyar kettős állampolgár és szeretne magyar jogosítványt, de van szlovák jogsija is, könnyen lebukhat. Ugyan a magyar állam nem értesíti Szlovákiát arról, ki vette fel a szlovák állampolgárok közül a magyart is; azonban nemzetközi szerződések alapján vissza kell küldenie a szlovák vezetői engedélyt, ha egy kettős állampolgárságú személy kiváltja a magyar okmányt. Mi állhat a háttérben, s van-e félnivalójuk a szlovák-magyar kettős állampolgároknak más magyar okmányok kiváltásánál is?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alapjogokért Központ (Alapjogokért Központ): Menekültügy: megint csak nőne Magyarország terhe]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lehet, hogy Románia elismeri Koszovót?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jobbik: Nem lehet visszahívni az EP-ből Kovács Bélát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Financial Times: Végre elszámoltatják a FIFA-t]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Végleges: nem lesz több halálbüntetés Nebraskában (videó)]]> Hiába vétózta meg a nebraskai republikánus szenátor a halálbüntetés eltörlését, az állami törvényhozás újra eltörölte azt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Péter (Népszava): A király beszéde]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Anna (Magyar Nemzet): Sarokba szorítva]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Republikánusok: Rick Santorum újra versenybe száll a Fehér Házért]]> Rick Santorum volt pennsylvaniai republikánus szenátor szerdán Cabotban bejelentette, hogy ismét versenybe száll pártjánál az amerikai elnökjelöltség elnyeréséért. A politikus, aki az utóbbi időben bekeményített bevándorlás-ügyben, „világos, konzervatív Amerika-jövőképet” ígért. Az elemzők szerint most nehezebb dolga lesz, mint annak idején Mitt Romney-val szemben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Ervin (Magyar Hírlap): A zűrzivatar Pistije]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hargitai Miklós (Népszabadság): Ízlések és pofonok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Századvég: A magyarok kétharmada nem akarja a menekültkvótát]]> A megkérdezettek 63 százaléka nem ért egyet az uniós menekültkvótával, és csupán 27 százalékuk támogatja azt – derül ki a Századvég kutatásából, amely szerint egyébként a felmérésben résztvevők háromnegyede szerint tagállami hatáskörbe kellene adni a menekültügyet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A horvát elnök beszél, Juncker telefonál (videó)]]> Mit csinál a szóvivője szerint nagyon „cool” Jean-Claude Juncker, ha megszólal a telefonja sajtótájékoztató közben?A videó tanúsága szerint felveszi, aztán még nyomkodja is egy kicsit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel a világ legbefolyásosabb nője (videó)]]> A Forbes listája szerint újra a német kancellár lett a világ legbefolyásosabb nője megelőzve Hillary Clintont és Bill Gates feleségét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kardos Gábor: Kié Magyarország?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Többnyelvűség: 250-en perelik a kolozsvári önkormányzatot]]> Más közéleti személyiségek mellett Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere és Vákár István, a Kolozs megyei önkormányzat megbízott elnöke is aláírta azt a kérelmet, amellyel a többnyelvű városnévtáblák ügyében a polgármesteri hivatal ellen indított perhez csatlakoztak. A kolozsvári bíróság történetében még sosem csatlakoztak 250-en egy perhez felperesként.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A fellebbviteli szinten is elakadtak Obama bevándorlásügyi rendeletei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA["A kis szürke agysejtek" pusztulhatnak a videójátékoktól (videó)]]> Úgy tűnik, igazuk van a szülőknek, akik így riogatják csemetéiket: "Belehülyülsz, fiam, a sok videójátékba!" Legalábbis kanadai kutatók felfedezése szerint, akik azt állapították meg, hogy a játékosok jórészt az agytörzs jutalmazási rendszerére támaszkodnak játék közben, s ez a szürkeállomány csökkenését idézheti elő. Még szerencse, hogy Monsieur Poirot nem ismerte ezt a szórakozást, hiszen lehet, hogy mára egy klasszikus krimihőssel szegényebbek lennénk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gergely Márton (Népszabadság): Ír fülkeforradalom]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németországban is kacérkodnak a melegházasság gondolatával]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rakétákkal lőtték Izraelt Gázából]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Terrorizmus miatt elítéltek egy 14 éves fiút Ausztriában (videó)]]> A fiú bombakészítési instrukciókat töltött le a Playstation konzoljára, és kapcsolatba került szíriai iszlamista militánsokkal, akik az Iszlám Állam dzsihadistáihoz kötődnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kacsoh Dániel (Magyar Hírlap): Lélekvesztés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veress Jenő (Népszava): A csehek az új Goodfriend]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Abúzusok az egyház bástyái mögött]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Olasz maffiózót fogtak Nagylaknál]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kormányzati vizsgálatot kér a Fidesz az Altus EU-s megbízása ügyében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (hvg.hu): Lengyelországnak már megint van elnöke]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar örömünnep a kolozsvári vasútállomáson (videó)]]> A csíksomlyói zarándokvonat megállt Kolozsváron is, így fogadták.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar lett a ferences rend egyik magas rangú vezetője]]> Definitor generálisnak választották hat évre a ferences rend nagykáptalanján Orosz Lórántot. A magyar szerzetesnek hat évre Rómába kell költöznie, minden korábbi megbízatása megszűnik, és részt kell vennie a generális vezette döntési folyamatokban. Valószínűleg speciális feladatokkal is megbízzák.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lukács Csaba (Magyar Nemzet): Oltalom alatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kismamák, csak óvatosan a paracetamollal!]]> A legtöbb várandós nő tudja, hogy a másállapot ideje alatt nagyon oda kell figyelnie arra, hogy milyen orvosságot szedhet, amivel nem árt a babának. Legbiztonságosabb persze az orvostól megkérdezni, hogy például erős fejfájás esetén mit javasol a tünetek enyhítésére. A rossz hír viszont az, hogy az MTI híradása szerint az eddig legbiztonságosabbnak tartott paracetamol tartalmú gyógyszerek is okozhatnak problémát a kisbaba fejlődésében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fekete Balázs (Mandiner): Tér, történelem, tradíció: az út Keizersbergbe]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alacsonyabbra nőnek a rendszeresen füvező kamaszok]]> Egyre többször szembesülhetünk baráti társaságban, különösen a fiatalabb korosztály körében azzal, hogy a marihuána káros hatását minimalizálni vagy egyenesen tagadni szeretnék. Ha ez a téma szóba kerül, rögtön az alkohol vagy a dohányzás okozta ártalmakra hivatkoznak, azt jóval súlyosabbnak ítélve a füvezés következményeinél. Az előbbiek veszélyességét egy percig sem vitatva érdemes elgondolkodnia azokon a vizsgálatokon, amelyek az úgynevezett könnyű drogok okozta elváltozásokra hívják fel a figyelmet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bitó László (Népszabadság): A halál nem büntetés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eltörölte a halálbüntetést Nebraska állam törvényhozása]]> [...] Bővebben!
]]>