<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Áder: A Juncker-bizottság számíthat Magyarország támogatására]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jávor Benedek (Facebook): Nem szavaztam meg az új Juncker-bizottságot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A francia miniszterelnök leszámolna a „maradi baloldallal”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Norvég Alap: Lázár Magyarországra hívja az illetékes norvég minisztert]]> Magyarországra hívja Norvégia illetékes miniszterét Lázár János a Norvég Civil Támogatási Alap ügyében, miután lezárult a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal ezzel kapcsolatos vizsgálata.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Senki nem azt mondja, hogy általában nincsen korrupció” (videó)]]> Németh Szilárd nem érti, hogy az amerikai társszervek miért nem tájékoztatták a magyar illetékeseket a kitiltási ügyben, mikor a fajvédő konferencia kapcsán két héttel korábban együttműködtek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Amerika visszainteget]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kitiltási ügy: Jávor EP-meghallgatást akar]]> Jávor Benedek EP-meghallgatást kezdeményez a volt adóellenőr, Horváth András részvételével az Egyesült Államok által kitiltott magyar vezető köztisztviselők ügyében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[MSZP: Vizsgálódjon az Alkotmányvédelmi Hivatal a kitiltási ügyben!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az LMP a NAV teljes átvilágítását sürgeti]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem kell nyilatkozniuk ügynökmúltjukról a román elnökjelölteknek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Habony a hétvégén Amerikába utazik – Heim rajta lehet a listán]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ingyenes lesz a vonat a diákoknak és a nyugdíjasoknak Szlovákiában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megszavazta az Európai Parlament az új Bizottságot]]> Az EP-képviselők szerda délelőtt jóváhagyták a 27 tagú biztosi testületet, amelyet Jean-Claude Juncker megválasztott bizottsági elnök szerda délelőtt mutatott be. Az új Európai Bizottságot a tagállamok állam- és kormányfőiből álló Európai Tanács fogja hivatalosan kinevezni. Navracsics Tibor az oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyekért felel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi az Európai Bizottságtól kér állásfoglalást az internetadóról]]> Ujhelyi István szocialista EP-képviselő írásbeli kérdést intézett az Európai Bizottsághoz a magyar kormány által bevezetni tervezett internetadóval kapcsolatban. A politikus arra kíváncsi, hogy a tervezett adó megfelel-e az információhoz való szabad hozzáférés alapelvének, és összeegyeztethető-e a Bizottság roamingdíjakat csökkentő politikájával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az állampolgárságot sportra cserélik Navracsics portfóliójában]]> Jean-Claude Juncker szerdán az EP plenáris ülésén bejelentette, hogy Navracsics Tibornak a kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai területet és a sportügyeket szánja. Vagyis az eredetileg tervezett állampolgárság kikerül a magyar biztos portfóliójából. A Bizottságról egyben szavaz majd az Európai Parlament.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Véleményvezér (Véleményvezér): Nyugat vagy Kelet? Meddig hallgathat Orbán?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóbiás: A magyar állam kockázati tényező lett Amerikának (videó)]]> Kik loptak, kinek a nevében és ezt kik nézték el? – sorolta kérdéseit az MSZP elnöke az amerikai beutazási tilalommal kapcsolatban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fancsali Ernő (Erdélyi autonómia): Kelemen vagy Szilágyi?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dokumentumfilm készült Edward Snowdenről (videó)]]> Citizenfour címmel az NSA lehallgatási botrányt kirobbantó Edward Snowdenről készített dokumentumfilmet Laura Poitras, aki Pulitzer-díjat is kapott ezért a munkáért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerikai cégek vezetőivel találkozott Szijjártó]]> A külügyminiszter szerint igazi sikertörténet a magyar-amerikai gazdasági együttműködés. Szijjártó Péter találkozott a General Motors vezetőivel, a General Electric alelnökének pedig állami kitüntetést adott át, amiért a vállalt lett Magyarország legnagyobb munkaadója. További vállaltvezetőkkel együtt munkareggelin, míg egy gálavacsora keretében megköszönte az USA-nak, hogy befogadták az 56-os menekülteket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyarországról vitáztak az EP-ben]]> A demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok magyarországi helyzetéről tartott plenáris vitát az Európai Parlament kedden este. A szócsata túl nagy újdonságot nem hozott, és bár a néppárti képviselők többnyire kiálltak a magyar kormány mellett, a luxemburgi Frank Engel például azt mondta: a magyarok különleges emberek ugyan, de annyira nem, hogy képesek legyenek feltalálni az olyan keresztény demokráciát, amely illiberális.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[G. Fodor Gábor (GFG Blog): GFG a Centrális Erőtérben 10.: A mi ötvenhatunk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nem fogadjuk el, ha megkérdőjelezik Magyarország demokratikusságát”]]> Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Washingtonban tárgyalt Victoria Nuland európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai államtitkár-helyettessel, de nem tudott meg részleteket a kitiltási ügyben. Abban állapodtak meg, hogy a korrupció elleni harcban általánosságban számíthatnak egymásra. A politikai vitákkal kapcsolatos amerikai felvetésre Szijjártó úgy reagált: aki megkérdőjelezi a magyar alkotmányos berendezkedést, annak az Európai Bizottsággal van vitája.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Zsolt (Válasz.hu): Tájékoztattam a miniszterelnököt, hogy vannak problémák]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szél Bernadett (Facebook): Nyílt levél Vida Ildikó NAV-elnöknek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sonyó (Gondűző bor mellett): Az USA kitiltási játékának okai?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: Kibújt a szög a zsákból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kertész Ákos (Amerikai Népszava): A hamis zsidó önkép]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szekeres Ferenc (Kettős mérce): Tegyük szabaddá a NAV-ot!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): Uncle Sam hálójában vergődünk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem sért emberi jogokat a kommunista funkcionáriusok kizárása a közéletből]]> Petre Naidin román politikus azért fordult a Strasbourgban működő Európai Emberi Jogi Bírósághoz, mert mikor 2004-ben harmadszor indult volna a választáson és átvilágították, kiderült, hogy a hetvenes években a Securitate-nak dolgozott, ekként pedig nem viselhet közhivatalt. Naidin kártérítést kért Romániától, de a strasbourgi bíróság szerint nem jogsértők az ilyen lusztrációs rendelkezések.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A magyar médiaszabályozásról tartottak meghallgatást az EP-ben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kasper bíboros tagadja az afrikaiakat lenéző interjút]]> Tagadja Walter Kasper bíboros, hogy interjút adott volna a Zenit hírügynökségnek kedd este, amelyben azt állította volna, hogy nem szabad az afrikai püspökökre hallgatni. Az újságíró azonban nyilvánosságra hozta a hangfelvételt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pénzgyűjtés egy jó ötletre – Hogy működik a crowdfunding Magyarországon?]]> Crowdfundinggal, azaz a közösségi finanszírozás segítségével gyűjtenek kezdő vállalkozások, művészek, sőt, már a hármas metró felújítására is beindult egy ilyen kampány. De miért éri meg egy vadidegen ötletét csak úgy támogatni? Ki hova adózik és mi van, ha átvernek? Halálraítélt-e a modell Magyarországon, ahol senkinek sincs „fölösleges” ötezer forintja? Riportunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Czene Gábor (Népszabadság): Meghökkentő mentalitás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kasper bíboros: A pápa családjában is van probléma]]> „Afrika problémáit mi nem tudjuk megoldani. De nem nekik kéne nekünk megmondani, hogy mit kell tennünk” – nyilatkozta a Zenit római hírügynökségnek Walter Kasper német bíboros, a Rómában zajló rendkívüli püspöki szinódus egyik vezér alakja. Kasper hozzátette: csak a német helyzetet ismeri, de úgy tudja, még Ferenc pápa családjában is van példa az elváltak és újraházasodottak áldozásának problémájára. Kaspert már bocsánatkérésre szólították fel az afrikaiakra vonatkozó megjegyzései miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Földforgalmi törvény: kötelezettségszegési eljárást indít a Bizottság]]> Csütörtökön úgy döntött az Európai Bizottság, hogy kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az új földforgalmi törvény miatt, amely ugyan feltételekhez kötve lehetővé teszi a tagállami állampolgárok földvásárlását, de bizonyos körben jelentősen korlátozza a használati jogokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Reklámadó: a Bizottságnál nyújtott be panaszt az RTL]]> Diszkriminációra és a versenyszabályok megsértésére hivatkozva tesz panaszt az Európai Bizottságnál az RTL csoport a reklámadó miatt. Az Európai Bíróság eljárását majd a Bizottság kezdeményezheti, ha megalapozottnak találja a panaszt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bírósági felügyelet alá helyezték az RMDSZ egyik volt miniszterét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vatikán: össztűz alatt a homoszexualitást is „értékelő” jelentés]]> „Értékelnie” kell az egyházi közösségeknek a homoszexuális párkapcsolatokat – olvasható a Vatikánban ülésező püspöki szinódus hétfőn közzétett „Vita utáni jelentés”-ében. A dokumentumot ujjongás és felháborodás fogadta a médiában. Mit kell tudni pontosan a jelentésről és a körülötte zajló vitákról? Hírösszefoglaló.
[...] Bővebben!
]]>