<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Rangos kanadai díjat nyert a mádi Szent Tamás Pincészet]]> A legjobb import fehérbor lett Kanadában a mádi Szent Tamás Pincészet Dry by Tokaj bora. A díjról a Kanadában székelő Top Choice Awards nemzetközi marketingkutató cég döntött. A bor készítője Szepsy István elmondta: olyan bort akartak készíteni, amely összetevői tekintetében a borvidék jellegzetes szőlőfajtáinak a legjobb együttes megjelenését adja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[György László (Mozgástér blog): Mit akar Amerika?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[André Goodfriend: „Nem akarjuk, hogy úgy tűnjön, mintha Magyarország rendőrei lennénk”]]> Az amerikai ügyvivő szerint más EU-országok tisztviselőit is tiltották már ki az Egyesült Államokból, a hat magyar magánszemély kitiltásáról is csak azért értesült a nyilvánosság, mert valaki ezt nyilvánosságra akarta hozni. André Goodfriend arra készül, hogy januárban érkezik az új nagykövet, Coleen Bell, aki mellett helyettesként dolgozik majd tovább. A Mandinernek adott interjúban az ügyvivő azt is elárulta, miért ment el Bitó László nappalijába, és hogy elmenne-e újra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Európa tartósan sikeressé válhat]]> Orbán viktor Szöulban újra elmondta, hogy valaminek lennie kell Oroszország és Magyarország között, mégpedig a szuverén Ukrajnának. A magyar miniszterelnök szerint Európa az új vezetéssel ismét sikeressé válhat a következő öt évben. Kormányát patrióta kabinetként jellemezte, amely keresztény, nemzeti, demokratikus, és a munkaalapú társadalom kialakítására törekszik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: realista a beruházási program (videó)]]> Az Európai Bizottság elnöke szerdán mutatta be 315 milliárd eurós beruházási programját, amelynek célja a befektetések ösztönzése.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Befektetésekről tárgyal Orbán Szöulban]]> Hivatalos látogatásának első napján üzleti vezetőkkel tárgyal Orbán Viktor Dél-Koreában lehetséges magyarországi befektetésekről. Pénteken a dél-koreai elnök fogadja Orbánt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az RTL Luxemburgba költözik]]> Az RTL Klubon kívül minden más csatornáját Luxemburgba költözteti az RTL. A kábelcsatornák egy kivétellel eddig sem a magyar, hanem a román médiahatóság felügyelete alatt álltak. Az RTL költséghatékonysági okokkal indokolta a költözést. Leszögezték: a reklámadóhoz nincs köze az ügynek, azt továbbra is fizeti az RTL Klub.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tűz alá vették az EBESZ-megfigyelőket Kelet-Ukrajnában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az orosz elnök továbbra is a szíriai elnökkel működik együtt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megosztott az Európai Parlament a palesztin állam elismerésének kérdésében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schmidt Mária: Az együttműködés építésére kell használni az első világháború tanulságait]]> Az első világháborúra való emlékezésnek akkor van értelme, ha az együttműködés építésére, a kapcsolatok ápolására használják – mondta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója egy szerdai budapesti konferencián. Az olasz előadók rámutattak: hazájukban sokan a fasizmus előzményének tekintik az első világháborút, nem pedig győzelemnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[VS: Magyarország lett az EU egyik szegényháza (videó)]]> A magyarországi szegénységet taglalja a VS.hu videója, amely szerint a bolgárokhoz és a görögökhöz közeledünk ezen mutatókat illetően.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rogán Berlinben: Jó a Fidesz és a német konzervatívok együttműködése]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Semjén Zsolt az egyiptomi miniszterelnökkel tárgyalt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kató Béla: Az erdélyi reformátusokat csapták arcon a Székely Mikó-ügyben]]> A 700 ezres erdélyi reformátusságot csapták arcul, nevezték hazugnak, csalónak, ezért az egyháznak újra kell gondolnia a román államhoz fűződő viszonyát – nyilatkozta Kató Béla erdélyi református püspök, miután a ploiesti-i bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumot a református egyháznak visszaadó bizottság tagjait. Az ítélet ellen Kelemen Hunor RMDSZ-elnök és Semjén Zsolt is tiltakozott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[KSH: Csökkent a szegénység 2013-ban Magyarországon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem csitul a hongkongi tüntetés (videó)]]> A hongkongi rendőrség többek között letartóztatta a nyár vége óta tartó tüntetések két vezetőjét is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Galló Béla (Mozgástér blog): Hős kurucok, hasznos labancok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (hvg.hu): 25 év, takarodj!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Százezermilliárd forintot mozgósítana a növekedésért a Bizottság]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel: Oroszország megkérdőjelezi az európai békerendszert]]> Türelemre és kitartásra van szükség az ukrán válság megoldásához – mondta a német kancellár szerdán Berlinben a törvényhozás alsóházában (Bundestag) elmondott beszédében, amelyben ismét keményen bírálta Oroszországot és megerősítette, hogy Németország célja a szuverén és területileg sértetlen Ukrajna, amely szabadon dönt a jövőjéről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hetty King (Spiler.info): Pápa – Elite Bruxelles 1:0]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deutsch Tamás (Twitter): Baszki, őt is kitiltották?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Clayton Christensen (Index): Rossz úton jár a kapitalizmus]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az ENSZ ellen tüntettek Észak-Koreában]]> Észak-Koreában azért tüntettek katonák és civilek az ENSZ ellen, mert korábban az ENSZ Közgyűlésének emberi jogi bizottsága felkérte a Biztonsági Tanácsot az észak-koreai helyzet megvitatására és annak megfontolására, hogy a felelősöket a hágai Nemzetközi Büntető Törvényszék elé állítsák. A rendezvényen a pártvezetés a nukleáris kísérletek folytatásával fenyegetőzött.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orosz házelnök: Akkor lesz béke, ha az USA kilép a NATO-ból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kósa Lajos (Hír24): Ha egy héttel később megyünk, az AC/DC-t láthattuk volna]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (konzervatívanarchista): Nagy Amerikai Mi-lett-volna-ha]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Fehér Ház előtt tiltakoztak a feketék (videó)]]> Még Washingtonban, a Fehér Ház előtt is tiltakoztak a fergusoni bírósági döntés ellen, miszerint nem emelnek vádat a fekete fiút augusztusban lelövő rendőr ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ferenc pápa Strasbourgban: Ne csak a gazdaság körül forogjon Európa]]> „Európának sürgősen újra fel kell fedeznie önmaga arculatát, lelkiségét” – jelentette ki a strasbourgi Európai Parlamentben Ferenc pápa. Az egyházfő beszédében a család és a menekültek védelmére kelt, szót emelt az emberi jogok kiteljesedéséért, és elítélte a kizsákmányolást és a fogyasztói életmódot. Ferenc pápa szerint a nagy európai ideálok elvesztették vonzerejüket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az első világháború, mint a XIX. és a XX. század határa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beiktatása után tárgyalják Iohannis összeférhetetlenségi ügyét]]> Azután tárgyalja a gyulafehérvári bíróság Klaus Johannis új román elnök összeférhetetlenségi ügyét, miután már beiktatták államfői hivatalába. Johannis, ha pert veszít, elméletileg három évig nem tölthet be választott tisztséget, ugyanakkor elnökként mentességi joggal rendelkezik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fellép a nejlonzacskók ellen az Európai Parlament]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Javította magyar gazdasági előrejelzéseit az OECD]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Védjegy lehet a Rubik-kockából]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zavargások Fergusonban: nem emeltek vádat a rendőr ellen]]> Újra zavargások törtek ki a Missouri állambéli Fergusonban, miután a nagyesküdtszék három hónap után úgy döntött: nem emel vádat a Michael Brownt lelövő rendőr, Darren Wilson ellen. Obama elnök TV-üzenetében azt mondta: itt az alkalom orvosolni olyan sebeket, melyek még a faji megkülönböztetés időszakában keletkeztek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ET: Azerbajdzsán megsértette a jóhiszeműség és a jogállamiság elvét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bagnasco bíboros: A melegházasság egy trójai faló]]> Az azonos neműek élettársi kapcsolata és a melegházasság olyan „trójai lovak”, amelyek alapvetően gyengítik a család intézményét – figyelmeztetett Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek, az Olasz Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a püspökök assisi ülésén.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Túl jól szerepelt”: nyomást akart gyakorolni Orbánra a német lap?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vége a segélyturizmusnak (videó)]]> Az Európai Bíróság kimondta: nem köteles egy tagállam segélyt adni egy másik tagállambeli polgárnak, ha nem dolgozik.
[...] Bővebben!
]]>