<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[A néppárti Antonio Tajanit választották az Európai Parlament elnökének]]> Az olasz néppárti politikus, Antonio Tajani követi a szociáldemokrata Martin Schulzot az Európai Parlament elnöki székében. Tajanira a képviselők 55,4 százaléka szavazott a választás negyedik, utolsó fordulójában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Románia: éveken át belenyúlt a hírszerzés az igazságszolgáltatásba]]> Több titkosszolgálat, különösen a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) éveken át közvetlenül, aktívan részt vett a korrupcióellenes bűnüldöző szervek munkájában – derül ki a Bírák Romániai Szövetsége (UNJR) által közzétett jelentésből. Eszerint az időközben alkotmányellenessé nyilvánított törvényi kereteken is túlléptek, hogy a korrupciós ügyekben való nyomozáshoz a terhelő bizonyítékokat beszerezzék.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jávor Benedek (Facebook): Amit Verhofstadt előadott, az politikai öngyilkossággal ér fel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Skót miniszterelnök: Nem hagyhatjuk, hogy a brit kormány kivigye Skóciát a belső piacból]]> Gazdasági katasztrófával fenyeget a skót miniszterelnök szerint, ha az Egyesült Királyság Theresa May bejelentésének megfelelően a hard Brexitet választja, azaz az EU-s belső piacnak sem akar a része maradni. Nicola Sturgeon felvetette: ennek fényében egyre valószínűbb, hogy Skócia más utat választ.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiáll Trump mellett, és az amerikai érdekekért aggódik Putyin]]> Az orosz elnök szerint az USA-ban zajló belpolitikai küzdelem célja, hogy aláássák Donald Trump legitimitását, és megkössék a kezét, nehogy meg tudja valósítani választási ígéreteit. Putyin szerint akik alá akarják ásni Trump legitimitását, azok ártanak az USA érdekeinek is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bartus László (Amerikai Népszava): Trump veje lesz az antikrisztus?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tömegrendezvényen lövöldöztek Miamiban]]> Nyolcan megsérültek, köztük gyerekek is, amikor lövöldözés tört ki hétfőn este Miamiban, röviddel a Martin Luther King-napi ünnepségek után.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Placid atya az európai keresztény kultúra tanúságtevője volt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU belső piacából is kilép Nagy-Britannia]]> A brit miniszterelnök kedden bejelentette: nem marad az EU egységes belső piacának tagja a Brexitet követően. Theresa May mindezt azzal indokolta, hogy a belső piaci tagság az EU-szabályok, köztük a szabad munkaerőmozgás uniós alapelveinek elfogadását jelentené, anélkül, hogy a brit kormánynak szavazati joga lenne e szabályozások alakításában, és az EU Bíróság jogi fennhatóságát is el kellene fogadnia.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ismerkedjünk az emberi anatómiával a virtuális valóságban! (videó)]]> Most már a virtuális valóságban is megismerhetjük az emberi anatómiát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Batiszkáf (Mandiner): Jegyzetek egy újabb remek évből − Mandiner2016 X.]]> Mondjon valaki az elmúlt századok értékháborújából egy ütközetet, amelyből a jobboldal végül nem vesztesen került ki!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szunyogh Szabolcs (Népszava): A kínai császárnő]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elfogták az isztambuli merénylőt, elismerte tettét]]> Hétfőről keddre virradó éjszaka elfogták azt az üzbég férfit, akit a szilveszter éjszakai, isztambuli mészárlással gyanúsítanak. Abdulgadir Masharipov elismerte, hogy ő követte el a 39 ember életét követelő fegyveres támadást az éjszakai klubban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meghalt az utolsó ember, aki a Holdon járt]]> Elhunyt Eugene Cernan amerikai űrhajós, az utolsó ember, aki a Holdon járt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vakon született egerek nyerték vissza látásukat]]> Az őssejtkutatás legfrissebb eredménye: újra látnak a kísérleti vak egerek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem tiltják be a neonáci NPD-t Németországban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EP-elnökválasztás: Verhofstadt visszalép, a néppárti jelöltet támogatják a liberálisok]]> Mégsem indul az Európai Parlament elnöki posztjáért Guy Verhofstadt, az Európai Liberálisok és Demokraták frakcióvezetője, ehelyett a liberálisok az Európai Néppárt jelöltjét Antonio Tajanit támogatják majd, aki így szinte biztosan elnyeri a posztot a voksoláson. Mint a jobboldali és a liberális frakciók vezetői közös közleményükben írták: koalíciójuk nyitott minden Európa-párti EP-frakció előtt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hiperinfláció: szatyorban hordják a pénzt Venezuelában (videó)]]> Új bankjegyeket vezettek be Venezuelában, de ez nem fog segíteni: szatyorban hordják már a pénzt az országban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Román szocdem pártelnök: Nem akarok kérkedni vele, de engem meghívott Trump]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Andrew Ng (Gigaom): Mesterséges intelligencia a gyakorlatban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lindsay Lohan az iszlám felé fordult]]> A hollywoodi híresség minden instagramos posztját törölte, és csak annyit ír bemutatkozó szövegében: Alaikum salam! Lindsay Lohan egyre gyakrabban látogat arab országokba, ahol rendre fejkendőben mutatkozott. A celeb egy lapnak azt mondta, most a megújulás időszakát éli.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bezár a Clinton Global Initiative]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csécsi László (Magyar Nemzet): Annak adatik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ezzel a gyógyszerrel a fogunk önmagát tömi be ]]> Sokunk vágyálma válhat valóra, ha sikeresen zárul egy már ismert Alzheimer gyógyszer új típusú felhasználásának tesztje. Az Index információja szerint a hatóanyag képes arra serkenteni a lyukas fogat, hogy önmagát regenerálja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új frontot nyit Ukrajna Oroszország ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meghívták a román kormányfőt és a szocdem pártelnököt Trump beiktatására]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Már megvolt a lázadás éve − Mandiner 2016 IX.]]> 2016-ban mindenki megpróbálkozott az elitellenes, establishment-ellenes populizmussal. Még egy Hillary Clinton is. Még egy Orbán Viktor is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így bosszulná meg Ausztria, ha Németország bevezeti az autópályamatricát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Játékkonzolból laptop (videó)]]> Hogyan alakítsunk át laptoppá egy Xbox One S játékkonzolt?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Colleen Bell videóban búcsúzik Magyarországtól (videó)]]> Jól érezte magát Magyarországon Colleen Bell. Videóban búcsúzik a leköszönő amerikai nagykövet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Svájcban turnézik a kínai elnök (videó)]]> A davosi világgazdasági fórumon is részt vesz Hszi Csin Ping kínai államfő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Adóparadicsom lesz Nagy-Britannia? (videó)]]> Adójogszabályok megváltoztatásával biztosítanák Nagy-Britannia vonzerejét a Brexit után.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jeszenszky Zsolt (Mandiner): Akikre érdemes figyelnünk: az új médiasztárok]]> Ahogy a hagyományos sajtó szereplői folyamatosan hiteltelenítik el saját magukat, úgy törnek egyre följebb az új véleményformálók. Bátrak, szókimondóak, provokatívak. Őket érdemes követni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): A putyinizmus mint kényszer]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Idén is lesz RobotArt verseny]]> A 100 ezer dolláros verseny második kiadásán is robotfestők mérettetnek meg egymás között. Bárki jelentkezhet rá.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Törökországnak kémkedtek németországi imámok Gülen követői után]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jégtörőket küld hazánk Szerbiának]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jó pár demokrata bojkottálja Trump beiktatását]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ariel Conn (Future of Life): Miért volt 2016 valójában a remény éve?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lezuhant egy török teherszállító repülőgép (videó)]]> A gép lakóházakra zuhant, a szerencsétlenségben legalább harmincan meghaltak, köztük több gyerek.
[...] Bővebben!
]]>