<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Új vezető a Washington Post élén]]> A The Washington Post kiadói pozíciójára új embert nevezett ki Jeff Bezos a lap tulajdonosa. Az új kiadó Frederick J. Ryan a Politico médiavállalkozás társalapítója dolgozott Ronald Reagan kabinetfőnökeként is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Anyanyelv- és jelképhasználati jogszabályokat szeretne az RMDSZ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint egymillióan menekültek el Ukrajnából]]> Több mint egymillióan menekültek el eddig a kelet-ukrajnai harcok miatt, a legtöbben Oroszországba. A konfliktust már az Európa Tanács elnöke is háborúnak nevezte. Az ukránok szerint az oroszok titokban temetik el elesett katonáikat, hogy ne legyen bizonyíték az orosz beavatkozásra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szlovák-ukrán gázvezeték-kapcsolatot hoztak létre]]> Robert Fico szlovák miniszterelnök, Arszenyij Jacenyuk ukrán kormányfő és Klaus-Dieter Borchardt, az Európai Bizottság illetékes gázvezeték-összeköttetést adott át Szlovákia és Ukrajna határán, amely az ukrán földgázfelhasználást 20 százalékát képes fedezni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyarországot vádolja tankügyben Putyin tanácsadója]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kerék-Bárczy Szabolcs (Facebook): Orbán nem írja alá Barrosóval a 34 milliárd eurós megállapodást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lavrov: Az ukrán-NATO közeledés nem a békét szolgálja (videó)]]> Az orosz külügyminiszter elítéli, hogy a kijevi vezetés felvetette Ukrajna esetleges NATO tagságát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrán válság: magyar-magyar kerekasztalt javasol a Jobbik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Péntekig döntenek az Oroszország elleni új szankciókról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Tusk (Wall Street Journal): I will polish my English ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): Kardcsörtetve köszönt be Tusk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nehezen viselik a magyar betűket Kolozsváron]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Franciaországi székhelyű multihoz megy dolgozni Bajnai]]> A volt miniszterelnök megerősítette a hvg.hu értesüléseit: valóban a Meridiam-csoport ügyvezető igazgatója lesz, de mint azt a portálnak elmondta, közéleti szerepvállalásait nem érinti a kinevezése.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (hvg.hu): Ukrajna és mi]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vona Gábor (Alfahír): Kazahsztán ultramodern fővárosába repültem]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szájer: Az oroszokkal szemben erőt kell felmutatni (videó)]]> Putyin elnök a maga ravaszságával ki tudja cselezni az Európai Uniót, nem olyan bonyolult dolog ez – mondta Szájer József, aki szerint túl lassú az EU.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Magyar Hírlap): Ördög a falon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Növeli európai gázimportját Ukrajna]]> Augusztusban 13 százalékkal nőtt Ukrajna gázimportja Európából, nagyobb részt Magyarországon keresztül érkezik hozzájuk a gáz, de még közel sem használták ki a napi szállítási kapacitást. Ukrajna második hónapja nem kap orosz földgázt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: Igazságos ukrajnai választásokat!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gauck: Oroszország már nem stratégiai partnerünk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kijev: Oroszország atommal fenyegeti Ukrajnát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin fenyeget: két hét alatt elfoglalná Kijevet]]> Az EU-nak és Kazahsztánnak is beszólt Vlagyimir Putyin. Lapértesülések szerint José Manuel Barrosónak azt mondta telefonon, hogy ha kell, két hét alatt elfoglalja Kijevet; míg a kazahokat „valójában nem létező, kreált” államiságukra emlékeztette. A kazah elnök azzal fenyegetőzik, hogy ha sérül Kazahsztán függetlensége, kilépnek az Eurázsiai Gazdasági Unióból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Növelni kezdhetik a NATO-tagállamok a katonai kiadásaikat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Edward Blake (Spiler.info): 10 millió Nógrádi György országa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jönnek az újabb szankciók Oroszország ellen]]> Megerősítette hétfőn egy diplomáciai forrás azokat az információkat, amelyek szerint nem csak az Oroszországgal szemben alkalmazandó újabb gazdasági szankciókra vonatkozó javaslat készülhet el a hét végéig, hanem azokat még a héten el is fogadhatják a tagállamok. A cél, hogy Oroszország gazdasága ne tudjon növekedni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A jordán házelnökkel tárgyalt Orbán]]> A dinamikusan fejlődő kereskedelmi kapcsolatokról és a közel-keleti helyzetről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Atef Taravneh jordán képviselőházi elnökkel Budapesten, az Országházban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Kelet-európai háborúskodások elé (videó)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Áron Attila (DiploMoaci): Mit jelent Donald Tusk Európai Tanács elnökévé választása?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel újabb szankciókat szorgalmaz Oroszországgal szemben]]> Bár az Oroszország elleni büntetőintézkedések a német gazdaságot is sújtják, de „az ideiglenesen jelentkező hátrányoknál” sokkal nagyobb veszélyt okozna válasz nélkül hagyni az orosz politikát – mondta Angela Merkel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kardos Gábor: Balfácán hadművelet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vucic: Szerbia Oroszország legjobb barátja Európában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyertyát gyújt a Fidelitas és az IKSZ a keresztény áldozatokért]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyertyát gyújt az IKSZ és a Fidelitas az iraki keresztény áldozatokért]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nemzetközi Népismereti Filmszemlét tartanak a kalotaszegi Sztánán]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Komoly földrengés a Napa-völgyben (videó)]]> A Richter-skála szerinti 6,0-os erősségű rengés rázta meg a kaliforniai Napa-völgyet, ami az amerikai bortermelés központja. A pontos károk egyelőre ismeretlenek, de jelentősek lehetnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lefejezett egy amerikai újságírót az Iszlám Állam]]> Az amerikai James Wright Foleyt a kamerák előtt fejezték le az Iszlám Állam fegyveresei. A negyven éves szabadúszó újságírót két éve rabolták el Szíriában. A terroristák azt ígérték, hogy ha az USA nem hagy fel a légicsapásokkal, akkor Steven Sotloff, a Time magazin munkatársa lesz a következő áldozat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakó Bea (Mandiner): Ecclestone és a jog pofátlan képmutatása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Irak: Ferenc pápa az ENSZ beavatkozását kéri]]> Levélben kérte Ferenc pápa az ENSZ főtitkárát, hogy a nemzetközi közösség avatkozzon be Irakban a keresztények védelme érdekében. Hasonló felhívást tettek a keleti pátriárkák és más vallási vezetők is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): Média: Nyakunkon a gondolatrendőrség ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vass Virág (Metropol): Érdektelen cikk]]> [...] Bővebben!
]]>