<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Húzóerő a szomszédos országok fejlődése Magyarországnak is]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lemondott az amerikai védelmi miniszter]]> Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter benyújtotta lemondását, s ezt Barack Obama elnök el is fogadta – jelentette az amerikai média kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva hétfőn. A The New York Times úgy tudja, hogy Obama szólította fel lemondásra Hagelt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Zsolt: Elfogadhatatlan, hogy Oroszország érdekszférákra ossza Európát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Le kell zárni a magyar-amerikai vitákat]]> A kitiltási ügyről, a magyar-amerikai kapcsolatokról, a keleti nyitásról és személyzeti politikájáról is faggatta Szijjártó Péter külügyminisztert az ATV.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fontolgatja a NATO-tagságot a semleges Finnország]]> Elege van Finnország vezetőinek az orosz légtérsértésekből. Mind a finn elnök, mind a miniszterelnök fontolgatja az eddig semleges Finnország NATO-csatlakozását. A NATO négyszáz alkalommal fogott el idén orosz repülőgépeket a katonai szervezet európai tagországainak védelmében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orosz kölcsönt vett föl a francia szélsőjobb]]> Elismerte Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front (FN) elnöke, hogy pártja 9 millió eurós kölcsönt vett fel egy orosz banktól. A szélsőjobboldali politikus a Le Monde című napilap hétfő délután megjelent számában azzal indokolta a lépést, hogy a francia pénzintézetek nem nyújtanak hitelt a pártjának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áder János Vietnamba utazik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyarázatot vár az EB a Déli Áramlat megépítését engedélyező törvényre]]> Maroš Šefčovič, az EB energiaunióért felelős alelnöke elmondta: nagyon aggódnak a Déli Áramlattal kapcsolatos magyarországi fejlemények miatt. Brüsszelben magyarázatot várnak arra a magyar törvényre, mely lehetővé tette, hogy az EU megkerülésével is megépítsük a gázvezeték hazai szakaszát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aristo (Mandiner): Szövetség, barátság és más mesék]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hernádi nélkül is lesz Hernádi-per Zágrábban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Nem közeledünk Oroszországhoz]]> Magyarország nem közeledik Oroszországhoz, a kínai és az orosz modell pedig Európában használhatatlan – mondta Orbán Viktor a Handelsblatt című német üzleti lap hétfői számában megjelent interjúban. A kormányfőt a tüntetések nem nyugtalanítják, megérti a fiatalok „érzelmi helyzetét”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Le kell zárni a nyitott kérdéseket]]> Rendezné a Magyarország és Amerika kapcsolatait terhelő nyitott kérdéseket Szijjártó Péter külügyminiszter. Szerinte ha valaki mást korrupcióval vádol, akkor konkrétumokat is kell a vád mellé tennie. Szijjártó elmondta: ha ismerné a kormány a konkrétumokat, akkor vizsgálódna az ügyben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Visszafordult egy Budapestre tartó lengyel repülő]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Első a biztonság]]> A jelenlegi helyzetben elsőbbséget élveznek a biztonsági kiadások, mondta Orbán Viktor miniszterelnök Vilniusban. Magyarország azon NATO-országok közé fog tartozni, amelyek a vállalt pénzügyi és technikai kötelezettségeiket teljesítik, ígérte a kormányfő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kaczyński megkérdőjelezi a lengyel választások hitelességét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A jóléti állam gyengíti a családot]]> Nem egyformán értékesek a család különféle formái, a legjobb és gazdaságilag is legértékesebb a hagyományos család, amelyet azonban rombol a jóléti állam, a modern nyugdíjrendszer és az újraelosztás – mondta el Christof Zellenberg német közgazdász a Barankovics István Alapítvány családpolitikai konferenciáján. Veresné Novák Katalin családügyi államtitkár a demográfiai folyamatok veszélyeire hívta fel a figyelmet, Rétvári Bence KDNP-s politikus pedig rámutatott: a nemzeti keresztény-konzervatív gondolatkör is európai.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csökkentené a bevándorlási kedvet Anglia]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin: Oroszország nem szigeteli el magát a világtól]]> Oroszország nem akar hosszas vitába bocsátkozni a nyugati államokkal, és megvédi saját geopolitikai érdekeit, mondta egy vasárnapi interjúban az orosz elnök. Putyin arról beszélt: nem akarja országát elszigetelni a külvilágtól, de azt sem hagyja, hogy falat húzzanak köré.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ivo Nesrovnal (Körkép.sk): Magyarok, maradjatok meg magyarnak!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány kikényszerítené az előrehozott választásokat]]> Az erőszakos eszközöket el kell utasítani, de ezen kívül minden erővel meg kell próbálni kikényszeríteni az előrehozott választásokat – hangsúlyozta a DK kongresszusán elmondott beszédében Gyurcsány Ferenc. A pártelnök dicsérte az elmúlt hetek „népmozgalmait”, és leszögezte azt is, hogy ők maguk nem kívánnak hintapolitikát folytatni Kelet és Nyugat között.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dél-Koreába látogat Orbán Viktor]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagygyűléssel emlékeztek a Majdan-tüntetések kezdetére Kijevben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obama legalizálta az illegális bevándorlókat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A NATO megvédi a balti államokat (videó)]]> Jens Stoltenberg NATO-főtitkár meglátogatta az oroszok miatt aggódó balti államokat, és megígérte: a szövetség megvédi a három országot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[December 1-jén szavaz a szenátus a budapesti amerikai nagykövetről]]> A The Washington Post értesülései szerint december 1-jén szavazhat a szenátus a budapesti amerikai nagyköveti posztra szánt Colleen Bell, illetve a Buenos Aires-i amerikai képviselet élére szánt Noah Mamet kinevezéséről. Az oslói nagykövetnek jelölt George Tsunis sorsa kérdéses. A három adománygyűjtő jelölése korábban a kongresszusi és szakmai körökben is vihart kavart.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stier Gábor (Magyar Nemzet): Az ellopott forradalom]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Biden: Moszkva nagy árat fog fizetni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vörös Gábor (Méltányosság): Oktatás és kutatás a „sikerországokban”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tüntetni fognak az INA-dolgozók Zágrábban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Magyar Hírlap): Magyar szemmel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ET: Azerbajdzsán megsértette a jóhiszeműség és a jogállamiság elvét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bagnasco bíboros: A melegházasság egy trójai faló]]> Az azonos neműek élettársi kapcsolata és a melegházasság olyan „trójai lovak”, amelyek alapvetően gyengítik a család intézményét – figyelmeztetett Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek, az Olasz Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a püspökök assisi ülésén.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Túl jól szerepelt”: nyomást akart gyakorolni Orbánra a német lap?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vége a segélyturizmusnak (videó)]]> Az Európai Bíróság kimondta: nem köteles egy tagállam segélyt adni egy másik tagállambeli polgárnak, ha nem dolgozik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áldását küldte Ferenc pápa a magyaroknak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csökkent a papok és szerzetesek száma Olaszországban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cáfolja Kertészt a New York Times riportere]]> David Streitfeld szerint a Kertész Imrével folytatott beszélgetés során semmilyen formában nem hangzott el a diktatúra szó. Az interjúnál jelenlévő tolmács pedig azt mondta: az amerikai újságíró már a beszélgetést követően jelezte neki, hogy nem lett elég anyaga egy újságcikkhez.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trócsányi László (SzegedMa): Ha nem a párbeszéd uralkodik, Európa magát verheti szét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kim Lane Scheppele (Budapest Beacon): Magyarország volt 1989 után a mintagyerek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leonardo DiCaprio 40 (videó)]]> Negyvenéves lett Leonardo Wilhelm DiCaprio, a szépfiúból lett filmszínész-zseni: melyik a kedvenc filmjük a fékezhetetlen olasz-német származék amerikai színésztől?
[...] Bővebben!
]]>