<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Kitiltották a Trump-kritikus újságírókat a Fehér Ház sajtótájékoztatójáról (videó)]]> A Trump-kormányzattal kritikus újságok nem vehettek részt Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivőjének „háttértájékoztatóján”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump szerint Párizs már nem a régi (videó)]]> Donald Trump úgy látja: az amerikaiak a terrorizmus miatt kerülik el Párizst, a francia külügyminiszter ugyanakkor leszögezte: tavaly 3 és fél millió amerikai turista járt az országukban, akiket ezután is szívesen látnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Heinz-Christian Strache (Der Standard): Én leszek a kancellár]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Nyugat még ma is mentegeti a kommunizmus bűneit]]> Manapság nem szokás emlegetni, hogy a kommunizmus a „a Nyugat szellemi termékeke”, mely végül nekünk, közép-európaiaknak lett az osztályrészünk – mondta Orbán Viktor a kommunizmus áldozataira emlékezve szombaton. A miniszterelnök szerint az EU még manapság is vonakodik elismerni a kommunizmus bűneit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szárnyal a bitcoin]]> 1200 dollárra szökött a 2014-es mélypont óta folyamatosan erősödő legismertebb kriptovaluta árfolyama.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nemcsak a csontot erősíti a D-vitamin]]> Az, hogy a D-vitamin nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, senkinek nem jelent újdonságot, nem véletlenül adják a gyerekeknek kötelezően már újszülött kortól. Mindezideig viszont úgy tudtuk, hogy ez a csontok egészséges fejlődéséhez szükséges. Az MTI híre viszont arról számol be, hogy a légzőszervi megbetegedések megelőzésében is fontos szerep jut ennek a zsíroldékony vitaminnak. Tehát napsütés hiányában ne hanyagoljuk a tengeri halak, a máj, a tojás fogyasztását!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vizsgálat indul Fillon ügyeiben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Még az előjáték sem kezdődött meg, de a Brexit máris keményedik”]]> A címben szereplő mondatot egy „félre ne értsék amit mondok, de” kíséretében Martonyi János ex-külügyminiszternek sikerült elsütnie egy konferencián, amit az ELTE ÁJK-n rendeztek a Brexitről. Martonyi mellett felszólalt Navracsics Tibor uniós biztos is, aki a Mandiner kérdésére elárulta, miért nem szólalt meg az Európai Bizottság a Brexit kampányban. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Levelet írt Donald Trump Orbán Viktornak]]> Levélben köszönte meg Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke Orbán Viktor üzenetét, melyet januári elnöki eskütétele alkalmából írt – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Naprendszerünkön kívüli erők miatt dögölhetnek be számítógépek]]> Nagyon ritkán fordul elő, viszont súlyos következményekkel, például rendszerösszeomlással járhat a kozmikus sugárzás.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hazahozzák a veronai buszbaleset utolsó sebesültjét is]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brad Jones (Digital Trends): Lehet-e elég intelligens a fegyverré alakított póker-MI ahhoz, hogy ne váljon Terminátorrá?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Milliókat fenyeget az éhalál Afrikában (videó)]]> Dél-Szudánban százezrek vannak közvetlen életveszélyben az éhezés miatt, főleg gyerekek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Félmeztelen Femen-aktivista zavarta meg Marine Le Pen beszédét (videó)]]> „Marine egy hamis feminista” – kiáltozta a félmeztelen Femen-aktivista egy párizsi konferencián a Nemzeti Front elnökének és elnökjelöltjének felszólalása alatt, de a biztonsági őrök gyorsan reagáltak, és kivitték a teremből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump főtanácsadója szerint az amerikai elnök nem fogja mérsékelni magát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máthé Zsuzsa (Kötelék): Gender, die, das]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balázs Gábor (Rednews): Zombik évadja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[V4-es csúcstalálkozó lesz az élelmiszerek eltérő minősége miatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Papp Attila Zsolt (Főtér): A gyermekeink talán tényleg látni fogják a többnyelvű táblákat Kolozsváron]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mona Lalwani (Engadget): Virtuális valósággal készüljünk fel a halálra!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leszedték a drónt a tigrisek (videó)]]> Nem nézték jó szemmel a körülöttük röpködő drónt egy északnyugat-kínai vadaspark szibériai tigrisei, és rátámadtak a repülő objektumra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyomtatott kameralencsékkel ugyanúgy látnak a drónok, mint az ember]]> A természetes látást utánzó különleges kamerával végezhetik megfigyelő tevékenységüket a közeljövő drónjai.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megszünteti a transznemű wc-ket Trump (videó)]]> Donald Trump megszünteti az iskolákban kötelező transznemű wc-kről szóló szabályozást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerikai exhivatalnok lett Szomália elnöke (videó)]]> Egy amerikai-szomáli kettős állampolgárt választottak meg Szomália elnökévé.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Korai stádiumban észlelhető a skizofrénia egy virtuálisvalóság-játékkal (videó)]]> Virtuális valósággal és mesterséges intelligenciával azonosítanák a skizofrénia jeleit egy uniós projekt kutatói.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[MI szuperszámítógép fejlesztését jelentett be egy japán egyetem]]> A mesterséges intelligencia a mai és közeljövőbeli szuperszámítógépek egyik legfontosabb alkalmazási területe. Japán kutatók e célra fejlesztenek csúcskomputert.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Fehér Ház szerint „fenomenális” az amerikai-mexikói viszony]]> Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője azt közölte: a washingtoni kormánynak „nagyon egészséges és robusztus” a kapcsolata a mexikói kormánnyal, és szerinte „hihetetlen és robusztus párbeszéd van a két nemzet között” is. A mexikóiak azért picit másképp látják a kérdést.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orosz támadástól tart az ukrán elnök]]> Petro Porosenko ukrán elnök szerint fennáll a veszélye annak, hogy Oroszország a közeljövőben teljes körű háborút indít Ukrajna ellen, mert szerinte Moszkva bármelyik pillanatban bevetheti a szomszédos Moldovához tartozó szakadár Dnyeszter Menti Köztársaságban állomásozó katonai erőit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Arcfelismerő robotzsaru egy kínai vasútállomáson]]> A senzseni reptér után, egy másik kínai város, Csengcsou vasútállomásán is robotjárőr ügyeli a rendet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ilyen egy gyönyörű madeirai napfelkelte]]> Ilyen volt a tegnap reggeli napfelkelte Madeira szigetén, az 1810 méteres Pico do Arieiro hegycsúcson. Az Atlanti-óceán mélyén magányosan álló, Portugáliához tartozó sziget az örök tavasz otthona, ahol a napfény folyton a párával birkózik. Popper Eliza képei.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Illés Gergő (Danube Institute): Újjáéledhet még a konzervativizmus?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Laurie Beaver (Business Insider): Miért kell vállalatoknak figyelni a chatbot forradalmat?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Domány András (HVG): Szoktak-e olimpiáról népszavazást tartani?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nemzetközi pénzátutalás a Facebookon]]> A TransferWise úttörő szolgáltatást indított a Messengeren.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nincs egység az ENSZ-ben Oroszország megítélésében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felesége lesz a helyettese az azeri elnöknek (videó)]]> Ilham Alijev azeri elnök saját feleségét jelölte első alelnöknek, aki így lényegében helyetteseként tevékenykedik majd.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Távozik a Breitbarttól Milo Yiannopoulos]]> Az alternatív jobboldal egyik nagy kedvence, aki folyamatosan felszólalt a politikai korrektség ellen és rendszeresen provokatív kijelentéseket tett, ezúttal támogatói szerint is túl messzire ment: lényegében védelmébe vette a pedofíliát. Kijelentései miatt két napon belül visszavonták egy konferencia-meghívását, a könyvszerződését, és le kellett mondania a Breitbart News szerkesztői állásáról is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó az amerikai-orosz együttműködést szorgalmazta New Yorkban]]> Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban az ENSZ BT miniszteri vitáján kijelentette, hogy Európa és Magyarország biztonsága szempontjából elengedhetetlen az amerikai-orosz együttműködés. A miniszter találkozott Antonio Guterres NATO-főtitkárral is találkozott és támogatásáról biztosította A főtitkár preventív diplomáciai törekvéseit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elrendelték az illegális bevándorlók kitoloncolását az USA-ban]]> John Kelly belbiztonsági miniszter által kibocsátott rendeletek alapján kitoloncolhatják az Egyesült Államokban tartózkodó tizenegymillió illegális bevándorlót. A korábban már elítélt személyekkel kezdenék a kiutasításokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Marine Le Pen nem találkozott a libanoni főmuftival, mert fejkendőt kellett volna kötnie (videó)]]> Marine Le Pen a francia Nemzeti Front elnöke Bejrútban a libanoni főmuftival találkozott volna. Amikor fejkendőt nyújtottak a politikusnak, elviharzott és azt nyilatkozta, hogy nem hajlandó eltakarni magát.
[...] Bővebben!
]]>