<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Tömeges visszaélések a német menekültügyi rendszerben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ismét kitört a hawaii Kilauea vulkán]]>
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Faggyas Sándor (Magyar Hírlap): Húsz év]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Peking és Washington lemond a kereskedelmi háborúról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Heves harcok kezdődtek a tálibokkal Afganisztán Gazni tartományában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Douglas Murray: Európa vezető politikusai gyávák beismerni kudarcukat]]> A migránsok kvóta szerinti elosztásáról szóló javaslattal arra kérik az uniós tagállamokat, hogy fizessenek olyan hibáért, amelyet Brüsszelben és Berlinben követtek el – mondta Douglas Murray brit író.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bebörtönzött és száműzetésben élő politikusokat is bevett a kormányába a katalán elnök]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi István (Közlemény): Tényleg ez a harc lesz a végső!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint 24 ezer milliárdot költenek a németek migrációra]]> 2022-ig bezárólag több mint 24 ezer milliárd forintnyi eurót fordít a német állam a migrációval kapcsolatos kiadásokra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A nácik belekezdtek, Putyinék megépítették: kész a krími híd]]> A Krím-félszigetet Oroszországgal összekötő híd megépítése igazi nemzetközi projekt volt: először a britek vetették fel, majd a nácik kezdték építeni, hetven év után pedig az oroszok fejezték be a hidat véglegesen, Ukrajna, az Egyesült Államok, és az EU heves tiltakozása közepette. Utánajártunk, mi a Krími híd építésének kacifántos története.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dani Rodrik (Index): Az EU jövőjéről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar siker Cannes-ban! Szilágyi Zsófia filmje, az Egy nap nyerte el a filmkritikusok díját]]> A filmkritikusokat tömörítő FIPRESCI a „legjobb első vagy második film” kategóriájában díjazta a Kritikus Hete című válogatásban bemutatott filmet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Berlusconi: Jóképű gyerek ez a Macron, és még az anyja is jól tartja magát]]> Brigitte Macronra utalt az olasz politikus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ronald Lauder: Soha nem ingott meg az Orbán Viktor és a magyar nép iránti tiszteletem]]> A Zsidó Világkongresszus elnöke állítja: tévesen tulajdonították neki azt a Soros Györggyel kapcsolatos állásfoglalást, amelyet Orbán kifogásolt
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem tűri a francia ellenállás zászlaját a szocialista polgármester]]> Szerinte túl hivalkodó. A zászlót kifüggesztő férfi azonban nem hagyja magát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megnősült Harry herceg]]> Harryt és Meghan Markle-t Canterbury érseke, az anglikán egyház legfőbb vallási méltósága eskette a ceremónián. A vendégek között volt George Clooney, David Beckham és Elton John is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csíksomlyó: az élet védelme mindenek fölött]]> Az élet védelmének a mindenek fölöttiségéről beszélt a csíksomlyói búcsú szónoka, Marian Adam Waligóra lengyel szerzetes, párhuzamba állítva az életben tartó gépekről lekapcsolt brit Alfie-t és a királyi családban született, az egész világ által csodált trónörököst.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Százezrek gyűltek össze a csíksomlyói zarándoklaton]]> A meteorológiai előrejelzés esőt valószínűsített szombat délre Csíksomlyó térségében, de a mise kezdetéig napos maradt az idő. A zarándoklaton részt vesz Áder János és felesége is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ma házasodik össze Harry herceg és Meghan Markle]]> Az esküvői ceremónia 13 órakor kezdődik. Meghan Markle személyében a brit monarchia modernkori történelmében először kerül elvált, afrikai-amerikai gyökerű amerikai állampolgár a királyi családba.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Véget ért a cannes-i verseny, este kiosztják a díjakat]]> MeToo, kevés hollywoodi sztár, átlagosan erős mezőny – így foglalható össze a fesztivál.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy másik amerikai iskolánál is halálos lövöldözés volt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyarország negyedik az elhízási rangsorban]]> Csak az USA, Mexikó és Új-Zéland előz meg bennünket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kubai volt a lezuhant utasszállító repülőgép utasainak legnagyobb része]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nincs kétség: Hitler tényleg meghalt 1945-ben]]> Francia tudósok állapították meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdogan: Izrael a náci módszereket is túlszárnyalva támad a palesztinokra]]> A második világháború koncentrációs táboraiban a legkülönfélébb kínzásoknak kitett emberek gyermekei napjainkban „még a náci módszereket is túlszárnyalva támadnak az ártatlan palesztinokra” – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lezuhant egy repülő Kubában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megszületett az olasz kormányprogram]]> A kormányprogram elsődlegesnek és halaszthatatlannak tartja az 500 ezerre becsült illegális bevándorló kiutasítását. Felül kívánják vizsgálni a családegyesítést és a bevándorlóknak juttatott szociális támogatást a „nem jogosultak” kizárásának céljával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ellenzéki háború]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veiszer Alinda (Magyar Hang): A politika játékszerévé hagytuk tenni magunkat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megszakítják az amerikai-dél-koreai közös hadgyakorlatot ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megtalálhatták a leggyakoribb fertőzés gyógymódját]]> A nátha az a betegség, amelyen a legegészségesebb ember is átesett már néhányszor. Mivel szövődmények nélkül gyors lefolyású és nem is veszélyes, legtöbbször oda sem figyelünk rá. Így aztán a legtöbben nem is gondolnak rá, hogy ez a fertőzés nem gyógyítható, csak a tüneteket lehet kezelni. Most azonban az MTI híre szerint brit kutatók találtak egy olyan módszert, mellyel a vírus terjedését képesek megakadályozni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem esik messze az alma a fájától]]> Marcelo fia a Real-játékosokkal fejelgetett, az internet sztárja lett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nemzetközi produkció lesz a Virtuózok]]> Placido Domingo is résztulajdont szerzett a tehetségkutató licenszét megvásároló cégben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Almási Miklós (168 Óra): A testpolitika diktatúrája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brit thinktank: Minden fiatal kapjon 10000 fontot]]> Érdekes társadalmi javaslat borzolja a kedélyeket a briteknél.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kegyetlenül kényelmetlen lesz a NASA új űrhajója]]> Alaposan gondolja át, aki űrhajós szeretne lenni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Őssejtekből hoztak létre embriókat holland kutatók]]> Úgy tűnik, a tudomány fejlődésével a régi kor alkimistáinak egyik vágya valósággá válhat. Ők többek között mesterséges, lombikban létrehozott ember megvalósításán fáradoztak, s lám, holland tudósok most ha még nem is homunkuluszt, de egérembriókat alkottak mesterséges úton, őssejtek felhasználásával – tájekoztatott az MTI.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb iskolát épít a kormány Irakban]]> Balog Zoltán a Magyarországon ösztöndíjasként tanuló üldözött keresztény fiatalok évzáró ünnepségén beszélt erről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem jó üzlet, ha teljesen meggyógyítják az embereket]]> Jó érzésű ember számára már a kérdésfelvetés is abszurdnak tűnhet, de az üzleti logika, legalábbis egy, a HVG cikkében idézett amerikai befektetési bank szerint, másként működik. Ők nemcsak az emberi szempontot hagyják figyelmen kívül, de még a munkába visszatérő egészséges ember által termelt érték sem játszik szerepet gondolatmenetükben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Teljes nemiszerv-átültetést végeztek egy amerikain]]> Elképesztő bravúrt hajtottak végre az egyesült államokbeli Johns Hopkins Egyetem orvosai – írta a HVG az MTI hírére alapozva. A világon elsőként hajtottak végre sikeresen hímvessző– és herezacskó átültetést, ráadásul egy műtéttel. A páciens egy robbanásban sérült amerikai katona volt.
[...] Bővebben!
]]>