<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Sántha Hanga (Magyar Idők): Megelőzni a megelőzhetetlent]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyre több a munkanélküli menekült Németországban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Friss Róbert (Népszava): Háttérzörej]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér Róbert (Facebook): A Quimby jól tette, hogy fellépett Tusnádfürdőn]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mélyrepülésben a török turizmus]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt (Bádog): Matekpélda]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A sérelmeken való túllépésre szólított Ferenc pápa Lengyelországban]]> Ferenc pápa szerdán érkezett Lengyelországba és csütörtökön Częstochowába látogatott. A zarándokhelyen annak alkalmából misézett, hogy az ország 1050 éve vette fel a kereszténységet. A pápa kiemelte, Isten nem azt akarja, hogy féljünk tőle, hanem közöttünk akar élni. A pápa Mária segítségét kérte a lengyeleknek a sérelmeken való túllépéshez. A két előző pápához hasonlóan a katolikus egyházfő aranyrózsát ajándékozott a zarándokhelynek, valamint megcsókolt egy fogyatékkal élő lányt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel: Nem az iszlámmal, hanem az Iszlám Állammal állunk hadban]]> Kilenc pontból álló terrorellenes biztonságpolitikai programot terjesztett elő Angela Merkel csütörtökön Berlinben. Megerősítené a rendőrséget, következetesebben hajtaná végre a kitoloncolásokat, szorosabban működne együtt az USA-val és a hadseregnek is nagyobb szerepet szánna a német kancellár.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sziget: elfogytak a jegyek a Rihanna-koncertre]]> Bérletet már hetek óta nem lehet kapni az idei Szigetre, de csütörtöki hírek szerint már az egyik nap is biztosan teltházas lesz, miután a nulladik napra, Rihanna koncertjére már a napijegyek is elfogytak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb 1,4 milliárd eurót hagyott jóvá Brüsszel Törökországnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerb férfit öltek meg migránsok Salzburgban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kuthi Áron (Magyar Nemzet): Két videó, két világ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[No Man’s Sky (videó)]]> A lakhatatlan bolygók ugyanakkora veszélyt jelentenek a Hello Games játékában, mint az ellenséges teremtmények.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Idén is megrendezik a bécsi Comic Cont]]> Tavaly több tudósítással is jelentkeztünk az első alkalommal megrendezett Vienna Comic Conról, és ez valószínűleg idén is így lesz, hiszen novemberben másodszor is nekifut a rendezvénynek az osztrák főváros. A sztárvendégek között van például John Rhys-Davies (Gimli!) és Kristian Nairn (Hodor!), de lesz sok egyéb dolog mellett cosplay-verseny is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Betiltották a burkát a svájci Ticino kantonban]]> Tilos mostantól az egész testet eltakaró muszlim női ruha, a burka viselete a dél-svájci Ticino kantonban. Muszlim aktivisták tüntetnek a szerintük diszkriminatív szabályozás ellen. A ticinói kormányzat viszont a muszlim viselet egész Svájc területén való betiltását szorgalmazza.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Matt Novak (Paleofuture): Ray Kurzweil megint hülyeséget beszél]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zsigmond és Péterfy (Mandiner): Német integrációs kampány: felpörgött a Willkommenskultur]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német nudistákat zaklattak muszlim fiatalok]]> A németországi Xanten melletti nudista strand látogatóit zaklatta egy csoportnyi szakállas muszlim férfi néhány nappal ezelőtt. A nőket lekurvázták, voltak, akiket le is köpdöstek. Egy szemtanú szerint „Allah akbart” is kiáltoztak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sitkei Levente (Magyar Idők): Üres burok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Saját magát tervezi az autó]]> Virtuális valóság, mesterséges intelligencia és 3D nyomtatás egy projektbe integrálva: az autógyártás forradalmát készíti elő egy los angelesi startup.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt (Magyar Hírlap): Aggok és asszaszinok (1.)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stier Gábor (Magyar Nemzet): Úton Európába?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ferenc pápa: Készen kell állni a menekültek befogadására]]> A háborúk és az éhség elől menekülők befogadására készen kell állni – hangsúlyozta Ferenc pápa abban a beszédben, amelyet lengyelországi zarándoklata elején szerdán a krakkói Wawel várban mondott. A Szentatya szerint a migráció összetett jelenség, „ennek megoldása bölcsességet és irgalmasságot követel, hogy felülkerekedjenek a félelmen és megvalósítsák a nagyobb jót”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Neonáci nézetei lehettek a müncheni lövöldözőnek]]> Az öngyilkos merénylő, Ali David S., aki kilenc emberrel végzett pénteken Münchenben, megtiszteltetésnek tartotta, hogy születésnapja egybeesik Adolf Hitler születésnapjával és büszke volt árja eredetére. Valamennyi áldozata bevándorló volt, valamint a norvég Anders Behring Breivik vérengzésének ötödik évfordulójára időzítette tettét – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóth Gergely (Index): Alakul az új iszlamista szuperfront Szíriában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zsohár Zsuzsanna (Facebook): Álomvilág]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vágvölgyi Gergely (777): Új vértanúja van az egyháznak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gazda Albert (G-Közép): Mindenről ők tehetnek!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mostantól bárki videózhatja az intézkedő rendőröket Kínában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kurd városban robbantott az ISIS, közel ötven halott]]> Hassakeh-ben, egy észak-szíriai kurd városban robbantott fel az ISIS öngyilkos merénylője egy teherautót – írta meg a BBC. Közel ötven áldozatot követelt az akció, ami egy rendőrségi központ és egy kormányzati épület közelében történt. Száz feletti a sérültek száma, sokan a romok alá szorultak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Többmillió felhasználó adataiból készít előrejelzéseket a Baidu]]> Felhasználók helyalapú információiból következtet foglalkoztatási és fogyasztási trendekre a kínai keresőóriás.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jogállamiság: új szakaszba lép a Lengyelország elleni EU-s eljárás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gágyor Péter (Mandiner): Adjon Isten? – A Willkommenskultur után]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Sándor (Facebook): Hamel atya minden európai keresztény mártírja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elekes Éva (Népszava): Ki ugrik nagyobbat?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A dzsihádban a bűntettek kegyes cselekedetek – Abdesszamad Belhadzs a Mandinernek]]> A dzsihád számára az anarchia és a háborús gazdaság „megszentelt”, a hadurak szentek, a bűntettek kegyes cselekedetek. A dzsihádizmust egy vallásos – mondhatni apokaliptikus – narratíva fűti, amely a pogány Nyugat elpusztítását és az iszlám végső győzelmét hirdeti. Valójában azonban mindez gazdasági érdekeket szolgál, miközben hamisan a vallásos önmegvalósítás látszatát kelti – mondja Abdesszamad Belhadzs marokkói származású, Belgiumban és Magyarországon oktató és kutató társadalomtudós a Mandinernek. Belhadzs szerint a muszlim bevándorlók körében jelen van a vágy a nyugati világ eleganciája és magas életszínvonala iránt, másrészt viszont – amint azt a második és harmadik generációs bevándorlók krízise is mutatja – ezt a világot nem tudják birtokba venni. Ezért kap teret az erőszak. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Még mindig éhségsztrájkolnak a migránsok Horgosnál]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Főtér: így öntötte el a víz Segesvár belvárosát (videó)]]> Mintegy húsz-harminc centiméteres víz lepte el kedden délután Segesvár központját egy felhőszakadást követően. Az emberek térdig gázoltak a vízben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb 47 újságíró ellen adtak ki elfogató parancsot Törökországban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Könnyebben kapnak bőrrákot a vörös hajúak]]> Tapasztalatból már tudjuk régóta, hogy a természetes vörös hajú emberek, különösen, ha világos, szeplős a bőrük, könnyebben égnek le a napon. Az sem meglepetés, hogy a gyakori leégés növeli a bőrrák kialakulásának esélyét, így a vörös hajúak eddig is sejthették, hogy vigyázniuk kell a napozással. Nemrégiben brit tudósok vizsgálatai a tapasztalati tény genetikai hátterét is föltárták–tudósít az MTI.
[...] Bővebben!
]]>