<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Autók közlekedhetnek a busz alatt (videó)]]> A jövő autóbuszát építi egy kínai cég.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Óriási stadionban vitázhat Trump és Sanders (videó)]]> Hillary Clinton nem akart vitázni Bernie Sanderes-szel, Donald Trump viszont szívesen kiáll vele.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyre kevésbé elégedettek az oroszok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lord Lamont: Történelmi tévedés az euró]]> Történelmi tévedésnek tartja az eurót Lord Norman Lamont volt brit pénzügyminiszter és konzervatív képviselő, aki egykor a brit EGK-tagság híve volt, de most már Nagy-Britannia EU-ból való kilépésére fog szavazni. Lord Lamont a Danube Institute budapesti konferenciáján feltette a kérdést: „Minek maradni ebben a közösségben, ha a fő céllal már nem értesz egyet?”
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veress Jenő (Népszava): A nemzetközi macska]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[John O'Sullivan: Rossz irányba tart az EU]]> „Az EU az uniformitás, a centralizáció és az egyirányúság felé halad, és ezek rossz irányok” – mondta John O'Sullivan, a budapesti Danube Institute igazgatója egy pénteki konferencián. A brit elemző úgy látja: az EU lelkes hívei szerint történelmi meghatározottság az egyre mélyülő integráció, ez egy kötelező haladási irány, amiből nincs visszaút – ezzel azonban ő nem ért egyet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Martonyi: Magyar érdek a brit EU-tagság]]> „Ne legyen Brexit, az nem jó Magyarországnak” – mondta Martonyi János volt magyar külügyminiszter péntek délelőtt Budapesten. Nagy-Britannia EU-ból való kilépéséről vitatkoztak magyar, brit és lengyel előadók a Danube Institute pénteki rendezvényén.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Ervin (Magyar Hírlap): Európa a római úton]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Európa! Izrael a TE háborúdat vívja!” – zsidó troll védi az Európa-erődöt (videó)]]> Az Israel Beyond rövid animációs filmjében egy izraeli troll tartja a hátát az Európa-erődért a muzulmán áradattal szemben... egy darabig.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lenácizta az iszlámot egy cseh ügyvédnő, a törökök megbüntetnék]]> Bűnös és gonosztevő állami ideológiának nevezte és totalitárius rendszerekhez hasonlította az iszlámot egy cseh alsóházi szemináriumon Klára Samková ismert cseh ügyvéd. Kijelentését követően több diplomata elhagyta a termet, köztük Ahmet Bigali török diplomata is, aki az ügyvédnő megbüntetését követelte a Cseh Televízióban pénteken. Az ügyvédnő viszont a török nagykövetet utasítaná ki emiatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Google is, brit kutatók is alakváltó mobileszközöket terveznek (videó)]]> A Bristol Egyetemen és a Google műhelyeiben is Lego-szerű moduláris mobilkészülékek fejlesztéséhez dolgoznak ki módszereket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kész Ukrajna elnöke lenni a kiszabadult pilótanő]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Akciójáték lőfegyver nélkül]]> Harcművészet lőfegyverek nélkül egy mágikus birodalomban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obama a nukleáris fegyverek veszélyeire hívta fel a figyelmet HIrosimában]]> Bocsánatot nem kért, de kifejezte sajnálatát a Japánba látogató Barack Obama Hirosimában. Az amerikai elnök a nukleáris fegyverek veszélyeire figyelmeztetett beszédében, majd elmondta: azért jött a városba, hogy eltűnődjön a szörnyű erőn, amit elszabadítottak ott, és hogy gyászolja a halottakat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kacsakatonák hajtják a csigákat a szőlőben (videó)]]> Több mint ezer indiai futókacsa indul minden reggel csigavadász körútra a dél-afrikai Stellenboschban a Vergenoegd borászatban. Kacsamesék különkiadás.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kaló Máté (168 Óra): Trump: Valóságshow élesben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mészár Kata (Danube Institute): Tiszta lehet egyáltalán a Brexit-népszavazás?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kitörölte nyolcszáztíz terrorgyanús személy adatait a brit rendőrség]]> Nyolcszáztíz terrorgyanús személy ujjlenyomatát és DNS-ét törölték a brit rendőrség adatbázisából nem megfelelő tárolás miatt – írja a The Telegraph. Az adatok egy része titkosszolgálati forrásból származott, ugyanis a törölt személyek közül száznyolc kiemelten veszélyesnek számított.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Josh Horwitz (Quartz): Hiába döbbenetesen olcsó a Xiaomi új drónja, nem fogja megmenteni a céget]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keresztény elveik miatt vették el a gyerekeiket Norvégiában (videó)]]> Kiállt a kamera elé a Bodnariu házaspár Norvégiában, akiknek a gyerekeit már közel egy éve elvette a Barnevernet norvég gyámhatóság „radikális keresztény nevelési elvek” miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump kihátrálna a párizsi klímaegyezményből]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Floppy-n tárolja nukleáris arzenáljának adatait a Pentagon]]> 1970-es évekbeli számítógépes rendszert és nyolc colos hajlékonylemezeket használ a Pentagon az interkontinentális ballisztikus rakéták, és a nukleáris bombázók kezelésére.A rendszer karbantartása, amelyet várhatóan 2017-ben cserélnek le, évi 60 milliárd dollárba kerül.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A legtöbb nagyvárosi veszélyes levegőt szív]]> Eddig see gondoltuk persze, hogy metropoliszban élni a hosszú, egészséges élet záloga. De a WHO legutóbbi jelentésében, -melyről az MTI is hírt adott- már több mint 80 %-ra teszi a súlyosan szennyezett levegőjű városokban élők arányát. Különösen rossz a helyzet a fejlődő országok, ezen belül is Ázsia, az afrikai országok közül pedig Nigéria esetében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pápay György (Magyar Nemzet): Egy a tábor, egy a vélemény]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új migrációs útvonal kialakulásától tartanak az EU-ban]]> A Die Welt úgy tudja, hogy egyre nagyobb az aggodalom az EU-ban amiatt, hogy új migrációs útvonal alakul ki, melynek egyik legnagyobb tranzitországa Egyiptom lehet. Több tagállam azt szeretné, hogy emiatt terjesszék ki Egyiptom és Kréta felő az EU Sophia nevű tengeri küldetést, de a görögök megvétózták a javaslatot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obama: Jogos az aggodalom Trump miatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elfajultak a párizsi tüntetések (videó)]]> Könnygáz, törött kirakatok, égő aluljáró, összecsapások. A munkajogi reform elleni tüntetések rendbontásba és erőszakba torkollottak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mészáros B. Tamás (Index): Lángokban áll Franciaország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár: Honnan tudja a Bizottság, hogy ki a cigány?]]> Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint Brüsszel bosszút áll a roma gyerekek iskolai szegregációja miatti kötelezettségszegési eljárással, aminek a valódi oka, hogy a magyar kormány nem akarja befogadni a migránsokat. Lázár János szerint értelmezhetetlen az eljárás: a miniszternek fogalma sincs, a Bizottság honnan tudja, ki a cigány és ki nem.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bokros Lajos (Facebook): Hol itt a háttérhatalom?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Posztmodern mesterműnek hittek egy földön hagyott szemüveget]]> A San Francisco-ban található Modern Művészet Múzeuma padlójára helyezett egy szemüveget a mókamester, amelyet a látogatók, mint posztmodern mesterművet csodáltak meg. A 17 éves TJ Khatayan hasonló sikerrel járt egy szemeteskuka, valamint egy baseball sapka kiállításával is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fájdalomra tanítanak robotokat]]> Egyértelműnek tűnik, hogy egy robot nem érez fizikai fájdalmat. Német kutatók viszont pont a fájdalomérzetre és az általa kiváltott reakciókra okítják a gépeket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár 52 ezer menekültet hárítana át a görögökre]]> Összesen 52 ezer menekültet szeretnének Magyarországra visszatoloncolni egyes európai uniós tagállamok – jelentette be Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: Görögországot biztonságos országnak kellene nyilvánítani és oda kellene küldeni ezeket a menekülteket, nem pedig hazánkba.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Külföldiek földvásárlása: két hónapot adott a Bizottság a változtatásra]]> Az Európai Bizottság két hónapot adott a magyar kormánynak, hogy módosítsa a külföldiek földvásárlását korlátozó szabályozást, különben a testület az Európai Bírósághoz fordul. A Bizottság többek között azt kifogásolja, hogy miután 2014-ben lejárt a földvásárlási moratórium, a kormány olyan szabályozást hozott, amely a tőke szabad áramlását korlátozza. A bolgár, a lett, a litván és a szlovák földügyi szabályozás sem tetszik a Bizottságnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szépség, tudás, hagyomány: népviselet-készítőknél jártunk]]> Kozsok, puruc, mérai bujka meg a többiek. Hónapokra előre lehet csak rendelni népviseletet a Rimóczi-házaspárnál. A Lengyeltótiban élő Hajnalka és Laci néha eldugott ládákból imádkozzák ki a kidobni szánt viseletet, vagy színházfüggönyt kérnek el, hogy megfelelő anyagra leljenek, Rábaköztől Gyergyóig. De az is előfordul, hogy román népviselettel tesztelik a felületes magyarkodókat, vagy épp gyermekmúmiára kell új ruhát varrniuk. Riportunk a népviselet-készítés szépségeiről és nehézségeiről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német pénzügyminiszter: Nem minden helytelen, amit Magyarország tesz]]> Nem minden helytelen, amit Magyarország tesz a menekültválságban – mondta Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter Berlinben. Schäuble szerint nem szolgálja Európa újraegyesítését, ha állandóan másokat kritizálnak a németek, és inkább a feladataikra kell koncentrálni, a szomszédokat, barátokat pedig meg kell próbálni megérteni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Xiaomi bemutatta első drónját]]> Olcsó drónnal állt elő az egyik legnagyobb okostelefon-gyártó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zsigmond és Péterfy (Mandiner): Magyarországra menekülnek németek a menekültek elől]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megfosztotta vagyona nagy részétől Soros Györgyöt a TV2 (videó)]]> A Tények riportja szerint Soros György vagyona 23 millió dollár, vagyis körülbelül 6 milliárd forint. Valójában azonban ennek mintegy ezerszerese.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyönyörű a világ első teljesen nyomtatott irodaépülete (videó)]]> A dubai irodaépület nyomtatása mindössze 17, elhelyezése két napig tartott.
[...] Bővebben!
]]>