<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[A magyar kormány tárgyalásra biztatja a Heinekent és a Csíki Sör Manufaktúrát]]> A magyar kormány tárgyalásra biztatja a Heinekent és a Csíki Sör Manufaktúrát a sörvitában, közölte Lázár János, aki bejelentette azt is: a manufakturális sörgyártók kedvezményes adózását az eddigi 8 ezer hektoliterről felvinnék 200 százezer hektoliterig.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Letartóztatják az Antwerpenben az emberek közé hajtó férfit]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nézzen körül Lázár Jánossal a Csíki Sör Manufaktúrában!]]> Csíkszentsimonban, az Igazi Csíki Sör gyártelepén járt Lázár János, az MTI pedig bőszen dokumentálta is a miniszter látogatását, így most Ön is megnézheti, hol készül a Heinekennel folyó jogvita miatt jelenleg Tiltott Igazi Sör néven forgalmazott Igazi Csíki Sört. Fotók.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Konyhatündér robotok]]> A robotok szép lassan megjelennek a konyhában. Egyelőre persze ne főszakácsokat várjunk, hanem a személyzetnek valamilyen formában segítséget nyújtó gépeket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Scotland Yard: Nem volt a hírszerzés látókörében a londoni merénylő]]> Erőszakos bűncselekmények miatt korábban többször elítélték a londoni merénylőt, de nem tartották terrorgyanúsnak a hatóságok – derült ki a Scotland Yard pénteki sajtótájékoztatóján. The Sun arról számolt be, hogy az ámokfutó Adrian Russell Ajao korábban Szaud-Arábiában a repülésügyi hatóságnak tartott tanfolyamokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Járókelők közé hajtott egy autós Antwerpenben, de nem sérült meg senki]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Programozók és könyvtárosok tudományos adatokat mentenek meg]]> Amerikai önkéntesek adatmentő akciókkal reagálnak a Trump-adminisztráció egyes tudományok elleni lépéseire.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyöngyhajú lány: Presserék megegyeztek Kanye Westtel]]> A peren kívüli megállapodás részleteiről nem nyilatkozhatnak a felek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így néz ki a világ legészakibb sörfőzdéje (videó)]]> A norvég Svalbard sörfőzdéje az Északi-sark előtti utolsó településen működik, söréhez pedig több ezer éve megfagyott gleccservizet is felhasználnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csizmadia Ervin (Mandiner): Nyugat és Kelet „másságáról”]]> Mi folyton a szétesésünk különféle stációiban élünk, a nyugatiak pedig – a mostani időkig – egységük különböző fázisaiban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felfüggesztették, és végleg be is tiltanák a Jehova Tanúit Oroszországban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megnevezték a londoni merénylet elkövetőjét]]> A londoni támadó, Khalid Masood 52 éves volt. A férfi már korábban is követett el bűncselekményt, a titkosszolgálatok ismerték, de nem volt terrorgyanús.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Nem csinálhatom olyan rosszul, hiszen én vagyok az elnök]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megszavazhatja az amerikai szenátus Montenegró NATO-csatlakozását]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Chris Dixon (The Atlantic): Hogyan alkotta meg Arisztotelész a számítógépet?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdogan: Törökország felülvizsgálja politikai kapcsolatait az EU-val]]> Felülvizsgálja Törökország az EU-hoz köthető politikai és gazdasági szálait – nyilatkozta Recep Tayyip Erdogan csütörtökön. A török elnök hangsúlyozta: a Brüsszellel kötött menekültügyi megállapodásra is sor fog kerülni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Őry Mariann (Magyar Hírlap): Tessék haladni!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hárman vakultak meg a hamis klinikai kísérlettől]]> Az őssejtterápia az orvostudomány egyik legígéretesebben fejlődő új módszere, mellyel korábban gyógyíthatatlan betegségekre találhatnak gyógyírt. Ugyanakkor természetesen nem alkalmazható minden betegségre, s mielőtt engedélyeznének egy ezen alapuló új terápiát, alapos és hosszú ideig tartó ellenőrzésen kell átesnie.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Polak, Węgier, dwa bratanki]]> A lengyel és a magyar nyelv szépségeivel köszöntjük a lengyel-magyar barátságot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Fidesz szobrot állítana Lech Kaczynskinek]]> A Fidesz szobrot akar állítani Lech Kaczynski volt lengyel államfőnek – derül ki Kocsis Máté csütörtöki közleményéből. A tervet Tarlós István budapesti főpolgármester is támogatja. Kaczynski 2010-ben halt meg, amikor Oroszországban lezuhant az elnök különgépe.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Iszlám Állam magára vállalta a londoni támadást]]> Miután Theresa May brit miniszterelnök bejelentette, hogy a londoni merénylő Nagy-Britanniában született, az Iszlám Állam közölte: a támadó az „Iszlám Állam katonája volt”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az evolúció kíméletlen, csak a legerősebb algoritmus marad fenn]]> A Google Brain és az Open AI is darwini elvek alapján fejleszt mesterségesintelligencia-algoritmusokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Mandiner): Közönyös muszlim nő telózgat a londoni áldozat mellett! Vagy mégsem? Várjunk csak!]]> Fénysebességgel terjed a közösségi oldalakon egy vélhetően szerdán, közvetlenül a londoni terrortámadás után készült fotó. Fiatal, fejkendős nő halad el az egyik áldozat mellett a Westminster hídon, oda se néz, a telóját nyomkodja. A hatásos kép máris a muszlim részvétlenség szimbóluma kezd lenni. De nagyítsunk csak bele!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Csak egyszer élünk” – interjú a bringás világutazó házaspárral ]]> „Kíváncsiság. Kalandvágy. Felfedezés. Meg az az őrült érzés, hogy ezt muszáj meglépni, mert csak egyszer élünk”. Egy héttel esküvőjük után bringára pattantak, hogy világgá menjenek. Négy évig tartott az utazásuk hegyeken, völgyeken, tengerpartokon és pusztaságokon keresztül. Harkányi Árpád és Zárug Zita az utazássá vált élet mélységeiről és magasságairól beszél a Mandinernek. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újra együtt zenél Deák Bill Gyula és Hobó a Kolozsvári Magyar Napokon]]> Az utóbbi években vagy Hobó zenél Deák Bill és zenekara vendégeként, vagy Bill volt Hobó vendége. Az idei Kolozsvári Magyar Napokon viszont újra együtt lépnek majd közönség elé.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nukleáris lefegyverzés: Oroszország tárgyalna az USA-val]]> Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy készek tárgyalni Washingtonnal a nukleáris fegyverek fokozatos és kölcsönös leépítéséről. A külügyminiszter cáfolta, hogy Moszkva választásokat hackelne és a kibertámadások kivédésére nemzetközi szabályozást szorgalmazott. Lavrov elmondta: nem tartják Donald Trumpot és Marie Le Pent populistának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brit születésű volt a londoni merénylő]]> A londoni támadás elkövetője Nagy-Britanniában született, és a brit elhárítás néhány éve már vizsgálatot is folytatott ellene a szélsőséges nézetei miatt – mondta csütörtökön Theresa May brit miniszterelnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az első tablettel működtetett okostükör]]> Hanggal és gesztussal vezérelhető, arcokat ismer fel, fontos infókat jelenít meg a világ első okostükre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csak feltételekkel írja alá Lengyelország a római nyilatkozatot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[700 éve halott férfi arcát rekonstruálták Cambridge-ben ]]> Történelemtudomány másként: brit kutatók egy 700 éves halott arcát rekonstruálva tanulmányozzák és próbálják megérteni a középkor alacsony társadalmi osztályainak életét. Emberközelbe hozzák a múlt ismeretlen szereplőit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump első kampányfőnöke Putyin egyik oligarchájának dolgozott]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Londoni terrortámadás: Orbán együttérzését fejezte ki]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Négy embert agyonlőtt egy fegyveres az USA-ban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pápay György (Magyar Nemzet): A spájzban vannak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sitkei Levente (Magyar Idők): London szólít]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi István (Népszava): Trianoni súlyú bűn]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Timmermans: Lengyelország továbbra is aggodalomra ad okot]]> Frans Timmermans európai biztos szerint Varsónak egyelőre nem sikerült eloszlatnia a lengyel jogállamisággal kapcsolatos aggályokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdogan: Nem lesznek biztonságban az európaiak]]> Újra megfenyegette az egész nyugati világot Recep Tayyip Erdogan török elnök: szerinte ha a Nyugat így viselkedik továbbra is, akkor a nyugatiak egy lépést sem tehetnek majd biztonságban a világban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A magyar kormány részvétét fejete ki az áldozatok családjainak]]> A magyar kormány részvétét fejezte ki a londoni támadás áldozatai családjának, majd mielőbbi gyógyulást kívánt a sérülteknek. Hangsúlyozta: helyre kell állítani Európa biztonságát, s még nagyobb hangsúlyt kell fektetni a terrorizmus elleni küzdelemre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakodi Péter (Magyar Idők): Jónás próféta a cethal gyomrában]]> [...] Bővebben!
]]>