<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Tőkés László: Nincs újabb 25 évünk várni az autonómiára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tusványos: Orbán a bosszú nemes formájáról (videó)]]> A 2014-es választásokon elnyerték méltó büntetésüket a határon túli magyarok állampolgársága ellen szavazó politikai erők Orbán Viktor szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Salát Gergely (Válasz.hu): Ázsia új erős embere]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Új államot építünk, ami nem liberális]]> Az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn. A kormányfő a Norvég Alappal kapcsolatos ügyek folytán kijelentette: egyes civilek esetében „külföldiek által fizetett politikai aktivistákkal van dolgunk”, akik külföldi érdekeket képviselnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lendvai Ildikó (Népszava): Nyuszi ül a fűben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[KSH: A túlórák negyedéért nem fizettek a munkaadók]]> Az európai uniós átlagnál kevesebbet túlóráznak a magyar munkavállalók, a részmunkaidősök viszont többet dolgoznak – derül ki a Központi Statisztikai Hivatalnak elemzéséből. 2013-ban a férfiaknak 1,2, a nőknek 0,9 százaléka végzett ilyen formában plusz munkát. Többségüknek ez heti 6–10 óra túlmunkát jelentett. A túlórák több mint egynegyedéért nem fizettek a munkáltatók.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrán válság: Kijev nem adja ki Dmitro Jarost]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Átfogóbb szankciókat hoz Oroszországgal szemben az EU]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Román kutató is népszerűsíti az RMDSZ autonómiatervezetét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hadiadó jöhet Ukrajnában? ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az ukrán kormányválság ellenére is folytatódnak a harcok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Barok Eszter (Eszter's Offtopic): Beszéljünk Izraelről és Palesztináról!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Kovászna megyei prefektúra megtiltotta a székely zászló felvonását Kézdivásárhelyen]]> A Kovászna megyei prefektúra megtiltotta a székelyföldi Kézdivásárhely önkormányzatának, hogy megtartsa a szombatra tervezett székelyzászló-felvonást, a rendezvényről azonban nem mond le az önkormányzat. A Miniszterelnöki Sajtóiroda szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is részt vesz a rendezvényen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Győri Enikő: Az EU-nak be kell tartania saját szabályait]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Több észt!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem tudni, miért zuhant le az algériai gép (videó)]]> A francia hatóságok szerint műszakilag rendben volt a repülőgép. Akár az időjárás is okozhatta a tragédiát, nem biztos, hogy bárki is megtámadta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lemondott Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök]]> A parlamenti koalíció összeomlására és a kormányzati kezdeményezések akadályozására hivatkozva lemondott posztjáról csütörtök este Aszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök – írja az MTI nyomán a Kitekintő. A parlamentnek el kell fogadnia a lemondást, azonban a kormánykoalícióból kilépő képviselők szerint erre kevés esély van.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): Média: Sok a hamis tudósítás Ukrajnáról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erzsébet-tábort avatott Székelyföldön Semjén]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Észtország bezárja budapesti nagykövetségét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donyeckben tovább folynak a harcok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyre rosszabbak a körülmények Gázában (videó)]]> Lassan elfogy a víz és az élelem az ostromlott Gázai övezetben. Áram hiányában a meglévő készletek is nehezen tarthatóak elfogadható állapotban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Visszafoglalták Liszicsanszkot az ukrán fegyveresek]]> „Liszicsanszkot elfoglaltuk. A terroristák elmenekültek” – írta a Facebookon a Szemen Szemencsenko, a kelet-ukrajnai megyék elszakadását ellenző, önkéntesekből verbuvált Donbasz nevű zászlóalj parancsnoka.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ferenc pápa is fogadta a halálra ítélt szudáni nőt]]> Ferenc pápa 13 órakor a Szent Márta-házban fogadta a korábban halálra ítélt szudáni keresztény nőt, Meriamot és családját, akik az olasz kormány segítségével elhagyták Szudánt, és az olasz külügyminiszter-helyettes kíséretében megérkeztek Rómába.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács bá (Tutiblog): Miért folyik háború Izrael és Palesztina közt? ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tusványos: tárgyalást ígért két erdélyi magyar párt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orosz szeparatista vezér: Voltak BUK rakétáink]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb utasszállító-tragédia történt, Afrikában]]> Ezúttal az Air Algérie egyik utasszállító repülőgépe zuhant le Maliban. A gépen több mint 110-en utaztak, többségük francia állampolgár, a személyzettel együtt 119-en voltak a fedélzeten. A gépen volt Mariela Castro, Fidel Castro nyugdíjas kubai diktátor iunokahúga is a CNN szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Viccet csinál az Izrael-védőkből Jon Stewart (videó)]]> Amerika népszerű showman-je bemutatja, mennyire lehetetlen az értelmes vita Izraelről és Palesztináról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrajna: kilépett a koalícióból az Ütés és a Szabadság párt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Reflexió): Keleti keresztények, nyugati nyugalom?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Havasi: Még nincs döntés Orbán útjáról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sudár Ágnes (Kisalföld): Két sarok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai vallási vezetők szólaltak fel a közel-keleti békéért]]> Az ír püspökök, valamint francia vallási vezetők is felhívást tettek közzé a Közel-Kelet békéjéért, utóbbi esetben keresztény, buddhista, zsidó és iszlám elöljárók szólaltak meg közösen. A moszuli szír-katolikus érsekségi palotát az Iraki és Levantei Iszlám Állam szélsőséges iszlamistái égették fel a hétvégén, a városban már nincsenek keresztények.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tusványos: határon túli keretet különít el a Médiatanács]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A népzenei diplomácia hatékony eszköz ]]> Az előadások után az volt az általános visszhang, hogy olyan élményben volt része a közönségnek a Bihari és a FolkEmbassy előadásán, amelyet korábban el sem tudtak képzelni. Több üzletember az előadások után jelezte, hogy a következő hetekben el szeretne utazni Magyarországra – mondta a kultúrdiplomácia jelentőségéről a Mandinernek hazánk pakisztáni nagykövete, Szabó István.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elindult a 25. bálványosi szabadegyetem]]> Ma is időszerűek a bálványosi folyamat alapgondolatai – mutatott rá Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, az erdélyi szabadegyetem és fesztivál egyik ötletgazdája kedden. Olyan ma is időszerű célokra hivatkoztak, mint Európa újraegyesítése, a közép-európai népek megbékélése, a kisebbségek kollektív jogai.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Henri Boulad SJ: Európa nem veheti magára a világ összes baját]]> Aki nem hajlandó integrálódni, azt haza kell küldeni – mondja az európai bevándorlásról Henri Boulad SJ egyiptomi jezsuita szerzetes, neves katolikus szerző. Boulad szerint a nyugati hatalmak eltérítették eredeti céljától az arab tavaszt, a törökök EU-s csatlakozása rémálom, és ugyanúgy szavazni kellene más országokban is a mecsetek, minaretek építéséről, mint Svájcban. Henri Boulad július 17-én, csütörtökön tartott előadást Budapesten a jezsuita Párbeszéd Házában, ezután beszélgettünk vele.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ferenc pápa párbeszédet és megbékélést sürgetett a Közel-Keleten és Ukrajnában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Éled a magyar nyelvet védő aktivizmus Erdélyben]]> Erdélyi magyar nyelvi jogi aktivisták beszélgettek csütörtökön a felvidéki Gombaszögi Nyári Táborban.
[...] Bővebben!
]]>