<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Jobbikozik és felcsútozik a nemzetközi sajtó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tovább vásárolja a forintot a Templeton]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hargitai Miklós (NOL): Kevesebb Európát?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megveszi a csehországi Agip kutakat a MOL]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kelet-európai országokban hadgyakorlatozik a NATO]]> A Lengyelországban és a balti államokban kezdődő egy hónapos hadgyakorlat célja, hogy a Krím orosz elcsatolása nyomán demonstrálja az Egyesült Államoknak a szövetségesei és a régió védelme iránti elkötelezettségét. Az említett négy országban egész évben lesznek amerikai csapatok, és további hadgyakorlatokat is terveznek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lavrov szerint közelednek az álláspontok a Kaszpi-tenger megosztásáról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EU: Nem lenne szabad választást tartani Szíriában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Turcsinov újraindította a terrorellenes műveleteket Ukrajnában]]> Olekszandr Turcsinov elrendelte a terrorellenes műveletek felújítását Ukrajna keleti részén a BBC információi szerint. Az ügyvivő államfő szerint a terroristák az egész donyecki medencét túszul ejtették, és meggyalázzák a genfi megállapodást Oroszország tudtával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vučić lesz a szerb miniszterelnök]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szobrot kapott Gavrilo Princip Szerbiában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megalomán Mongúz (Tutiblog): El a kezekkel a rézüstömtől! (egy)*]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerikai segítséget ígért Ukrajnának Obama alelnöke]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megtörné az Oroszország-függőséget a lengyel kormányfő]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hörcher Ferenc (Mos Maiorum): David Cameron kiáll a kereszténység mellett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrán válság: most Kijev szólította fel Moszkvát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nincsen többé Nokia telefon]]> Péntektől hivatalosan is a Microsofté a Nokia készülékgyártó részlege, a finn eredetű cég telefonjai mostantól Microsoft Mobile néven futnak majd.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stier Gábor (MNO): Megáldott fegyverek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EP-választás: máig jelenthetik be listáikat a pártok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Napokon belül szentté avatják II. János Pált]]> Többnapos egyházi eseménysorozat készíti elő XXIII. János és II. János Pál néhai pápák április 27-i szentté avatását a Vatikánban és Rómában a hívők és a sajtó számára. Szombaton a római városközpontban levő templomok egész éjszaka nyitva tartanak az imádkozni és gyónni kívánó zarándokok fogadására.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Civilek százait mészárolták le Dél-Szudánban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Janukovicsnak is vannak válságrendezési ötletei]]> Az ukrajnai válság rendezését célzó ötpontos tervet tett közzé Viktor Janukovics volt ukrán államfő. Szerinte előbb Ukrajna föderalizációjáról és államirányítási berendezkedéséről kell dönteni, és csak azt követően szabad elnökválasztást tartani. Az ukrán katonákat arra szólította fel, hogy ne engedelmeskedjenek a kijevi vezetésnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az angol királynő 88 éves]]> Díszlövésekkel és új hivatalos portréval tisztelegtek a 88 éves II. Erzsébet előtt. A királynő születésnapját „hivatalosan”, az évszázados hagyománynak megfelelően majd csak a júniusi színpompás katonai tiszteletadással ünnepli meg Nagy-Britannia.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erőszakkal szedték le az ukrán zászlót a krími tatár „parlamentről”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fricz Tamás (MNO): Európának vissza kell térnie Jézushoz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Moszkva megakadályozna egy ukrán polgárháborút]]> Oroszország megakadályoz minden kísérletet a polgárháború kirobbantására Ukrajnában – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Putyin közben jóváhagyta azt a törvénymódosítást, amely megkönnyíti az állampolgárság megszerzését az egykori Szovjetunió területén élő orosz anyanyelvűek számára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rendkívüli helyzet Szerbiában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fejenként ötven eurót kaptak a pápától a hajléktalanok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Le Monde: Magyarország ütőkártya Putyin játékában]]> A francia Le Monde szerint Magyarország már uniós és NATO-tagként vált az orosz elnök játékában ütőkártyává, az EU és Oroszország közti éles válság idején pedig ezt az ellentmondást az április 6-i választások még inkább felerősítették. A lap szerint a Fidesz és a Jobbik „közösen ítélik el a Nyugat morális csődjét és különböző mértékben, de mindkét párt Moszkva befolyási övezetébe, az euroázsiai unió támadóegységébe került”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az éhezők segítését szorgalmazta Ferenc pápa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Moszkva provokációnak tartja a kelet-ukrajnai lövöldözést]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EP-választás: már majdnem ezren szavaznának külképviseleten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EP-választás: nem csak magyar állampolgárok szerepelhetnek a listán]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin: Európa találjon megoldást Ukrajna finanszírozására]]> Elsősorban Oroszország partnerein múlik, hogy milyen lesz a viszonyuk Moszkvával – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő az állami televíziónak. Hozzátette: nem akarják romba dönteni az ukrán gazdaságot, de nem várhatnak örökké a gázért fizetendő pénzre. Putyin felszólította az európai országokat: találjanak megoldást az ukrán költségvetés finanszírozására.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiszabadult a Szíriában túszul ejtett négy francia újságíró]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bősz Anett (Bősz Anett blogja): Ukrajna árnyékában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Le akarta romboltatni a híres kolostort egy nyugalmazott egyiptomi tábornok]]> Leromboltatná a híres Szent Katalin-kolostort egy egyiptomi tábornok, mivel az szerinte veszélyt jelent a nemzetbiztonságra. Az 1500 éves kolostort szerinte igazából 2006-ban építették, lakói pedig a „görög megszállókat” védelmezik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Átlátszó: Amerikában bíróság elé idézték a kuruc.info tulajdonosát]]> Tanúként idézte be a kurucinfó domain-bejegyzőjét és szerverszolgáltatóját a San Francisco-i kerületi bíróság, miután az antiszemitizmus ellen fellépő Tett és Védelem Alapítvány az Egyesült Államokban is eljárást kezdeményezett – írja az Átlátszó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Munkahelyeket teremthet és életeket menthet a kerékpározás elterjedése]]> Egy tanulmány szerint több mint 76 ezer munkahelyet teremtene a zöld és egészséges közlekedésben és tízezer életet mentene meg évente, ha Európa nagyvárosai elérnék a dán főváros szintjét a kerékpározásban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Két magyar film Cannes-ban]]> Huszonnyolc országból 49 alkotás, köztük öt elsőfilm versenyezhet a 67. cannes-i filmfesztiválon. A hivatalos versenyprogram tíz rövidfilmje között Szőcs Petra A kivégzés című 15 perces alkotása is megnyerheti az Arany Pálmát, a filmfőiskolák legjobbjait felvonultató Cinéfondation szekció válogatásában pedig Kárpáti György Mór mutatkozhat be Provincia című diplomafilmjével.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fekete Balázs (MTA TK): Új bizottsági eszközrendszer a jogállamiság védelmére]]> [...] Bővebben!
]]>