<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Putyin: Európa találjon megoldást Ukrajna finanszírozására]]> Elsősorban Oroszország partnerein múlik, hogy milyen lesz a viszonyuk Moszkvával – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő az állami televíziónak. Hozzátette: nem akarják romba dönteni az ukrán gazdaságot, de nem várhatnak örökké a gázért fizetendő pénzre. Putyin felszólította az európai országokat: találjanak megoldást az ukrán költségvetés finanszírozására.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiszabadult a Szíriában túszul ejtett négy francia újságíró]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bősz Anett (Bősz Anett blogja): Ukrajna árnyékában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A szerk. (Magyar Narancs): Martonyi mentében a gazda bokája után kap]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Le akarta romboltatni a híres kolostort egy nyugalmazott egyiptomi tábornok]]> Leromboltatná a híres Szent Katalin-kolostort egy egyiptomi tábornok, mivel az szerinte veszélyt jelent a nemzetbiztonságra. Az 1500 éves kolostort szerinte igazából 2006-ban építették, lakói pedig a „görög megszállókat” védelmezik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér: Handabandázni fog az EP-ben az ellenzék (videó)]]> Kövér László szerint a baloldal az EP-ben olcsó handabandázással akarja majd elszigetelni Magyarországot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Washington gazdasági szankciókkal fenyegette meg Moszkvát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Átlátszó: Amerikában bíróság elé idézték a kuruc.info tulajdonosát]]> Tanúként idézte be a kurucinfó domain-bejegyzőjét és szerverszolgáltatóját a San Francisco-i kerületi bíróság, miután az antiszemitizmus ellen fellépő Tett és Védelem Alapítvány az Egyesült Államokban is eljárást kezdeményezett – írja az Átlátszó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Decentralizálhatják Ukrajnát, hivatalos nyelv lehet az orosz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EP-választás: nyilvántartásba vették az MSZP és a Fidesz-KDNP listáját]]> Pénteken nyilvántartásba vette az EP-választásra az MSZP és a Fidesz-KDNP listáját a Nemzeti Választási Bizottság. Leadta már az ajánlásokat az Együtt-PM, a Jobbik és a DK is, de ezeket még nem ellenőrizte le az NVB.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[SZNT: Legyen a székely zászló a székely nemzeti ellenállás jelképe!]]> A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) a készülő zászlótörvény veszélyeire hívta fel a székelyföldi önkormányzatok és a székely emberek figyelmét, és mozgalmat hirdetett a székely jelképek védelméért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EP-választás: a Jobbik is leadta az ajánlóíveit]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Martonyi: Putyin történelmi hibát követ el]]> A távozó külügyminiszter a francia Le Monde-ban elmondta: meg van győződve arról, hogy az oroszoknak szükségük van Európára és nekünk szükségünk van Oroszországra. Martonyi János szerint ugyanakkor Vlagyimir Putyin elnök „történelmi hibát követ el, amely sajnálatos a nemzete számára”, s amire „transzatlanti és európai egységgel”, valamint szankciókkal kell válaszolni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EP-választás: több mint negyvenezer ajánlást adott le a DK]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az euroszkeptikus pártokat erősítené a Jobbik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Janukovics egy orosz lap szerint visszatérhet Ukrajnába]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Fidesz-KDNP bemutatta határon túli képviselőjelöltjeit]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rácz András (hvg.hu): Oroszország, Ukrajna és Clausewitz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Munkahelyeket teremthet és életeket menthet a kerékpározás elterjedése]]> Egy tanulmány szerint több mint 76 ezer munkahelyet teremtene a zöld és egészséges közlekedésben és tízezer életet mentene meg évente, ha Európa nagyvárosai elérnék a dán főváros szintjét a kerékpározásban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EP-választás: Szanyi szerint pofátlanság a Jobbik indulása]]> Szanyi Tibor szerint semmilyen politikai és legitimációs oka nincs arra a Jobbiknak, hogy részt vegyen az európai parlamenti választáson, mivel az MSZP-s politikus szerint a Jobbik értékrendileg nem tartozik Európához.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Két magyar film Cannes-ban]]> Huszonnyolc országból 49 alkotás, köztük öt elsőfilm versenyezhet a 67. cannes-i filmfesztiválon. A hivatalos versenyprogram tíz rövidfilmje között Szőcs Petra A kivégzés című 15 perces alkotása is megnyerheti az Arany Pálmát, a filmfőiskolák legjobbjait felvonultató Cinéfondation szekció válogatásában pedig Kárpáti György Mór mutatkozhat be Provincia című diplomafilmjével.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vámos Miklós (NOL): Ne sírassuk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dimitrij Gudkov (Mandiner): Demokrácia kicsiben – Oroszország oldalnézetből I.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újra megnyílt a magyar főkonzulátus Torontóban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elhunyt Gabriel García Márquez]]> Gabriel García Márquez 1982-ben kapta meg az irodalmi Nobel-díjat. A kolumbiai író 87 éves volt, csütörtökön érte a halál Mexikóban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új trend figyelhető meg Németországban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Turcsinov hadbíróság elé állítja a visszaforduló ukrán katonákat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóta W. Árpád (hvg.hu): A nagy Oroszország kovácsolta frigy]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin szerint bűncselekmény a kelet-ukrajnai terrorellenes akció]]> Putyin az orosz köztévében leszögezte, hogy a kijevi hatalom által elrendelt kelet-ukrajnai terrorellenes művelet bűncselekmény. Visszautasította, hogy orosz katonák tartózkodnának az Oroszországgal határos ukrajnai körzetekben. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a krími népszavazás biztosításában és a krími csatlakozást megelőző eseményekben részt vettek orosz katonák.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fekete Balázs (MTA TK): Új bizottsági eszközrendszer a jogállamiság védelmére]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Erzsébet-utalvány és a SZÉP kártya miatt is beperelt minket a Bizottság]]> Az Európai Bizottság ezúttal az étkezési- és szabadidő utalványok 2012 óta hatályos szabályozása miatt indít kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen. A Bizottság egyébként már tavaly jelezte ezzel kapcsolatos aggályait a kormány felé.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cigányok vagyunk Kelet-Európából (videó)]]> A magyarokról szóló nyugati sztereotípiákat figurázza ki Kaszás Ágnes Borat-stílusú klipje. Fuck EU!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy halott, több sebesült egy kelet-ukrajnai laktanyánál]]> Egy ember meghalt és tizenketten megsebesültek a tűzharcban, mikor oroszbarát szakadárok megtámadták a kelet-ukrajnai Mariupol belügyi laktanyáját. A szakadárok Kramatorszkban hat páncélozott járművet is elfoglaltak, egy ukrán hadoszlop pedig letette a fegyvert és visszavonult. Donyeckben népszavazás lehet az orosz államnyelvvé tételéről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb szankciókat helyezett kilátásba Obama]]> Az amerikai elnök egy tévéinterjúban azt mondta: ha Oroszország fokozza az ukrán szakadárok támogatását, és nem hagy fel Ukrajna destabilizálásával, akkor további szankciókkal kell számolnia. Obama szerint Oroszország már az eddigi gazdasági szankciókat is megérezte.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EP: Budapestre költözik a Rendőrakadémia]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai pártcsaládok: el kell fogadniuk az „uniós értékeket”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Korlátozható a külföldön élő állampolgárok szavazati joga]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cigi, pia, kartellezés: indokolással ellátott véleményeket kaptunk]]> Több, Magyarországgal szemben indult kötelezettségszegési eljárás is újabb szakaszba lépett: az Európai Bizottság indokolással ellátott véleményt küldött a mezőgazdasági kartellezés, valamint az alkohol- és dohánytermékek jövedéki adója ügyében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hiába ment Strasbourgba a magyar rokkantnyugdíjas]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vértanú lett egy jezsuita Szíriában]]> Ismeretlen fegyveres lőtte fejbe az ötven éve a szíriai Homsz városában a keresztény közösséget szolgáló holland jezsuitát, Frans van der Lugt atyát. A szerzetes tudatosan döntött a töredékére csökkent keresztény közösséggel az ostromlott városban, bár korábban felajánlották neki, hogy kimenekítik.
[...] Bővebben!
]]>