<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Felére csökkent a nyugati férfiak spermiumszáma]]> Egy világ körüli kutatás szerint a spermiumok száma kevesebb mint felére csökkent a nyugati világban élő férfiak körében 1973 és 2011 között – írja a Financial Times.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az orosz népesség 15%-a „ürülék” az állami közvélemény-kutató vezetője szerint]]> Per indul Valerij Fjodorov ellen, aki az orosz társadalom Putyinnal elégedetlen csaknem 15%-át egész egyszerűen „ürüléknek” nevezte.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lendületben az orosz-magyar gazdasági kapcsolatok]]> Élénkül a két ország közti kereskedelmi forgalom, a Wizz Air pedig hamarosan közvetlen Budapest-Szentpétervár járatot indít.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdoğan: Külföldi ügynökök akarják felparcellázni Törökországot]]> A török államfő Jeruzsálem „megvédése” után kedden kifejtette: a nyugati országok bántalmazzák a török állampolgárokat, és ügynökeik felparcelláznák Törökországot. Erdoğan továbbá kifejtette: nem fogják végrehajtani a nyugat utasításait és fel fogják emelni a hangjukat az igazságtalanságok ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lélegzetelállító felvétel a Jupiterről]]> A Juno űrszonda május 19-én repült el a Naprendszer legnagyobb bolygója mellett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dolgozik az USA az Oroszország elleni szankciókon]]> A szenátus által készített új törvényjavaslatok Oroszország, Irán és Észak-Korea elleni büntető szankciókat fognak tartalmazni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fülöp-szigetek: tovább szigorít az elnök (videó)]]> „Megállítjuk őket. Ha nem, két alternatíva marad számukra: börtön vagy pokol” – üzente a bűnözőknek a halálbüntetéseket szorgalmazó Rodrigo Duterte elnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így kapták el a melillai támadót]]> Meglepődtek az afrikai spanyol külbirtok határán a rendőrök a késsel hadonászó, allahozó férfin.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eltávolítja Izrael a fémdetektoros kapukat a Mecsetek teréről]]> Izrael azok után bontatta le a kelet-jeruzsálemi al-Aksza mecset köré felvont fémdetekoros kapukat, hogy azok komoly zavargásokat okoztak a palesztinok körében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jarábik Balázs (168 Óra): Orbán saját útra akar lépni, de ha erős és büszke lenne, eszébe sem jutna hirdetni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Békítené Berlint és Ankarát a NATO főtitkára]]> Jens Stoltenberg szeretné megakadályozni a német-török viszony további romlását, mert szerinte az megnehzítené az Iszlám Állam elleni közös harcot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdoğan: A világ muzulmánjai védjék meg Jeruzsálemet]]> A muszlimok menjenek Jeruzsálembe a világ minden tájáról és védjék meg a várost – mondta Recep Tayyip Erdoğan török államfő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Oroszországban felére csökkent az ateisták aránya]]> A Levada-központ adatai szerint Oroszországban három év alatt a felére csökkent az ateisták részaránya. A hívő és a „valamennyire vallásos” válaszadók aránya ezzel szemben a 2014-ben mért 35-ről 53 százalékra nőtt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Allahot éltetve késelt rendőrt a spanyol határon egy marokkói]]> Allahot éltető marokkói férfi sebesített meg késsel egy spanyol rendőrt az észak-afrikai Melilla egyik határátkelőjénél. A támadóról kiderült, hogy nem terrorista hanem mentális problémákkal küzd.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kína már egy Észak-Korea elleni amerikai támadásra készül ]]> Egy lehetséges amerikai katonai beavatkozásra készülve Kína megerősíti az Észak-Koreával közös határát – írja a Wall Street Journal. Az amerikai üzleti lap információi szerint a kínai hadsereg alaposan megerősítette a több mint ezer kilométer hosszú határszakaszt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miért nem tudja a migráció megoldani a szegénység problémáját? (videó)]]> Az Egyesült Államok és a nyugat csak a töredékét tudja befogadni a világ szegényeinek, akik viszont hiányozni fognak otthonról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdély: nézegesse velünk a berethalmi erődtemplomot! ]]> Az egykori erdélyi szászok egyik legimpozánsabb erődtemploma, a berethalmi 1500-1525 között épült. Ma is áll, nézze meg velünk!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[KAP: Váratlan szövetségesre találtak a V4-ek]]> Már a franciák sem támogatják, hogy 2020 után nemzeti társfinanszírozást vezessenek be a közvetlen mezőgazdasági támogatásoknál. A közös agrárpolitika viszont reformra szorul, ugyanis a pénzek 80 százaléka a gazdaságok 20 százalékához vándorol.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vessen egy pillantást az örök városra! (videó)]]> Kétségtelen, hogy Róma a világ egyik legszebb városa.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ulicza Tamás (Magyar Hírlap): Latin-amerikai dominó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gál Mária (Népszava): A tyúk és a tojás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Washington: A súlyos beteg McCain visszatér az egészségbiztosítási törvény szenátusi szavazására]]> John McCain arizonai republikánus szenátor agydaganattal küzd. Ennek ellenére kedden visszatér Washingtonba, hogy részt vegyen az egészségbiztosítási törvényről tartott szenátusi szavazáson.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Petrin László (Magyar Idők): Tusványos üzenete Európának]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szathmáry István Pál (Magyar Nemzet): Kaczylandi demokrácia]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy amerikai bíró több mint 1400 iraki menekült kitoloncolását állította le]]> A bíró szerint a kitoloncolást felfüggesztő határozat időt ad a letartóztatott és őrizetbe vett menekülteknek arra, hogy szövetségi bírósághoz forduljanak az ügyükben. Mark Goldsmith indoklásában leszögezte: „azokat, akiket súlyos bántalmazás érhet vagy halál fenyegethet, nem vethetik ki ebből az országból anélkül, hogy ne kapjanak lehetőséget bírósági elbírálásra”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump változatlanul elégedetlen az igazságügyi miniszterrel]]> Az amerikai elnök három alkalommal hozta kínos helyzetbe Jeff Sessions igazságügyi minisztert, akivel nincs megelégedve. Donald Trump először a The New York Times című lapnak múlt szerdán adott interjújában bírálta a nyilvánosság előtt Sessionst.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (Népszava): A cigányság tehertétel? ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bogár László (Magyar Hírlap): A Nyugat tapadókorongjai]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Harrach: A nyílt társadalom modellje működésképtelen]]> Harrach Péter szerint a nyílt társadalom elmélete „első hallásra szimpatikus, valójában életidegen, megvalósíthatatlan álom”. A KDNP politikusa inkább a világot a civilizációk összecsapásaként leíró Samuel P. Huntingtonnak ad igazat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sümeghi Lóránt (888): A szárnyas kapuk népe már határlezárást követel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A tétlen szünidő a fárasztó tanévnél is károsabb]]> Erre a megállapításra brit kutatók jutottak az MTI híre szerint. Úgy találták, hogy a brit iskolások nagy része, különösen a szegényebbek, a vakációt a képernyő előtt ülve töltik, ennek köszönhető a lesújtó eredmény. Magyarországon nem készült még ilyen felmérés.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[2030: közeleg az ember-gép partnerség új korszaka]]> A Dell, az IFTF (Institute for the Future) és 20 szakértő az ember-gép kapcsolat jövőjéről készített tanulmányt. Az előrejelzés szerint a szoftverek, a big data és feldolgozó kapacitás fejlődésével életünk, a társadalom és a gépekkel való kapcsolatunk új korszaka kezdődik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jöhetnek a fejlettebb agyi implantátumok]]> Fájdalom és károsodás nélkül beültethető, a vizuális és audió kortex-szel közvetlen kapcsolatban álló eszközök lesznek a közeljövő agy-számítógép interfészei. A DARPA és Elon Musk már dolgozik rajtuk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hiroshi Ishiguro (SingularityHUB): Mit taníthatnak meg nekünk emberi mivoltunkról az androidok?]]> Az androidok egyedi tükrök, segíthetnek megválaszolni, hogy miért vagyunk itt, és miért lett annyira sikeres a Homo sapiens.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így mozog a Google mesterséges intelligenciája idegen környezetben (videó)]]> A londoni DeepMind ezúttal a robotmozgásban lépett szintet. Virtuális ágenseik időnként ugyan mosolyt fakasztóan, de hatékony tanulásuk eredményeként sikeresen birkóztak meg szimulált környezetükkel, és vették az ottani akadályokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Most már biztos: a kávézás nem ártalmas!]]> Ebben a rovatban már esett szó arról, hogy a mértékletes kávézás nem feltétlenül ártalmas az egészségre, sőt, akár hasznunkra is lehet. Ezt erősíti meg az MTI híre, mely két nagyléptékű és hosszú ideig tartó kutatás eredményét összegzi.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az űrbe teleportált első objektum (videó)]]> Világpremier: kínai kutatók Föld körül keringő műholdra teleportáltak egy fotont. A teleportáció kvantum-összefonódással történhetett meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Morzsányi processzorokba ágyaz MI-t a Microsoft]]> Paradigmaváltást készít elő a Microsoft. Lényege, hogy apró tárgyakban is legyen mesterséges intelligencia, és ezek a tárgyak internetkapcsolat nélkül is megőrizzék intelligenciájukat, ugyanúgy funkcionáljanak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az apa azbeszttel dolgozott, belehalt lánya]]> Hazánkban a mai napig vannak még olyan épületek, melyekben azbeszttartalmú anyagokat használtak fel. Ezeket ugyan folyamatosan cserélik, mióta súlyosan rákkeltő hatására fény derült, de sajos a finom szemcsék még ma is veszélyesek az egészségre. Ennek szomorú bizonyítéka az az asszony, aki az Origo cikke szerint azért lett rákos, mert még gyerekkorában az apja ruhájára rárakódott azbesztpor az ő szervezetébe is bekerült.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mélyebbre kell ásni, hogy életet találjanak a Marson]]> A Mars atmoszférája annyira vékony, hogy nem szűri meg eléggé az ultraibolya sugárzást. Ez a tény nagyon rossz hatással van a helyi élet kialakulására. Mivel a bolygó felszíne még baktériumok számára is halálos környezet, így mélyre kell ásni, hogy esetleg életet találjunk.
[...] Bővebben!
]]>