<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Constantinovits Milán: Gulyás Gergely: A teljesen félrekezelt migráció áll a CDU drámaian gyenge szereplése mögött]]> A CDU történelmi visszaesését a félrekezelt migrációs helyzetre és az emberek biztonság iránti vágyára vezette vissza Gulyás Gergely. A Fidesz frakcióvezetője lapunknak adott gyors értékelésében kifejtette: a választások teljes fordulatot hoznak a következő német kormány migrációs politikájában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jobboldali többség maradt a francia Szenátusban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rögtön vizsgálóbizottságot indítana Merkel ellen az AfD]]> Alice Weidel pártlista-vezető bejelentette: a Bundestagba bejutó rendszerkritikus AfD párt vizsgálóbizottságot állítana fel Angela Merkel kancellár menekültpolitikája ügyében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ Az iraki kurdok nem mondanak le az önálló Kurdisztánról]]> Megtartják a holnap esedékes népszavazást Kurdisztán függetlenségről az iraki kurdok. Még akkor is, ha a várhatóan függetlenséget támogató eredményt évekig tart majd a gyakorlatba ültetni, ahogy Maszúd Barzani elnök fogalmazott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német választási előrejelzés: CDU- és szocdem veszteségek, az AfD a harmadik erő]]> A németországi szövetségi választáson a 19:30-as adatok szerint a CDU 33, az SPD 20,8, az AfD 13,2, a liberálisok 10,3, a zöldek 9,2, a Baloldal 8,8 százalékon áll.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb képről derült ki, hogy Rubens alkotása]]> Egy eddig másolatnak hitt festményről derült ki, hogy igazi Rubens-alkotás. Restaurálás után csütörtökön mutatják be a glasgow-i Kelvingrove galériában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orosz külügyminiszter: Az Egyesült Államok nem fogja megtámadni Észak-Koreát]]> Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter az NTV-nek adott interjújában elemezte az USA viszonyát Észak-Koreával. Kifejtette azt is, hogy lehetetlen meggyőzni Amerikát arról, hogy nem jelent fenyegetést számukra nézve az orosz külpolitika.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aristo (Pesti Srácok): Pénz, pénz, pénz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Munkáspártiak: Nagy-Britanniának az EU egységes piacán kell maradnia]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi István (MSZP-közlemény): Bárki is nyer ma Berlinben, szemben áll majd a Fidesszel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Emelkedett Emmanuel Macron népszerűségi mutatója]]> Emmanuel Macron tevékenységével a franciák többsége továbbra is elégedetlen, de elődeivel ellentétben meg tudta fordítani a népszerűségvesztés tendenciáját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mátyás Győző (168 Óra): Díszes polgárok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tizenkét államközi megállapodást írt alá Szijjártó Péter az ENSZ közgyűlése alatt]]> Összesen 33 külügyminiszteri tárgyalást bonyolított, és 12 államközi megállapodást írt alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ közgyűlése alatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brit miniszter: Tudjuk, hogy mennyivel tartozunk az EU-nak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hét kérdéskörről szól majd nemzeti konzultáció ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Levente (Krónika): Madridi hisztéria]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[B. Varga Judit (Látószög): Elfogultan]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az USA nehézbombázókkal üzent Kim Dzsongunnak]]> Washington jelezte a Trump által csak „rakétaembernek” hívott Kim Dzsongunnak, hogy bármikor kész válaszolni a katonai fenyegetésre: az Egyesült Államok légiereje erődemonstrációt tartott Észak-Korea közelében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zgut Edit (Magyar Nemzet): Tartson-e Orbán Viktor Berlin haragjától?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Renaud (Ellenforradalmár): Rees-Mogg nem a múlt, hanem a jövő]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A tavalyinál alacsonyabb eddig a részvétel a német választásokon]]> A nap közbeni jelentések alapján alacsonyabb a választási kedv Németországban, mint négy évvel ezelőtt. A választásra jogosult állampolgárok reggel 8 órától este 18 óráig szavazhatnak az egyéni képviselőjelöltekre és a tartományi pártlistákra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Spermadeficit a fejlett világban]]> Aggasztó adatok láttak napvilágot az utóbbi időben a fejlett világ termékenységi mutatóiról. Nemcsak a gyermekvállalási kedv csökken ezekben az országokban, hanem sajnos a képesség is. A medicalonline.hu nemrégen írt erről egy azotszonline.hu oldalon megjelent tanulmány alapján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Telefonon egyeztetett a román kormánypárt elnökével Orbán]]> Ha Románia megoldja a marosvásárhelyi gimnázium ügyében előállt helyzetet, Magyarország ismét támogatni fogja annak felvételét az OECD-be – ebben egyezett meg Liviu Dragnea Orbán Viktorral.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alternatív V4-et gründol a Momentum]]> Nincsenek regionális és nemzeti problémák, csupán európaiak, amelyeket közösen kell megvitatni – vélik a közép-európai liberális pártok, akik ezért Új Közép-Európa néven regionális kezdeményezést hoztak létre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalma György: Magyarul beszélt az ötödikes besztercei lány, két román iskolatársa verte meg]]> Egy besztercei ötödikes magyar kislányra támadt két hasonló korú román társa, mivel zavarta őket, hogy a kislány magyarul beszél a barátnőivel. Az RMDSZ közleményben ítélte el a történteket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[McCain mentheti meg az Obamacare-t]]> Arizona republikánus szenátora kétpárti egyeztetést szeretne az egészségbiztosítási törvényről, így nem fogja megszavazni az Obamacare lecserélését célzó republikánus törvénytervezetet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dieter Stein (888): Orbán politikája teljesen helyénvaló volt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Földrengést okozott egy észak-koreai hidrogénbomba tesztje]]> 3,4-es erősségű földrengés rázta meg a Koreai-félsziget térségét szombaton – Kína szerint ugyanakkor nem természeti csapásról, hanem Észak-Korea egy újabb váratlan nukleáris tesztjéről lehet szó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Egyenként vadásznák le a V4-eket” – Schöpflin György a Mandinernek]]> „Van egy aggodalmam, hogy akármi sül ki ebből a Merkel-Macron duóból, Közép-Európa elkerülhetetlenül a perifériára kerül” – mondja Schöpflin György professzor, az Európai Parlament fideszes néppárti képviselője a Mandinernek. Schöpflin szerint a közeljövőben olyan mag-Európa jöhet létre, amiből Közép-Európa kimarad – és ennek megvannak az előnyei és hátrányai is. A menekült létet maga is megtapasztaló Schöpflint emellett a kvótaügyekről is kérdeztük Strasbourgban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Moszkva belvárosában kapott szobrot Sztálin]]> A moszkvai Uralkodók Parkjában a Romanovok mellett már a Szovjetunió „cárjai” is helyet kaptak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lemínősítette a Moody's Európa pénzügyi központját]]> Túl sok szociális kiadás, lassú növekedés és brutális államadósság nehezítik a brit gazdaság dolgát, melynek helyzetén a Moody's előrejelzése szerint a Brexit és a közös piac elvesztése tovább ronthat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manoj Atolia és szerzőtársai (voxeu.org): Miért utakra költenek a fejlődő országok oktatás helyett? ]]> Az úthálózat kiépítése már rövid távon vállalati beruházásokhoz és növekvő kereskedelemhez, így emelkedő adóbevételekhez vezet. A jelentős iskolafejlesztések eredményeire viszont évtizedekig kell várni – érvel a VoxEU elemzése.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kenneth Rogoff (Project Syndicate): A protekcionizmus sehol sem fogja megvédeni a munkahelyeket]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kamaszkorban is kimutatható a csecsemőkori altatás hatása]]> Az amerikai orvosok számára nagyon érzékeny témájú kutatásról számolt be az Anesthesiology című egyesült államokbeli szaklap. A vizsgálat az altatás és az érzéstelenítés hosszútávú hatását vizsgálja egyévesnél fiatalabb gyermekek esetén, s az eredményekről itthon a medicalonline.hu is beszámolt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[John B. Taylor (economicsone.com): Vita a közgazdaságtan alapelveiről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem lehet véradó, aki ezekben az európai nagyvárosokban járt]]> A klímaváltozásnak egyre markánsabb jeleivel találkozunk mostanában. Nem elég az idei különösen forró nyárra, az ijesztően erős viharokra vagy az egymást követő tájfunokra gondolni, ráadásul Európában olyan kórokozók is megjelentek, amelyek eddig csak egzotikus vidékeken voltak ismertek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sandrine Cazes és társai (voxeu.org): Eltűnő szakszervezetek az OECD országokban]]> Ezért lassult a bérnövekedés nyugaton a nyolcvanas évektől? Miért tűntek el a szakszervezetek és virágoznak a munkaadói hálózatok? Az OECD közgazdászai a dolgozói szervezetek drasztikus leépülésére figyelmeztetnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Henry Hazlitt (mises.org): Miért szegényebbek egyes emberek mint mások]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Scott Sumner (austrian.economicblogs.org): A neoliberalizmus sokkal egyenlőbbé teszi a világot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ryan McMaken (mises.org): Privatizáljuk az emlékműveket!]]> [...] Bővebben!
]]>