<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Méltányosság Politikaelemző Központ (Méltányosság Politikaelemző Központ): Az amerikai kapcsolat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EU-csúcs: a beruházási alap és Ukrajna a téma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leváltják a magyar himnusz miatt bírságoló kovásznai prefektust]]> A román kormány lecseréli a székely megyék prefektusait, köztük Marius Popica Kovászna megyei prefektust, aki Háromszéken bírságot szabott ki a magyar himnusz éneklése miatt. Ugyanakkor Hargita megye magyar prefektusának, Petres Sándornak is mennie kell.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miért esik az olajár és mi lesz ebből?]]> Több éves mélyponton van az olajár, csütörtök délelőtt 56-59 dollárba került egy hordó, holott az átlagos ár 100-115 dollár körül alakul. Oroszország nagy bajban van, a rubel is folyamatosan esik, de nem csak az oroszoknak fáj az olcsó olaj. De mi az oka a nagy árcsökkenésnek és rajtunk, fogyasztókon kívül ki jár még vele jól? Szakértőket kérdeztünk a nagy olajár-ügyről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin: A Nyugat birodalomnak képzeli magát]]> Megtartotta évértékelőjét Vlagyimir Putyin: beszélt a jelenlegi oroszországi gazdasági válságról, de kiosztotta a szerinte újra falakat építő Nyugatot is. Az orosz elnök szerint legrosszabb esetben is két év alatt kilábalhatnak a válságból, illetve elkerülhetetlennek nevezte, hogy diverzifikálják a gazdaságot. Putyin kijelentette, nem tart attól, hogy „palotaforradalom” történik a Kremlben és őt leváltják tisztségéből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Drasztikusan szabályozza a tüntetéseket a spanyol kormány]]> Tilos lesz intézkedő rendőrökről fotót készíteni, engedély nélkül demonstrálni a parlament és más épületek előtt, a kormány pedig bármilyen tüntetést betilthat majd a rendre hivatkozva. Nagy felháborodást kiváltó, a tüntetéseket szabályozó törvényt fogadott el a spanyol törvényhozás alsóháza Madridban, most a felsőház döntése következik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miklós Gábor (Népszabadság): Orbán és csapata]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Megreccsent Oroszország: a putyini modell vége?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács László: Nincs haszon a keleti nyitásban]]> Kovács László szerint semmiféle hasznot nem hozott a kormány által meghirdetett keleti nyitás, sőt szerinte súlyos károkat okozott. Kovács a negatív fordulatot Orbán Viktor 2009-es kötcsei beszédére vezeti vissza. A volt uniós biztos azt mondta, a centrális erőtér kiteljesedésében akadályt jelentettek a nemzetközi tényezők, ezért hirdetett szabadságharcot a kormányfő az EU ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Békés Márton (Jobbklikk): Tíz állítás a jelenkor technológiájáról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áruhiány van Oroszországban]]> Küzd az orosz társadalom és a kormányzat a pénzügyi válsággal: a rubel idén csaknem egyharmadára leértékelődött az euróval szemben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nézze meg ezt a kéménymászást, ha bírja! (videó)]]> Egy őrült román biztosítás nélkül felmászott egy Pitestiben található, közel 300 méter magas, omladozó gyárkéményre. Nézze végig, ha meri!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Nem adjuk fel a terveinket]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szajlai Csaba (Magyar Hírlap): Oroszrulett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár János: Pokorni hátba támadott minket]]> Életveszélyesek a Fideszre nézve a belső viták, a a „politikai veteránok” elszánták magukat a harmincas-negyvenes generáció megrendszabályozására, Habony Árpád pedig jó politikai stratéga – többek közt ezekről beszélt a Figyelőnek adott interjújában Lázár János, aki kitért a bankokra és az orosz-ukrán konfliktusra is; André Goodfriendet pedig Alexander Bach-hoz hasonlította.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Körmendy Zsuzsanna (Magyar Nemzet): Műveleti terület]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Nemzetközi Büntetőbíróság tagjává választották Kovács Pétert]]> Kilenc évre, a 2024-ig terjedő időszakra a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság bírájává választották Kovács Péter volt alkotmánybírót. Ő az első magyar bíró a testületben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fél évszázados embargó érhet véget (videó)]]> Kubával szemben 1960 óta van érvényben az amerikai embargó: így akarták kikényszeríteni Fidel Castro kubai elnök eltávolítását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ponta mégis kérne hitelt az IMF-től]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tőkés: Hazugságpropaganda folyik a temesvári felkelés kapcsán]]> A temesvári felkelés 25. évfordulója alkalmából tartott emlékesten Tőkés László arról beszélt: a román kormány még most is állambiztonsági kockázatot lát a magyarokban. Áder János szerint 1989 a csodák éve volt, de a magyarok azt is megtanulhatták, hogy "a csodák nem maguktól jönnek el", hanem tenni kell értük.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az RMDSZ az Európai Bizottsághoz fordul a Székely Mikó Kollégium ügye miatt]]> Az Európai Bizottsághoz fordul az RMDSZ a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium visszaállamosítása miatt. A szövetség EP-képviselői az illetékes biztosoknak azt írták: „az ítélet azt mutatja a romániai magyarság számára, hogy Romániában a magántulajdon nem szavatolt, és a megszerzett jogokat el lehet veszíteni”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sarnyai Gábor (OXOX): Akkor most tényleg a CIA szervezi a tüntetéseket?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerika nagykövetséget nyitna Kubában]]> Normalizálni igyekszik kétoldalú kapcsolatait Amerika és Kuba. Barack Obama amerikai elnök bejelentette, hogy nagykövetséget akarnak nyitni Havannában. Kuba elengedett egy amerikai, Amerika pedig három kubai foglyot, és az embargót is feloldhatják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fall Sándor (Főtér): A rendszerváltás esélye]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Goodfriend Schiffernek: A kitiltás „nem bűncselekménnyel kapcsolatos”]]> A vízumügy részletei bizalmasak, a kormány, ha szükségét látja esetleges bűncselekmények kivizsgáltatásának, konkrét információkat kérhet a részletekről – írja Schiffer Andrásnak írt válaszlevelében André Goodfriend, az amerikai nagykövetség ügyvivője.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dinamikusan fejlődnek a magyar-tatár kapcsolatok]]> Budapesten tárgyalt szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Rusztam Minnyihanovval, az Oroszországhoz tartozó Tatár Köztársaság elnökével – közölte a tárca az MTI-vel. Jövőre főkonzulátust nyitunk a tatár fővárosban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az orosz és ukrán válságról tárgyal az Európai Tanács]]> A Juncker-bizottság által bejelentett, túlnyomó részt a magántőke mozgósításával számoló uniós befektetési csomag, továbbá a Keleti Szomszédság, azon belül is kiemelten Ukrajna szerepel majd az Európai Unió állam- illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács csütörtökön kezdődő ülésének napirendjén.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Samuel Gregg (Catholic World Report): A katolicizmus latin-amerikai problémája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orosz politológus: Magyarországot kell az EU bomlasztására használni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU bírósága szerint nem terrorszervezet a Hamasz]]> Lekerülhet az EU terrorista szervezeteket listájáról a Hamasz. A palesztin szervezet örül, Izrael nem.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kumin Ferenc (Facebook): Ellátogattam a New York Times-ba]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Luxemburgi adókönnyítések: minden uniós tagállamtól információkat kér Brüsszel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horváth Gábor (Népszabadság): Súlyos aggodalom]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy-Britannia: kinevezték az anglikán egyház első női püspökét]]> Kinevezték az első angliai anglikán női püspököt szerdán a kétgyermekes családanya Libby Lane személyében. Mindazonáltal az anglikán egyházak között már számos más nemzeti egyház nevez ki régóta női püspököket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rómában járt a dalai láma, de Ferenc pápa nem fogadta (videó)]]> A dalai láma szerint a pápa a kínai nyomás miatt nem akart vele találkozni. A Vatikán részéről annyit közöltek, hogy „kellemetlenségeket okozott volna” a találkozó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kivonul a Google Oroszországból]]> Kivonul a Google Oroszországból. Az indokot nem közölte a cég, de valószínűleg az lehet a háttérben, hogy hatályba lép az az orosz törvény, mely szerint az orosz állampolgárok adatait tároló szerverek csak Oroszországban lehetnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Goodfriend: Nem én döntök a mentességemről (videó)]]> Az amerikai ügyvivő nevetve nyilatkozott arról, hogy feljelentették, és részt vett egy kormányzati korrupcióellenes konferencián is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Én még nem láttam ilyen népszerű diplomatát” (videó)]]> Lattmann Tamás nemzetközi jogász leszögezte: Goodfriendet nem lehet beperelni Magyarországon, Amerikában meg úgyis veszítene Vida Ildikó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közeledik egymáshoz Putyin és a pápa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tízezren léptek ki a finn evangélikus egyházból a melegházasság támogatása miatt]]> [...] Bővebben!
]]>