<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Elképesztő állapotok a szabadkai menekülttáborban (videó)]]> Az egykori szabadkai téglagyárat körülvevő bokros-fás területen általában száz-kétszáz menekült van.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb légicsapások Jemenben (videó)]]> Péntek éjszaka tovább bombázta Jemen fővárosát a Szaúd-Arábia vezette szunnita koalíció
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik Gábor: Melegek házassága]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bizakodóak a befektetők, borúlátóak a hitelminősítők a görög válsággal kapcsolatban]]> A Barclays felmérése szerint az intézményi befektetők derűlátóak a vasárnapi görög népszavazás eredményével, illetve annak lehetséges következményeivel kapcsolatban. Ezzel szemben a hitelminősítők 25 százalékos GDP visszaesést illetve négyszer jelentősebb sokkhatást várnak, mint a Lehman Brothers összeomlása után, ha a görögök kilépnek a valutaunióból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Budaházy György (Ultras Liberi): Nyugatra távozottak!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megsemmisítés vár az összes Igazi Csíki Sörre – a Heineken javára döntött a román bíróság]]> Az Igazi Csíki Sör teljes árukészletének begyűjtését és megsemmisítését rendelte el a Hargita Megyei Törvényszék. A gyártó nem használhatja a Csíki Sör megnevezést és a domaineket sem. A csíkszentsimoni sörmanufaktúra fellebbez.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nemzetközi roma ifjúsági eseményt rendeznek Kolozsváron]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyelőre nem követel Görögországtól az uniós mentőalap]]> Az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz pénteki döntése egyelőre mentesíti Görögországot a teljes adósság visszafizetése alól. A EFSF csődhelyzetnek tekinti, hogy Görögország nem tudta törleszteni esedékes részletét az IMF felé, míg a hitelminősítők egyelőre nem beszélnek csődről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Görög adósság: népszerűsége csúcsán a német pénzügyminiszter]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Görög népszavazás: szoros eredményt mérnek a kutatások]]> A Bloomberg által megrendelt legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a görögök 43 százaléka szavazna az uniós javaslat ellen, míg 42,5 százaléka mellette. Folyamatosan erősödik az igen-tábor, de 14,5 százalék nem tudja eldönteni, hogyan szavazna. Abban egyetértenek a görögök, hogy nem akarnak újra drachmával fizetni: 81 százalékuk maradna az eurózónában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tiltott állami támogatás lehet Paks II finanszírozása? (videó)]]> Az atomerőmű építését nem tilthatja meg az Európai Bizottság, de a finanszírozás formáját igen. Viszont jelenleg nem lehet piaci alapon atomerőművet építeni az Energiaklub szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bokros Lajos (Facebook): Magyarok: vigyázó szemeteket Romániára vessétek!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horvátország is bekapcsolódik a földközi-tengeri menekültválság enyhítésébe]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Menedékkérők: amiben elsők vagyunk az EU-ban]]> Grafikont közölt az MTI arról, hogyan alakult 2015 I. negyedévében az egymillió főre eső első menedékkérők száma tagállamonként az EU-ban. Magyarország messze az első helyen végzett. Az MTI adatsorokat közölt arról is, hogyan alakult a menekültjogért folyamodók száma 2014-ben uniós szinten, valamint miként alakult a Magyarországon menedéket kérők száma 2003 és 2014 között.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagykövetségek (Facebook): Közös nyilatkozat a 2015-ös Budapest Pride Fesztivál támogatásáról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EB szerint jogilag és tényszerűen sem korrekt a görög népszavazás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boros Imre (Napi Gazdaság): Élethalálharc az Akropoliszon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nemre buzdítják a franciák a görögöket (videó)]]> Franciaországban több ezren tüntettek és arra buzdították a görögöket, hogy a vasárnapi népszavazáson szavazzanak nemmel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Gergely (Mandiner): Van Y euród? A görög euró-kilépés esélyeiről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így rontott rá fél Európa a magyar kormányra – Panyi Miklós a Mandinernek]]> „Napok alatt fél Európa rárontott a magyar kormányra: szankciókat, szavazatmegvonást, vizsgálatokat követeltek” – emlékezik vissza Panyi Miklós 2010-2011 forró napjaira. Az Európai Parlament volt néppárti tanácsosa most az Előreelítélve.hu oldalon közölte feljegyzéseit egy Európában példátlan történetről, hogyan is épült fel 2010-től a magyar kormány elleni nemzetközi kampány és hogyan rögzült egy torz és eltúlzott negatív kép Magyarországról a nagyvilágban. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Illegális bevándorlás az USA-ban: kitoloncolás helyett integráció?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magas a vérnyomása? Fogyasszon sok céklalevet!]]> Sokan nem is foglalkoznak vele, ha magas a vérnyomásuk (sajnos még többen nem is tudnak róla), bizonyos életkor után szinte természetesnek veszik. Pedig vannak olyan becslések, amelyek szerint hazánkban minden 8. halálesetben szerepet játszik a 140/90 feletti vérnyomás érték! Brit tudósok most egy egészen olcsó és könnyen hozzáférhető tápanyagról bizonyították, hogy hatásos segítség a vérnyomás csökkentésében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[IMF: Görögországnak további finanszírozásra és újabb adósságelengedésre lehet szüksége]]> 2018 végéig további 50 milliárd eurós külső finanszírozásra és jelenlegi hiteleinek átütemezésére lesz szüksége Görögországnak – közölte múlt heti értékelése alapján a Nemzetközi Valutaalap, amely szerint rosszabb esetben akár újabb jelentős adósságelengedés is kellhet az ország gazdaságának talpra állításához.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kínában feladta magát az Akácfa utcai gyilkosság gyanúsítottja]]> Kínában feladta magát az a kínai állampolgárságú férfi, akit a magyar rendőrség a május eleji, Akácfa utcai gyilkossággal gyanúsít – erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI-nek a cink.hu értesülését. A portál arról is írt, hogy magyarországi kínaiak úgy tudják, a pekingi rendőrség futni hagyta a gyanúsítottat – erről azonban nem szól a rendőrség tájékoztatása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkezdődött a földközi-tengeri uniós katonai művelet]]> Egyelőre csak felderítési céllal ugyan, de megkezdődött az Európai Unió haditengerészeti művelete a Földközi-tengeren, amely az embercsempészek útvonalainak megismerését célozza, hadihajók és drónok bevetésével. ENSZ BT felhatalmazás híján nem kerülhet sor katonai akcióra, ilyen felhatalmazás pedig nem születhet hivatalos líbiai segítségkérés nélkül. Líbiának viszont nincs egységes kormánya.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (konzervatívanarchista): Ki kell ábrándítanom Tallián Miklóst]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tallián Miklós (Kapitalizmus blog): Gyorshír: az euró köszöni, jól van]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A brit védelmi miniszter bevetné a légierőt Szíriában is]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fazekas Tamás (Helsinki Figyelő): Válaszféle Ablonczy Bálintnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hoffmann Tamás (MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont ): Erős bástya? – A magyar-szerb határra tervezett kerítés nemzetközi jogi vonatkozásai]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Romváros lett Aleppóból (videó)]]> A szíriai Aleppo ősi városából konkrétan egy romhalmaz lett a máig tartó szíriai polgárháborúban. Drónfelvétel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Adományt vitt a menedékkérőknek Lévai Anikó]]> A Magyar Evangélikus Egyház egymillió forintos adományából migráns gyerekeket segített az Ökumenikus Segélyszervezet. Lévai Anikó jószolgálati nagykövet szerint a civilek feladata, hogy a lelkiismeretük diktálta normák szerint járjanak el a jelenlegi helyzetben. Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnöke pedig arról beszélt: plakátháborúk helyett mindenkinek a maga helyén kell tennie, amit tud.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lemond a görög pénzügyminiszter, ha az igenek győznek vasárnap (videó)]]> A Bloomberg szerint ha a görögök a megszorítások mellé állnak a vasárnapi népszavazáson, akkor Janisz Varufakisz pénzügyminiszter le fog mondani.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ismét lövöldöztek a washingtoni haditengerészeti bázison]]> Lezárták az amerikai haditengerészet washingtoni bázisát, miután valaki lövöldözni kezdett – írja a Reuters. A Washington Post szerint nincs sérült. Ez ugyanaz a bázis, ahol 2013 szeptemberében már sor került egy hasonló incidensre: akkor a támadóval együtt tizenhárman haltak meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megvan a bizonyíték – megváltozunk a halálközeli élmény hatására! ]]> Ha valaki magán vagy közeli hozzátartozóján megtapasztalta már a halál közvetlen közelségét, annak valószínűleg nem mond újat az a kanadai vizsgálat, amelyről az Origó számolt be. A többségnek viszont meglepő lehet, hogy az ilyen élmények mekkora, s most már tudományosan is mérhető változást okoznak az ember agyában és a személyiségében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Federica Mogherini: Európa igenis felelősséget visel a keresztény üldözöttekért]]> Az iszlám világban nem zajlott le a felvilágosodás történelmi folyamata, ami a keresztény Európában lezajlott, és bizonyos mértékű toleranciát hozott a felekezeti elvakultság helyébe – mondta Elmar Brok az EP néppárti frakciójának keresztényüldözésről szóló konferenciája kapcsán. Hölvényi György szerint elsősorban az üldözött keresztények gyermekei oktatásában van szükség segítségre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nem mehetek vissza Nigériába, nem maradok életben” (videó)]]> Keresztény hitük miatt lemészárolták volna azt a két nigériai férfit az iszlamisták, akik hálásak, hogy menedékre lelhettek hazánkban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jön a Filmgalopp, az első erdélyi magyar rövidfilmes verseny]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Szeretem benne a szabadságot” – cigányzenét játszik és népszerűsít egy holland üzletember]]> Szenvedélyesen rajong a magyar cigányzenéért, szerelemből költözött Magyarországra, itt tanul hegedülni kiváló cigányprímásoktól Frido Diepeveen, a negyedrészt magyar származású holland üzletember, a Randstad HR-cég magyarországi kereskedelmi vezetője. Olyannyira életének részévé vált a cigányzene, hogy annak megmentéséért alapítványt hoztak létre holland barátaival. Ő magát hobbiprímásnak nevezi, de minden tisztelete a cigányprímásoké, akik évszázadokon keresztül hordozták ezt a tehetséget magukban. Hogyan kerül egy holland Magyarországra és miként kerül kapcsolatba a cigányzenészekkel? Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tükrös: A legszebb magyar népdalkincset mutatjuk be]]> „Alig vártam, hogy jöjjön a péntek, kocsiba üljünk és ott legyek Erdélyben valamelyik cigánysoron vagy egy lagziban” – mondja a Mandinernek Árendás Péter, az új lemezre készülő, harminc éves Tükrös zenekar brácsása a kezdetekről. Árendás szerint egy igazán hiteles népzenész nem csupán másol, hanem úgy be tud állni egy falusi zenekarba, hogy nem lóg ki belőle, de mégis saját karaktere van. Hogyan játszották ki a magyarországi népzenészek a Securitatét? Hogy fogadták őket a helyi magyarok és cigányok? Hogyan bomlott fel a régi világ és kezdett eltűnni az élő népzene? Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>