<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Hogyan alkossunk ütemeket a virtuális valóságban? (videó)]]> Az Oculus Rifttel immáron a zenekészítési folyamatból is kivehetjük a részünket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bocsánatot kért és részletes vallomást tett egy volt auschwitzi őr (videó)]]> 170 ezer ember meggyilkolásával vádolják Reinhold Hanningot, aki az auschwitzi lágernek volt az őre. A 94 éves nyugdíjas részletes vallomást tett, és bocsánatot kért, mivel tudta mi történik a táborban, de nem tett ellene semmit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elkasználnák a tagállamok az EP-választásokon a csúcsjelölti rendszert]]> A Süddeutsche Zeitung értesülései szerint a 28 tagállamból 27 ellenzi a 2014-es európai parlamenti (EP-) választásokon kipróbált úgynevezett csúcsjelölti rendszert, ezért jogi érveket gyűjtenek, hogy szembeszálljanak az Európai Parlamenttel, amely törvénybe foglalná a rendszert.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egységre szólította fel a republikánusokat Trump]]> Donald Trump szerint abban az esetben is képes elnyerni az elnökjelöltséget, ha a Republikánus Párt nem áll mellé egységesen, azonban az elnökválasztáson az lenne az ideális, ha összefogna a párt. Az elnökjelöltségét küzdő Trump kaliforniai választási gyűlésén később hozzátette: szerinte akkor is győz a választáson, ha párt nem fog össze, és néhány ember támogatását nem is szeretné. Trump versenytársait az elnökjelölti címért veszteseknek nevezte.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Robotszerzetest épített egy pekingi buddhista templom (videó)]]> Buddhizmus és infokom: robotszerzetes okítja Buddha tanaira egy kínai templom látogatóit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németország nagyobb részt vállalhat a NATO kelet-európai jelenlétének megerősítésében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rendőrökre is rátámadtak a Trump ellen tüntető latinók (videó)]]> Húsz embert vett őrizetbe a rendőrség a Trump ellen tüntető feldühödött tömegből, miután többen rárontottak a rendőrökre is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aknatámadás érte az aleppói orosz főkonzulátust]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hat embert vádolnak a bukaresti tűzvész miatt]]> Hat embert vádolnak a 2015. októberi bukaresti tűzvész miatt, amelyben hatvannégyen vesztették életüket. A Colectiv klubban tartott rockkoncerten felgyulladt a mennyezet, amelyet tűzveszélyes és mérgező anyaggal hangszigeteltek. Korrupció gyanúja miatt vizsgálják a kerületi polgármester és a katasztrófavédelem felelősségét is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Méltatta az IMF a magyar kormány teljesítményét]]> A gazdaság lendületes növekedését, a javuló foglalkoztatottsági helyzetet és a költségvetés konszolidációját hangsúlyozta nyilatkozatában, amelyet éves ellenőrzése után adott ki pénteken. A gazdaságpolitikai eredmények méltatása mellett azonban figyelmeztette a kormányt, hogy csökkentse az állam szerepvállalását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Randiznál egy robottal?]]> Minden negyedik brit fiatal randizna robottal, de csak akkor, ha úgy néz ki, mint egy ember.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A belga hatóságok 2014 óta tudtak az Abdeslam-fivérek szándékáról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A vécébe önthette a robbanószert a brüsszeli merénylő elfogott társa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Marosvásárhely: Felmentették a kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezőit ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csizmadia Ervin (Mandiner): Kizárja a globalizáció a nemzetállamot?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soha nem volt még ennyire virtuális a nappalink (videó)]]> Zombikkal viaskodunk, digitális szalonnát sütünk, zátonyra futott hajóról menekülünk. Tesszük mindezt a nappaliban, kényelmes fotelben ülve.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[KDNP: Végveszélyben vannak a közel-keleti keresztények]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amatőr Iszlám Állam-harcosok küzdenek a túlélésért (videó)]]> A harcosok kis híján saját testvéreikre tüzelnek, majd csak a kamerát tartó társuk figyelmeztetésére veszik le a biztonsági fejet a rakétáról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ardamica Zorán (Parameter.sk): Megszüntetik! – így mentik meg...]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrán válság: újra fellángoltak a tűzharcok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyugdíjasok és egyházközösségek kárpátaljai utazását támogatja a Rákóczi Szövetség]]> Pályázatot írt ki a Rákóczi Szövetség nyugdíjas- és egyházi közösségek számára: 100-200 ezer forint közötti összeget nyerhetnek el azok a minimum 20 fős csoportok, akik Kárpátaljára utaznának busszal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tanuljunk meg macskául!]]> A svéd Lund Egyetem kutatói a macskák kommunikációs formáit, nyávogás és nyávogás közti különbségeket vizsgálják, és próbálják jobban megérteni az ember és a háziállat közös múltját, jövőjét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európa-szerte bírálják az új osztrák migránstörvényt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Finta Márk (Trafik.sk): Állampolgársági hablaty]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jódtablettát kapnak a belgák a terrorveszély miatt (videó)]]> Eddig csak az automerőművek 20 kilométeres körzetében élők kaptak jódtablettát Belgiumban, a jövőben azonban az egész belga lakosság és még a határon túl élők egy része is kap majd a terrorveszély miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kottász Zoltán (Magyar Idők): Merjünk nagyok lenni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bernie Sanders állítja, nem adja fel, miközben gyakorlatilag de]]> Bernie Sanders demokrata elnökjelölt-aspiráns csökkenteni kezdte munkatársi gárdája létszámát, miután a keddi előválasztásokon öt közül csupán egyetlen szövetségi államban győzött. Sanders hangsúlyozza: ez nem azt jelenti, hogy feladja, ő készül a következő előválasztásokra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Good Idea, Slovakia: itt az új szlovák országimázs (videó)]]> A szlovák külügyminisztérium csütörtökön mutatta be az ország új országimázs videóját és szlogenjét. Eszerint Szlovákiába utazni, ott befektetni, sportolni és eleve bármi, ami onnan jön, mind-mind jó ötlet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár: Nem vett részt állami szervezet Orbán Gáspár hazahozatalában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ben Fox Rubin (cnet): A YouTube belelát a fejünkbe (videó)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem szavazta meg a szlovák kettős állampolgárságot a Híd-Most]]> Három szlovák képviselő nyújtotta be a pozsonyi parlamentnek azt a törvénymódosítási javaslatot, amely szerint ne veszítse el szlovák állampolgárságát az, aki egy másik ország állampolgárává is válik. A Bugár Béla-féle Híd-Most képviselői viszont nem vettek részt a szavazáson, a javaslat elbukott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Okos otthonhoz okos kert jár (videó)]]> A füst- és szénmonoxid-érzékelő figyelmeztetésére azonnal beindul és tűzoltóként funkcionál az öntözőrendszer.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[B. Boogieman (Tutiblog): Amerika az elszovjetesedés útjára lépett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Politico: Európa egyik erős vezetője Orbán Viktor]]> Magyarország Orbán Viktor vezetésével a meghatározó európai országok közé tartozik Németországgal és más európai nagyhatalommal együtt a Politico hírportál európai kiadása szerint. A Politico megalkotta az európai országok vezetői és az adott államok uniós nagykövetei összesített hatalmi mátrixát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megpórbálják kiüríteni az idomeni sátortábort]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vége a huzavonának: új választások lesznek Spanyolországban (videó)]]> A spanyol király négy hónap után úgy látta: itt most már biztosan nem fognak tudni megegyezni a kormányalakításról a pártok, ezért új választásokat rendelt el.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyomtatnak a nyomtatott robotok]]> Mesterséges intelligencia, robotika és 3D nyomtatás találkozása már nemcsak robotok vagy más megtestesített MI-k nyomtatásából áll, hanem a fejlődés következő állomásaként, maguk a robotok is nyomtatnak. Talán Neumann János önmagát szaporító – printelő? – automatája sincs már messze… Az izgalmas idei „ízeltlábú robot” projektek közül is kiemelkedik a Siemensé.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér László felavatta II. Rákóczi Ferenc felújított emléktábláját Prágában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdoğan: Nem elegendő az EU által a migránsok ellátásához ígért segítség]]> Nem elegendő az Európai Unió által a migránsok ellátásához ígért segítség – mondta Recep Tayyip Erdoğan török elnök a horvát kormányfővel szerdán Zágrábban folytatott megbeszélése után. Erdoğan és Tihomir Orešković egyetértett abban: felelősséggel tartoznak Nyugat-Európáért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Öngyilkos merényletet követtek el Törökországban]]> Egy halottja és hét sebesültje van a törökországi Bursa városában szerda délután elkövetett öngyilkos merényletnek. A kormányzóság szerint egy 25 éves nő robbantotta fel magát.
[...] Bővebben!
]]>