<![CDATA[mandiner.hu - külföld]]> http://mandiner.hu/tag/kulfold/ hu-HU <![CDATA[Macron: Arányos és összehangolt válasz várható az angliai mérgezéses ügyben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt (Magyar Idők): A plieux-i várkastély ablaka]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ Európai elfogatóparancsot adott ki a bíróság Carles Puigdemont ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Iain Lindsay (Közlemény): A Salisbury-ügyről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áder: Mindig megadtuk egymásnak a tisztelet, a segítség és a hála gesztusát]]> A két nép sokban hasonlít egymásra: ahogy közös otthonukat, Európát védelmezték, ahogy a szabadság eszméjét a rabság és a bujdosás idején is megőrizték, és ahogy mindig újrakezdték – sorolta Áder János.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kongresszusi meghallgatás elé néz a Facebook alapítója]]> A bizottság formálisan is felkérte Zuckerberget egy egyelőre meg nem határozott időpontban tartandó kongresszusi meghallgatásra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték Ahmed Hassannt ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bekeményítenek a bajorok]]> Önálló határőrizeti rendőrséget és menekültügyi hivatalt állít fel az új összetételű bajor tartományi kormány.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csiba Katalin (Mérce): Mit gondol rólunk Brüsszel?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Neokon héja érkezik Trump mellé]]> John Boltont nemzetbiztonsági tanácsdóvá nevezte ki Donald Trump, Bolton csapást mérne Észak-Koreára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Megóvjuk Magyarországot]]> Újra biztonságossá kell tenni Európát, a kontinens legfontosabb feladata a terror elleni védekezés – jelentette ki a politikus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerdahelyi Miklós (Katolikus Válasz): Jordan Peterson keresztény szemmel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veszprémy László Bernát (Mandiner): Kezd felülni a zsidózás-biciklire a progresszió]]> A haladók úgy ragadják meg mostanában a zsidózás-biciklit, hogy talán már el sem engedik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker nem elégedett a Washington által megszabott határidővel]]> Nem reális az Egyesült Államok által megszabott határidő, mert rendkívül nehéz lenne addig megállapodásra jutni az importált acélra és alumíniumra kivetett amerikai védővámok ügyében – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem tudott elnököt választani az új olasz parlament ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkezdődött a magyar és a lengyel államfő találkozója Veszprémben]]> Áder János magyar köztársasági elnök fogadta Andrzej Duda lengyel államfőt a veszprémi Óváros téren.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horváth Anna (Foter): Nyilatkozat ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Macron: Terrorcselekmény történt]]> A dél-franciaországi túszejtést terrorcselekménynek nevezte a francia elnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így támadnak jobboldaliakra az antifasiszták ]]> Megtámadták forgatócsoportját, de Tommy Robinson ellenállt a túlerővel szemben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump nem fél a kereskedelmi háborútól, a kanadai kormányfő válaszlépésekkel fenyegetett]]> Válaszlépésekkel fenyegetett Justin Trudeau kanadai kormányfő az acél és az alumínium amerikai importjára bevezetni tervezett amerikai vámok miatt. Trump szerint az USA bármilyen kereskedelmi háborút megnyerne.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Incze Nikoletta (Figyelő): Európa öngyilkosságba hajszolja magát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vádat emeltek Puigdemont és több volt katalán kormánytag ellen]]> Lázadásért és közpénzek hűtlen kezelése miatt vádat emeltek Carles Puigdemont és több volt katalán kormánytag ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Daily Beast: Orosz hírszerző volt Guccifer 2.0]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megszavazta a kormány működését finanszírozó törvénycsomagot az USA kongresszusa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Emlékműavatásával emlékeztek Brüsszelben a terrortámadások áldozataira]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Elfogadhatatlan, hogy a Facebook adatbázisát kampánycélra használják (videó)]]> Facebookon üzent a Facebooknak a miniszterelnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kijev szerint Magyarország a választások után felhagyhat a NATO és Ukrajna találkozóinak akadályozásával]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hogy befolyásolja a gender ideológia a hétköznapjainkat? (videó)]]> Frankfurti iskola, nagy menetelés az intézményeken át, feministák, transzneműek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kacsoh Dániel (Magyar Hírlap): Soros pénzt kér]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az antibiotikumok ronthatják a rákellenes kezelés hatékonyságát]]> Az antibiotikumok felfedezése alapvető változást hozott a gyógyászatban, de az utóbbi évtizedekben az orvostudomány képviselői már azt is belátták, hogy túlzott használata újabb veszélyek forrása lehet. A Medicalonline nemrégiben arról adott hírt, hogy a daganatellenes terápiák bizonyos típusainál az antibiotikum ronthatja a kezelés hatékonyságát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Novák Katalin: Európa az üres bölcsők kontinense]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Melania Trump fellép a netes zaklatások ellen]]> Fellépést ígér a first lady a gyermekek internetes zaklatása ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megválasztották a világ legjobb tanárát]]> Hátrányos helyzetű gyerekeket tanít a világ legjobb pedagógusa.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Némedi-Varga Dávid (Heti Válasz): Szülők, figyelem! Így lehet korlátozni a túlzott mobilhasználatot ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az lábmozgató idegek csökkenése az izmok leépülésével jár]]> Akinek a szülei már idősebb korba léptek, gyakran értetlenül szemlélik, hogy a nemrég még aktív, mindig jövő-menő hozzátartozójuk egyre kevésbé akar kimozdulni otthonról, sőt, néha már a fotelból is alig kel föl. Ilyenkor gyakran elkényelmesedésssel, lustulással vádolják őket. Pedig az MTI egy nemrégen megjelent információja szerint ennek fiziológiai oka van, a lábat mozgató idegek rohamos csökkenésével függ össze, de kemény munkával lehet tenni ellene.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Súlyos következményei lehetnek a tűzforró tea fogyasztásának]]> Nemcsak megégetett nyelőcsövet kockáztathat az, aki napi rendszerességgel 65 ℃-nál forróbban issza teáját, különösen akkor, ha emellett alkoholt is fogyaszt és/vagy dohányzik. Kínai tudósok nagy létszámú emberen végzett vizsgálata szerint ez jelentősen megnöveli a nyelőcsőrák kialakulásának esélyét – jelent meg az Orvostovábbképző Szemle online oldalán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tempus Közalapítvány: Nyári öszöndíjakra lehet pályázni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Allergiagyógyszer is okozhatja a férfimeddőséget]]> Úgy tűnik, a férfimeddőség és annak oka több kutatás témája lett az utóbbi időben, nem véletlenül. A világ fejlettebb részein egyre gyakoribb ez a rendellenesség, s ez is egyik oka lehet az alacsony születésszámnak ezekben az országokban. Az MTI tudósítása szerint argentín tudósok most az allergiagyógyszerek legismertebb hatóanyagának, az antihisztaminnak a férfimeddőségben játszott szerepét vizsgálták.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A felnőttek agyában már nem születik új idegsejt]]> A hippokampuszban, az agy tanulási- és memóriafunkciókért felelős részében nem termelődik új idegsejt kb. 13 éves kor után - állapította meg egy új kutatás az Origo híre szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megjelent a külhoni magyar családok éve első pályázata]]> [...] Bővebben!
]]>