<![CDATA[mandiner.hu - halálbüntetés]]> http://mandiner.hu/tag/halalbuntetes/ hu-HU <![CDATA[A pedofilok kasztrációjának napirendre vételét tervezi Törökország ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kispárnát kap kivégzéséhez az amerikai férfi]]> A cél az, hogy ne legyenek légzési gondjai.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Halálbüntetéssel sújtaná Trump a New York-i terroristát]]> Az elkövető Sayfullo Saipov arra kérte a hatóságokat, hogy kórházi szobájában kifüggeszthesse az Iszlám Állam fekete lobogóját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Callidus (Polgár Portál): Callidus: Farizeusság, EU a neved]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Barsi Balázs (Katolikus Válasz): Megint nagyobb a tét, mint amiről a vita szól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fülöp-szigetek: tovább szigorít az elnök (videó)]]> „Megállítjuk őket. Ha nem, két alternatíva marad számukra: börtön vagy pokol” – üzente a bűnözőknek a halálbüntetéseket szorgalmazó Rodrigo Duterte elnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdoğan: Le kell tépni a fejét a puccsistáknak!]]> A halálbüntetés visszaállítása mellett állt ki Recep Tayyip Erdoğan török elnök az egy évvel ezelőtti puccskísérletre emlékezve. Szerinte Törökország jogállam, ezért a parlamentnek kell elfogadnia a jogszabályt, de aztán „le kell majd tépni a fejét” mindazoknak, akik a tavalyi államcsínykísérlet felbujtói voltak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A belgák elutasítóbbak a menekültekkel szemben, mint a magyarok ]]> A brit Chatham House tíz európai országra, köztük Magyarországra is kiterjedő felméréséből kiderült: Belgium az egyik leginkább euroszkeptikus, valamint a menekülteket leginkább elutasító ország. Az elemzés szerint a belga lakosság több mint 60 százaléka gátat szabna a bevándorlásnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Halálsoron a magyar származású amerikai elítélt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Korlátozná a helyi törökök jogait Németország és Belgium]]> A belga kormánynak nem áll szándékában engedélyezni, hogy az országban élő törökök részt vegyenek a halálbüntetés visszaállításáról tartandó népszavazáson – jelentette ki Charles Michel miniszterelnök az RTBF a közszolgálati rádiónak és televíziónak adott interjúban. A német kormány sem engedné a helyi törököknek a szavazást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ Verhofstadt: Milyen messzire fog még elmenni Orbán?]]> Az Európai Parlament liberális frakcióvezetője nem egy büszke konzervatívot, hanem a „régi kommunista Magyarország megtestesülését” látja Orbán Viktorban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[George F. Hemingway (Magyar Idők): A lincselők ideje lejárt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már nem akar halálbüntetést Marine Le Pen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Halálra ítélték a charlestoni lövöldözőt]]> Halálbüntetésre ítélték a 22 éves amerikai Dylan Roofot, aki 2015 júniusában kilenc embert ölt meg egy dél-karolinai templomban. Hírek szerint a férfi rezzenéstelen arccal fogadta az ítéletet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Friss Róbert (Népszava): A politika kasztrálása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdoğan: Nem érdekel az emberi jogok bírósága, az emberek halálbüntetést akarnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Népszavazás lehet Törökországban az EU-tagságról]]> Erdoğan szerint akár népszavazás is lehet jövőre Törökország uniós csatlakozásáról, a referendumon a halálbüntetés kérdését is felvethetik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fűről, pornóról és halálbüntetésről is szavaznak kedden Amerikában]]> A botrányos jelöltek mellett a sokszínű referendumok is napirenden vannak az Egyesült Államokban. Kedden az elnökválasztással egybekötve számos javaslatról tartanak népszavazást Amerika-szerte. Több államban szavaznak a marihuána legalizálásáról, a minimálbér megemeléséről és a halálbüntetésről. Ugyanakkor felmerült a klímaváltozás, az egészségügy, vadászat és halászat, valamint a pornószínészek biztonságának kérdése is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyetértünk a Willkommenskulturral! – migránspolitikus a Mandinernek]]> „Minden muszlimnak a saría szerint kell élnie, de emellett attól még be lehet tartani a német törvényeket is, mint ahogy ezt is teszi a túlnyomó részük.” Közszférában bevezetendő migránskvóta és a Bundestagba való bekerülés a célja a németországi BIG Partei nevű migránspártnak, amelyet jórészt törökök alapítottak, de nem tartják magukat kifejezetten muszlim pártnak. Önder Şahin észak-rajna-vesztfáliai főtitkárt kérdeztük a török puccskísérletről, Erdoğanról, Gülenről, demokráciáról, Willkommenskulturról, iszlámról, saríáról és terrorizmusról. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A belgák is befagyasztanák a török EU-csatlakozási tárgyalásokat]]> Amíg fennáll a halálbüntetés bevezetésének a lehetősége, addig jegelni kell a csatlakozási tárgyalásokat Törökországgal – jelentette ki Didier Reynders belga külügyminiszter egy rádióinterjúban. Szerinte a Törökország és Oroszország közötti viszony alakulása is félelmet kelt, ezért meg kell azt vitatnia azt az EU-nak és a NATO-nak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdoğan: Ha a nép halálbüntetést akar, akkor lesz (videó)]]> Egymillióan vettek részt Törökországban Recep Tayyip Erdoğan gyűlésén, aki azt mondta: ha a nép halálbüntetést akar a puccsistákra, akkor be kell vezetniük. A török elnök Németországnak is nekiment.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csehország: a lakosság többsége pártolja a halálbüntetést]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Valószínűleg az idén már nem kapnak vízummentességet a törökök]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bábut akasztottak, halálbüntetést követeltek (videó)]]> Halálbüntetést követeltek és Fethullah Gülen (Erdogan fő ellenfele) bábját akasztották fel egy isztambuli téren Erdogan török elnök hívei.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebastian Kurz (Kurier): A külső határok védelme is működhet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem lesz több méreginjekciós kivégzés (videó)]]> Az utolsó olyan gyógyszergyártó is leállította a méreginjekciók terjesztését, akitől eddig még be lehetett szerezni azt a kivégzésekhez.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kristály Lehel (Magyar Hírlap): Azonnali statáriumot!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elhunyt az amerikai legfelsőbb bíróság legrégebbi tagja (videó)]]> A 79 éves Antonin Scaliára egy luxusranchon találtak rá szombaton.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Bence (Mandiner): A keményen migráló migránsok éve − Mandiner2015 II.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerető Szabolcs (Magyar Nemzet): A nagy elterelés éve]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az ombudsman a Mandiner.jognak: A magyar Alaptörvénybe ütközhet a migránskvóta]]> A kvótarendszer végrehajtása a menekültek alapvető jogait sértheti és a magyar Alaptörvénybe ütközhet, ezért fordult az Alkotmánybírósághoz – fejtette ki Székely László, az alapvető jogok biztosa a Mandiner.jognak. Az ombudsman tőlünk szerzett tudomást az adatmegőrzéssel és a menekültügyi válsághelyzet fenntartásával kapcsolatos aggályokról. A hozzá érkező panaszok kapcsán Székely László leszögezte: az ombudsman nem postás. Beszélt arról is, hogy ha a most fönnálló szabályokat teljes mértékben komolyan vennénk, akkor Budapest lakosságának a fele fagyna meg idén télen. Nagyinterjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lakner Dávid (Magyar Nemzet): Kamu]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Molnár Csaba (DKP.hu): Orbánt a saját képviselői ítélték el az Európai Parlamentben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Viviane Reding (Die Welt): Orbán, a kútmérgező]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pap Géza: A gyomot pedig irtani kell]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[bell (Kapitalizmus): A bevándorlás vajon mi?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német jogászok: A halálbüntetés már jogtörténet]]> A halálbüntetés, a tényleges életfogytiglan, a terrorizmus és a bevándorlás jogi vonatkozásairól vitatkoztak büntetőjogászok egy pécsi nemzetközi konferencián.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó György (Danube Institute): Lassan kihal a halálbüntetés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Polt Péter (Pesti Srácok): Én nem látom ezt az országot korruptabbnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdő: Nem a halálbüntetés visszaállítására kell törekedni]]> Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szerint a bűnmegelőzésre, valamint a hatékony és emberséges igazságszolgáltatásra kell törekedni a halálbüntetés visszaállítása helyett. A zegyházi vezető szerint „napjainkban általában lehetséges, hogy az állam megvédje a legsúlyosabb bűncselekmények ellen polgárait anélkül, hogy halálbüntetést alkalmazna”.
[...] Bővebben!
]]>