<![CDATA[mandiner.hu - Görögország]]> http://mandiner.hu/tag/gorogorszag/ hu-HU <![CDATA[Pályára lép Orbán a válogatottban]]> A görög-magyar Nemzetek Ligája-futballmérkőzésen először lesz válogatott Willi Orbán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kreml: Moszkva védelmezni fogja az ukrajnai ortodoxok érdekeit]]> Ha kiéleződik a helyzet a konstantinápolyi patriarchátus önálló ukrán nemzeti egyházat célzó döntése nyomán, Oroszország fel fog lépni az ortodoxok érdekeiért – jelentette ki a Kreml szóvivője.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kitart a macedóniai kormány a névváltoztatás mellett]]> Alkotmánymódosítást kezdeményezett a szkopjei kormány, Zoran Zaev miniszterelnök korábban közölte, hogy ha nem sikerül megszereznie a kétharmados támogatottságot, akkor előrehozott választásokat fog kezdeményezni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Érvénytelen lett a macedón népszavazás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem lesz sikeres a macedóniai népszavazás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Macedónia új nevéről tartanak népszavazást]]> Ha Macedónia megváltoztatja a nevét, Görögország a jövőben nem gátolja a nyugat-balkáni ország euroatlanti integrációját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Népszavazáson döntenek a macedónok, megváltoztassák-e az országuk nevét]]> A jobboldal és az államfő tiltakozik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Welt: Tiltakoznak a déli EU-tagok a Frontex erősítése ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Menekülthullámot jelentettek a görögök ]]> Tumultus a leszboszi menekülttáborban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mogherini: Az EU ajtaja nyitva áll Macedónia előtt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel az EU-s népszavazáson történő részvételre szólította a macedónokat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyari Péter (444): A világ pénzét öntötték bele, a végére mégis a háromnegyedére zsugorodott]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Folyósították az utolsó hitelrészletet Görögországnak]]> Hétfőn folyósította a harmadik görög mentőcsomag utolsó, 15 milliárd eurós részletét az euróövezeti állandó mentőalap.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megerősíthetik Németország délnyugati határának védelmét]]> A Spanyolországba érkező migránsok számának emelkedése miatt megerősíthetik Németország délnyugati határának védelmét – közölte a szövetségi belügyminisztérium migrációs ügyekért felelős államtitkára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyre több migráns érkezik Görögországba szárazföldi úton]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több tucat, hamis okmányokkal bíró migránst tartóztattak le krétai repülőtereken]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ősszel népszavaznak a macedónok az EU-hoz és a NATO-hoz való csatlakozásról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyújtogatás okozhatta a görög erdőtüzet]]> Gyújtogatás okozhatta az erdőtüzeket Görögországban a hatóságok vélekedése szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már legalább hatvanan haltak meg a görög erdőtüzekben]]> Két lengyel is áldozatául esett a tűzvésznek. Alekszisz Ciprasz kormányfő háromnapos nemzeti gyászt hirdetett ki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nincs magyar érintettje a görögországi tűzvésznek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Duplájára emelkedett a görög erdőtűz áldozatainak száma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiutasítanak Oroszországból görög diplomatákat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az ötvenezret is meghaladta az idén Európába érkezett migránsok száma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sokat javult a fiatalok foglalkoztatottsági mutatója]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bild: Egyre több a visszaélés a menekültigazolványokkal Németországban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meghívták Macedóniát a NATO-ba]]> Vagyis az Észak-macedóniai Köztársaságot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szigorúbban felügyelik a görög adósságrendezést]]> Felügyeletről határozott az Európai Bizottság a görögországi helyzet normalizálódása érdekében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Seehofer: Csak a máshol már menedékkérelmet benyújtott migránsokat utasítanánk vissza]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Nem tudunk és nem is akarunk visszafogadni senkit]]> Senkit nem fogunk visszafogadni, de bármikor segítünk az illegális bevándorlók visszaszállításában – mondta Orbán Viktor szerdán Berlinben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alexisz Ciprasz: Nem csinálunk belőle gondot, ha néhányan visszatérnének Németországból]]> A görög miniszterelnök kész az egyezségre Merkellel a menedékkérők visszafogadására. Berlin anyagilag „ösztönözné”, hogy a frontországok bevándorlókat fogadjanak vissza.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jánisz Varufakisz (Project Syndicate): Tárgyalás az EU-val]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyre több a gyermektelen nő Európában – délen legrosszabb a helyzet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Robbanás volt a leszboszi menekülttáborban (videó)]]> A robbanásban ketten meghaltak, többen megsérültek, míg a kialakult tűzben a menekülttábor nagy része leégett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakondi: Magyarország figyeli a migrációs mozgást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Novák Katalin: Magyarország élen jár a tehetséggondozásban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Svédországban a legjobb lánynak születni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: Előbb az emberélet és csak utána a vallás]]> Jean-Claude Juncker szerint ha valamely uniós ország nem tud részt venni a menekültek tagországok közötti elosztásában, akkor annak szolidáris alapon az uniós határok védelmében kell több szerepet vállalnia. Az Európai Bizottság elnöke szerint ugyanakkor az az érvelés elfogadhatatlan, hogy valaki azzal érvel: katolikus ország lévén nincs hely a muzulmánok számára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Google-n értékelik a menekülttáborokat Leszbosztól Gießenig]]> A Google az éttermekhez, hotelekhez, szórakozóhelyekhez hasonlóan a menekülttáboroknál is lehetővé tette, hogy bárki értékelje az ott tapasztalt szolgáltatás minőségét. A közel-keleti országokból érkezők bátran élnek is a lehetőséggel Görögországtól Németországig. Mikor jöhetek végre ki innen versus jó kis hely.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leszboszi polgármester: Megtelt a sziget]]> Kifejezetten veszélyessé vált a török partoktól tizenpár kilométerre fekvő görög szigeten kialakult migrációs helyzet Leszbosz polgármestere szerint. Kapacitásán felül üzemelő menekülttáborról és tömegverekedésekről számol be a görög kormánynak írt levelében. A Handelsblatt szerint a török-uniós menekültalku nem működik a gyakorlatban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint hétezer menedékkérőt küldene vissza hozzánk Ausztria – négyet vettünk át]]> Visszaveszi Magyarország Ausztriától a hazánkban regisztrált menekülteket – ígérte Orbán Viktor miniszterelnök Christian Kern osztrák kancellárnak annak látogatásakor. Konkrét számokról azonban nem esett szó, így a hétezernél több visszatoloncolni kívánt menekültből idén mindössze négyet vettünk vissza.
[...] Bővebben!
]]>