<![CDATA[mandiner.hu - Görögország]]> http://mandiner.hu/tag/gorogorszag/ hu-HU <![CDATA[Athénban tüntettek – Molotov-koktél és könnygáz is volt]]> Elszabadultak az indulatok a szakszervezeti tüntetésen Athénban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az egyik legalacsonyabb a munkanélküliség Magyarországon az EU-n belül]]> Csak Csehország, Németország és Málta előz minket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jelentősen csökkent az Európába érkező migránsok száma a Frontex szerint]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Heti Válasz): Fekete Akhilleusz?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lakást bérelnek a migránsoknak Görögországban]]> Beteltek a menekülttáborok, így marad az albérlet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tömegverekedés tört ki egy menekülttáborban Leszbosz szigetén]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kustán Magyari Attila (Maszol): Egy ateista karácsonyi gondolatai]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Véget érhet a görög átok: új nevet kaphat Macedónia]]> Úgy tűnik, az ENSZ közvetítésével megoldódik az a több mint húsz éve tartó válság, aminek oka Macedónia neve. A görögök által sérelmezett országelnevezést, ami miatt blokkolják Macedónia felvételét a NATO-ba és a vele való EU-s tárgyalásokat, kompromisszumosan megváltoztathatják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EP-képviselő: A tagállamokat szolidaritásra kell kényszeríteni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga Zoltán (Demokratikus Koalíció): A büszke és erős Magyarország térden csúszik Kína előtt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagyszabású katonai parádéval ünnepelték Bukarestben december 1-ét]]> Minden korábbinál nagyobb szabású katonai parádét tartottak Bukarestben a gyulafehérvári román nemzetgyűlés évfordulója alkalmából.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Apáti Bence (Magyar Idők): Fordul a szél a német közvéleményben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács István (Mozgástér): Dogma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hatvanöt év után először látogat török államfő Görögországba]]> Recep Tayyip Erdoğan lesz az első török államfő, aki hatvanöt év elteltével Görögországba látogat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fakultatívvá tennék a saríát Trákiában]]> A görög régióban mintegy 110 ezres muzulmán kisebbség él.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Róna Péter (Magyar Nemzet): Soros György ellenzi a gazdasági liberalizmust]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Görögország szövetségesünk a kisebbségi jogok területén]]> „Szoros szövetségesek maradunk az ukrán oktatási törvény okozta helyzetben” Görögországgal – jelentette ki Szijjártó Péter hétfőn az athéni látogatásáról nyilatkozva.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németország: 54 bevándorló haláláért felelhet egy gyanúsított]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[LMP (Közlemény): Nemi esélyegyenlőség az Orbán-kormány idején]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jánisz Varufakisz (Project Syndicate): Tárgyalás az EU-val]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Román külügyminiszter: Törvénytelen feldarabolni egy országot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Timmermans: A tagállamok nem hivatkozhatnak a nemzeti függetlenségre, be kell tartaniuk az uniós szerződéseket]]> Az uniós tagállamok nem hivatkozhatnak a nemzeti függetlenségre és nem gyárthatnak nekik tetsző szabályokat, hanem be kell tartaniuk az EU szerződéseit – mondta Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke pénteken.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai Bizottság: A menekültek kvóta szerinti elosztása sikeres]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pogátsa Zoltán (Válasz.hu): Négyszeres bérek a határ túloldalán: mit tud a „bunkó” Burgenland?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csath Magdolna (Magyar Idők): Szigorúan központosított rendszer]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kerner Zsolt (24.hu): Orbán nem győzött meg senkit, csak előre látta, hogy esni fog]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Utcai harcok robbantak ki Athénban (videó)]]> A neonáci Arany Hajnal nevű parlamenti párt felszámolását követelték több ezren az utcákon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Külügyminiszterek fogtak össze az ukrán oktatás ügyében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szorosabb eurózónát szeretne Macron (videó)]]> A francia elnök Athénban gratulált Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnöknek a válságkezelésért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putsay Gábor (Magyar Hírlap): Kapaszkodó a vállalkozásoknak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mélyponton a görög munkanélküliség]]> Leginkább a fiatal korosztályt sújtja a munkanélküliség.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyre több a gyermektelen nő Európában – délen legrosszabb a helyzet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Robbanás volt a leszboszi menekülttáborban (videó)]]> A robbanásban ketten meghaltak, többen megsérültek, míg a kialakult tűzben a menekülttábor nagy része leégett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakondi: Magyarország figyeli a migrációs mozgást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Novák Katalin: Magyarország élen jár a tehetséggondozásban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Svédországban a legjobb lánynak születni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: Előbb az emberélet és csak utána a vallás]]> Jean-Claude Juncker szerint ha valamely uniós ország nem tud részt venni a menekültek tagországok közötti elosztásában, akkor annak szolidáris alapon az uniós határok védelmében kell több szerepet vállalnia. Az Európai Bizottság elnöke szerint ugyanakkor az az érvelés elfogadhatatlan, hogy valaki azzal érvel: katolikus ország lévén nincs hely a muzulmánok számára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Google-n értékelik a menekülttáborokat Leszbosztól Gießenig]]> A Google az éttermekhez, hotelekhez, szórakozóhelyekhez hasonlóan a menekülttáboroknál is lehetővé tette, hogy bárki értékelje az ott tapasztalt szolgáltatás minőségét. A közel-keleti országokból érkezők bátran élnek is a lehetőséggel Görögországtól Németországig. Mikor jöhetek végre ki innen versus jó kis hely.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leszboszi polgármester: Megtelt a sziget]]> Kifejezetten veszélyessé vált a török partoktól tizenpár kilométerre fekvő görög szigeten kialakult migrációs helyzet Leszbosz polgármestere szerint. Kapacitásán felül üzemelő menekülttáborról és tömegverekedésekről számol be a görög kormánynak írt levelében. A Handelsblatt szerint a török-uniós menekültalku nem működik a gyakorlatban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint hétezer menedékkérőt küldene vissza hozzánk Ausztria – négyet vettünk át]]> Visszaveszi Magyarország Ausztriától a hazánkban regisztrált menekülteket – ígérte Orbán Viktor miniszterelnök Christian Kern osztrák kancellárnak annak látogatásakor. Konkrét számokról azonban nem esett szó, így a hétezernél több visszatoloncolni kívánt menekültből idén mindössze négyet vettünk vissza.
[...] Bővebben!
]]>