<![CDATA[mandiner.hu - Görögország]]> http://mandiner.hu/tag/gorogorszag/ hu-HU <![CDATA[Róna Péter (Magyar Nemzet): Soros György ellenzi a gazdasági liberalizmust]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Görögország szövetségesünk a kisebbségi jogok területén]]> „Szoros szövetségesek maradunk az ukrán oktatási törvény okozta helyzetben” Görögországgal – jelentette ki Szijjártó Péter hétfőn az athéni látogatásáról nyilatkozva.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németország: 54 bevándorló haláláért felelhet egy gyanúsított]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[LMP (Közlemény): Nemi esélyegyenlőség az Orbán-kormány idején]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jánisz Varufakisz (Project Syndicate): Tárgyalás az EU-val]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Román külügyminiszter: Törvénytelen feldarabolni egy országot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Timmermans: A tagállamok nem hivatkozhatnak a nemzeti függetlenségre, be kell tartaniuk az uniós szerződéseket]]> Az uniós tagállamok nem hivatkozhatnak a nemzeti függetlenségre és nem gyárthatnak nekik tetsző szabályokat, hanem be kell tartaniuk az EU szerződéseit – mondta Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke pénteken.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai Bizottság: A menekültek kvóta szerinti elosztása sikeres]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pogátsa Zoltán (Válasz.hu): Négyszeres bérek a határ túloldalán: mit tud a „bunkó” Burgenland?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csath Magdolna (Magyar Idők): Szigorúan központosított rendszer]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kerner Zsolt (24.hu): Orbán nem győzött meg senkit, csak előre látta, hogy esni fog]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Utcai harcok robbantak ki Athénban (videó)]]> A neonáci Arany Hajnal nevű parlamenti párt felszámolását követelték több ezren az utcákon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Külügyminiszterek fogtak össze az ukrán oktatás ügyében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szorosabb eurózónát szeretne Macron (videó)]]> A francia elnök Athénban gratulált Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnöknek a válságkezelésért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putsay Gábor (Magyar Hírlap): Kapaszkodó a vállalkozásoknak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mélyponton a görög munkanélküliség]]> Leginkább a fiatal korosztályt sújtja a munkanélküliség.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Petrin László (Magyar Idők): Brüsszel egyirányú szolidaritása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Belgium: Ezer szíriai menekültet telepítenek be Belgiumba]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leveszi a kereszteket a templomokról a csehországi Lidl?]]> Görög hetet tartott a csehországi Lidl, csak éppen – hogy meg ne sértsenek valakit – a csomagolásokon szereplő Santorini templomairól leszerkesztették a keresztet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Válasz.hu): Orbán most Junckernek levelét megírta...]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Az európai állampolgárok biztonságát is a magyar adófizetők finanszírozták]]> Magyarország nemcsak saját magát, hanem Európát is védi az illegális bevándorlók áradatával szemben, így az európai állampolgárok biztonságát is a magyar adófizetők finanszírozták – írta Orbán Viktor levelében Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Frederik Bolkestein volt uniós biztos: Az euró megbukott]]> A monetáris unió hatalmas pusztítást végzett, sosem kellett volna belevágni – mondja Frederik Bolkestein volt holland uniós biztos, a Liberális Internacionálé korábbi elnöke a Mandinernek. A lapunknak egy berlini konferencián nyilatkozó, szkeptikus liberális Bolkestein arra is felhívja a figyelmet: a föderalizált Európának már sehol nincsenek hívei, talán csak Belgiumban. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel: Az EU még nem végezte el „házi feladatait”]]> Még nem csinálta meg a „házi feladatait” az EU menekültügyben, mert még mindig vannak olyan országok, akik nem akarnak részt venni a menekültek fair elosztásában – mondta Angela Merkel kedden Berlinben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lattmann Tamás: A Jobbik béruniózása üres szemfényvesztés]]> A Jobbik béruniós kezdeményezése üres politikai szemfényvesztés, mivel az EU-nak nincs hatásköre a bérek ügyében – mondja Lattmann Tamás a Mandinernek. A nemzetközi jogásszal a kvótaper lehetséges végkifejletéről és a „Soros-tervről” is beszélgettünk. Megtudtuk azt is: Lattmann még mindig lenne miniszterelnök-jelölt, de a pártok munkáját nem akarja ő elvégezni, a baloldali pártok veszekedésében pedig nem akar részt venni. Leszögezi: ő nem Botka-ellenes összeesküvő, Gyurcsánynak nem adna miniszteri posztot, a Jobbikkal viszont elvi és stratégiai okokból sem fogna össze. Nagyinterjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dimitrisz Avramopulosz (Magyar Nemzet): Migrációkezelés: közös európai felelősség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Románia befogadna kétezer menekültet]]> Románia közel kétezer menekült befogadását ajánlotta fel a közelmúltban – közölte Teodor Melescanu külügyminiszter pénteken.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hatszáz migránst mentett ki a spanyol parti őrség]]> Spanyolországba érkező migránsok partraszállásáról közölt videót a BBC. A lap arról is beszámolt, hogy 600 migránst mentett ki a spanyol partiőrség 24 óra leforgása alatt. A Spanyolországba érkezők száma idén meghaladja a Görögországba érkezőéket. A legnagyobb migrációs nyomás még mindig Olaszországra nehezedik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Torba Tamás (Magyar Nemzet): A pokol felé, német segítséggel? ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Görögország lángokban áll – Ázsiában a víz az úr]]> A görögországi Kalamos szigetén erdőtűz pusztít, ahogy Portugália erdőségei is lángokban állnak. Eközben Délkelet-Ázsiában az árvíz okoz komoly gondokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Srećko Horvat (Der Spiegel): Az eljövendő apokalipszis jelei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Romániában nem működik a betelepítési kvóta]]> A kötelező betelepítési kvóta alapján már több mint négyezer migránst kellett volna Romániába telepíteni, ehelyett mindössze hétszáztíz menedékkérőt helyezett el a kvótát kezdetektől ellenző ország a román bevándorlási hivatal adatai szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyre több a gyermektelen nő Európában – délen legrosszabb a helyzet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Robbanás volt a leszboszi menekülttáborban (videó)]]> A robbanásban ketten meghaltak, többen megsérültek, míg a kialakult tűzben a menekülttábor nagy része leégett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakondi: Magyarország figyeli a migrációs mozgást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Novák Katalin: Magyarország élen jár a tehetséggondozásban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Svédországban a legjobb lánynak születni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: Előbb az emberélet és csak utána a vallás]]> Jean-Claude Juncker szerint ha valamely uniós ország nem tud részt venni a menekültek tagországok közötti elosztásában, akkor annak szolidáris alapon az uniós határok védelmében kell több szerepet vállalnia. Az Európai Bizottság elnöke szerint ugyanakkor az az érvelés elfogadhatatlan, hogy valaki azzal érvel: katolikus ország lévén nincs hely a muzulmánok számára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Google-n értékelik a menekülttáborokat Leszbosztól Gießenig]]> A Google az éttermekhez, hotelekhez, szórakozóhelyekhez hasonlóan a menekülttáboroknál is lehetővé tette, hogy bárki értékelje az ott tapasztalt szolgáltatás minőségét. A közel-keleti országokból érkezők bátran élnek is a lehetőséggel Görögországtól Németországig. Mikor jöhetek végre ki innen versus jó kis hely.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leszboszi polgármester: Megtelt a sziget]]> Kifejezetten veszélyessé vált a török partoktól tizenpár kilométerre fekvő görög szigeten kialakult migrációs helyzet Leszbosz polgármestere szerint. Kapacitásán felül üzemelő menekülttáborról és tömegverekedésekről számol be a görög kormánynak írt levelében. A Handelsblatt szerint a török-uniós menekültalku nem működik a gyakorlatban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint hétezer menedékkérőt küldene vissza hozzánk Ausztria – négyet vettünk át]]> Visszaveszi Magyarország Ausztriától a hazánkban regisztrált menekülteket – ígérte Orbán Viktor miniszterelnök Christian Kern osztrák kancellárnak annak látogatásakor. Konkrét számokról azonban nem esett szó, így a hétezernél több visszatoloncolni kívánt menekültből idén mindössze négyet vettünk vissza.
[...] Bővebben!
]]>