<![CDATA[mandiner.hu - évértékelő]]> http://mandiner.hu/tag/evertekelo/ hu-HU <![CDATA[Batiszkáf (Mandiner): Jegyzetek egy újabb remek évből − Mandiner2016 X.]]> Mondjon valaki az elmúlt századok értékháborújából egy ütközetet, amelyből a jobboldal végül nem vesztesen került ki!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Már megvolt a lázadás éve − Mandiner 2016 IX.]]> 2016-ban mindenki megpróbálkozott az elitellenes, establishment-ellenes populizmussal. Még egy Hillary Clinton is. Még egy Orbán Viktor is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Bence (Mandiner): Teljessé vált a kormánypárti Mátrix − Mandiner2016 VIII.]]> Nehéz helyzetben van az a kormánypárti propagandista, aki manapság Magyarországon baloldali médiatúlsúlyra vagy PC-diktatúrára szeretne hivatkozni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gágyor Péter (Mandiner): A korszakváltásról – Mandiner2016 VII.]]> Közgondolkodásunkban kísért a nagy változás lidércképe, amelyen túl majd minden másmilyen lesz/lehet, mint eddig volt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács Péter (Mandiner): Kevesebb hülyét, több jó könyvet! − Mandiner2016 VI.]]> Minden szilveszterkor elrebegem jókívánságomat: kevesebb hülyét és több jó könyvet kívánok az életünkbe.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Agent Ungur (Mandiner): Felbomlik egy világrend – Mandiner2016 V.]]> A liberális demokráciák uralta kor 2016-ban lezárult. De a nyugati liberalizmus végvonaglása egyáltalán nem vicces dolog vagy jó hír.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Mandiner): Meglepő és mulatságos – Mandiner2016 IV.]]> Legjobban talán Mészáros Lőrinc lepődött meg 2016-ban. Ő például nem számított rá, hogy vesz 17 szállodát. Arra sem, hogy médiabirodalmat vásárol. Aztán mégis. Egy szép napon arra ébredt. Végül is jobban járt azért, mint Gregor Samsa, igaz, rá még egy kitinpáncélos bogárnál is rondább állatok nevén utal a nép újabban – ami felettébb igazságtalan, hiszen Mészáros mit sem sejtett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[MGT (Mandiner): Rosszkedvünk tele – Mandiner2016 III.]]> A tél már nem közeleg, hanem megérkezett!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Makk János (Mandiner): Lehet megdöbbenni: 2016 egy jó év volt − Mandiner2016 II.]]> Mondjuk azt, hogy jó évet zártunk? Mondjuk!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bukovics Martin (Mandiner): Az országról és imázsáról − Mandiner2016 I.]]> Szerintem az országimázst rám kellene bíznia a kormánynak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gottmayer Lea (Reflektor): 2016: az év, amikor kisiklott a haladás vonata]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz (MTI OS): Vona Gábor egy platformon Gyurcsányékkal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz (Fidesz.hu): Magyarországot Gyurcsány és az ellenzéki pártok támadták meg]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerető Szabolcs (Magyar Nemzet): Magyarországról röviden]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Péter (Népszava): Orbán párhuzamos valósága]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor (miniszterelnok.hu): Hajrá, Európa, hajrá, magyarok! – Évértékelő beszéd, 2016]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az ellenzéki pártok szerint Orbán elvesztette a kapcsolatát a valósággal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Nemzeti-keresztény korszak építése zajlik ]]> Meg kell állítani Brüsszel holdkóros bevándorláspolitikáját, mivel a migránsok nem akarják átvenni a mi életmódunkat, az EU viszont nem hajlandó védekezni – szögezte le vasárnap a budapesti Várkert Bazárban mondott évértékelő beszédében Orbán Viktor. A kormányfő szembeállította a világpolgár EU-s elitet a nemzeti érzelmű polgárokkal. Mindennek szimbóluma a betelepítési kvóta. Orbán hozzátette: a magyar külpolitika három tájolási pontja Berlin, Moszkva és Ankara. Oktatásügyben pedig azt üzente: ha megbirkóztunk az IMF-fel , a Klik sem foghat ki rajtunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balog: Sovány vigasz, hogy nekünk van igazunk bevándorlás-ügyben]]> Jó reggelt európaiak, jó reggelt Európa! – ezt kellett volna mondania tavaly Orbán Viktornak az évértékelőn a Jó reggelt, Magyarország! mellett Balog Zoltán miniszter szerint, mivel ha ők is felébrednek, „nem csak mi, akkor talán ma nem itt tartunk”. A politikus úgy látja: ha nem hoznak jó döntéseket Európában, akkor a migráció tönkre teheti mindazt, amit eddig építettek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebes György (Népszava): Nyeregben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mráz Ágoston Sámuel (Nézőpontok blog): Kérdéses Vona7 – a Jobbik-elnök gondolkodásának hét fő problémája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány évet értékelt: A Fidesz elárulta a magyarokat!]]> Évértékelőt tartott Gyurcsány Ferenc: az eseményen a DK programjából idézett részeket, amelyet egyébként teljes egészében februárban fognak bemutatni. Eszerint például nem kellene 50 százalékos béremelést adni a pedagógusoknak, elég lenne 25 százalék. A DK elnöke azt mondta: az egészségügyből több pénz hiányzik mint az oktatásból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Redakció (Mandiner): Ezt láttuk, hallgattuk, olvastuk, szerettük 2015-ben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Helló újra, történelem! − Mandiner2015 IV.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Ílion és A várúr voltak a legnagyobb kedvencek 2015-ben]]> A Fumax és az Agave Könyvek tavalyi kiadványai taroltak a tavalyi évről szóló közönségszavazásunkban, de az Európa és a Gabo SFF egy-egy könyve is az első tízbe jutott. Az olvasók Dan Simmons görög istenes űroperáját és Anthony Ryan trilógiájának második darabját szerették a legjobban a szavazás szerint, de bekerült a legjobbak közé Moskát Anita regénye is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Mandiner): Orbán éve, nem vitás – Mandiner2015 III.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Bence (Mandiner): A keményen migráló migránsok éve − Mandiner2015 II.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Takács Gábor (acélpatkány): Könyves visszatekintő 2015]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brandon Hackett (Brandon Hackett honlapja): 2015 ment, 2016 érkezett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Érdekes időket élünk − Mandiner2015 I.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fummie (Bibliotheca Fummie): 2015-ös összesítés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[SFmag (SFmag): Az SFmag.hu kedvencei 2015-ben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[NFM évértékelő: 1100 milliárd forintnyi közlekedési fejlesztés indulhat el jövőre]]> Az újévben mintegy 300 kilométernyi közúton és 370 kilométernyi vasúton kezdődnek fejlesztések 500, illetve 600 milliárd forint értékben. Az 1100 milliárdos beruházási értékből 670 milliárdot már 2016-ban ki is fizet a kormány – mondta Tasó László, az NFM államtitkára, aki szerint kiemelkedő évet zárt az ágazat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel-álarcban zavarta meg egy olasz radikális képviselő Juncker beszédét (videó)]]> Juncker szerdai évértékelőjét egy olasz radikális képviselő zavarta meg, aki Merkel-álarcban rázott kezet a bizottság elnökével.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: Kevés az Európa és az unió az EU-ban]]> Az Európai Parlament plenáris ülésén mondott évértékelő beszédében Jean-Claude Juncker azt mondta, Európának jobb védelmet kell biztosítania a menekülteknek, közben a határok őrzését is meg kell erősíteni. Juncker szerint a balkáni útvonalat stabilizálni kell, mert azt az összes politikus elhanyagolta, ezzel kapcsolatban kiemelte: Magyarországot nem szabad magára hagyni. Az Európai Unióról azt mondta, nincs jó állapotban, mert kevés benne az „Európa” és kevés benne az „unió”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lendvai Ildikó (Népszava): napiorban.hu]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több médiumot nem engedtek be Orbán ötév-értékelőjére]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga Péter (Mandiner): Az egyik legsikeresebb év]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Objektíven próbált évet értékelni az Index (videó)]]> Politikusfaggatás hvg.hu-módra, beszámoló a netadós tüntetésről a köztévé stílusában. Az Index évértékelője több nézőpontból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mit ittunk 2014-ben?]]> Az év végén mindenki listákat gyárt. Ki a közéleti események csúcsait, vagy negatív mélypontjait gyűjti össze, ki a legszebb sportpillanatokat. A Mandiner.bor most a 2014-es év legemlékezetesebb borait szedte egy listába némi visszatekintés mellett.
[...] Bővebben!
]]>