<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Jámbor András (Kettős Mérce blog): Ha minden terrorista migráns, akkor Breivik a keresztesekkel jött Európába?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felépült Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma Tiszafüreden]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz-frakció (Közlemény): Újabbnál újabb támadás a rezsicsökkentés ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Feljelentheti a kormányt az LMP a paksi bővítés miatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi István (MSZP.hu): Kétsebességes Európa – Orbán idejében kapcsol?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Olaszország attól tart, hogy a Balkánról feléjük indulhatnak a migránsok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Bizottság tesz majd javaslatot Schengen reformjára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakondi: Szigorúan szakmai szervezet lesz az új terrorelhárítási testület]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Borka-Szász Tamás (DKP.hu): Magyarország az utolsó – nincs megtakarításunk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[MSZP (MSZP.hu): Az MSZP nem támogatja az automatikus kvótát!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács István (Mozgástér blog): Kvóták és hamis papok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bitay: Botrány lesz az földárveréseken (videó)]]> Az állami földekért felelős államtitkár szerint a gazdaellenes ellenzék külföldiek kezére játszaná az állami földeket, ezért lesz botrány az árveréseken.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor szerint Európa léte a tét (videó)]]> Orbán Viktor szerint meg kell védeni az EU külső határait, a kultúráját, a gazdasági érdekeit, és meg kell adni a jogot az embereknek, hogy befolyásolhassák az európai döntéseket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Ez mindannyiunk elleni támadás volt” – egységesen száll szembe a fenyegetéssel az EU]]> Egységesen és könyörtelen eltökéltséggel fog szembeszállni a terrorfenyegetéssel az Európai Unió – áll abban a nyilatkozatban, amit az összes tagállam és az EU intézményeinek vezetői nevében adtak ki. A szöveg szerint terrortámadás épp ellenkező hatást vált majd ki, mint ami a célja volt: nem fog gyűlölethez és félelemhez vezetni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schmidt Mária (Látószög): Útban az önmegsemmisítés felé]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ha szükséges, Németországnak egyedül kell kifizetnie a törököknek szánt segélyt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Európa feladta saját határainak saját erőből való védelmét]]> Orbán Viktor a vallettai európai uniós csúcs után kijelentette: Európa „biztonságot koldul” Törökországtól és feladta azt a tervét, hogy képes legyen saját határait saját erőből megvédeni. A miniszterelnök szerint Európa veszélyes vizekre is sodródik azzal, hogy a csúcs egyetlen „közfelkiáltásos határozata” a törökökkel való tárgyalás megkezdése, miközben a migrációs válság egyre aggasztóbb.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: A dublini rendszer halott, az alapján ne küldjenek vissza senkit]]> Németország ismét alkalmazza a dublini visszaküldési szabályt, de Szijjártó Péter szerint a dublini rendszer halott. Mivel senki nem tartja be a belépési szabályokat, a visszaküldésre vonatkozó rendelkezéseket sem indokolt alkalmazni – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI–nek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Simicskó: Nagy a szívünk, de a kvótát minden lehetséges jogi fórumon megtámadjuk (videó)]]> Minden lehetséges jogi fórumon megtámadja a kormány a kötelező kvótarendszert – jelentette ki Simicskó István szerda reggel a Mokkában. A honvédelmi miniszter új népvándorlásról beszélt, amelyre a megoldást a kibocsájtó országokban kell keresni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Willkommenskultur hanyatlása: a szíreket is visszaküldik a németek]]> Németország a dublini előírásoknak megfelelően már a szír menedékkérőket is visszaküldi abba a tagállamba, amelyben beléptek az EU területére. A németek ezt minden tagállammal szemben alkalmazzák Görögország kivételével október 21-e óta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cameron: Nehéz döntés lesz, hogy Nagy-Britannia EU-tag maradjon-e]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[S. Király Béla (Magyar Idők): Az ideológiai tudatformálás foglyai ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Telegraph: Kétmilliárd dollárral küldene vissza az EU menekülteket Afrikába]]> Kétmilliárd dolláros segélyt kapnának az afrikai államok annak érdekében, hogy az Európai Unióba érkezett 800 ezer migránsnak egy részét visszafogadják – írta a The Sunday Telegraph. Az afrikai kormányok a segély mellett vélhetően vízumkönnyítéseket is szeretnének a kontinens „legképzettebb” állampolgárainak. A UKIP vezetője „teljes képtelenségnek” minősítette ezt a tervet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németországot bírálta Tusk „a nyitott ajtók és ablakok” politika miatt]]> Bár a német vezetői szerepet a legliberálisabbnak és a legtoleránsabbnak gondolja az európai történelemben, mégis erősen bírálta Németországot Donald Tusk, amiért a németek nem lépnek fel erélyesen Európa külső határának ellenőrzéséért. Az Európa Tanács elnöke megérti Németország történelmi okokból adódó nehézségeit egy szigorú rezsim kiépítésével kapcsolatban, de Tusk szerint Németországnak vezetőként felelőssége, hogy „páneurópai egységben”, és ne régiókban gondolkozzon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Franciaország határellenőrzést vezet be a klímakonferencia miatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Útelágazódáshoz érkeztünk” – Navracsics Tibor a Mandinernek]]> „Mindig Európa-párti politikus voltam. A magyar jobboldalon nagyjából egyedül maradtam ezzel” – mondja Navracsics Tibor a Mandinernek. Az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, a Fidesz korábbi vezető politikusa szerint Magyarország és Európa multikulturális, de a kvóta nem volt sikeres. Navracsics szerint a migránsügy rámutatott, hogy Európa „útelágazódáshoz” érkezett, ő pedig enyhe szarkazmussal mutat rá a magyar kormány migránsügyi politikájának kétarcúságára. A biztos azt is elárulja, mennyire megrökönyödött, amikor annak idején eltiltották tőle a Nézőpont Intézet elemzéseit, nehogy megpuccsolja velük Orbán Viktort. A magyar miniszterelnök ugyanakkor mára szerinte is egyértelműen fölértékelődött az európai politikában, s kijött a „populista EU-ellenes” címkéjű dobozból, ahová korábban könnyű volt begyömöszölni. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szigetvári Viktor (Szigetvári Viktor blogja): A kerítésnél csak jobb megoldás létezik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakondi: A magyar határzár csak a második legjobb megoldás volt]]> Magyarország déli határának a lezárása csak a második legjobb megoldás volt, az első a görög határzár lenne – mondta Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1–en. Bakondi kiemelte: mielőbb vissza kell állítani a határokon a törvények uralmát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tuzson: Magyarországon vihar előtti csend van]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[NGM: Magyarország dobogós helyen lehet a külkereskedelem bővülésével]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pataky István (Magyar Nemzet): A török játszma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ifj. Lomnici Zoltán (Magyar Idők): Kell-e nekünk hazafias törvény?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Adómentes az EU-n belüli bitcoin váltás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Matei Vişniec (Litera): Az Európa-házon a korrekt politikai gondolkodás diktatúrája lesz úrrá]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik Gábor: Keresztény Európa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Uniót bírálta Erdő Péter]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Nazar S.J. (Reflexió): Ukrajna nélkül Putyin álma darabokra hullik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leszavazták az abortuszpárti javaslatot az EP-ben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai karták a diszkrimináció ellen (videó)]]> A munkahelyi megkülönböztetés ellen és az egyenlőség elősegítése érdekében alapított platformot az EU.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EUrologus (444): A Facebook mindenkit lehallgat, az EU tehetetlen]]> [...] Bővebben!
Komment (4)]]>