<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Megkezdődött a földközi-tengeri uniós katonai művelet]]> Egyelőre csak felderítési céllal ugyan, de megkezdődött az Európai Unió haditengerészeti művelete a Földközi-tengeren, amely az embercsempészek útvonalainak megismerését célozza, hadihajók és drónok bevetésével. ENSZ BT felhatalmazás híján nem kerülhet sor katonai akcióra, ilyen felhatalmazás pedig nem születhet hivatalos líbiai segítségkérés nélkül. Líbiának viszont nincs egységes kormánya.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács Áron (vs.hu): Milyen görögök? Ez a válság már régen az EU-ról szól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér: Az unión kívül kellenek táborok (videó)]]> A belügyminiszter az unión kívül állítana fel táborokat, ahonnan a menekültek befogadása az EU-ba automatikus, míg az egyéb bevándorlóké a tagállamok számára önkéntes lenne.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU csúcs eredménye: új stratégia jövő nyárra]]> A migrációs probléma kezelése, a gazdasági és pénzügyi unió (EMU) fokozatos kialakítása, a brit EU-tagság jövőjével kapcsolatos elgondolások, az egységes európai digitális piac megteremtése, valamint a tagállami gazdaságpolitikák összehangolását célzó európai szemeszter – ezekre koncentrált a brüszeli uniós csúcstalálkozó. A jövő júniusi EU-csúcsra elkészülhet az új uniós biztonsági stratégia tervezete. A menekültkvótát elvetették.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[NOL: Az EU rendkívüli segítséget nyújt Magyarországnak]]> Bár az olasz helyzetet súlyosabbnak ítéli, az Európai Bizottság elismeri, hogy a menekültáradat nyomás alá helyezi Magyarországot, ezért rendkívüli támogatás folyósítását ígérték – írja a NOL. A lap információi szerint a magyar hatóságok képviselői arról biztosították az uniós szerveket, hogy hazánk teljesíti a dublini rendszer szerinti kötelességeit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varufakisz: Egyelőre nincs kompromisszum]]> Görögországnak jövő hét kedden másfél milliárd eurót kellene törlesztenie az IMF felé, tehát vészesen a fogy az idő, megegyezés azonban nincs – árulta el Jánisz Varufakisz görög pénzügyminiszter az Eurogroup, az euróövezeti pénzügyminiszterek brüsszeli értekezletét követően.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Menekültáradat: mire jó egy kerítés?]]> Egy kerítés nem állít meg senkit – ebben többen is egyetértettek a Külügyi és Külgazdasági Intézet menekültügyről szervezett kerekasztal-beszélgetésén. Nagy Boldizsár nemzetközi jogász szerint a menekültnek minősülő személyeket akkor is be kell majd engedni a határon, ha már áll a kerítés. Nógrádi György viszont továbbra is kitart a határra építendő kerítés szükségessége mellett. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Ne csak a Földközi-tengerre koncentráljon az EU]]> Szijjártó Péter keddi Mokkában az embercsempészek elleni Földközi-tengeri EU-s fellépésről, a szerb-magyar zöldhatárt lezáró kerítésről, az Oroszország elleni szankciókról és a Bora-Bora-ügyről is beszélt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Magyarország nem fog segítséget kérni határai megvédéséhez]]> A visegrádi négyek miniszterelnöki szintű tanácskozásán a részes országok egyetértettek abban, hogy Magyarország számára súlyos nyomást jelent a menekültáradat, ám nem tudják elfogadni az Európai Bizottság által javasolt kötelező kvótarendszert. Az eseményen részt vett François Hollande francia államfő, aki osztotta a kvótarendszerrel kapcsolatos nézeteket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miért Rigó (Tutiblog): Az igazmondó hülyegyerek Magyarisztán]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szakszervezetek Európai Konföderációja: Ne épüljön új berlini fal!]]> A Szakszervezetek Európai Konföderációja (ETUC) megdöbbent a magyar kormány kerítés építési tervén, és arra kéri a tisztességes magyar embereket és az Európai Uniót, hogy akadályozzák meg a fal felépítését.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kettészakad a katalán kormányzó pártföderáció]]> Kiszakad a Katalán Demokratikus Unió (UDC) a kormányzó Konvergencia és Unió (CiU) pártföderációból Artur Más katalán elnök Spanyolországtól való függetlenedési elképzelései miatt. Az UDC szerint a függetlenedési elképzelések nem mindenben felelnek meg a jogszabályoknak, ami kizárja az egyoldalú elszakadást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Süllyedő hajó Európa? (videó)]]> „Ezeknek a menekülteknek már Magyarország is jó lenne” – idézte Toroczkai Lászlót, Ásotthalom polgármesterét Nótin Tamás az N1TV Blog című műsorában. Szerinte már nem vagyunk tranzitország.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Bence (Mandiner blog): Magyarországon nincs is menekültprobléma − Ilyen ország pedig nincs CDVII.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Magyar Hírlap): Szocialisták és Bilderbergék]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Jobbik és az Együtt is megszólalt a rezsicsökkentés jövőjének ügyében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács: A kormány megvédi a rezsicsökkentés eredményeit]]> Kovács Zoltán és Németh Szilárd egyaránt arról biztosítottak mindenkit: a kormány „sziklaszilárd” szándéka az, hogy megvédi a rezsicsökkentés eredményeit. Erről azután beszéltek, hogy a hvg.hu megírta, Trócsányi László igazságügyi miniszter az uniós energetikai biztosnak írt levele alapján nem kerülhető el a gáz és az áram drágulása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Somfai Péter (Népszava): Jól van ez így?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Andor László (Világgazdaság): Jólét határok nélkül]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A schengeni mozgásszabadság felfüggesztését szorgalmazzák az olasz ellenzéki pártok]]> Az Európai Unión belüli határellenőrzés helyreállítását sürgette az illegális bevándorlás feltartóztatására Roberto Maroni, Lombardia tartományi elnöke. Az olasz parlament schengeni bizottságának elnöke szerint ez Olaszországot büntetné. Az olasz kormány abban reménykedett, hogy kvótarendszer már a nyáron életbe lép.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[MSZP: A kétsebességes Európa gondolatáról szólhat a PES-kongresszus]]> Ujhelyi István, az MSZP alelnöke szerint a kétsebességes Európa gondolata uralja majd az Európai Szocialisták Pártjának hétvégi tisztújító kongresszusát, amelyet Budapesten rendeznek meg. A politikus szerint belpolitikai jelentőséggel is bír, hogy hazánk lesz a kongresszus helyszíne.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács: Keményebb fellépést követelnek a konzultálók]]> A nemzeti konzultációban eddig feldolgozott 200 ezer válaszról tartott sajtótájékoztatót Kovács Zoltán kormányszóvivő és Pósán László. A válaszadók szerint nincs terrorveszély, de még lehet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Handelsblatt: Merkel és Hollande nem támogatja az EU integrációjának mélyítését]]> Az EU-val szembeni kritikus erőktől való félelem miatt nem támogatja sem Angela Merkel, sem Francois Hollande az Európai Unió integrációjának mélyítését – írja a Handelsblatt. Az ügyet a két kormányfő csak 2017-es francia elnökválasztás után tárgyalná újra, amikorra a két ország közös koncepcióval állhat elő az integráció mélyítéséről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deutsch: Megtévesztéssel nyerte el EU-s megbízását az Altus]]> Deutsch Tamás fideszes szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnök cége, az Altus Zrt. az általa elnyert uniós pályázat során megtévesztő nyilatkozatot juttatott el az Európai Bizottsághoz, amikor azt állította, hogy nem áll fenn összeférhetetlenség a társaság esetében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel: Lehetséges az uniós szerződések módosítása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Óvnak minket az eurótól a szabadpiaci héják]]> Nem várt helyről kapott méltatást az orbáni unortodox gazdaságpolitika: a libertárius és szabadpiaci ideológiát népszerűsítő, nemzetközi Free Market Road Show budapesti konferenciáján méltatták a magyar egykulcsos jövedelemadót, ami szerintük minél alacsonyabb, annál jobb; Magyarországnak pedig valóban jobb, ha kívül marad az eurózónán. A vita magyar résztvevői viszont a hazai rendszerváltás és kapitalizmus hibáira hívták fel a figyelmet. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: Válóok lenne a halálbüntetés bevezetése]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Palócz Attila (Magyar Hírlap): Porhintés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dobrev: Az Altus beperel több fideszes politikust]]> Orbán Viktor, Lázár János, Gulyás Gergely, Deutsch Tamás és Pelczné Gáll Ildikó – csak néhány név azok közül, akiket Dobrev Klára közlése szerint perelni fog az Altus. Dobrev többek közt azt kifogásolja, hogy az állított 1,5 milliárdos megbízási összegnek valójában kevesebb, mint tizedét nyerte el az a konzorcium, melyben ráadásul az Altus csak egy a 11 cégből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vadai: Tiborcz cége ma többet nyert, mint az Altus éves bevétele (videó)]]> Vadai Ágnes az Egyenes Beszédben magyarázta, miért nem összeférhetetlen az Altus brüsszeli szerződése. Szerinte a DK-t nem tántorítja el, ha megszüntetik a pártfinanszírozásukat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Matei Vişniec (Litera): Az Európa-házon a korrekt politikai gondolkodás diktatúrája lesz úrrá]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik Gábor: Keresztény Európa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Uniót bírálta Erdő Péter]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Nazar S.J. (Reflexió): Ukrajna nélkül Putyin álma darabokra hullik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leszavazták az abortuszpárti javaslatot az EP-ben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai karták a diszkrimináció ellen (videó)]]> A munkahelyi megkülönböztetés ellen és az egyenlőség elősegítése érdekében alapított platformot az EU.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EUrologus (444): A Facebook mindenkit lehallgat, az EU tehetetlen]]> [...] Bővebben!
Komment (4)]]>
<![CDATA[Idén is lesz EU-sátor a Szigeten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közösen küzd a borhamisítás ellen az EU és Kína]]> [...] Bővebben!
Komment (1)]]>
<![CDATA[Hamis adatok által szerzett uniós pénzt a balatoni vállalkozó]]> [...] Bővebben!
]]>