<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Moszkva: Szankciók helyett közös megoldást]]> Moszkva szerint az Európai Uniónak Oroszország szankcionálása helyett az ukrán válság közös megoldásán kellene gondolkoznia. Szerintük, ha az EU segíteni szeretné a konfliktus rendezését, akkor felhagyna az egyik szemben álló fél támogatásával. Közben Putyin elítéli, míg Washington helyesli az ukránok katonai akcióját Kelet-Ukrajnában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóásó Előd (Székelyhon.ro): Börtönben hamis vádakkal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai béreket akar a Jobbik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mesterházy Attila (Mesterhazyattila.hu): Az európai életet nem a jobboldal fogja elhozni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fazekas: Felháborító provokáció az uniós ítélet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU nem érték-, hanem érdekközösség Kövér szerint]]> Kövér László szerint az MSZP még egyáltalán nem érett meg arra, hogy komolyan számításba lehessen venni, mint az országot elvezetni képes politikai erőt. A fideszes politikus a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjújában arról is beszélt, hogy ma az Európai Unió már nem értékközösségnek, hanem inkább egy szűk, materiális érdekközösségnek tekinthető.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Noam Chomsky (Magyar Narancs): Az Európai Unió egy katasztrófa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU nem ismeri el a Krím Oroszországhoz való csatolását]]> Nem ismeri el az Európai Unió a Krím-félsziget Oroszországhoz való csatolását, és az uniós tagállamok egységes választ fognak megfogalmazni - közölte Herman Van Rompuy és José Manuel Barroso. Eközben Szimferapolban az oroszok megtámadták az ukrán fegyveres erők központját, amiben egy ukrán katona meghalt. Póti László szerint egy új hidegháborús korszak kezdődött.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Semjén Zsolt: Az orosz befolyásiövezet-szerzési törekvésekről (2007)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Dublinban: Új eszközökre van szükség (videó)]]> Orbán Viktor is felszólalt az Európai Néppárt dublini kongresszusán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áder János (Köztársasági Elnöki Hivatal): Elnöki nyilatkozat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Május 25-én lesznek az EP választások]]> Május 25-re tűzte ki Áder János államfő az Európai Parlament (EP) magyar képviselőinek választását. Idén 21 képviselőt küldhet Magyarország a 751 tagú uniós döntéshozó testületbe.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nők elleni erőszak: Az EU jobbjai közt van Magyarország]]> A nők egyharmada szenved el erőszakot az EU-ban a bécsi Alapjogi Ügynökség jelentése szerint. Kiugróan magas a nők elleni erőszak arány a skandináv országokban és Hollandiában, a legalacsonyabb (19-22 százalék) Ausztriában, Cipruson, Horvátországban, Lengyelországban, Máltán, Spanyolországban és Szlovéniában. Hazánk 28 százalékos arányával jóval az átlag alatt van.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Növelni kell az exportképes kkv-k számát]]> Kétezerről tizenkétezerre kell növelni az exportképes kis- és középvállalkozások számát – jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a kkv-knak szüksége van egy bátor és nemzetileg elkötelezett kormányra, aki „tudja-e mi a dolga, tudja-e mit kell tennie a nagy európai uniós csatákban”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az unió elismeri Turcsinovot Ukrajna elnökének]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyertyagyújtás az ukrajnai áldozatokért]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stier Gábor (Magyar Nemzet): Kijev sötét árnya]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soós Szilárd (reposzt): Két cikk között]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Barroso: Meghiúsulhat egy független Skócia EU-csatlakozása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga G. Gábor (Népszabadság): A méltóság ára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Székely Nemzeti Tanács: Az EB félreértette a nemzeti régiókról szóló ötletet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szigorítaná a közép-európai bevándorlást a brit kormányfő]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Bizottságon múlik Ukrajna uniós tagsága]]> Mikola Azarov, ukrán miniszterelnök szerint az Európai Bizottságon múlik az ukrán EU-társulási tárgyalások sikere. Szerinte háromoldalú tárgyalásokra lenne szükség Oroszország bevonásával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Várkonyi Tibor (Népszava): Postacsőd]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrajna: aláírta a tüntetőkre vonatkozó amnesztiatörvényt Janukovics]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megvan az első sikeres európai polgári kezdeményezés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tiltakoznak a mérnöki munka „államosítása” ellen]]> Tiltakozik a mérnöki munkák „államosítása” ellen a Magyar Mérnöki Kamara. A testület Magyar Mérnök című lapja decemberi számának vezércikkében Barsiné Pataky Etelka volt fideszes EP-képviselő kritizálja a kormány erre vonatkozó októberi határozatát – írja a 444.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Komoly korlátozások a külföldi munkavállalóknak a briteknél]]> A The Sunday Times információ szerint évente legfeljebb 75 ezer külföldi EU-állampolgár települhetne le Nagy-Britanniában. Mindezek mellett a külföldi betelepülők számára szabályoznák a betölthető álláspozíciókat, és a szociális juttatások nagyságát is szigorítanának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kijevben tüntetések, Brüsszelben elutasítás Ukrajnának (videó)]]> Egymás mellett tüntetnek az ellenzéki és a kormánypárti hívők Kijevben. Egyelőre nyugodt a helyzet az utcákon, de az ellenzékiek támadásoktól tartanak. Időközben Brüsszel felfüggesztette a társulási egyezmény előkészítését.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin: Moszkva senkire nem erőlteti az akaratát]]> Vlagyimir Putyin államfői évértékelő beszédében elmondta, hogy Moszkva senkire nem szeretné ráerőltetni az akaratát. Az orosz elnök szerint Moszkva kész a további tárgyalásokra Ukrajnával a vámunióval kapcsolatban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leszavazták az abortuszpárti javaslatot az EP-ben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai karták a diszkrimináció ellen (videó)]]> A munkahelyi megkülönböztetés ellen és az egyenlőség elősegítése érdekében alapított platformot az EU.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EUrologus (444): A Facebook mindenkit lehallgat, az EU tehetetlen]]> [...] Bővebben!
Komment (4)]]>
<![CDATA[Idén is lesz EU-sátor a Szigeten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közösen küzd a borhamisítás ellen az EU és Kína]]> [...] Bővebben!
Komment (1)]]>
<![CDATA[Hamis adatok által szerzett uniós pénzt a balatoni vállalkozó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sitkei Levente (MNO): Szemüveg]]> [...] Bővebben!
Komment (32)]]>
<![CDATA[Ordosz Műhely (Alfahír): A világhírű és világot alakító magyar párt]]> [...] Bővebben!
Komment (13)]]>
<![CDATA[Gyerekhíradóval válaszol a Hír TV a német gyerekhíradóra (videó)]]> A kormányt ért kritikákra válaszul Németországot és Angela Merkelt bírálja a csatorna.
[...] Bővebben!
Komment (229)]]>
<![CDATA[Az ET és az EU javaslatai alapján változhat a médiatörvény]]> Benyújtotta a kormány a parlamentnek a médiatörvény módosítására vonatkozó indítványát. Az Európai Unióval és az Európa Tanáccsal folytatott párbeszéd eredményeként beterjesztett javaslat szerint a médiahatóság vezetőjét a miniszterelnök helyett a köztársasági elnök nevezheti ki a kormányfő javaslatára. Az előterjesztés kizárja a médiahatóság és a médiatanács elnökének újbóli kinevezését.
[...] Bővebben!
Komment (25)]]>