<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Német alkancellár: korai lenne újabb orosz szankciókról beszélni]]> A német kormány nincs meggyőződve arról, hogy gyorsan új szankciókat kellene kitalálni – jelentette ki a ZDF-nek adott interjújában Sigmar Gabriel. A német alkancellár szerint az EU-nak nem kellene olyan lépést tennie, ami rontja a Moszkvával fennálló viszonyt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik Gábor: Keresztény Európa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bogár László (Magyar Hírlap): Kereskedelmi fegyverkezés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Van igény új bevándorlási politikára]]> Magyarországon keresztül vezet a megélhetési bevándorlók útvonala, és ha az ország nem tudja kezelni a helyzetet, akkor a bevándorlók a nyugati országokba is megérkeznek majd, ezért van szükség a mainál értelmesebb európai bevándorlási szabályokra, amire a fogadókészség jelentős – jelentette ki Orbán Viktor.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kormány: Minden pénzt haza kell hozni]]> A kormány tervei szerint szerint az ország nem veszíthet forrást a 2007-2013-ra megítélt uniós pénzekből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Századvég: Túl enyhének tartják a bevándorlási szabályokat a magyarok]]> Politikai irányultságtól függetlenül enyhének tartják bevándorlás szabályait a magyarok többsége a Századvég felmérése alapján. A baloldaliak 56, a jobboldaliak 85 százaléka szigorítana a szabályozáson. A felmérés szerint a többség úgy gondolja, az Európai Unió nem tudja megvédeni polgárait egy párizsihoz hasonló terrortámadástól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A kivándorlás a probléma (videó)]]> A magyar háztartások tizedében van legalább egy olyan ember, aki a munkája miatt tartósan külföldön él. Ha folytatódik ez a kivándorlási tendencia, 2060-ra a nyolc millió főt sem fogja elérni az ország várható népessége.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szájer Józsefnek nem tetszik az uniós zászlók kitiltása]]> Szájer József fideszes európai parlamenti képviselőnek nem tetszik, hogy Kövér László kitiltotta az uniós zászlókat a parlamentből. Az EP-képviselő visszautasította Kövér László azon kijelentéseit, miszerint az Európai Unió a Szovjetunióra emlékezteti.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kormány: Ezért kell megadóztatni a napelemeket (videó)]]> Az elhasználódott napelemeket veszélyes hulladékként kell újrahasznosítani. Ennek finanszírozására fogadta el két hónapja a magyar Országgyűlés a napelemekre vonatkozó környezetvédelmi termékdíjat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem az unió miatt van termékdíj a napelemeken (videó)]]> Az RTL Klub híradójának a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elismerte: az EU nem kötelezte Magyarországot arra, hogy termékdíjat vessen ki a napelemekre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elutasítja az LMP a TTIP-megállapodást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[MSZP: A Fidesz fejezze be a nagyüzemi pénzbehajtást!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kürti Gábor (Facebook): MostMi: Nincs utánpótlás, nulláról indulunk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közvélemény-kutatás: A britek kilépnének az unióból]]> Egy több országon átívelő közvélemény-kutatás alapján a britek 51 százaléka kilépne az unióból. A franciáknak és a görögöknek a 47, míg a hollandok 42 százaléka hagyná el az EU-t. A kutatás eredményének külön aktualitást ad, hogy Nagy-Britanniában népszavazás tartását tervezik az EU-s tagsággal kapcsolatban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Indulhat a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítése]]> Aláírták a Belgrád és Budapest közötti vasútvonal kiépítéséről szóló megállapodást. Orbán Viktor szerint a projekt aláírása az Európai Unió és Kína közötti együttműködés legfontosabb pillanata. A megállapodást Magyarország, Szerbia, Kína és Macedónia kormányfője szignózta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Áron Attila (DiploMaci): Valóban a németek vállalták hazánk regulázást?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Haladékot kaptak a britek az uniótól]]> Jövő szeptemberig haladékot kapnak azok az országok, köztük Nagy-Britannia is, amelyeknek december elsejéig kellett volna pótlólagos befizetést tenniük az Európai Unió költségvetésébe. A briteknek 2,1 milliárd eurót kell befizetniük.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béndek Péter (1000 A Mi Hazánk): Nyílt levél Európának]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[NGM: Csökkent a női munkanélküliség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cameron: Nem fizetjük ki a 2 milliárd eurót]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német államminiszter: Nem érdekünk, hogy Magyarország elszigetelődjön]]> Magyarország az Európai Unió közepén fekszik, és politikailag is a középhez kell tartoznia – jelentette ki a a német európai ügyekért felelős államminiszter. Szerinte senkinek nem áll érdekében, hogy Magyarország politikailag és gazdaságilag elszigetelődjön, ezért szükség van a két ország közti párbeszédre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elmérgesedő viszony a britek és az unió között]]> Egyre indulatosabbá kezd válni az Európai Unió és Nagy-Britannia viszonya, amiért az unió 2,13 milliárd eurós pótlólagos befizetést kér a britektől. Az uniós országok vezetői szerint a briteknek számítaniuk kellett volna erre, míg a britek nevetségesnek, és az uniós statisztikai hivatal baklövésének tartják az ügyet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[H_A (Hacsaknem): Itt az ideje, hogy óvatosan kihátráljunk ebből az országból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gomperz Tamás (hvg.hu): Jenkik, ide!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új bevándorlási politika az Unióban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csáky Pál (Csáky Pál blogja): Európai játszmák]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Uniót bírálta Erdő Péter]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A magyar gazdák még nem kaptak kártérítést az orosz embargó végett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Porosenko: Véget kell vetni annak, hogy emberek halnak meg]]> Az ukrán nép a béke mellett áll, a politikusok háborút akarnak játszani, de én nem hagyom - jelentette ki Petro Porosenko, ukrán elnök, aki szerint a béke elérése az elsőrendű feladat jelenleg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jávor Benedek (Facebook): Látszólagos előrelépés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hörcher Ferenc (Mos Maiorum): Halvány új vezetők a tétova EU csúcsán]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fodor Gábor (Facebook): Gratulálok az Európai Tanács döntéséhez]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Nazar S.J. (Reflexió): Ukrajna nélkül Putyin álma darabokra hullik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leszavazták az abortuszpárti javaslatot az EP-ben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai karták a diszkrimináció ellen (videó)]]> A munkahelyi megkülönböztetés ellen és az egyenlőség elősegítése érdekében alapított platformot az EU.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EUrologus (444): A Facebook mindenkit lehallgat, az EU tehetetlen]]> [...] Bővebben!
Komment (4)]]>
<![CDATA[Idén is lesz EU-sátor a Szigeten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közösen küzd a borhamisítás ellen az EU és Kína]]> [...] Bővebben!
Komment (1)]]>
<![CDATA[Hamis adatok által szerzett uniós pénzt a balatoni vállalkozó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sitkei Levente (MNO): Szemüveg]]> [...] Bővebben!
Komment (32)]]>