<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Német belügyminiszter: Terroristák is megbújnak a menekültek között]]> Tény, hogy a migrációs áradatot kihasználva terroristák is megbújtak a menekültek között – jelentette ki Thomas de Maiziere az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi bizottságának hétfői ülésén. A német belügyminiszter szerint az EU külső határainak fokozott védelmére van szükség.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Euronews: Bulgária az EU mellett tette le a voksát (videó)]]> Az eddig is kormányzó jobbközép GERB párt nyerte a bulgáriai előrehozott parlamenti választásokat. Az Euronews szerint a voksolás az ország uniós hűségének a tesztje is volt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európa-csúcs lesz a Brexitről]]> Twitteren jelentette be Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, hogy csúcstalálkozót tartanak a brit kiválásról április 29-én. A brit kormány hétfőn bejelentette, hogy március 29-én aktiválja a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Líbia 800 millió eurós segélycsomagot követel a migránshullám leállítására]]> Líbia 800 millió eurós segélycsomagot követel a partjairól induló migránsok megállítására az Európai Uniótól és Olaszországtól - írta a Corriere della Sera hétfőn. Az olasz napilap szerint Fájez esz-Szarrádzs, a líbiai nemzeti egységkormány miniszterelnöke a migránsok megállítására helikoptereket, hajókat és búvárfelszereléseket is kért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ezrek tüntettek az Európai Unió mellett Frankfurtban (videó)]]> Több ezer ember tüntetett vasárnap Frankfurtban az EU mellett. A demonstráció szervezője szerint a demokrácia veszélyben van, a demokraták pedig hallgatnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel: Jó nap volt a demokrácia számára!]]> A hollandiai parlamenti választás eredménye egyértelmű állásfoglalás Európa mellett – jelentette ki Angela Merkel csütörtökön Berlinben. A német kancellár szerint ez az kiállás a Törökországból érkezett „teljességgel elfogadhatatlan vádaskodások” után még nagyobb jelentőséggel bír.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Törökország: Jönnek a migránsok! (videó)]]> A török kormány nyíltan fenyegette meg az Európai Uniót azzal, hogy a nyakába szabadítja a menekülteket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor adja át a magyar állampolgársági igazolást a híres egyiptomi jezsuitának]]> Kérvényezte a magyar állampolgárságot, és a hét folyamán az ezt igazoló okiratot átveheti Orbán Viktor miniszterelnöktől – jelentette be a híres alexandriai jezsuita, Henri Boulad március 11-én, a budapesti Párbeszéd Házában tartott előadása kezdetén. Boulad atya elmondta: a globalizáció nem idegen a kereszténységtől, de elromlott, a migráció Európa destabilizációját segíti elő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Krúdy Tamás (Képmás): Tévhitek a házasságról 2. – A legbiztonságosabb hely]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A lengyelek bojkottáltak, de Tusk marad]]> Elfogadták az EU-csúcstalálkozó zárónyilatkozatát a lengyelek támogatása nélkül is. Tanácskoztak többek között a migrációs problémákról és a terrorizmus elleni harcról is. Donald Tusk korábbi európai tanácsi elnököt a 2017. június 1. és 2019. november 30. közötti időszakra megerősítették pozíciójában. Beata Szydlo, a lengyel miniszterelnök úgy vélte csúcstalálkozó érdektelen érvényes zárónyilatkozat nélkül.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Osztrák kancellár: Ne kapjanak milliárdokat a migránsok befogadásától elzárkózó tagországok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Ottó (Magyar Hírlap): Szalámitaktika]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalai Piroska (Magyar Idők): Svédországi szinten a bérkülönbség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veress József (Magyar Idők): A nagyobbaknak több joguk van]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stier Gábor (Magyar Nemzet): Egy az irány, más a tempó?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Logopédiai várólisták]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: Nem állhat meg az EU menetelése!]]> Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán délután bemutatta a jelenleg még 28 tagú Európai Unió jövőjére vonatkozó úgynevezett Fehér Könyvet, amely öt lehetséges forgatókönyvet vázol fel a Brexit utáni integráció jövőbeli fejlődési irányáról a mélyebb integrációtól a visszabontásig.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Spiegel: Martin Schulz pénzügyi szabálytalanságokat követhetett el az EP elnökeként]]> Pénzügyi szabálytalanságokat követhetett el Martin Schulz az Európai Parlament elnökeként – írja a Der Spiegel hétvégén megjelent számában. A német hetilap szerint a Német Szociáldemokrata Párt kancellárjelöltje a 2014-es EP-választás előtt pártpolitikai célokra fordított olyan erőforrásokat, amelyeket csak EP-elnöki feladataihoz használhatott volna fel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megújul a Szent Ferenc Kórház]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balázs Péter (HVG): Az unió reformja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): A putyinizmus mint kényszer]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tomka Béla (Reflektor): Az EU mint szuperállam?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meghosszabbították az Oroszország elleni szankciókat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: Európát nem most kell feldarabolni]]> Teljes tévedésben vannak, akik most osztanák fel nemzeti egységekre Európát – nyilatkozta Jean-Claude Juncker az EU 25. születésnapján. A migrációs válság során a Bizottság elnöke szerint először fordult elő, hogy egyes tagállamok nem alkalmazták a közös szabályokat, ennek megoldásáról beszélve halvány utalást tett a kétsebességes Európa szükségességére.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): Putyin nem kér a tanácsokból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem az egységesítés, hanem a különbözőség elfogadása a célunk – Frivaldszky Edit a Mandiner.családnak]]> A Lipóti pékség körüli botrány kapcsán megkerestük a kérdésben leginkább kompetens személyt, a vitatott AnyaApaGyerekek kezdeményezés magyar szervezőjét, Frivaldszky Editet. A kezdeményezés szövege – különösen ez a rész: „az EU házasság-fogalma a minden tagállamban elfogadott definíció legyen: az egy nő és férfi közötti házasság és az ezen és/vagy leszármazáson alapuló család” – sokak számára felháborító, de legalábbis félreérthető. Sorra vettük az ezzel kapcsolatos fenntartásokat, tisztázandó kérdéseket. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai Bizottság: EU-konform a Paks2 oroszoknak ítélése]]> Magyarország elkötelezte magát amellett, hogy bevon alvállalkozókat, tiszteletben tartva a közbeszerzés alapelveit – közölte a Bizottság sajtószolgálata. Az Európai Bizottság álláspontja szerint így a Paks2 projekt odaítélése az orosz félnek összhangban van az EU közbeszerzési szabályozásával, ezért zárták le az ügyben a kötelezettségszegési eljárást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Globális gazdasági problémákat lát a Moody's]]> Alacsony világgazdasági növekedés várható, miközben a globális államadósság minősítés kilátása negatív – írja elemzésében a Moody's nemzetközi hitelminősítő. A cég ezenfelül további globális kockázatokat lát például az amerikai elnökválasztás eredménye, valamint az Európai Unió széttöredezettsége miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Bizottság alelnökével tárgyalt Orbán]]> A magyar gazdasági és pénzügyi helyzetről, valamint az Európai Bizottság őszi gazdasági jelentéséről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Valdis Dombrovskis, az euróért és szociális párbeszédért felelős EU-biztossal, aki egyben a Bizottság alelnöke is – közölte Havasi Bertalan a kormányfő sajtófőnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nem kell tökéletesnek lenni, hiszen senki nem születik anyának, se apának”]]> Regős Judittal, a Szülők Háza Konzultációs Központ létrehozójával, a Nem születtél anyának című könyv szerzőjével beszélgetünk. Judit, aki 20 éve segíti a családokat tanácsadóként és civilben négy gyermek édesanyja, állandóan valami újon töri a fejét. A Szülők Háza tulajdonképpen már egy régi (9 éves) sikertörténet, azóta rengeteg új ötletet valósított meg, és még egy jó párat forgat a fejében. De kezdjük a legelején.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdoğan: Trump győzelme remélhetőleg pozitív változásokat idéz elő a Közel-Keleten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Theresa May: Ki kell hozni a maximumot a Brexitből]]> A múlt csatáinak újbóli megvívása helyett arra kell összpontosítani a figyelmet, hogy az ország miként tudja egységesen a lehető legtöbbet kihozni a Brexit jelentette nagy össznemzeti lehetőségből – jelentette ki Theresa May egy vasárnapi cikkében. A brit miniszterelnök szerint maradéktalanul végre kell hajtani a nép utasítását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Bizottság elítélte a magyar reklámadót]]> A progresszív reklámadó uniós szabályokat sért, ugyanis a progresszív adókulcsok szelektív előnyt biztosítanak egyes vállalatoknak – közölte az Európai Bizottság. A testület indoklása szerint ez az adózási rendszer tisztességtelen gazdasági előnyt biztosít az alacsony árbevételű cégeknek versenytársaikkal szemben, így a reklámadó 2015-ös módosítása nem elegendő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér: Az EU tragikus vesztese lehet a háttérhatalmak gátlástalan érdekérvényesítésének]]> Az EU tragikus vesztese lehet az Európán kívüli nagyhatalmi erők és az államok fölötti, demokratikus felhatalmazás és ellenőrzés nélkül működő háttérhatalmak gátlástalan érdekérvényesítésének – mondta Kövér László kedden a parlamentben. Az Országgyűlés elnöke szerint ez akkor következhet be, ha Európa feladja saját önazonosságának védelmét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Internetbiztonsági oktatást indít a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Abigél program: segítség a bántalmazott nőknek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem szeretjük a női főnököket?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beneda Attila (Család.hu): „A családügy befektetés”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó Péter fogja véglegesíteni a CETA-t]]> Az Európai Unió (EU) és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) szövegének végleges megállapítása Szijjártó Péter külügyminiszterre marad. A magyar kormány ugyanis kifejezte: egyetért a dokumentummal, továbbá a tárcavezetőre bízza a CETA szövegének véglegesítéséhez szükséges okirat kiadását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EU-külügyminiszterek: Moszkva kórházakat bombáz]]> A civil lakosságot és a kórházakat is célozzák az orosz hadsereg és a szír kormányerők aleppói bombázásai – állítják az Európai Unió külügyminiszterei tanácskozásuk után kiadott zárónyilatkozatukban. Ezzel a miniszterek szerint Oroszország kimeríti a háborús bűnök fogalmát.
[...] Bővebben!
]]>