<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Simicskó: Magyarország támogatja Macedónia NATO-s és EU-s csatlakozását]]> A katonai együttműködés megerősítéséről egyeztetett egymással Simicskó István honvédelmi miniszter és Zoran Jolevszki macedón védelmi miniszter. Simicskó elmondta, hogy a migrációs válság miatt Macedónián komoly nyomás van, de az ország az európai normáknak megfelelően védi Európát. A honvédelmi miniszter elmondta: Magyarország támogatja a Macedónia NATO-hoz és az EU-hoz való csatlakozását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Titkos TTIP-dokumentumokat hoz nyilvánosságra a Greenpeace]]> Hétfőn hozza nyilvánosságra a Greenpeace az EU és az USA közötti szabadkereskedelmi egyezményről zajló tárgyalásokon készült dokumentumokat. A Süddeutsche Zeitung című német hetilap szerint az iratokból kiderül, hogy sok kérdésben jelentősen eltérnek az álláspontok, és az amerikaiak komoly nyomást gyakorolnak az európaiakra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel és Tusk Törökországban tárgyal a migrációról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dési András (Népszabadság): A pfalzi óriásnál]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balázs Péter (Népszabadság): Ki az a „Brüsszel”?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Magyarország kiáll Angela Merkel mellett]]> Magyarország kiáll Berlin mellett és támogatja Angela Merkelt az aktuális európai kihívások leküzdésében az olyan kezdeményezésekkel, mint a Schengen 2.0, jelentette ki Orbán Viktor kedden a Bildnek. A kormányfő Helmut Kohllal közös közleményben állt ki az egységes, politikailag egyesült Európa mellett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Markó Béla (Népszabadság): Nem a mi időnk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás: A brüsszeli javaslat a legeslegrosszabb rémálmainkat váltaná valóra]]> A bevándorlás elleni küzdelemben a határvédelem a legfontosabb feladat – mondta Gulyás Gergely szombati sajtótájékoztatóján. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint Brüsszelben egyre veszélyesebb javaslatok születnek, melyek durván sértik a tagállamok szuverenitását, ezért „Brüsszelt meg kell állítani”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Palócz Attila (Magyar Hírlap): Schengen 2.0]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Somogyi János (Magyar Idők): Forró háborút provokálnak, akiknek semmi sem drága]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár: Lesz, aki nagyot léphet majd előre 2017-ben]]> Lázár János szerint a kvótaügyi népszavazás olyan súlyú, mint amilyen a Magyarország uniós tagságáról döntő referendum volt. A miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt a 2017-es költségvetési tervezetről is, mely szerinte mindenkinek biztosít egy lépést előre. Béremelésre számíthatnak majd többek között a pedagógusok, a rendőrök és a katonák is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A lengyel demokráciáért aggódik az Európai Parlament]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Átláthatóbbá tenné a nagyvállalatok adózását az EU]]> Az Európai Bizottság a multinacionális vállalatok adózásának átláthatóságát elősegítő jogszabályjavaslatot tett, amely összesen 6500 nagyvállalatot érintene Európában. A jogszabály arra ösztönözné a vállalkozásokat, hogy abban az országban fizessenek adót, ahol a nyereséget termelik. A jogszabály összesen 50-70 milliárd eurós adóbevételt hozhat Európának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cohen Áron (Reflektor): Kell-e nekünk ez az EU?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brüsszelben vizsgáltatja ki Jávor az Alstom-BKV vesztegetési ügyet]]> Közleményben jelentette be Jávor Benedek, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul a napokban kiderült Alstom-ügy kapcsán, amely szerint az Alstom 2,2 milliárd forintnyi kenőpénzt adott a BKV-nak a metrókocsitender megnyeréséért. Jávor szerint a csalással akár az EU-t is pénzügyi veszteség érhette. Az LMP fővárosi vizsgálóbizottságot állítana fel, és a hármas metró felújítási költségeit is sokallja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bojár Gábor (MNO): Nincsenek politikai ambícióim]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alapjogokért Központ: Brüsszel nem hagyna tagállami mozgásteret a menekültek kezelésére]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megvárják az EU-csúccsal a brit népszavazást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: A szocialista nagytőkések offshore-oztak]]> Az Európai Bizottság kvótajavaslata nyílt támadás a nemzeti szuverenitás ellen, ezért annak elfogadását meg kell akadályozni, ehhez azonban európai szövetségesekre van szűkség – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalmáról egy szélesebb körű vita után születik majd döntés.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Magyar Hírlap): Pofon Brüsszelnek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hat hónapon belül uniós lista lesz az adóparadicsomokról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nemet mondtak a hollandok az EU-Ukrajna társulási szerződésre]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brüsszel tényleg maga osztaná el a menekülteket]]> Két tervet mutatott be az Európai Bizottság az uniós menekültrendszer reformjára. Az egyik javasolt terv megtartaná az érvényben lévő szabályozást. A másik terv pedig a sajtóhíreknek megfelelően az, hogy központilag, automatikusan osztanák el a menedékkérőket az uniós tagállamok között egy állandó mechanizmus alapján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Növekedhet a magyar államadósság egy elszámolási változás miatt]]> Elszámolási vitába került egymással a KSH és az Eurostat. Az unió statisztikai hivatala azt kéri, hogy az Eximbankot sorolják át államháztartáson belüli intézménnyé. Ha ez megtörténik, az utóbbi évek államadóssága jelentősen emelkedhet, mivel több százmilliárdos tételről van szó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egymillió eurós támogatást kapnak az olaszok a menekültek hazatelepítésére]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csepregi Zsolt (DiploMaci): Európai biztonság és az Iszlám Állam célja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint 37 milliárd forintnyi támogatás kifizetését függesztette fel az EU ]]> Szabálytalanságok miatt három Európai Uniós támogatási program kifizetéseit függesztette fel az EU összesen 121 millió euró értékben. A szabálytalanságokról az Európai Bizottság már 2015 szeptemberében értesítette Magyarországot, a szükséges szabályok bevezetésére azonban nem került sor, így felfüggesztették a támogatást. Magyarország esetén nagyjából 217 milliárd forintnyi támogatás kifizetését szakította meg, vagy függesztette fel az EU.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deák Dániel (Nézőpontok blog): Európa szíve vérzik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európa 2020]]> A tavaly kidolgozott Egységes Digitális Piac stratégia három pilléren, széleskörű internet-elérésen, biztonságos és megbízható online környezeten, valamint a felhőszámítások, bigdata-módszerek és a digitális írástudás által vezérelt gazdasági, társadalmi növekedésen alapul.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az osztrák államfő szerint az unió gyengébb, mint húsz évvel ezelőtt]]> Európa előtt egy szebb jövő áll, amennyiben a tagállamok hazafiként viselkednek – mondta Heinz Fischer egy vasárnap közölt interjújában. Az osztrák államfő szerint ugyanakkor az unió gyengébb, mint húsz évvel ezelőtt, és csak kevés esélyt lát a török megegyezés sikerességére.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel elővigyázatosan optimista az EU-csúcs előtt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Ukrajnának előbb kell megkapnia a vízumkedvezményt, mint Törökországnak]]> Orbán Viktor az uniós állam- és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozója előtt arról beszélt, hogy kizárólag önkéntes alapon történjen bármifajta menekültcsere vagy betelepítés az Európai Unió és Törökország között. A magyar miniszterelnök mihamarabb adna vízumkedvezményt a törököknek és szerinte ma ebbe az irányba mozdulnak majd el a tárgyalások. Ugyanakkor Ukrajnának szerinte a törökök előtt kell megkapnia a vízumkedvezményt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem csak a menekültkérelmet elbíráló ország dönthet a visszatoloncolásról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szinte lezárják a nyugat-balkáni migránsútvonalat]]> Szlovénia és Szerbia is éjféltől csak azokat a menekülteket engedi be, akik érvényes útlevéllel és vízummal rendelkeznek, így szinte lezárják a nyugat-balkáni menekültútvonalat. Szlovénia azzal indokolja a lépést, hogy igyekeznek visszaállítani a schengeni határokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Törökország több támogatást szeretne Brüsszeltől (videó)]]> Hatékonyabb intézkedéseket vár Brüsszel Ankarától a menekültáradat feltartóztatásával kapcsolatban. Törökország többször jelezte hajlandóságát a migránsok ellátására, ugyanakkor kiemelte: ehhez több támogatásra van szüksége.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán–Seehofer-csúcs: Nem vagyunk Merkel ellen]]> A migránsválság által felvetett problémákról beszélt Budapesten Orbán Viktor magyar kormányfő és Horst Seehofer bajor miniszterelnök. Sajtótájékoztatójukon kijelentették, hogy nem Merkel ellen jöttek össze, támogatják az EU-Törökország megegyezést, valamint kiállnak a külső határok védelme mellett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi Tibor (Népszava): Szomorú Európa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Százezer migráns ragadhat Görögországban (videó)]]> Közel tízezer menekült torlódott fel a görög-macedón határon, miután a balkáni út lezárult előttük. A következő napokban akár százezren is Görögországban ragadhatnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Petrin László (Magyar Idők): A biztonság a legfőbb törvény]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóth Gy. László (Magyar Idők): Az iszlám Európában: védekezés vagy behódolás]]> [...] Bővebben!
]]>