<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[A PM Lázárnak: El lehet innen menni!]]> A Párbeszéd Magyarországért azt javasolja Lázár Jánosnak és „tettestársainak”, hogy „bátran hagyják el az EU-t, és ezzel Magyarországot”. A PM szerint a fideszesek „jól szervezett bűnözői hálózatként élősködnek az uniós adófizetők pénzén”. Szerintük nem kilépni, hanem megreformálni kell az EU-t.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miklós Gábor (Népszabadság): Kikívánkozók]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schulz: a Brexitből nincs kiút]]> „A kilépés kilépést jelent” – hangsúlyozta kedd esti brüsszeli sajtótájékoztatóján Martin Schulz. Az Európai Parlament elnöke kijelentette: a Brexitből nincs visszaút, ha a britek távozni akarnak, azt tegyék meg minél hamarabb.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[NATO-főtitkár: A Brexit után még fontosabb az EU és a NATO együttműködése]]> „Az egység és az együttműködés a brit népszavazás előtt is fontos volt, most azonban még annál is fontosabb” – nyilatkozta az EU és a NATO kapcsolatáról az észak-atlanti szövetség főtitkára. Jens Stoltenberg még a brit referendum előtti napon úgy vélte: a britek Európai Unióban maradása kulcsfontosságú a transzatlanti biztonság szempontjából.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lakner Zoltán (Népszabadság): Korszellem a palackban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csontos János (Magyar Idők): Brexit után: a történelem illogikus vargabetűje]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Papp Attila Zsolt (Főtér): Az angol flotta elhagyja az európai felségvizeket]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[alsogood (Focus On): Ne szidd az egyszeri angolt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU alapítói sürgetik a brit kilépést (videó)]]> Az Európai Unió hat alapító államának külügyminiszterei összeültek szombaton Berlinben, hogy a brit népszavazás eredményéről egyeztessenek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkezdődött az újabb skót függetlenségi népszavazás előkészítése]]> A skótok továbbra is az EU-ban maradnának, ezért haladéktalanul tárgyalásokat kezdenek Brüsszellel – szögezte le a skót miniszterelnök szombaton. Nicola Sturgeon ugyanakkor kijelentette: megkezdődtek az újabb skóciai függetlenségi népszavazás kiírásának jogi előkészületei.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[1,2 millióan követelik az újabb népszavazást Nagy-Britanniában]]> Egy nap alatt 1,2 millióan adták a nevüket ahhoz az online petícióhoz, amelyben egy újabb Brexittel kapcsolatos népszavazás kiírását követelik az aláírók. London függetlensége mellett pedig eddig 120 ezren foglaltak állást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obama szerint a Brexit nem változtat az amerikai-brit viszonyon]]> Nagy-Britannia kilépése nem változtat a különleges amerikai-brit kapcsolatokon – jelentette ki Barack Obama pénteken. Az amerikai elnök szerint ugyanakkor a nagy-britanniai voksolás egyfajta válasz volt a globalizálódás keltette változásokra és kihívásokra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Brexit: mégis van élet az EU-n kívül]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stier Gábor (Magyar Nemzet): Rémálom]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér: Magyarország marad az EU-ban]]> Az Egyesült Királyság kilépésével csökkent azon országok politikai ereje, akik ellenzik az unió egyesült államokká való alakítását – mondta el Kövér László pénteken az MTI-nek. Az Országgyűlés elnöke ugyanakkor kijelentette: Magyarország nem szándékozik távozni az EU-ból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ellenzéki pártok: Védje a kormány az Angliában dolgozó magyarokat!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sürgetik a britek hivatalos kilépését az EU intézményei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így értékelik Brüsszelben a Brexitet (videó)]]> Az Euronews brüsszeli tudósítója szerint a brit népszavazás eredménye nagy meglepetést okozott a belga fővárosban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Előretörtek a maradáspártiak a Brexit-kampány hajrájában]]> Eleinte ugyan a felmérések a kilépést pártolók előnyét mutatták, azonban – vélhetően az erős Brexit-ellenes kampánynak köszönhetően – megfordultak az esélyek. A legutóbbi Brexit-népszavazással kapcsolatos preferenciákat vizsgáló közvélemény-kutatás 52-48 arányú maradáspárti győzelmet jósol a ma megrendezett referendumon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Brexit helyett: maradjunk egységben a sokszínűségben!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soros: A Brexiten néhányan nagyon meggazdagodnának]]> A Brexit esetén meredek ívben gyengülne a font, és fekete péntek következhetne a piacokon – közölte Soros György a The Guardian című napilap keddi írásában. A nagybefektető szerint ha csütörtökön Nagy-Britannia a Brexitre szavaz, azon néhányan nagyon meggazdagodnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor a Brexit ellen kampányol]]> A magyar miniszterelnök a Daily Mailben közölt egész oldalas hirdetésben üzeni a brit választóknak: „A döntés az Önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszkén áll Önök mellett az Európai Unió tagjaként.” Kovács Zoltán kormányszóvivő úgy kommentálta a lépést, hogy a kormány hozzáállása pro-európai, nem pedig Európa-ellenes.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bogár László (Magyar Hírlap): Brexit itt, Brexit ott]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Végleg visszalép Svájc az EU-tagságtól]]> A svájci kantonok képviselőiből álló Ständerat felszólította a svájci szövetségi kormányt, hogy visszavonja az 1992-ben benyújtott európai közösségi csatlakozási kérelmet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Óriási életszínvonalbeli különbség van az EU tagállamai között]]> Magyarország az Európai Unió legszegényebb negyedébe tartozik, hiszen egy főre jutó GDP tekintetében nem érte el az EU-átlag 70 százalékát sem, miközben Luxemburg esetében ez az érték 271 százalék – áll az Eurostat 2015-re vonatkozó jelentésében. Ez a dokumentum arra mutat rá, hogy az egy főre jutó GDP és az egy főre jutó fogyasztás esetében is óriásiak a különbségek egyes tagállamok között.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schmidt Mária: A 21. század kérdéseire nem adhatunk 20. századi válaszokat]]> Az utolsó pillanatban vagyunk, hogy visszavegyük a kezdeményezést és átvegyük az irányítást – jelentette ki az Ünnep Könyvhéten rendezett könyvbemutatóján Schmidt Mária, aki szerint a jelen kérdéseire nem adhatunk egy az egyben a múltból előhúzott válaszokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közvélemény-kutatás: a magyarok elégedettek az Európai Unióval]]> Az európaiak helytelenítik, ahogy az EU a menekülteket kezeli, elégedetlenek Brüsszel gazdaságpolitikájával, nem szeretnék az európai integráció mélyítését: egyszóval magas az euroszkepticizmus az Európai Unióban. A magyarok 61 százaléka azonban még így is szereti az Európai Uniót, függetlenül az életkortól és attól, hogy bal vagy jobboldali szavazó – áll a Pew Research Center kutatási jelentésében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Utak és lehetőségek az adatviharban]]> Folyamatos adatrobbanásban élünk, monumentális nemzeti adatvagyonok halmozódnak fel a big data korában, csakhogy valamit kezdeni is kellene velük, hogy ne szemetesedjenek el. Magyarországon eddig nem sokat tettek érte, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács társadalmi egyeztetésre bocsátott Fehér Könyve az első nemzeti adatstratégiai tervjavaslat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Porosenko szerint meghiúsult a káosz és az anarchia forgatókönyve Ukrajnában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Martonyi: Próbáljuk megmenteni Európát!]]> Szívesebben látna egy rugalmasabb, nemzeti identitást toleráló Európát – mondta Martonyi János volt magyar külügyminiszter, amikor a Danube Institute rendezvényén beszélt az Európai Unió megreformálásáról. A veterán diplomatával egyetértett João Espada portugál professzor is, aki az önkéntesség és a szubszidiaritás elve mellett állt ki. A konferencián fény derült arra, kicsodák a populisták és miért nincs ellenszer az extremizmusra. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU kiáll az Uber mellett (videó)]]> Az egyik uniós biztos bemutatta az Európai Bizottság iránymutatását, eközben pedig innovatív, közösségi üzleti modellnek nevezte az Ubert. Az európai szakszervezeti szövetség erről viszont nincs meggyőződve.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik Gábor (Mandiner): Európa nem egyenlő az Európai Unióval]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mostantól kísérleti gyógyszerrel is gyógyulhatunk]]> Egy nem régi régi törvénymódosítás eredményeképpen ezentúl nem törzskönyvezett gyógyszert is kaphatnak a rászorulók Magyarországon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A külső határok fokozott védelmét akarják az EU határmenti államai]]> Az Európai Unió külső határainál fekvő tagállamok belügyminiszteri találkozója zajlott Szegeden pénteken. A találkozó végén a felek a határigazgatási rendszer megerősítését sürgető nyilatkozatot adtak ki, amelyben a határregisztráció és az informatikai rendszer fejlesztését, valamint a menekültek hazájukba való visszajutásának megkönnyítését sürgették.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel és Tusk Törökországban tárgyal a migrációról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás: A brüsszeli javaslat a legeslegrosszabb rémálmainkat váltaná valóra]]> A bevándorlás elleni küzdelemben a határvédelem a legfontosabb feladat – mondta Gulyás Gergely szombati sajtótájékoztatóján. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint Brüsszelben egyre veszélyesebb javaslatok születnek, melyek durván sértik a tagállamok szuverenitását, ezért „Brüsszelt meg kell állítani”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alapjogokért Központ: Brüsszel nem hagyna tagállami mozgásteret a menekültek kezelésére]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brüsszel tényleg maga osztaná el a menekülteket]]> Két tervet mutatott be az Európai Bizottság az uniós menekültrendszer reformjára. Az egyik javasolt terv megtartaná az érvényben lévő szabályozást. A másik terv pedig a sajtóhíreknek megfelelően az, hogy központilag, automatikusan osztanák el a menedékkérőket az uniós tagállamok között egy állandó mechanizmus alapján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egymillió eurós támogatást kapnak az olaszok a menekültek hazatelepítésére]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európa 2020]]> A tavaly kidolgozott Egységes Digitális Piac stratégia három pilléren, széleskörű internet-elérésen, biztonságos és megbízható online környezeten, valamint a felhőszámítások, bigdata-módszerek és a digitális írástudás által vezérelt gazdasági, társadalmi növekedésen alapul.
[...] Bővebben!
]]>