<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Marian Kotleba (Felvidék.ma): Nyílt levél Orbán Viktorhoz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mikecz Dániel (Magyar Narancs): Európa erőd]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Olasz államfő: A migráció kezeléséért kevesebbet tesz az EU, mint kötelessége lenne]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varju László (DKP.hu): Mennyi pénztől esik el hazánk Orbán Viktor veje miatt?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cameron már 2016-ban megtartaná a népszavazást az unióban maradásról]]> A The Independent on Sunday című brit napilap értesülései szerint David Cameron 2016 júniusában kívánja megtartani a brit uniós tagságról döntő népszavazást. A brit miniszterelnök várhatóan azért kívánja minél hamarabb megtartani a szavazást, hogy jobb tagsági feltételeket tudjon kiharcolni Brüsszelben az országának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mészáros Tamás (DiploMaci): Harcot hirdet az EU az orosz propaganda ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nézőpont: Görögországnak a magyar modellre van szüksége]]> Sok információ félrement a magyar sajtóban a görög válsággal kapcsolatban; félreértik például a mentőcsomagról tartott népszavazás és az oroszok szerepét is – mondja Mráz Ágoston, a Nézőpont Intézet vezetője, aki szerint Cipraszban eleinte saját ifjúkorának ambícióit látta az európai baloldal, ám mára ugyanúgy megharagudtak rá, mint Orbán Viktorra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerda este szavaz a görög parlament a mentőcsomagról]]> Alekszisz Ciprasz egy interjúban kijelentette, nem hisz a csomagban, de kötelessége azt végrehajtani és a döntéseiért vállalja a felelősséget. A reformokat várhatóan elfogadják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[PM: Polt Péter szabotálja a nyomozást Kovács Béla ügyében]]> Amit Polt Péter legfőbb ügyész az Európai Parlament jogi bizottságának zárt ülésén elmondott a jobbikos Kovács Béla mentelmi ügyében, az a nyomozás szabotálása – írja a Párbeszéd Magyarországért közleménye. „Az Orbánt hűen szolgáló főügyész azért bénázott az Európai Parlamentben, mert Putyin gazdának nem érdeke, hogy KGBéla megbukjon” – tették hozzá.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Facsinay Kinga (Magyar Nemzet): Nyugaton a helyzet változatlan]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi Tibor (Facebook): A hazudozásból még nem tudott kigyógyulni a Magyar Nemzet ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Türelmetlenek, fásultak, és reformokat várnak az európai vezetők a görögöktől]]> Meggyőző, pontos és konkrét javaslatokat, valamint reformokat várnak az Európai Unió tagállamainak kormányfői a görög kormánytól az adósságválság rendezésére. Az európai vezetők egyre türelmetlenebbek és fásultabbak, van aki szerint a semmit vitatják meg, és addig nem lesz megoldás, amíg Athén nem akar partner lenni a tárgyalásokon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ratius (Boldogok a sajtkészítők): Oxi, munkában a történelem]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meghatározták a nem EU-s munkavállalók maximális számát hazánkban]]> A nemzetgazdasági miniszter rendeletben meghatározta, hogy mekkora az egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országbeli állampolgárok száma Magyarországon. A jövőben annyi nem uniós állampolgár lesz foglalkoztatható egy hónapban az országban, ahány megüresedett munkahely volt az országban egy évvel korábban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bizakodóak a befektetők, borúlátóak a hitelminősítők a görög válsággal kapcsolatban]]> A Barclays felmérése szerint az intézményi befektetők derűlátóak a vasárnapi görög népszavazás eredményével, illetve annak lehetséges következményeivel kapcsolatban. Ezzel szemben a hitelminősítők 25 százalékos GDP visszaesést illetve négyszer jelentősebb sokkhatást várnak, mint a Lehman Brothers összeomlása után, ha a görögök kilépnek a valutaunióból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sneider Tamás: A fideszes újbeszél nem megoldás a magyar családok katasztrofális helyzetére]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkezdődött a földközi-tengeri uniós katonai művelet]]> Egyelőre csak felderítési céllal ugyan, de megkezdődött az Európai Unió haditengerészeti művelete a Földközi-tengeren, amely az embercsempészek útvonalainak megismerését célozza, hadihajók és drónok bevetésével. ENSZ BT felhatalmazás híján nem kerülhet sor katonai akcióra, ilyen felhatalmazás pedig nem születhet hivatalos líbiai segítségkérés nélkül. Líbiának viszont nincs egységes kormánya.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács Áron (vs.hu): Milyen görögök? Ez a válság már régen az EU-ról szól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér: Az unión kívül kellenek táborok (videó)]]> A belügyminiszter az unión kívül állítana fel táborokat, ahonnan a menekültek befogadása az EU-ba automatikus, míg az egyéb bevándorlóké a tagállamok számára önkéntes lenne.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU csúcs eredménye: új stratégia jövő nyárra]]> A migrációs probléma kezelése, a gazdasági és pénzügyi unió (EMU) fokozatos kialakítása, a brit EU-tagság jövőjével kapcsolatos elgondolások, az egységes európai digitális piac megteremtése, valamint a tagállami gazdaságpolitikák összehangolását célzó európai szemeszter – ezekre koncentrált a brüszeli uniós csúcstalálkozó. A jövő júniusi EU-csúcsra elkészülhet az új uniós biztonsági stratégia tervezete. A menekültkvótát elvetették.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[NOL: Az EU rendkívüli segítséget nyújt Magyarországnak]]> Bár az olasz helyzetet súlyosabbnak ítéli, az Európai Bizottság elismeri, hogy a menekültáradat nyomás alá helyezi Magyarországot, ezért rendkívüli támogatás folyósítását ígérték – írja a NOL. A lap információi szerint a magyar hatóságok képviselői arról biztosították az uniós szerveket, hogy hazánk teljesíti a dublini rendszer szerinti kötelességeit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varufakisz: Egyelőre nincs kompromisszum]]> Görögországnak jövő hét kedden másfél milliárd eurót kellene törlesztenie az IMF felé, tehát vészesen a fogy az idő, megegyezés azonban nincs – árulta el Jánisz Varufakisz görög pénzügyminiszter az Eurogroup, az euróövezeti pénzügyminiszterek brüsszeli értekezletét követően.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Menekültáradat: mire jó egy kerítés?]]> Egy kerítés nem állít meg senkit – ebben többen is egyetértettek a Külügyi és Külgazdasági Intézet menekültügyről szervezett kerekasztal-beszélgetésén. Nagy Boldizsár nemzetközi jogász szerint a menekültnek minősülő személyeket akkor is be kell majd engedni a határon, ha már áll a kerítés. Nógrádi György viszont továbbra is kitart a határra építendő kerítés szükségessége mellett. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Ne csak a Földközi-tengerre koncentráljon az EU]]> Szijjártó Péter keddi Mokkában az embercsempészek elleni Földközi-tengeri EU-s fellépésről, a szerb-magyar zöldhatárt lezáró kerítésről, az Oroszország elleni szankciókról és a Bora-Bora-ügyről is beszélt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Magyarország nem fog segítséget kérni határai megvédéséhez]]> A visegrádi négyek miniszterelnöki szintű tanácskozásán a részes országok egyetértettek abban, hogy Magyarország számára súlyos nyomást jelent a menekültáradat, ám nem tudják elfogadni az Európai Bizottság által javasolt kötelező kvótarendszert. Az eseményen részt vett François Hollande francia államfő, aki osztotta a kvótarendszerrel kapcsolatos nézeteket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miért Rigó (Tutiblog): Az igazmondó hülyegyerek Magyarisztán]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szakszervezetek Európai Konföderációja: Ne épüljön új berlini fal!]]> A Szakszervezetek Európai Konföderációja (ETUC) megdöbbent a magyar kormány kerítés építési tervén, és arra kéri a tisztességes magyar embereket és az Európai Uniót, hogy akadályozzák meg a fal felépítését.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kettészakad a katalán kormányzó pártföderáció]]> Kiszakad a Katalán Demokratikus Unió (UDC) a kormányzó Konvergencia és Unió (CiU) pártföderációból Artur Más katalán elnök Spanyolországtól való függetlenedési elképzelései miatt. Az UDC szerint a függetlenedési elképzelések nem mindenben felelnek meg a jogszabályoknak, ami kizárja az egyoldalú elszakadást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Süllyedő hajó Európa? (videó)]]> „Ezeknek a menekülteknek már Magyarország is jó lenne” – idézte Toroczkai Lászlót, Ásotthalom polgármesterét Nótin Tamás az N1TV Blog című műsorában. Szerinte már nem vagyunk tranzitország.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Bence (Mandiner blog): Magyarországon nincs is menekültprobléma − Ilyen ország pedig nincs CDVII.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Matei Vişniec (Litera): Az Európa-házon a korrekt politikai gondolkodás diktatúrája lesz úrrá]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik Gábor: Keresztény Európa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Uniót bírálta Erdő Péter]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Nazar S.J. (Reflexió): Ukrajna nélkül Putyin álma darabokra hullik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leszavazták az abortuszpárti javaslatot az EP-ben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai karták a diszkrimináció ellen (videó)]]> A munkahelyi megkülönböztetés ellen és az egyenlőség elősegítése érdekében alapított platformot az EU.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EUrologus (444): A Facebook mindenkit lehallgat, az EU tehetetlen]]> [...] Bővebben!
Komment (4)]]>
<![CDATA[Idén is lesz EU-sátor a Szigeten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közösen küzd a borhamisítás ellen az EU és Kína]]> [...] Bővebben!
Komment (1)]]>
<![CDATA[Hamis adatok által szerzett uniós pénzt a balatoni vállalkozó]]> [...] Bővebben!
]]>