<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Rakusz Lajos (168 Óra): Magyarország csapdahelyzetben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Morawiecki: Európának vissza kell térnie eredeti értékeihez]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Határozatot fogadott el az Országgyűlés a Soros-terv végrehajtásával szemben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Liberálisok: Újabb disznóságra készül a kormány Sorossal szemben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kosuge Junichi (Magyar Nemzet): Japán számít a visegrádi országokra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elvetné Tusk a kötelező migránskvótát]]> Sajtóértesülések szerint várható, hogy Donald Tusk csütörtökön bejelenti, a Tanács javasolni fogja a kötelező elosztási rendszer megszüntetését. Az Európai Tanács elnöke úgy gondolja, a migránsválság kezelését az EU helyett inkább tagállami szintre kell helyezni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Netanjahu: Az amerikai döntés békét teremthet]]> Lehetővé teszi a közel-keleti békét Donald Trump azon döntése, amellyel elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának – jelentette ki az izraeli kormányfő hétfőn Brüsszelben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Iain Lindsay (Magyar Nemzet): A magyaroknak nem kell elhagyniuk Nagy-Britanniát!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EP-képviselő: A migrációt meg kell szerveznünk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bogár László (Magyar Hírlap): EUROadmap]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tutiblog (Tutiblog): LIBE-rális bukta]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az ukrán oktatási minisztérium szerint a Velencei Bizottság nekik adott igazat az ellentmondásos oktatási törvény ügyében]]> A kisebbségi anyanyelvoktatást korlátozó ukrán oktatási törvény ügyében az Európa Tanács Velencei Bizottsága az ukrán félnek adott igazat a magyarral szemben – állítja a kijevi oktatási minisztérium.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Pécsi Tudományegyetem díszdoktora lett Donald Tusk]]> Az Európai Tanács elnöke ennek alkalmából Pécsett az európaiságról, a határvédelemről, az idegengyűlöletről és a liberális demokrácia szükségszerűségéről is szót ejtett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Novák Katalin: Magyarországon az uniós átlag alatt van a fiatalkori munkanélküliség]]> Már jóval az európai uniós átlag alatt van a fiatalkori munkanélküliség – mondta Novák Katalin.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker és May: Megszületett a megállapodás a Brexit főbb kérdéseiről]]> Megszületett a megállapodás a Brexit legfontosabb feltételeiről – jelentette be Jean-Claude Juncker és Theresa May.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Az unióban folyó vita a szabadság kérdését érinti]]> Magyarországnak tanulnia kell a Nyugat hibájából– állította Orbán Viktor az Echo Tv csütörtök esti műsorában. A miniszterelnök Magyarország szabadságáról, a gazdasági szuverenitásról és Soros György esetleges Nobel-békedíjáról is beszélt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Az unióban folyó vita a szabadság kérdését érinti ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boros Imre (Magyar Hírlap): Globalisták és patrióták]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Nem fogjuk geopolitikai játszmák oltárán feláldozni a kárpátaljai magyarok érdekeit]]> Magyarország semmiféle geopolitikai játszma oltárán nem hajlandó feláldozni a kárpátaljai magyarok érdekeit, ezért ellenzi, hogy az Ukrajna által okozott helyzetet a NATO elfogadja – jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács Béla kilép a Jobbikból]]> Kilép a Jobbikból Kovács Béla miután kiderült, hogy az ügyészség vádat emel ellene állam elleni és költségvetést károsító, továbbá közbizalom elleni bűncselekmény miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vádat emeltek Kovács Béla ellen]]> Vádat emelt az ügyészség Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője ellen állam elleni és költségvetést károsító, továbbá közbizalom elleni bűncselekmény miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Adóelkerülés: ezek az országok adóparadicsomok az EU szerint]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kati Piri: Nem működhet önkéntes alapon a szolidaritás a migrációs válság kezelésében]]> Egy ideális világban nincs szükség arra, hogy Brüsszel kötelezzen valakit, mindenki teszi a dolgát – mondta Kati Piri magyar származású holland európai parlamenti képviselő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Balázs (Demokrata): Egyre vadabb ötletek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hegyi Gyula (Magyar Nemzet): Az orosz kártya mindent üt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több menedékjogi kérelmet bírálnak el Németországban, mint az EU többi országában összesen]]> Míg Németország júniusig 357 ezer menedékkérelmet, addig az EU fennmaradó 27 tagállama 199 ezer kérelmet bírált el az Eurostat adatai szerint. Eközben a kiutasított migránsok alig több mint ötöde távozott az országból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ön melyik európai törzsbe tartozik? ]]> El lehet felejteni az EU-párti vagy EU-ellenes kategóriákat, az uniós polgárok már sokkal összetettebben gondolkodnak a kérdésről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóth Bertalan (MSZP): Az uniós forrásokból Magyarországot kellene fejleszteni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Erősíteni kell a tagállamok szerepét az integrációban]]> Nem lehet elvenni a jogot az uniós tagállamoktól, hogy megvitassák az integráció jövőjével kapcsolatos kérdéseket – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának hétfői ülésén.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Asselborn: Kudarc fenyegeti az EU migrációs politikáját]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bill Mitchell (bilbo.economicoutlook.net): Jacques Delors – egy bukott vezető, nem pedig egy virágzó Európa bajnoka]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dobozi István (Magyar Nemzet): Kell-e az euró Magyarországnak?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Molnár Csaba (MNO): Izlandon ki sem tehetik a lábukat a fiatalok éjszaka]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német belügyminiszter: Terroristák is megbújnak a menekültek között]]> Tény, hogy a migrációs áradatot kihasználva terroristák is megbújtak a menekültek között – jelentette ki Thomas de Maiziere az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi bizottságának hétfői ülésén. A német belügyminiszter szerint az EU külső határainak fokozott védelmére van szükség.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor adja át a magyar állampolgársági igazolást a híres egyiptomi jezsuitának]]> Kérvényezte a magyar állampolgárságot, és a hét folyamán az ezt igazoló okiratot átveheti Orbán Viktor miniszterelnöktől – jelentette be a híres alexandriai jezsuita, Henri Boulad március 11-én, a budapesti Párbeszéd Házában tartott előadása kezdetén. Boulad atya elmondta: a globalizáció nem idegen a kereszténységtől, de elromlott, a migráció Európa destabilizációját segíti elő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Krúdy Tamás (Képmás): Tévhitek a házasságról 2. – A legbiztonságosabb hely]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Osztrák kancellár: Ne kapjanak milliárdokat a migránsok befogadásától elzárkózó tagországok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalai Piroska (Magyar Idők): Svédországi szinten a bérkülönbség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Logopédiai várólisták]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megújul a Szent Ferenc Kórház]]> [...] Bővebben!
]]>