<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Nicolas Bay (Origo): Orbánékat támogatjuk, nem a Jobbikot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pál Benedek (Danube Institute): Európai válság: a vég kezdete?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tarlós: 2019-re készülhet el a hármas metró felújítása]]> 2019. szeptember 30-a a hármas metró felújításának átadási határideje – jelentette be Tarlós István, aki elmondta: nem csúszhat a projekt, és bízik benne, hogy időben megkapja Budapest az uniós támogatást. Tarlós szerint a BKK általakításával a szervezetnek majd az lesz a szerepe, amit ő eredetileg szánt neki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy-Britannia korlátozhatja a szociális juttatások teljes körét]]> Nyilvánosságra hozta Donald Tusk a David Cameronnal folytatott tárgyalások eredményeként megszületett reformtervezetet. A javaslat több területen engedményeket tesz Londonnak. A brit kormány korlátozhatná a külföldi munkavállalók számára elérhető segélyek mértékét. A tervezet megtiltaná az Európai Unión belül a fizetőeszköz alapján történő diszkriminációt is, és elismerné Nagy-Britannia kimaradását az egyre szorosabb EU-integrációból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tusk új javaslatot tesz a britek reformigényeivel kapcsolatban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Navracsics: Nyelvoktatásban mélyen az uniós átlag alatt vagyunk]]> Nyelvoktatásban mélyen az uniós átlag alatt vagyunk – mondta Navracsics Tibor a felsőoktatás helyzetéről rendezett budapesti konferencián, csütörtökön. Az Európai Unió oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa kiemelte: a felsőoktatásnak stratégiai jelentősége van az EU versenyképességének megőrzésében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kenny: A Brexit hátrányosan érintené Írországot (videó)]]> Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépésének kockázatairól tárgyalt az ír és a brit miniszterelnök Londonban. Enda Kenny ír miniszterelnök kijelentette: a Brexit egyértelműen hátrányosan érintené Írországot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Völner: A migrációs politika miatt nem lehet megvonni az uniós forrásokat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stefka István (AzÖreg.hu): Bűnös nemzetek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ángyán: Egyesek szinte ingyen vesznek földet]]> Ángyán József szerint eddig nem hangzott el észérv amellett, hogy a kormány miért adja el az állami földeket. A volt államtitkár szerint a vevők egy része szinte ingyen veszi meg a földeket, mivel korábban bérleti díjat fizettek az államnak, most viszont a hitel törlesztőrészletét fizetik. Ángyán szerint Mészáros Lőrincék megvásárolják a földeket, majd a közös cégnek bérbe adják, hogy együtt műveljék azt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cseh államfő: A NATO bevetése kell a menekültáradat ellen]]> Miloš Zeman szerint az Európai Bizottság javaslata, amely 1500 határőr bevetéséről szól, a vicc kategóriájába esik. A cseh elnök a NATO afganisztáni működését venné mintául a menekültek jelentette probléma orvoslására.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Friss Róbert (Népszava): Vissza a XX. századba]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár: Idén legalább egymilliárdot kap a paksi térség fejlesztésre]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Katonákat mozgósít és kerítést épít Ausztria (videó)]]> Ötszáz katonát vezényel a határra Ausztria. Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter szerint nemzeti szintű lépéseket kell tenni a menekültügyben, ezért kerítést is építenek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schulz uniós terrorellenes összefogást szeretne]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lukács Zoltán (MSZP): Titkos orosz pénzek: a Jobbik gazdálkodása évek óta gyanús]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakondi: A határok védelme nélkül nincs sikeres migrációs politika]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Bizottság szerint az unió tavaly gyorsan reagált a menekültáradatra]]> Az Európai Bizottság szerint az unió gyorsan reagált a schengeni övezet országaira nehezedő nyomásra. A testület közölte: a migrációs válság kezelésére tavaly tett intézkedések továbbra is érvényben maradnak, mert továbbra is nagy számban érkeznek menekültek Európába. Szerintük ezek szükségesek ahhoz, hogy ebben az évben látványos eredmények szülessenek e téren.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miniszterelnökség: Pontatlan és félrevezető az EB álláspontja Paksról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Közép-Európában a sajtó szabadabb, mint nyugaton]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balázs Gábor (Rednews): A világuk végére várva ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: 50 ezer magyar család kenyerét biztosítják brit cégek – köszönjük! (videó)]]> „Jó közös munkatapasztalataink vannak az elmúlt évekből Viktorral” – jelentette ki David Cameron az Orbán Viktorral közös budapesti sajtótájokaztójuk végén.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán és Cameron: Mindketten erős Európát akarunk]]> Erős Európát akarunk – ismertette Orbán Viktor a David Cameronnal folytatott megbeszélés konklúzióját a tárgyalást követő sajtótájékoztatón, ahol kiderült: abban is egyetértettek, hogy a nemzeti parlamentek szerepét újra kell gondolni. Orbán kérte kollégáját, legyen tekintettel az Angliában becsületesen dolgozó magyarokra, ugyanakkor osztja azt az nézetet, hogy a szociális visszaéléseknek véget kell vetni. Cameron szerint mindkét ország lelkes tagja az EU-nak és a NATO-nak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[DK: Orbán álljon ki a magyarok európai jogai mellett!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alapjogokért Központ (Facebook): Az uniós jogállami mechanizmusnak nincs jogi alapja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szent-Iványi István (Szabad ne feledd): Jó-e nekünk az EU szerződés módosítása?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fricz Tamás (Magyar Idők): A felbomlott erőegyensúly százada]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Romániáé vagy Magyarországé lesz a kürtőskalács? (videó)]]> Magyarország az Európai Unió oltalmát kéri a kürtőskalácsra, a románok azonban azzal érvelnek, hogy az hagyományosan Erdélyhez kapcsolódik, ami pedig Románia része.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A dán-német határon is újra ellenőrzik a belépőket]]> Dánia és Németország határán is újra lesz határellenőrzés, miután svéd-dán határon visszaállították az ellenőrzést a migrációs helyzet miatt. Steffen Seibert, a berlini kancellária szóvivője az üggyel kapcsolatban hangsúlyozta: „nem A és B ország határán található a megoldás a menekültválságra”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[NFM évértékelő: 1100 milliárd forintnyi közlekedési fejlesztés indulhat el jövőre]]> Az újévben mintegy 300 kilométernyi közúton és 370 kilométernyi vasúton kezdődnek fejlesztések 500, illetve 600 milliárd forint értékben. Az 1100 milliárdos beruházási értékből 670 milliárdot már 2016-ban ki is fizet a kormány – mondta Tasó László, az NFM államtitkára, aki szerint kiemelkedő évet zárt az ágazat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[2016 második felében dönthetnek a kvótaellenes magyar keresetről]]> Trócsányi László szerint 2016 második felében dönthet az Európai Bíróság arról a magyar keresetről, amely a betelepítési kvóták megszüntetését célozza. Az igazságügyi miniszter szerint a döntés precedens értékű lehet, azonban Trócsányi úgy gondolja, hogy a kvótahatározat a valóságban már megbukott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kijev kereskedelmi szankciókat vezet be Oroszországgal szemben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár János (Népszava): Amíg ők futballt néznek, én dolgozom]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán a Magyar Időknek: A véleményünkért nem büntethetnek meg minket]]> Sem a Nyugat országaitól, sem a hazánkban működő külföldi multicégektől nem tűrjük, hogy az álláspontunk miatt igazságtalanul bánjanak velünk – derül ki Orbán Viktor a Magyar Időknek adott interjújából. A miniszterelnök szerint a jobboldali ellenzék bűnözői háttérrel rendelkezik, „ami a radikális világot mindig is jellemezte”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EU: elfogadhatatlan brit javaslatokat lát Donald Tusk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga: Brüsszel akadályozza az államadósság idei csökkentését]]> Mintha abban lenne érdekelt Brüsszel, hogy akadályozza az adósságcsökkentést – mondta Varga Mihály a Figyelő csütörtöki interjújában. A nemzetgazdasági miniszter rámutatott, hogy az államadósság csökkentését célzó 600 milliárd forintot EU-s támogatás helyett saját forrásból kellett finanszírozni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Porosenko: Kijev megfizeti az EU-s szerződés árát az oroszoknak, ha kell]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel: A problémák nem oldhatóak meg nemzetállami szinten]]> Csak a közös európai érdekekkel egyeztetve lehet az országoknak a saját érdekeit érvényesíteni Angela Merkel szerint, aki úgy gondolja, hogy a „21. század globális kihívásai” közül a legnagyobb gondok nem oldhatóak meg nemzetállami szinten. Németország támogatja az uniós határőrizeti szerv létrehozását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fricz Tamás (Magyar Idők): Kit és mit képvisel az Európai Bizottság?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lengyelország ellenzi az EU állandó határőrizeti szervének létrehozását]]> [...] Bővebben!
]]>