<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Spiegel: Martin Schulz pénzügyi szabálytalanságokat követhetett el az EP elnökeként]]> Pénzügyi szabálytalanságokat követhetett el Martin Schulz az Európai Parlament elnökeként – írja a Der Spiegel hétvégén megjelent számában. A német hetilap szerint a Német Szociáldemokrata Párt kancellárjelöltje a 2014-es EP-választás előtt pártpolitikai célokra fordított olyan erőforrásokat, amelyeket csak EP-elnöki feladataihoz használhatott volna fel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megújul a Szent Ferenc Kórház]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balázs Péter (HVG): Az unió reformja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): A putyinizmus mint kényszer]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tomka Béla (Reflektor): Az EU mint szuperállam?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meghosszabbították az Oroszország elleni szankciókat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: Európát nem most kell feldarabolni]]> Teljes tévedésben vannak, akik most osztanák fel nemzeti egységekre Európát – nyilatkozta Jean-Claude Juncker az EU 25. születésnapján. A migrációs válság során a Bizottság elnöke szerint először fordult elő, hogy egyes tagállamok nem alkalmazták a közös szabályokat, ennek megoldásáról beszélve halvány utalást tett a kétsebességes Európa szükségességére.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): Putyin nem kér a tanácsokból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem az egységesítés, hanem a különbözőség elfogadása a célunk – Frivaldszky Edit a Mandiner.családnak]]> A Lipóti pékség körüli botrány kapcsán megkerestük a kérdésben leginkább kompetens személyt, a vitatott AnyaApaGyerekek kezdeményezés magyar szervezőjét, Frivaldszky Editet. A kezdeményezés szövege – különösen ez a rész: „az EU házasság-fogalma a minden tagállamban elfogadott definíció legyen: az egy nő és férfi közötti házasság és az ezen és/vagy leszármazáson alapuló család” – sokak számára felháborító, de legalábbis félreérthető. Sorra vettük az ezzel kapcsolatos fenntartásokat, tisztázandó kérdéseket. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai Bizottság: EU-konform a Paks2 oroszoknak ítélése]]> Magyarország elkötelezte magát amellett, hogy bevon alvállalkozókat, tiszteletben tartva a közbeszerzés alapelveit – közölte a Bizottság sajtószolgálata. Az Európai Bizottság álláspontja szerint így a Paks2 projekt odaítélése az orosz félnek összhangban van az EU közbeszerzési szabályozásával, ezért zárták le az ügyben a kötelezettségszegési eljárást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Globális gazdasági problémákat lát a Moody's]]> Alacsony világgazdasági növekedés várható, miközben a globális államadósság minősítés kilátása negatív – írja elemzésében a Moody's nemzetközi hitelminősítő. A cég ezenfelül további globális kockázatokat lát például az amerikai elnökválasztás eredménye, valamint az Európai Unió széttöredezettsége miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Bizottság alelnökével tárgyalt Orbán]]> A magyar gazdasági és pénzügyi helyzetről, valamint az Európai Bizottság őszi gazdasági jelentéséről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Valdis Dombrovskis, az euróért és szociális párbeszédért felelős EU-biztossal, aki egyben a Bizottság alelnöke is – közölte Havasi Bertalan a kormányfő sajtófőnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nem kell tökéletesnek lenni, hiszen senki nem születik anyának, se apának”]]> Regős Judittal, a Szülők Háza Konzultációs Központ létrehozójával, a Nem születtél anyának című könyv szerzőjével beszélgetünk. Judit, aki 20 éve segíti a családokat tanácsadóként és civilben négy gyermek édesanyja, állandóan valami újon töri a fejét. A Szülők Háza tulajdonképpen már egy régi (9 éves) sikertörténet, azóta rengeteg új ötletet valósított meg, és még egy jó párat forgat a fejében. De kezdjük a legelején.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdoğan: Trump győzelme remélhetőleg pozitív változásokat idéz elő a Közel-Keleten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Theresa May: Ki kell hozni a maximumot a Brexitből]]> A múlt csatáinak újbóli megvívása helyett arra kell összpontosítani a figyelmet, hogy az ország miként tudja egységesen a lehető legtöbbet kihozni a Brexit jelentette nagy össznemzeti lehetőségből – jelentette ki Theresa May egy vasárnapi cikkében. A brit miniszterelnök szerint maradéktalanul végre kell hajtani a nép utasítását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Bizottság elítélte a magyar reklámadót]]> A progresszív reklámadó uniós szabályokat sért, ugyanis a progresszív adókulcsok szelektív előnyt biztosítanak egyes vállalatoknak – közölte az Európai Bizottság. A testület indoklása szerint ez az adózási rendszer tisztességtelen gazdasági előnyt biztosít az alacsony árbevételű cégeknek versenytársaikkal szemben, így a reklámadó 2015-ös módosítása nem elegendő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér: Az EU tragikus vesztese lehet a háttérhatalmak gátlástalan érdekérvényesítésének]]> Az EU tragikus vesztese lehet az Európán kívüli nagyhatalmi erők és az államok fölötti, demokratikus felhatalmazás és ellenőrzés nélkül működő háttérhatalmak gátlástalan érdekérvényesítésének – mondta Kövér László kedden a parlamentben. Az Országgyűlés elnöke szerint ez akkor következhet be, ha Európa feladja saját önazonosságának védelmét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Internetbiztonsági oktatást indít a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Abigél program: segítség a bántalmazott nőknek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem szeretjük a női főnököket?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beneda Attila (Család.hu): „A családügy befektetés”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó Péter fogja véglegesíteni a CETA-t]]> Az Európai Unió (EU) és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) szövegének végleges megállapítása Szijjártó Péter külügyminiszterre marad. A magyar kormány ugyanis kifejezte: egyetért a dokumentummal, továbbá a tárcavezetőre bízza a CETA szövegének véglegesítéséhez szükséges okirat kiadását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EU-külügyminiszterek: Moszkva kórházakat bombáz]]> A civil lakosságot és a kórházakat is célozzák az orosz hadsereg és a szír kormányerők aleppói bombázásai – állítják az Európai Unió külügyminiszterei tanácskozásuk után kiadott zárónyilatkozatukban. Ezzel a miniszterek szerint Oroszország kimeríti a háborús bűnök fogalmát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Navracsics Tibor (Népszabadság): Brüsszel nem fél Orbántól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Portfolio: Minden EU-s támogatást megtagadhat tőlünk Brüsszel]]> Brüsszel az összes uniós támogatás kifizetését automatikusan felfüggesztheti Magyarország felé – írja a Portfolio brüsszeli forrásokra hivatkozva. Az Európai Bizottság jelentést készít hazánk uniós támogatási rendszerének mechanizmusairól, így a dokumentum megállapításain fog múlni a döntés.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schulz: Orbán vegye komolyan az alacsony részvételt! (videó)]]> Így nyilatkoztak az Európai Parlamentben a kvótanépszavazásról: Martin Schulz tárgyalni akar, Nigel Farage a Brexit hatását érzi, a zöldek szerint pedig a magyarok többet érnek az Orbán által mutatott képnél.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eldőlt: nem vitáznak az EP-ben a kvótareferendumról]]> Az Európai Parlament két baloldali frakciója is támogatta azt az indítványt, hogy a testület vegye a plenáris ülés napirendjére a magyarországi kvótanépszavazást. Azzal érvelt a benyújtó Egyesült Európai Baloldal, hogy a népszavazás kormányzati kampánya hazug volt és nem méltó az Európai Unióhoz. Az indítványt végül 181-101 arányban elutasította a Parlament.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: A fegyver elég erős lesz Brüsszelben is ]]> 13 évvel azután, hogy egy népszavazáson nagy többséggel az EU-hoz való csatlakozásról döntöttünk, ma a magyarok ismét egy európai ügyben hallatták a hangjukat. Nagyszerű eredményt értünk el, mert felülmúltuk az akkori eredményt, és nem ismerjük még a határon túli magyarok szavazatát – mondta Orbán Viktor a népszavazást értékelve. A fegyver elég erős lesz Brüsszelben is – tette hozzá a kormányfő a Fidesz-KDNP eredményvárójában, a Bálna Budapest épületében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ikotity István (Ikotity István blogja): Miként szavazott volna Jézus, ha lenne magyar állampolgársága?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Political Capital: Nemzetközi szempontból kudarc a népszavazás (videó)]]> Orbán Viktor sikerként, több politikai elemző pedig kudarcként értékelte az érvénytelen népszavazást. A Political Capital elemzője szerint ezt az eredményt nemzetközi szinten senki nem fogja komolyan venni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balázs Piri Krisztina (NLCAFÉ): A hallgatás vagy az ellenállás hiánya nem jelent beleegyezést! ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiss Brigi (Mandiner): A kampányvíziókról és a magyar valóságról − ezért szavazok érvénytelenül]]> Szinte világvége hangulat lett úrrá az emberek egy jelentős részén, akik tényleg elhiszik, hogy ezen a népszavazáson múlik az ország, sőt: egyenesen Európa fennmaradása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mike Károly (Mandiner): Piac és birodalom: a népszavazás valódi tétjéről]]> Önámítás, hogy tartósan létezhet egységes európai piac európai birodalom nélkül. Bármilyen kellemetlenül hangzik, ha az előbbit akarjuk, az utóbbit is el kell fogadnunk. Ha az utóbbit elvetjük, az elsőt sem tarthatjuk meg. A népszavazás valódi tétje ez.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kapunyitási pánik: újságírók vitáztak a migrációról]]> Újságírói kerekasztal beszélgetésen vitatkozott Bencsik Gábor (Demokrata), Földes András (Index), Pető Péter (Népszabadság) és Stumpf András (Mandiner) a bevándorlásról és a kvótanépszavazásról csütörtökön, a Rajk szakkollégium szervezésében. Mindannyian kiemelték: nem ismerik a megoldást, viszont elárulták hogyan fognak szavazni. Az újságírók meglepően hasonlóan értelmezték a migrációs válságot. Tudósításunk a Corvinus Egyetemről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Inkább túlzás? – Az utca embere a kvótanépszavazásról]]> Büszkén és dacosan megyünk nemmel szavazni a migránskvótára? Vagy egyetértünk a kormánnyal, de nem kérünk a harsogó kampányból? Vagy egyet sem értünk a népszavazással? Esetleg nem is érdekel minket az egész felhajtás? Az utca emberét kérdeztük meg arról, mi a véleményük a népszavazásról és részt vesznek-e rajta. Otthon maradó, érvénytelenül szavazó, nemmel voksoló és igen-párti állampolgárt egyaránt találtunk a budapesti belvárosban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke is nemmel voksol a népszavazáson]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kötter Tamás (24.hu): Európa azé lesz, aki teleszüli]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stier Gábor (Magyar Nemzet): Vajúdnak a hegyek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zenészek és taxisok összefogása az eltűnt gyermekekért]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem akar önálló Tibetet a dalai láma]]> [...] Bővebben!
]]>