<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Új bevándorlási politika az Unióban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csáky Pál (Csáky Pál blogja): Európai játszmák]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Uniót bírálta Erdő Péter]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A magyar gazdák még nem kaptak kártérítést az orosz embargó végett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Porosenko: Véget kell vetni annak, hogy emberek halnak meg]]> Az ukrán nép a béke mellett áll, a politikusok háborút akarnak játszani, de én nem hagyom - jelentette ki Petro Porosenko, ukrán elnök, aki szerint a béke elérése az elsőrendű feladat jelenleg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jávor Benedek (Facebook): Látszólagos előrelépés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hörcher Ferenc (Mos Maiorum): Halvány új vezetők a tétova EU csúcsán]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fodor Gábor (Facebook): Gratulálok az Európai Tanács döntéséhez]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Tusk az Európai Tanács elnöke]]> Donald Tusk államférfi Európa számára – jelentette ki Herman Van Rompuy, az Európai Tanács leköszönő elnöke mikor bejelentette, hogy a lengyel kormányfő lesz az utóda. Tusk bízik benne, hogy tapasztalata energiaforrás lehet Európa számára. Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az olasz Federica Mogherinit választották.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[szék (gondola.hu): Norvégmintás idiotizmus]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Navracsics: A Külügyminisztérium még sosem volt ilyen erős]]> Magyarország továbbra is elkötelezett a NATO és az EU iránt, csak él a tagság adta jogaival – jelentette ki Navracsics Tibor. A tárcavezető szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium tevékenységi körének bővülése segíti a nemzeti érdekérvényesítést.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga: Át kell gondolni az uniós szankciókat (videó)]]> Varga Mihály szerint elhibázott az unió szankciós politikája, ami súlyosan érint a magyar agrárexportot, ezért Magyarország is kér kompenzációt Brüsszeltől.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerbia nem szankcionálja Oroszországot]]> A szerb miniszterelnök bejelentette, hogy Szerbia figyelembe veszi Brüsszel ajánlását, de nem fog semmilyen szankciót bevezetni Oroszországgal szemben. Aleksandar Vucic szerint a szerb export nem tudja felváltani az uniós exportot az orosz piacon, azonban Szerbia nem fogja se átcímkézni, se továbbexportálni az uniós termékeket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga: Sértik a magyar érdekeket az Oroszország elleni szankciók]]> Kockáztatja a magyar gazdaság növekedését és sérti annak érdekeit az Oroszországot érintő uniós szankció – mondta el Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint folyamatosan keresik az új piacokat és a közvetítőket, akik segítségével eljuthatnak a magyar termékek az orosz piacra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerbiának jól jöhet az orosz embargó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fekete Balázs (MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont ): Az Európai Unió új arca: Jean-Claude Juncker az Európai Bizottság élén]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[További pénzügyi konszolidációt vár az EU]]> Növekedésbarát konszolidációt vár az Európai Bizottság Magyarországtól annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a túlzottdeficit-eljárás ismételt megindítása. Az uniós szakemberek üdvözölték a magyarországi makrogazdasági helyzet javulását, azonban véleményük szerint erősíteni kell az ország középtávú növekedési kilátásait.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jagland maradt az Európa Tanács főtitkára]]> Újraválasztották Thorbjorn Jaglandot, az Európa Tanács főtitkárát, Norvégia volt miniszterelnökét. Jagland újabb öt évig fogja vezetni a páneurópai szervezetet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áder: Magyarország nem lesz Európa beteg embere]]> Áder János köztársasági elnök szerint Magyarország nem lesz Európa beteg embere, nem fog gondokat okozni az Európai Uniónak. Áder ezt Fülöp belga királlyal való tárgyalása után mondta, akivel az ország gazdasági helyzete mellett beszélgettek a két ország történelméről, valamint Európa jövőjéről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szájer: Tiszteletet a magyar embereknek!]]> A magyar emberek érdekeit fogják képviselni a Fidesz-KDNP képviselői az Európai Parlamentben - jelentette ki Szájer József, aki szerint nem érdemes arra a pártra szavazni, amely rossz hírét kelti Magyarországnak, vagy amelyik felszámolná Európát. Szájer szerint a magyar érdekek védelme mellett a válságkezelésben is van mondanivalója a kormánynak az unióban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Nazar S.J. (Reflexió): Ukrajna nélkül Putyin álma darabokra hullik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jacenyuk kivizsgáltatja az odesszai eseményeket]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyelőre nem lesz lista az özönfajokról]]> Habár már jövőre életbe léphet az Európai Unió özönfajokról szóló szabályozása, a részletes fajlistát csak egy évvel később, a tagországokkal egyeztetve állítják majd össze. A szabályozás célja az inváziós fajok behozatalának megakadályozása, valamint a már elterjedt fajok terjedésének megállítása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ünnepeljük az EU-csatlakozás évfordulóját? Budapesten ad elő Václav Klaus volt cseh elnök]]> Van ok ünnepelni az Európai Unióhoz való csatlakozás tizedik évfordulóját? Erről tart előadást Václav Klaus volt cseh elnök Budapesten hétfőn, május 5-én a Danube Institute meghívására.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EU: Nem lenne szabad választást tartani Szíriában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tizenegy pártnak lehet EP listája]]> 16 órakor lejárt a határideje a pártoknak, eddig lehetett az Európai Parlamenti választásra listát bejelenteni. Az utolsó napon hat újabb párt adta le a listáját az eddigi öt mellé, így összesen tizenegy pártnak lehet listája a május 25-i választáson. Már a listák sorrendje is megvan.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fricz Tamás (MNO): Európának vissza kell térnie Jézushoz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Moszkva: Szankciók helyett közös megoldást]]> Moszkva szerint az Európai Uniónak Oroszország szankcionálása helyett az ukrán válság közös megoldásán kellene gondolkoznia. Szerintük, ha az EU segíteni szeretné a konfliktus rendezését, akkor felhagyna az egyik szemben álló fél támogatásával. Közben Putyin elítéli, míg Washington helyesli az ukránok katonai akcióját Kelet-Ukrajnában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóásó Előd (Székelyhon.ro): Börtönben hamis vádakkal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai béreket akar a Jobbik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mesterházy Attila (Mesterhazyattila.hu): Az európai életet nem a jobboldal fogja elhozni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fazekas: Felháborító provokáció az uniós ítélet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leszavazták az abortuszpárti javaslatot az EP-ben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai karták a diszkrimináció ellen (videó)]]> A munkahelyi megkülönböztetés ellen és az egyenlőség elősegítése érdekében alapított platformot az EU.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EUrologus (444): A Facebook mindenkit lehallgat, az EU tehetetlen]]> [...] Bővebben!
Komment (4)]]>
<![CDATA[Idén is lesz EU-sátor a Szigeten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közösen küzd a borhamisítás ellen az EU és Kína]]> [...] Bővebben!
Komment (1)]]>
<![CDATA[Hamis adatok által szerzett uniós pénzt a balatoni vállalkozó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sitkei Levente (MNO): Szemüveg]]> [...] Bővebben!
Komment (32)]]>
<![CDATA[Ordosz Műhely (Alfahír): A világhírű és világot alakító magyar párt]]> [...] Bővebben!
Komment (13)]]>