<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Dobrev: Az Altus beperel több fideszes politikust]]> Orbán Viktor, Lázár János, Gulyás Gergely, Deutsch Tamás és Pelczné Gáll Ildikó – csak néhány név azok közül, akiket Dobrev Klára közlése szerint perelni fog az Altus. Dobrev többek közt azt kifogásolja, hogy az állított 1,5 milliárdos megbízási összegnek valójában kevesebb, mint tizedét nyerte el az a konzorcium, melyben ráadásul az Altus csak egy a 11 cégből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vadai: Tiborcz cége ma többet nyert, mint az Altus éves bevétele (videó)]]> Vadai Ágnes az Egyenes Beszédben magyarázta, miért nem összeférhetetlen az Altus brüsszeli szerződése. Szerinte a DK-t nem tántorítja el, ha megszüntetik a pártfinanszírozásukat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schiffer András (Facebook): Készséggel elhiszem, hogy Orbán Viktor vak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megadja Gábor (Mozgástér): Amerikai-orosz alku a láthatáron – Ukrajna felszabadítása elnapolva?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lakner Dávid (Alternatíva): Druncker]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Herczeg Márk (444): Egy idióta verheti a magyarok vezérét?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Haditengerészeti művelet a menekülthullám megfékezésére]]> EU-Navfor-Med néven haditengerészeti műveletet indít az EU az Európába tartó menekülthullám megfékezésére a Földközi-tengeren. A programban katonai erőkkel lépnek fel az embercsempészek ellen. A művelet Hende Csaba szerint fontos lépés „az illegális migrációt segítő bűnözői modell felszámolása irányában”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hóvári János (Messzelátó): Szerbia új utakon: a szélsőjobbról a centrumba]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mészáros Tamás (DiploMaci): Kelet-Európa jelenleg nem bízhat a NATO védelemben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: Gyurcsány eltünteti a nyomokat Brüsszelben?]]> Először Kínába, majd Brüsszelbe látogat Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. Utóbbi helyszín kapcsán a Fidesz képviselőcsoportja azt gyanítja, a volt miniszterelnök el akarja tüntetni a cége uniós megbízása körüli nyomokat, mielőtt azokra vizsgálat folytán fény derülne.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mi lesz, ha a Jobbik lesz kormányon? (videó)]]> A Jobbikon belül is másként látják, hogy mindenről érdemes-e népszavaztatni, az unióból viszont nem céljuk kivezetni az országot, és sem melegfelvonulást, sem szovjet emlékművet nem szeretnének látni a belvárosban – derül ki a hvg.hu videójából.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fekete Balázs (MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont ): Juncker: tovább a „schumani” úton?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[DK: Orbán Viktor az akadálya a polgári berendezkedésnek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fideszes vagy jobbikos mondta? (videó)]]> Találja ki, hogy kormánypárti vagy jobbikos politikus nyilatkozik a halálbüntetésről, illetve a bevándorlás és a terrorizmus kapcsolatáról! A VS.hu játéka.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel: Kooperálnunk kell az NSA-val]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Drámaian alakul a munkanélküliség az EU-ban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Matei Vişniec (Litera): Az Európa-házon a korrekt politikai gondolkodás diktatúrája lesz úrrá]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vona: A Jobbik és az LMP a XXI. század pártjai]]> Parlamenti vitanapot kezdeményeznek a halálbüntetésről, amely kérdésben a párton belül sincs egységes álláspont – mondta Vona Gábor a Jobbik fővárosi majálisán, ahol arról is beszélt, hogy az EU működésképtelen, de nem lehet belőle azonnal kilépni. Az is kiderült, a magyar kormánynak szerinte miért kellene „vernie a tamtamot”, és miért nincs a Jobbik soraiban „díszcigány”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hadat üzent az EU a nejlonzacskóknak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU szerint visszaélt piaci erejével a Gazprom (videó)]]> Túl magas árakat szabott meg az orosz Gazprom nyolc kelet-európai államban, köztük Magyarországon is az Európai Unió versenyhivatala szerint. Az oroszok elutasítják a vádakat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hétfőn a migráció kérdését is megvitatják az uniós külügyminiszterek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány Ferenc (Demokratikus Koalíció): A fideszes korrupcióra továbbra is csak gyurcsányozni tudnak?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dobrev Klára: Az Altus minden uniós ország tervezési dokumentumait elemzi]]> Az Altus Zrt. 2014 őszén nyílt tenderen egy nemzetközi konzorcium vezetőjeként nyert el tanácsadói megbízást az Európai Bizottságtól az összes EU-s tagállamban – közölte Dobrev Klára, a cég vezérigazgatója. Dobrev elmondta: feladatuk a 2014-2020 közötti tervezési dokumentumok elemzése, nem pedig pénzügyi auditálás, vagy az intézményrendszer működésének ellenőrzése.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mirkóczki Ádám (MTI): Brüsszel kecskére bízza a káposztát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány cége ellenőrizheti a hazai fejlesztéspolitika működését]]> Az Európai Bizottság a Gyurcsány Ferenchez köthető Altus Zrt.-t bízta meg a hazai fejlesztéspolitika ellenőrzésével. Csepreghy Nándor értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy az EU hogyan adhat „hálapénzt” Gyurcsány Ferencnek, akinek véleménye szerinte nem lehet elfogulatlan. Az Altus több mint egy éve dolgozik már együtt az unióval fejlesztéspolitikai projekteken más országokban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Májusban tárgyalja az EP Kovács Béla mentelmi jogát]]> Május 6-án tárgyalja az Európai Parlament jogi ügyekkel foglalkozó szakbizottsága Kovács Béla mentelmi jogát, miután a Jobbik politikusa a tárgyalás halasztását kérte – írja az Index. Az ügyészség még tavaly májusban kezdeményezte Brüsszelnél az EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, az EU intézményei ellen való kémkedés gyanúja miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkezdik a magyarok evakuálást Jemenből]]> Kilenc magyar állampolgár tartózkodik még Jemenben a Magyarország rijádi nagykövetség adatai szerint, akik közül kettőt csütörtökön evakuálnak – jelentette be Szijjártó Péter szerdán budapesti sajtótájékoztatóján. Három további magyar állampolgár arról tájékoztatta a nagykövetséget, hogy egyelőre nem kívánják elhagyni az országot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér: A felvidéki magyarság erkölcsi elégtételt vár Szlovákiától]]> Az Országgyűlés elnöke a felvidéki kitelepítettek emléknapján kifejtette, a kölcsönös megbékéléshez és bizalomhoz arra van szükség, hogy Szlovákia eltávolítsa jogrendjéből a kollektív bűnösség elvét, és elégtételt adjon a Beneš-dekrétumok nyomán elüldözött felvidéki magyaroknak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A DK látszatfoglalkoztatással vádolja a Jobbikot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soros György (Világgazdaság): Ukrajna és Európa utolsó esélye]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bírság kiszabását kéri Magyarországra az Európai Bizottság]]> Az Európai Bizottság több mint négy és félmillió forintos napi bírság kiszabását kéri Magyarországra az Európai Bíróságtól, arra hivatkozva, hogy Magyarország elmulasztotta belső jogába átültetni az energiahatékonyságról szóló, kötelező uniós irányelvet. Nem hazánk az egyetlen ország, amely így járhat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik Gábor: Keresztény Európa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Uniót bírálta Erdő Péter]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Nazar S.J. (Reflexió): Ukrajna nélkül Putyin álma darabokra hullik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leszavazták az abortuszpárti javaslatot az EP-ben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai karták a diszkrimináció ellen (videó)]]> A munkahelyi megkülönböztetés ellen és az egyenlőség elősegítése érdekében alapított platformot az EU.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EUrologus (444): A Facebook mindenkit lehallgat, az EU tehetetlen]]> [...] Bővebben!
Komment (4)]]>
<![CDATA[Idén is lesz EU-sátor a Szigeten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közösen küzd a borhamisítás ellen az EU és Kína]]> [...] Bővebben!
Komment (1)]]>
<![CDATA[Hamis adatok által szerzett uniós pénzt a balatoni vállalkozó]]> [...] Bővebben!
]]>