<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Merkel: Az uniós költségvetésnek tükröznie kell a migrációs politikában való részvételt]]> Az eu-s támogatások elosztási szempontjaiban annak is tükröződnie kell, hogy egyes tagországok mennyire veszik ki a részüket a menekültválság közös kezeléséből – mondta Angela Merkel pénteken.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A migránsok befogadásához kötné az uniós támogatásokat Tajani]]> Meg kell fizetniük az árat azoknak az országoknak, amelyek nem vesznek részt teljes mértékben és szolidáris alapon a migráció kezelésében – mondta Antonio Tajani, az EP elnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: A V4-ek támogatják Nyugat-Balkán euroatlanti integrációját]]> Magyarország úgy gondolja, hogy az Európai Unió számára mind gazdasági, mind biztonsági szempontból fontos a bővítés – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fico: A visegrádi országok nem támogatják a csúcsjelölti rendszer alkalmazását]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Az EU térítse meg a határkerítés árának a felét! (videó)]]> Egymilliárd eurót költöttünk a határkerítésre, ennek legalább a felét térítse meg az EU – mondta Orbán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deák Dániel (Figyelő): Zsarolni próbálják Magyarországot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EU-csúcs: nincs egyetértés az uniós pénzek feltételekhez kötésében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjáró: A tengeri határt is meg kell védeni, ahogy Magyarország megvédte a szárazföldit]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Határozatban állt ki az Országgyűlés Lengyelország mellett]]> A határozat alapján a parlament felszólítja a kormányt, hogy az álljon ki Varsó mellett a Lengyelország ellen indított, 7. cikkely szerinti eljárásban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker jobbkeze lesz az Európai Bizottság főtitkára]]> Sokan „buldózerként” jellemzik, a britek szerint pedig „megbízhatatlan és félelmetes” az a Martin Selmayr, aki márciustól az Európai Bizottság főtitkára lehet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Honfoglalás 2000 Egyesület (MTI-OS): Luxemburgiakat sohasem fogadnánk be!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tuzson: A választás lesz az igazi döntés a migrációról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kis Ferenc (Magyar Idők): Soros-szótár]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU 1,3 milliárd eurót biztosít a magyar-román vasútvonal korszerűsítésére]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Máté T.): Román miniszterelnök eladó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megsértette az autistákat, majd bocsánatot kért a román kormányfő]]> Eljárás indult az akasztással fenyegetőző román miniszterelnök utódja Viorica Dancila ellen, amiért autistákat sértő kijelentést tett. A politikus elnézést kért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Berlin szerint aggályos a „Stop Soros” törvényjavaslat-csomag]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Magyarország a leghatározottabban támogatja Szerbia EU-csatlakozását]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deák Dániel (Figyelő): Az elbagatellizált Soros-hálózatról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mégsem lesz ingyenes a tömegközlekedés Németországban]]> Visszatáncolt a német kormány a Brüsszelnek küldött javaslatcsomagból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Összevonná Juncker az Európai Tanács és Bizottság elnöki tisztségét]]> Nem szeretne „európai szuperállamot” Jean-Claude Juncker, de az Európai Tanács elnöki tisztségét annál szívesebben összevonná a Bizottságéval.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boris Johnson: Sosem azonosultunk az EU törekvéseivel]]> A brit külügyminiszter szerint „egyre mélyül a düh” a maradáspárti oldalon, de az Unióban való maradás „katasztrofális hiba lenne”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ludwig Emil (Magyar Hírlap): Jövés-menés Európában, migránsok egykor és ma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Homolya lemondását követeli az Együtt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Baljós érzéseim vannak – Gaudi-Nagy Tamás a Budaházy-ügyről]]> Nincs joghatályosnak tekinthető elsőfokú ítélet a Budaházy-ügyben, hivatali bűncselekmények megalapozott gyanúja vethető fel az ítélet írásba foglalása kapcsán – ezt Gaudi-Nagy Tamás jogász mondta a Mandinernek a Budaházy-per másodfokú tárgyalásának keddi napján.Gaudi kényszervallatásról és arról is beszélt, hogy az első fokon eljáró ügyész neve szerzőként fel van tüntetve az egyik bírósági jegyzőkönyv elektronikus dokumentumában. Hozzátette: baljós érzései vannak, hiszen a másodfokú tanács sem viselkedik pártatlanul.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Johnson: A Brexit nem félelemre, hanem reménykedésre ad okot]]> A brit külügyminiszter „nagy horderejűnek” minősített szerdai beszédben „kijelöli az utat”, amely a Brexit utáni időszakban elvezet majd „a kifelé tekintő, liberális, globális Nagy-Britanniához”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az elsőfokú ítélet értékelhetetlen – Morvai Krisztina a Budaházy-ügyről]]> Súlyos eljárási hibákat lát az elsőfokú ítélet körül, sőt azt sem zárja ki, hogy bűncselekmény történt az elsőfokú ítélet írásba foglalásakor. Morvai Krisztina büntetőjogászt a Budaházy-ügyben született elsőfokú ítéletről, a másodfokú ítélet előtti kilátásokról kérdeztük a per keddi napján. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soros György (Daily Mail): A Brexit mind Európa, mind Nagy-Britannia számára vesztes helyzet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár: A nemzeti szuverenitás tartópillére az agrárium]]> Jelenleg a hipermarket-láncoknál költik el az emberek a pénzüket, ezt meg kell változtatni – mondta Lázár János miniszter Hódmezővásárhelyen szombaton.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aristo (Polgár Portál): Aristo szerint a világ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bill Mitchell (bilbo.economicoutlook.net): Jacques Delors – egy bukott vezető, nem pedig egy virágzó Európa bajnoka]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dobozi István (Magyar Nemzet): Kell-e az euró Magyarországnak?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Molnár Csaba (MNO): Izlandon ki sem tehetik a lábukat a fiatalok éjszaka]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német belügyminiszter: Terroristák is megbújnak a menekültek között]]> Tény, hogy a migrációs áradatot kihasználva terroristák is megbújtak a menekültek között – jelentette ki Thomas de Maiziere az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi bizottságának hétfői ülésén. A német belügyminiszter szerint az EU külső határainak fokozott védelmére van szükség.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor adja át a magyar állampolgársági igazolást a híres egyiptomi jezsuitának]]> Kérvényezte a magyar állampolgárságot, és a hét folyamán az ezt igazoló okiratot átveheti Orbán Viktor miniszterelnöktől – jelentette be a híres alexandriai jezsuita, Henri Boulad március 11-én, a budapesti Párbeszéd Házában tartott előadása kezdetén. Boulad atya elmondta: a globalizáció nem idegen a kereszténységtől, de elromlott, a migráció Európa destabilizációját segíti elő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Krúdy Tamás (Képmás): Tévhitek a házasságról 2. – A legbiztonságosabb hely]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Osztrák kancellár: Ne kapjanak milliárdokat a migránsok befogadásától elzárkózó tagországok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalai Piroska (Magyar Idők): Svédországi szinten a bérkülönbség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Logopédiai várólisták]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megújul a Szent Ferenc Kórház]]> [...] Bővebben!
]]>