<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Kiszelly Zoltán (Mozgástér): Ellenzéki Állatfarm]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga Mihály (Magyar Idők): A bérunió egyenlő az adóemeléssel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakondi: Ezért ilyen biztonságos Magyarország]]> A kormány következetes biztonságpolitikája, a hatóságok, a rendőrség és a katonaság munkája miatt alakult úgy Magyarország biztonsági helyzete, hogy hazánkat egy brit felmérés a kilencedik legbiztonságosabb úti céllá választotta – mondta Bakondi György kedden az MTI-nek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[D. Horváth Gábor (Magyar Nemzet): Miért kesereg Kövér László?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dimitrisz Avramopulosz (Magyar Nemzet): Migrációkezelés: közös európai felelősség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Őry Mariann (Magyar Hírlap): Megmenteni Európát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Simay Endre (Gépnarancs): Gondolatok Lázártól nyugatra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Molnár Gyula (Népszava): Újra kell építeni a magyar államot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Románia befogadna kétezer menekültet]]> Románia közel kétezer menekült befogadását ajánlotta fel a közelmúltban – közölte Teodor Melescanu külügyminiszter pénteken.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér László (Magyar Idők): Az EU hosszú távú fennmaradására nem kötnék fogadásokat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerető Szabolcs (Magyar Nemzet): A Szent István-i út]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Máté T.): Juncker és Banana Joe a terrorizmusról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz-KDNP: A bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár]]> „Hány ártatlan embernek kell meghalnia ahhoz, hogy Brüsszel, a brüsszeli bürokraták és döntéshozók megváltoztassák bevándorláspolitikájukat, amely terrort és halált hozott Európába?” – tette fel a kérdést Hollik István pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rónay Tamás (Népszava): Fico, az áruló]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Betiltották a Jehova Tanúit Oroszországban]]> Felvette az Oroszországban betiltott szervezetek listájára a Jehova Tanúi kisegyházat csütörtökön az orosz igazságügyi minisztérium. A 395 szervezet felszámolását követően a felekezet vagyona az orosz állam tulajdonába kerül.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Macronnak üzent Áder János]]> További szervezetekkel bővítené a Párizsi Megállapodáshoz csatlakozók körét Áder János köztársasági elnök – olvasható a köztársasági elnök csütörtökön, honlapján publikált levelében, amit a francia államfőnek címzett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A terrorizmustól és az oroszok terjeszkedéstől félnek a lengyelek]]> A lengyelek leginkább Oroszország terjeszkedő politikájától és az iszlám terrorizmustól tartanak, de az utóbbit inkább az Európai Unió számára tartják veszélyesnek – derül ki a Rzeczpospolita című lengyel napilapban csütörtökön közölt felmérésből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Brexit után is szabadon utazhatnának be az EU-állampolgárok Nagy-Britanniába]]> Az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszűnése után is szabadon utazhatnának be a szigetországba az EU-s állampolgárok a brit belügyminisztérium készülőben lévő javaslata szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kacsoh Dániel (Magyar Hírlap): Soros belehúz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi István (168 Óra): Kell az euró!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csökkenteni kell a feszültséget Észak-Koreával Brüsszel szerint]]> Óva intette az Európai Unió kedden Észak-Koreát az újabb provokációktól, amelyek Brüsszel szerint csak tovább fokoznák a feszültséget a térségben és a világban. Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főmegbízott keddre virradóra kiadott közleményben hangsúlyozta, hogy az EU számára rendkívül fontos a feszültség csillapítása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Máté T.): Simicska hózentrógerjei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A brit kormány átmeneti időre szóló vámuniót javasol az EU-nak]]> ​Átmeneti időre szóló vámuniót javasol az Európai Bizottságnak a brit kormány az Egyesült Királyság európai uniós tagságának 2019-ben várható megszűnése utáni időszakra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kottász Zoltán (Magyar Idők): Kvóták mindenekfelett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miniszterelnökség: Élen járunk az uniós források felhasználásában]]> A Miniszterelnökség hétfő este úgy nyilatkozott, hazánk más tagállamokhoz képest gyorsabban használja fel az uniós fejlesztési pénzeket, ezért a kormány 700 milliárdos túllépési keretet engedélyez.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Pesti Srácok): Ünnepeljük meg Bécs bevételét!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Migrációkutató: Szigorodnia kellene az európai bevándorlási politikának]]> A migráció az egyik legfontosabb téma az európai közbeszédben – ez derül ki a Migrációkutató Intézet kutatásából, mely szerint a történelmi tapasztalatok alapján az is megállapítható, hogy a bevándorlási hullám erősödését a bevándorlási politika szigorodásának kell követnie.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veszélyben az Egyesült Királyság pénzügyi stabilitása]]> A „cliff edge” Brexit veszélybe sodorhatja a pénzügyi rendszer stabilitását – mondta szerdán Sam Woods, a brit jegybank kormányzóhelyettese. A „cliff edge” értelmében az Egyesült Királyság európai uniós tagsága átmenet nélkül szűnhet meg, esetlegesen úgy, hogy megállapodást sem kötnek az Európai Unióval.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sugárszennyezett, csernobili tűzifa juthat be az Európai Unióba]]> A fehérorosz kormány tűzifaként árulja a csernobili atomkatasztrófa során sugárszennyezést kapott erdők fáit. A sugárszennyezett fák exportpiaca főként az Európai Unió – állítja a European Radio for Belarus nevű rádió.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pogátsa Zoltán (Magyar Nemzet): Különb bérek nélkül nem lesz itt semmi]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Molnár Csaba (MNO): Izlandon ki sem tehetik a lábukat a fiatalok éjszaka]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német belügyminiszter: Terroristák is megbújnak a menekültek között]]> Tény, hogy a migrációs áradatot kihasználva terroristák is megbújtak a menekültek között – jelentette ki Thomas de Maiziere az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi bizottságának hétfői ülésén. A német belügyminiszter szerint az EU külső határainak fokozott védelmére van szükség.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor adja át a magyar állampolgársági igazolást a híres egyiptomi jezsuitának]]> Kérvényezte a magyar állampolgárságot, és a hét folyamán az ezt igazoló okiratot átveheti Orbán Viktor miniszterelnöktől – jelentette be a híres alexandriai jezsuita, Henri Boulad március 11-én, a budapesti Párbeszéd Házában tartott előadása kezdetén. Boulad atya elmondta: a globalizáció nem idegen a kereszténységtől, de elromlott, a migráció Európa destabilizációját segíti elő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Krúdy Tamás (Képmás): Tévhitek a házasságról 2. – A legbiztonságosabb hely]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Osztrák kancellár: Ne kapjanak milliárdokat a migránsok befogadásától elzárkózó tagországok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalai Piroska (Magyar Idők): Svédországi szinten a bérkülönbség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Logopédiai várólisták]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megújul a Szent Ferenc Kórház]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem az egységesítés, hanem a különbözőség elfogadása a célunk – Frivaldszky Edit a Mandiner.családnak]]> A Lipóti pékség körüli botrány kapcsán megkerestük a kérdésben leginkább kompetens személyt, a vitatott AnyaApaGyerekek kezdeményezés magyar szervezőjét, Frivaldszky Editet. A kezdeményezés szövege – különösen ez a rész: „az EU házasság-fogalma a minden tagállamban elfogadott definíció legyen: az egy nő és férfi közötti házasság és az ezen és/vagy leszármazáson alapuló család” – sokak számára felháborító, de legalábbis félreérthető. Sorra vettük az ezzel kapcsolatos fenntartásokat, tisztázandó kérdéseket. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nem kell tökéletesnek lenni, hiszen senki nem születik anyának, se apának”]]> Regős Judittal, a Szülők Háza Konzultációs Központ létrehozójával, a Nem születtél anyának című könyv szerzőjével beszélgetünk. Judit, aki 20 éve segíti a családokat tanácsadóként és civilben négy gyermek édesanyja, állandóan valami újon töri a fejét. A Szülők Háza tulajdonképpen már egy régi (9 éves) sikertörténet, azóta rengeteg új ötletet valósított meg, és még egy jó párat forgat a fejében. De kezdjük a legelején.
[...] Bővebben!
]]>