<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Közvélemény-kutatás: A britek kilépnének az unióból]]> Egy több országon átívelő közvélemény-kutatás alapján a britek 51 százaléka kilépne az unióból. A franciáknak és a görögöknek a 47, míg a hollandok 42 százaléka hagyná el az EU-t. A kutatás eredményének külön aktualitást ad, hogy Nagy-Britanniában népszavazás tartását tervezik az EU-s tagsággal kapcsolatban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Indulhat a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítése]]> Aláírták a Belgrád és Budapest közötti vasútvonal kiépítéséről szóló megállapodást. Orbán Viktor szerint a projekt aláírása az Európai Unió és Kína közötti együttműködés legfontosabb pillanata. A megállapodást Magyarország, Szerbia, Kína és Macedónia kormányfője szignózta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Áron Attila (DiploMaci): Valóban a németek vállalták hazánk regulázást?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Haladékot kaptak a britek az uniótól]]> Jövő szeptemberig haladékot kapnak azok az országok, köztük Nagy-Britannia is, amelyeknek december elsejéig kellett volna pótlólagos befizetést tenniük az Európai Unió költségvetésébe. A briteknek 2,1 milliárd eurót kell befizetniük.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béndek Péter (1000 A Mi Hazánk): Nyílt levél Európának]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[NGM: Csökkent a női munkanélküliség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cameron: Nem fizetjük ki a 2 milliárd eurót]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német államminiszter: Nem érdekünk, hogy Magyarország elszigetelődjön]]> Magyarország az Európai Unió közepén fekszik, és politikailag is a középhez kell tartoznia – jelentette ki a a német európai ügyekért felelős államminiszter. Szerinte senkinek nem áll érdekében, hogy Magyarország politikailag és gazdaságilag elszigetelődjön, ezért szükség van a két ország közti párbeszédre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elmérgesedő viszony a britek és az unió között]]> Egyre indulatosabbá kezd válni az Európai Unió és Nagy-Britannia viszonya, amiért az unió 2,13 milliárd eurós pótlólagos befizetést kér a britektől. Az uniós országok vezetői szerint a briteknek számítaniuk kellett volna erre, míg a britek nevetségesnek, és az uniós statisztikai hivatal baklövésének tartják az ügyet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[H_A (Hacsaknem): Itt az ideje, hogy óvatosan kihátráljunk ebből az országból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gomperz Tamás (hvg.hu): Jenkik, ide!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új bevándorlási politika az Unióban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csáky Pál (Csáky Pál blogja): Európai játszmák]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Uniót bírálta Erdő Péter]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A magyar gazdák még nem kaptak kártérítést az orosz embargó végett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Porosenko: Véget kell vetni annak, hogy emberek halnak meg]]> Az ukrán nép a béke mellett áll, a politikusok háborút akarnak játszani, de én nem hagyom - jelentette ki Petro Porosenko, ukrán elnök, aki szerint a béke elérése az elsőrendű feladat jelenleg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jávor Benedek (Facebook): Látszólagos előrelépés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hörcher Ferenc (Mos Maiorum): Halvány új vezetők a tétova EU csúcsán]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fodor Gábor (Facebook): Gratulálok az Európai Tanács döntéséhez]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Tusk az Európai Tanács elnöke]]> Donald Tusk államférfi Európa számára – jelentette ki Herman Van Rompuy, az Európai Tanács leköszönő elnöke mikor bejelentette, hogy a lengyel kormányfő lesz az utóda. Tusk bízik benne, hogy tapasztalata energiaforrás lehet Európa számára. Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az olasz Federica Mogherinit választották.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[szék (gondola.hu): Norvégmintás idiotizmus]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Navracsics: A Külügyminisztérium még sosem volt ilyen erős]]> Magyarország továbbra is elkötelezett a NATO és az EU iránt, csak él a tagság adta jogaival – jelentette ki Navracsics Tibor. A tárcavezető szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium tevékenységi körének bővülése segíti a nemzeti érdekérvényesítést.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga: Át kell gondolni az uniós szankciókat (videó)]]> Varga Mihály szerint elhibázott az unió szankciós politikája, ami súlyosan érint a magyar agrárexportot, ezért Magyarország is kér kompenzációt Brüsszeltől.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerbia nem szankcionálja Oroszországot]]> A szerb miniszterelnök bejelentette, hogy Szerbia figyelembe veszi Brüsszel ajánlását, de nem fog semmilyen szankciót bevezetni Oroszországgal szemben. Aleksandar Vucic szerint a szerb export nem tudja felváltani az uniós exportot az orosz piacon, azonban Szerbia nem fogja se átcímkézni, se továbbexportálni az uniós termékeket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga: Sértik a magyar érdekeket az Oroszország elleni szankciók]]> Kockáztatja a magyar gazdaság növekedését és sérti annak érdekeit az Oroszországot érintő uniós szankció – mondta el Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint folyamatosan keresik az új piacokat és a közvetítőket, akik segítségével eljuthatnak a magyar termékek az orosz piacra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerbiának jól jöhet az orosz embargó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fekete Balázs (MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont ): Az Európai Unió új arca: Jean-Claude Juncker az Európai Bizottság élén]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[További pénzügyi konszolidációt vár az EU]]> Növekedésbarát konszolidációt vár az Európai Bizottság Magyarországtól annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a túlzottdeficit-eljárás ismételt megindítása. Az uniós szakemberek üdvözölték a magyarországi makrogazdasági helyzet javulását, azonban véleményük szerint erősíteni kell az ország középtávú növekedési kilátásait.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jagland maradt az Európa Tanács főtitkára]]> Újraválasztották Thorbjorn Jaglandot, az Európa Tanács főtitkárát, Norvégia volt miniszterelnökét. Jagland újabb öt évig fogja vezetni a páneurópai szervezetet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áder: Magyarország nem lesz Európa beteg embere]]> Áder János köztársasági elnök szerint Magyarország nem lesz Európa beteg embere, nem fog gondokat okozni az Európai Uniónak. Áder ezt Fülöp belga királlyal való tárgyalása után mondta, akivel az ország gazdasági helyzete mellett beszélgettek a két ország történelméről, valamint Európa jövőjéről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szájer: Tiszteletet a magyar embereknek!]]> A magyar emberek érdekeit fogják képviselni a Fidesz-KDNP képviselői az Európai Parlamentben - jelentette ki Szájer József, aki szerint nem érdemes arra a pártra szavazni, amely rossz hírét kelti Magyarországnak, vagy amelyik felszámolná Európát. Szájer szerint a magyar érdekek védelme mellett a válságkezelésben is van mondanivalója a kormánynak az unióban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Nazar S.J. (Reflexió): Ukrajna nélkül Putyin álma darabokra hullik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leszavazták az abortuszpárti javaslatot az EP-ben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai karták a diszkrimináció ellen (videó)]]> A munkahelyi megkülönböztetés ellen és az egyenlőség elősegítése érdekében alapított platformot az EU.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EUrologus (444): A Facebook mindenkit lehallgat, az EU tehetetlen]]> [...] Bővebben!
Komment (4)]]>
<![CDATA[Idén is lesz EU-sátor a Szigeten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közösen küzd a borhamisítás ellen az EU és Kína]]> [...] Bővebben!
Komment (1)]]>
<![CDATA[Hamis adatok által szerzett uniós pénzt a balatoni vállalkozó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sitkei Levente (MNO): Szemüveg]]> [...] Bővebben!
Komment (32)]]>
<![CDATA[Ordosz Műhely (Alfahír): A világhírű és világot alakító magyar párt]]> [...] Bővebben!
Komment (13)]]>