<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Májusban tárgyalja az EP Kovács Béla mentelmi jogát]]> Május 6-án tárgyalja az Európai Parlament jogi ügyekkel foglalkozó szakbizottsága Kovács Béla mentelmi jogát, miután a Jobbik politikusa a tárgyalás halasztását kérte – írja az Index. Az ügyészség még tavaly májusban kezdeményezte Brüsszelnél az EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, az EU intézményei ellen való kémkedés gyanúja miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkezdik a magyarok evakuálást Jemenből]]> Kilenc magyar állampolgár tartózkodik még Jemenben a Magyarország rijádi nagykövetség adatai szerint, akik közül kettőt csütörtökön evakuálnak – jelentette be Szijjártó Péter szerdán budapesti sajtótájékoztatóján. Három további magyar állampolgár arról tájékoztatta a nagykövetséget, hogy egyelőre nem kívánják elhagyni az országot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér: A felvidéki magyarság erkölcsi elégtételt vár Szlovákiától]]> Az Országgyűlés elnöke a felvidéki kitelepítettek emléknapján kifejtette, a kölcsönös megbékéléshez és bizalomhoz arra van szükség, hogy Szlovákia eltávolítsa jogrendjéből a kollektív bűnösség elvét, és elégtételt adjon a Beneš-dekrétumok nyomán elüldözött felvidéki magyaroknak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A DK látszatfoglalkoztatással vádolja a Jobbikot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soros György (Világgazdaság): Ukrajna és Európa utolsó esélye]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bírság kiszabását kéri Magyarországra az Európai Bizottság]]> Az Európai Bizottság több mint négy és félmillió forintos napi bírság kiszabását kéri Magyarországra az Európai Bíróságtól, arra hivatkozva, hogy Magyarország elmulasztotta belső jogába átültetni az energiahatékonyságról szóló, kötelező uniós irányelvet. Nem hazánk az egyetlen ország, amely így járhat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bajnai: Technokraták és populisták küzdenek Európában]]> Az Európai Unióban a takarékosság és a szerkezeti reformok mellett beruházásokra van szükség – írta Bajnai Gordon volt miniszterelnök a Handelsblatt című német üzleti lapban hétfőn megjelent vendégkommentárjában. Az exkormányfő szerint technokraták és populisták állnak egymással szemben Európában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Magyarországnak az energia ára a legfontosabb]]> Magyarország továbbra is maga dönthet arról, hogy milyen forrásokból szeretné fedezni az energiaszükségletét, a döntésben pedig az energia ára lesz a legfontosabb – jelentette ki Brüsszelben Orbán Viktor. Orbán szerint Magyarországnak foglalkoznia kell az ukrán helyzet stabilizálásával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szigetvári Viktor (Szigetvári Viktor blogja): Dícsérem a Bokros–Surányi-csomagot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schiffer: A TTIP megkötése hazaárulás]]> Schiffer András szerint Orbán Viktor neoliberális, a TTIP pusztulást hoz, megkötése pedig hazaárulás. Szapáry György volt washingtoni nagykövet és Szelényi Zsuzsanna, az Együtt képviselője viszont eltökélt támogatói az egyezménynek. Érvek és ellenérvek a szabadkereskedelmi megállapodásról a Political Capital konferenciáján. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megerősítenék az EBESZ szerepét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csehország megsérti a fegyverembargót egy lengyel lap szerint]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beleköt Brüsszel a magyar energiaszabályozásba]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem engedi ki az eurózónából Görögországot az EU]]> Az eurócsoport elnöke, Jeroen Dijsselbloem kijelentette: a „Grexit”, Görögország kilépése nem volt napirenden, arról nem folyt eszmecsere, nem is hajlandó felkészülni erre az eshetőségre. „Téved, ha azt gondolja, hogy egyetlen választás eredménye átírhatja azt, ahogyan az eurózónában vagy az Európai Unióban dolgozunk” – mondta Dijsselbloem, aki szerint nem helyes, ha egy ország a saját problémáiért más, jól teljesítő országokat hibáztat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csiba Katalin (Csiba Katalin blogja): Küzdelem a modernkori rabszolgatartás ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[VS.hu: A magyar kormány nem örül Putyin látogatásának]]> A VS.hu a miniszterelnök egyik bizalmasára hivatkozva azt írja, Orbán Viktor nem tartja szerencsésnek az orosz államfő keddi látogatását, de „nem volt más választása”. A lap azt is tudni véli, hogy milyen megállapodásokat készül aláírni a két vezető, és hogy az orosz delegáció állami kitüntetést kért egyik tagjának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mikola: Figyelembe kell venni a civil szervezetek véleményét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Grúzia fontos a magyar energiabiztonság szempontjából]]> Grúz kollégájával, Irakli Garibasvilivel folytatott megbeszéléseket Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, majd elmondta: Grúzia jelentősége egyre nagyobb Európa energiabiztonsága szempontjából. Biztosította Grúziát hazánk támogatásáról a NATO-val való együttműködés és a területi integritása kapcsán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már Albániába és Montenegróba is érkeznek koszovói migránsok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Fejlesztés Európai Éve: fontos segíteni]]> Idén van a Fejlesztés Európai Éve, aminek alkalmából civilek indítanak egész éves programsorozatot. Ennek célja ráirányítani a figyelmet a nemzetközi fejlesztésre, a szegénység felszámolására. Tudósításunk a nyitórendezvényről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német alkancellár: korai lenne újabb orosz szankciókról beszélni]]> A német kormány nincs meggyőződve arról, hogy gyorsan új szankciókat kellene kitalálni – jelentette ki a ZDF-nek adott interjújában Sigmar Gabriel. A német alkancellár szerint az EU-nak nem kellene olyan lépést tennie, ami rontja a Moszkvával fennálló viszonyt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik Gábor: Keresztény Európa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bogár László (Magyar Hírlap): Kereskedelmi fegyverkezés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Van igény új bevándorlási politikára]]> Magyarországon keresztül vezet a megélhetési bevándorlók útvonala, és ha az ország nem tudja kezelni a helyzetet, akkor a bevándorlók a nyugati országokba is megérkeznek majd, ezért van szükség a mainál értelmesebb európai bevándorlási szabályokra, amire a fogadókészség jelentős – jelentette ki Orbán Viktor.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kormány: Minden pénzt haza kell hozni]]> A kormány tervei szerint szerint az ország nem veszíthet forrást a 2007-2013-ra megítélt uniós pénzekből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Századvég: Túl enyhének tartják a bevándorlási szabályokat a magyarok]]> Politikai irányultságtól függetlenül enyhének tartják bevándorlás szabályait a magyarok többsége a Századvég felmérése alapján. A baloldaliak 56, a jobboldaliak 85 százaléka szigorítana a szabályozáson. A felmérés szerint a többség úgy gondolja, az Európai Unió nem tudja megvédeni polgárait egy párizsihoz hasonló terrortámadástól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A kivándorlás a probléma (videó)]]> A magyar háztartások tizedében van legalább egy olyan ember, aki a munkája miatt tartósan külföldön él. Ha folytatódik ez a kivándorlási tendencia, 2060-ra a nyolc millió főt sem fogja elérni az ország várható népessége.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szájer Józsefnek nem tetszik az uniós zászlók kitiltása]]> Szájer József fideszes európai parlamenti képviselőnek nem tetszik, hogy Kövér László kitiltotta az uniós zászlókat a parlamentből. Az EP-képviselő visszautasította Kövér László azon kijelentéseit, miszerint az Európai Unió a Szovjetunióra emlékezteti.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kormány: Ezért kell megadóztatni a napelemeket (videó)]]> Az elhasználódott napelemeket veszélyes hulladékként kell újrahasznosítani. Ennek finanszírozására fogadta el két hónapja a magyar Országgyűlés a napelemekre vonatkozó környezetvédelmi termékdíjat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem az unió miatt van termékdíj a napelemeken (videó)]]> Az RTL Klub híradójának a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elismerte: az EU nem kötelezte Magyarországot arra, hogy termékdíjat vessen ki a napelemekre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elutasítja az LMP a TTIP-megállapodást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Uniót bírálta Erdő Péter]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Nazar S.J. (Reflexió): Ukrajna nélkül Putyin álma darabokra hullik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leszavazták az abortuszpárti javaslatot az EP-ben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai karták a diszkrimináció ellen (videó)]]> A munkahelyi megkülönböztetés ellen és az egyenlőség elősegítése érdekében alapított platformot az EU.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EUrologus (444): A Facebook mindenkit lehallgat, az EU tehetetlen]]> [...] Bővebben!
Komment (4)]]>
<![CDATA[Idén is lesz EU-sátor a Szigeten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közösen küzd a borhamisítás ellen az EU és Kína]]> [...] Bővebben!
Komment (1)]]>
<![CDATA[Hamis adatok által szerzett uniós pénzt a balatoni vállalkozó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sitkei Levente (MNO): Szemüveg]]> [...] Bővebben!
Komment (32)]]>