<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Megerősítenék az EBESZ szerepét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csehország megsérti a fegyverembargót egy lengyel lap szerint]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beleköt Brüsszel a magyar energiaszabályozásba]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem engedi ki az eurózónából Görögországot az EU]]> Az eurócsoport elnöke, Jeroen Dijsselbloem kijelentette: a „Grexit”, Görögország kilépése nem volt napirenden, arról nem folyt eszmecsere, nem is hajlandó felkészülni erre az eshetőségre. „Téved, ha azt gondolja, hogy egyetlen választás eredménye átírhatja azt, ahogyan az eurózónában vagy az Európai Unióban dolgozunk” – mondta Dijsselbloem, aki szerint nem helyes, ha egy ország a saját problémáiért más, jól teljesítő országokat hibáztat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csiba Katalin (Csiba Katalin blogja): Küzdelem a modernkori rabszolgatartás ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[VS.hu: A magyar kormány nem örül Putyin látogatásának]]> A VS.hu a miniszterelnök egyik bizalmasára hivatkozva azt írja, Orbán Viktor nem tartja szerencsésnek az orosz államfő keddi látogatását, de „nem volt más választása”. A lap azt is tudni véli, hogy milyen megállapodásokat készül aláírni a két vezető, és hogy az orosz delegáció állami kitüntetést kért egyik tagjának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mikola: Figyelembe kell venni a civil szervezetek véleményét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Grúzia fontos a magyar energiabiztonság szempontjából]]> Grúz kollégájával, Irakli Garibasvilivel folytatott megbeszéléseket Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, majd elmondta: Grúzia jelentősége egyre nagyobb Európa energiabiztonsága szempontjából. Biztosította Grúziát hazánk támogatásáról a NATO-val való együttműködés és a területi integritása kapcsán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már Albániába és Montenegróba is érkeznek koszovói migránsok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Fejlesztés Európai Éve: fontos segíteni]]> Idén van a Fejlesztés Európai Éve, aminek alkalmából civilek indítanak egész éves programsorozatot. Ennek célja ráirányítani a figyelmet a nemzetközi fejlesztésre, a szegénység felszámolására. Tudósításunk a nyitórendezvényről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német alkancellár: korai lenne újabb orosz szankciókról beszélni]]> A német kormány nincs meggyőződve arról, hogy gyorsan új szankciókat kellene kitalálni – jelentette ki a ZDF-nek adott interjújában Sigmar Gabriel. A német alkancellár szerint az EU-nak nem kellene olyan lépést tennie, ami rontja a Moszkvával fennálló viszonyt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik Gábor: Keresztény Európa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bogár László (Magyar Hírlap): Kereskedelmi fegyverkezés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Van igény új bevándorlási politikára]]> Magyarországon keresztül vezet a megélhetési bevándorlók útvonala, és ha az ország nem tudja kezelni a helyzetet, akkor a bevándorlók a nyugati országokba is megérkeznek majd, ezért van szükség a mainál értelmesebb európai bevándorlási szabályokra, amire a fogadókészség jelentős – jelentette ki Orbán Viktor.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kormány: Minden pénzt haza kell hozni]]> A kormány tervei szerint szerint az ország nem veszíthet forrást a 2007-2013-ra megítélt uniós pénzekből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Századvég: Túl enyhének tartják a bevándorlási szabályokat a magyarok]]> Politikai irányultságtól függetlenül enyhének tartják bevándorlás szabályait a magyarok többsége a Századvég felmérése alapján. A baloldaliak 56, a jobboldaliak 85 százaléka szigorítana a szabályozáson. A felmérés szerint a többség úgy gondolja, az Európai Unió nem tudja megvédeni polgárait egy párizsihoz hasonló terrortámadástól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A kivándorlás a probléma (videó)]]> A magyar háztartások tizedében van legalább egy olyan ember, aki a munkája miatt tartósan külföldön él. Ha folytatódik ez a kivándorlási tendencia, 2060-ra a nyolc millió főt sem fogja elérni az ország várható népessége.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szájer Józsefnek nem tetszik az uniós zászlók kitiltása]]> Szájer József fideszes európai parlamenti képviselőnek nem tetszik, hogy Kövér László kitiltotta az uniós zászlókat a parlamentből. Az EP-képviselő visszautasította Kövér László azon kijelentéseit, miszerint az Európai Unió a Szovjetunióra emlékezteti.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kormány: Ezért kell megadóztatni a napelemeket (videó)]]> Az elhasználódott napelemeket veszélyes hulladékként kell újrahasznosítani. Ennek finanszírozására fogadta el két hónapja a magyar Országgyűlés a napelemekre vonatkozó környezetvédelmi termékdíjat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem az unió miatt van termékdíj a napelemeken (videó)]]> Az RTL Klub híradójának a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára elismerte: az EU nem kötelezte Magyarországot arra, hogy termékdíjat vessen ki a napelemekre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elutasítja az LMP a TTIP-megállapodást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[MSZP: A Fidesz fejezze be a nagyüzemi pénzbehajtást!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kürti Gábor (Facebook): MostMi: Nincs utánpótlás, nulláról indulunk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közvélemény-kutatás: A britek kilépnének az unióból]]> Egy több országon átívelő közvélemény-kutatás alapján a britek 51 százaléka kilépne az unióból. A franciáknak és a görögöknek a 47, míg a hollandok 42 százaléka hagyná el az EU-t. A kutatás eredményének külön aktualitást ad, hogy Nagy-Britanniában népszavazás tartását tervezik az EU-s tagsággal kapcsolatban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Indulhat a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítése]]> Aláírták a Belgrád és Budapest közötti vasútvonal kiépítéséről szóló megállapodást. Orbán Viktor szerint a projekt aláírása az Európai Unió és Kína közötti együttműködés legfontosabb pillanata. A megállapodást Magyarország, Szerbia, Kína és Macedónia kormányfője szignózta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Áron Attila (DiploMaci): Valóban a németek vállalták hazánk regulázást?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Haladékot kaptak a britek az uniótól]]> Jövő szeptemberig haladékot kapnak azok az országok, köztük Nagy-Britannia is, amelyeknek december elsejéig kellett volna pótlólagos befizetést tenniük az Európai Unió költségvetésébe. A briteknek 2,1 milliárd eurót kell befizetniük.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béndek Péter (1000 A Mi Hazánk): Nyílt levél Európának]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[NGM: Csökkent a női munkanélküliség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cameron: Nem fizetjük ki a 2 milliárd eurót]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német államminiszter: Nem érdekünk, hogy Magyarország elszigetelődjön]]> Magyarország az Európai Unió közepén fekszik, és politikailag is a középhez kell tartoznia – jelentette ki a a német európai ügyekért felelős államminiszter. Szerinte senkinek nem áll érdekében, hogy Magyarország politikailag és gazdaságilag elszigetelődjön, ezért szükség van a két ország közti párbeszédre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Uniót bírálta Erdő Péter]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Nazar S.J. (Reflexió): Ukrajna nélkül Putyin álma darabokra hullik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leszavazták az abortuszpárti javaslatot az EP-ben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai karták a diszkrimináció ellen (videó)]]> A munkahelyi megkülönböztetés ellen és az egyenlőség elősegítése érdekében alapított platformot az EU.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EUrologus (444): A Facebook mindenkit lehallgat, az EU tehetetlen]]> [...] Bővebben!
Komment (4)]]>
<![CDATA[Idén is lesz EU-sátor a Szigeten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közösen küzd a borhamisítás ellen az EU és Kína]]> [...] Bővebben!
Komment (1)]]>
<![CDATA[Hamis adatok által szerzett uniós pénzt a balatoni vállalkozó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sitkei Levente (MNO): Szemüveg]]> [...] Bővebben!
Komment (32)]]>