<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[HanSoloo (Spíler): Keresztényeket Európába? Na, még mit nem!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem lesz újra tejkvóta az EU-ban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyezséget kötött Koszovó és Szerbia (videó)]]> Koszovó és Szerbia megállapodást kötött arról, hogy saját elnöke és képviselő testülete lesz Koszovóban a szerb közösségnek. Pristinai vélemények szerint Szerbia bizonyos mértékig elismerte az egyezménnyel Koszovó függetlenségét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Anna (Magyar Nemzet): A görög példa: nincs kiút]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dévényi István (Válasz.hu): Bevándorlás: na, most van baj]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár János (Hódmezővásárhely.hu): Szent István szövetségépítő is volt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Handelsblatt: A kerítések Európájává alakulunk át]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Júliusban több mint százezer migráns érkezett az EU-ba]]> Az unió határvédelmi támogató ügynöksége, a Frontex szerint júliusban 107 500 migráns érkezett az Európai Unióba, ami a legtöbb, amit eddig mértek. A Frontex felszólította a tagállamokat, hogy küldjenek támogatást és felszerelést Magyarországra és Görögországba a határvédelmi tevékenységekhez.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cameron ismét a munkaerőáramlás szigorításáról tárgyalna]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamáska Péter (Magyar Hírlap): Gender és Mohamed]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóth Gy. László (Napi Gazdaság Online): Népvándoroltatás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tiltakoznak Oroszországban az élelmiszer-megsemmisítések ellen (videó)]]> Eddig 300 ezren támogatják azt a kezdeményezést, amely a tiltott uniós importélelmiszerek megsemmisítésének leállítását követeli az orosz hatóságoktól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Marian Kotleba (Felvidék.ma): Nyílt levél Orbán Viktorhoz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mikecz Dániel (Magyar Narancs): Európa erőd]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Olasz államfő: A migráció kezeléséért kevesebbet tesz az EU, mint kötelessége lenne]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varju László (DKP.hu): Mennyi pénztől esik el hazánk Orbán Viktor veje miatt?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cameron már 2016-ban megtartaná a népszavazást az unióban maradásról]]> A The Independent on Sunday című brit napilap értesülései szerint David Cameron 2016 júniusában kívánja megtartani a brit uniós tagságról döntő népszavazást. A brit miniszterelnök várhatóan azért kívánja minél hamarabb megtartani a szavazást, hogy jobb tagsági feltételeket tudjon kiharcolni Brüsszelben az országának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mészáros Tamás (DiploMaci): Harcot hirdet az EU az orosz propaganda ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nézőpont: Görögországnak a magyar modellre van szüksége]]> Sok információ félrement a magyar sajtóban a görög válsággal kapcsolatban; félreértik például a mentőcsomagról tartott népszavazás és az oroszok szerepét is – mondja Mráz Ágoston, a Nézőpont Intézet vezetője, aki szerint Cipraszban eleinte saját ifjúkorának ambícióit látta az európai baloldal, ám mára ugyanúgy megharagudtak rá, mint Orbán Viktorra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerda este szavaz a görög parlament a mentőcsomagról]]> Alekszisz Ciprasz egy interjúban kijelentette, nem hisz a csomagban, de kötelessége azt végrehajtani és a döntéseiért vállalja a felelősséget. A reformokat várhatóan elfogadják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[PM: Polt Péter szabotálja a nyomozást Kovács Béla ügyében]]> Amit Polt Péter legfőbb ügyész az Európai Parlament jogi bizottságának zárt ülésén elmondott a jobbikos Kovács Béla mentelmi ügyében, az a nyomozás szabotálása – írja a Párbeszéd Magyarországért közleménye. „Az Orbánt hűen szolgáló főügyész azért bénázott az Európai Parlamentben, mert Putyin gazdának nem érdeke, hogy KGBéla megbukjon” – tették hozzá.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Facsinay Kinga (Magyar Nemzet): Nyugaton a helyzet változatlan]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi Tibor (Facebook): A hazudozásból még nem tudott kigyógyulni a Magyar Nemzet ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Türelmetlenek, fásultak, és reformokat várnak az európai vezetők a görögöktől]]> Meggyőző, pontos és konkrét javaslatokat, valamint reformokat várnak az Európai Unió tagállamainak kormányfői a görög kormánytól az adósságválság rendezésére. Az európai vezetők egyre türelmetlenebbek és fásultabbak, van aki szerint a semmit vitatják meg, és addig nem lesz megoldás, amíg Athén nem akar partner lenni a tárgyalásokon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ratius (Boldogok a sajtkészítők): Oxi, munkában a történelem]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meghatározták a nem EU-s munkavállalók maximális számát hazánkban]]> A nemzetgazdasági miniszter rendeletben meghatározta, hogy mekkora az egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országbeli állampolgárok száma Magyarországon. A jövőben annyi nem uniós állampolgár lesz foglalkoztatható egy hónapban az országban, ahány megüresedett munkahely volt az országban egy évvel korábban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bizakodóak a befektetők, borúlátóak a hitelminősítők a görög válsággal kapcsolatban]]> A Barclays felmérése szerint az intézményi befektetők derűlátóak a vasárnapi görög népszavazás eredményével, illetve annak lehetséges következményeivel kapcsolatban. Ezzel szemben a hitelminősítők 25 százalékos GDP visszaesést illetve négyszer jelentősebb sokkhatást várnak, mint a Lehman Brothers összeomlása után, ha a görögök kilépnek a valutaunióból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sneider Tamás: A fideszes újbeszél nem megoldás a magyar családok katasztrofális helyzetére]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkezdődött a földközi-tengeri uniós katonai művelet]]> Egyelőre csak felderítési céllal ugyan, de megkezdődött az Európai Unió haditengerészeti művelete a Földközi-tengeren, amely az embercsempészek útvonalainak megismerését célozza, hadihajók és drónok bevetésével. ENSZ BT felhatalmazás híján nem kerülhet sor katonai akcióra, ilyen felhatalmazás pedig nem születhet hivatalos líbiai segítségkérés nélkül. Líbiának viszont nincs egységes kormánya.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács Áron (vs.hu): Milyen görögök? Ez a válság már régen az EU-ról szól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Matei Vişniec (Litera): Az Európa-házon a korrekt politikai gondolkodás diktatúrája lesz úrrá]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik Gábor: Keresztény Európa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Uniót bírálta Erdő Péter]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Nazar S.J. (Reflexió): Ukrajna nélkül Putyin álma darabokra hullik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leszavazták az abortuszpárti javaslatot az EP-ben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai karták a diszkrimináció ellen (videó)]]> A munkahelyi megkülönböztetés ellen és az egyenlőség elősegítése érdekében alapított platformot az EU.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EUrologus (444): A Facebook mindenkit lehallgat, az EU tehetetlen]]> [...] Bővebben!
Komment (4)]]>
<![CDATA[Idén is lesz EU-sátor a Szigeten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közösen küzd a borhamisítás ellen az EU és Kína]]> [...] Bővebben!
Komment (1)]]>
<![CDATA[Hamis adatok által szerzett uniós pénzt a balatoni vállalkozó]]> [...] Bővebben!
]]>