<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Figyelmeztette Macron a különutas európai vezetőket]]> Komoly politikai következményekkel kell szembenézniük azoknak közép-európai országoknak, akik nem tisztelik az uniós szabályokat – figyelmeztetett Emmanuel Macron szerdai intejújában. A francia elnök ugyanakkor leszögezte: nem hisz a Kelet- és Nyugat-Európa közti konfliktusban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Maros Sefcovic (Magyar Nemzet): Az EU feladata az uniós jogszablyok betartása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aristo (PestiSrácok): A hülyeség házhoz jön V. - A mi kis falunk ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alapjogokért Központ: Csak a V4-ek tudnak alternatívát nyújtani]]> Nincs még egy blokk Európában, melynek határozott elképzelése lenne Európa jövőjéről – nyilatkozta Kovács István, az Alapjogokért Központ szakértője. Szerinte csak a V4-ek képesek ellensúlyként működni a fősodorbeli, brüsszeli elképzelésekkel szemben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Száraz Dénes (Körkép.sk): Most-Híd a Fico kormány brüsszeli kirakata]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hollandia nem kötelezhető még több menedékkérő befogadására]]> A hágai fellebbviteli bíróság elutasította egy segélyszervezet indítványát arra, hogy a kormány biztosítsa még több menedékkérő hollandiai befogadását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): Járadékot a vendégmunkások után!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boris Johnson: London „boldog” kimenetelű tárgyalásokra számít]]> Hétfőn megkezdődnek a tárgyalások az Európai Unió és Nagy-Britannia között a szigetország távozásáról a szervezetből. A brit külügyminiszter, Boris Johnson a Brexit után is fenntartaná a jó viszonyt az Unióval.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hegyi Gyula (Magyar Nemzet): A szabad világ vezetője]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stier Gábor (Magyar Nemzet): A kapitány öröksége]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor: Magyar Magyarországot akarunk és európai Európát]]> A miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt a kvótaügyben Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárásról. Arra a kérdésre, hogy hogy van-e forgatókönyv, ha a kötelezettségszegési eljárás végén a bíróság elmarasztalja hazánkat, Orbán Viktor azt válaszolta: senki sem kötelezhet bennünket arra, hogy feladjuk az álláspontunkat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Mátété): Juncker: Terroristát a magyarnak!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mihályi Attila (Magyar Idők): Ütőképes haderő most is kellene]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kardos Gábor (Magyar Nemzet): Hogyan állítsuk meg az oligarchákat?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Harminc napra elzártak egy orosz ellenzéki politikust ]]> Harminc napos elzárásra ítélték a hétfői országos tüntetéssorozat szervezőjét, Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust. Navalnijt a tüntetések szervezésére vonatkozó szabályok megsértése miatt ítélték el, aki máris fellebbezett a döntés ellen. Az Európai Unió és a Fehér Ház is megszólalt az ügyben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: Nagyon remélem, hogy a britek képesek lesznek elkezdeni a tárgyalásokat (videó)]]> A brexit-tárgyalások megkezdése Nagy-Britannián múlik, az Európai Unió felkészült a megbeszélésekre – jelentette ki a minap Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jean-Claude Juncker (Magyar Nemzet): Megvédeni Európát és az európaiakat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel: Újra kell indítani a tárgyalásokat az EU és az USA szabadkereskedelmi megállapodásáról]]> A klímavédelem ügyében támadt nézeteltérések ellenére újra meg kell indítani a tárgyalásokat az EU és az USA tervezett szabadkereskedelmi megállapodásáról – jelentette ki Angela Merkel egy keddi beszédében. A német kancellár szerint a piacok nyitottsága jóléthez, gazdasági növekedéshez és a foglalkoztatottság bővítéséhez vezet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lovas István (Magyar Hírlap): A multik ízei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A fű a legnépszerűbb drog Magyarországon]]> Az uniós drogügynökség jelentése szerint Magyarországon a kannabisz a legnépszerűbb kábítószer.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bihari Tamás (Népszava): Veszélyes lépés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sitkei Levente (Magyar Idők): Listák nélkül]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Theresa May: Nem fogunk bármi áron megállapodni az EU-val]]> A Brexit feltételeiről kezdődő tárgyalások célja nem lehet az, hogy London bármilyen áron megállapodásra jusson az EU-val – jelentette ki Theresa May egy hétfő esti választási műsorban. A brit miniszterelnök szerint egy esetleges rossz megállapodásnál az is jobb, ha a tárgyalásokon nem születik egyezség.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bogár László (Magyar Hírlap): Kötelezettségszegés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tusk: Az EU nem ért egyet Trumppal Oroszországot illetően]]> Az Európai Unió és az amerikai elnök nincs azonos véleményen Oroszországgal kapcsolatban, de az ukrajnai konfliktus ügyében hasonló a két fél álláspontja – jelentette ki csütörtökön Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Párkányi Eszter (Magyar Idők): Csak a szokásos brüsszeli menetrend...]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem kérnek a németek Törökország EU-tagságából]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Financial Times: Orbánnak nem célja kilépni az EU-ból ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stier Gábor (Magyar Nemzet): A francia Obama]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[May: Viszonossági alapon kell megállapodni az EU-állampolgárok jogosultságairól]]> A brit kormány a Brexit után is biztosítani kívánja más EU-s tagországok Nagy-Britanniában élő állampolgárainak jogosultságait, de szükségesnek tartja a viszonosság elvének alkalmazását – jelentette ki Theresa May brit miniszterelnök a BBC vasárnapi műsorában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Molnár Csaba (MNO): Izlandon ki sem tehetik a lábukat a fiatalok éjszaka]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német belügyminiszter: Terroristák is megbújnak a menekültek között]]> Tény, hogy a migrációs áradatot kihasználva terroristák is megbújtak a menekültek között – jelentette ki Thomas de Maiziere az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi bizottságának hétfői ülésén. A német belügyminiszter szerint az EU külső határainak fokozott védelmére van szükség.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor adja át a magyar állampolgársági igazolást a híres egyiptomi jezsuitának]]> Kérvényezte a magyar állampolgárságot, és a hét folyamán az ezt igazoló okiratot átveheti Orbán Viktor miniszterelnöktől – jelentette be a híres alexandriai jezsuita, Henri Boulad március 11-én, a budapesti Párbeszéd Házában tartott előadása kezdetén. Boulad atya elmondta: a globalizáció nem idegen a kereszténységtől, de elromlott, a migráció Európa destabilizációját segíti elő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Krúdy Tamás (Képmás): Tévhitek a házasságról 2. – A legbiztonságosabb hely]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Osztrák kancellár: Ne kapjanak milliárdokat a migránsok befogadásától elzárkózó tagországok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalai Piroska (Magyar Idők): Svédországi szinten a bérkülönbség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Logopédiai várólisták]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megújul a Szent Ferenc Kórház]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem az egységesítés, hanem a különbözőség elfogadása a célunk – Frivaldszky Edit a Mandiner.családnak]]> A Lipóti pékség körüli botrány kapcsán megkerestük a kérdésben leginkább kompetens személyt, a vitatott AnyaApaGyerekek kezdeményezés magyar szervezőjét, Frivaldszky Editet. A kezdeményezés szövege – különösen ez a rész: „az EU házasság-fogalma a minden tagállamban elfogadott definíció legyen: az egy nő és férfi közötti házasság és az ezen és/vagy leszármazáson alapuló család” – sokak számára felháborító, de legalábbis félreérthető. Sorra vettük az ezzel kapcsolatos fenntartásokat, tisztázandó kérdéseket. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nem kell tökéletesnek lenni, hiszen senki nem születik anyának, se apának”]]> Regős Judittal, a Szülők Háza Konzultációs Központ létrehozójával, a Nem születtél anyának című könyv szerzőjével beszélgetünk. Judit, aki 20 éve segíti a családokat tanácsadóként és civilben négy gyermek édesanyja, állandóan valami újon töri a fejét. A Szülők Háza tulajdonképpen már egy régi (9 éves) sikertörténet, azóta rengeteg új ötletet valósított meg, és még egy jó párat forgat a fejében. De kezdjük a legelején.
[...] Bővebben!
]]>