<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Internetbiztonsági oktatást indít a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Abigél program: segítség a bántalmazott nőknek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem szeretjük a női főnököket?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beneda Attila (Család.hu): „A családügy befektetés”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó Péter fogja véglegesíteni a CETA-t]]> Az Európai Unió (EU) és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) szövegének végleges megállapítása Szijjártó Péter külügyminiszterre marad. A magyar kormány ugyanis kifejezte: egyetért a dokumentummal, továbbá a tárcavezetőre bízza a CETA szövegének véglegesítéséhez szükséges okirat kiadását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EU-külügyminiszterek: Moszkva kórházakat bombáz]]> A civil lakosságot és a kórházakat is célozzák az orosz hadsereg és a szír kormányerők aleppói bombázásai – állítják az Európai Unió külügyminiszterei tanácskozásuk után kiadott zárónyilatkozatukban. Ezzel a miniszterek szerint Oroszország kimeríti a háborús bűnök fogalmát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Navracsics Tibor (Népszabadság): Brüsszel nem fél Orbántól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Portfolio: Minden EU-s támogatást megtagadhat tőlünk Brüsszel]]> Brüsszel az összes uniós támogatás kifizetését automatikusan felfüggesztheti Magyarország felé – írja a Portfolio brüsszeli forrásokra hivatkozva. Az Európai Bizottság jelentést készít hazánk uniós támogatási rendszerének mechanizmusairól, így a dokumentum megállapításain fog múlni a döntés.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schulz: Orbán vegye komolyan az alacsony részvételt! (videó)]]> Így nyilatkoztak az Európai Parlamentben a kvótanépszavazásról: Martin Schulz tárgyalni akar, Nigel Farage a Brexit hatását érzi, a zöldek szerint pedig a magyarok többet érnek az Orbán által mutatott képnél.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eldőlt: nem vitáznak az EP-ben a kvótareferendumról]]> Az Európai Parlament két baloldali frakciója is támogatta azt az indítványt, hogy a testület vegye a plenáris ülés napirendjére a magyarországi kvótanépszavazást. Azzal érvelt a benyújtó Egyesült Európai Baloldal, hogy a népszavazás kormányzati kampánya hazug volt és nem méltó az Európai Unióhoz. Az indítványt végül 181-101 arányban elutasította a Parlament.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: A fegyver elég erős lesz Brüsszelben is ]]> 13 évvel azután, hogy egy népszavazáson nagy többséggel az EU-hoz való csatlakozásról döntöttünk, ma a magyarok ismét egy európai ügyben hallatták a hangjukat. Nagyszerű eredményt értünk el, mert felülmúltuk az akkori eredményt, és nem ismerjük még a határon túli magyarok szavazatát – mondta Orbán Viktor a népszavazást értékelve. A fegyver elég erős lesz Brüsszelben is – tette hozzá a kormányfő a Fidesz-KDNP eredményvárójában, a Bálna Budapest épületében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ikotity István (Ikotity István blogja): Miként szavazott volna Jézus, ha lenne magyar állampolgársága?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Political Capital: Nemzetközi szempontból kudarc a népszavazás (videó)]]> Orbán Viktor sikerként, több politikai elemző pedig kudarcként értékelte az érvénytelen népszavazást. A Political Capital elemzője szerint ezt az eredményt nemzetközi szinten senki nem fogja komolyan venni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balázs Piri Krisztina (NLCAFÉ): A hallgatás vagy az ellenállás hiánya nem jelent beleegyezést! ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiss Brigi (Mandiner): A kampányvíziókról és a magyar valóságról − ezért szavazok érvénytelenül]]> Szinte világvége hangulat lett úrrá az emberek egy jelentős részén, akik tényleg elhiszik, hogy ezen a népszavazáson múlik az ország, sőt: egyenesen Európa fennmaradása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mike Károly (Mandiner): Piac és birodalom: a népszavazás valódi tétjéről]]> Önámítás, hogy tartósan létezhet egységes európai piac európai birodalom nélkül. Bármilyen kellemetlenül hangzik, ha az előbbit akarjuk, az utóbbit is el kell fogadnunk. Ha az utóbbit elvetjük, az elsőt sem tarthatjuk meg. A népszavazás valódi tétje ez.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kapunyitási pánik: újságírók vitáztak a migrációról]]> Újságírói kerekasztal beszélgetésen vitatkozott Bencsik Gábor (Demokrata), Földes András (Index), Pető Péter (Népszabadság) és Stumpf András (Mandiner) a bevándorlásról és a kvótanépszavazásról csütörtökön, a Rajk szakkollégium szervezésében. Mindannyian kiemelték: nem ismerik a megoldást, viszont elárulták hogyan fognak szavazni. Az újságírók meglepően hasonlóan értelmezték a migrációs válságot. Tudósításunk a Corvinus Egyetemről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Inkább túlzás? – Az utca embere a kvótanépszavazásról]]> Büszkén és dacosan megyünk nemmel szavazni a migránskvótára? Vagy egyetértünk a kormánnyal, de nem kérünk a harsogó kampányból? Vagy egyet sem értünk a népszavazással? Esetleg nem is érdekel minket az egész felhajtás? Az utca emberét kérdeztük meg arról, mi a véleményük a népszavazásról és részt vesznek-e rajta. Otthon maradó, érvénytelenül szavazó, nemmel voksoló és igen-párti állampolgárt egyaránt találtunk a budapesti belvárosban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke is nemmel voksol a népszavazáson]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kötter Tamás (24.hu): Európa azé lesz, aki teleszüli]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stier Gábor (Magyar Nemzet): Vajúdnak a hegyek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zenészek és taxisok összefogása az eltűnt gyermekekért]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem akar önálló Tibetet a dalai láma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Roland (Magyar Nemzet): Közérdek és magánalku]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: Európa nem lesz egységes állam]]> Nem lehet kikényszeríteni a szolidaritást a menekültválságban Jean-Claude Juncker szerint, aki azt is leszögezte: „nem vagyunk nihilisták”. Az unió állapotáról tartott évadnyitó beszédében Juncker kiemelte: Brüsszelnek nem áll szándékában, hogy a nemzetállamokat maga alá gyűrje. Juncker a róla elnevezett befektetési program meghosszabbításának bejelentése mellett a közös európai haderő fontosságáról is beszélt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Századvég: A lakosság négyötöde nem támogatja a népszavazás bojkottját ]]> Emelkedett a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazáson való részvételi hajlandóság – állítja a Századvég. Az alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a választópolgárok 55 százaléka biztosan részt venne a referendumon. A kutatásból kiderült továbbá, hogy a lakosság több mint négyötöde nem támogatja a népszavazás bojkottját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Döntéseket kellene visszavonni Brüsszelben a népszavazás után]]> Már két döntés született Brüsszelben, amelyeket meg kellene változtatni a népszavazás után – nyilatkozta Orbán Viktor a kötcsei Polgári Pikniken. Az egyik döntés a menekülteket elosztó mechanizmusról, a másik a menekültek családegyesítéséről szól. A miniszterelnök egyáltalán nem biztos abban, hogy ez sikerülhet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aláírták a hazánkon áthaladó gázfolyosó támogatását]]> Az Európai Bizottság támogatásával 179 millió eurós keret lesz a Bulgáriától Ausztriáig tervezett gázfolyosóra, amely a cseppfolyós gáz (LNG) akadálytalan szállítását célozza. A támogatási szerződést Magyarország, Bulgária, Románia és Görögország képviselői írták alá, a budapesti találkozón egyébként még további három, a térségünk energiabiztonságát érintő megállapodás is született.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új magyar bírókat neveztek ki az Európai Törvényszékre]]> Magyar bírákkal egészült ki az Európai Törvényszék, amely bizonyos eljárásokban a híresebb Európai Bíróság elsőfokaként szolgál. Az új bírák Berke Barna, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára és Csehi Zoltán, a Pázmány tanszékvezetője és Trócsányi László igazságügyi miniszter ügyvédi irodájának ügyvédje. Mindkettejük megbízatása 2022-ig szól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Székely Nemzeti Tanács: Brüsszel káoszba taszítja Európát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rugalmasabbá kell tenni az oktatási rendszereket]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csányi: Még nem látni, hogy lesz-e eurónk 2020-ban]]> Csányi Sándort díszdoktorrá avatta a McDaniel College, aminek alkalmából beszélt a magyar gazdaságról, ami szerinte „jó úton halad”. A következő években Nyugat-Európánál gyorsabb gazdasági növekedést prognosztizál Közép-Európa számára, az OTP-vel pedig terjeszkedni szeretne. A McDaniel College évente két ösztöndíjjal járul hozzá a Csányi Alapítvány a Gyermekekért szervezet működéséhez.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagyon nem sietik el a britek a Brexitet]]> Donald Tusk Londonban tárgyalt Theresa May brit miniszterelnökkel, és kijelentette, hogy mind a 27 EU-társállam a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválását várja Nagy-Britanniától, amivel megkezdődhetne a két éves tárgyalássorozat. Amíg nem jelentik be az aktiválást formálisan a britek, addig az EU-csúcstalálkozón sem kerül napirendre az átalakuló viszonyrendszer.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vona: A baloldal lemondott 2018-ról]]> Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hogy pártjuk az egyetlen alternatíva 2018-ban, hiszen a baloldal nem tudott túllépni a válságán. Kormányprogramjuk összeállításához a népszavazás után elindítják a valódi nemzeti konzultációt. Vissza szeretnék adni az embereknek a reményt és a szabadságérzetet. A párt három új szóvivője is bemutatkozott Dunakilitin.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miklós Gábor (Népszabadság): Orbán ellenforradalma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A migránskvóta ellen buzdít a Munkáspárt is]]> Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke a párt kampánynyitóján kijelentette, hogy van értéke az októberi népszavazásnak, ahol szerinte részt kell venni és nemmel kell szavazni. Mint mondta: a migránsválságon kívül is „van elég problémánk”, ezért nem a bevándorlóra kellene fordítani a pénzt és az energiát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Bizottság vezető szóvivője szerint a roamingdíjakat felszámolták]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balavány György (hvg.hu): Az arab lesz az új zsidó?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brexit: May nem teregeti ki a kártyáit]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eurostat: Európa jobban érzi magát]]> [...] Bővebben!
]]>