<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Nem kérnek a németek Törökország EU-tagságából]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Financial Times: Orbánnak nem célja kilépni az EU-ból ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stier Gábor (Magyar Nemzet): A francia Obama]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[May: Viszonossági alapon kell megállapodni az EU-állampolgárok jogosultságairól]]> A brit kormány a Brexit után is biztosítani kívánja más EU-s tagországok Nagy-Britanniában élő állampolgárainak jogosultságait, de szükségesnek tartja a viszonosság elvének alkalmazását – jelentette ki Theresa May brit miniszterelnök a BBC vasárnapi műsorában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Faggyas Sándor (Magyar Hírlap): Erőpróbák]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: Orbán megvédte Magyarországot ]]> Orbán Viktor megvédte a magyarokat az EP ülésének szerdai vitáján, míg a magyar baloldali politikusok újra a hazájukat támadták – jelentette ki Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Szeretnénk megreformálni az EU-t]]> Alaptalanok a Közép-európai Egyetem bezárásáról szóló vádak, a magyar kormány pedig azért bírálja az Európai Uniót, mert szeretnék kiküszöbölni a fennálló hibákat – jelentette ki Orbán Viktor Brüsszelben, az Európai Parlament vitájában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Faggyas Sándor (Magyar Hírlap): Forró kása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár: Magyarország saját forrásból is képes finanszírozni Paksot]]> Magyarország a paksi atomerőmű-fejlesztés során nem függ a hiteltől, mert képes saját forrásból vagy más hitelből is – nem csak az oroszból – finanszírozni a beruházást – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Theresa May: Az előrehozott választás nem új népszavazás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[OrianaF (Ténytár): Skatulyába zárt civilek – Az illiberális állam bűnbakjai]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Financial Times: Orbán Viktor Európa belső ellensége]]> Hogyan bőszítette fel ellenfelét Orbán? – teszi fel a kérdést a Hospodárské Noviny, miközben a Financial Times Európa belső ellenségének nevezi Orbánt. Több külföldi sajtóorgánumban is írtak Orbán Viktor politikájáról kedden, többek között elemzik a miniszterelnök politikáját és kommentálják a felsőoktatási törvény módosítását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Molnár Csaba (MNO): Izlandon ki sem tehetik a lábukat a fiatalok éjszaka]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dudás Gergely (Index): Magyarország szemben a józan ésszel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így ünnepelték Londonban a Brexit elindítását (videó)]]> A Brexit hivatalos elindítására koccintottak az emberek csütörtökön Londonban. Persze voltak, akiknek nem volt mit ünnepelni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elkezdődött a Brexit]]> Az Egyesült Királyság EU-nagykövete szerdán átadta a Lisszaboni Szerződés 50. cikkely aktiválásáról szóló értesítést Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének. Az 50. cikkely szabályozza a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamatot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német belügyminiszter: Terroristák is megbújnak a menekültek között]]> Tény, hogy a migrációs áradatot kihasználva terroristák is megbújtak a menekültek között – jelentette ki Thomas de Maiziere az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi bizottságának hétfői ülésén. A német belügyminiszter szerint az EU külső határainak fokozott védelmére van szükség.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Euronews: Bulgária az EU mellett tette le a voksát (videó)]]> Az eddig is kormányzó jobbközép GERB párt nyerte a bulgáriai előrehozott parlamenti választásokat. Az Euronews szerint a voksolás az ország uniós hűségének a tesztje is volt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európa-csúcs lesz a Brexitről]]> Twitteren jelentette be Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, hogy csúcstalálkozót tartanak a brit kiválásról április 29-én. A brit kormány hétfőn bejelentette, hogy március 29-én aktiválja a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Líbia 800 millió eurós segélycsomagot követel a migránshullám leállítására]]> Líbia 800 millió eurós segélycsomagot követel a partjairól induló migránsok megállítására az Európai Uniótól és Olaszországtól - írta a Corriere della Sera hétfőn. Az olasz napilap szerint Fájez esz-Szarrádzs, a líbiai nemzeti egységkormány miniszterelnöke a migránsok megállítására helikoptereket, hajókat és búvárfelszereléseket is kért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ezrek tüntettek az Európai Unió mellett Frankfurtban (videó)]]> Több ezer ember tüntetett vasárnap Frankfurtban az EU mellett. A demonstráció szervezője szerint a demokrácia veszélyben van, a demokraták pedig hallgatnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel: Jó nap volt a demokrácia számára!]]> A hollandiai parlamenti választás eredménye egyértelmű állásfoglalás Európa mellett – jelentette ki Angela Merkel csütörtökön Berlinben. A német kancellár szerint ez az kiállás a Törökországból érkezett „teljességgel elfogadhatatlan vádaskodások” után még nagyobb jelentőséggel bír.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Törökország: Jönnek a migránsok! (videó)]]> A török kormány nyíltan fenyegette meg az Európai Uniót azzal, hogy a nyakába szabadítja a menekülteket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor adja át a magyar állampolgársági igazolást a híres egyiptomi jezsuitának]]> Kérvényezte a magyar állampolgárságot, és a hét folyamán az ezt igazoló okiratot átveheti Orbán Viktor miniszterelnöktől – jelentette be a híres alexandriai jezsuita, Henri Boulad március 11-én, a budapesti Párbeszéd Házában tartott előadása kezdetén. Boulad atya elmondta: a globalizáció nem idegen a kereszténységtől, de elromlott, a migráció Európa destabilizációját segíti elő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Krúdy Tamás (Képmás): Tévhitek a házasságról 2. – A legbiztonságosabb hely]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A lengyelek bojkottáltak, de Tusk marad]]> Elfogadták az EU-csúcstalálkozó zárónyilatkozatát a lengyelek támogatása nélkül is. Tanácskoztak többek között a migrációs problémákról és a terrorizmus elleni harcról is. Donald Tusk korábbi európai tanácsi elnököt a 2017. június 1. és 2019. november 30. közötti időszakra megerősítették pozíciójában. Beata Szydlo, a lengyel miniszterelnök úgy vélte csúcstalálkozó érdektelen érvényes zárónyilatkozat nélkül.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Osztrák kancellár: Ne kapjanak milliárdokat a migránsok befogadásától elzárkózó tagországok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Ottó (Magyar Hírlap): Szalámitaktika]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalai Piroska (Magyar Idők): Svédországi szinten a bérkülönbség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veress József (Magyar Idők): A nagyobbaknak több joguk van]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stier Gábor (Magyar Nemzet): Egy az irány, más a tempó?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Logopédiai várólisták]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: Nem állhat meg az EU menetelése!]]> Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán délután bemutatta a jelenleg még 28 tagú Európai Unió jövőjére vonatkozó úgynevezett Fehér Könyvet, amely öt lehetséges forgatókönyvet vázol fel a Brexit utáni integráció jövőbeli fejlődési irányáról a mélyebb integrációtól a visszabontásig.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Spiegel: Martin Schulz pénzügyi szabálytalanságokat követhetett el az EP elnökeként]]> Pénzügyi szabálytalanságokat követhetett el Martin Schulz az Európai Parlament elnökeként – írja a Der Spiegel hétvégén megjelent számában. A német hetilap szerint a Német Szociáldemokrata Párt kancellárjelöltje a 2014-es EP-választás előtt pártpolitikai célokra fordított olyan erőforrásokat, amelyeket csak EP-elnöki feladataihoz használhatott volna fel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megújul a Szent Ferenc Kórház]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balázs Péter (HVG): Az unió reformja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): A putyinizmus mint kényszer]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tomka Béla (Reflektor): Az EU mint szuperállam?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem az egységesítés, hanem a különbözőség elfogadása a célunk – Frivaldszky Edit a Mandiner.családnak]]> A Lipóti pékség körüli botrány kapcsán megkerestük a kérdésben leginkább kompetens személyt, a vitatott AnyaApaGyerekek kezdeményezés magyar szervezőjét, Frivaldszky Editet. A kezdeményezés szövege – különösen ez a rész: „az EU házasság-fogalma a minden tagállamban elfogadott definíció legyen: az egy nő és férfi közötti házasság és az ezen és/vagy leszármazáson alapuló család” – sokak számára felháborító, de legalábbis félreérthető. Sorra vettük az ezzel kapcsolatos fenntartásokat, tisztázandó kérdéseket. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nem kell tökéletesnek lenni, hiszen senki nem születik anyának, se apának”]]> Regős Judittal, a Szülők Háza Konzultációs Központ létrehozójával, a Nem születtél anyának című könyv szerzőjével beszélgetünk. Judit, aki 20 éve segíti a családokat tanácsadóként és civilben négy gyermek édesanyja, állandóan valami újon töri a fejét. A Szülők Háza tulajdonképpen már egy régi (9 éves) sikertörténet, azóta rengeteg új ötletet valósított meg, és még egy jó párat forgat a fejében. De kezdjük a legelején.
[...] Bővebben!
]]>