<![CDATA[mandiner.hu - Európai Unió]]> http://mandiner.hu/tag/europai_unio/ hu-HU <![CDATA[Kapunyitási pánik: újságírók vitáztak a migrációról]]> Újságírói kerekasztal beszélgetésen vitatkozott Bencsik Gábor (Demokrata), Földes András (Index), Pető Péter (Népszabadság) és Stumpf András (Mandiner) a bevándorlásról és a kvótanépszavazásról csütörtökön, a Rajk szakkollégium szervezésében. Mindannyian kiemelték: nem ismerik a megoldást, viszont elárulták hogyan fognak szavazni. Az újságírók meglepően hasonlóan értelmezték a migrációs válságot. Tudósításunk a Corvinus Egyetemről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Inkább túlzás? – Az utca embere a kvótanépszavazásról]]> Büszkén és dacosan megyünk nemmel szavazni a migránskvótára? Vagy egyetértünk a kormánnyal, de nem kérünk a harsogó kampányból? Vagy egyet sem értünk a népszavazással? Esetleg nem is érdekel minket az egész felhajtás? Az utca emberét kérdeztük meg arról, mi a véleményük a népszavazásról és részt vesznek-e rajta. Otthon maradó, érvénytelenül szavazó, nemmel voksoló és igen-párti állampolgárt egyaránt találtunk a budapesti belvárosban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke is nemmel voksol a népszavazáson]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kötter Tamás (24.hu): Európa azé lesz, aki teleszüli]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stier Gábor (Magyar Nemzet): Vajúdnak a hegyek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zenészek és taxisok összefogása az eltűnt gyermekekért]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem akar önálló Tibetet a dalai láma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Roland (Magyar Nemzet): Közérdek és magánalku]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: Európa nem lesz egységes állam]]> Nem lehet kikényszeríteni a szolidaritást a menekültválságban Jean-Claude Juncker szerint, aki azt is leszögezte: „nem vagyunk nihilisták”. Az unió állapotáról tartott évadnyitó beszédében Juncker kiemelte: Brüsszelnek nem áll szándékában, hogy a nemzetállamokat maga alá gyűrje. Juncker a róla elnevezett befektetési program meghosszabbításának bejelentése mellett a közös európai haderő fontosságáról is beszélt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Századvég: A lakosság négyötöde nem támogatja a népszavazás bojkottját ]]> Emelkedett a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazáson való részvételi hajlandóság – állítja a Századvég. Az alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a választópolgárok 55 százaléka biztosan részt venne a referendumon. A kutatásból kiderült továbbá, hogy a lakosság több mint négyötöde nem támogatja a népszavazás bojkottját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Döntéseket kellene visszavonni Brüsszelben a népszavazás után]]> Már két döntés született Brüsszelben, amelyeket meg kellene változtatni a népszavazás után – nyilatkozta Orbán Viktor a kötcsei Polgári Pikniken. Az egyik döntés a menekülteket elosztó mechanizmusról, a másik a menekültek családegyesítéséről szól. A miniszterelnök egyáltalán nem biztos abban, hogy ez sikerülhet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aláírták a hazánkon áthaladó gázfolyosó támogatását]]> Az Európai Bizottság támogatásával 179 millió eurós keret lesz a Bulgáriától Ausztriáig tervezett gázfolyosóra, amely a cseppfolyós gáz (LNG) akadálytalan szállítását célozza. A támogatási szerződést Magyarország, Bulgária, Románia és Görögország képviselői írták alá, a budapesti találkozón egyébként még további három, a térségünk energiabiztonságát érintő megállapodás is született.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új magyar bírókat neveztek ki az Európai Törvényszékre]]> Magyar bírákkal egészült ki az Európai Törvényszék, amely bizonyos eljárásokban a híresebb Európai Bíróság elsőfokaként szolgál. Az új bírák Berke Barna, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára és Csehi Zoltán, a Pázmány tanszékvezetője és Trócsányi László igazságügyi miniszter ügyvédi irodájának ügyvédje. Mindkettejük megbízatása 2022-ig szól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Székely Nemzeti Tanács: Brüsszel káoszba taszítja Európát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rugalmasabbá kell tenni az oktatási rendszereket]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csányi: Még nem látni, hogy lesz-e eurónk 2020-ban]]> Csányi Sándort díszdoktorrá avatta a McDaniel College, aminek alkalmából beszélt a magyar gazdaságról, ami szerinte „jó úton halad”. A következő években Nyugat-Európánál gyorsabb gazdasági növekedést prognosztizál Közép-Európa számára, az OTP-vel pedig terjeszkedni szeretne. A McDaniel College évente két ösztöndíjjal járul hozzá a Csányi Alapítvány a Gyermekekért szervezet működéséhez.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagyon nem sietik el a britek a Brexitet]]> Donald Tusk Londonban tárgyalt Theresa May brit miniszterelnökkel, és kijelentette, hogy mind a 27 EU-társállam a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválását várja Nagy-Britanniától, amivel megkezdődhetne a két éves tárgyalássorozat. Amíg nem jelentik be az aktiválást formálisan a britek, addig az EU-csúcstalálkozón sem kerül napirendre az átalakuló viszonyrendszer.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vona: A baloldal lemondott 2018-ról]]> Vona Gábor, a Jobbik pártelnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hogy pártjuk az egyetlen alternatíva 2018-ban, hiszen a baloldal nem tudott túllépni a válságán. Kormányprogramjuk összeállításához a népszavazás után elindítják a valódi nemzeti konzultációt. Vissza szeretnék adni az embereknek a reményt és a szabadságérzetet. A párt három új szóvivője is bemutatkozott Dunakilitin.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miklós Gábor (Népszabadság): Orbán ellenforradalma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A migránskvóta ellen buzdít a Munkáspárt is]]> Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke a párt kampánynyitóján kijelentette, hogy van értéke az októberi népszavazásnak, ahol szerinte részt kell venni és nemmel kell szavazni. Mint mondta: a migránsválságon kívül is „van elég problémánk”, ezért nem a bevándorlóra kellene fordítani a pénzt és az energiát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Bizottság vezető szóvivője szerint a roamingdíjakat felszámolták]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balavány György (hvg.hu): Az arab lesz az új zsidó?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brexit: May nem teregeti ki a kártyáit]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eurostat: Európa jobban érzi magát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Palócz Attila (Magyar Hírlap): Miért éppen Szerbia?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dörnyei József (Gazdaságpolitika): EU – Visszarendeződés előtt áll a belső migráció]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Staudt Gábor: Veszélyezteti az államot a fideszes kapzsiság]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Petrin László (Magyar Idők): Aljas emberek és indulatok ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béndek Péter (hafr.blog.hu): Semmi baj azzal, ha Orbán megnyeri a népszavazást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amnesty International: Nem lehet „eredményes” a népszavazás ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Berkecz Balázs (Berkecz Balázs blogja): Tudja, ki nem szavazott anno hazánk uniós csatlakozása mellett?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Migrációkutató Intézet: Megfelelő a kvótanépszavazás kérdése]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány: A kvótareferendum Orbán trójai falova]]> A DK elnöke, Gyurcsány Ferenc ósdi csapdának nevezte a kvótanépszavazást, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök azért állított, hogy előkészítse az ország kivezetését az Európai Unióból. Szerinte azonban, ha a többség otthon maradásával eredménytelen lenne a népszavazás, az egyet jelentene azzal, hogy a kormánynak távoznia kell.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brexit: egyedi megállapodást akarnak a britek]]> Megerősítette Theresa May brit miniszterelnök, hogy szó sem lehet újabb EU-referendumról a szigetországban, azonban kijelentette: elkötelezett amellett, hogy sikert kovácsoljanak a kilépésből. Ehhez a kormány álláspontja szerint egy olyan egyedi megoldásra van szükség, amely az EU-tagállamokból érkező bevándorlók számának csökkenésével és a brit külkereskedelem jó pozícióinak megtartásával jár.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar kormány: Szerbiát 2020-ig fel kell venni az EU-ba (videó)]]> Szijjártó Péter a szerb EU-integrációért felelős miniszterrel tartott megbeszélést, aztán kijelentette: az európai intézményeknek legkésőbb 2020-ig be kell fejezniük a szerb csatlakozási tárgyalásokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Molnár: Nincs szüksége Európának az orbáni kamujavaslatokra]]> Martin Schulz-cal, az Európai Parlament elnökével tárgyalt Molnár Gyula MSZP-elnök az Európai Unió jövőjéről. A német politikus erős és fontos partnernek nevezte Molnárt, aki az esemény utáni sajtótájékoztatón kijelentette: az EU reformokra szorul ugyan, de nem Orbán Viktor „kamujavaslataira”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Farkas Zsuzsa (Magyar Idők): A kollektív megbélyegzés és a népszavazás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hörcsik Richárd (Magyar Hírlap): Jót tehet az uniónak a kanadai nyitás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Komoly kockázatot rejthet a tetoválás]]> A tetoválás az utóbbi években egyre népszerűbbé vált. Nemcsak a börtönviselt, iskolázatlan rétegek megkülönböztetett díszítése már, hanem széles rétegek körében népszerű. Ezért különösen fontos tisztában lenni a testfestés kockáztaival, melyre az mno.hu hívja fel figyelmet cikkében, melyet rövidítve közlünk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Korlátozná a migránsok uniós mozgását a Bizottság]]> A menekültek uniós határokon belüli mozgását is szabályozná a közös áttelepítési keretprogram, melyre az Európai Bizottság tett javaslatot Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja szerdai bejelentése szerint. A keretprogram szerint a menekülteknek kérelmeznie kell az egyik uniós országból a másikba való áttelepülést, az áttelepítendők éves számáról pedig egyeztetni fognak a tagállamok. Ha egy menekült a hosszú távú tartózkodási engedélyre való ötéves várakozási idő alatt engedély nélkül lép át egy Unión belüli határt, a várakozási idő újrakezdődik.
[...] Bővebben!
]]>