<![CDATA[mandiner.hu - Európai Néppárt]]> http://mandiner.hu/tag/europai_neppart/ hu-HU <![CDATA[A magyarok ügye jó irányba megy – Dömötör Csaba a Mandinernek]]> Bűncselekmény lesz a bevándorlás szervezése, folytatódik a nemzeti konzultáció – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Mandinernek. A kormánypárti politikustól megkérdeztük, miért van szükség újabb konzultációkra, mikor kérnek bocsánatot a Helsinki Bizottságtól, kizárhatják-e a Fideszt az Európai Néppártból és mit szól a konzervatív értelmiség kritikáihoz. Arról is megkérdeztük, hogy miként fér bele a „régi vágású kereszténydemokráciába” Milo Yiannopoulos budapesti előadása. Nagyinterjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Le kell porolni a kereszténydemokráciát]]> A kereszténydemokrácia megvédi a határokat, támogatja a hagyományos családmodellt, a keresztény kultúra megvédését pedig természetesnek tekinti, ezért elő kell venni és le kell porolni – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió műsorában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Őry Mariann (Magyar Hírlap): A normális többséghez]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Wenzel Michalski (HVG): Van esélye, hogy a Fidesz repüljön a Néppártból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz-Magyar Polgári Szövetség (MTI-OS): A Human Rights Watch egy Soros szervezet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kampányt indít a Human Rights Watch a Fidesz a Néppártból való kizárásáért ]]> #ExpelFidesz – ezzel a szlogennel indul el az ismert jogvédő szervezet kampánya, melyben az Európai Néppártot a Fidesz kizárására szólítják fel annak politikája miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Riba István (HVG): A kereszténydemokrácia lett a fügefalevél, amely takarja Orbán illiberalizmusát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás: Merkel sokat feladott a konzervatív politikából]]> A Miniszterelnökség élére jelölt miniszter az MCC és a Konrad Adenauer Alapítvány által szervezett beszélgetésen úgy vélte, a 2019-es EP-választásokon csak a biztonság mellett érvelő pártok erősödhetnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán kész megtárgyalni az EU-s pénzek kifizetéséről szóló javaslatot]]> Készen áll a tárgyalásra Orbán Viktor magyar kormányfő az európai uniós pénzek folyósításáról szóló javaslattal kapcsolatban, amit az átutalást jogállami feltételekhez kötné. Orbán arról is nyilatkozott, kitenni készülnek-e a Fideszt az Európai Néppártból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebes György (Népszava): Brüsszelezés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brüsszelbe hívatták Orbán Viktort]]> Az Európai Néppárt vezetői tisztáznának néhány kényes kérdést a magyar miniszterelnökkel – közölte a Politico.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alapjogokért Központ: Soros erősebb az EP-ben, mint a Néppárt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Morvai Krisztina (OS-MTI): A kulcs az Európai Néppárt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kizárnák a Fideszt az Európai Néppártból]]> A Fidesz Európai Néppártból való kizárását fogja kezdeményezi a belgiumi Keresztényszociális Pártjának (CSP) elnöke, Pascal Arimont, akkor is, ha indítványa valószínűleg nem kap majd elegendő támogatást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A néppárti EP-frakció gratulál Orbán Viktornak, a több frakció sajnálatát fejezte ki]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerető Szabolcs (Magyar Nemzet): Barátok és ellenségek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szájer József (Magyar Hírlap): Magyarországnak köszönhető, hogy még nincs kötelező kvóta]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiállt Orbán Viktor mellett Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője]]> Manfred Weber azt szeretné, ha újraválasztanák Orbán Viktort.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): A Financial Times esete Orbán Viktorral]]> Orbán Viktor pályáját és pszichéjét próbálja elemezni a Financial Times. Olyan megszólalókat hív segítségül, mint Magyar Bálint, Kéri László és Soros György. Egyet tippelhetnek, hova lyukadnak ki, és hogy sikerül-e megérteniük bármit is a magyar valóságból az FT olvasóinak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Földbe döngölnék a magyarokat Ukrajnában – Bocskor Andrea a Mandinernek]]> „Önmérsékletre szólítottak fel minket, hogy óvatosan vessük fel a témát, mert még a végén muníciót adunk Putyinnak” – mondja Bocskor Andrea, a Fidesz beregszászi származású európai parlamenti képviselője a Mandinernek a Kárpátalját érintő viták uniós fogadtatásáról. Bocskor elmondja: Kijev úgy látja, minket könnyebben földbe lehet döngölni, mint például az oroszokat. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gergely Márton (HVG): Orbán titka: a kopogtató menekültek az ő hatalmi érdekét szolgálják]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Járóka Lívia: Az EP először emlékezett meg a holokauszt roma áldozatairól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Végleges megoldásról” beszélt az Európai Néppárt frakcióvezetője, kitört a botrány]]> „Végleges megoldást kell találni a migrációs kérdésre” – nyilatkozta Manfred Weber, az Európai Néppárt EP-frakciójának vezetője, védelmébe véve Orbán Viktornak a CSU tanácskozásán tett látogatását. Webert azzal vádolják, hogy a zsidók kiirtására vonatkozó „végső megoldásra” utalt szavaival.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szájer József (Magyar Idők): Nézzenek a füstfüggöny mögé!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deutsch Tamás: Beteges ötlet, hogy a választók írott pártprogramok alapján döntenek]]> Egy kormányon lévő pártnál a választási program maga a gyakorlat – mondja a Mandinernek Deutsch Tamás. A Fidesz európai parlamenti képviselője hozzáteszi: a Fidesz meghatározó szereplő az Európai Néppártban, míg a magyar ellenzéki pártok jelentéktelenek saját EU-s alakulatukban. Deutsch szerint Magyarországon az „állítólag minden közbeszerzést megnyerő pályázók” sokkal kisebb arányban nyernek közbeszerzéseket, mint 2010 előtt. Szóba kerül a Jobbik és Soros György is. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Járóka Lívia lehet az Európai Parlament új alelnöke]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nélkülünk a Néppárt már nem lenne néppárt – Szájer József a Mandinernek]]> „Az Európai Néppárt pártjainak jól jön a Fidesz, hiszen a saját szavazói előtt tudják demonstrálni, hogy nem adták még fel teljesen a liberális nyomásra az egykori eszméiket” – mondja Szájer József a Mandinernek. A Fidesz európai parlamenti képviselőjét, a Néppárt frakcióalelnökét a tavasszal a Fideszre nehezedő európai nyomásról, a Magyarországot elítélő európai parlamenti határozatról, Navracsics és Stumpf István megjegyzéseiről is kérdeztük többek között. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyarország zsákutcába tart – Ujhelyi István a Mandinernek]]> Szanyi Tiborról, Havas Szófiáról, Horn Gyuláról, az MSZP és 1956 viszonyáról, a sorosozásról és a zsidózásról, valamint az EU aktuális ügyeiről kérdeztük Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti képviselőjét. A májusban általa is megszavazott, Magyarországot elítélő európai parlamenti határozatról is faggattuk őt. Megtudtuk tőle: egy felülről nyitott migránskvótát ő sem szavazna meg. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh: A Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba ]]> Nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba a Fidesz, amíg az ukrán oktatási törvény módosításával nem válik lehetővé a kisebbségi nyelvű oktatás lehetősége az óvodától az egyetemig – jelentette be Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Segíteni kell Olaszországnak a határvédelemben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Néppárt EP-frakcióvezetőjét pincsikutyázta a 888, majd lecserélte valaki másra]]> Manfred Webert, az Európai Néppárt német EP-frakcióvezetőjét is Soros György pincsijeként ábrázolta egy karikatúrán a 888. Estére lecserélték a bajor politikust egy DK-sra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Uniós tagállamok közötti díjmentes utazási lehetőség vasúti bérlettel ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Otthon a kórházban – sajtótájékoztató a Tűzoltó utcában]]> November 10-én helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak a november 26-i Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásárának szervezői. A vásár médiatámogatója és aktív résztvevője a Mandiner.család is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Család – befektetés a jövőbe” címmel rendeztek konferenciát az Európai Parlamentben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Néppárt meghívja soraiba a Szerb Haladó Pártot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szydło: Miért nem inkább a kölni támadások miatt aggódik az EU?]]> Az EU-nak inkább számos válságának megoldásával kellene foglalkoznia a lengyel demokrácia állapota helyett, reagált a Lengyelországot elítélő EP-határozatra Beata Szydło. A lengyel kormányfő szerint nincs veszélyben Lengyelországban a demokrácia.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Lengyelország az új Magyarország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szikszai Péter (Napi Gazdaság): Meg nem erősített blöff]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schöpflin György (Index): Az újságírók lusták]]> [...] Bővebben!
Komment (18)]]>