<![CDATA[mandiner.hu - Európai Néppárt]]> http://mandiner.hu/tag/europai_neppart/ hu-HU <![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): A Financial Times esete Orbán Viktorral]]> Orbán Viktor pályáját és pszichéjét próbálja elemezni a Financial Times. Olyan megszólalókat hív segítségül, mint Magyar Bálint, Kéri László és Soros György. Egyet tippelhetnek, hova lyukadnak ki, és hogy sikerül-e megérteniük bármit is a magyar valóságból az FT olvasóinak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Földbe döngölnék a magyarokat Ukrajnában – Bocskor Andrea a Mandinernek]]> „Önmérsékletre szólítottak fel minket, hogy óvatosan vessük fel a témát, mert még a végén muníciót adunk Putyinnak” – mondja Bocskor Andrea, a Fidesz beregszászi származású európai parlamenti képviselője a Mandinernek a Kárpátalját érintő viták uniós fogadtatásáról. Bocskor elmondja: Kijev úgy látja, minket könnyebben földbe lehet döngölni, mint például az oroszokat. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gergely Márton (HVG): Orbán titka: a kopogtató menekültek az ő hatalmi érdekét szolgálják]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Járóka Lívia: Az EP először emlékezett meg a holokauszt roma áldozatairól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Végleges megoldásról” beszélt az Európai Néppárt frakcióvezetője, kitört a botrány]]> „Végleges megoldást kell találni a migrációs kérdésre” – nyilatkozta Manfred Weber, az Európai Néppárt EP-frakciójának vezetője, védelmébe véve Orbán Viktornak a CSU tanácskozásán tett látogatását. Webert azzal vádolják, hogy a zsidók kiirtására vonatkozó „végső megoldásra” utalt szavaival.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szájer József (Magyar Idők): Nézzenek a füstfüggöny mögé!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deutsch Tamás: Beteges ötlet, hogy a választók írott pártprogramok alapján döntenek]]> Egy kormányon lévő pártnál a választási program maga a gyakorlat – mondja a Mandinernek Deutsch Tamás. A Fidesz európai parlamenti képviselője hozzáteszi: a Fidesz meghatározó szereplő az Európai Néppártban, míg a magyar ellenzéki pártok jelentéktelenek saját EU-s alakulatukban. Deutsch szerint Magyarországon az „állítólag minden közbeszerzést megnyerő pályázók” sokkal kisebb arányban nyernek közbeszerzéseket, mint 2010 előtt. Szóba kerül a Jobbik és Soros György is. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Járóka Lívia lehet az Európai Parlament új alelnöke]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nélkülünk a Néppárt már nem lenne néppárt – Szájer József a Mandinernek]]> „Az Európai Néppárt pártjainak jól jön a Fidesz, hiszen a saját szavazói előtt tudják demonstrálni, hogy nem adták még fel teljesen a liberális nyomásra az egykori eszméiket” – mondja Szájer József a Mandinernek. A Fidesz európai parlamenti képviselőjét, a Néppárt frakcióalelnökét a tavasszal a Fideszre nehezedő európai nyomásról, a Magyarországot elítélő európai parlamenti határozatról, Navracsics és Stumpf István megjegyzéseiről is kérdeztük többek között. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyarország zsákutcába tart – Ujhelyi István a Mandinernek]]> Szanyi Tiborról, Havas Szófiáról, Horn Gyuláról, az MSZP és 1956 viszonyáról, a sorosozásról és a zsidózásról, valamint az EU aktuális ügyeiről kérdeztük Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti képviselőjét. A májusban általa is megszavazott, Magyarországot elítélő európai parlamenti határozatról is faggattuk őt. Megtudtuk tőle: egy felülről nyitott migránskvótát ő sem szavazna meg. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh: A Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba ]]> Nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba a Fidesz, amíg az ukrán oktatási törvény módosításával nem válik lehetővé a kisebbségi nyelvű oktatás lehetősége az óvodától az egyetemig – jelentette be Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Segíteni kell Olaszországnak a határvédelemben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hargitai Miklós (Népszava): Ellenőri átvágás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Welt am Sonntag: Az IMF vezetője válthatja Junckert Brüsszelben]]> Az IMF vezetője, Christine Lagarde követheti Jean-Claude Junckert 2019-ben az Európai Bizottság elnöki tisztségében – írja a Welt am Sonntag. Az Európai Néppárt felső köreiben jó választásnak tartják Lagardet. „Karizmatikus, tapasztalt és jól tudja érvényesíteni az akaratát” – mondják róla.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Akár küldhetünk orvost is” – Juncker belefáradt az EP-képviselők kérdéseibe]]> Guy Verhofstadt Orbán Viktort, Nigel Farage Junckert kritizálta, Morvai Krisztina hazaküldte az „erős szíriai férfiakat” – a Bizottság elnökének pedig nem volt kedve válaszolnia a képviselők felvetéseire, mondván: „alig kap levegőt”. Így reagáltak az EP-frakciócsoportok Jean-Claude Juncker szerdai évértékelő beszédére. Helyszíni tudósításunk Strasbourgból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EP-elnök: A tagállamoknak sokat segítettünk, ideje szolidaritást tanúsítaniuk]]> Valamennyi egykori kommunista EU-tagországnak tudnia kell, hogy a szolidaritás nem egyirányú utca – mondta Antonio Tajani a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapban szerdán megjelent interjújában. Az Európai Parlament elnöke szerint az EU sokat segített az egykor szocialista országoknak és most nekik kellene szolidaritást tanúsítani.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér: A normalitást vissza kell helyezni a jogaiba]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manfred Weber: A Bizottság nem söpörheti le Orbán kérését]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Weber: Az Európa Bíróság döntése esély a sebek végleges begyógyítására]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kacsoh Dániel (Magyar Hírlap): Már ukrajnáznak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pataky István (Magyar Idők): Johannis és a magyarok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rónay Tamás (Népszava Online): Lelkiismeret]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Máté T.): Trianont nekik!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Spiegel: Orbán szélsőjobboldali szavazatokra vadászik]]> Orbán Viktor Horthyval kapcsolatos kijelentésével foglalkozott a Spiegel. A hírportál szerzője, Keno Verseck szerint a magyar miniszterelnök azért döntöget történelmi tabukat, hogy szélsőjobboldali szavazatokat szerezzen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német kampány: orbánozva és trumpozva szidta Merkeléket Martin Schulz]]> Díszvendégként fogadta Orbán Viktort a bajor CSU, ebből is látszik, hogy a német CDU/CSU pártszövetség számára nem fontosak az európai értékek – mondta a német szociáldemokraták dortmundi kongresszusán Martin Schulz kancellárjelölt, aki egyben a demokrácia elleni merénylettel és hatalmi arroganciával is megvádolta Angel Merkel pártját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EP-elnök: Indokolt a kötelezettségszegési eljárás kvótaügyben]]> A néppárti Antonio Tajani szerint indokolt a Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen kvótaügyben indított kötelezettségszegési eljárás, mert az „remélhetőleg megoldást jelent a szolidaritás elmaradásának problémájára”. Arról is beszélt: egyes országok azt hiszik, megoldást jelent, ha lezárják a határokat, amely azonban csak tovább rontja a humanitárius helyzetet. Juncker is a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta a brüsszeli migrációs konferencián elmondott beszédében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Érvényt kell szerezni a kvótáknak az Európai Parlament néppárti elnöke szerint]]> Antonio Tajani szerint az Európai Bizottságnak fel kell lépnie a menedékkérőkre vonatkozó kvótarendszer működtetése érdekében, és ha kell, kötelezettségszegési eljárást kell indítani azon tagországok ellen, amelyek nem akarják végrehajtani az erről szóló korábbi döntést.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi István (MSZP.hu): Európai mentőcsomag: vége a Fidesz kettős beszédének]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Válasz.hu): Orbán Viktor nem tudja, sírjon vagy nevessen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Morvai Krisztina (Facebook): Miért nem szavaztam Magyarország elítélésére?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Néppárt EP-frakcióvezetőjét pincsikutyázta a 888, majd lecserélte valaki másra]]> Manfred Webert, az Európai Néppárt német EP-frakcióvezetőjét is Soros György pincsijeként ábrázolta egy karikatúrán a 888. Estére lecserélték a bajor politikust egy DK-sra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Uniós tagállamok közötti díjmentes utazási lehetőség vasúti bérlettel ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Otthon a kórházban – sajtótájékoztató a Tűzoltó utcában]]> November 10-én helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak a november 26-i Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásárának szervezői. A vásár médiatámogatója és aktív résztvevője a Mandiner.család is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Család – befektetés a jövőbe” címmel rendeztek konferenciát az Európai Parlamentben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Néppárt meghívja soraiba a Szerb Haladó Pártot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szydło: Miért nem inkább a kölni támadások miatt aggódik az EU?]]> Az EU-nak inkább számos válságának megoldásával kellene foglalkoznia a lengyel demokrácia állapota helyett, reagált a Lengyelországot elítélő EP-határozatra Beata Szydło. A lengyel kormányfő szerint nincs veszélyben Lengyelországban a demokrácia.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Lengyelország az új Magyarország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szikszai Péter (Napi Gazdaság): Meg nem erősített blöff]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schöpflin György (Index): Az újságírók lusták]]> [...] Bővebben!
Komment (18)]]>