<![CDATA[mandiner.hu - Európai Néppárt]]> http://mandiner.hu/tag/europai_neppart/ hu-HU <![CDATA[Joseph Daul: Eddig egyik tagpárt sem kezdeményezte hivatalosan a Fidesz kizárását az EPP-ből]]> Joseph Daul pártelnök elmondta, hogy az EPP alapokmányának értelmében legalább öt különböző országból hét tagpárt kezdeményezheti bármely másik tag kizárását, azonban eddig még egyetlen hivatalos levelet sem kapott ez ügyben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor: „Harcban állunk, de jól állunk"]]> A magyar miniszterelnök arra a kérdésre, hogy kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból, annyit felelt, hogy „mi vagyunk a Néppárt".
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manfred Weber és Alexander Stubb száll csak ringbe az EPP csúcsjelöltségéért]]> Mindössze Manfred Weber és Alexander Stubb jelentette be indulását a határidő lezárultáig az Európai Néppárt (EPP) úgynevezett csúcsjelölti tisztségéért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Wolfgang Sobotka óva intett attól, hogy elhamarkodottan ítélkezzenek a Fideszről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elegem van a mai európai politikából – Szájer József a Mandinernek]]> A Sargentini-szavazáson történtek ellenére a Fidesznek a Néppártban kell maradnia – mondja Szájer József a Mandinernek. A Fidesz vezető EP-képviselője szerint a magyar ellenzék szégyellheti magát, Macrontól nem kell félni, a Fidesz pedig a Néppárt legsikeresebb, dinamikus és innovatív pártja, ezért is támadja őket a baloldal. Szájer szerint a Néppártnak el kell döntenie, hagyja-e, hogy a baloldal irányítsa őt, vagy fel meri vállalni újra a jobboldaliságot. Szájer József azt is elárulta: tele van a hócipője az európai politikával, és gondolkodik még azon, mi lesz a politikusi jövője 2019 után. Nagyinterjúnk Strasbourgból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elindul az Európai Néppárt csúcsjelölti tisztségéért Alexander Stubb]]> A volt finn kormányfő, Alexander Stubb kedden bejelentette, elindul az Európai Néppárt csúcsjelölti tisztségéért, így esélye lesz, hogy ő legyen az Európai Bizottság következő elnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Gergely (Demokrata): Keresztény és demokrata]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Francia szakértő: Nem valószínű, hogy az EPP kizárja tagjai közül a Fideszt]]> Sylvain Kahn politológus szerint a Sargentini-jelentés megszavazásának az volt a célja, hogy az Európai Néppárt (EPP) jobban ellenőrzése alatt tartsa a Fideszt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EP-választás: Barnier nem indul az Európai Néppárt csúcsjelölti tisztségéért]]> Mégsem indulaz EU Brexit-főtárgyalója, Michel Barnier az Európai Néppárt csúcsjelölti posztjáért, amire a volt finn miniszterelnökön kívül több német politikus is pályázhat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Avar János (Vasárnapi Hírek): Ki nevet a végén?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lengyel EP-képviselő: Nem kizárt, hogy az Európai Tanács szabályt sért majd]]> Megvan a veszélye annak, hogy felrúgják majd a szabályokat, például kizárhatják a döntésből Magyarországot és Lengyelországot is, mondván, mindkét állam ellen zajlik a 7-es cikk szerinti eljárás – mondta Ryszard Antoni Legutko lengyel európai parlamenti képviselő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker megpróbálta kizáratni a Fideszt a Néppártból, de nem sikerült]]> Orbán már az osztrák kancellárral tárgyalt négyszemközt, amikor Juncker a távollétében a Fidesz kizárását javasolta a Néppártnak – mondta Rogán Antal az MTI-nek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tőkés László (Origo): Nem indulok 2019-ben az európai parlamenti választásokon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem zárja ki a Fideszt az Európai Néppárt a hetes cikk szerinti eljárás lezárultáig]]> Semmiképp sem zárja ki soraiból a Fideszt az Európai Néppárt a hetes cikke szerinti eljárás lezárultáig – jelentette ki Joseph Daul, az EPP pártelnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Weber: Foglalkozni kell a jogállamiság magyarországi helyzetével]]> Manfred Weber felszólította az Európai Tanács tagjait, hogy foglalkozzanak azzal a kérdéssel, vannak-e Magyarországon jogállamisági problémák.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor: Ragaszkodunk a határvédelem jogához]]> A miniszterelnök az európai uniós állam-, illetve kormányfők informális találkozója előtt elmondta az újságíróknak, hogy Magyarország feladata megvédeni a határait.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Krómer István (Magyar Idők): Színházi dramaturgia Strasbourgban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Párbeszéd: Hazugság vagy butaság a Sargentini-jelentés elleni határozati javaslat minden szava ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyitottnak kell lenni a migránsok felé Manfred Weber szerint, már a burka tiltását sem támogatja]]> „A keresztény értékek, amiket hirdetek, közelebb állnak Ferenc pápához, mint az Orbán-félékhez” – jelentette ki Weber, aki két hete jelentette be: Juncker utódja akar lenni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brit muszlim toryk is nemet mondtak a Sargentini-jelentésre]]> Egészen furcsa koalíciók alakultak a Sargentini-jelentés mellett és ellen szavazva: a Néppárt többsége a baloldallal tartott, míg cseh és portugál kommunisták, bolgár szoci és román liberális politikusok, lázadó olasz néppártiak, skandináv EU-szkeptikusok és a brit konzervatívok – közöttük két muszlim politikus – is a magyar kormány álláspontja mellett szavaztak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Faggyas Sándor (Magyar Hírlap): Cassandra és a Néppárt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kárpáti János (Népszava): Inog a Fidesz széke a pártcsaládban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Csalással hozott döntést az Európai Parlament]]> Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint csalással született meg az Európai Parlament döntése a Sargentini-jelentésről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tényeket nélkülöző ideológiai epeömlés – Dömötör Csaba a Sargentini-jelentésről]]> Aki végignézte a kétórás vitát, valószínűleg még mindig szellemi másnaposságban szenved, annyira nehéz kiheverni – nyilatkozta a Mandinernek Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát arról kérdeztük, árulásnak érzik-e, hogy a Néppárt nagy része Magyarország ellen szavazott, kilépnek-e a Néppártból, és mi lesz a tartózkodó szavazatok sorsa. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatója]]>
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csáky Pál (Körkép.sk): Magas volt neki ez az asztal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyükeri Mercédesz (HVG): Orbán hősnek mutatja magát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A politika eljogiasítása zajlik – Szánthó Miklós a Sargentini-vitáról]]> Míg az „illiberálisok” nyíltan bevallják a konfliktus világnézeti jellegét, addig Sargentiniék az egészet megpróbálják eljogiasítani és egy szakmai mázzal leönteni – mondja Szánthó Miklós. Az Alapjogokért Központ igazgatóját a Sargentini-jelentés körüli vitákról kérdeztük. Úgy látja: a szerinte pitiáner brüsszeli gesztusok csak a kormány valóságértelmezését támasztják alá: azaz, hogy „Brüsszelben mindenki ellenünk van”; és ha néppárti szavazatokkal összejön a Sargentini melletti kétharmad, az beláthatatlan folyamatokat indíthat el úgy a pártcsaládon, mind az Unión belül. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyari Péter (444): Európa pártjainak most el kell dönteniük, hogy elviselik-e Orbánt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Weber meggyőzte a CDU-t: Magyarország ellen szavaznak, ha nem történik változás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Néppárt EP-frakcióvezetőjét pincsikutyázta a 888, majd lecserélte valaki másra]]> Manfred Webert, az Európai Néppárt német EP-frakcióvezetőjét is Soros György pincsijeként ábrázolta egy karikatúrán a 888. Estére lecserélték a bajor politikust egy DK-sra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Uniós tagállamok közötti díjmentes utazási lehetőség vasúti bérlettel ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Otthon a kórházban – sajtótájékoztató a Tűzoltó utcában]]> November 10-én helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak a november 26-i Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásárának szervezői. A vásár médiatámogatója és aktív résztvevője a Mandiner.család is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Család – befektetés a jövőbe” címmel rendeztek konferenciát az Európai Parlamentben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Néppárt meghívja soraiba a Szerb Haladó Pártot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szydło: Miért nem inkább a kölni támadások miatt aggódik az EU?]]> Az EU-nak inkább számos válságának megoldásával kellene foglalkoznia a lengyel demokrácia állapota helyett, reagált a Lengyelországot elítélő EP-határozatra Beata Szydło. A lengyel kormányfő szerint nincs veszélyben Lengyelországban a demokrácia.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Lengyelország az új Magyarország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szikszai Péter (Napi Gazdaság): Meg nem erősített blöff]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schöpflin György (Index): Az újságírók lusták]]> [...] Bővebben!
Komment (18)]]>