<![CDATA[mandiner.hu - Európa]]> http://mandiner.hu/tag/europa/ hu-HU <![CDATA[Gágyor Péter (Mandiner): Mi Európa szelleme?]]> Az európai kontinens nem csak formákban gazdag, de természettől fogva a legalkalmasabb arra, hogy kiemelkedő embereket és kormányzati rendszereket hozzon létre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pók Katalin (Figyelő): Globalisták és szuverenisták háborúja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tuzson: Nem lehet különbség életminőség szempontjából a falvak és a városok közt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyarországi EB-képviselet: Növelni kell az uniós források felhasználásának hatékonyságát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lóránt Károly (Magyar Hírlap): Valódi ellenségek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[OECD: A magyarok számítanak Európa legelhízottabb nemzetének]]> A világon viszont az amerikaiak a legelhízottabbak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagyszabású korrupciós és bundabotrány ügyében nyomoznak belga futballkluboknál]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schmidt Mária (Látószög blog): Trump előtt, Trump után]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szájer József (Magyar Idők): Szuverén nemzetek Európája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebes György (Népszava): Recept]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér: Magyarországnak több tartaléka is van a munkaerőhiány megoldására ]]> Magyarországnak több olyan tartaléka is van, amelyeket kiaknázva, saját erőből is képes megoldani a gazdasági növekedésből eredő munkaerőhiányt – mondta Kövér László. Az Országgyűlés elnöke beszélt arról is, a korábbinál konzultatívabb törvényhozásra számít.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Gergely Münchenben: A bajor CSU továbbra is Magyarország barátja]]> A CSU-ban „továbbra is Magyarország barátait találhatjuk”, akik pedig mégsem barátok, csak „átmenetileg fordulnak szembe Magyarországgal” személyes ambícióik, karrierjük miatt – utalt Manfred Weberre Gulyás Gergely.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalma György (Mandiner): Üres templomból teli mecset: ez az élet rendje]]> A muszlimok elfoglalják azokat a tereket, ahonnan az európaiak már kivonultak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Kultúrharc nem Magyarországon, hanem Európában van]]> Azt gyanítom, hogy az egyes pozíciók körüli lökdösődés, a kultúrfilozófiák közötti hírlapi vita talán a modern élet megszokott rendjéhez tartozik – mondta a kultúrharc kapcsán Orbán Viktor.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horváth Pál (Látószög blog): A szubszidiaritás és az Európai Unió jövője]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elegem van a mai európai politikából – Szájer József a Mandinernek]]> A Sargentini-szavazáson történtek ellenére a Fidesznek a Néppártban kell maradnia – mondja Szájer József a Mandinernek. A Fidesz vezető EP-képviselője szerint a magyar ellenzék szégyellheti magát, Macrontól nem kell félni, a Fidesz pedig a Néppárt legsikeresebb, dinamikus és innovatív pártja, ezért is támadja őket a baloldal. Szájer szerint a Néppártnak el kell döntenie, hagyja-e, hogy a baloldal irányítsa őt, vagy fel meri vállalni újra a jobboldaliságot. Szájer József azt is elárulta: tele van a hócipője az európai politikával, és gondolkodik még azon, mi lesz a politikusi jövője 2019 után. Nagyinterjúnk Strasbourgból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fekete-Győr András (Facebook): 1. mi lesz Európával a Brexit után? 2. hova vezet Orbán populizmusa?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Észt kormányfő: Meg kell erősíteni az európai szellemiséget ]]> A világ nem fog Európára várni – hangsúlyozta Jüri Ratas észt miniszterelnök az Európa jövőjéről szóló beszédében. Az EP-ben felszólaló Ratas kiállt a közös európai gondolat megőrzése és erősítése mellett: szerinte a sokszínűség és a különbségek elfogadása mellett Európának számos nagy ügyben közösen kell fellépnie a siker érdekében. Tudósításunk Strasbourgból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Laczó Ferenc (Mérce): Három kihívás, amire Európa megújulásához megoldást kell találni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Johnson: Sutba kell dobni a kormány Brexit-stratégiáját]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Véget vetne az „ultraliberális Európának” Macron]]> „Hiszek a népek visszatérésében. Nem vagyok unionista vagy globalista. Hiszem, hogy minden népnek erős identitása van. Hiszek a nemzetünk történelmében és ambíciójában. Arról szeretnék mindenkit meggyőzni, hogy ezt Európa védi meg” – fogalmazott Emmanuel Macron francia elnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ A legmagasabb fokú harckészültségbe helyezte a szerb hadsereget az elnök]]> A szerbek készültségét az váltotta ki, hogy szombaton az észak-koszovói Gazivoda-tóhoz látogatott Hashim Thaci koszovói elnök, és látogatását a Rosu különleges egység tagjai biztosították.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veszprémy László Bernát (Mandiner): Rendszer, de van benne őrültség]]> Egyszer majd muszáj lesz dönteni, hogy Európa a klasszikus liberalizmus (de semmiképp sem a ma liberálisnak nevezett ideológiai katyvasz!), illetve az annak számos értékét felvállaló népi-populista kereszténydemokrácia, vagy a nyílt társadalom felszíne alatt garázdálkodó középkori előítéletek útját választja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Satori (Jezsuita blog): Jövőtrendek: a katolikusok száma világszerte növekszik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mik az EU alapértékei? – Vita az MCC-ben]]> Az EU alapértékeiről, az Unió irányvonaláról és a közösséget megosztó konfliktusról vitáztak a Mathias Corvinus Collegiumban Claude Chollet francia médiakutató, Orbán Balázs államtitkár, Tordai Bence párbeszédes politikus és Lattmann Tamás nemzetközi jogász részvételével. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: A sport Közép-Európa közös nyelve]]> A sport, kiváltképp a labdarúgás Közép-Európa közös nyelve – mondta Orbán Viktor csütörtökön a határon túli Topolyán, egy Labdarúgó Akadémia ünnepi átadóján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[India egyre inkább Európába vágyik]]> India a világ egyik legnagyobb migránskibocsátó országa, de egyúttal migránsok célországa is. A túlzsúfolt, gyorsan szaporodó óriásország vezetése nem bánja a migrációs folyamatokat, hiszen egyfajta szelepként is működnek a folyamatosan változó, összetett indiai társadalomban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európa megújulásáról vitatkoznak az MCC-ben]]> Orbán Balázs, Lattmann Tamás, Tordai Bence és Claude Chollet vitatkoznak Európa átalakulásáról az MCC-ben szerdán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mezei Balázs (Mandiner): Az igazság nem jobb- vagy baloldali – hanem valóságelvű]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Weber: Új fejezetet kell nyitni Európában]]> Trump és Putyin is gyengítené az EU-t, míg belülről a szélsőségesség és populizmus fenyegeti azt Manfred Weber szerint. A politikus interjújában azt is elmondta, Orbán semmilyen kompromisszumkészséget nem mutatott a Sargentini-jelentés vitájában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európa jelenleg egy lélek nélküli test – spanyol ex-belügyminiszter a Mandinernek]]> Európa nem gazdasági, hanem ideológiai válsággal küzd – mondja Jaime Mayor Oreja volt spanyol belügyminiszter a Mandinernek. A néppárti politikus szerint kontinensünk lélek nélküli testhez hasonlítható, aminek válságát a transzcendenciára való nyitottság hiánya okozza. Mayor Oreja a keresztény értékek és a család fontosságáról, a bevándorlásról és a spanyol belpolitikai helyzetről nyilatkozott lapunknak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagycsaládosok Országos Egyesülete: Családbarát Európára van szükség!]]> IX. kongresszusát tartotta a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ifjúság akcióban: az európai példa]]> Hat évig futott az Európai Bizottság Youth in Action (Ifjúság akcióban) programja, mely során tizen- és huszonéves fiatalok tízezreit támogatták különböző projektek segítségével.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[George Friedman: Ha nem hiszel a nemzetben, akkor nem vagy liberális]]> Nem létezik rossz és jó nacionalizmus – mondta George Friedman magyar származású amerikai gondolkodó a Brain Bar fesztiválon. Olyan sem létezik, hogy globális polgár, mert az élet kötelesség, áldozatvállalási képesség és lojalitás nélkül értelmetlen. „Nem lehetsz mindenhez és mindenkihez lojális, mert akkor megkérdőjeleződik a lojalitásod” – vélte a stratéga. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Novák Katalin: Európa az üres bölcsők kontinense]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ehhez értenek Európa vezetői: térképen a végzettségük]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európa öregedése egy gifben]]> Így öregszik tovább a világ legidősebb kontinense 1960 és 2060 kötött. Az ábra minden országban a medián életkort mutatja. A medián életkor azt a középértéket jelenti, amelyet akkor kapunk, ha egy ország lakosságát életkor szerint sorba állítjuk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mawuna Remarque Kuotonin (Facebook): Német árvaházak Afrikában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kánai András (SFmag): Teljes behódolás – Boualem Sansal: 2084, avagy a világ vége]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nőiszem (Nőiszem): A lét a tét - sorsunk az anyák kezében]]> [...] Bővebben!
]]>