<![CDATA[mandiner.hu - Európa]]> http://mandiner.hu/tag/europa/ hu-HU <![CDATA[A magyarok ügye jó irányba megy – Dömötör Csaba a Mandinernek]]> Bűncselekmény lesz a bevándorlás szervezése, folytatódik a nemzeti konzultáció – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Mandinernek. A kormánypárti politikustól megkérdeztük, miért van szükség újabb konzultációkra, mikor kérnek bocsánatot a Helsinki Bizottságtól, kizárhatják-e a Fideszt az Európai Néppártból és mit szól a konzervatív értelmiség kritikáihoz. Arról is megkérdeztük, hogy miként fér bele a „régi vágású kereszténydemokráciába” Milo Yiannopoulos budapesti előadása. Nagyinterjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalma György (Mandiner): Egy fekete pápa kellene, egy hívő pápa kellene]]> Lássuk be: a nyugati katolicizmus nem képes már arra, hogy Jézus egyházát irányítsa.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elektronikus fesztivált rendeznek az erdélyi Bánffy-kastélyban (videó)]]> Az Electric Castle fesztiválnak a romos Bánffy-kastély ad otthont Erdélyben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Védjük meg a nyugati civilizáció értékeit! – Chantal Delsol Budapesten]]> Az Európa jövője V4-konferencián adott elő Chantal Delsol, a neves francia filozófus. Delsol a humanista értékek történetéről, alakulásáról és a Nyugatot naggyá tevő eszmék védelméről beszélt előadásában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tajani: A migráció egész Európa számára jelent problémát]]> A közös stratégia kidolgozását hangsúlyozta szerdai sajtótájékoztatóján Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Czopf Áron (Mandiner): „Szent háború zajlik a nemzet ellen” – Frank Füredi Budapesten]]> A V4 országokat „bajkeverőknek” tekintik Európában, pedig „mi vagyunk az igazi európaiak” és „mi harcolunk Európa jövőjéért” – fogalmazott Frank Füredi a budapesti Európa jövője V4-konferencián.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hoppál Hunor (Polgár Portál): Szelektív feminizmus]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ma már a konzervatív a szexi – Schmidt Mária a Mandinernek]]> „Én nagyon Európa-párti vagyok, itt a legjobb az élet” – mondja Schmidt Mária a Mandinernek. A Terror Háza Múzeum főigazgatója a közelgő V4-konferencia előtt arról beszél lapunknak: sem a német, sem az orosz dominancia, és főleg a kettő együtt nem kívánatos, ezért is kell a visegrádiaknak összefogniuk. A történész szerint Orbán a magyar érdekképviselettel foglalkozik, az ellenzék teljesen kiüresedett, a Monarchia sikeres példaképe lehetne az irányt vesztett EU-nak, Amerika pedig ma is a világ ura, amit mindenkinek figyelembe kell vennie. Schmidt Máriát arról is kérdeztük, szerinte mi a jobboldali értelmiség szerepe, és miért is hívták meg Milót és Steve Bannont Budapestre. Nagyinterjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalma György (Mandiner): Bukni fog a Fidesz, ha nem konszolidálódik?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Márfi Gyula (Pesti Srácok): Európában az emberek egy részének elméjére sötétség borult]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Faggyas Sándor (Magyar Hírlap): Húsz év]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Douglas Murray: Európa vezető politikusai gyávák beismerni kudarcukat]]> A migránsok kvóta szerinti elosztásáról szóló javaslattal arra kérik az uniós tagállamokat, hogy fizessenek olyan hibáért, amelyet Brüsszelben és Berlinben követtek el – mondta Douglas Murray brit író.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi István (Közlemény): Tényleg ez a harc lesz a végső!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gajdics Ottó (Magyar Idők): Európa jövője]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Botos Katalin-Lovas Rezső (Magyar Idők): Az uniós konfliktusok gyökerei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai Bizottság: Az illegális migránsok csupán 37 százalékát sikerült kiutasítani]]> Újra fokozódik a nyomás a balkáni migrációs útvonalon – derül ki az Európai Bizottság migrációval kapcsolatos jelentéséből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jelentősen nőtt az illegális bevándorlás a görög-török határon ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Gergely: A Fidesz az Európai Néppárt legsikeresebb pártja]]> Német belpolitikáról, a tavalyi német választások értelmezéséről, Angela Merkel várható utódjáról, a migrációs narratíváról, a magyar-német kapcsolatokról, valamint a jövő évi európai parlamenti választásokról is szó esett azon a Mathias Corvinus Collegiumban tartott beszélgetésen, amelyen Gulyás Gergely leendő miniszter mellett Mráz Ágoston Sámuel politológus, valamint Werner J. Patzelt német politikatudós és Joachim Klose, a Konrad Adenauer Stiftung szászországi vezetője is részt vett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel: Tovább kell erősíteni a Frontexet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szájer József (Magyar Idők): Meg kell védeni az eddigi európai életmódunkat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fricz Tamás (Magyar Idők): Modellértékű volt a kampány]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: A közös jövő is összeköti a magyar és lengyel népet]]> Erős Európát és erős Közép-Európát akarnak a lengyelek és a magyarok is – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Varsóban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Velünk marad a migrációs probléma – Gallai Sándor a Mandinernek ]]> Vannak olyan országok, amelyek aligha bánkódnak az Európát gyengítő migrációs hullámok láttán – állítja Gallai Sándor politológus. A Migrációkutató Intézet tudományos igazgatója szerint aggasztó belegondolni, hogy jelenlegi állapotában mit tudna kezdeni az EU egy újabb nagy bevándorláshullámmal; a migráció pedig vesztes játszma lesz nekünk, ha a demográfiai folyamatokon nem tudunk változtatni. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Macron: Nem lehet várni az EU megújításával]]> Azonnali európai cselekvést sürgetett a francia elnök a Nemzetközi Károly-díj átvételekor.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel: Európának a saját kezébe kell vennie sorsát]]> Angela Merkel az Emmanuel Macronnak odaítélt Nemzetközi Károly-díj átadó ünnepségén szólalt fel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Ervin (Magyar Hírlap): A kontinens jövője]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalma György (Mandiner): Mi vagyunk Európa!]]> Azt kérjük, ami a miénk. Európát akarjuk olyannak, amilyennek korábban közösen megteremtettük.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keresztényellenesség Európában: templomgyalázások, muszlimok által zaklatott keresztények]]> Az előző két évben 140 esetben gyaláztak meg templomokat és számtalan esetben ért keresztény temetőket vandál támadás Európa-szerte, de rendszeresek a keresztények elleni muszlim támadások, akár gyilkosságok is és a hatóságok részéről megnyilvánuló, agresszíven szekularista fellépések is a OIDACEurope 2018-as, európai keresztényellenességről szóló jelentése szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Paranoid Android (kiettemeg): Kristóf és az Isten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trombitás Kristóf (Mandiner): Hagyjuk az iszlamofóbiát!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Novák Katalin: Európa az üres bölcsők kontinense]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ehhez értenek Európa vezetői: térképen a végzettségük]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európa öregedése egy gifben]]> Így öregszik tovább a világ legidősebb kontinense 1960 és 2060 kötött. Az ábra minden országban a medián életkort mutatja. A medián életkor azt a középértéket jelenti, amelyet akkor kapunk, ha egy ország lakosságát életkor szerint sorba állítjuk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mawuna Remarque Kuotonin (Facebook): Német árvaházak Afrikában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kánai András (SFmag): Teljes behódolás – Boualem Sansal: 2084, avagy a világ vége]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nőiszem (Nőiszem): A lét a tét - sorsunk az anyák kezében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Dominik (ekultura.hu): Boualem Sansal: 2084]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Borbás Barna (Válasz.hu): Eurovízió, a világ vicce]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sorozat lesz A sötétség balkezéből]]> Minisorozat készül Ursula K. Le Guin A sötétség balkeze című regényéből, ami 1970-ben egyszerre nyerte el a Nebula- és a Hugo-díjakat. A történetben az emberi fajok által benépesített bolygókat összefogó szervezet diplomatája látogat el egy bolygóra, ahol az őslakosok alapvetően térnek el a többi emberi fajtól: nincs ugyanis fix nemük.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A nihilizmus az új baloldal esszenciája – Roberto de Mattei a Mandinernek]]> Ferenc pápa marxista nyelvezetet használ, az ökomenizmusnak nincs jövője, a protestantizmus pedig bizonyos szempontból hasonló az iszlámhoz – mondja Roberto de Mattei olasz konzervatív katolikus történész, író, a Római Európai Egyetem professzora. A civilben ötgyermekes családapa de Mattei szerint Ferenc pápa az elmúlt két évben nem adott egyértelmű útmutatást a katolikusok egyes vitás kérdéseiben, és egyes tévtanok elérték Szent Péter székét. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>