<![CDATA[mandiner.hu - EU]]> http://mandiner.hu/tag/eu/ hu-HU <![CDATA[A menekültek szétosztását sürgeti Olaszország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brexit: brit kémkedéstől tart Brüsszel]]> A brit titkosszolgálatok az Egyesült Királyság kilépéséről szóló tárgyalások körül kémkednek – aggódnak Brüsszelben az EU tárgyalói.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nézőpont: A migráció lesz az EP-kampány központi kérdése]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kacsoh Dániel (Magyar Hírlap): Brüsszel svédül]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Spanyol-német csúcs: „Afrikával kell beszélnünk” ]]> Pedro Sánchez spanyol kormányfő és Angela Merkel német kancellár Spanyolországban egyeztetett az újabb migrációs hullám kezeléséről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Bizottság újabb pénzügyi támogatást ad Boszniának a migráció kezelésére]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai Menekültügyi Hivatal: Csökkent a menedékkérelmek száma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU sajnálattal fogadta az amerikai szankciók ismételt bevezetését]]> Sajnálatát fejezte ki az Iránt sújtó amerikai gazdasági szankciók újbóli bevezetése miatt hétfőn az Európai Unió.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brit külkereskedelmi miniszter: Nagyobb az esélye, hogy nem lesz megállapodás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Külügy: Ukrajna saját hibájából nem tud közeledni az EU-hoz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kijev szerint Magyarország beavatkozik az ukrán belpolitikába ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A németeknek jól megy, túlságosan jól – Alexander Grau a Mandinernek]]> „A németeknek nagyon jól megy. Csakhogy: túl jól megy nekik. Ez a probléma” – mondja Alexander Grau német filozófus a Mandinernek. A konzervatív-liberális Cicero magazin publicistája szerint hiperliberális moralizmus és hisztérikus érzékenység uralja a nyugati közbeszédet, miközben a 20. századi nagy európai és német tragédiák után még mindig a kultúránk és az identitásunk a lényeg. Grau úgy látja: Merkel mérlege negatív, az euró projektje így nem mehet tovább, Németország pedig az első valóban posztmodern országgá válhat – és egyben az utolsóvá. Nagyinterjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rónay Tamás (Népszava): A magyarok Istene]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kaderják Péter: Összhangban van az atomenergia-termelés az uniós klímapolitikával]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiss Gergely (Magyar Idők): Szemben a nemzettel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ősszel népszavaznak a macedónok az EU-hoz és a NATO-hoz való csatlakozásról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[G. Fodor Gábor (888): Orbán tusványosi beszéde: korszaképítés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lakner Zoltán (168 Óra): Orbán nem elhagyni, hanem elfoglalni és átformálni készül Európát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[LMP: Orbán Viktor alternatív valóságot épít]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[MSZP: Messze van valóságtól a miniszterelnök által felvázolt kereszténydemokrácia]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jobbik: Orbán Viktornak az európai politikai ambíciói fontosabbak az ország sorsánál]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor (Mandiner): Tusnádfürdői beszéd]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Bennünket az Európai Néppártból csak elzavarni lehet]]> Mi nem megyünk el az Európai Néppártból, onnan csak elzavarni lehet bennünket – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn a hallgatóság kérdéseire válaszolva. Orbán szorgalmazta Szerbia és Montenegró felvételét az EU-ba.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ifj. Lomnici Zoltán (888): Mennyire van veszélyben a magyar nyelv Erdélyben és Kárpátalján?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Székelyföld akkor is létezni fog, amikor már egész Európa behódolt az iszlámnak]]> Aki a magyarokkal együttműködik, az jól jár – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen mondott beszédében. Hozzátette: a magyar nemzetépítés sikeres, és fontos feladat a Kárpát-medence újjáépítése. Orbán kitért a román-magyar viszonyra, a liberális demokrácia helyzetére az EU-ra is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Babis: Elfogadhatatlan az Európai Bizottság javaslata az illegális migrációról]]> Elfogadhatatlan és értelmetlen az Európai Bizottság azon javaslata, ami szerint hatezer eurót adnának migránsonként a befogadó országoknak, és küzdeni kell az embercsempészek ellen Andrej Babis cseh kormányfő szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szili Katalin (Magyar Idők): Több jog illeti az őshonos kisebbséget, mint a migránst]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újra szavaznának a brexitről a britek]]> Egyre több brit támogatja egy második brexit-népszavazás ötletét. Eközben a felmérések szerint most többen vannak a maradáspártiak, mint a kilépést támogatók.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Az Európai Bizottság napjai meg vannak számlálva]]> A miniszterelnök szerint csupán a jövő évi európai parlamenti választásokig kell túlélni
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán a Bildnek: Közép-Európában visszaszorult az antiszemitizmus]]> Büszke a Soros-kampányra Orbán Viktor, aki a Bild című német lapnak adott interjújában beszélt erről. A magyar kormányfő megint kifejtette a bevándorlással kapcsolatos nézeteit. Angela Merkelt nem minősítette, szerinte ez a németek feladata. Szóba került Putyin, Trump, a közös európai hadsereg gondolata és a közelgő uniós választások is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sok fiatal hagyja el Horvátországot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai Bizottság: Még gyorsabban növekedhet a gazdaság az év második felében]]> A gazdaság növekedése 2018-ban és 2019-ben várhatóan erős marad az Európai Unióban és az euróövezetben egyaránt, a mutatók ebben az évben 2,1 százalékkal, jövőre 2 százalékkal javulnak – közölte az Európai Bizottság a csütörtökön közzétett nyári időközi gazdasági előrejelzésében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ifjúság akcióban: az európai példa]]> Hat évig futott az Európai Bizottság Youth in Action (Ifjúság akcióban) programja, mely során tizen- és huszonéves fiatalok tízezreit támogatták különböző projektek segítségével.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A magyarok szerint az egészségügy a legnagyobb problémánk]]> Legalábbis erre következtethetünk az Európai Bizottság legfrissebb jelentéséből, amelyet az uniós állampolgárok megkérdezése alapján állítottak össze - számol be a portfolio.hu.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU után Oroszország is újabb vámokat vet ki amerikai termékekre]]> Oroszország pótvámokat vet ki amerikai importcikkekre, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok az acél- és alumíniumtermékek behozatalát 25, illetve 10 százalékos vámmal sújtotta – jelentette be Makszim Oreskin orosz gazdaságfejlesztési miniszter.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy István: Elfogadhatatlan az uniós költségvetés agráriumot érintő csökkentése]]> Magyarország számára elfogadhatatlan az Európai Bizottság 2021 és 2027 közötti hétéves időszakra vonatkozó költségvetés-tervezete, amely jelentős forrásokat vonna el az agráriumtól és vidékfejlesztéstől – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az uniós tagországok szakminisztereinek hétfői luxembourgi tanácskozását követően.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU mintegy 80 milliárd forintot ad erdélyi autópálya-fejlesztésre]]> Több mint 246 millió eurót (körülbelül 80 milliárd forintot) biztosít az Európai Unió kohéziós forrásokból észak-erdélyi közútfejlesztésre – jelentették be kedden Brüsszelben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Luxemburg a leggazdagabb, Bulgária a legszegényebb ország az EU-ban ]]> Bár némileg csökkent, továbbra is óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa, Luxemburg és Bulgária között. Vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) és az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás (AIC) alapján is toronymagasan vezet a nyugat-európai nagyhercegség a 28 tagú közösségben, Bulgária lemaradása pedig a középmezőnyhöz képest is rendkívül nagy – derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által kedden kiadott, előzetes jelentésből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Londoni elemzők: Meg sem érezzük majd Trump újabb vámjait ]]> Londoni pénzügyi elemzők szerint elhanyagolható közvetlen hatása lesz az Európai Unió gazdaságaiban az acél- és alumíniumtermékekre péntektől érvényesítendő megemelt amerikai importvámoknak, de a kereskedelmi feszültség eszkalációjának lehetősége árthat a beruházásoknak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kugyela Tamás (Index): Kevesebb pénzt kapunk az EU-tól, mert lepipáltuk a délieket]]> [...] Bővebben!
]]>