<![CDATA[mandiner.hu - EU]]> http://mandiner.hu/tag/eu/ hu-HU <![CDATA[Elfogadták a civil szervezetek Trump abortusztámogatást megszüntető intézkedéseit]]> Csak négy szervezet nem volt hajlandó alkalmazkodni a Trump-adminisztráció kormányzati abortusztámogatást beszüntető intézkedéseihez 733-ból egy friss jelentés szerint, ebből kettő globális abortusz-szolgáltató.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bálint Eszter (Krónika): Mi hasznunk a gazdasági növekedésből?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Elismerésre méltó a bolgárok migrációs védvonala]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Luxemburg külügyminisztere gyűlöli Magyarországot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Galló Béla (Mozgástér): Renzi már belátja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bertha László (888.hu): Magyarország az első!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zulik Ákos (Azonnali): Uniós pénz akkor jár, ha kijárják]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Anthony Venables: Nem mindenre a szabad piac a megoldás]]> „Tény, hogy vannak országok, amelyek beszorultak egy közepes bérszintre, amiről nem tudnak elmozdulni. Ez a 22-es csapdája” – mondja Anthony Venables oxfordi közgazdászprofesszor, a gazdaságföldrajz egyik legelismertebb kutatója a Mandinernek. Venables állítja: nem szabad a piacra bízni mindent, szükség van az állami kontrollra is; a munkaerő elvándorlása viszont korlátozza azt, hogy egy ország a saját sorsának ura lehessen. Nagyinterjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács Zoltán: A családtámogatási rendszer az egyik legfontosabb eredmény]]> A családtámogatási rendszerre lehet a legbüszkébb a kormány a szóvivő szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hazafiak: új EU-ellenes párt alakult Franciaországban]]> Florian Philippot, a francia Nemzeti Front korábbi alelnöke Hazafiak néven új pártot alapított: kiléptetnék Franciaországot az EU-ból, de addig is Marine Le Pent bírálják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Tusk a kvótarendszert kritizálta Bécsben]]> Donald Tusk szerint a kvótarendszer megosztó, és olyan megoldás kell a bevándorlásra, amit mindenki támogatni tud.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Judi Tamara (Magyar Idők): Uniós játék a demokráciával ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csizmadia Ervin (Mandiner): Van-e más esélyünk, mint a többsebességes Európa?]]> Az a szándék, miszerint Európa egysége tündérmesei mivoltában egyszer csak, éppen most előállítható, nagyfokú illúzió. A többsebességesség nem hátrány, hanem szükségszerűség. Bármilyen uniformizálás káros.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Határvédelmi megállapodást kötött az Albánia és az EU]]> Előzetes határellenőrzési megállapodást kötött az Európai Bizottság Albániával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hargitai Miklós (Népszava): Szuverén döntés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A kormány támogatja az afrikai migráció megállítására létrehozott uniós alapot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiss Gergely (Magyar Idők): Egységben az erő]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Benkő: Lélekben és technikai eszközökben is erősödött a Magyar Honvédség ]]> A Magyar Honvédség éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletet tart hétfőn. A Honvéd Vezérkar Főnöke kiemelte: a honvédségi intézkedések középpontjában a katona áll, ezért számos olyan intézkedést hoztak, amely a katonák morális helyzetének szempontjából fontos.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Őry Mariann (Magyar Hírlap): Világfalu kvótapolgárai]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Válasz.hu): A mások]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Románia 109 szíriai menekültet fogad be Törökországból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Seres László (HVG): Brüsszel, a magyar kormány sugar daddy-je]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács Áron (Magyar Nemzet): Pislákoló fények]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béndek Péter (1000 A Mi Hazánk): Már visszafordíthatatlanul nő a lemaradásunk a világtól?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keletről érkezhet a konzervatív megújulás – Alvino-Mario Fantini a Mandinernek]]> A szekuláris materializmus olyan mély hatást tesz ma a fiatalokra, hogy nagyon nehéz konzervatívként a szívükért és eszükért versenyezni – mondja Alvino-Mario Fantini olasz-amerikai filozófus, a The European Conservative főszerkesztője a Mandinernek. Fantini egyszerre büszke és szkeptikus konzervatív, aki úgy látja, hogy Kelet-Európa felől vehet új lendületet a konzervativizmus. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Uniós biztos: A demokráciához szükséges az aktív civil társadalom ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Őry Mariann (Magyar Hírlap): Veszett ügy]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az osztrák kormány nem jobboldalibb a magyarnál – Peter Filzmaier a Mandinernek]]> Valójában nem tolódott nagyon jobbra Ausztria, a Szabadságpárt sem nevezhető egyszerűen szélsőjobboldalinak – mondja Peter Filzmaier, Ausztria egyik legbefolyásosabb politológusa a Mandinernek. Filzmaier az osztrák belpolitikáról és az osztrák-magyar viszonyokról is kifejtette nézeteit lapunknak. A professzor nem túlozza el a V4-Ausztria kapcsolatok jelentőségét, és úgy gondolja, a határkerítés nem nevezhető összeurópai megoldásnak a migráció problémájára. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deák Dániel (Figyelő): Egyre szélesebb a V4 együttműködés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gágyor Péter (Polgár Portál): Kampánycsömör]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putsay Gábor (Magyar Hírlap): Újabb hét bő esztendő jöhet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[György László (Makronóm): Piketty esete a méregbe gurult közgazdászokkal ]]> „Ha valakit düh vezérel, a legjobb kitérni előle” – tartja a kínai mondás. Igen nagy vihart kavart múlt heti írásunk, amelyben Oláh Dániel, a Makronóm felelős szerkesztője, a Neumann János Egyetem tudományos munkatársa Thomas Piketty számításai alapján történeti idősíkon vetett számot uniós egyenlegünkkel, kognitív disszonanciát generálva ezzel számos hazai közgazdászban. „Szerencsére” akadt, aki a méregbe gurult „szakma” védelmében „helyretette” Piketty-t, Matolcsy Györgyöt és a Neumann János Egyetemet, bár elég lett volna Piketty mondandójával vitába szállnia.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A sztárközgazdász kiszámolta, hogy több profit megy ki Magyarországról nyugatra, mint amennyi uniós támogatás visszajön – Thomas Piketty a Makronómnak]]> Nem igaz, hogy Magyarország óriási adományokat kap az uniótól támogatások formájában. A francia professzor, Thomas Piketty most kiszámolta, hogy hazánk vált az egyik leginkább külföldi tulajdonú gazdasággá a kilencvenes évek óta. Ez az oka annak, hogy Magyarországról sokkal több profit megy külföldre, mint bármely más közép-európai országból, és annál is több, mint amennyit az ország uniós támogatásként visszakap. A sztárközgazdász a Makronómnak nyilatkozott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felkerültek a NAV szégyenlistájára, megtámadta hazánkat a Facebook és a Google]]> A Facebook és a Google sem reklámadót, sem mulasztási bírságot nem hajlandó fizetni Magyarországnak, bár profitjának egy részét hazánkban szerzi. Utánajártunk, hogy miért kerültek fel a NAV szégyenlistájára és megmutatjuk, miért szegeződik mások tekintete most Magyarországra: vajon nekünk sikerül-e adófizetésre bírni a globális techcégeket? Utánajártunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felkerültek a NAV szégyenlistájára, megtámadta hazánkat a Facebook és a Google]]> A Facebook és a Google sem reklámadót, sem mulasztási bírságot nem hajlandó fizetni Magyarországnak, bár profitjának egy részét hazánkban szerzi. Utánajártunk, hogy miért kerültek fel a NAV szégyenlistájára és megmutatjuk, miért szegeződik mások tekintete most Magyarországra: vajon nekünk sikerül-e adófizetésre bírni a globális techcégeket? Utánajártunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sikeresen lezárták a tárgyalásokat az EU-Japán szabadkereskedelmi egyezményről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiderült, hogy a legfejlettebb államok a legnagyobb adóbeszedők az unióban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Becsey Zsolt (Magyar Idők): Kitörés a periféria státusából]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Christopher Dembik (Portfolio): Kettészakadhat az Európai Unió – De mi lesz utána Magyarországgal? Interjú.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Madár István (Portfolio): Hogyan vezessük be a magyar eurót?]]> [...] Bővebben!
]]>