<![CDATA[mandiner.hu - EU]]> http://mandiner.hu/tag/eu/ hu-HU <![CDATA[Orbán számára is van vörös vonal! – figyelmeztet az EPP frakcióvezetője]]> Világosan beszélni fognak Orbán Viktorral az Európai Néppárt április végi tanácskozásán, a kutatás és a tanítás szabadsága ugyanis nem képezheti egyezkedés tárgyát – jelentette ki az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője a Spiegelnek adott interjúban. Manfred Weber ugyanakkor hozzátette: Orbán bár feszegeti a határokat, eddig mindig betartotta a szerződéseket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Publicus: Az ország negyede szerint orosz érdekeket szolgál a kormány külpolitikája]]> November óta csaknem megháromszorozódott azoknak az aránya, akik szerint a kormány külpolitikája elsősorban Oroszország érdekeit szolgálja: jelenleg a lakosság 26 százaléka vélekedik így, miközben kisebbségbe szorult az a vélemény, hogy magyar érdekeket szolgál a magyar külpolitika – derül ki a Publicus közvélemény-kutatásából.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A magyar nagykövetségek kereshetnek külföldi partnereket a CÖF-nek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Király Miklós (Facebook): Állítsuk meg közös erővel az Európai Unió lejáratását!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Becsey Zsolt (Magyar Nemzet): Európai integráció: utak és tévutak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brexit: kereskedelmi egyezséget sürget az Egyesült Királysággal a holland, ír és dán kormányfő]]> Hágában tartott „minicsúcsot” a holland, dán és ír miniszterelnök, akik a Brexit-tárgyalások minél gyorsabb lefolytatását, valamint a szigetországgal kereskedelmi egyezmény kötését szorgalmazták.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aszódi: Nem hobbiból építünk atomerőművet!]]> Elnézi a Paks II beruházás állami támogatását az Európai Bizottság, de szigorú feltételekkel. Például Paks I és Paks II semmilyen formában nem működhet majd együtt, mert az kartellezésnek minősülne, és a megtérülés is kérdéses, hiszen nem tudhatjuk, milyen lesz húsz év múlva az energiapiac. Az MTA kerekasztal-beszélgetésén a paksi bővítésért felelős kormánybiztos a kritikákat azzal hárította el: nem hobbiból építünk atomerőművet, hanem azért, mert az állam köteles ellátni villamosenergiával a lakosságot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[CEU-ügy: Sorossal találkozik Juncker ]]> Jean-Claude Juncker megbeszélést fog folytatni Brüsszelben Soros Györggyel a CEU-ügy miatt. A találkozóra jövő csütörtökön kerül sor.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiss László (Magyar Hírlap): Hídvám]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sabin Gherman (România liberă): Amit látsz, az nem igaz – a helyzet sokkal rosszabb]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rémálom vagy demokratikus forradalom? Brexit-vita az MCC-ben]]> Tényleg változóban a világrend, de vajon mivel fog ez járni és mennyire lesz mély a változás? Mi lesz a brit előrehozott választásokon és hogyan fog lefolyni az EU-ból való kilépés? Többek között erről vitatkozott a Mathias Corvinus Collegiumban két brit szakértő, John O'Sullivan és Malcolm Gillies.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Techet Péter (Magyar Nemzet): Hogyan védi Ausztria a magyar munkást?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár: Az európai szocialisták az EU szélére szorítanák az országot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Török Gábor (Nyugat): Egyre erősödik majd a zaj, a hangerő és a durvaság is]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: „Marhaság”, hogy kilépnénk az Európai Néppártból]]> A miniszterelnök határozott választ adott a Magyar Nemzet azon kérdésére, hogy a Fidesz otthagyja-e az Európai Néppártot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Galló Béla (Mozgástér): A szultán majd eldönti]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deák Dániel (Nézőpontok): Soros „megbízható szövetségesei” az Európai Parlamentben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kósa: Fontos látni, hogy ki milyen érdekből képvisel egy álláspontot]]> A Fidesz frakcióvezetője az állami tévében érvelt a szerdán parlament elé kerülő civiltörvény mellett, amely regisztrációra kötelezné és megjelölné azokat a szervezeteket, amelyek évi 7,2 millió forintnál több külföldi támogatást kapnak. Kósa szerint arról még vita van, hogy az EU-s támogatásokat hogyan kezeljék.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakodi Péter (Magyar Idők): Feladott örökség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Victor Ponta (Facebook): A demokrácia azt jelenti, hogy a szavazók döntenek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Heinz-Christian Strache (Facebook): Törökország nem partnere Európának]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[CSU: Törökország nem lehet így tagja az EU-nak!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Macron: Problémát jelent Németország gazdasági erőfölénye]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ungár Péter (Kettős Mérce): Hogyan léphetne fel az EU az egyre agresszívebb Oroszországgal szemben?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schiffer András (Facebook): Az ilyen országot semmibe fogják nézni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nem árulkodok, hanem teszem a dolgom” – Ujhelyi István a Mandinernek]]> Ne papoljon az Európai Néppárt, hanem vagy szorítsák rá Orbánt, hogy tartsa be az európai normákat, vagy zárják ki a Fideszt a soraikból – mondta a Mandinernek Ujhelyi István, aki azt is megerősítette, hogy kilenc napja lobbizik az ügyben a Néppárt frakcióvezetőjénél. Az MSZP-s Ujhelyi azt nem támogatja, hogy a 7-es cikk alapján eljárást indítsanak Magyarország ellen, és nem is szavazná meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Azért lobbizik a szocialista Ujhelyi, hogy zárja ki az Európai Néppárt a Fideszt]]> Ujhelyi István szocialista EP-képviselő egy kiszivárgott e-mail tanúsága szerint már kilenc napja lobbizik azért, hogy az Európai Néppárt (EPP) zárja ki a frakcióból a fideszes képviselőket a lex CEU miatt. A politikus az EPP német frakcióvezetőjének, Manfred Webernek arra panaszkodik, hogy Weber csak twitterezik cselekvés helyett, pedig Orbán intézkedései az európai és a keresztény értékeket is nyíltan tagadják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Albert Enikő (Magyar Nemzet): Orbán aláírja a nyilatkozatot, majd meghirdeti: „Állítsuk meg Brüsszelt!”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt (Magyar Idők): Soros György és birodalma (befejező rész)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lóránt Károly (Magyar Hírlap): Van élet az unión kívül]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakó Bea (Mandiner): Egy magyar alkotmánybíró tévelygései a globális valóságban]]> A Fidesz-kormány hatalmi érdekeit nemigen akadályozó Alkotmánybíróság tagjaként Pokol Béla miért érzi úgy, hogy jogalappal beszólhat bárkinek is, amiért politikailag „nem elég semleges” alkotmányjogi kérdésekben?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Times: Ultimátumot fog kapni Magyarország!]]> A Times értesülései szerint Németország, Franciaország és 21 másik állam ultimátumot adna Magyarországnak és Lengyelországnak: vagy elfogadják a rájuk eső menekültkvótát, vagy ki kell lépniük az EU-ból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyelőre nem tárgyalja a parlament a Lex Heinekent]]> A törvényjavaslat parlamenti tárgyalásával megvárják az uniós notifikációs eljárás végét, amely legalább három hónapig tart.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ausztria sem kér a menekültkvótákból]]> Christian Kern kancellár szerint Ausztria az illegálisan érkezők ellátásával gyakorlatilag már teljesítette a ráeső részt az uniós áttelepítési programból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gál Kinga (Női szem): Milyen Európát szeretnénk gyermekeinkre hagyni?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Timmermans: Lengyelország továbbra is aggodalomra ad okot]]> Frans Timmermans európai biztos szerint Varsónak egyelőre nem sikerült eloszlatnia a lengyel jogállamisággal kapcsolatos aggályokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Berkecz Balázs (Blog.hu): Mi a baj a Csíki Sörrel?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Menekültek tízezreivel fenyeget Törökország]]> Azzal fenyegetőzik a török belügyminiszter, Süleyman Soylu, hogy havi 15 ezer menekültet szabadítanak Európára – derül ki a CNN Türk török hírtelevízió pénteki adásából. Soylu úgy nyilatkozott: a német és holland kormánynak nincs joga beleszólni a török belügyekbe.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németország megvédi az EU-török megállapodást]]> Sikeres és működik az illegális migráció feltartóztatásáról született EU-török megállapodás a német kormány szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: A magyar kerítés biztosítja a németek nyugodt álmát]]> „Ausztriában és Németországban az emberek nyugodtan aludhatnak, mert a magyarok itt meg fogják védeni Európa külső határait” – mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök hozzátette: az épülő második keresés a Törökország felől érkező legnagyobb tömegeket is feltartóztatja majd.
[...] Bővebben!
]]>