<![CDATA[mandiner.hu - EU]]> http://mandiner.hu/tag/eu/ hu-HU <![CDATA[27 tagállam és az EU vezetői (Európai Tanács): Római Nyilatkozat]]> Közösen fogunk fellépni, ha kell, különböző sebességgel és mélységben, ám közös irányt tartva, ahogy azt a múltban is tettük, eközben betartjuk a Szerződéseket és nyitva tartjuk kapuinkat azok előtt, akik a későbbiekben kívánnak csatlakozni hozzánk. Uniónk egységes és megbonthatatlan.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel bevédte a magyar kormányt]]> Angela Merkel elutasítja, hogy az uniós támogatások csökkentésével büntessék a közös döntések végrehajtásától elzárkózó vagy a jogállamiság ellen vétő tagállamokat. A kancellár erről az EU jövőjéről szóló római nyilatkozat aláírásának alkalmából beszélt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gál Kinga (Női szemmel): Milyen Európát szeretnénk gyermekeinkre hagyni?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Migránsbizniszről és Soros civiljeiről konzultálna a kormány]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Finta Márk (Új Szó): A spájzban vannak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[De mit tettek értünk a brüsszeliek? (videó)]]> Az elmúlt hatvan év vívmányait mutatja be egy percben az Európai Unió Tanácsa, cáfolva a vádakat, miszerint az unió haszontalan, beleszól az emberek életébe, antidemokratikus, nem törődik valós problémákkal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel: Jobban meg kell védenünk külső határainkat]]> Az uniós védelmi együttműködést és a határvédelmet erősítené Angela Merkel. Az EU hatvanadik évfordulója alkalmából a német kancellárhoz hasonlóan François Hollande francia kormányfő is egy erős, egységes Európa vízióját vázolta föl, és egyúttal odaszúrt a közelgő francia elnökválasztás kapcsán Marine Le Pennek is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Ezen nem változtat semmilyen ünnepi deklaráció]]> A Római Szerződés 60. évfordulójára rendezett EU-csúcson Orbán Viktor is kiállt az együttműködés mellett, de kifejtette, hogy Magyarország a biztonság kérdésében csak magára számíthat. A találkozón Nagy Britannia nem vett részt és a Bizottság elnöke Jean-Claude Juncker kijelenthette: az Európai Unió osztatlan és oszthatatlan.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakó Beáta (Mandiner): Boldog szülinapot, á la carte-EU! Jöhet a B-menü?]]> Hatvan éve írták alá az EU jogelődeit megalapító Római Szerződést. De hol tart most az európai integráció – avagy dezintegráció? A kétsebességes Európa inkább csak arról szólna, hogy hivatalosan is felvállaljuk a mazsolázást, és tudatosan ebben gondolkozunk tovább az abszolút európai egység erőltetett hiú ábrándja helyett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eric Jarosinski (Foreign Policy): Európa egyetlen reménye: a pesszimizmus]]> A gyakran hangoztatott önkritika és sürgetés, amit az utóbbi pár év szült meg, talán Európa jövőjének legjobb reménye.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Szilárd (168 Óra): Az egész liberális világ diktatúrába fordult]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdogan: Törökország felülvizsgálja politikai kapcsolatait az EU-val]]> Felülvizsgálja Törökország az EU-hoz köthető politikai és gazdasági szálait – nyilatkozta Recep Tayyip Erdogan csütörtökön. A török elnök hangsúlyozta: a Brüsszellel kötött menekültügyi megállapodásra is sor fog kerülni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csak feltételekkel írja alá Lengyelország a római nyilatkozatot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi István (Népszava): Trianoni súlyú bűn]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Timmermans: Lengyelország továbbra is aggodalomra ad okot]]> Frans Timmermans európai biztos szerint Varsónak egyelőre nem sikerült eloszlatnia a lengyel jogállamisággal kapcsolatos aggályokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cseh államfő: Törökország nem Európa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kálmán Attila (Kettős Mérce): Brüsszeltől védjük, Moszkvának eladjuk a szuverenitásunkat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Daam Alexandra (Danube Institute): Európa felbomlani látszik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európa-csúcs lesz a Brexitről]]> Twitteren jelentette be Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, hogy csúcstalálkozót tartanak a brit kiválásról április 29-én. A brit kormány hétfőn bejelentette, hogy március 29-én aktiválja a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Belga kormányfő: Nem hagyjuk, hogy Törökország megfélemlítsen minket]]> Nem hagyjuk, hogy Törökország megfélemlítsen minket, a vádaskodások a kampánystratégia részét képezik – jelentette ki Charles Michel hétfőn. A belga kormányfő így fogalmazott: „a provokálásunkat is magában foglaló stratégia célja, hogy felkeltse a nacionalista érzelmeket, és áldozatként állítsa be Törökországot”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rónay Tamás (Népszava): Schulz, a főgonosz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stier Gábor (Magyar Nemzet): A Nyugat értett a Krímből]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Somfai Péter (Népszava): Az oroszlán bajsza]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Árva László (Magyar Nemzet): Milyen EU-t akarunk – és milyet kapunk?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Március 29-én kezdődhet a Brexit]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lánczi Tamás (Mozgástér): Orbánnak megint igaza volt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[LMP: Paks2 engedélyezése az EU legnagyobb korrupciós ügye]]> Klaus Mangold német üzletembert mindig a Paks2-vel kapcsolatos kötelezettségszegési eljárások megszüntetésekor fizette ki Magyarország – mondta Jancsó Andrea Katalin, az LMP országos elnökségének tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus „az egyik legnagyobb orosz lobbistának” nevezte Klaus Mangoldot és felidézte, hogy Günther Oettinger az ő magánrepülőgépén érkezett Budapestre. (MTI).
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Berkecz Balázs (Blog.hu): Mi a baj a Csíki Sörrel?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szentesi Zöldi László (Demokrata): Viszontválasz Ungár Péternek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ungár Péter (Demokrata): Hajrá, Magyarország!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szentesi Zöldi László (Demokrata): Hajrá, Norvégia!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Menekültek tízezreivel fenyeget Törökország]]> Azzal fenyegetőzik a török belügyminiszter, Süleyman Soylu, hogy havi 15 ezer menekültet szabadítanak Európára – derül ki a CNN Türk török hírtelevízió pénteki adásából. Soylu úgy nyilatkozott: a német és holland kormánynak nincs joga beleszólni a török belügyekbe.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németország megvédi az EU-török megállapodást]]> Sikeres és működik az illegális migráció feltartóztatásáról született EU-török megállapodás a német kormány szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: A magyar kerítés biztosítja a németek nyugodt álmát]]> „Ausztriában és Németországban az emberek nyugodtan aludhatnak, mert a magyarok itt meg fogják védeni Európa külső határait” – mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök hozzátette: az épülő második keresés a Törökország felől érkező legnagyobb tömegeket is feltartóztatja majd.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zord Gábor László (Magyar Nemzet): Hollandiai látlelet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Megbukott a félmegoldáson alapuló brüsszeli politika!]]> A félmegoldáson alapuló brüsszeli migrációs politika megbukott – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, reagálva arra, hogy Törökország kilátásba helyezte az EU-val kötött megállapodás felmondását. Szijjártó hozzátette: nagy a baj, ha számon kérik Magyarországot a menekültjogi törvény miatt, holott az az uniós szabályoknak megfelel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vizsgálatot sürgetnek az európai liberálisok a „jogi határzár” szigorítása miatt]]> Az Európai Parlament liberális frakciója felszólította az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja meg, összhangban van-e a kérdéses módosítás az uniós joggal, valamint kezdeményezte, hogy vitassák meg a helyzetet az EU állam- és kormányfőinek közelgő csúcstalálkozóján. A frakció alelnöke egyébként úgy látja: a jogi határzár szigorítása sérti az uniós és nemzetközi jogot. A módosítást egyébként a szociáldemokrata frakció is elítélte.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EU-biztos: Nincs több kifogás a menekültkvótára!]]> Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért felelős tagja szerint a menedékkérők tagállamok közötti áthelyezésének rendszere az Európai Unió legfontosabb szolidaritást kifejező eszköze, a tagállamoknak nincs lehetőségük több kifogást találni a menekültek áthelyezésével kapcsolatban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Korai stádiumban észlelhető a skizofrénia egy virtuálisvalóság-játékkal (videó)]]> Virtuális valósággal és mesterséges intelligenciával azonosítanák a skizofrénia jeleit egy uniós projekt kutatói.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Környei Mátyás (Ars Boni): A gépek lázadása – Asimov törvényei életre kelnek]]> [...] Bővebben!
]]>