<![CDATA[mandiner.hu - EU]]> http://mandiner.hu/tag/eu/ hu-HU <![CDATA[Felkerültek a NAV szégyenlistájára, megtámadta hazánkat a Facebook és a Google]]> A Facebook és a Google sem reklámadót, sem mulasztási bírságot nem hajlandó fizetni Magyarországnak, bár profitjának egy részét hazánkban szerzi. Utánajártunk, hogy miért kerültek fel a NAV szégyenlistájára és megmutatjuk, miért szegeződik mások tekintete most Magyarországra: vajon nekünk sikerül-e adófizetésre bírni a globális techcégeket? Utánajártunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felkerültek a NAV szégyenlistájára, megtámadta hazánkat a Facebook és a Google]]> A Facebook és a Google sem reklámadót, sem mulasztási bírságot nem hajlandó fizetni Magyarországnak, bár profitjának egy részét hazánkban szerzi. Utánajártunk, hogy miért kerültek fel a NAV szégyenlistájára és megmutatjuk, miért szegeződik mások tekintete most Magyarországra: vajon nekünk sikerül-e adófizetésre bírni a globális techcégeket? Utánajártunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Balázs (Mandiner): Miért kell „brüsszelezni”?]]> Brüsszel a mai európai politikai kontextusban nem egy hely vagy egy intézmény. Brüsszel egy ideológia. A nemzetek feletti Európában gondolkodók ideológiája.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Theresa May: „Új keletű derűlátást” hozott a Brexit-megállapodás]]> „Új keletű derűlátást” eredményezett a Brexit-tárgyalások első szakaszának lezárásáról szóló előzetes megállapodás – mondta Theresa May hétfő délután.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rónay Tamás (Népszava): A rosszkedvűek pártja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Galló Béla (Mozgástér): Brüsszeli meghallgatás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német lapok elmélkednek a baloldal és a Jobbik összefogásáról]]> A Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Spiegel szerint a Jobbik ugyan megdolgozott a rossz híréért, de most épp a polgári közép felé igyekszik. Lehet, hogy szükség lehet rá az „Orbán-rezsim” leváltásához.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új lengyel kormányfő: Kereszténnyé akarjuk tenni az EU-t]]> Lengyelország nem enged a zsarolásoknak, Nyugat-Európa az értékek hiányától szenved, az EU-t pedig újra kereszténnyé kell tenni – mondta egy lengyel katolikus tévének adott interjújában Mateusz Morawiecki, az új lengyel kormányfő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A HÖOK csatlakozik a Minority SafePack kezdeményezéshez ]]> A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) csatlakozik a Minority SafePack aláírásgyűjtéséhez, ami a nemzeti kisebbségek EU-s védelmét hivatott erősíteni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kisebbségvédelmi kezdeményezés: nehezen gyűlnek az aláírások]]> Megmutatjuk, hogy írhatja alá a Minority SafePacket, hogy az EU határozottabban védje a határon túli magyar kisebbséget is!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gágyor Péter (Ring Magazin): Brüsszeli visszaszámlálás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veszprémy László Bernát: Izraeli szakértő: Magyarországnak joga van eldönteni, ki lép be a területére]]> Minden országnak joga van a saját határaihoz. Az egyik gond az Európai Unióval az, hogy mindenki oda mehet, ahova akar, vagyis más országok döntik el egymás bevándorlás-politikáját – mondja a Mandinernek Jagil Henkin izraeli biztonságpolitikai szakértő, az Izraeli Védelmi Erők katonai akadémiájának kutatója, a jeruzsálemi Adelson Institute for Strategic Studies munkatársa, aki november végén Budapesten tartott előadást a Tett és Védelem alapítvány konferenciáján, most pedig a migrációs válságról, Magyarország szuverenitásáról és a Jobbikról beszélt a Mandinernek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: A LIBE-meghallgatás egy boszorkányüldözés volt]]> „Semmifajta szégyellnivalónk nincsen, semmi olyan kirívó dolog nem történik Magyarországon” – mondta Szijjártó Péterkülügyminiszter az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) csütörtöki meghallgatása kapcsán a Kossuth Rádióban vasárnap reggel. A meghallgatás oka a magyar kormány bevándorláspolitikája volt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sikeresen lezárták a tárgyalásokat az EU-Japán szabadkereskedelmi egyezményről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soros György (Népszava): A gyűlöletkeltés kudarca]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Faggyas Sándor (Magyar Hírlap): Ugyanabba a folyóba]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiderült, hogy a legfejlettebb államok a legnagyobb adóbeszedők az unióban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alapjogi ügynökség: Eredménytelen a hátrányos megkülönböztetéssel szembeni harc az EU-ban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Afrikai sertéspestist találtak egy húsmintában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Őry Mariann (Magyar Hírlap): Lehetőség a válságban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerető Szabolcs (Magyar Nemzet): Kitörni a Soros-csapdából]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megsemmisítették a nemzetközi elfogatóparancsot a volt katalán elnök ellen]]> Szabadon mozoghatnak a volt katalán vezetők Európában azután, hogy a spanyol Legfelsőbb Bíróság megsemmisítette az ellenük kiadott nemzetközi elfogatóparancsot, de ha Spanyolország területére lépnek, őrizetbe veszik őket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Politico: Merkel látni sem akarja Orbánt]]> Orbán Viktor kétségbeesetten próbálja javítani német kapcsolatait – olvasható a Politicón.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Brexit óta csökken a bevándorlás az Egyesült Királyságba]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi István (MTI OS): Egy el nem mondott beszéd]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nemzeti konzultáció: a kormány köszönetet mond a demokratikus párbeszédért]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brexit: nem akar újra határellenőrzést Írország ]]> Az ír-északír határellenőrzés visszaállításán vitatkozik Dublin és London: Brüsszel az írek mellé áll.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Révész Sándor (HVG): A brüsszeli pávák haláltánca]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kelemen Hunor (Heti Válasz): Az EU-s jogrend részévé kell tenni a magyar kisebbségek védelmét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Radnóti András (HVG): Visegrád halott]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A gyerekek szexuális felvilágosításáról vitatkoznak az ENSZ-ben]]> Lehet-e a szülőknek beleszólása abba, hogy kötelező-e részt venniük gyermekeiknek az iskolai szexuális felvilágosító órákon; illetve van-e joguk tudni róla, ha gyermekük abortuszra készül? Akár ez is a tétje lehet egy ENSZ-szavazásnak, amit különös csatározás előzött meg, s ami az afrikai országok, a Vatikán és az USA győzelmével ért véget az európai és a latin-amerikai államok fölött.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lech Wałęsa (Heti Válasz): Nem tetszik, ami Magyarországon folyik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dobozi István (Magyar Nemzet): Mi is Washington fő baja Orbán Viktorral?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker szerint meg kell teremteni a legális bevándorlás lehetőségét]]> Akik „nem tudnak belépni az európai házba a kapun, továbbra is megpróbálnak majd bejutni a hátsó ajtón", ezért „legális útvonalakra van szükségünk” – mondta Jean-Claude Juncker szerdai interjújában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Becsey Zsolt (Magyar Idők): Kitörés a periféria státusából]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Christopher Dembik (Portfolio): Kettészakadhat az Európai Unió – De mi lesz utána Magyarországgal? Interjú.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Madár István (Portfolio): Hogyan vezessük be a magyar eurót?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mark Weisbrot (CEPR): A spanyolországi konfliktus oka a bukott gazdaságpolitika]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Thomas Sargent (Portfolio): Magyarország a világ csúcsához tartozik. Interjú.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[György László (VG.hu): Európai Makro(n)gazdaságtan]]> [...] Bővebben!
]]>