<![CDATA[mandiner.hu - EU]]> http://mandiner.hu/tag/eu/ hu-HU <![CDATA[Gruevszki, Brexit, liberális politikai folklór – részletes Kormányinfót tartottak]]> A 3-as metró fejlesztéséről, a gazdasági helyzetről, a migrációról és Nikola Gruevszkiről is szó esett Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lemondott az újabb Brexit-ügyi miniszter is]]> Lemondott a brit Brexit-ügyi miniszter Dominic Raab és a munkaügyi miniszter Esther McVey is Nagy-Britanniában. Raab lépését azzal indokolta, hogy nem képes „jó lelkiismerettel” támogatni a Brexitet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rendkívüli EU-csúcsot tartanak a Brexit miatt]]> November 25-én rendkívüli EU-csúcsot tartanak, hogy Nagy-Britannia kiválásának feltételeiről egyeztessenek – közölte Donald Tusk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Takács Zsolt (Makronóm): Robotforradalom zajlik Kelet-Európában, amit a bevándorlás megakadályozhat – német lap a magyar gazdaságról]]> Nyugat-Európában a robotizációra a munkahelyeket fenyegető veszélyforrásként tekintenek, miközben statisztikák is igazolják, hogy a kelet-európai országok nagy lehetőséget látnak a technológiai fejlődésben és bíznak a robotizációban – írja a Neue Zürcher Zeitung.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megadja Gábor (888): Herr Tusk, a hű szolga]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brexit: „Csekély számú” megoldatlan kérdés maradt Anglia szerint]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így szavazott a magyar baloldal a román jogállamiságról]]> A Sargentini-jelentés után a román jogállamiságról szóló előterjesztést is megszavazta az Európai Parlament. Megkérdeztük a magyar baloldalt, hogyan szavaztak a baloldali kormány által vezetett Romániáról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deutsch: Brüsszel bevándorláspárti politikusai folytatják a Magyarország elleni támadást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szili Katalin: Legitim a magyarság igénye a székelyföldi autonómiára]]> Európában hajlamosak összemosni az őshonos kisebbségeket a bevándorlókkal – mondta hétfőn a Szili Katalin a nemzeti össszetartozás bizottságának ülésén. Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke szerint az autonómia az egyetlen megoldás a magyarság problémáira.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sadik Delal (Makronóm): Még mindig azt hiszi, hogy az USA-ban a legjobb élni?]]> Egy főre eső GDP-ben az USA nem fér be a világ első három országába, ráadásul a hagyományos folyó áras GDP helyett vásárlóerő-paritáson számolva az IMF szerint 2017-ben Kína már megelőzte az Egyesült Államokat. Az emberhez méltó életszínvonal ráadásul további tényezőktől is függ, például az emberek egészségi állapotától, vagy a bűnözés elterjedtségétől. Márpedig az egy főre jutó bebörtönzöttek számában az Egyesült Államok a világrekorderek közé tartozik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Helyre kell állítani az EU-orosz gazdasági együttműködést]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fekete-Győr András a Mandinernek: Orbán Viktor egy múltba révedő anti-európai]]> Személyesen is jó viszonyt ápolok Guy Verhofstadtal – mondja a Mandinernek Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, akit abból az alkalomból kérdeztünk, hogy nemrég ért haza amerikai útjáról, és pártja a múlt héten csatlakozott Verhofstadt liberális EP-pártjához. Fekete-Győr beszél nekünk az önkormányzati választásokról, az EU-ról, Amerikáról, a metoo-mozgalomról. Megtudjuk tőle, hogy még sosem járt Kárpátalján, és kijelenti: Donald Trump Orbán Viktorral ellentétben foglalkozik nőügyekkel. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az MSZP-Párbeszéd közös listát állít a 2019-es EP-választásra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kormányszóvivő: Weber megválasztásával a Néppárt összezárt]]> Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Manfred Weber megválasztásával az Európai Néppárt összezárt és képviseli a magyar kormány álláspontját is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Uniós szóvivő: A Bizottság egyetlen újságírót sem zár ki sajtótájékoztatójáról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai Bizottság: A vártnál is gyorsabban növekedhet a magyar gazdaság jövőre]]> Javította a magyar gazdaság idei és jövő évi növekedési előrejelzését az Európai Bizottság csütörtökön közzétett őszi prognózisában, de kiemelték, hogy a világgazdaság felől érkező ellenszél is erősödik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lovászy László (Magyar Idők): Az EU alulmarad a technológiai versenyben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manfred Weber: Nincs napirenden a Fidesz kizárása az Európai Néppártból]]> „A Fidesz kizárását az EPP-ből egyetlen tagpárt sem követeli" – jelentette ki az EPP európai parlamenti frakcióvezetője kedden.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács-Dobák Géza (Makronóm): A temetőben persze, hogy nincs infláció – brit közgazdász az eurózónáról]]> Németországnak ki kellene lépnie az euróövezetből, de ha nem teszi meg, akkor az olaszoknak kell menniük – mondta Roger Bootle brit közgazdász, a The Daily Telegraph rovatvezetője és a Capital Economics tanácsadócég elnöke a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európájának (EFDD) az Európai Parlamentben (EP) megrendezett októberi konferenciáján, ahol gazdasági szakértők és ismert euroszkeptikus politikusok vitáztak az eurózóna létjogosultságáról, az abból való kilépésről és ennek költségeiről. Tudósításunk második része.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebes Gábor (Vendégszerző): Mit mondhatunk Mohamedről?]]> A vallási türelem vagy a társadalmi béke védelme mint a szólásszabadság korlátja nagyon nehezen indokolható.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktorral riogat Macron EU-s kampányvideója]]> A francia elnök a „nacionalista lepra” ellen akar küzdeni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Páva Adorján (Krónika): Csalódottak uniója]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veszprémy László Bernát (Mandiner): Érdekelte valaha a liberálisokat a kisebbségi jogvédelem?]]> Egyre inkább úgy néz ki, hogy a jogvédő mantra csak a politikai érdekérvényesítésre szolgált.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brit belügyminiszter: Jövőre változhatnak a munkavállalás feltételei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Gergely: Jövőre az uniós választáson a migrációról döntünk]]> A Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden úgy vélekedett, hogy a jövő évi EP-választások a tagállamok önállóságáról és a migrációról szólnak majd. Gulyás Gergely szerint Magyarország függetlenségét nem korlátozhatja az Unió.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hutás Péter Ákos (Vendégszerző): Egyensúlyozás olasz módra?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács-Dobák Géza: Az EP a következő ciklusban is ragaszkodik a közös határvédelemhez – szociáldemokrata képviselő Brüsszelben]]> Fiatal európai újságíróknak tartott előadást európai értékekről, az aggasztó magyarországi folyamatokról és a közös határvédelem szükségességéről Sylvie Guillaume, a szociáldemokraták (S&D) képviselője. Az október 16-án az Európai Parlamentben tartott rendezvényen az Európai Parlament tájékoztatási politikáért, sajtóért és a polgárokkal fenntartott kapcsolatokért felelős alelnöke arra buzdította az európai fiatalokat, hogy szavazzanak rá az EP-választásokon. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felmérés: a briteknek téves elképzeléseik vannak az EU-bevándorlás hatásairól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A magyar nőknek kell a legkevesebb házimunkát végezni az EU-ban ]]> A magyar nők a leglustábbak a házimunka végzése terén az EU-ban – derült ki egy friss kutatásból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Doug Bandow (The American Conservative): Amivel a világ tartozik Magyarországnak 1956 miatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Uniós bizottság: A nők és férfiak között még mindig jelentős a bérszakadék]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Londoni polgármester: Meg kell hosszabbítani a kilépési tárgyalásokat]]> London polgármestere szerint meg kell hosszabbítani a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló tárgyalásokra jelenleg rendelkezésre álló időt, mivel, ha a konzervatív párti brit kormánynak sikerülne is megállapodásra jutnia az Európai Unióval, a brit parlament leszavazhatja az egyezséget.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Uniós pénzügyi szankciókhoz is vezethet az olasz büdzsétervezet feletti vita]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Nyíljon meg minél több uniós csatlakozási fejezet Szerbiával]]> Magyarország azt szorgalmazza, hogy decemberben minden olyan uniós csatlakozási fejezet nyíljon meg Szerbiával, amelyre Belgrád technikailag készen áll – hangsúlyozta Szijjártó Péter csütörtökön Belgrádban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Nyíljon meg minél több uniós csatlakozási fejezet Szerbiával]]> Magyarország azt szorgalmazza, hogy decemberben minden olyan uniós csatlakozási fejezet nyíljon meg Szerbiával, amelyre Belgrád technikailag készen áll – hangsúlyozta Szijjártó Péter csütörtökön Belgrádban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács-Dobák Géza: Megkönnyítette az uniós kilépést, hogy sosem csatlakoztunk az euróövezethez – Nigel Farage az euroszkeptikusok konferenciáján]]> Az euróövezetből való kilépés költségeit úgy lehet elkerülni, ha nem is csatlakozunk az euróövezethez – mondta a cseh jegybank alkormányzója a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európájának (EFDD) az Európai Parlamentben (EP) megrendezett konferenciáján, ahol a meghívott euroszkeptikus politikusok és szakértők értékelték az eurózóna teljesítményét és a zónából való kilépés potenciális hatásait. Tudósításunk első része.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tanulmány: szavazáskor a tartózkodás is számít]]> Kevés figyelem irányul arra, hogy egy szavazás során miért tartózkodnak egyes képviselők. Pedig épp a Sargentini-jelentés elfogadása körüli polémia világított rá arra, hogy egyáltalán nem mindegy mit gondolunk a tartózkodásokról. Egy német és egy osztrák kutató statisztikai eszközökkel vizsgálta, milyen helyzetekben tartózkodnak az egyes képviselők. Az eredmények egyértelműek, a képviselők „üzennek” tartózkodásaikkal, ezért az ilyen szavazatokat is érdemes figyelembe venni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az unió szerint a török jogállamiság helyzete romlik, ezért 70 millió euróval csökkenti az ország támogatásait]]> Mintegy 70 millió euróval csökkentik a Törökországnak nyújtott uniós előcsatlakozási támogatásokat az Európai Parlament (EP) keddi döntése értelmében, miután továbbra sincs javulás a jogállamiság helyzetében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga: Kelet-Közép-Európa az unió egyik leggyorsabban növekvő régiója]]> A kelet-közép-európai régió gazdasági növekedése jóval az uniós átlag felett alakul, a térség a következő években is az európai növekedés motorja lehet – hangsúlyozta Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek luxemburgi értekezletén.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Spanyolországban 0,6 százalékkal nőtt a munkanélküliség szeptemberben]]> [...] Bővebben!
]]>