<![CDATA[mandiner.hu - EU]]> http://mandiner.hu/tag/eu/ hu-HU <![CDATA[Orbán ugyanazt indítja be az emberekben, mint Trump – Steve Bannon Budapesten]]> „Azt mondtam Trumpnak, hogy populista, nemzeti mozgalom élére kell állnia egy korrupt és inkompetens elittel szemben” – jelentette ki Steve Bannon amerikai üzletember, médiamogul és politikai stratéga, Donald Trump volt kampányfőnöke és főtanácsadója a budapesti Európa jövője című konferencián. Bannon Orbán Viktort ugyanazon mozgalomhoz sorolja, mint Trumpot, és szerinte a globális elitek okostojásai még mindig egyáltalán nem értik, mi történt. Az amerikai politikai guru beszélt a Trump-forradalom kezdeteiről, valamint arról is, hogy a számok helyett a nyugati civilizáció védelme a fontos.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Georg Spöttle (Magyar Idők): Szorít Európa új csizmája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megbízást kapott Giuseppe Conte a kormányalakításra Olaszországban]]> Kormányalakítással bízta meg Giuseppe Contét az olasz államfő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Friss Róbert (Népszava): Sólet disznócsülökkel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Senki felel meg az euróövezeti csatlakozás feltételeinek a vizsgált hét tagállam közül]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Célunk és érdekünk az erős és sikeres Európa]]> Magyarország szerint csak erős tagállamokra épülhet erős EU – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Czopf Áron (Mandiner): „Szent háború zajlik a nemzet ellen” – Frank Füredi Budapesten]]> A V4 országokat „bajkeverőknek” tekintik Európában, pedig „mi vagyunk az igazi európaiak” és „mi harcolunk Európa jövőjéért” – fogalmazott Frank Füredi a budapesti Európa jövője V4-konferencián.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó Péter (Demokrata): Jöjjön az őszinte beszéd kora]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Mátété): Róma odavág Junckeréknek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mészáros Tamás (Index): Olaszország épp megvalósítja Európa rémálmát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ma már a konzervatív a szexi – Schmidt Mária a Mandinernek]]> „Én nagyon Európa-párti vagyok, itt a legjobb az élet” – mondja Schmidt Mária a Mandinernek. A Terror Háza Múzeum főigazgatója a közelgő V4-konferencia előtt arról beszél lapunknak: sem a német, sem az orosz dominancia, és főleg a kettő együtt nem kívánatos, ezért is kell a visegrádiaknak összefogniuk. A történész szerint Orbán a magyar érdekképviselettel foglalkozik, az ellenzék teljesen kiüresedett, a Monarchia sikeres példaképe lehetne az irányt vesztett EU-nak, Amerika pedig ma is a világ ura, amit mindenkinek figyelembe kell vennie. Schmidt Máriát arról is kérdeztük, szerinte mi a jobboldali értelmiség szerepe, és miért is hívták meg Milót és Steve Bannont Budapestre. Nagyinterjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalma György (Mandiner): Bukni fog a Fidesz, ha nem konszolidálódik?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megszületett az olasz kormányprogram]]> A kormányprogram elsődlegesnek és halaszthatatlannak tartja az 500 ezerre becsült illegális bevándorló kiutasítását. Felül kívánják vizsgálni a családegyesítést és a bevándorlóknak juttatott szociális támogatást a „nem jogosultak” kizárásának céljával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Máté T.): Védőoltás vagy gránátvető?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Paár Ádám (Népszava): Mit kezd az ellenzék a faluval?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Botos Katalin-Lovas Rezső (Magyar Idők): Az uniós konfliktusok gyökerei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Lengyelország és Magyarország erős Európát akar]]> Az erős Európának erős tagállamokon és erős régiókon kell alapulnia – mondta Szijjártó Péter a lengyel külügyminiszterrel való egyeztetése után.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az unió támogatja a Nyugat-Balkán európai integrációs perspektíváját]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jobbik: Az európai konzultáció a béruniós kezdeményezés sikere]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beperli Magyarországot az Európai Bizottság]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel: Csak kölcsönös alapon csökkenthetők a kereskedelmet korlátozó intézkedések]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vásárhelyi Mária (168 Óra): Az ingyenebéd a legdrágább]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szánthó Miklós (Demokrata): A jogot a demokrácia ellen fordítják]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jelentősen nőtt az illegális bevándorlás a görög-török határon ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel: Tovább kell erősíteni a Frontexet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Palkovics: Az egyetemek szerepe megkerülhetetlen az innovációban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balavány György (24.hu): Az orrunk előtt lophatják el a fél országot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Az ország megvédése a mi feladatunk ]]> Nem a NATO, nem az EU kell, hogy megvédje Magyarországot, hanem a Magyar Honvédség – mondta a miniszterelnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[K. B. Bálint (Figyelő): Kapkodhatnak a levegőért a baloldal sztárközgazdászai]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lóránt Károly (Magyar Hírlap): Integráció anno és most]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Érdemes a településeknek gyorsan pályázni az uniós ingyenwifi-támogatásra]]> Az Európai Bizottság kedden teszi közzé az első pályázati felhívását az ingyenes WiFi4EU hozzáférési pontok kiépítésére fordítható uniós finanszírozásról – közölte az uniós bizottság hétfőn.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kevesebb támogatást adna Brüsszel és a vétót is kikerülné]]> Nagy-Britanniának az Európai Unióból való kilépése után az uniós költségvetési keret átstrukturálása, valamint Lengyelország javuló gazdasági helyzete miatt Varsó sok milliárd euróval alacsonyabb uniós támogatáshoz juthat 2020 után, az EU következő keretköltségvetésének hét évében – értesült róla pénteken a lengyel sajtó. A lengyel külügyminiszter jelezte: a források átcsoportosítása esetén Varsó vétójoggal élhet, Brüsszel azonban megkerülné a vétót.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga Mihály: az euró bevezetése nem elegendő a felzárkózáshoz]]> A felzárkózás legfontosabb eszköze a versenyképességet támogató tagállami gazdaságpoltika, az euróövezeti tagság önmagában nem szünteti meg Európa keleti felének a lemaradását – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Szófiában az Ecofin Tanács ülésén.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lentulai Krisztián (Magyar Idők): „A Fidesz elüldözte itthonról a fiatalokat!” – szólt az óbégatás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Európai Számvevőszék: Sok támogatott termelőberuházásnak nem volt tartós eredménye]]> A támogatott termelőberuházásoktól tartósabb eredményeket kell elvárni az uniós számvevők szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kilenc európai országban is csökkentek a reálbérek 2010 óta]]> A bérfelzárkózás korántsem természetes és magától értetődő folyamat. A görögök közel húsz százalékkal keresnek kevesebbet 2017-ben, mint 2010-ben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Oláh Dániel (Makronóm): Visszacsorgás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[FICSAK: Javul a demográfiai helyzet Magyarországon]]> A Fiatal Családosok Klubja szerint Magyarországon bevándorlás nélkül is az EU-s átlagnál jobban alakul a demográfiai helyzet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács Zoltán: A családtámogatási rendszer az egyik legfontosabb eredmény]]> A családtámogatási rendszerre lehet a legbüszkébb a kormány a szóvivő szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[György László (Makronóm): Piketty esete a méregbe gurult közgazdászokkal ]]> „Ha valakit düh vezérel, a legjobb kitérni előle” – tartja a kínai mondás. Igen nagy vihart kavart múlt heti írásunk, amelyben Oláh Dániel, a Makronóm felelős szerkesztője, a Neumann János Egyetem tudományos munkatársa Thomas Piketty számításai alapján történeti idősíkon vetett számot uniós egyenlegünkkel, kognitív disszonanciát generálva ezzel számos hazai közgazdászban. „Szerencsére” akadt, aki a méregbe gurult „szakma” védelmében „helyretette” Piketty-t, Matolcsy Györgyöt és a Neumann János Egyetemet, bár elég lett volna Piketty mondandójával vitába szállnia.
[...] Bővebben!
]]>