<![CDATA[mandiner.hu - EU]]> http://mandiner.hu/tag/eu/ hu-HU <![CDATA[Kardos Gábor (Vendégszerző): Miért lett Macron egy új európai generáció vezéralakja]]> Macron az Unió megmentőjeként futott be, aki a Trump-Brexit trendet megállítva megújulást hozhat az európai politikában. Így még elhibázottabbnak bizonyul a régi Brüsszelre hivatkozó propaganda és a keleti csapásirány, amivel visszavinnék az országot az Ural és a Káma vidékéhez vagy minimum Levédiába.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Róna Péter: Orbán ki akarja vezetni az országot az EU-ból (videó)]]> A közgazdász szerint Orbán Viktor csak addig akar az EU tagja maradni, amíg jön a pénz onnan.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zsiday Péter (Magyar Nemzet): „Ha elfogy a pénz, Orbán kivezethet minket az unióból”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Duda: Lengyelországba nem fognak kényszerrel embereket betelepíteni ]]> Lengyelország kizártnak tartja, hogy területére kényszerrel telepítsenek olyan embereket, akik nem szándékoznak odamenni – jelentette ki Andrzej Duda szerdai interjújában. „Ki kényszeríti őket arra, hogy a vonatra felszálljanak?” – tette fel a kérdést a lengyel államfő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[László Dávid (Magyar Nemzet): Harcban az egész világ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rostás Szabolcs (Krónika): Üzenjük Bukarestnek!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdoğan kizáratná Ausztriát a NATO-programokból]]> Bár a semleges Ausztria nem tagja a NATO-nak, egy együttműködési program keretében az osztrák katonák részt vehettek a NATO kiképzésein, gyakorlatain, képzésein. Eddig. Recep Tayyip Erdoğan ugyanis arra készül, hogy a jövőre nézve megvétózza ezt a lehetőséget, mégpedig arra válaszul, hogy Bécs a török EU-csatlakozási tárgyalások félbeszakítását követelte és több osztrák politikus élesen bírálta őt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bauer Tamás (hvg.hu): A kampány profi, az üzenet hamis]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Soros György egy tehetséges magyar]]> Soros György elsősorban tehetséges magyar de az általa képviselte társadalomkép teljesen idegen az európai felfogástól – mondta Orbán Viktor egy szlovéniai tévéinterjúban. A miniszterelnök szerint tisztelnünk kell a muzulmán civilizációt, de nem tudjuk megoldani, hogy két különböző civilizáció egy országban, ugyanazon alkotmányos ernyő alatt éljen együtt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér: A Jobbik átállt a nemzetietlen baloldalra]]> Nem az Európai Unióval szemben küzdünk, a kormány az Európai Unió tagjaként kívánja látni Magyarországot a jövőben is, sőt egy jobb, erősebb EU tagjaként – jelentette ki Kövér László hétfőn Keszthelyen. A házelnök arról is beszélt: a Jobbik radikális nemzeti pártból átállt a nemzetietlen baloldali ellenzék oldalára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[May: Nem feltétlenül kell Brexit-megállapodás]]> Egy esetleges rossz megállapodásnál az is jobb, ha nem születik egyezség az EU-val a brit kilépésről – mondta Theresa May brit miniszterelnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Kitűnő a kapcsolatunk Észtországgal]]> Észtországgal mindig is kitűnő és szoros volt Magyarország kapcsolata – értékelt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országházban, miután észt kollégájával tárgyalt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dicsérte és kritizálta hazánkat a Bizottság]]> Magas a korrupciós kockázat Magyarországon, amely ugyancsak árt az üzleti környezetnek – állapította meg az Európai Bizottság. A brüsszeli testület szerint mérsékelni kellene az alacsony jövedelmű munkavállalók adóterheit és fontos lenne az adószerkezet egyszerűsítése. De azt is megállapították: az utóbbi években kedvező munkaerőpiaci fejlemények voltak megfigyelhetők Magyarországon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Galló Béla (Mozgástér): Egy józan cionista]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újra tüntettek a kormány intézkedései ellen (videó)]]> „Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk!” címmel demonstráltak a civilek: a tüntetés a Műegyetem előtt kezdődött, innen vonultak a Kossuth térre. A rendezvényen többek között az ex-KDNP-s Lukácsi Katalin is felszólalr.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Kiállunk Izrael mellett!]]> A külgazdasági és külügyminiszter a The Jerusalem Post című lapnak azt mondta: Magyarország támogatja Izraelt és küzd az ENSZ-ben és az Európai Unióban az Izraelt sújtó előítéletek ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi István (MSZP.hu): Európai mentőcsomag: vége a Fidesz kettős beszédének]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Hallgassanak a szívükre! (videó)]]> A magyar miniszterelnök ellátta tanácsokkal a Szlovén Demokrata Párt kongresszusának résztvevőit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt (Magyar Idők): Kompország nyugat és kelet között]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hargitai Miklós (Népszava): Nem hagyjuk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiss Gergely (Magyar Idők): Birodalmi játszmák]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakó Bea (Magyar Nemzet): A sohasem élesített fegyver]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem kérnek a németek Törökország EU-tagságából]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schmidt Mária (Látószög): Tojás héj nélkül, ország határ nélkül]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Válasz.hu): Orbán Viktor nem tudja, sírjon vagy nevessen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó szerint elment az esze az EU-s intézményeknek és néhány tagállamnak]]> A magyar miniszter szerint azok a kihívások, amelyekkel Európa jelenleg szembesül, elvették néhány európai ország és európai intézmény józan eszét. Szijjártó Péter külön sérelmezte, hogy pont azokra az országokra helyeznek nyomást, amelyek egyenesen megnevezik az Európára leselkedő veszélyeket, és valós megoldásokat kínálnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ezért nem szavazott Morvai Magyarország elítélésére (videó)]]> Van, hogy haragszunk a családunkra, de ha bántják őket, megvédjük a családunkat – mondta Morvai Krisztina Strasbourgban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Botond Bálint (Magyar Idők): Nulla az esélye a 7. cikkelynek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Őry Mariann (Magyar Hírlap): Brüsszeltündér]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Valójában egy „Soros-jelentést” fogadott el az Európai Parlament]]> A miniszterelnök szokásos pénteki állami rádiós interjújában azt mondta: a Magyarországot érő támadások mögött valójában a migráció áll, létezik ugyanis egy olyan európai érdekközösség, amelynek célja évi több százezer idegen behozatala Európába. Orbán szerint ennek a gondolatnak az „atyamestere”, részben finanszírozója, szervezője Soros György. A kormányfő egy ízben pedig Kínát hozta fel pozitív példaként az európai politikával szemben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Ostobaság Magyarországot pellengérre állítani]]> Magyarország adja az EU első vagy második legnagyobb növekedését, nálunk csökken legjobban a munkanélküliség, ráadásul betartjuk az összes európai pénzügyi szabályt is, ezért ostoba dolog pellengérre állítani az országot – mondta Orbán Viktor csütörtökön Budapesten.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kötelezettségszegési eljárás jön, ha nem engedünk betelepítés-ügyben]]> Ha egy hónapon belül nem sikerül előre lépni a 160 ezer menedékkérő elosztási mechanizmusa ügyében, akkor az érintett országok ellen kötelezettségszegési eljárást indít az EU – nyilatkozta az illetékes uniós biztos. Dimitrisz Avramopulosz ezzel kapcsolatban kiemelten említette hazánkat, mi ugyanis eddig egyetlen áthelyezést sem hajtottunk végre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Életük végéig börtönbe rakna harminc ellenzéki újságírót Erdoğan]]> Egy török bíróság csütörtökön elfogadta azt a vádiratot, amelyben az ügyészség életfogytiglani börtönbüntetést kért az egykori Zaman című napilap 30 olyan vezetőjére és újságírójára, aki állítólag kapcsolatban volt a tavalyi puccskísérlet kiterveléséért felelőssé tett, Amerikában élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónokkal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lex CEU: megkérdeztük a Bizottságtól, miért indít eljárást]]> Bár korábban Navracsics Tibor azt mondta nekünk, a Bizottság nem sokat tud tenni a CEU ügyében, mivel az oktatás kizárólagos tagállami hatáskör, most mégis kötelezettségszegési eljárást indítottak a szolgáltatások szabad áramlására hivatkozva. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen alapon lehet erre hivatkozni, ha az érintett egyetem nem is EU-s, hanem amerikai. A Bizottság a Mandinernek a Világkereskedelmi Szervezetre (WTO) hivatkozik, ami pedig nem uniós szervezet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakó Bea (Mandiner): Egy magyar alkotmánybíró tévelygései a globális valóságban]]> A Fidesz-kormány hatalmi érdekeit nemigen akadályozó Alkotmánybíróság tagjaként Pokol Béla miért érzi úgy, hogy jogalappal beszólhat bárkinek is, amiért politikailag „nem elég semleges” alkotmányjogi kérdésekben?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Times: Ultimátumot fog kapni Magyarország!]]> A Times értesülései szerint Németország, Franciaország és 21 másik állam ultimátumot adna Magyarországnak és Lengyelországnak: vagy elfogadják a rájuk eső menekültkvótát, vagy ki kell lépniük az EU-ból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyelőre nem tárgyalja a parlament a Lex Heinekent]]> A törvényjavaslat parlamenti tárgyalásával megvárják az uniós notifikációs eljárás végét, amely legalább három hónapig tart.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ausztria sem kér a menekültkvótákból]]> Christian Kern kancellár szerint Ausztria az illegálisan érkezők ellátásával gyakorlatilag már teljesítette a ráeső részt az uniós áttelepítési programból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gál Kinga (Női szem): Milyen Európát szeretnénk gyermekeinkre hagyni?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Timmermans: Lengyelország továbbra is aggodalomra ad okot]]> Frans Timmermans európai biztos szerint Varsónak egyelőre nem sikerült eloszlatnia a lengyel jogállamisággal kapcsolatos aggályokat.
[...] Bővebben!
]]>