<![CDATA[mandiner.hu - EU]]> http://mandiner.hu/tag/eu/ hu-HU <![CDATA[Az angliai magyarokhoz is szólt Theresa May]]> A Brexit után is szeretné Nagy-Britanniában tartani az EU-s országokból érkező brit munkavállalókat Theresa May miniszterelnök, ennek elérésére brit kormány „áramvonalas” procedúrát fog kidolgozni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Junckerrel vacsorázott Orbán és a visegrádiak]]> Az EUrológus arról ír: szerda este Brüsszelben vacsorára hívta Jean-Claude Juncker, a Bizottság elnöke a visegrádi négyek vezetőit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Osztrák választás: Paul Lendvai felemelte a mutatóujját]]> A visegrádi együttműködéstől óvja Ausztriát Paul Lendvai a Der Standard hasábjain. Szerinte a V4 csak egy légvár, és Ausztria a V4-ekkel való flörtöléssel a nemzetközi tekintélyét kockáztatja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Róna Péter (Magyar Nemzet): Ha kimaradunk, lemaradunk? Az euró mint látszatgyógyír]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: A szlovákok és a magyarok átjárható Európában hisznek]]> A szlovákok és a magyarok akkor lehetnek még sikeresebbek, ha közös határaik mentén újabb és újabb kapcsolatokat hoznak létre – jelentette ki Orbán Viktor kedden az új Duna-híd építésének megkezdése alkalmából rendezett ünnepségen. A miniszterelnök kiemelte: a híd építése bizonyíték arra, hogy szlovákok és magyarok európai polgárként átjárható, bejárható Európában hisznek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[James V. Schall SJ (Crisis Magazine): A párizsi nyilatkozat a régi Európát és értékeit védi]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó szerint az ukrán oktatási törvény az EU-Ukrajna társulási tanács napirendjén lesz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Techet Péter (HVG): Mi jön most Ausztriában?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Krekó Péter (Mindset Pszichológia): Nem tartozom azok közé, akik a nemzettudat minden típusát ördögtől valónak tartják]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Észak-Korea biztonsági fenyegetést jelent az egész világra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cenzúrát tervez az Európai Bizottság]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Nyugat-barát szociáldemokraták nyertek Macedóniában]]> A győztes szociáldemokraták azzal kampányoltak, hogy Macedónia lesz a NATO harmincadik tagországa, és megkezdődnek a csatlakozási tárgyalások Brüsszellel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szili: Az Európai Uniónak különbséget kell tenni az őshonos és a bevándorolt kisebbségek között]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orosz külügyi szóvivő: Nyugaton nem Moszkva befolyására tiltakoznak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mikola: Az EU saját kezébe kívánja venni a szabadkereskedelmi megállapodások tárgyalását]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Iohannis: Románia nemet mond a többsebességes Európára]]> Nem fogad el olyan javaslatokat Románia, amelyek két- vagy többsebességes Európát eredményeznek – jelentette ki Klaus Iohannis román államfő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: Az Egyesült Királyságnak fizetnie kell]]> Vállalnia kell az Egyesült Királyságnak az Európai Unióval szemben fennmaradó pénzügyi kötelezettségei megfizetését ahhoz, hogy megkezdődhessenek a tárgyalások – hangsúlyozta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker nem szeretné, ha Katalónia függetlenné válna]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Olasz szakértő: A migránskvóta a kudarc újraosztásáról szól]]> Az európai kisebbségi muszlimok közt nagyobb a hajlandóság a radikalizmusra és a dzsihádra, mint a muszlim országokban, a migránskvóta pedig egy kudarc szétosztásáról szól – mondja Paolo Quercia olasz biztonságpolitikai szakértő a Mandinernek. Szeptemberben jelent meg új kötete a bevándorlás kérdésköréről, Migráció és nemzetközi biztonság címmel. Querciát könyve római bemutatója után értük utol kérdéseinkkel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Ervin (Polgár Portál): Olümposzon székelő uniós csinovnyikok (i)gazsága]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megyeri Dávid (Magyar Idők): Mi vagyunk az igazi Európa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Matthias Storme: Egyre több a konzervatív fiatal Európában]]> Az európai konzervatívok többsége legalább pár kérdésben biztosan támogatja a magyar és a lengyel jobboldali kormányt Matthias Storme belgiumi flamand jogászprofesszor, konzervatív gondolkodó szerint, aki a Figyelőről nyilatkozott az európai konzervatívok által a hétvégén megjelentetett kiáltvány kapcsán. Storme megjegyezte: a fiatalok közt egyre több a konzervatív.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kecsmár Krisztián (Vendégszerző): Itt van Macron Európa-víziója]]> Figyelemre méltó beszédet mondott Emmanuel Macron a minap Európáról, az EU jövőjéről alkotott víziójáról. Macron többek között azt is elismeri, hogy az Európai Unió építéséből egész egyszerűen kihagyták az embereket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Surján László (Magyar Idők): A 4-es metrótól a felcsúti kisvasútig]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pavlo Klimkin (Magyar Nemzet): Megfontolt párbeszédre van szükségünk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Theresa May: Nem lesz újabb népszavazás az EU-tagságról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az uniós pénzügyminiszterek is a katalán válságról beszéltek ]]> A katalán válság állt a középpontban az uniós gazdasági- és pénzügyminiszterek luxemburgi tanácskozásán is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fiala-Butora János (Index): Ukrán nyelvtörvény: a megoldás, ami a magyaroknak és Kijevnek is jó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tusk óva intette a katalán elnököt a függetlenség kinyilvánításától]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Theresa May: London kreatív kapcsolatrendszert akar az EU-val]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Thomas Sargent (Portfolio): Magyarország a világ csúcsához tartozik. Interjú.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[György László (VG.hu): Európai Makro(n)gazdaságtan]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bill Mitchell (bilbo.economicoutlook.net): Jacques Delors – egy bukott vezető, nem pedig egy virágzó Európa bajnoka]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bese Gergő (777): Európai vezetők gyermekek nélkül – fejétől a hal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakó Bea (Magyar Nemzet): A sohasem élesített fegyver]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kötelezettségszegési eljárás jön, ha nem engedünk betelepítés-ügyben]]> Ha egy hónapon belül nem sikerül előre lépni a 160 ezer menedékkérő elosztási mechanizmusa ügyében, akkor az érintett országok ellen kötelezettségszegési eljárást indít az EU – nyilatkozta az illetékes uniós biztos. Dimitrisz Avramopulosz ezzel kapcsolatban kiemelten említette hazánkat, mi ugyanis eddig egyetlen áthelyezést sem hajtottunk végre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Életük végéig börtönbe rakna harminc ellenzéki újságírót Erdoğan]]> Egy török bíróság csütörtökön elfogadta azt a vádiratot, amelyben az ügyészség életfogytiglani börtönbüntetést kért az egykori Zaman című napilap 30 olyan vezetőjére és újságírójára, aki állítólag kapcsolatban volt a tavalyi puccskísérlet kiterveléséért felelőssé tett, Amerikában élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónokkal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lex CEU: megkérdeztük a Bizottságtól, miért indít eljárást]]> Bár korábban Navracsics Tibor azt mondta nekünk, a Bizottság nem sokat tud tenni a CEU ügyében, mivel az oktatás kizárólagos tagállami hatáskör, most mégis kötelezettségszegési eljárást indítottak a szolgáltatások szabad áramlására hivatkozva. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen alapon lehet erre hivatkozni, ha az érintett egyetem nem is EU-s, hanem amerikai. A Bizottság a Mandinernek a Világkereskedelmi Szervezetre (WTO) hivatkozik, ami pedig nem uniós szervezet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakó Bea (Mandiner): Egy magyar alkotmánybíró tévelygései a globális valóságban]]> A Fidesz-kormány hatalmi érdekeit nemigen akadályozó Alkotmánybíróság tagjaként Pokol Béla miért érzi úgy, hogy jogalappal beszólhat bárkinek is, amiért politikailag „nem elég semleges” alkotmányjogi kérdésekben?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Times: Ultimátumot fog kapni Magyarország!]]> A Times értesülései szerint Németország, Franciaország és 21 másik állam ultimátumot adna Magyarországnak és Lengyelországnak: vagy elfogadják a rájuk eső menekültkvótát, vagy ki kell lépniük az EU-ból.
[...] Bővebben!
]]>