<![CDATA[mandiner.hu - EU]]> http://mandiner.hu/tag/eu/ hu-HU <![CDATA[Máté T. Gyula (Máté T.): Trianont nekik!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: A magyarok egy darab migránst sem akarnak befogadni (videó)]]> „A magyarok nem akarnak illegális migránsokat befogadni (...), egy darabot se, átmenetileg se, sehogyan se” – mondta Orbán Viktor a Nemzeti Konzultáció alapján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tízmilliárd euróba kerülhet a Brexit az EU-nak]]> Tízmilliárd eurós hiányt okozhat az EU költségvetésében az Egyesült Királyság kilépése – mondta Günther Oettinger. A költségvetésért felelős uniós biztos kiemelte: ahhoz, hogy az EU az új kihívásokkal meg tudjon küzdeni, nehéz döntéseket kell majd meghozni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vitézy: Mindent tudott a Demszky-féle városvezetés a visszaélésekről]]> A BKK volt vezetője szerint a 4-es metróval kapcsolatos visszaélések már a Demszky-éra alatt ismertek voltak, a városvezetés mindent megtett annak érdekében, hogy ezeket „szőnyeg alá söpörje”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Navracsics Tibor (Heti Válasz): Erős és büszke európai vagyok. Akárcsak Magyarország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor (miniszterelnok.hu): Nem fogjuk hagyni, hogy Soros nevessen a végén]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyari Péter (DeDi) (444): Orbán rendkívüli ígéretet tett: ha nem tetszik neki, akkor nem tartja be az EU bíróságának az ítéletét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Haraszti Gyula (Magyar Idők): Csók Eurábiáért]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szél Bernadett (LMP): Orbánnak csak azok számítanak, akik 100%-ban egyetértenek vele]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juhász Péter (Együtt): Orbán mára teljesen elszakadt a valóságtól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vadai Ágnes (Demokratikus Koalíció): Orbán ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Mondjunk csendes imát Angela Merkel győzelméért]]> Soros György egy kiterjedt maffiahálózatot működtető spekuláns, aki Európa békéjét, jövőjét veszélyezteti – jelentette ki a kormányfő a nemzeti konzultáció zárórendezvényén. Majd leszögezte: nem fogják hagyni, hogy Soros nevessen a végén. Orbán Viktor arról is beszélt: azt javasolja, hogy a német választásokig jegeljük a vitát a németekkel. „Mondjunk csendes imát Angela Merkel győzelméért” – tette hozzá.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Többmilliárdos bírságot kapott a Google az Európai Bizottságtól]]> Példátlan, 2,4 milliárd eurós büntetést szabott ki kedden az Európai Bizottság az amerikai óriásvállalatra. A Google-t azzal vádolják, hogy a trösztellenes törvények megsértésével akadályozta a piaci versenyt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Értse meg a Brexitet! (videó)]]> Theresa May a héten jelentette be, az EU-s állampolgárok milyen feltételekkel maradhatnak Nagy-Britanniában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bogár László (Magyar Hírlap): Szupermarket-Európa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Theresa May: Maradhatnak majd az EU-s állampolgárok]]> A Brexit után sem kell távoznia azoknak az EU-s állampolgároknak, akik törvényesen tartózkodnak Nagy-Britanniában – közölte Theresa May miniszterelnök. May szerint később határozzák meg azt a határnapot, amely után az újonnan érkezőkre már más letelepedési szabályok lesznek érvényesek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jobbik: Kétszínű párt a Fidesz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lovas István (Magyar Hírlap): Halálos segély]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kuthi Áron (Magyar Nemzet): Brüsszeli magány]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sitkei Levente (Magyar Idők): A haza minden előtt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rónay Tamás (Népszava): Magyar lecke Európának]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német kampány: orbánozva és trumpozva szidta Merkeléket Martin Schulz]]> Díszvendégként fogadta Orbán Viktort a bajor CSU, ebből is látszik, hogy a német CDU/CSU pártszövetség számára nem fontosak az európai értékek – mondta a német szociáldemokraták dortmundi kongresszusán Martin Schulz kancellárjelölt, aki egyben a demokrácia elleni merénylettel és hatalmi arroganciával is megvádolta Angel Merkel pártját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brexit: nem biztos a szabadkereskedelmi megállapodás az EU-val]]> Valószínű, de nem száz százalék a szabadkereskedelmi megállapodás tető alá hozása az EU-val a brit Brexit-tárgyalásokért felelős miniszter, David Davis szerint. Theresa May kormányfő szerint a rossz megállapodásnál jobb, ha nincs megállapodás.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lengyel László (Népszava): Keserű pohár]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Urbán László (Magyar Nemzet): Ha az érdeke úgy hozza, Orbán Viktor kivezeti az országot az Unióból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Válasz.hu): Helyedre, magyar! Íme, a csúcsszolidáris Macron]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Európa minden idők legsúlyosabb terrorfenyegetettségével néz szembe]]> A közép-európai országok, a visegrádi együttműködés országai igenis szolidárisak a többi európai országgal – hangsúlyozta Szijjártó Péter a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában, hozzátéve: a szolidaritás abban mutatkozik meg, hogy nem engednek be illegális bevándorlókat. A külügyminiszter szerint a visegrádi együttműködés ma már brand az unióban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Balatonnál beszélgetett Orbán és Juncker]]> „Jean-Claude-dal a Balatonnál” – ezzel a szöveggel posztolta Orbán Viktor a Facebookra azt a képet, melyen az Európai Bizottság elnökével beszélget a befagyott Balatonról készült fotó előtt pénteken Brüsszelben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Borka Roland (Bumm.sk): Több lóerős Európa két kormányzóval]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Eszünk ágában sincs megváltoztatni az identitásunkat]]> „Készen állunk helyben segíteni, kerítést építünk és megvédjük az Európai Unió belső területeit, sok mindenre hajlandóak vagyunk, de az identitásunk megváltoztatására nem” – mondta Orbán Viktor Brüsszelben az uniós csúcs után. A kormányfő kérdésre azt is elmondta: „férfiasan” kezdődött a barátságuk Emmanuel Macron új francia elnökkel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bese Gergő (777): Európai vezetők gyermekek nélkül – fejétől a hal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakó Bea (Magyar Nemzet): A sohasem élesített fegyver]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kötelezettségszegési eljárás jön, ha nem engedünk betelepítés-ügyben]]> Ha egy hónapon belül nem sikerül előre lépni a 160 ezer menedékkérő elosztási mechanizmusa ügyében, akkor az érintett országok ellen kötelezettségszegési eljárást indít az EU – nyilatkozta az illetékes uniós biztos. Dimitrisz Avramopulosz ezzel kapcsolatban kiemelten említette hazánkat, mi ugyanis eddig egyetlen áthelyezést sem hajtottunk végre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Életük végéig börtönbe rakna harminc ellenzéki újságírót Erdoğan]]> Egy török bíróság csütörtökön elfogadta azt a vádiratot, amelyben az ügyészség életfogytiglani börtönbüntetést kért az egykori Zaman című napilap 30 olyan vezetőjére és újságírójára, aki állítólag kapcsolatban volt a tavalyi puccskísérlet kiterveléséért felelőssé tett, Amerikában élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónokkal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lex CEU: megkérdeztük a Bizottságtól, miért indít eljárást]]> Bár korábban Navracsics Tibor azt mondta nekünk, a Bizottság nem sokat tud tenni a CEU ügyében, mivel az oktatás kizárólagos tagállami hatáskör, most mégis kötelezettségszegési eljárást indítottak a szolgáltatások szabad áramlására hivatkozva. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen alapon lehet erre hivatkozni, ha az érintett egyetem nem is EU-s, hanem amerikai. A Bizottság a Mandinernek a Világkereskedelmi Szervezetre (WTO) hivatkozik, ami pedig nem uniós szervezet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakó Bea (Mandiner): Egy magyar alkotmánybíró tévelygései a globális valóságban]]> A Fidesz-kormány hatalmi érdekeit nemigen akadályozó Alkotmánybíróság tagjaként Pokol Béla miért érzi úgy, hogy jogalappal beszólhat bárkinek is, amiért politikailag „nem elég semleges” alkotmányjogi kérdésekben?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Times: Ultimátumot fog kapni Magyarország!]]> A Times értesülései szerint Németország, Franciaország és 21 másik állam ultimátumot adna Magyarországnak és Lengyelországnak: vagy elfogadják a rájuk eső menekültkvótát, vagy ki kell lépniük az EU-ból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyelőre nem tárgyalja a parlament a Lex Heinekent]]> A törvényjavaslat parlamenti tárgyalásával megvárják az uniós notifikációs eljárás végét, amely legalább három hónapig tart.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ausztria sem kér a menekültkvótákból]]> Christian Kern kancellár szerint Ausztria az illegálisan érkezők ellátásával gyakorlatilag már teljesítette a ráeső részt az uniós áttelepítési programból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gál Kinga (Női szem): Milyen Európát szeretnénk gyermekeinkre hagyni?]]> [...] Bővebben!
]]>