<![CDATA[mandiner.hu - EU]]> http://mandiner.hu/tag/eu/ hu-HU <![CDATA[Csath Magdolna (Magyar Idők): Háborút hirdettek ellenünk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hatszáz migránst mentett ki a spanyol parti őrség]]> Spanyolországba érkező migránsok partraszállásáról közölt videót a BBC. A lap arról is beszámolt, hogy 600 migránst mentett ki a spanyol partiőrség 24 óra leforgása alatt. A Spanyolországba érkezők száma idén meghaladja a Görögországba érkezőéket. A legnagyobb migrációs nyomás még mindig Olaszországra nehezedik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Török miniszter: Németországnak nem kellene parancsokat osztogatnia az EU-nak]]> Ömer Çelik uniós ügyekért felelős török miniszter bírálta Angela Merkelt, amiért a német kancellár kijelentette, hogy az unió és Törökország közötti vámunió kiszélesítésének folyamatát le kellene állítani.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem akar várni a Brexittel Nigel Farage]]> „Nem arra szavaztunk, hogy az Európai Bíróság további, a belügyeinket érintő határozatokat hozzon, és abba sem egyeztünk bele, hogy további pénzeket fizessünk az EU-nak!” – nyilatkozott a Telegraphnak Nigel Farage.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Szilárd (Facebook): Soros egyeteme és ügynökszervezetei sem vonhatják ki magukat a törvények alól!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A brit kormány átmeneti időre szóló vámuniót javasol az EU-nak]]> ​Átmeneti időre szóló vámuniót javasol az Európai Bizottságnak a brit kormány az Egyesült Királyság európai uniós tagságának 2019-ben várható megszűnése utáni időszakra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Völner szerint az EB nem akar megegyezésre jutni a civil törvénnyel kapcsolatban ]]> A helyzet kiélezésében lehet érdekelt az Európai Bizottság a magyar felsőoktatási és a civil törvény módosítása körül zajló vitában – mondta Völner Pál a Kossuth rádió kedd reggeli műsorában. Az államtitkár szerint az EB célja, hogy az ügy még idén az Európai Unió bírósága elé kerüljön.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bán Károly (Magyar Hírlap): Populizmus szósszal leöntve]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Wiedemann Tamás (Magyar Nemzet): Még egy kávé rendel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Faggyas Sándor (Magyar Hírlap): Csalóka remény]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Magyar euró? A szocik rosszabbak, mint a Bourbonok]]> Igen, persze, jöhet majd a magyar euró. Majd, valamikor. Ejj, ráérünk arra még. Majd akkor, amikor nekünk lesz jó az euró rendszere. Addig hova és minek csatlakozzunk?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stefka István (Az Öreg): Tojás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar eurót akar Ujhelyi István]]> Az euró használata lesz a határvonal „a lemaradni akaró, leszakadó tagállamok között” és a fejlett magországok között Ujhelyi István szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Georg Paul Hefty (Heti Válasz): Történelmi csapda Európának]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csath Magdolna (Magyar Idők): Az EU gazdasága és a migráció]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ryszard Legutko: Orbán nélkül rosszabb volna az európai politika ]]> Orbán Viktor nélkül sokkal rosszabb volna az európai közélet Ryszard Legutko lengyel filozófus, a kormányzó Jog és Igazságosság pártjának európai parlamenti képviselője szerint. Legutko a Mandinernek elmondta: nincs alkotmányos válság Lengyelországban, csak a jogászok egy részének nem tetszik, ha a jogászszervezetektől elveszik egyes hivatalnokok kinevezésének lehetőségét. A lengyel politikus beszél új könyvéről is, amiben a kommunizmust és a liberális demokráciát hasonlítja össze. A lengyel filozófussal egy berlini konferencián beszélgettünk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béndek Péter (1000 A Mi Hazánk): Orbán és a tőkefelhalmozásának célja: a Kárpát-medence feletti magyar uralom]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Botka lebontaná a kerítést a Fidesz szerint ]]> Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója szerint Botka László lebontaná a határkerítést és bevándorlókkal árasztaná el Magyarországot. Botka korábban úgy fogalmazott, a kerítést valóban elbontaná, „ha a közel-keleti helyzet megnyugodna”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Financial Times: Nehezen győzedelmeskedhet Orbán új Európáról alkotott víziója]]> A szerző, Ivan Krastev szerint Orbán szavai alátámasztják a félelmeket attól, hogy egy nyersebb és sovinisztább politika alakul ki Közép-Európa egykori szocialista országaiban, ami instabilitáshoz vezethet az Európai Unióban. A bolgár politológus szerint a magyar kormányfő abban reménykedik, hogy az európai jobboldal vezetőjévé válva egy új Európa szószólójává válhat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem csökken a Brexit népszerűsége]]> A munkaerőhiány ellenére nem csökken a Brexit népszerűsége az Egyesült Királyságban – mondta a Századvég Alapítvány vezető elemzője. Kiss István szerint a felmérések azt mutatják, hogy megéri a bevándorlás korlátozása a briteknek a gazdaság időszakos gyengülése ellenére.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Levente (Krónika): Operettkisebbség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juhász Péter (HVG): A választók okosabbak, mint a pártok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Diószegi Horváth Nóra (Kettős Mérce): A tények se zavarják a kormányt, ha a gyűlöletkeltés a cél]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ádám Attila (Magyar Idők): Beszédes főtanácsnoki hallgatás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Balázs (Mozgástér): Tetszettek volna a feliratkozás kapcsán vitatkozni a választójogról!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rosszul indultak a Brexit-tárgyalások]]> Nem kezdődtek ígéretesen a Brexitet érintő tárgyalások – a brit diplomáciai szolgálat egykori vezetője szerint nehezíti a diskurzust, hogy a brit kormány számos kérdésben nem foglalt állást egyértelműen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Callidus (Polgár Portál): Újbeszél]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aristo (Pesti Srácok): Pszichomigráns]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A kisgyerekes családokat is visszaküldené Németország]]> Németország ismét visszaküldené azokat a kisgyerekes bevándorlókat Olaszországba, akik ott léptek be az Európai Unió területére.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nőtt a sörgyártás az unióban]]> Tavaly harminckilenc milliárd liter sört gyártottak az Európai Unióban. Az EU legnagyobb sörgyártója Németország.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bese Gergő (777): Európai vezetők gyermekek nélkül – fejétől a hal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakó Bea (Magyar Nemzet): A sohasem élesített fegyver]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kötelezettségszegési eljárás jön, ha nem engedünk betelepítés-ügyben]]> Ha egy hónapon belül nem sikerül előre lépni a 160 ezer menedékkérő elosztási mechanizmusa ügyében, akkor az érintett országok ellen kötelezettségszegési eljárást indít az EU – nyilatkozta az illetékes uniós biztos. Dimitrisz Avramopulosz ezzel kapcsolatban kiemelten említette hazánkat, mi ugyanis eddig egyetlen áthelyezést sem hajtottunk végre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Életük végéig börtönbe rakna harminc ellenzéki újságírót Erdoğan]]> Egy török bíróság csütörtökön elfogadta azt a vádiratot, amelyben az ügyészség életfogytiglani börtönbüntetést kért az egykori Zaman című napilap 30 olyan vezetőjére és újságírójára, aki állítólag kapcsolatban volt a tavalyi puccskísérlet kiterveléséért felelőssé tett, Amerikában élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónokkal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lex CEU: megkérdeztük a Bizottságtól, miért indít eljárást]]> Bár korábban Navracsics Tibor azt mondta nekünk, a Bizottság nem sokat tud tenni a CEU ügyében, mivel az oktatás kizárólagos tagállami hatáskör, most mégis kötelezettségszegési eljárást indítottak a szolgáltatások szabad áramlására hivatkozva. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen alapon lehet erre hivatkozni, ha az érintett egyetem nem is EU-s, hanem amerikai. A Bizottság a Mandinernek a Világkereskedelmi Szervezetre (WTO) hivatkozik, ami pedig nem uniós szervezet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakó Bea (Mandiner): Egy magyar alkotmánybíró tévelygései a globális valóságban]]> A Fidesz-kormány hatalmi érdekeit nemigen akadályozó Alkotmánybíróság tagjaként Pokol Béla miért érzi úgy, hogy jogalappal beszólhat bárkinek is, amiért politikailag „nem elég semleges” alkotmányjogi kérdésekben?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Times: Ultimátumot fog kapni Magyarország!]]> A Times értesülései szerint Németország, Franciaország és 21 másik állam ultimátumot adna Magyarországnak és Lengyelországnak: vagy elfogadják a rájuk eső menekültkvótát, vagy ki kell lépniük az EU-ból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyelőre nem tárgyalja a parlament a Lex Heinekent]]> A törvényjavaslat parlamenti tárgyalásával megvárják az uniós notifikációs eljárás végét, amely legalább három hónapig tart.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ausztria sem kér a menekültkvótákból]]> Christian Kern kancellár szerint Ausztria az illegálisan érkezők ellátásával gyakorlatilag már teljesítette a ráeső részt az uniós áttelepítési programból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gál Kinga (Női szem): Milyen Európát szeretnénk gyermekeinkre hagyni?]]> [...] Bővebben!
]]>