<![CDATA[mandiner.hu - Donald Trump]]> http://mandiner.hu/tag/donald_trump/ hu-HU <![CDATA[Távozik posztjáról Steve Bannon, az amerikai elnök főtanácsadója ]]> Megvált stratégiai főtanácsadójától Donald Trump.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kapelner Zsolt (Kettős Mérce): A liberálfasiszta erőszak mítosza ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kustán Magyari Attila (Maszol): Charlottesville]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Allan Massie (Taki Magazine): Hagyjátok békén a konföderációs emlékműveket!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh S. Éva (FüHü): Az a vélemény járja, hogy Orbán Putyin trójai falova]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[György Péter (HVG): Válasz Seres Lászlónak: Charlottesville, Weimar, Budapest]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Terror: Trump Pershing tábornokra hivatkozik]]> Donald Trump újra a Twitteren borzolta a kedélyeket – az elnök Pershing tábornok terrorista-ellenes tevékenységére utalt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Teljes össztűz zúdul Trumpra – a demokraták már leváltanák]]> Minden fronton támadják Donald Turmp amerikai elnököt a charlottesville-i eset kapcsán tett nyilatkozatai miatt. Trump üdülőkomplexumát bojkottálni kezdték, az amerikai óriáscégek vezetői sorra ítélik el Trump nyilatkozatait, a demokraták megfosztanák hivatalától, de már a republikánusok között is sokan kritizálják az elnököt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Őry Mariann (Magyar Hírlap): Szétszakadt Államok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[CBS felmérés: az amerikaiak többsége ellenzi az Észak-Korea elleni katonai csapást]]> A CBS televízió csütörtökön közzé tett felméréséből kiderül, hogy tíz amerikaiból hat jelenleg nem lépne fegyveres konfliktusba a provokáló Észak-Koreával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Batiszkáf (Mandiner): Charlottesville-ről és a progresszió alternatív valóságáról]]> A charlottesville-i események kapcsán Donald Trump megtehette volna, hogy elfogadja a nagybetűs Erkölcs letéteményesei által kicserzett valóságot, ám nem tette.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Modellből kommunikációs igazgató – Trump kinevezte új munkatársát]]> Hope Hicks, 28 éves hajdani modellt választotta a Fehér Ház új kommunikációs igazgatójának Donald Trump. Hicks szerdai kinevezése előtt is az elnök bizalmasa volt – 2015 óta Trump kampányában, azt megelőzően pedig Ivanka Trump divatcégénél dolgozott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Harry Stein (City Journal): Charlottesville: Trumpnak igaza volt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német külügyminiszter: Donald Trump relativizálta a szélsőjobboldali erőszakot]]> Donald Trump amerikai elnök óriási hibát követett el, és megengedhetetlen módon relativizálta a szélsőjobboldali erőszakot – nyilatkozta Sigmar Gabriel szociáldemokrata német külügyminiszter.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump főtanácsadója: Ha háború lesz, tízmillió szöuli halhat meg harminc perc alatt]]> Az észak-koreai fenyegetésre nem létezhet katonai válasz, mert amennyiben kitörne a háború, akkor Szöul tízmillió lakosa már az első harminc percben meghalna – mondta Steve Bannon, az amerikai elnök stratégiai főtanácsadója.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump feloszlatott két tanácsadói testületet]]> Donald Trump két olyan tanácsadói testület feloszlatását jelentette be szerdán, ahonnan sorra távoztak a vezetők az elnöknek a charlottesville-i erőszakra adott ellentmondásos nyilatkozatai miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A két Bush is a gyűlölet ellen szólít]]> Több republikánus politikus, köztük George H. Bush és George W. Bush is a gyűlölet ellen foglalt állást a Charlottesville-i erőszak után. Dél-Karolina republikánus szenátora szerint pedig Trump szavai nemhogy nem segítettek az amerikaiakon, de meg is osztották őket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dalai Láma (Kommerszant): Az álmom, hogy a NATO vezetősége Moszkvába költözzön!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ridegen fogadták a hazatérő Trumpot (videó)]]> „New York utál téged” és „Szégyen” szavak skandálásával tüntettek Trump ellen az otthona körül.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Seres László (HVG): Charlottesville: szélsőbalos feketék is lehetnek rasszisták]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump leintette a nyilatkozatát kritizáló médiumokat (videó)]]> Donald Trump az általa „fake newsnak” tartott médiumoknak elmondta: a charlottesville-i támadás utáni nyilatkozata pontosan úgy volt helyénvaló, ahogy tette. Az elnök a baloldal felelősségére is rámutatott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sztankóczy András (Válasz.hu): Trumpnál csak Obama volt rasszistább]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Mindkét oldal hibáztatható a charlottesville-i erőszakért ]]> Az ígért nagyszabású infrastrukturális beruházásokról tett nyilatkozatot Donald Trump, majd újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy a charlottesville-i zavargások és támadás miatt szerinte „mindkét fél hibáztatható”. Az amerikai elnök rámutatott: a baloldali tüntetők szintén erőszakosak voltak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trumpot és Gorka Sebestyént kritizálják az USA-ban Charlottesville miatt]]> Elszabadultak az indulatok az Egyesült Államokban a charlottesville-i erőszak miatt. Miközben a tüntetők szobrot döntöttek, az elnök tanácsadói körében többen lemondtak. Trumpot nyilatkozatai miatt kritizálják, Gorka Sebestyént pedig lemondatnák, mert „bátorítja a fehér felsőbbrendűséget hirdetők mozgalmát”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horváth Gábor (Népszava): Beszédes hallgatás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktorról, Bayer Zsoltról, Novák Elődről és az Iszlám Államról értekezett az amerikai külügy]]> Többek között Orbán Viktorral, Bayer Zsolttal, Novák Előddel és az Iszlám Állammal foglalkozott a vallásszabadságról szóló éves jelentésében az amerikai külügyminisztérium.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csökkenteni kell a feszültséget Észak-Koreával Brüsszel szerint]]> Óva intette az Európai Unió kedden Észak-Koreát az újabb provokációktól, amelyek Brüsszel szerint csak tovább fokoznák a feszültséget a térségben és a világban. Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főmegbízott keddre virradóra kiadott közleményben hangsúlyozta, hogy az EU számára rendkívül fontos a feszültség csillapítása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balla Eszter (Heti Válasz): Hol a vége? Fejeket követlenek Washingtonban a charlottesville-i „terror” miatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bíró Béla (Maszol): Lee tábornok és a melting pot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Nem számít a bőrszín, a törvények mindenkire érvényesek]]> Az amerikai elnök sokak várakozásának megfelelően hétfői beszédében elítélte a rasszizmust a charlottesville-i merénylet kapcsán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keresztény tanácsadó: Isten szabad kezet adott Trumpnak Észak-Korea ügyében]]> „Isten szabad kezet adott az amerikai elnöknek az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un eltávolításához” – jelentette ki Robert Jeffres dallasi tiszteletes a CBN-nek csütörtökön.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Melania Trump gyakorló katolikus a szóvivője szerint]]> Ferenc pápa május 24-én fogadta Donald Trump amerikai elnököt, feleségét, Melania Trumpot és családjukat. A vatikáni látogatás kapcsán felmerülő kérdésekre válaszolva Melania Trump sajtósa, Stephanie Grisham közölte: a first lady valóban gyakorló katolikus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint félórán át beszélgetett Ferenc pápa és Trump]]> Az elnöki találkozókra előírt húsz perces vatikáni protokollidőnél hosszabb, mintegy harminc percig tartott Donald Trump és Ferenc pápa vatikáni találkozója, ami szívélyes találkozóra utal. Ferenc pápa többek között első önálló körlevelét, a klímaváltozásról szóló Laudato Si (Áldott légy!) címűt ajándékozta Trumpnak, aki pedig Martin Luther King könyveit adta a pápának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump (Twitter): Túlóra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sztankóczy András (Válasz.hu): Trump, a hagyományos újságírás megmentője]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Larry Jacobs (Családháló): „Egyetlen hely sincs a világon, ahol biztonságban lennénk…”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beiktatták az új, konzervatív legfelsőbb bírát Washingtonban]]> Letette hivatali esküjét Neil Gorsuch, konzervatív bíra, ezzel újra konzervatív többség lett az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Patrick Caughill (Futurism): Nem érdekli az automatizáció a Trump-adminisztrációt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkóstoltuk Donald Trump borát]]> Tizenhét dollárba kerül az amerikai polcokon, füstös, édeskés, vajas-krémes fehérbor. A VinCE szervezői a budapesti Corinthia szálló elnöki lakosztályában mutatták be az amerikai elnök virginiai fehérborát. Megkóstoltuk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soros György: Én is bevándorló vagyok]]> Én is bevándorló vagyok, aki 30 éve támogatja a migránsok ügyét az egész világon. A tapasztalataim és a tények alapján mondom, hogy az elnök migránsokhoz való hozzáállása rossz – írta Soros György a New York Timesban megjelent cikkében. Az üzletember leszögezte: mindent meg fog tenni a nyitottság, befogadókészség és sokszínűség megmaradásáért.
[...] Bővebben!
]]>