<![CDATA[mandiner.hu - Donald Trump]]> http://mandiner.hu/tag/donald_trump/ hu-HU <![CDATA[Trump felfegyverezné a tanárokat – a rendőrök ellenzik]]> Ellenzik Donald Trump amerikai elnök javaslatát a tanárok és az iskolai személyzet felfegyverzéséről a rendőrök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Földi Bence (Magyar Nemzet): Fegyverbe, tanárok?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fehér port tartalmazó levelet küldtek Harry hercegéknek]]> Harry hercegnek és menyasszonyának fehér port tartalmazó levelet küldtek ismeretlenek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amnesty International: A kisebbségek démonizálásának éve volt 2017]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump felfegyverezné a tanárokat]]> Az amerikai elnök szerint az iskolai lövöldözéseknek a tanárok felfegyverzésével és kiképzésével lehetne elejét venni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump korlátozza a fegyvervásárlást]]> Donald Trump szigoríttatja a gyorstüzelő fegyverekre vonatkozó szabályozást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Charles Gati (Népszava): Trump és a felnőttek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pew: A legtöbb letartóztatott illegális bevándorlónak van priusza]]> Priuszos volt a 2017-ben, az Egyesült Államokban letartóztatott 143 ezer illegális bevándorló 74 százaléka, de további 16 százalékukkal szemben is eljárás van folyamatban – írja a Pew Research Center honlapja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elfogadták a civil szervezetek Trump abortusztámogatást megszüntető intézkedéseit]]> Csak négy szervezet nem volt hajlandó alkalmazkodni a Trump-adminisztráció kormányzati abortusztámogatást beszüntető intézkedéseihez 733-ból egy friss jelentés szerint, ebből kettő globális abortusz-szolgáltató.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Le Pen-unokával erősít az amerikai konzervatív konferencia]]> Marion Maréchal-Le Pen rögtön Mike Pence alelnök után szólal fel az eseményen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Paul Craig Roberts (Paul Craig Roberts): A Trump–Putyin-összeesküvés elleni nyomozás eredménye: semmi]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Anthony Venables: Nem mindenre a szabad piac a megoldás]]> „Tény, hogy vannak országok, amelyek beszorultak egy közepes bérszintre, amiről nem tudnak elmozdulni. Ez a 22-es csapdája” – mondja Anthony Venables oxfordi közgazdászprofesszor, a gazdaságföldrajz egyik legelismertebb kutatója a Mandinernek. Venables állítja: nem szabad a piacra bízni mindent, szükség van az állami kontrollra is; a munkaerő elvándorlása viszont korlátozza azt, hogy egy ország a saját sorsának ura lehessen. Nagyinterjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A floridai lövöldözés túlélőivel találkozott Trump]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Oroszok ellen emeltek vádat az amerikai választásokba történt állítólagos beavatkozás miatt ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elvetette Trump bevándorlási törvényjavaslatait a szenátus]]> Elvetette a bevándorlók helyzetét rendezni hivatott négy törvényjavaslatot az amerikai szenátus. A Fehér Ház a demokrata párti politikusokat hibáztatja a kudarcért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Finta László (Mandiner): Civil lövöldözések: ahol már az ima sem segít]]> Az Amerikai Egyesült Államokban hetente dördülnek el lövések valamely intézményben és naponta halnak erőszakos halált a polgárok és a rendőrök az utcákon. A „hétköznapi emberek” fegyverviselési szabadsága legalább annyira veszélyes az amerikai életre, mint a terrorizmus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nő Trump támogatottsága, felzárkóztak a republikánusok]]> Örülhet a Trump-kormányzat: soha nem látott magasságban az elnök elfogadottsága, a republikánusok is szárnyalnak. De mik is a pontos számok? Kattintsanak, és kiderül.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem tilthatja be Trump a DACA-programot (videó)]]> A program az illegális bevándorlók gyerekeit védi a kitoloncolástól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump az infrastruktúrát akarja fejleszteni]]> A 2019-es költségvetési terv keretében nagyszabású infrastrukturális beruházásokat vázolt az amerikai elnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rejtélyes fehér port küldtek Donald Trump egyik menyének]]> Rejtélyes fehér port küldtek Vanessa Trumpnak, az amerikai elnök egyik menyének, akit kórházba szállítottak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin és Trump a Közel-Keletről tárgyalt telefonon]]> Vlagyimir Putyin a Közel-Keletről tárgyalt telefonon Donald Trump amerikai elnökkel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Netanjahu állítólag izraeli terjeszkedésről tárgyal Amerikával]]> Netanjahu az izraeli fennhatóság Ciszjordániára történő kiterjesztéséről tárgyal Amerikával az izraeli sajtó szerint. A Fehér Ház cáfolta a hírt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[NASA: A Trump-kormányzat privatizálná a Nemzetközi Űrállomást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tiltólistára tették Alekszej Navalnij weboldalát]]> Az orosz ellenzéki politikus újabb tényfeltáró videóval állt elő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Izrael telepespolitikája komplikálja a békefolyamatot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ki kellene vonulni? Rod Dreher The Benedict Option című kötetéről]]> A konzervatívok és keresztények hiába várják, hogy a kultúrharcban egyszer majd győzni fognak, jelenleg ugyanis épp ellenkező a háborúzás mérlege. Mit tegyenek akkor ők, ha nem akarnak felolvadni a modernitásban? – erre kíván választ adni Rod Dreher amerikai publicista legújabb kötetében, a The Benedict Optionben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump: Ma hálát adunk Istennek, hogy amerikaiak vagyunk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keletről érkezhet a konzervatív megújulás – Alvino-Mario Fantini a Mandinernek]]> A szekuláris materializmus olyan mély hatást tesz ma a fiatalokra, hogy nagyon nehéz konzervatívként a szívükért és eszükért versenyezni – mondja Alvino-Mario Fantini olasz-amerikai filozófus, a The European Conservative főszerkesztője a Mandinernek. Fantini egyszerre büszke és szkeptikus konzervatív, aki úgy látja, hogy Kelet-Európa felől vehet új lendületet a konzervativizmus. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megáll az ész: a kommunista Kínát méltatta a vatikáni püspök]]> A kommunista Kína valósítja meg a legjobban a katolikus egyház társadalmi tanítását egy vatikáni püspök szerint, aki úgy látja. Kína morális vezető szerepet vállal a világon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A kormányzati működés leállítását fontolgatja Trump]]> „Ha be kell zárnunk a kormányhivatalokat, mert a demokratákat nem érdekli a biztonság (...), és nem akarják gondját viselni katonáinknak, akkor legyen inkább újabb kormányzati leállás” – fogalmazott az amerikai elnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump (Fehér Ház): Amerikában Istent imádjuk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sharon Block – Christine Owens (Newsweek): Trump szerint a borravaló a tulajdonosnak, nem a dolgozónak jár]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Economic Policy Institute: Három ábra, amely nélkül nem lehet megérteni az amerikai gazdaságot]]> Ha Donald Trump csökkenti a vállalati adókat, azzal a korábbi évtizedek politikájához hasonlóan a leggazdagabbakat segíti. A washingtoni Gazdaságpolitikai Intézet megmutatja, hogyan vándorolnak a jövedelmek a dolgozók zsebéből a vállalatokhoz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lakatos Mária (Makronóm): Az elnök emberei ]]> Csütörtökön Donald Trump közelebb került adótervei megvalósításához, mivel a szenátus elfogadta a 2018-as költségvetés tervezetét. Sikerrel járhat-e a reform, amelynek az elméleti megalapozása a történelem legfontosabb szalvétáján nyugszik?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mine Senses (voxeu.org): Így tette tönkre a globalizáció az alacsonyan képzettek életét]]> A legfrissebb kutatások szerint a globalizáció következményei súlyosabbak lehetnek, mint eddig gondoltuk. De mi a megoldás az alacsonyan képzett amerikaiak helyzetére? Sikerrel járhat az amerikai elnök az üzleti érdekkel szemben? A Johns Hopkins Egyetem docense utánajárt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keresztény tanácsadó: Isten szabad kezet adott Trumpnak Észak-Korea ügyében]]> „Isten szabad kezet adott az amerikai elnöknek az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un eltávolításához” – jelentette ki Robert Jeffres dallasi tiszteletes a CBN-nek csütörtökön.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Melania Trump gyakorló katolikus a szóvivője szerint]]> Ferenc pápa május 24-én fogadta Donald Trump amerikai elnököt, feleségét, Melania Trumpot és családjukat. A vatikáni látogatás kapcsán felmerülő kérdésekre válaszolva Melania Trump sajtósa, Stephanie Grisham közölte: a first lady valóban gyakorló katolikus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint félórán át beszélgetett Ferenc pápa és Trump]]> Az elnöki találkozókra előírt húsz perces vatikáni protokollidőnél hosszabb, mintegy harminc percig tartott Donald Trump és Ferenc pápa vatikáni találkozója, ami szívélyes találkozóra utal. Ferenc pápa többek között első önálló körlevelét, a klímaváltozásról szóló Laudato Si (Áldott légy!) címűt ajándékozta Trumpnak, aki pedig Martin Luther King könyveit adta a pápának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump (Twitter): Túlóra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sztankóczy András (Válasz.hu): Trump, a hagyományos újságírás megmentője]]> [...] Bővebben!
]]>