<![CDATA[mandiner.hu - Donald Trump]]> http://mandiner.hu/tag/donald_trump/ hu-HU <![CDATA[Juncker: Közös európai védelmi alap kell]]> Eseménydús napon van túl az Európai Unió: a Brexitről, a közös európai védelemről, a terrorizmus elleni harcról, és a minszki megállapodás betartatásáról is szó esett a csütörtöki brüsszeli EU-csúcson.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bogár László (Magyar Hírlap): Klímaklimax]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Oroszország válaszolni fog az amerikai szankciók bővítésére]]> Oroszország a kölcsönösség elvére hivatkozva úgy döntött: válaszolni fog a az orosz cégek és magánszemélyek ellen kiszabott amerikai szankciós lista bővítésére.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schwarzenegger újra nekiment Trumpnak (videó)]]> Kalifornia volt republikánus kormányzója ráharaptatná az üvegházhatású gázok védelmezőit egy kipufogóra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump jelöltje győzött a georgiai kongresszusi képviselő-választáson]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump halálát vitték színpadra, most fenyegetik őket]]> Egy New York-i színház Trump halálát mutatja be új darabjukban, a reakciókat viszont nem teszik zsebre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mélyponton Trump népszerűsége]]> Nem szívleli a regnáló amerikai elnököt az USA közvéleménye. Egy kutatás szerint míg a lakosság csupán 40%-a tekint pozitívan Trumpra, addig ugyanez az érték Obama esetében 63%.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[S. Király Béla (Magyar Idők): A diszkrimináció mint világvallás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A legnagyobb amerikai techcégek vezetőivel tárgyalt Trump]]> A mintegy négy órán keresztül tartó megbeszélést a Fehér Ház kezdeményezte, azért, hogy a legjelentősebb, mintegy húsz tech-cég véleményét, majd együttműködését kérje a kormányzati munka javításához, az elavult informatikai rendszerek megújításához, s mindennek következményeként a kormányzati munka költségeinek csökkentéséhez is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Mi is az az igazságos választási rendszer?]]> Ha a francia rendszer igazságos, akkor a magyar pláne az. Vagy az igazságosság mércéje az, hogy a világnézetileg megfelelő jelöltek győznek-e? A győztes preferálása igenis fontos a kormányozhatóság miatt: a fene se akar olyat, hogy sokpártos koalíciók topogjanak helyben és ne csináljanak semmit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Daam Alexandra (Danube Institute): Németország marad az atlantizmus bástyája?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin és a Fehér Ház is felszólalt az orosz szankciók ellen ]]> A Fehér Ház és Vlagyimir Putyin is kritizálja a múlt héten a Szenátus által elfogadott, újabb oroszellenes szankciócsomagot. A Fehér Ház enyhíteni akarja a törvénytervezetet, az orosz elnök pedig úgy véli: az újabb szankciók megbonyolítják az orosz-amerikai kapcsolatokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schmidt Mária (Látószög blog): A kaviárelit esete a népszuverenitással]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kuba visszautasította Trump „ellenséges retorikáját”]]> Kubának nem tetszik Donald Trump amerikai elnök pénteken, a floridai Miamiben tartott beszéde, amiben szabad választásokra szólította fel a szigetországot, de kész a párbeszédre továbbra is, és szeretné folytatni az együttműködést az Egyesült Államokkal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump szabad választásokra szólította fel Kubát]]> Donald Trump amerikai elnök Miamiban tartott beszédében hangsúlyozta: tiszteletben tartja Kuba szuverenitását, ugyanakkor Kubát felszólította a kommunista szigetországot a szabad választások megszervezésére, valamint a kubai emberi jogi helyzet javításához kötötte az USA Kuba-politikáját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ruth Dudley Edwards: A kelet-európaiak még tisztelik a szabadságot]]> Ha olyan országból érkezel, ami megélt rossz időket, akkor tiszteled a szabadságot; ha azonban hosszú ideje privilegizált országból érkezel, akkor nem biztos, hogy értékeled a szabadságodat – mondja Ruth Dudley Edwards ír-angol író, publicista a Mandinernek. Edwards szerint a nyugati fiatal elit körében eluralkodó, totalitárius PC-mozgalom elleni küzdelem elleni legjobb eszköz, ha nevetségessé tesszük azt, és rámutatunk az ellentmondásaira. Ruth Dudley Edwards, aki több könyvben is foglalkozott a jelenséggel, erről adott elő Budapesten a Danube Institute rendezvényén. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Nincs bizonyíték az igazságszolgáltatás akadályozására (videó)]]> Donald Trump cáfolja az igazságszolgáltatás akadályozásának gyanúját. Gúnyos Twitter-üzenetben utasítja vissza a vádakat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Robert Mueller vizsgálja Trump vejének üzleti ügyeit is]]> A The Washington Post című lap szerint Robert Mueller, a tavalyi amerikai elnökválasztások orosz szálait vizsgáló különleges tanácsadó kiterjeszti vizsgálódásait Jared Kushner – Trump veje és tanácsadója – üzleti ügyeire is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vádat emeltek Erdoğan biztonsági kíséretének tagjai ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rónay Tamás (Népszava): Alternatív valóság]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jövő héten találkozik Trump és az ukrán elnök]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lánczi Tamás (Mozgástér): Az amerikai nemzeti érdek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pataky István (Magyar Idők): Amerika üzlete Romániával]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mattis dönthet az afganisztáni csapatnövelésről]]> A Fehér Ház és a Pentagon azt fontolgatja, hogy 3000-5000 katonát küld Afganisztánba. Trump elnök várhatóan Mattis védelmi miniszterre ruházza a döntési jogkört az afganisztáni csapatok létszámának növeléséről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[John Duncan (The American Conservative): Trump és a vidéket tönkretévő környezetvédők]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[OECD-főtitkár: Megtanultam csodálni az EU-t]]> „Jó üzlet a klímába, a környezetvédelembe, a bolygóba fektetni” – nyilatkozta az OECD-főtitkár a minap az Euronewsnak. Angel Gurria amióta látja az európai országok működését, megtanulta csodálni az EU-t.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[George Paul Hefty (Heti Válasz): Merkel és Orbán új közös vonása, ami választásokat dönthet el]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Végre Trump felesége és fia is beköltözött a Fehér Házba (videó)]]> Megvárták, míg a 11 éves Barron befejezi a tanévet, ezért nem költöztek eddig Washingtonba.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pert indít Trump ellen Washington és Maryland állam]]> Maryland és Washington keresetükben egyebek mellett arra hivatkoznak, hogy Trump változatlanul birtokolja a nevével fémjelzett vállalatbirodalmat, s ezzel aláássa a közbizalmat és megsérti az alkotmányt. Ez az első alkalom az amerikai történelemben, hogy egy állam alkotmánysértéssel vádolja az elnököt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (Kettős Mérce): Merkel vagy Trump?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Melania Trump gyakorló katolikus a szóvivője szerint]]> Ferenc pápa május 24-én fogadta Donald Trump amerikai elnököt, feleségét, Melania Trumpot és családjukat. A vatikáni látogatás kapcsán felmerülő kérdésekre válaszolva Melania Trump sajtósa, Stephanie Grisham közölte: a first lady valóban gyakorló katolikus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint félórán át beszélgetett Ferenc pápa és Trump]]> Az elnöki találkozókra előírt húsz perces vatikáni protokollidőnél hosszabb, mintegy harminc percig tartott Donald Trump és Ferenc pápa vatikáni találkozója, ami szívélyes találkozóra utal. Ferenc pápa többek között első önálló körlevelét, a klímaváltozásról szóló Laudato Si (Áldott légy!) címűt ajándékozta Trumpnak, aki pedig Martin Luther King könyveit adta a pápának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump (Twitter): Túlóra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sztankóczy András (Válasz.hu): Trump, a hagyományos újságírás megmentője]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Larry Jacobs (Családháló): „Egyetlen hely sincs a világon, ahol biztonságban lennénk…”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beiktatták az új, konzervatív legfelsőbb bírát Washingtonban]]> Letette hivatali esküjét Neil Gorsuch, konzervatív bíra, ezzel újra konzervatív többség lett az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Patrick Caughill (Futurism): Nem érdekli az automatizáció a Trump-adminisztrációt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkóstoltuk Donald Trump borát]]> Tizenhét dollárba kerül az amerikai polcokon, füstös, édeskés, vajas-krémes fehérbor. A VinCE szervezői a budapesti Corinthia szálló elnöki lakosztályában mutatták be az amerikai elnök virginiai fehérborát. Megkóstoltuk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soros György: Én is bevándorló vagyok]]> Én is bevándorló vagyok, aki 30 éve támogatja a migránsok ügyét az egész világon. A tapasztalataim és a tények alapján mondom, hogy az elnök migránsokhoz való hozzáállása rossz – írta Soros György a New York Timesban megjelent cikkében. Az üzletember leszögezte: mindent meg fog tenni a nyitottság, befogadókészség és sokszínűség megmaradásáért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump nem iszik alkoholt, de a borát elhozzák Budapestre]]> Bár Donald Trump nem fogyaszt alkoholt, borászata elég bizarr borokat állít elő a szakemberek szerint. A jövő hét végén Budapesten is kóstolható lesz az amerikai elnök fia vezette cég egyik fehérbora, amit Trumpék először el sem akartak küldeni Magyarországra.
[...] Bővebben!
]]>