<![CDATA[mandiner.hu - Donald Trump]]> http://mandiner.hu/tag/donald_trump/ hu-HU <![CDATA[Az amerikai bevándorlásiak nem hajlandóak elnézést kérni azért, hogy a munkájukat végzik (videó)]]> Aki illegálisan jön, beperelik, de nem kötelező illegálisan érkezni Amerikába Kirstjen Nielsen DHS-elnök szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Véget vet Trump a bevándorlócsaládok szétszakításának]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiszelly Zoltán (Mozgástér blog): Orbán Viktor másodszor segít Trumpnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Philip Primeau (Catholic World Report): Egyház és bevándorlás: a „szeretet rendje”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel: Magáról beszél a német bűnügyi statisztika]]> Visszaszólt a németországi bűnözést emlegető Trumpnak a kancellár: Merkel szerint csökkent a bűnözés Németországban 2017-ben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csath Magdolna (Magyar Idők): A kereskedelmi vita háttere]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kína zsarolásnak tekinti az amerikai védővámokat, nem hagyja magát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump visszavág, újabb védővámokat vet ki kínai termékekre]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ismét Kínába látogatott Kim Dzsongun]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Nem akarunk olyan helyzetbe kerülni, mint Európa a bevándorlók miatt]]> Trump hétfőn kijelentette: az Egyesült Államok nem nyit az országban befogadó központokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump (Twitter): Nagy hibát vétettek Európa-szerte]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump és Orbán Viktor telefonon tárgyalt]]> Szijjártó Péter tájékoztatása szerint az amerikai elnök biztatta Orbán Viktort, hogy védje erősen a déli határt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mi Donald Trump titka?]]> Trump tudatos stratégiát követ, amikor túlhangsúlyozza követeléseit, hogy a vitát a neki megfelelő irányába terelje – mondja Byron York amerikai újságíró, washingtoni tudósító. A Danube Institute vendége szerint ellenfelei Trumpot jelentősen alulbecsülték, bohócnak és showmannek bélyegezték, ezért nem értették meg a lényeget.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump nekiment a kínai gazdaságnak ]]> Az Egyesült Államok 50 milliárd dollárnyi kínai termékre vet ki 25 százalékos védővámot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bill Wirtz (American Conservative): Álszent módon tiltakozik az EU Trump berlini nagykövete ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felejtsük el a közép-európai komplexusainkat! – Ryszard Legutko a Mandinernek]]> A nyugat-európaiak lenéznek minket, de már rájöttek, hogy nem tudnak minket olyan könnyen irányítani, mint korábban gondolták – mondja Ryszard Legutko lengyel filozófus, a Jog és Igazságosság EP-képviselője a Mandinernek. Legutkónak a napokban mutatták be A közönséges ember diadala című kötetét a budapesti Lengyel Intézetben. Ennek kapcsán beszélgettünk vele.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerikai igazságügy: Hibázott az FBI-igazgató Hillary Clinton levelezésének ügyében]]> James Comey, FBI-igazgató megsértette szervezete előírásait, amikor Hillary Clinton levelezéséről nyilvánosan beszélt – mondta ki az amerikai igazságügyi minisztérium.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Friss Róbert (Népszava): A barbárság ébredése]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[New York állam főállamügyésze perbe fogja Trumpot és a gyerekeit ]]> „Mocskos New York-i demokraták” – reagált Trump azonnal Barbara Underwood bejelentésére, amelyben kifejtette: pert indított az amerikai elnök jótékonysági alapítványa ellen, mert az szerinte többször is megsértette a jótékonysági alapítványok működését szabályozó törvényeket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pompeo: Nincs szankciókönnyítés, amíg Phenjan le nem szereli atomfegyvereit]]> A büntetőintézkedések feloldásának feltétele a teljes leszerelés – mondta az amerikai külügyminiszter.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trumpnak adnák a Nobel-békedíjat norvég képviselők]]> Két norvég parlamenti képviselő Donald Trumpnak ítélné a Nobel-békedíjat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ezt olvasd, ha konzervatív vagy!]]> Az amerikai Dél vidéki verandáitól a New York-i urbánus konzikon át a tory megmondókig, kontinentális szkeptikusokig és görög dandykig: ki állítja, hogy a nemzetközi konzervatív sajtó nem elég színes? Itt a tíz kedvenc angol nyelvű jobboldali, konzervatív lapunk és szerzőik, akik közül számos figurát már volt alkalmunk megszólaltatni. Szubjektív válogatásunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Észak-koreai állami média: Fokozatosnak kell lennie a leszerelésnek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump szerint Kim Dzsong Un „erős, jópofa és mókás” egyéniség]]> Jó a kémia az amerikai elnök és az észak-koreai diktátor között: Donald Trump interjúban dicsérte Kim Dzsong Unt a történelmi, szingapúri csúcstalálkozó után.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ludwig Emil (Magyar Hírlap): Ki ölte meg Kennedyt?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Segítene Oroszország a koreai rendezésben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Teljes atommentesítésről állapodtak meg Szingapúrban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Nagyon gyorsan megkezdődik az atommentesítés Észak-Koreában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elítélte a kanadai parlament Trump Trudeau elleni támadásait]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: A vártnál is jobban sikerült a találkozó]]> Közös dokumentumban rögzítették a teljes atommentesítést.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump (Fehér Ház): Amerikában Istent imádjuk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sharon Block – Christine Owens (Newsweek): Trump szerint a borravaló a tulajdonosnak, nem a dolgozónak jár]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Economic Policy Institute: Három ábra, amely nélkül nem lehet megérteni az amerikai gazdaságot]]> Ha Donald Trump csökkenti a vállalati adókat, azzal a korábbi évtizedek politikájához hasonlóan a leggazdagabbakat segíti. A washingtoni Gazdaságpolitikai Intézet megmutatja, hogyan vándorolnak a jövedelmek a dolgozók zsebéből a vállalatokhoz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lakatos Mária (Makronóm): Az elnök emberei ]]> Csütörtökön Donald Trump közelebb került adótervei megvalósításához, mivel a szenátus elfogadta a 2018-as költségvetés tervezetét. Sikerrel járhat-e a reform, amelynek az elméleti megalapozása a történelem legfontosabb szalvétáján nyugszik?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mine Senses (voxeu.org): Így tette tönkre a globalizáció az alacsonyan képzettek életét]]> A legfrissebb kutatások szerint a globalizáció következményei súlyosabbak lehetnek, mint eddig gondoltuk. De mi a megoldás az alacsonyan képzett amerikaiak helyzetére? Sikerrel járhat az amerikai elnök az üzleti érdekkel szemben? A Johns Hopkins Egyetem docense utánajárt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keresztény tanácsadó: Isten szabad kezet adott Trumpnak Észak-Korea ügyében]]> „Isten szabad kezet adott az amerikai elnöknek az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un eltávolításához” – jelentette ki Robert Jeffres dallasi tiszteletes a CBN-nek csütörtökön.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Melania Trump gyakorló katolikus a szóvivője szerint]]> Ferenc pápa május 24-én fogadta Donald Trump amerikai elnököt, feleségét, Melania Trumpot és családjukat. A vatikáni látogatás kapcsán felmerülő kérdésekre válaszolva Melania Trump sajtósa, Stephanie Grisham közölte: a first lady valóban gyakorló katolikus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint félórán át beszélgetett Ferenc pápa és Trump]]> Az elnöki találkozókra előírt húsz perces vatikáni protokollidőnél hosszabb, mintegy harminc percig tartott Donald Trump és Ferenc pápa vatikáni találkozója, ami szívélyes találkozóra utal. Ferenc pápa többek között első önálló körlevelét, a klímaváltozásról szóló Laudato Si (Áldott légy!) címűt ajándékozta Trumpnak, aki pedig Martin Luther King könyveit adta a pápának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump (Twitter): Túlóra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sztankóczy András (Válasz.hu): Trump, a hagyományos újságírás megmentője]]> [...] Bővebben!
]]>