<![CDATA[mandiner.hu - Donald Trump]]> http://mandiner.hu/tag/donald_trump/ hu-HU <![CDATA[Ezrek tüntettek Trump ellen az Elnökök Napján (videó)]]> Több ezren tüntettek Donald Trump ellen hétfőn, az Elnökök Napján. A demonstrálók egy szójátékkal módosították az amerikai ünnepnap elnevezését Presidents’ Day-ről „Not My President’s Day” menetre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tapasztalt katonát talált Trump nemzetbiztonsági tanácsadónak ]]> A katonai körökben nagy tiszteletnek örvendő H.R. McMaster altábornagy lesz Donald Trump amerikai elnök új nemzetbiztonsági tanácsadója.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Látják, mi történt Svédországban, ki hitte volna?” (videó)]]> Donald Trump kis félreértésbe keveredett a svéd külügyminisztériummal, miután szombaton egy svédországi terrorcselekményre utalt – ami valójában nem történt meg. Az Euronews tudósítása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balla Eszter (Válasz.hu): Veszélyes játszma: nyert ügy lehet Trumpnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kabai Domokos Lajos (Bekiáltás): Trump lenne Putyin sírásója?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Feledy Botond (Új Szó): A trumpi apokalipszis vagy Trump apokalipszise?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[McCain: A diktátorok is úgy kezdik, mint Trump]]> Diktátorokhoz hasonlította John McCain republikánus szenátor Donald Trump amerikai elnököt annak kapcsán, hogy Trump az amerikai nép ellenségének és hamisnak titulálta a sajtó egy részét. A szenátor úgy gondolja tanulni kell a történelemből és hagyni kell a sajtót szabadon működni, ha nem akarunk diktatúrát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): A Trump-ellenes hisztiről]]> A progresszívek láthatóan nehezen emésztik meg, hogy nem úgy lett, ahogy ők elképzelték.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tovább támadja a Fehér Házzal kritikus médiát Trump elnök]]> Donald Trump amerikai elnök új twitter-bejegyzésében a New York Times lapot,valamint az NBC, az ABC, a CBS és a CNN csatornákat „A hamis híreket közlő médiának” nevezte, akik szerinte az amerikai nép ellenségei. Az elnök és a sajtó közötti viszony Trump legutóbbi sajtótájékoztatóján éleződött ki. Több televíziós műsorban is Nixonhoz hasonlították Trumpot és még a Fox News is bírálta az elnököt. A CNN elnöke arról beszélt, hogy egyébként jól ismeri az elnököt és havonta találkoznak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Algoritmus békítheti ki Trump és Clinton híveit]]> Finn kutatók Twitter-esettanulmányban mutatják be, hogyan csökkenthető például az amerikai társadalom megosztottsága.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[John McCain: Ne Trump szavait, hanem a tetteit figyeljék!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerikában él, Európában haldoklik a kereszténység – II. János Pál pápa életrajzírója a Mandinernek]]> Trumpnak úgy kellene cselekednie, mint aki egy országot kormányoz, nem pedig egy kampányt vezet – mondja George Weigel amerikai katolikus író, értelmiségi a Mandinernek. II. János Pál pápa életrajzírója szerint a kereszténység Amerikában újraerősödhet, Európában viszont a liberális nyitás miatt haldoklik, a katolikus egyház jövője pedig Afrikában és Ázsiában rejlik. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megfenyegette Izraelt a Hezbollah (videó)]]> A Hezbollah ilyen nyíltan még sosem fenyegette meg Izraelt, ami nyilvánvaló válasz volt Netanjahu és Trump találkozójára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Visszautasította a nemzetbiztonsági főtanácsadói posztot Trump jelöltje]]> Robert Harward visszautasította Donald Trump felkérését a nemzetbiztonsági főtanácsadói posztra. A nyugalmazott altengernagy arra hivatkozva hárította el a kinevezést, hogy a hadseregben töltött negyven év után végre van magánélete, s ezt nem szeretné feladni. Más források szerint azonban a döntés hátterében az áll, hogy Harward nem vihette volna saját csapatát a nemzetbiztonsági tanácsba.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Győr Ágnes (Magyar Nemzet): Watergate-et szeretnének]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Harc a riporterekkel: Trump elnök sajtótájékoztatója]]> Donald Trump sajtótájékoztatóján sokat viccelődött, hamis hírekkel vádolta meg a média képviselőit és le is kiabálta az egyik riportert.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szűts Zoltán (Médiahorizont): Ami a szívemen, az a Twitteren]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Mi van, ha a történelem 2016-ban sem ért véget?]]> A történelem azoknak szokott a legkevésbé kedvezni, akik azt hiszik, rájöttek már annak menetére; és nagy dölyffel, fölényesen rötyögve tudni vélik, honnan fújnak a passzátszelek, minek van vége és mi lesz majd ezután.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[CNN: Amerika szárazföldi csapatokat küldhet Szíriába]]> A Pentagon azt fontolgatja, hogy szárazföldi csapatokat küld Szíriába az Iszlám Állam ellen harcolni – értesült a CNN. A végső döntés természetesen Donald Trumpé. Ha az elnök valóban szárazföldi csapatokat küld Szíriába, ez lesz az első alkalom, hogy amerikai szárazföldi egységek Szíriában harcoljanak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: A hírszerzés úgy osztogatja a bizalmas információkat, mint a cukorkát]]> „Információkat adnak át törvénytelenül a kudarcos New York Timesnak és Washington Postnak a hírszerzési közösségtől (NSA és FBI?). Tisztára olyan, mint Oroszország” – írta felháborodva a Twitteren Donald Trump. Az amerikai elnök azután írta a bejegyzést, hogy megjelentek Michael Flynn és a washingtoni orosz nagykövet beszélgetésének részletei.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump sosem hagyja, hogy Irán atomfegyverhez jusson]]> Donald Trump Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel tartott szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: sosem fogja hagyni, hogy Irán atomfegyverhez jusson. Az amerikai elnök sürgette az izraeli-palesztin konfliktus rendezését is, az izraeli miniszterelnök ugyanakkor leszögezte: a béke előfeltétele, hogy a palesztinok ismerjék el Izrael állami létét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump (Twitter): Oroszország ELFOGLALTA a Krímet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Politico: Trump nem ragaszkodik egy palesztin állam létrejöttéhez]]> Habár a Trump-kormányzat nyitott a palesztinok és az izraeliek közötti kétállami megállapodásra, nem ragaszkodik egy palesztin állam létrejöttéhez – írja a Politico a Fehér Ház egyik tisztségviselőjére hivatkozva.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fehér Ház: A Krím visszajár Ukrajnának]]> Oroszországnak vissza kell adnia a Krímet Ukrajnának Donald Trump szerint – írja a Reuters. Az amerikai elnök ez irányú véleményéről a Fehér Ház szóvivője számolt be napi tájékoztatóján, kedden.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump kérte a nemzetbiztonsági tanácsadójának lemondását]]> Donald Trump kérte arra Michael Flynn nemzetbiztonsági tanácsadóját, hogy mondjon le azt követően, hogy kiderült, Flynn félrevezethette Mike Pence alelnököt az orosz nagykövettel folytatott korábbi megbeszéléseiről. A döntést a Fehér Ház szóvivője a meggyengült bizalommal indokolta. A kongresszus mindkét pártjának szenátorai közül többen egy nyomozás indítását sürgették. Sajtóértesülések szerint az új nemzetbiztonsági tanácsadó Robert Harward, a haditengerészet Közel-Keletet megjárt volt altengernagya lehet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Techet Péter (Magyar Nemzet): Az elit önbecsapása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Demeter András (Mindset Pszichológia): A Donald Trump-jelenség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Észak-Korea nagy, nagy probléma (videó)]]> Hétfőn éjjel összeült az ENSZ BT, és határozatban ítélte el Phenjant, a vasárnapi ballisztikus rakéta-kísérlete miatt. Újabb szankciókat is kilátásba helyeztek. Donald Trump ugyanakkor csak pár szóban reagált: „Észak-Korea nagy, nagy probléma”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kereskedelmi kapcsolatokról és migrációról egyeztetett Trump és Trudeau (videó)]]> A legutolsó dolog, amit a kanadaiak elvárnak tőlem, hogy ide jöjjek és minősítsem egy másik ország vezetőjének politikáját - jelentette ki Justin Trudeau kanadai elnök Donald Trumppal folytatott találkozója után.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Demszky szerint egyoldalú és megalapozatlan az OLAF-jelentés]]> Az OLAF-jelentés egyoldalú, megalapozatlan és meghatározóan egy olyan állami számvevőszéki jelentésre épül, amely Orbán Viktor miniszterelnök szája íze szerint íródott – jelentette ki Demszky Gábor a Budai Liberális Klub Alapítvány hétfő esti rendezvényén. A volt főpolgármester szerint egy gyalázatos eljárásnak lehetünk szemtanúi.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lemondott Trump nemzetbiztonsági tanácsadója ]]> Beadta lemondását hétfő este Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója. A napok óta támadások alatt álló Michael Flynn azt követően távozik, hogy kiderült: félrevezette a Fehér Ház magas rangú tisztségviselőit a washingtoni orosz nagykövettel folytatott megbeszélései tartalmát illetően.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Somogyi János (Magyar Hírlap): Soros György, Európa Fethullah Gülenje]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy óriás Trump is felvonult a nizzai karneválon (videó)]]> Megkezdődött a karneváli szezon, Velencében és Nizzában tömegek ünnepeltek a hétvégén.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tutiblog (Tutiblog): Orbán megkezdte a felkészülést 2002-re és a harmincéves háborúra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kínos kézfogás Donald Trump és Abe Shinzo között (videó)]]> A japán miniszterelnök szemforgatásából úgy tűnik, hogy neki már kicsit sok volt a vicceskedés.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Védelmet kapnak az abortuszellenes szervezetek – új elnöki rendelet készül]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Bence (Magyar Nemzet): Kétszer kettő néha öt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyarországra jöhet a Breitbart?]]> A Breitbart Holdings Inc. megvásárolta a breitbart.hu címet a 444.hu szerint. A jobboldali amerikai lap azonban nem biztos, hogy Magyarországra akar jönni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Le Guin: Az „alternatív tények” nem olyanok, mint a sci-fi]]> Ursula K. Le Guin egy olvasói levélre válaszul fejtette ki, hogy mi a különbség az „alternatív tények” és a fikciós irodalom között. „A nap keleten kel. Ha azt mondjuk, hogy nyugaton, az fikció; ha valaki szerint ez egy tény lenne (vagy egy »alternatív tény«), az hazudna” – összegzi Le Guin a lényeget.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Az élet ismét győzedelmeskedik Amerikában”]]> [...] Bővebben!
]]>