<![CDATA[mandiner.hu - Donald Trump]]> http://mandiner.hu/tag/donald_trump/ hu-HU <![CDATA[Sikoly – az anti-Trump változat (videó)]]> Hallgasson meg egy liberális ősüvöltést abból a pillanatból, amikor Donald Trumpot beiktatták amerikai elnöknek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vajon kit stírölt Bill Clinton? (videó)]]> Donald Trump beiktatásán Bill Clinton révedezni kezdett abba az irányba, ahol Trump felesége és lánya is álltak. Ez láthatóan Hillary-nek is feltűnt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump (Financial Times): Elnöki beiktatási beszéd]]> America will start winning again, winning like never before. We will bring back our jobs. We will bring back our borders. We will bring back our wealth. And we will bring back our dreams.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obamát ostorozta a Szabadság téri Trump-bulin Bayer Zsolt]]> Amerika megosztottabb, erőszakosabb és liberálisabb lett Obama elnöksége alatt Bayer Zsolt szerint, aki a Szabadság téren rendezett Jobb világrend beiktatási party elnevezésű rendezvényen azt üzente Trumpnak: a nyugati társadalmak többsége mellette áll.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A BuzzFeed már visszaszámol a következő beiktatásig (videó)]]> Donald Trump beiktatását követően az amerikai BuzzFeed portál máris elindított a Facebookon egy órát, ami a következő beiktatásig számol vissza.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán levélben gratulált Trumpnak]]> A magyar kormányfő gratuláló levelében ismét támogatásáról biztosította Donald Trumpot, és arra is kitért: örömmel várja Magyarország és az Egyesült Államok régi keletű, erős és szívélyes kapcsolatainak további elmélyülését.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Visszaadjuk a hatalmat a népnek!]]> Beiktatását követő beszédében Donald Trump hangsúlyozta: nem szokványos hatalomátvétel történik, hanem visszaadják a hatalmat a népnek. Az új elnök azt hangoztatta: mostantól minden döntés alapja az lesz, hogy az előnyös-e az országnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beiktatták Trumpot, mostantól hivatalosan is ő az amerikai elnök]]> Pénteken beiktatták Donald Trumpot, aki így már hivatalosan az Egyesült Államok elnöke lett. Trump az USA 45. elnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Autókat és kirakatokat törtek össze tüntetők Washingtonban]]> Kirakatokat törtek be, Trump-sapkát égettek egy McDonald's-ban is randalíroztak a Trump-ellenes tüntetők Washingtonban és New Yorkban. Lapjelentések szerint tüntetésre készülnek a Black Lives Matter nevű mozgalom tagjai és feminista csoportok is. Trump támogatására viszont motorosok érkeznek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Majláth Ronald (Magyar Nemzet): Obama felperzselt földjei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nézze élőben, ahogy beiktatják Donald Trumpot! (videó)]]> Meglepetésjelöltből meglepetéselnök: pénteken beiktatják Donald Trumpot, az Amerikai Egyesült Államok negyvenötödik elnökét. A washingtoni ceremóniát élőben követheti nálunk. Donald Trump helyi idő szerint délben, azaz nálunk este hatkor válik hivatalosan is elnökké.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obama utoljára lépett ki az Ovális Irodából (videó)]]> A CNN elkapta a pillanatot, amikor Barack Obama leköszönő amerikai elnök utoljára hagyja el az Ovális Irodát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több városban tüntettek Trump ellen (videó)]]> Több ezren tüntettek Donald Trump ellen, csak Washingtonban harminc különböző tüntetést tartottak
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vége a politikai korrektségnek? (videó)]]> Stumpf András, a Mandiner főmunkatársa szerint nem csak fantom a politikai korrektség. Baló György műsorában vitatkoztak a PC-ről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Batiszkáf (Mandiner): Trump: vissza a természethez]]> Most őszintén: ezt az embert képesek voltak megválasztani? Igen − és mi sem természetesebb.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ Koncerttel, tűzijátékkal és gálavacsorával kezdődött a beiktatási ünnepségsorozat]]> Csütörtökön kezdetét vette a beiktatási ünnepségsorozat. A díszebéd után Donald Turmp és Mike Pence együtt koszorúztak a nemzeti sírkertben, majd az elnök, az alelnök és családjaik részt vettek a tiszteletükre adott koncerten. Ez után a gálavacsora következett. Donald Trumpot és feleségét pénteken teával várják a Fehér Házban, innen indulnak a beiktatási ceremóniára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soros: Trump diktátor lenne, ha hagynák neki]]> Csak az amerikai alkotmány miatt nem lesz diktátor Donald Trumpból Soros György szerint, aki a Bloomberg tévének adott interjúban arról is beszélt: Trump hatalomba kerülésével eljött az az idő, amelyről a piac hívei álmodoztak. Soros György a Brexitet tragédiának nevezte, de szerinte ettől még nem fog szétesni Európa. Beszólt ugyanakkor az európai elitnek, akiknek szerinte ideje lenne elismerniük, hogy ők is felelősek azért, amit Európában zajlik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Ervin (Magyar Hírlap): Elnöki különgép]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egymillió embert várnak a beiktatásra (videó)]]> Pénteken, helyi idő szerint pontosan délben teszi le Donald Trump, Amerika 45. elnöke a hivatali esküt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Domonkos László (Magyar Hírlap): Trump ante portas]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kardos Gábor (Mandiner): A nagy Trump-átverésről]]> Egy szűk elit tagjai a lecsúszott társadalmi rétegekre építik hatalmukat, őket mobilizálják olcsó gyűlöletkeltő propagandával, hogy kiiktathassák a középosztályt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): ObamOut]]> Obama nem volt jó elnök: a saját céljainak teljes körű megvalósításában és az Egyesült Államok lehetőségeinek kiaknázásában is kudarcot vallott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump ENSZ-követ jelöltje elítélte Moszkva külpolitikáját]]> Nikki Haley, Donald Trump ENSZ-nagykövet jelöltje a kongresszusi meghallgatásán az elnökkel egybecsengően kritizálta az ENSZ-et és Izrael támogatása mellett állt ki. Trumppal szemben azonban háborús bűnöknek minősítette Oroszország szíriai beavatkozásait és elítélte Krím-félsziget annexióját is. Kijelentette, hogy egyelőre nem támogatja az oroszok elleni szankciók enyhítését. Habár nincs diplomáciai tapasztalata, Haley-t a demokraták és a republikánusok oldaláról is támogatják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó László Zoltán (Magyar Idők): A hollywoodi elit és a politika]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Nem szeretek tweetelni!]]> Donald Trump a Fox News adásában vallotta be, hogy valójában nem jókedvéből használja a Twitter fiókját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin: Álhíreket terjesztenek az oroszokról]]> A prostituáltaknál is rosszabbak az álhírterjesztők Vlagyimir Putyin szerint. Szerinte Trump nem keveredett szexbotrányba Moszkvában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trumppal egy véleményen a német szélsőbal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fellépett volna Trump beiktatásán, de halálos fenyegetéseket kapott]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiáll Trump mellett, és az amerikai érdekekért aggódik Putyin]]> Az orosz elnök szerint az USA-ban zajló belpolitikai küzdelem célja, hogy aláássák Donald Trump legitimitását, és megkössék a kezét, nehogy meg tudja valósítani választási ígéreteit. Putyin szerint akik alá akarják ásni Trump legitimitását, azok ártanak az USA érdekeinek is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bartus László (Amerikai Népszava): Trump veje lesz az antikrisztus?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Peter Thiel (The New York Times): Vége az Apple-korszaknak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Bence (Mandiner): Eljött az igazság utáni világ a magát komolyan vevő sajtóban is]]> A Trumppal szemben kritikus újságírók egy része úgy tűnik, hogy teljesen elveszítette az eszét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump kiosztotta a CNN-t (videó)]]> Hírhamisítónak nevezte a CNN-t és nem adott szót a hírcsatorna riporterének Donald Trump megválasztott amerikai elnök a sajtótájékoztatóján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Joker olvassa fel Trump tweetjeit]]> Donald Trump szerepében a Batman-főgonosz Joker, Joker szerepében Mark Hamill. Újévi köszöntő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bécsi érsek: Adjunk egy esélyt Trumpnak!]]> Nem kell hamar ítélni Donald Trumpról, és nem biztos, hogy Hillary Clinton jobb lett volna – szögezte le egy interjúban Christoph Schönborn bíboros. A bécsi érsek, akit a legutóbbi konklávén a papabilék közt tartottak számon, arról is beszélt: jobb lenne, ha a bevándorlók hazamennének, a Közel-Kelet újra kereszténnyé válna, és az európaiak komolyan vennék a kereszténységet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker: Az EU nem áll a menekülthelyzet magaslatán]]> Nem sikerült megoldania az uniónak a menekültválságot, mondta az Európai Bizottság elnöke a német közszolgálati ZDF-nek. Jean-Claude Juncker szerint nincs értelme szépíteni a dolgokon, és az sem oké, hogy csak Németország és Svédország fogad be menekülteket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Arcképből 3D modellt készít a mesterséges intelligencia (videó)]]> Egy kaliforniai algoritmus rosszminőségű fényképeket alakít át kiváló minőségű, és ami még fontosabb, élethű 3D arcmodellekké. Régi Donald Trump és Muhammad Ali képeken is kipróbálták.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Annalee Newitz (Ars Technica): Ne tegyünk már úgy, mintha különbség lenne az „online” és a „valódi élet” között]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A bigdata-elemzők a 21. század Nostradamusai]]> Pontosabbak lesznek a közvélemény-kutatások, ha figyelembe veszik a közösségi médiát. Egymás között őszintébbek vagyunk, mint amikor ismeretlenek kérdéseire válaszolunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Castel C. Róbert (Hír24): Ha fontos a disznóvágás, kell a kerítés]]> [...] Bővebben!
]]>