<![CDATA[mandiner.hu - Donald Trump]]> http://mandiner.hu/tag/donald_trump/ hu-HU <![CDATA[Júliusban látogat Londonba Trump, máris tüntetést szerveznek ellene]]> Nehezen akar összejönni az amerikai elnök Egyesült Királyságba vezető útja: a királynő, és a britek sem szívesen fogadnák Donald Trumpot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump-párti sapkában pózolt Kanye West]]> „Nem kell mindenben egyetérteni Trumppal, de a csőcselék sosem vesz rá arra, hogy ne szeressem.”
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hitet tett a liberális világrend mellett Macron]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kanye West lesz az új konzervatív sztár?!]]> Jobboldali nézeteket kezd felvállalni Kanye West, miután egy év kihagyást követően újra posztolni kezdett a Twitteren. A sztárrapper korábban már haverkodott Donald Trumppal is. A baloldal hangadói lefagytak, a jobboldali közönség üdvözli az új „elvtársat”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó előtt összeülnének az elnökök]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szőcs László (Magyar Idők): Európa erős embere]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Amerikának és Franciaországnak is szembe kell néznie a migrációval]]> Washingtonban tárgyalt kedden Emmanuel Macron francia államfő. Donald Trump az egyeztetést követő sajtótájékoztatón a világpolitika legfontosabb kihívásait elemezte, többek között a migrációs krízist.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Irán kiléphet az atomsorompó egyezményből]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Moszkva: Az USA nem akarja elhagyni Szíriát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Díszvacsorával fogadta Trump Macront]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Fehér Ház Mike Pompeo külügyminiszter-jelölt támogatását sürgeti a szenátusnál ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy amerikai muszlim szervezet szerint megnövekedett a muszlimok elleni agresszió az Egyesült Államokban ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kim Dzsong Un fokozatos nukleáris leszerelést szeretne]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Macron: Trumppal nem vagyunk a klasszikus politikai rendszer részei]]> Macron egy nappal washingtoni látogatásának kezdete előtt nyilatkozott az amerikai elnökről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Teherán tiszteletet vár el Trumptól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bloomberg veheti át a klímavédelmi egyezmény költségeit]]> Michael Bloomberg saját vagyonából kifizeti a párizsi klímavédelmi konferencia elmaradt amerikai hozzájárulását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Macron hétfőn, Angela Merkel pénteken érkezik Washingtonba]]> A európai vezetők legfőbb célja az iráni nukleáris megállapodás megőrzéséről meggyőzni Donald Trumpot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump: Remek hír az észak-koreai bejelentés]]> Az amerikai elnök üdvözölte az észak-koreai atomkísérletek felfüggesztésének hírét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Demokrata Párt beperelte Oroszországot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orosz befolyás: Rudy Giulianival erősít Donald Trump]]> A volt New York-i republikánus polgármester csatlakozott az amerikai elnök jogászcsapatához.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lavrov: Putyin és Trump nem engedi meg a katonai szembenállást]]> Putyin és Trump sem engedi meg, hogy katonai szembenállás alakuljon ki Oroszország és az Egyesült Államok között – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy amerikai szövetségi bíróság kimondta, hogy a kormányzat nem büntetheti a menedékvárosokat ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fehér Ház: Az amerikai kormányzat nem változtat a Kuba-politikáján ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Izraeli lap: Megtámadta Szíria légvédelmi rendszerét Izrael]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Washington egyelőre nem tervez újabb szankciókat Moszkva ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Joe Biden volt amerikai alelnök nem zárja ki, hogy 2020-ban indul az elnökválasztáson ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Orbán-modell terjedése miatt aggódik a volt amerikai nagykövet]]> Eleni Kounalakis, Obama volt budapesti nagykövete szerint Orbán idegengyűlölő és nacionalista, és aggódásra ad okot, hogy Közép-Európában egyre több országban vannak hasonló vezetők, sőt még Donald Trumpot is összehasonlítja Orbánnal. Kounalakis egyébként idén indul a kaliforniai kormányzóhelyettesi választáson.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[James Comey: Trump morálisan alkalmatlan az elnökségre]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Macron: Franciaország nem hirdetett háborút Szíria ellen]]> Párizs továbbra is inkluzív politikai megoldásra törekszik a szíriai háborúban a válság valamennyi szereplőjének bevonásával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aszad: Eltökéltebbek vagyunk, mint valaha]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump (Fehér Ház): Amerikában Istent imádjuk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sharon Block – Christine Owens (Newsweek): Trump szerint a borravaló a tulajdonosnak, nem a dolgozónak jár]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Economic Policy Institute: Három ábra, amely nélkül nem lehet megérteni az amerikai gazdaságot]]> Ha Donald Trump csökkenti a vállalati adókat, azzal a korábbi évtizedek politikájához hasonlóan a leggazdagabbakat segíti. A washingtoni Gazdaságpolitikai Intézet megmutatja, hogyan vándorolnak a jövedelmek a dolgozók zsebéből a vállalatokhoz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lakatos Mária (Makronóm): Az elnök emberei ]]> Csütörtökön Donald Trump közelebb került adótervei megvalósításához, mivel a szenátus elfogadta a 2018-as költségvetés tervezetét. Sikerrel járhat-e a reform, amelynek az elméleti megalapozása a történelem legfontosabb szalvétáján nyugszik?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mine Senses (voxeu.org): Így tette tönkre a globalizáció az alacsonyan képzettek életét]]> A legfrissebb kutatások szerint a globalizáció következményei súlyosabbak lehetnek, mint eddig gondoltuk. De mi a megoldás az alacsonyan képzett amerikaiak helyzetére? Sikerrel járhat az amerikai elnök az üzleti érdekkel szemben? A Johns Hopkins Egyetem docense utánajárt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keresztény tanácsadó: Isten szabad kezet adott Trumpnak Észak-Korea ügyében]]> „Isten szabad kezet adott az amerikai elnöknek az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un eltávolításához” – jelentette ki Robert Jeffres dallasi tiszteletes a CBN-nek csütörtökön.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Melania Trump gyakorló katolikus a szóvivője szerint]]> Ferenc pápa május 24-én fogadta Donald Trump amerikai elnököt, feleségét, Melania Trumpot és családjukat. A vatikáni látogatás kapcsán felmerülő kérdésekre válaszolva Melania Trump sajtósa, Stephanie Grisham közölte: a first lady valóban gyakorló katolikus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint félórán át beszélgetett Ferenc pápa és Trump]]> Az elnöki találkozókra előírt húsz perces vatikáni protokollidőnél hosszabb, mintegy harminc percig tartott Donald Trump és Ferenc pápa vatikáni találkozója, ami szívélyes találkozóra utal. Ferenc pápa többek között első önálló körlevelét, a klímaváltozásról szóló Laudato Si (Áldott légy!) címűt ajándékozta Trumpnak, aki pedig Martin Luther King könyveit adta a pápának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump (Twitter): Túlóra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sztankóczy András (Válasz.hu): Trump, a hagyományos újságírás megmentője]]> [...] Bővebben!
]]>