<![CDATA[mandiner.hu - Donald Trump]]> http://mandiner.hu/tag/donald_trump/ hu-HU <![CDATA[Pszichiáterek szervezkednek Trump elmozdítása érdekében]]> Amerikai pszichiáterekből álló mozgalom alakult az Egyesült Államokban, melynek célja, hogy eltávolítsák hivatalából Donald Trump elnököt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megint felfüggesztették Trump beutazások korlátozásáról szóló rendeletét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horváth Gábor (Népszava): Még mindig Amerika]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[James V. Schall SJ (Crisis Magazine): A párizsi nyilatkozat a régi Európát és értékeit védi]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Itt a teljes lista: Clinton őket hibáztatja a vereségéért]]> Clinton szerint sok fehér nő megengedte, hogy a férfiak mondják meg nekik, kire szavazzanak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump ismételten tagadja, hogy nőket zaklatott volna]]> Volt valóságshow-jának egyik szereplője állítja: Trump megsimogatta és megpróbálta erőszakosan megölelni őt egy szállodában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megvédte kuplerájozós megjegyzését Macron]]> Hivatalba lépése óta először adott tévéinterjút vasárnap este Emmanuel Macron, aki megvédte hatalmas indulatokat kiváltó megjegyzését, miszerint egy felszámolás alá került autógyár munkásai „kuplerájt csinálnak”. A francia elnök arról is beszélt, hogy a bűncselekményt elkövető illegális bevándorlókat ki fogják toloncolni az országból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áder János (Hungary Today): Fordulóponthoz érkezett a világ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horváth Gábor (Népszava): Két férfi, egy eset]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tízmillió dollárt ígérnek Trump megbuktatásáért]]> A Hustler pornómagazin alapító-tulajdonosa, Larry Flynt 10 millió dollárt ígért Donald Trumpot kompromittáló információkért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Haley: Az USA egyelőre nem mondja fel az egyezményt ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[May és Merkel kiáll az iráni nukleáris megállapodás mellett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mogherini: Egyetlen ország sem mondhatja fel az iráni nukleáris megállapodást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Iráni atomprogram: Netanjahu gratulált Trumpnak]]> Gratulált Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Donald Trump „merész döntéséhez” azzal kapcsolatosan, hogy az amerikai elnök azzal vádolta Iránt, hogy az nem tartja be a nukleáris megállapodásban foglaltakat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump: Új stratégia szükséges Iránnal kapcsolatban ]]> Donald Trump amerikai elnök szerint Iránt fanatikus rezsim irányítja, olyan rezsim, amelynek soha nem szabad atomfegyverhez jutnia.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cseh elnök: Kim Dzsongunt kommandóval kell eltenni láb alól]]> Milos Zeman bírálta Trumpot, amiért csak fenyegeti Észak-Koreát. A cseh államfő szerint a pattanásig feszült helyzetet egy kommandó oldhatná meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rónay Tamás (Népszava): Illiberális barátok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump elrendelte az Obamacare módosítását]]> Rendeletet írt alá az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény módosításairól Donald Trump csütörtökön a Fehér Házban. Az elnök hangsúlyozta: a tervezett változtatások nem kerülnek pénzébe a szövetségi kormányzatnak, viszont az emberek olcsóbban vásárolhatnak biztosítást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Nem támogathatjuk Puerto Ricót örökké ]]> Amerika nem nem támogathatja „mindörökké” Puerto Ricót, a szigetnek több felelősséget kellene vállalnia a Maria hurrikán utáni újjáépítésben – fogalmazott Donald Trump csütörtöki Twitter-bejegyzésében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bannon: Trumpnak harminc százalék esélye van, hogy kitöltse mandátumát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[NBC: Ezért hülyézte le külügyminisztere Trumpot]]> Az NBC televíziócsatorna meg nem nevezett forrásokra hivatkozva állította, Donald Trump mintegy tízszeresére növelné az Egyesült Államok nukleáris robbanófejeinek számát. Az elnök „álhírnek” nevezte a csatorna értesüléseit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kötelező lesz felállni a himnusz alatt az NFL-ben]]> Volt olyan játékos, aki azért nem volt hajlandó vigyázzban állni, mert Amerikában „elnyomják a feketéket”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[IQ-tesztre hívta külügyminiszterét Donald Trump]]> Rex Tillerson állítólag lehülyézte az elnököt, aki erre úgy vágott vissza, hogy mérjék össze IQ-tesztjeik eredményét, és „borítékolható, ki is fog nyerni”. A külügyminisztérium szóvivője szerint ugyanakkor Tillerson azért intelligens, mivel a mérnököknek magas az IQ-pontjuk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Két focipályányi üzenet: „Mi felállunk a nemzeti himnusz alatt”]]> Egy észak-dakotai farmer a földjébe írt üzenettel válaszolt az NFL-sztároknak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leégett Kalifornia borvidéke]]> Az elmúlt másfél napban tizenhét helyen pusztított tűzvész Kaliforniában. A halálos áldozatok mellett több ezer hektárnyi szőlővidék égett porig.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump visszavonná Obama környezetvédelmi programját]]> Javaslatot tett a Trump-kormány Barack Obama Tiszta Energia nevű környezetvédelmi programjának visszavonására.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A törökök bojkottálni fogják az USA ankarai nagykövetét]]> Washingtonnak vissza kellene hívnia ankarai nagykövetét, ugyanis a hivatalos szervek a továbbiakban nem fogják az amerikai kormány képviselőjének tekinteni a diplomatát – jelentette be kedden Belgrádban Recep Tayyip Erdogan török elnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Durván nekimegy a republikánus pártelitnek Steve Bannon]]> Az előválasztásokon golyózná ki Steve Bannon, Donald Trump amerikai elnök volt főtanácsadója egy kivételével az összes republikánus szenátort, aki jövőre újraindul tisztségéért – írja a Daily Mail. Bannon fő célja, hogy elmozdítsa a szenátus republikánus frakciójának éléről Mitch McConnellt, akit Trump kudarcaiért hibáztat, és aki szerinte megveti a köznapi embereket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megadja Gábor (888): Az értelmiség és a tahók]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szexuális zaklatással vádolják a hollywoodi producerkirályt]]> Harvey Weinstein a demokraták támogatója, Trumpot elmondása szerint „nem lepték meg a hírek".
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mine Senses (voxeu.org): Így tette tönkre a globalizáció az alacsonyan képzettek életét]]> A legfrissebb kutatások szerint a globalizáció következményei súlyosabbak lehetnek, mint eddig gondoltuk. De mi a megoldás az alacsonyan képzett amerikaiak helyzetére? Sikerrel járhat az amerikai elnök az üzleti érdekkel szemben? A Johns Hopkins Egyetem docense utánajárt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keresztény tanácsadó: Isten szabad kezet adott Trumpnak Észak-Korea ügyében]]> „Isten szabad kezet adott az amerikai elnöknek az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un eltávolításához” – jelentette ki Robert Jeffres dallasi tiszteletes a CBN-nek csütörtökön.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Melania Trump gyakorló katolikus a szóvivője szerint]]> Ferenc pápa május 24-én fogadta Donald Trump amerikai elnököt, feleségét, Melania Trumpot és családjukat. A vatikáni látogatás kapcsán felmerülő kérdésekre válaszolva Melania Trump sajtósa, Stephanie Grisham közölte: a first lady valóban gyakorló katolikus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint félórán át beszélgetett Ferenc pápa és Trump]]> Az elnöki találkozókra előírt húsz perces vatikáni protokollidőnél hosszabb, mintegy harminc percig tartott Donald Trump és Ferenc pápa vatikáni találkozója, ami szívélyes találkozóra utal. Ferenc pápa többek között első önálló körlevelét, a klímaváltozásról szóló Laudato Si (Áldott légy!) címűt ajándékozta Trumpnak, aki pedig Martin Luther King könyveit adta a pápának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump (Twitter): Túlóra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sztankóczy András (Válasz.hu): Trump, a hagyományos újságírás megmentője]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Larry Jacobs (Családháló): „Egyetlen hely sincs a világon, ahol biztonságban lennénk…”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beiktatták az új, konzervatív legfelsőbb bírát Washingtonban]]> Letette hivatali esküjét Neil Gorsuch, konzervatív bíra, ezzel újra konzervatív többség lett az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Patrick Caughill (Futurism): Nem érdekli az automatizáció a Trump-adminisztrációt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkóstoltuk Donald Trump borát]]> Tizenhét dollárba kerül az amerikai polcokon, füstös, édeskés, vajas-krémes fehérbor. A VinCE szervezői a budapesti Corinthia szálló elnöki lakosztályában mutatták be az amerikai elnök virginiai fehérborát. Megkóstoltuk.
[...] Bővebben!
]]>