<![CDATA[mandiner.hu - Donald Trump]]> http://mandiner.hu/tag/donald_trump/ hu-HU <![CDATA[László Dávid (Magyar Nemzet): Harcban az egész világ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Elérhető az izraeli-palesztin béke]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Siratófalnál járt Donald Trump]]> Donald Trump látogatást tett Jeruzsálem óvárosában, ahol megtekintette a Szent Sír bazilikát, és a Siratófalat. Hivatalban lévő amerikai elnök korábban még soha nem látogatott el a vitatott hovatartozású óvárosba, amit Izrael 1967-ben foglalt el Jordániától, és ezért a nemzetközi jog megszállt területnek tekint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kardtáncot totyogott Trump (videó)]]> Szaúdi vendéglátóival kardtáncot próbált járni Donald Trump amerikai elnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szőcs László (Magyar Idők): Össztűz alatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zord Gábor László (Magyar Nemzet): Túlélési taktika]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elekes Éva (Népszava): Trump a szakadék szélén]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boszorkányüldözésnek tartja Trump, hogy különleges ügyész vizsgálja az orosz befolyásolási kísérletet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb százmilliárd dolláros fegyverüzletre készül az USA Szaúd-Arábiával ]]> Amerikai sajtóinformációk szerint több fegyvereladási megállapodásról is szó van Szaúd-Arábiával, s a végső összeg elérheti a 300 milliárd dollárt is. A fegyverüzletet Donald Trump veje, Jared Kushner intézi.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Muflonokra vadászik Romániában Trump fia]]> Az Amerikai Egyesült Államok elnökének nagyobbik fia a Bukaresttől délre fekvő Singureni település melletti magánterületen vadászik. Szarvasra, vaddisznóra, muflonra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump stábja tudta, hogy török lobbista az elnök volt nemzetbiztonsági tanácsadója]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sean O'Grady (Independent): Pence elnök nem is lesz olyan rossz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin: Politikai skizofrénia van kialakulóban az USA-ban]]> Putyin szerint semmi mással nem magyarázható az a Trump elleni vád, hogy titkos infókat osztott meg az orosz külügyminiszterrel, mint hogy politikai skizofrénia van kialakulóban az Egyesült Államokban. Az orosz elnök egyébként felajánlotta, hogy ha beleegyezik az amerikai kormány, az amerikai kongresszus rendelkezésére bocsátja Trump és Lavrov tárgyalásának leiratát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump tényleg megosztott titkos infókat az oroszokkal]]> Maga az amerikai elnök írt erről a Twitteren azt követően, hogy a Fehér Ház igyekezett cáfolni az ezzel kapcsolatos lapértesülést.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump megpróbálhatott leállíttatni egy nyomozást (videó)]]> James Comey menesztett FBI-igazgató feljegyzései szerint Trump azért kérte tőle, hogy állítsa le a menesztett Michael Flynn elleni vizsgálatot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Titkos információkat árulhatott el Trump az oroszoknak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Salát Gergely: Kínának főnyeremény volt Amerika befelé fordulása]]> Salát Gergely Kína-kutató szerint főnyeremény volt Kínának, hogy Donald Trump amerikai elnök kihátrált a csendes-óceáni szabadkereskedelmi egyezményből; Amerikai befelé fordulása stratégiai lehetőség Peking számára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új Selyemút és TTIP is kell – Németh Zsolt a Mandinernek (videó)]]> Barátságos hangot ütött meg a kínaiakkal szemben az Új Selyemút-projekt kapcsán az atlantistaként elkönyvelt fideszes Németh Zsolt. A parlament külügyi bizottságának elnöke szerint Trump amerikai elnök rosszul tette, hogy kihátrált a távol-keleti országokkal kötendő TPP egyezményből, amelynek pont Kína ellensúlyozása lett volna a célja. Szerinte sem az Új Selyemút, sem a TTIP nem szolgálja az ország kiárusítását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hazánk is betörhet az űriparba – Az űrjogász a Mandinernek]]> Nagy potenciál van a magyar űriparban Tari Fruzsina, a Magyar Űrkutatási Iroda vezetője szerint. Úgy látja: a magyar cégek felkészültségükkel meglepték az Európai Űrügynökséget, amihez 2015-ben csatlakoztunk. A hazai szereplők egy önálló, sugárzásmérő műholdon dolgoznak. A műszaki végzettségekkel is rendelkező űrjogász szerint az együttműködések és a versengés korszaka között ingadozik jelenleg a világ. Habár az űrt kevésbé érintik a Föld geopolitikai folyamatai, Kína berobbanása a szektorba újra kiélezte az űrversenyt. A világűr kinyílt a piac felé, de a vállalatok továbbra is az állami megrendelések kiszolgálójaként működnek. Nagyinterjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Őry Mariann (Magyar Hírlap): Új Selyemút]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ferenc pápa őszinte beszélgetésre készül Trumppal]]> Donald Trump május 24-én Rómába látogat, ahol Ferenc pápával is találkozik majd. „Én is el fogom mondani, amit gondolok, ő is el fogja mondani, amit gondol. Soha nem akarok anélkül ítélkezni, hogy előtte meghallhatnám az illetőt” – nyilatkozta az eseménnyel kapcsolatban a katolikus egyházfő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dobozi István (Magyar Nemzet): Amerikai kapcsolat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fehér Ház: Trumpnak nincs jövedelme Oroszországból, de azért volt]]> Nincs jövedelme oroszországi üzletekből az amerikai elnöknek, néhány kivételtől, mint például a moszkvai Miss Universe szépségversenytől eltekintve – közölte a Fehér Ház.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf Anna (Válasz): Trump népszerűsége megingathatatlan]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stier Gábor (Magyar Nemzet): A francia Obama]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump (Twitter): Túlóra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közel másfél ezer bűnözőre csaptak le Trumpék (videó)]]> Hat hét alatt közel másfél ezer embert, köztük illegális bevándorlókat tartóztattak le az amerikai bevándorlási hatóságok az USA-ban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vizsgálóbizottságot hoz létre Trump a választások vizsgálatára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trump: Ez egy szájhős]]> Kirúgta a James Coney-t FBI-igazgatót Donald Trump amerikai elnök, és egyúttal fecsegőnek is titulálta őt. Az elbocsátó levelében megköszönte az igazgatónak, hogy háromszor is vette rá a fáradságot, hogy közölje: Trump nem alanya az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[B. Boogieman (Tutiblog): A Trump és Orbán közti párhuzamokról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Észak-koreai részleget hoz létre a CIA]]> Új részleget hoznak létre a CIA-ben, amely kifejezetten az észak-koreai fenyegetéssel foglalkozik majd. Közben Donald Trump amerikai elnök meghívta Washingtonba az új dél-koreai elnököt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sztankóczy András (Válasz.hu): Trump, a hagyományos újságírás megmentője]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Larry Jacobs (Családháló): „Egyetlen hely sincs a világon, ahol biztonságban lennénk…”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beiktatták az új, konzervatív legfelsőbb bírát Washingtonban]]> Letette hivatali esküjét Neil Gorsuch, konzervatív bíra, ezzel újra konzervatív többség lett az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Patrick Caughill (Futurism): Nem érdekli az automatizáció a Trump-adminisztrációt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkóstoltuk Donald Trump borát]]> Tizenhét dollárba kerül az amerikai polcokon, füstös, édeskés, vajas-krémes fehérbor. A VinCE szervezői a budapesti Corinthia szálló elnöki lakosztályában mutatták be az amerikai elnök virginiai fehérborát. Megkóstoltuk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soros György: Én is bevándorló vagyok]]> Én is bevándorló vagyok, aki 30 éve támogatja a migránsok ügyét az egész világon. A tapasztalataim és a tények alapján mondom, hogy az elnök migránsokhoz való hozzáállása rossz – írta Soros György a New York Timesban megjelent cikkében. Az üzletember leszögezte: mindent meg fog tenni a nyitottság, befogadókészség és sokszínűség megmaradásáért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donald Trump nem iszik alkoholt, de a borát elhozzák Budapestre]]> Bár Donald Trump nem fogyaszt alkoholt, borászata elég bizarr borokat állít elő a szakemberek szerint. A jövő hét végén Budapesten is kóstolható lesz az amerikai elnök fia vezette cég egyik fehérbora, amit Trumpék először el sem akartak küldeni Magyarországra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ulicza Tamás (Magyar Hírlap): Az egyesült álmok elnöke]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sayfo Omar (Mandiner): Hollywood nem szereti Trumpot. Nagyon nem.]]> Az amerikai liberális művészvilág számára Trump a rasszista, szexista, idegenellenes Antikrisztus megtestesítője.
[...] Bővebben!
]]>