<![CDATA[mandiner.hu - belföld]]> http://mandiner.hu/tag/belfold/ hu-HU <![CDATA[Botka László (Facebook): Hajrá Magyarország, hajrá demokraták!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Enyedi Ildikó: A nézőtéren beindult az érzelmi hullámvasút]]> Az Arany Medve-díjas Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó arról beszélt, hogy a nézőkből a kombinálás helyett elemi érzelmi reakciókat akartak kiváltani. Az egyébként ökumenikus, filmkritikai és olvasói díjakat is besöpört alkotás a rendező szerint végül beindította az érzelmi hullámvasutat, így elérte a célját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Max 8: Vona újabb vállalást tett (videó)]]> Vona Gábor 8 évben maximalizálná a miniszterelnöki hivatal betöltésének hosszát, szerinte ez jót tenne a politikai kultúrának, mert így megelőznénk a személyiségjegyek hatalom okozta torzulását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Techet Péter (Magyar Nemzet): A szuverenitás csapdája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Párbeszéd Magyarországért (Sajtóközlemény): Belépési nyilatkozat Botka Lászlónak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ifjúságkutatás: a fiatalok kétharmada itthon maradna]]> Nagymintás, átfogó felmérést készített az Új Nemzedék Központ a magyar ifjúság szokásairól, jellemzőiről, attitűdjéről. A 15-29 éves korosztály legégetőbb problémái továbbra is létbizonytalanság, a kiszámíthatatlan jövő és a rossz anyagi körülmények, főleg emiatt harmaduk külföldön képzeli el a jövőjét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiszelly Zoltán (Magyar Idők): Fogy a levegő Merkel körül]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mátyás Győző (168 Óra): Igazi olimpiai rekord!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Húsz éves a YEPP]]> Huszadik születésnapját ünnepelte a YEPP, az Európai Néppárt ifjúsági szervezete.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Véget ér a jeges ár]]> A tiszai jégzajlás és az azzal járó árvíz vasárnap elhagyja az országot, árvízveszély ezután nem a jég, hanem a csapadék miatt fenyegethet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Ez azért elég rendpárti, nem?” (videó)]]> A Nolimpia kampány utolsó harminc órájáról készült videóriportban, a győzelmi pózon túl, még egy aláírásokból készült „falat” is megörökített az Index.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tarlós szerint elárulták az olimpia ügyét]]> Nagyon soknak tartja a 200 ezer feletti aláírást Tarlós István, de szerinte azért ezt a mennyiséget többségnek nem lehet nevezni. A budapesti főpolgármester képmutatással, demagógiával vádolta meg az olimpia ellen kampányolókat és kijelentette: nem is annyira az olimpia ellen tiltakoznak, inkább szeretnének hatalomba kerülni, ami „nem bűn, de lássuk be, hogy ez nem az olimpiáról szól.”
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pápai Joci: Nagyon nagy üzenet ez a romaság számára]]> A Dal 2017 című showműsor nyertese Pápai Joci lett, aki egyébként nem számított a győzelemre, de május 9-én utazhat is az Eurovíziós Dalfesztiválra. Az énekes szerint ez az eredmény nagyon nagy üzenet a romaság számára: „ha keményen dolgozunk, befogadnak”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nézze meg a friss Arany Medve-díjas magyar film, a Testről és lélekről előzetesét! (videó)]]> Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje 1975 óta az első magyar film, ami elnyerte a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán, Gyurcsány és Vona ellen is felszólalt az MSZP miniszterelnök jelöltje]]> Botka László, az MSZP miniszterelnök jelöltje a Szabad Sajtó Alapítvány rendezvényén a Horthy- és a Kádár-korszakkal azonosította politikai ellenfeleit. Elítélte a Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor rendszerét és azt is megerősítette, hogy a Jobbikkal sem fognak a szocialisták szövetkezni. Kiemelt problémának nevezte meg a növekvő vagyoni és társadalmi egyenlőtlenségeket és elárulta, hogy gondolkoznak a családi alapjövedelem programjukba foglalásán is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Arany Medvét nyert Enyedi Ildikó új filmje, a Testről és lélekről]]> A Testről és lélekről című magyar film nyerte el a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a legjobb filmnek járó Arany Medvét. Enyedi Ildikó emellett több más díjat is bezsebelt a Berlinalén.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyolc évben korlátozná a miniszterelnökséget a Jobbik]]> Vona Gábor Jobbik elnök szombati sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy nyolc évben korlátoznák a miniszterelnökséget, mivel a hatalom személyiségtorzító hatással lehet. Szerinte ez történik most is Magyarországon. A pártelnök elmondta, hogy a Jobbik továbbra is kiáll a budapesti olimpia mellett, viszont szerinte a miniszterelnök „elcseszte” az ügyet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Echo TV-ben tűnt fel a Kutyapárt (videó)]]> Kovács Gergely az Echo TV-ben azt mondta, hogy Simicska Lajos és Soros György eltitkolt, közös gyermeke pénzeli őket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jön a gólya, jön a tavasz!]]> Önnek is elege van a télből? Örüljön velünk Báró érkezésének: a mindig korán elinduló, jeladós fehér gólya megkezdte évi rendes migrációját Izraelből Magyarországra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pistyur Veronika (Forbes): Nemet mondanak-e a csúszópénzre a magyarok a tisztább versenyért?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt: A Fidesz minden, csak nem fiatal]]> A Fideszben a „jó csajok” helyett már csak „öreg nénik” vannak, a Gyurcsány a kormánynak kampányol, az MSZP-t maga is utálja, a Jobbiktól kitelik, hogy bejelentse: indul a Pride-on, a Momentum „azt akarja, hogy ne legyen semmi” – vázolta Bayer Zsolt a minap a Hegyvidék KDNP irodájában a fiatalok választási lehetőségeit. A publicista ezt látva megérti, hogy az Y generáció nem lelkesedik a magyar pártokért. Ugyanakkor szerinte a Fidesznek a 2018-as győzelemhez elegendő, ha hazamegy, majd mélyen hallgatva beül egy sötét sarokba. És azt is elárulta, miért nem lett belőle soha politikus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kósa Lajos (Magyar Idők): Az ellenzék vezető elitje élet-halál harcot fog vívni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán és Tarlós a budapesti olimpiarendezésről tárgyaltak, jövő héten lesz konkrétum]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fekete-Győr András: Ideje befejezni a rendszerváltást]]> A Momentum Mozgalom vezetője szerint óriási mulasztás volt a Fidesz, Orbán Viktor és Tarlós István részéről, hogy nem kérdezték meg az embereket az olimpiáról, egyben felszólította őket, hogy ne lehetetlenítsék el a népszavazást. Fekete-Győr András szerint az elmúlt 27 évben sajnos nem sikerült lebontani azt a falat, amit 40 év szocializmus alatt körénk építettek, de a mostani sikeres népszavazási kezdeményezés az első kiütött tégla lehet ebből a falból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Somogyi Zoltán (Facebook): Komoly ellenzéki erő lehet a Momentum]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„A Momentum a balliberális oldal ellen dolgozik” – Gulyás Gergely-exkluzív a Mandinernek]]> Nem hazaáruló, aki aláírta az olimpia-pályázatra vonatkozó népszavazási kezdeményezést Gulyás Gergely szerint. A Fidesz-alelnök úgy látja, a Momentum ráadásul a balliberális oldal ellen dolgozik: éppen a fővárosban, ahol még szinte az országban egyedül elég erősek ahhoz, hogy komoly kárt lehessen tenni bennük. „Ha ez így folytatódik, akkor az, hogy a fiúk is megjelentek az apákkal szemben, nekünk jövőre valóban még néhány budapesti többletmandátumot is hozhat” – mondja az Országgyűlés alelnöki tisztét is betöltő politikus, akit a Fidesz olimpiás nyilatkozatstopja ellenére sikerült szóra bírnia a Mandinernek. Exkluzív nagyinterjúnk, messze nem csak olimpiáról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nuszbaum Tibor (Facebook): Üdvözlöm azokat a fideszeseket...]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fodor Gábor (Facebook): Ez igen, nagyszerű eredmény! ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gazda Albert (Magyar Nemzet): 266 151]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Kettős Mérce): Győztünk, győzött az ország!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ha lesz elég aláírás, Tarlós elgondolkozik az olimpiai pályázat visszavonásán]]> A főpolgármester még azelőtt tartott sajtótájékoztatót, hogy kiderült: 266 151 aláírást adott le a Momentum Mozgalom az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezéséhez, ám már ekkor is azt mondta, hogy ha a budapestiek kellő számban aláírták a kezdeményezést, akkor erősen el fog gondolkodni azon, hogy nem kéne-e visszavonni az olimpiai pályázatot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hont András (Facebook): A Momentum Mozgalom 266 ezer budapesti aláírásával kíván sok sikert]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Török Gábor (Facebook): 266 ezer 30 nap alatt csak a fővárosban....]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[NOlimpia: 266 151 aláírást adott le a Momentum]]> Bőven túlteljesítve a saját maga előzetes várakozásait is, a Momentum Mozgalom és a különböző ellenzéki pártok összesen 266 151 aláírást gyűjtöttek össze az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezés során összegyűjt aláírásokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gundel Takács Gábor (Origo): Van, amihez már nem adhattam a nevemet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kormányszóvivő: Utólag nem változhatnak a szabályok (videó)]]> Kovács Zoltán az ATV-ben kijelentette: jogállamban élünk, így utólag nem változhatnak az arra vonatkozó számok, hogy hány érvényes aláírás is kell az olimpiás népszavazáshoz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács Emőke (Magyar Idők): Gróf Andrássy Gyula eleganciája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Oláh Gergő (Hetek): „Utcát söpörtünk, árkot tisztítottunk” – Oláh Gergő vallomása a közmunkáról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sváby András (Index): A TV2-t szeretném elverni néha]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schilling Árpád (Facebook): Vagy mindenki, vagy senki]]> [...] Bővebben!
]]>