<![CDATA[mandiner.hu - belföld]]> http://mandiner.hu/tag/belfold/ hu-HU <![CDATA[Nyomoznak az olaszországi buszbaleset ügyében]]> Halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújában indítottak nyomozást. A szerencsétlenül járt buszon 54 utas és 2 magyar állampolgárságú sofőr tartózkodott. Az utasok között 43 fiatalkorú és 11 felnőtt volt. A hivatalos információk alapján 16 halottja van a balesetnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Matolcsy: Keletről is jöhet a megoldás]]> Keletről is jöhet megoldás az európai integráció válságára, Magyarország központi szerepet tölthet be ebben, ezért a jegybank által megrendezett Lámfalussy konferencián, hétfőn a Kelet és a Nyugat közötti kapcsolat lesz a kiemelt téma - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az MTI-nek adott interjújában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fórumot tartott a Momentum (videó)]]> A budapesti olimpia ellen kampányoló Momentum Mozgalom fórumot tartott. A 444 videója.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Százával érkeznek a segítő felajánlások]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csúnyán beszólt Bayer a 24.hu-nak (videó)]]> Bayer Zsoltnál akkor telt be a pohár, mikor a 24.hu riportere arról kezdte őt faggatni, hogy kinek jobb a frizurája, Obamának vagy Trumpnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hétfőre nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány]]> Az olaszországi buszbalesetben elhunyt áldozatok emlékére Orbán Viktor kezdeményezésére nemzeti gyásznapot rendelt el a kormány – jelentette be Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megemlékezést tartanak a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál]]> Este hatkor lesz megemlékezés a Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt a péntek éjjeli buszbalesetben elhunyt diákok emlékére, ám már dél óta folyamatosan érkeznek a gyászolók az iskolához. A környéket az autós forgalom elől lezárta a rendőrség.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elindulak Veronába a magyar mentők]]> Repülővel és négy jól felszerelt mentőautóval indultak az Országos Mentőszolgálat szakemberei Veronába a buszbaleset sérültjeihez. Eközben négy fővárosi kórház jelezte már, hogy teljes kapacitásával készül a hazahozott sérültek ellátására.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Buszos tragédia: A kormány állja a költségeket]]> Megrendülten nyilatkozott Szijjártó Péter külügyminiszter a magyar diákokat és kísérőiket ért olaszországi buszos tragédiáról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jávor Benedek (Facebook): Kezdődik a „Jobb Világrend”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zord Gábor László (Magyar Nemzet): Rajt ellenszélben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor (Kormany.hu): Gyermekeink elvesztése a legnagyobb csapás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bán Károly (Magyar Hírlap): Mutyibrigád]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nuszbaum Tibor (Reflektor): Gyurcsányék máris rátennék a kezüket a Momentum Mozgalomra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lándori Tamás (Magyar Nemzet): Hibás lehet a tolvajüldöző nő ítéletének súlyosítása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obamától búcsúztak a Szabadság téren]]> Democrats Abroad - Hungary szervezésében mintegy húszan búcsúztatták az elnöki tisztséget pénteken átadó Barack Obamát az amerikai nagykövetség előtt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obamát ostorozta a Szabadság téri Trump-bulin Bayer Zsolt]]> Amerika megosztottabb, erőszakosabb és liberálisabb lett Obama elnöksége alatt Bayer Zsolt szerint, aki a Szabadság téren rendezett Jobb világrend beiktatási party elnevezésű rendezvényen azt üzente Trumpnak: a nyugati társadalmak többsége mellette áll.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán levélben gratulált Trumpnak]]> A magyar kormányfő gratuláló levelében ismét támogatásáról biztosította Donald Trumpot, és arra is kitért: örömmel várja Magyarország és az Egyesült Államok régi keletű, erős és szívélyes kapcsolatainak további elmélyülését.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schmidt Mária (Látószög): 2017 – Post liberalizmus, avagy lázadás az elit ellen Illiberális, szuverén és nemzeti]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ép lélekkel orvosnak lenni: A tejfogdoktor (videó)]]> A film alkotói a közhangulatot – sokszor nem alap nélkül – uraló trenddel szembemenve szeretnék bemutatni, hogy igenis léteznek tisztességes szándékú, hivatásukat megértéssel, legjobb tudásuk szerint végző szakemberek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyugati Fény: új ellenzéki hírportál indul]]> Indul a Mandula híroldala: az eddig is működő, baloldali ellenzéki hangvételű Nyugati Fény blog hírportállá alakul.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Atzél Mária (Kapitalizmus): A verseny hiánya ölte meg a politika iránti tiszteletet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kihagyta az MTI a magyarozó részeket a Soros-interjúból]]> Soros György nem csak Trumpról, a Brexitről és Kínáról beszélt a Bloomberg tévének adott interjújában. A világ tizenkilencedik leggazdagabb embere a civil szervezetek elleni támadások miatt a magyar kormányt is kritizálta egy felolvasott közleményben – ami azonban kimaradt az MTI szemléjéből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóta W. Árpád (hvg.hu): A részvétel a fontos]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pajor Tamás (Hetek): Vadgender]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csontos János (Magyar Idők): Cuki diktátor]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Momentum Mozgalom (Facebook): Egy nap alatt több mint tízezer aláírás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Somfai Péter (Népszava): A politika idős hekkerei?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pásztory Dóra (WMN): Álom egy olimpiáról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Laky Zoltán (Válasz.hu): NOlimpia: elindult minden idők legfeleslegesebb aláírásgyűjtése]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pápay György (Magyar Nemzet): Se hátország, se vízió]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lánczi Tamás (Mozgástér): Ugocsa koronázni akar]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lavina zúdult egy olasz szállodára (videó)]]> Legalább harmincan, köztük két gyerek is a négycsillagos szállodában rekedt, melynek egyik fele leomlott, a másik felét pedig több méter hó borítja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Domonkos László (Magyar Hírlap): Trump ante portas]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A BME megtartja a gazdasági karát]]> A jövőben is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működik majd a a gazdaság- és társadalomtudományi kar, nem csatolják a képzéskört az ELTE-hez – tájékoztatott csütörtökön az oktatási államtitkárság.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mintegy 300 menedékkérőt küldtek vissza hozzánk tavaly a németek]]> Tavaly 294 menedékkérőt küldtek vissza Magyarországra Németországból csütörtökön ismertetett német kormányzati adatok szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Szilárd (Index): Minden fán nem terem Kálmán Olga]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Somogyi György (Magyar Nemzet): A józan észtől független bíróságok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Durván megritkítják a Heti Hetest]]> Idén már nem lesz minden héten Heti Hetes, a korábban tervezett 40 helyett csupán 16 adást rendelt be az RTL. A döntés mögött nem politikai, hanem gazdasági okok állnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Románia: éveken át belenyúlt a hírszerzés az igazságszolgáltatásba]]> Több titkosszolgálat, különösen a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) éveken át közvetlenül, aktívan részt vett a korrupcióellenes bűnüldöző szervek munkájában – derül ki a Bírák Romániai Szövetsége (UNJR) által közzétett jelentésből. Eszerint az időközben alkotmányellenessé nyilvánított törvényi kereteken is túlléptek, hogy a korrupciós ügyekben való nyomozáshoz a terhelő bizonyítékokat beszerezzék.
[...] Bővebben!
]]>