<![CDATA[mandiner.hu - belföld]]> http://mandiner.hu/tag/belfold/ hu-HU <![CDATA[Németh Szilárd (Facebook): Az ellenzék ismét a korrupció pártjára állt ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagyon erős lesz az UV-B sugárzás szombaton]]> Figyelmeztetést adott ki szombatra az erős UV-sugárzás és a hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ungár Péter (Magyar Nemzet): Szenvedélyes igazságbeszédek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács Béla nem ment el a kihallgatására (videó)]]> Ezúttal költségvetési csalás gyanúja miatt akarták kihallgatni a kémkedéssel is meggyanúsított jobbikos politikust, de nem jelent meg a kihallgatásán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Eszünk ágában sincs megváltoztatni az identitásunkat]]> „Készen állunk helyben segíteni, kerítést építünk és megvédjük az Európai Unió belső területeit, sok mindenre hajlandóak vagyunk, de az identitásunk megváltoztatására nem” – mondta Orbán Viktor Brüsszelben az uniós csúcs után. A kormányfő kérdésre azt is elmondta: „férfiasan” kezdődött a barátságuk Emmanuel Macron új francia elnökkel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trócsányi László (Origo): A polgári engedetlenség nem egy mottó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Majtényi László - Somody Bernadette (Eötvös Károly Intézet): A polgári engedetlenség valósága és a magyar kormányt képviselők igazmondása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megmérgezte kollégáit egy pécsi ápolónő]]> A 30 éves pécsi ápolónő több esetben mérgező hatású anyagot tett az osztályán dolgozó munkatársai kávéjába, teájába. Többen rosszul lettek és orvosi kezelésre szorultak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán „tartja” Horthyról mondott szavait]]> Nevetségesnek tartja Orbán Viktor azt a gondolkodást, amely szerint a kultuszminiszter „jó fiú, a miniszterelnök jó fiú”, aki meg őket kinevezi – a kormányzó –, annak nincsenek ebben érdemei. A miniszterelnök szerint ez ellentétes a józan ésszel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szávay István (Jobbik): Az ügyészség falaz a CÖF-nek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csépányi Balázs (Magyar Idők): Politikai zombi támadt Orbánra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar Liberális Párt (Közlemény): Kövessük a lengyel utat a kannabisz ügyében!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi István (MSZP): Európa az egységben hisz, Orbán az egyeduralomban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Laky Zoltán (Válasz.hu): Miért állt ki az antikommunista, Nobel-díjas író a CEU mellett?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Durica Katarina (Facebook): Az utcai zaklatásokról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kivonják a felújított orosz metrószerelvényeket]]> Valamennyi felújított orosz metrószerelvényt kivonják a forgalomból a közlekedési hatóság utasítására – írja az Index, az értesülést a BKV vezérigazgatója megerősítette. A BKV Budapestre rendelte az orosz mérnököket, hogy oldják meg a metrókocsik problémáit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csaknem 50 kiló drogot találtak Veszprém megyében]]> Több hónapos nyomozás után a tapolcai rendőrök több mint 120 millió forint értékű marihuánát foglaltak le Veszprém megyében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Facebook): Paksot is összerakhatják így]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szily László (444): Tényleg halottak kellenek metróban ahhoz, hogy lemondjanak a felelősök]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Persányi Miklós: Kitíltják az autókat a Városligetből]]> Több zöldterületet, bővülő Állatkertet és kitiltott autókat ígért Persányi Miklós, a Liget Budapest projekt kert- és tájépítészeti miniszteri biztosa az InfoRádiónak adott interjújában. Ígéretet tett arra is, hogy csökkenteni fogják a leaszfaltozott területeket a megújuló Városligetben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gecse Géza (Vendégszerző): Hősök, mártírok és történelmi személyiségek – száz év távlatából]]> Ellentmondásokkal teli személyes életpályák – mai tanulságokkal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kilép az Együttből Szelényi Zsuzsa]]> A Juhász Péter vezette Együttből kilépett Szelényi Zsuzsa, a párt parlamenti képviselője. Mandátumáról nem mondott le.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Államférfi volt Horthy? Tetemre hívjuk a Bűnös Várost! (videó)]]> Horthy Miklós kivételes államférfiú volt Orbán Viktor szerint. Megkérdeztük a budapesti utca embereit, ők mit gondolnak a Főméltóságú Kormányzóról. A Mandiner TV videója.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elfogadta az Országgyűlés a plakáttörvényt ]]> Új eljárásban szigorította a politikai plakátok kihelyezését az Országgyűlés. Az államfő által megfontolásra visszaküldött jogszabály módosítását 123 kormánypárti igen szavazattal, 68 ellenzéki képviselő ellenszavazata mellett fogadták el. Mostantól a jogellenesen elhelyezett plakátokért 150 ezer forintos bírság szabható ki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tófalvy Tamás (HVG): A propaganda akkor sikeres, ha nincs alternatíva]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béndek Péter (1000 A Mi Hazánk): Magyar az, akinek fáj Trianon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Metrófelújítás: több mint 800 millió forint kötbérigényt jelentett be a BKV]]> Több mint 800 millió forint kötbérigényt jelentett be a BKV a 3-as metró szerelvényeinek orosz gyártója és felújítója felé, és Magyarországra kérette a társaság vezetését. A BKV elnöke szerint a helyzet tarthatatlan.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem maradhat a székely zászló a gyergyószentmiklósi városházán]]> A marosvásárhelyi táblabíróság jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a város polgármesteri hivatalának homlokzatáról a székely zászlót, sőt a város saját lobogóját is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Mindenkiben van egy kis autista” – kerekasztal az autizmusról]]> Betegség az autizmus, vagy egyáltalán nem az? Tudunk tanulni az autista emberektől is? A Mindset Pszicho-Kávéház második alkalmán Dr. Stefanik Krisztina pszichológus tartott előadást az autizmusról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[T. Szabó Csaba (Szabadság): A Bacchanália jelentőségéről, avagy: Pride Kolozsváron]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ennyire veszélyes a köztéri szökőkút vize]]> Most, hogy már itt az igazi nyár, szívesen húzódunk a hűsítő vizek közelébe. De mégsem lubickolhatunk folyamatosan egy strandon, a nyaralás sem több 1-2 hétnél, így a gyerekek a nagy meleg idején szívesen szaladnak be a szökőkutak vizébe is. Ez azonban a mno.hu cikke alapján igen komoly kockázatokat rejt magában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ugró Miklós (Magyar Nemzet): Bűnbocsánat nélkül]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Székely János (777): Ebben különösen is jelen van Isten gondviselése]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tévedés az egyház hanyatlásáról beszélni – Székely János szombathelyi püspök a Mandinernek]]> A nőtlen papi életforma a katolikus egyháznak egy nagy kincse, amit meg kell őrizni – mondja Székely János eddigi esztergom-budapesti segédpüspök a Mandinernek. Székelyt Ferenc pápa vasárnap nevezte ki a Szombathelyi Egyházmegye élére. A főpásztor tenni kíván a paphiány ellen, támogatja a hívek minél aktívabb bevonását a plébániák életébe, és fontosnak érzi, hogy a püspök elérhető legyen. Székely János arról is beszélt: az emberségesebb világért való küzdelem és az ideologikus célok nem szabad, hogy elvonják a figyelmünket a konkrét szegény emberről, aki az ajtónk előtt áll.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ijesztően növekszik a bőrrákosok száma]]> Itt a nyár, egyre inkább vágyunk a szabad levegőre, a napozásra, víz mellé. Ez természetes, de ne feledjük el ennek veszélyeit sem, az erős UV-sugárzás egyre több áldozatot szed. Az MTI tette közzé a Semmelweis Egyetem közleményét, melyben többek közt a legnehezebben gyógyítható bőrráktípus, a melanóma ugrásszerű növekedésére figyelmeztettek. Ennek a daganattípusnak az előfordulása egy évtized alatt majdnem másfélszeresre nőtt!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szegedi kutatók fémionokkal küzdenek a rák ellen]]> Szinte havi rendszerességgel kapunk hírt valamilyen új, ígéretes kutatásról, mely a rák gyógyítását célozza. Ezek többféle irányban folynak, a daganatos sejtek táplálék-utánpótlásának elvágásától a programozott sejthalál elősegítéséig, s mindegyik működőképesnek tűnik. Viszont ritkán találkozunk olyan kisérletsorozattal, mely nemcsak a rákgyógyításban lehet hasznos, hanem más, jelenleg gyógyíthatatlan betegségekben is segítséget jelenthet. Ráadásul, ahogy az MTI közleménye beszámol róla, hazai projekt, a Szegedi Tudományegyetem kutatói végzik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lixada Bluetooth RGB LED égő – a hangulat a tetőfokon!]]> Okos világban okos égő, és ez az égő nemcsak világít, hanem valóban nagyon sok fontos funkcióval rendelkezik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Teltház volt az idei Brain Bar Budapesten is]]> Három napig folyamatos teltház volt az idei Brain Bar Budapesten: az eseményre több mint 30 országból összesen hétezer látogató érkezett. A fesztivál sajátos formátumokkal a jövő legégetőbb témáit hozta el Budapestre: volt szó többek között a robotizációról, a mesterséges intelligenciáról, a gyermeknevelés 21. századi kihívásairól és a bálnavadászat elleni küzdelemről is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga Attila (comment:com): A Tények megint fullba tolja a kretént]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Méliusz Luca (Dice & Sorcery): Ha koszosan is, de gyékényről árulhassam portékámat]]> [...] Bővebben!
]]>