<![CDATA[mandiner.hu - belföld]]> http://mandiner.hu/tag/belfold/ hu-HU <![CDATA[Nem lehet népszavazást indítani a kormány kommunikációjáról és a pedagógusok óraszámáról sem]]> Számos referendumkezdeményezést kaszált el kedden a Nemzeti Választási Bizottság. Döntésük értelmében többek közt sem a kormány fizetett hirdetéseiről, sem pedig a pedagógusok leterheltségéről, sem az erkölcstanórák eltörléséről nem lehet népszavazást indítani.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dömsödi Gábor (Magyar Narancs): „Akkor is kinyírtak volna, ha nem indulok”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pelle János (Látószög): Kommunizmus és cionizmus]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy lépéssel közelebb került a rendőrség a Fenyő-gyilkosság megoldásához]]> Az alvilág rettegett bérgyilkosa, Jozef Rohác kedden bevallotta: ő ölte meg Prisztás Józsefet, az éjszakai élet ismert figuráját. Rohác beszélt a Fenyő-gyilkosságról is. Lassan oszlik a köd a 90-es évek alvilági leszámolásai körül.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új elnököt választott a Nemzeti Választási Bizottság]]> Lemondott az NVB elnöki posztjáról Patyi András, a tagok új elnöknek Rádi Pétert választották meg. Az ellenzék szerint elkapkodták a választást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Párbeszéd: Ne Patyi Andrást nevezzék ki a közigazgatási bíróság élére!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás: Már a jelentkezők száma érv a genderszakok megszüntetése mellett]]> Kormányinfót tartott a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az emberek férfinak vagy nőnek születnek, ezen a területen oktatási tevékenységet az állam nem kíván finanszírozni – jelentette ki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Devizahitelesek, ápolási díj: rendkívüli ülést tart az Országgyűlés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gágyor Péter (Mandiner): Néhány szó a gender ürügyén]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyáry Krisztián (444): Nem igazán számít, mit akar a hatalom]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ritó Szabolcs (Facebook): Hogyan lesz valakiből hajléktalan?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Drogárusokat fogtak el a Szigeten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Botond Bálint (Magyar Idők): A gender tudománytalan barbárság]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[N. Kósa Judit (Népszava): Bevallják]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szánthó Miklós (Demokrata): A negyedik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (HVG): A dzsenderrendelet értelme]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tizenkét kilónyi drogot találtak Röszkénél]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szűcs Zoltán Gábor (Mérce): Gender, zsandár, Jeanne d’Arc]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fekete Réka (Háromszék): Szűkös bőség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szakértő: Svédországot a migráció tematizálja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga Zoltán: Többet kérdeznek azok a tanárok, akik igazán jók a szakmájukban]]> Mindennapos szituáció, amikor elakadunk valamivel a munkahelyünkön a munkánk kapcsán, vagy egyszerűen csak kíváncsiak vagyunk arra, hogy a másik mit gondol a munkánkról. Vajon merjük megkérdezni? A kutatók szerint a válasz egyértelműen igen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor Horvátországban tárgyal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gacsályi Sára – Leimeiszter Barnabás (Mandiner): A rettegés foka – egy vasárnap az Orbán-diktatúra ellenfeleivel]]> „Félünk a politikától, félünk egymástól. De mit lehet tenni? Hogyan éljünk túl?” – baloldali aktivistákkal közösen kerestük a választ a nyolcadik kerületi Gólya presszóban. Tudósításunk az olykor már szürreálba hajló, „Ellenállás a diktatúrában” című nyári egyetemről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elek Dorián (Paradigma): Mit kellene tanulni?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brain Bar-alapító: Legyetek hazafiak! (videó)]]> „Legyetek bajnokok! Legyetek hazafiak!” Megjelent Böszörményi-Nagy Gergely Brain Bar-alapító motivációs beszédnek is beillő szónoklata.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Grób László (Magyar Idők): A jobboldali félelmek gyökerei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[LMP: Tudományos kérdés, hogy szükség van-e gender szakra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyolcvanmillió forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök]]> Egy kőbányai bérleményben droglaborra bukkantak a hatóságok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magosz: Méltatlan helyzetbe hozza a termelőket az ipari alma alacsony ára]]> A Magosz szerint a jelenlegi kilogrammonként 13 forintos felvásárlási ár mellett a termelők önköltsége sem térül meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalma György (Mandiner): Gender studies – Az ablakon kidobott pénz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ingatlanbotrány: szocialista képviselők millikókkal tartoznak]]> Az egykori képviselőkön nehéz behajtani a kárt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga Zoltán (Mindset): Az édesanya mint a gyermek érzelmeinek tükre]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ITM-államtitkár: A gazdasági növekedés kézzelfogható előnyöket jelenthet a magyar családoknak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóth Ticiána: A borostyán, az idomár és a jó fej? – Szülői típusok nyomában, I.rész ]]> Sok ember számára az egyik legmeghatározóbb pillanat az életében, amikor szülővé válik. A leendő szülők elképzelik, milyenek is lesznek ebben a szerepben, milyen elvek alapján fogják egyengetni gyermekük útját. Mit tegyünk, ha pontosan olyanná váltunk, mint a szüleink, pedig éppen ezt szerettük volna elkerülni? Kit nevezhetünk borostyán szülőnek? Mit tegyünk, ha szüleink az idomár típusba tartoznak? Cikkünk első részéből kiderül.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rétvári: A szünidei gyermekétkeztetés a családtámogatás egyik formája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Itthon is támadhatnak a nyugat-nílusi lázt terjesztő szúnyogok]]> Hajlamosak vagyunk arra, hogy azt higgyük, a szúnyogok terjesztette betegségek csak távoli, egzotikus országokban okozhatnak problémát. A malária valóban a XIX. században jelentett utoljára komolyabb veszélyt itthon, de vannak más fertőzések is, amelyek évek óta jelen vannak hazánkban, s ugyan ritkán járnak súlyos szövődménnyel, a gyengébb immunrendszerű embereknél mégis akár halálossá is válhatnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Emmi: 4,5 milliárddal több támogatás jut az óvodáknak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Novák: Három év alatt 81 ezer családnak segített a csok az otthonteremtésben]]> A csok népszerűsége töretlen, a kormány egyre több családnak tud segíteni abban, hogy méltó körülményeket teremtsenek a gyermekvállaláshoz, gyermekneveléshez – mondta Novák Katalin kedden Budapesten.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sződy Judit (HelloBaby!): Röntgen és szoptatás – árt-e a babának?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csekő Imre (Mandiner): Több gyereke lesz a dolgozó anyának? – Zawadowski Ádám a Mandinernek]]> Az európai összehasonlítás szerint magasabb a születési arányszám azokban az országokban, ahol a nők nagyobb arányban dolgoznak. Az erről szóló Defacto-blogbejegyzés egyik szerzőjét, Zawadowski Ádámot kérdeztük a családtámogatás lehetséges módjairól. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>