<![CDATA[mandiner.hu - belföld]]> http://mandiner.hu/tag/belfold/ hu-HU <![CDATA[Botka László: Nem tartom hitelesnek a közvélemény-kutatásokat (videó)]]> Botka nem tartja hitelesnek a közvélemény-kutatásokat. Mindezt egy perccel azután mondta, hogy épp egy közvélemény-kutatásra hivatkozott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lattmann Tamás: A Jobbik béruniózása üres szemfényvesztés]]> A Jobbik béruniós kezdeményezése üres politikai szemfényvesztés, mivel az EU-nak nincs hatásköre a bérek ügyében – mondja Lattmann Tamás a Mandinernek. A nemzetközi jogásszal a kvótaper lehetséges végkifejletéről és a „Soros-tervről” is beszélgettünk. Megtudtuk azt is: Lattmann még mindig lenne miniszterelnök-jelölt, de a pártok munkáját nem akarja ő elvégezni, a baloldali pártok veszekedésében pedig nem akar részt venni. Leszögezi: ő nem Botka-ellenes összeesküvő, Gyurcsánynak nem adna miniszteri posztot, a Jobbikkal viszont elvi és stratégiai okokból sem fogna össze. Nagyinterjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jeszenszky Géza-Jeszenszky Zsolt (Heti Válasz): Az elvszerűség persze szép, de problémás is]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orosz metrók: a BKV idegenkezűségre gyanakszik]]> Kedden újból meghibásodott egy felújított orosz metrószerelvény ajtaja. A BKV a fedélzeti térfigyelő kamerák felvételeiből arra próbál rájönni „babrálta-e valaki a vésznyitót” – ebben az esetben idegenkezűség lehet a meghibásodások oka.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balog Zoltán: Amíg lehet, hallgassuk meg a diktatúrák túlélőit]]> Elköszönőben van a szemtanúk korosztálya, Katyn nemzedéke, a pesti srácok, a holokauszt és a Gulág túlélői, de amíg lehet, hallgassuk meg őket – mondta Balog Zoltán szerda este Budapesten.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bauer Tamás (HVG): Az ellenzék és Orbán revíziós politikája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gazda Albert (Magyar Nemzet): Futballmenedzserek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bihari Tamás (Népszava): Szögek a koporsóban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Ervin (Magyar Hírlap): Jobbikos rezonanciakatasztrófa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pilhál György (Magyar Idők): Kórházi gyógyhír]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Török Gábor (Facebook): Asszisztálnék a politikai kultúra rombolásához?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Gergely (SzegedMa): A gyermekvállalás nem szabad, hogy a szegénység vállalását jelentse]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Momentum Mozgalom (Momentum Blog): Öt érv a köztársasági elnök közvetlenül választása mellett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Závecz: Negyvenhárom százalék kormányváltást akar]]> 2,6 millióan a jelenlegi kormány maradását támogatnák, 3,5 millióan azonban kormányváltást akarnak a Závecz Research legújabb közvélemény-kutatása szerint. A kutatás rávilágít: hiába nem látja szívesen a Fidesz-kormányt, az ellenzék tábora rendkívül megosztott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[MSZP: A Fidesz felelős az országon belüli bérszakadékért]]> A Fidesz gazdagokat támogató politikája tehet a minden eddiginél nagyobb, akár 90%-os bérszakadékról Budapest és a vidék között – véli Gúr Nándor, az MSZP alelnöke. Az ellenzéki párt szerint a jobb megélhetés alapja csakis egy szocialista kormány lehet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[DK-Fidesz szóváltás az egészségügy körül]]> Közleményben bírálta a CT és MR berendezések kis számát a Demokratikus Koalíció – a Fidesz válaszul kifejtette, Gyurcsányéknak nem kellene beszélni a kórházak felszereltségéről, ők voltak, akik „kivéreztették, eladósították és leamortizálták a kórházakat”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megadja Gábor: Nincs értelme az alt-rightnak Magyarországon]]> Letiltották a Facebookról egy időre Megadja Gábor eszmetörténészt, a 888 szerzőjét. Megkerestük Megadját, s kiderült: a kitiltás oka nem az volt, hogy alt-rightos posztokkal idegesítette a népet, hanem egy transzos poszt, amit egyébként szerinte viszonylagos empátiával kezelt. Ha már szóba került az alt-right, Megadja tömören összefoglalta róla a véleményét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jeszenszky Zsolt (Mandiner): Chester után – halálról és életről]]> Figyeljünk oda azokra, akik mentálisan labilisak, problémákkal küzdenek; segítsünk nekik, erősítsük meg őket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jönnek az új 1000 forintosok!]]> 2018. március 1-jétől Ön is fizethet az új ezresekkel – jelentette be a Magyar Nemzeti Bank. Kinézetre hasonlók, biztonságtechnikailag fejlettebbek lesznek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ingyen hitel!]]> Nulla százelékos átlaghozammal értékesített diszkont kincstárjegyeket az Államasósság Kezelő Központ.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Diószegi Horváth Nóra (Kettős Mérce): Még el se kezdődött a tanév, máris átverte a pedagógusokat a kormány]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sztankóczy András (Heti Válasz): Még a gondoltnál is iskolázatlanabbak a menekültek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Czopf Áron (Mandiner): A totalitarizmus köszöni, jól van]]> A totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapján nem csak a múltra, hanem a jelenre is gondolnunk kell. Az a szabadelvűként tetszelgő utópizmus, amit XVI. Benedek a relativizmus diktatúrájaként jellemzett, ugyanolyan kihívása századunknak, mint amilyen a nácizmus és a kommunizmus volt a múlt századnak. Új arcok, új zászlók, új végső harc.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lukács Csaba (Magyar Nemzet): Kampány minden határon túl]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megújulnak az ezer forintos bankjegyek]]> 2018. november 1-től már csak az új 1000 forintos bankjeggyel fizethetünk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalma György (Mandiner): Igen, váljanak a nemzet erőforrásává a cigányok!]]> Rejtett erőforrássá kívánnak válni a cigányok? Pompás ötlet, legyenek erőforrássá, részt lehet venni a társadalom életében. Nekünk pedig nyitva kell hagynunk számukra a magyar társadalomba való belépés ajtaját!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csarnó Ákos (Reflektor): Telefonbetyárkodók]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vásárhelyi Mária (168 Óra): A gyűlölet hétköznapjai]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Kettős Mérce): Semmi értelme karókkal, korlátokkal, rácsokkal üldözni a szegényeket!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóth Csaba Tibor (HVG): A szponzorállamok meggyengülése miatt gyilkolnak másképp a terroristák]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A járványügy szerint nincs MRSA a Honvéd Kórházban]]> AZ RTL Klub hétfői híradójában mutattak be egy nagy visszhangot kiváltó riportot egy koraszülött baba haláláról. Legutóbb a Magyar Nemzetben jelent meg információ ezzel kapcsolatban, miszerint a járványügyi hatóság nem talált MRSA fertőzést a koraszülött osztályon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[She.hu: Addig voltak elveim, amíg apám meg nem betegedett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga Bea (On Sai regények): Előítéletek, avagy nők a hazai sci-fiben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miért előnyösebb a Prezi, mint a Power Point?]]> Egy friss harvardi kutatás alapján a zoomolható felületű prezentációs szoftverek jobban teljesítenek, mint a hagyományos honlapokkal vagy prezentációs szoftver nélkül tartott előadások. A Prezit és a Power Pointot kettős vakteszttel hasonlították össze, és a Prezi meggyőzőbbnek bizonyult.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[iLife A6 robotporszívó teszt – Szépségkirálynőbe oltott takarítónő]]> Egyre népszerűbbek a robotporszívók, ráadásul a kínálat m már nemcsak az iRobot, a Samsung vagy az LG, hanem a mind több trónkövetelő termékeiből is áll.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[96 éves jezsuita: A II. vatikáni zsinat feloldotta az Egyház merevségét]]> Van egy jezsuita, aki nem csak a múlt homályába vesző, az Egyház történetének egy fontos mérföldkövét jelentő eseményként látja a XXIII. János pápa által fél évszázada összehívott egyetemes gyűlést. Őrsy László SJ, washingtoni egyetemi tanár szemtanúja lehetett az Egyház átalakulásának a II. vatikáni zsinaton. A Párbeszéd Házának eseményén jártunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Filemon Norbert (Mandiner): Kárhozatos bálványimádás a szentmise? ]]> Bálványimádás a szentmise vagy a református tanok sátániak? Úrvacsora vagy Oltáriszentség? A reformáció ötszázadik évfordulóján parázs hitvitát tartott a szentmiséről Nagy Gergely kálvinista lelkész, teológus és Szász Péter történész, katolikus hitvédő. Az esemény helyszínéül szolgáló Józsa Judit Galéria zsúfolásig telt jórészt fiatal érdeklődőkkel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kezdődik a jubileumi VOLT fesztivál]]> A hétfőn startoló, első ízben hatnapos soproni fesztiválra több mint 150 ezer vendéget várnak, fellép mások mellett a Linkin Park, Ellie Goulding, a Cult, Martin Garrix, az Enter Shikari, a Paramore, a Pendulum és az Imagine Dragons.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Prőhle Gergely (Kötőszó): A körülmények hatalma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így lesz antibiotikumtól mentes az ivóvíz]]> Világszerte egyre nagyobb gondot okoz az egészséges ivóvíz hiánya. Hazánk ugyan szerencsés helyzetben van ezzel kapcsolatban, de nálunk is probléma az antibiotikum maradványok megjelenése a vízben. Az Inforádió információja szerint viszont az MTA egyik kutatóközpontjának munkatársai most megtalálták azt a módszert, amellyel kiszűrhetőek ezek a maradványok.
[...] Bővebben!
]]>