<![CDATA[mandiner.hu - belföld]]> http://mandiner.hu/tag/belfold/ hu-HU <![CDATA[Fico: Soha nem voltak olyan jók a szlovák-magyar kapcsolatok, mint most]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: A szlovákok és a magyarok átjárható Európában hisznek]]> A szlovákok és a magyarok akkor lehetnek még sikeresebbek, ha közös határaik mentén újabb és újabb kapcsolatokat hoznak létre – jelentette ki Orbán Viktor kedden az új Duna-híd építésének megkezdése alkalmából rendezett ünnepségen. A miniszterelnök kiemelte: a híd építése bizonyíték arra, hogy szlovákok és magyarok európai polgárként átjárható, bejárható Európában hisznek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiss László (Index): A következő ekkora dolog a Földön kívüli élet felfedezése lesz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Somogyi János (Magyar Idők): A szent tehén Helsinki Bizottság ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Facsinay Kinga (Magyar Nemzet): A nyugalom ára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megszűnik a családi házak kötelező kéményellenőrzése]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalma György (Mandiner): Az iszlám és a baloldal: az európai tradíció ellenségei]]> A klasszikus antiszemitizmus teljesen a peremre került, azonban Európa jelentős utánpótlást kapott zsidógyűlöletből. Az expanzióra hajlamos muzulmán világ és a tradícióellenes progresszió egymásra találása nem sok jót ígér Európának és Izraelnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: A szomszédos országok közül Szerbiával van a legjobb kapcsolata Magyarországnak ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Kostelancik (hu.usembassy.gov): Az USA elítéli az újságírók megfélemlítésére tett kísérleteteket]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Gábor (Alfahír): Szabó Zoltán megverése arra is rávilágít, milyen cégek kezében van az őrző-védő piac]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy évvel hosszabb határidőt kapott a CEU]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lemondott a vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Buda Gardens: Kehi-vizsgálat indul]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mérő László (Mindset): Orbán, Gyurcsány, Bajnai]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szánthó Miklós (Mandiner): Felvilágosítani az értelmiséget?]]> Az értelmiség kritikai alapállása abból fakad, hogy saját professziójának tudományos metódusait és mércéit számon kéri a politikán. Pedig a politika érzékelés, lényeglátás és történetmesélés.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[James V. Schall SJ (Crisis Magazine): A párizsi nyilatkozat a régi Európát és értékeit védi]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[jotunder (Örülünk, Vincent?): Legyőzhető a FIDESZ? Mutatjuk, hogyan.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga Mihály: Tartós marad az építőipar növekedése]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Folytatódik a Mindset Pszicho-Kávéház ]]> Október 31-én jön a Mindset Pszicho-Kávéház budapesti rendezvénysorozatának második évada! Az első előadás a „Kapcsolati hullámvasutak az egyéni kríziseink árnyékában” címet viseli.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga-Bíró Tamás (Polgár Portál): A gépelő majom]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[DonPitypang (Poloska): Az elmúlt 27 év aktív politikai szereplőivel haladja meg az elmúlt 27 évet a Momentum]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vujity Tvrtko (Facebook): Adómmal nem akarom tovább finanszírozni a szégyent!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soros-plakátokat ragasztott le a Momentum]]> Országszerte több mint 100 Soros-plakátot matricáztak fel az aktivisták.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Megoldás csak az lehet, ha hatályon kívül kerül az ukrán oktatási törvény egy része]]> A probléma megoldása csak az lehet, ha hatályon kívül kerül az a rész, amely súlyosan sérti a magyar nemzeti közösség jogait.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mogherini: Az EU tárgyalni fog Ukrajnával az oktatási törvényről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Balázs (Mandiner): A magyar migrációs politika építőkockáiról]]> A magyar „pilot projekt” működik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Románia: nem lehet hivatalos ünnepnap március tizenötödike]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsik Attila (Index): Paks2-vel arra fogadunk, hogy a technológiai forradalom elbukik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szerető Szabolcs (Magyar Nemzet): Az ellenzék tévedése]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ A leginkább költséghatékony terápia a hatásos terápia]]> Nem csitul a tiltakozás a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő új innovatív gyógyszerbeszerzési rendeletével kapcsolatban. Előzőleg már foglalkoztunk azzal, hogy a szegedi onkológia vezetője helyesli a tervezett intézkedést, de többek között a betegszervezetek is fellépnek ellene. Az MTI legújabb információja szerint a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság elnöke is védhetetlennek tartja az új szabályozást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jó ötletnek tartja az új gyógyszerbeszerzést a szegedi onkológus]]> Néhány napja már hírt adtunk a novembertől bevezetésre kerülő új innovatív gyógyszerekre vonatkozó gyógyszerbeszerzési törvényről, mely egy adott megbetegedésre csak egyféle, az elérhető legolcsóbb terápiára biztosítana támogatást. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete tiltakozott a döntés ellen, de a Délmagyar híre szerint az SZTE Onkoterápiás Klinikájának vezetője egyetért az intézkedéssel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem vizsgálná felül Ukrajna uniós társulási megállapodását Lengyelország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar okoskesztyűvel olvashatnak a vakok]]> Az okoseszközök alkalmazása sok szempontból veszélyes lehet ugyan, de olyan megoldásokat is lehetővé tesz, amelyek nélkül sok fogyatékkal élő embertársunkon nem tudnánk segíteni. A legújabb fejlesztés, az úgynevezett okoskesztyű, amelyről az MTI is hírt adott, gyengénlátóknak és vakoknak segít a mindennapi életben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A munkáltatónak kéne biztosítani a dolgozó szemüvegét]]> Az európai lakosságnak nagyjából egynegyede visel szeüveget jelenleg, de az előrejelzések szerint ez az arány 2050-re elérheti az ötven százalékot. A képernyő előtt töltött órák jelentősen rontják a szemet, így a tartósan számítógép előtt végzett munka tulajdonképpen egészségkárosító hatású.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyarország Kormánya (Kormany.hu): Kiugróan jól teljesített augusztusban az ipar]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új kötelező védőoltások jöhetnek!]]> Hamarosan döntés születik arról, hogy a magyar oltási rendbe vegyenek-e be új vakcinákat, s ha igen, milyeneket. A lehetséges jelöltek közt a meningococcus, a hepatitisz A, a rotavírus és a bárányhimlő elleni szer is szerepel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az angol példát követve csökkentené kórházi fertőzéseket a ReSzaSz]]> Hazánkban az elmúlt években folyamatosan emelkedik a kórházi fertőzések száma, s különösen aggasztó a multirezisztens kórokozók által okozott betegségek növekedése. Erre hívja fel a figyelmet a ReSzaSz, vagyis a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete, s egyben angol példa alapján megalkotott intézkedéscsomagot sürget- idézi a szervezet közleményét a medicalonline.hu.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bill Mitchell (bilbo.economicoutlook.net): Magyarország és Lengyelország őrült lenne, ha csatlakozna az eurózónához ]]> Bokros Lajos azt gondolja, hogy jobb lenne, ha a szakpolitikákat Brüsszel, Frankfurt vagy Washington határozná meg, amelyek nem elszámoltathatók a magyarországi demokratikus folyamatok keretében – írja Bill Mitchell, a University of Newcastle közgazdász professzora.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[TASZ: KI FOGJUK HARCOLNI A KÓRHÁZI FERTŐZÉSEK ADATAINAK NYILVÁNOSSÁGÁT!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[11 órát várakoztatták a beteget, aztán még hamburgereztek egyet]]> Lelketlenül, ráadásul életveszélyes módon bántak az AMS betegszállítói egy idős asszonnyal a hvg cikke szerint. Nem sürgősségi ellátásról volt szó, mindössze egyik kórházból a másikba kellett vinni a beteget, de ez semmiképpen nem indokolja azt a viselkedést, amit a szállítók tanúsítottak.
[...] Bővebben!
]]>