<![CDATA[mandiner.hu - Baptista Szeretetszolgálat]]> http://mandiner.hu/tag/baptista_szeretetszolgalat/ hu-HU <![CDATA[Észak-Korea templomépítésre kérte fel a magyar baptistákat]]> Az észak-koreai vezetés egy phenjani imaház megépítésére kérte fel a magyarországi Baptista Szeretetszolgálatot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar szoftverrel végeznek kárfelméréseket Amerikában]]> Magyar fejlesztésű szoftvert használnak a Harvey hurrikán okozta károk felmérésénél Texasban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mindenkit fogad a Baptista szeretetszolgálat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[41 ezer cipősdoboz ajándék gyűlt össze]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkezdődött az idei cipősdoboz akció]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Babarczy Eszter: Ünnepeld velünk ezt a csodát! – Nyílt levél Balog Zoltánnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Adócsalás miatt nyomoz a NAV a Baptista Szeretetszolgálatnál]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meghalt Tóásó Előd felesége]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Százmillió forintnyi segélyszállítmányt küldünk Ukrajnába]]> A egyházi és világi segélyszervezetek segítségével nyolc kamionnyi segélyt indít az Emberi Erőforrások Minisztérium Ukrajnába: Kárpátaljára és a Kárpátokon túlra is. A segélyszállítmányban gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök és tartósélelmiszer-csomagok vannak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lukács Csaba (Átlátszó Erdély): Kockázatosabb volt az átlagnál, de nem volt benne titkosszolgálat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóásó-ügy: utólag keménykedik Bolívia]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elcsukló hangon beszélt sajtótájékoztatóján Tóásó (videó)]]> Könnyek között köszönte meg Tóásó Előd a Baptista Szeretetszolgálatnak és a külügyminisztériumnak, hogy segítettek neki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megérkezett Budapestre Tóásó Előd]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így szabadult ki Tóásó Előd Bolíviából – interjú Lukács Csabával]]> Politikai krimibe illő körülmények között, de teljesen törvényesen „szabadították ki” Tóásó Elődöt Bolíviából a magyar külügy segítségével. Nem volt titkosszolgálati akció, noha komoly szervezést és titkolózást igényelt a lépés. Hogy miért, arról a Tóásó Előddel utazó, a menekítést szervező Lukács Csaba, a Magyar Nemzet és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa számolt be a Mandinernek Frankfurtból, a budapesti gép felszállása előtti percekben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[D. Horváth Gábor (Magyar Nemzet): Éljen Lukács és a baptisták!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kimenekítették Tóásó Elődöt Bolíviából]]> Kimenekítette Tóásó Elődöt és a horvát Mario Tadicot Bolíviából a Baptista Szeretetszolgálat a külügy segítségével. Tóásónak ugyanis két hónappal a szabadlábra helyezése után sem adták vissza az útlevelét, és a vádalku más pontjait sem tartották be a bolíviai hatóságok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A külügy segíti Tóásó hazajutását]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Menekülteket befogadó átmeneti otthonokat nyitottak Budapesten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Fülöp-szigetekre utazik a Baptista Szeretetszolgálat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Árvíz: 466 millió forint adomány gyűlt össze]]> [...] Bővebben!
Komment (5)]]>
<![CDATA[Megalakult a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács]]> [...] Bővebben!
Komment (18)]]>
<![CDATA[Több mint harmincezer cipősdoboznyi ajándék gyűlt össze idén ]]> [...] Bővebben!
Komment (3)]]>
<![CDATA[A Sandy károsultjainak segítenek a magyar baptisták az Egyesült Államokban]]> Az Egyesület Államokba, a Sandy hurrikán sújtotta területre utaznak csütörtökön Budapestről a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési szakemberei, hogy Észak-Karolina állambeli partnereik meghívására a katasztrófa helyszínén részt vegyenek a kitelepített rászorulók megsegítésében.
[...] Bővebben!
Komment (14)]]>
<![CDATA[Megnyílt az első Trambulin Ház]]> Az intézmény a korábban hajléktalan-ellátó rendszerben élő, már dolgozó, de önálló lakhatásra nem képes rászorulókon segíthet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[LÉLEK: egy új program a hajléktalanok megsegítésére]]> Az eddigi hajléktalanpolitika nem igazán vezetett eredményre, valami mást kell kitalálni az utcán élők helyzetének javítására – nagyjából így foglalható össze, mi motiválta Józsefváros vezetését a Lakhatási, Életviteli, Lelki-segítségnyújtási és Egzisztencia-teremtési Közösségi Program (LÉLEK-program) létrehozására, amelyet azóta más kerületek is átvettek. A kezdeményezés újdonságát az adja, hogy komplexen áll a hajléktalankérdéshez és valódi perspektívát nyújt azok számára akik bekerülnek a programba. És ebben Józsi, a volt hajléktalan is bízik. Kiss Brigitta riportja.
[...] Bővebben!
Komment (20)]]>