<![CDATA[mandiner.hu - baloldal]]> http://mandiner.hu/tag/baloldal/ hu-HU <![CDATA[Semjén Zsolt (Magyar Idők): Brutális kampány lesz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bódis András (Válasz.hu): Ön baloldali, és szavazna valakire? Kezdhet kétségbeesni!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány: Az ország változásért kiált]]> A DK elnöke országjáró körútja első, debreceni állomásán arról beszélt: az elmúlt hét év sokkal szörnyűbb volt, mint az azt megelőző nyolc. Gyurcsány Ferenc szerint eljött a változás időszaka.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pápay György (Magyar Nemzet): Oszd meg és uralkodj?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pap Szilárd István (Kettős Mérce): A Momentum és az üres nemzetkép]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabados Ádám (Divinity): A liberális erkölcs hiányzó pillérei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Mandiner): Újságíróvá változtatta Bayer Zsoltot a Varangykirály!]]> Elhinni saját hazugságainkat: nagyon káros. Az ellenzék véleményformálói mégis elhiszik saját toposzaikat, aztán csak csodálkoznak, csodálkoznak, hogy miért nem lázad már ez a szegény, elhülyített magyar.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lakner Dávid (Magyar Nemzet): Kérjen bocsánatot a Momentum!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[OriginalSpíler (Spíler): A magyar baloldal képtelen méltósággal ünnepelni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Orbán rosszul döntött, de jöttünk” – ötezer lengyel a Múzeum előtt]]> Két hete kezdték szervezni a buszutat Lengyelországból, hat órát zötykölődtek, csak hogy itt legyenek Orbán Viktor ünnepi beszédén március 15-én. Annak ellenére sem fújták le az utat, hogy Orbán megszavazta Donald Tuskot az Európai Tanács élére, amin eléggé kiakadtak. Több ezer lengyel állt már a Múzeum körúton, amikor Juhász Péterék még csak átjutottak az Astoria kordonján – az Orbán-beszéd előtti percekben kérdéses, találnak-e jó „fütyülős” helyet. FRISSÍTÉS: találtak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Majtényi László (Facebook): Fütyülnek a madarak is]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Botka László (Népszava): Én a választókkal tárgyalok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szigetvári Viktor (Sajtóközlemény): Vissza kell venni Mészáros új tokaji birtokát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Mandiner): Áder János, a Fidesz jobbik arca]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Martin Schulz: Új világrendet kell építeni!]]> Elkezdődött az „ellenforradalom a liberalizmus terjedésével szemben”, és a baloldalnak fel kell lépnie a „fék nélküli pénzkapitalizmussal és az autoriter internacionáléval” szemben – mondta Martin Schulz német szociáldemokrata kancellárjelölt Berlinben. Schulz a törököknek is üzent: szerinte Erdoganék inkább Törökország kormányzásával foglalkozzanak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nézőpont Intézet: A baloldaliak relatív többsége is Ádert tartja a jobb jelöltnek]]> A magyarok többsége támogatja Áder János újraválasztását – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb felméréséből. Az elemzés arra is rámutat, hogy még a baloldaliak relatív többsége szerint is Áder a jobb jelölt. Érdekesség, hogy szinte csak minden második felnőtt tudta megmondani, ki jelenleg a magyar államfő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szájer József (atv.hu): Majtényi László legitimálja az Alaptörvényt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soproni Tamás (hvg.hu): Büszkeség és jobb-/balítélet – a pozitív nemzetkép]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mráz: Nem árt, ha egy politikus tudja, mennyi a tej ára (videó)]]> Mráz Ágoston szerint nem biztos, hogy megérdemli a Momentum Mozgalom azt a reflektorfényt, amit kapnak. Böcskei Balázs se nagyon érti a leendő párt körül kialakult médiabuborékot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt (Magyar Idők): Feszülten várjuk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Simicska Ádám (Zsúrpubi): A Fidesz meg fog bukni 2018-ban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kacsoh Dániel (Magyar Hírlap): Zászlóerdő]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bunford Gerda (Mozgástér): Baráti tűz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rutz Tamás (Rutz blog): Arroganciából jeles]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: A baloldal az illegális bevándorlás pártjára állt]]> Megszavazta az Országgyűlés a kormány javaslatát a jogi határzárról kedden. A Fidesz közleményében a nemmelszavazó és tartózkodó képviselőkre utalva azt írja, hogy a baloldali ellenzékre nem lehet számítani az ország védelmében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik Gábor (Mandiner): Jótett helyébe]]> Magyarország megmentette Nyugat-Európát a káosztól, és minden valószínűség szerint visszasegíti a hatalomba a nyugat-európai baloldali-liberális politikusokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Tímea (Facebook): Majtényi László hivatalosan is köztársasági elnök-jelölt!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány: Ellopták az országunkat!]]> A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy a jövő évi parlamenti választáson minden egyéni választókerületben csak egy baloldali jelöltet állítsanak. Gyurcsány Ferenc újraválasztott pártelnök arról beszélt a DK kongresszusán: „ellopták az országunkat, lopják mind a mai napig, szerintem gyalázat ami történik”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gréczy Zsolt (Sztárklikk): Alapvetések a 2018-as választásra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kacsoh Dániel (Magyar Hírlap): Lejárt lemezek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik Gábor (Mandiner): A MoMo nevű béka]]> Balliberális megmondóemberek valóságos szerelmi nyilatkozatokat tesznek a MoMónak, nem múlik nap, hogy valamely címlapról ne nézne áthatóan a szemünkbe az új politikai Győzike.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ónodi György (Index): A jobboldalból hiányzik a humor]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gál J. Zoltán (Vasárnapi Hírek): Utolsó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szánthó Miklós (Mozgástér): Alkotmány, bírák]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nem barikádokból áll a világ” – Livius és Faszi a Mandinernek]]> „Ez már a rokokósan elkorcsosult, fogyasztó lelkek világa. Eldobható pohár, cserélhető dolgok, már nem is tudok olyat venni, ami sokáig tart” – fest sötét képet korunkról a civilben pszichológus perkás-frontember, Varga Livius. Zenekara mondjuk nagyon is régóta tart: a Quimby hatalmas Aréna-bulival ünnepli negyedszázados évfordulóját szombaton. A koncert a sokatmondó Micsodaország címet kapta, a Mandiner pedig a banda próbatermében mikrofonvégre kapta Gerdesits „Faszi” Ferenc dobost, aki nyáron már úgy érezte: a magyarok a kutyája farkáig sem érnek fel. Zene, politika, gyökerek, isten- és pénzkeresés... Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebes György (Népszava): Simogatunk és védünk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szombathy Pál (Facebook): A tizenegy évvel ezelőtti események másik olvasata]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Széles Gábor (Magyar Hírlap): Hiánypótló szellemi műhely a cél]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schöpflin György: 1956 önbizalomra tanít minket]]> 1956 arra tanít minket: meg kell találnunk az önbizalmunkat, le kell küzdenünk a pesszimizmusunkat, meg kell találnunk a bizalmat egymás irányában – mondja Schöpflin György. A magyar néppárti EP-képviselővel saját gyerekkori háborús és kamaszkori emigrációs élményeiről, valamint '56-tal kapcsolatos nézeteiről beszélgettünk. Schöpflin szerint a magyar baloldal nem tud sajátos magyar modernséget elképzelni, és ideje újra hinni a jövőnkben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nótin Tamás (Alfahír): Betemetetlen lövészárkok]]> [...] Bővebben!
]]>