<![CDATA[mandiner.hu - baloldal]]> http://mandiner.hu/tag/baloldal/ hu-HU <![CDATA[Bogár László (Magyar Hírlap): Az új jobb és a régi bal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fekete György (Navigátor): A Horthy-rendszer kultúrembere mára újra példakép]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebes Gábor (Polgár Portál): Emékezet és cinizmus]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Thierry Baudet: Az EU jelenti a veszélyt Európára]]> Az Európára leselkedő két legnagyobb veszélyforrás ma egyrészt a radikális, univerzalista iszlamizmus és az európai projektért is felelős, szintén radikális, univerzalista progresszív ideológia – jelentette ki Thierry Baudet holland jogfilozófus, író, az európai új jobboldal egyik véleményvezére a budapesti Danube Institute-nál tartott előadásán. Baudet szerint Magyarország szerencsés, hogy „megúszta” az eurót; s hazánkat azért is méltatta, mert „fellázadt a nyitott határok európai parancsa ellen”. Tudósításunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stumpf András (Mandiner): A végtelen antiszemita − van-e még értelme az emlékezésnek?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: A kormány jó irányba indult el az oktatásban]]> A miniszterelnök péntek reggeli hagyományos rádióinterjújában arról beszélt: nem szabad visszatérni a 2010 előtti oktatási rendszerhez, a mostani kormány pedig véleménye szerint jó irányba indult el a kérdésben. Azt is mondta: a kabinet a jó kormányzás híve, de a terrorveszélyhelyzet kapcsán a baloldalnak is odaszúrt, és azt is mondta: fontosak a szabadságjogok, de a biztonság még fontosabb.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kováts Eszter (Népszabadság): Nem ott vannak a törésvonalak, ahol az épített falak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deák Dániel (Nézőpontok blog): A lázadást csak vizionálja az ellenzék]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Galló Béla (Mozgástér blog): Vona, betárazva?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gajdics Ottó (Magyar Idők): Politikai pedagógia]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A gyerekek érdekében nem hallgatnak tovább a pedagógusok]]> Miskolcon és az ország több pontján tüntettek pedagógusok a közoktatásban kialakult helyzet felszámolásáért. A miskolci tüntetésen 16 pontban fogalmazták meg a tanárok a követeléseiket, amelyek között szerepelt a szabad tankönyvválasztás és a Klik megszüntetése is. A felszólalók szerint a hatalom nem akarja megérteni, hogy mi a baja a pedagógusnak, a céljaik politikamentesek, és a gyerekek érdekében szólalnak fel, mert a kormány „zsellérnemzedéket akar kineveli”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megadja Gábor (Mozgástér): Politikai rajongók]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mráz Ágoston Sámuel (Nézőpontok blog): Kérdéses Vona7 – a Jobbik-elnök gondolkodásának hét fő problémája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Bence (Mandiner.sci-fi): Képzelt riport: A KLIK miatt lehetetlenül el a magyar varázsoktatás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Böcskei Balázs (NOL): A Jobbik és a(z új) baloldal 2016-ban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ezt ígéri a választóinak Gyurcsány Ferenc (videó)]]> Vagyonbevallása szerint többek között egy székkel gazdagodott tavaly Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, aki szerint 2018-ban a DK egyedül nem fog kormányra kerülni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megyeri Dávid (Magyar Idők): Európa idomítása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Somogyi Zoltán (Facebook): Ma ez a legvalószínűbb forgatókönyv]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebes Gábor (Magyar Idők): Illiberális kiáltvány]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Kettős Mérce): Akik még 2016-ban is azt gondolják, hogy az „Orbán takarodj” elég, hogy rájuk szavazzunk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Török Gábor (Facebook): Eddig nem voltam biztos]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csizmadia Ervin (Mandiner): A valóságról és annak értelmezéséről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gréczy Zsolt (Gréczy Zsolt blogja): Egy ellenzéki politikus dilemmái]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Még nagyobb Fidesz-előnyt mért a Tárki ]]> A Fidesz-KDNP tovább tudta növelni támogatottságát az elmúlt negyed évben, míg az ellenzéki pártok népszerűsége nem sokat változott – derült ki a Tárki legújabb felméréséből. A kormánypártok a teljes népesség körében az októberi 28%-ról januárra 31%-ra tudták növelni szavazótáborukat. A baloldali ellenzék csak összesítve éri el a Jobbik eredményét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bódis András (Válasz.hu): Mellbevágó lista: ezt nem teszi ki a Fidesz az ablakba]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Apáti Bence (Facebook): A G.Fodor Gábor ügy margójára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Terrorveszélyhelyzet: a Jobbik szerint a Fidesz zárkózik el az egyeztetéstől]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Péter (Népszava): Terrorizálva]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Böcskei Balázs (Kettős Mérce): Ha én Tóbiás József lennék...]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Körmendy Zsuzsanna (Magyar Nemzet): Döntéskényszerben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juhász Péter (168 Óra): Civilekkel, helyben lehet megverni a Fideszt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Amerikai freak show − Trump vs Sanders?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Gergely (Magyar Idők): Szeretnénk kompromisszumra jutni az alkotmánymódosításról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pál Benedek (Danube Institute): Miért tolódik balra az amerikai szellemi élet?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány Ferenc (Facebook): Aki együttműködik a Fidesszel, az kollaboráns, az áruló]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidelitas (Fidelitas.hu): Minek kell még történnie ahhoz, hogy kinyíljon Szigetvári Viktor szeme?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi Tibor (Népszabadság): Baloldali hazafiság]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már az ellenzéki szavazók elsöprő többsége is egyetért a kerítéssel]]> Már a teljes népesség 87 százaléka egyetért a fizikai határzár építésével, az elmúlt hónapokban az egyébként ellenzéki érzelmű polgárok körében is nagymértékben nőtt a határzár támogatottsága – derül ki a Medián HVG számára készült felméréséből. A társadalomban erősödnek a menekültekkel, idegenekkel kapcsolatos ellenérzések, miközben az összeesküvés-elméleteknek is egyre több híve akad – mutat rá a kutatás.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kömlődi Ferenc: Ne a gépi értelemtől, az emberi butaságtól féljünk!]]> Európa a múltról szól és hanyatlik, a jövő a Távol-Keleté és az amerikai nyugati parté – vallja Kömlődi Ferenc jövőkutató, író. A világutazó Kömlődi libertáriusnak tartja magát: nézetei szerint állam és egyén hagyja egymást békén; az emberek nem egyenlőek, de a szabadság megvalósítható; ő maga pedig sem a magyar kormányoldallal, sem a balliberálisokkal nem tud azonosulni. A jövőkutató szerint egyszer meg fog valósulni a mesterséges intelligencia, amitől nem kell félni – az emberi butaságtól és gonoszságtól viszont igen. Kömlődi Ferenc mostantól a Mandiner inforovatát szerkeszti. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fásy Ádám: Orbánon kívül nincs más miniszterelnök, tizenkét évig nem is lesz!]]> Milyen volt Gyurcsány Ferencnek kampányolni, és mikor szeretett ki a baloldalból? Mi az az „egészséges diktatúra”, és mi köze Orbán Viktorhoz? Mit akart Donald Trump a magyar szépségkirálynőktől? Interjúnkban sok más kérdés mellett ezekre is választ kaptunk a Fásy Mulató atyjától. Fásy azt is elárulta a Mandiner.fesztiválnak, mennyiben szerzője a Nézését meg a járását refrénű dalnak, és mit adott Kis Grófónak. No de mit kért tőle térden állva Rudi Zoltán?
[...] Bővebben!
]]>