<![CDATA[mandiner.hu - baloldal]]> http://mandiner.hu/tag/baloldal/ hu-HU <![CDATA[Szanyi Tibor (Szanyi Kapitány a fedélzeten): Ha fiatal vagy,]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi Tibor (Szanyi Kapitány Tumblr): Ha fiatal vagy]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Piréz Róbert (Tutiblog): A baloldal tavaszi nyomora]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ilyen egy echte német balos majális]]> Görög zászlóval, török és iráni kommunistákkal, balkáni konyhával, önköltségi ár alatti proseccóval, kubai és venezuelai árusokkal majálisoztak a jelenlegi 8 és fél helyett 12 és fél eurós óránkénti minimálbért követelő német szakszervezetek Frankfurt főterén. Szöveges fotóriportunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Böcskei Balázs (Népszabadság): Május 2.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Facebook): Ciki]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bebörtönözné a fideszeseket az MSZP]]> Az elmúlt két év azt igazolja, hogy most van igazán szükség az igazi baloldalra, mondta az MSZP majálisán Tóbiás József, aki a társadalommal kötne szövetséget a Fidesz leváltásáért. Kunhalmi Ágnes elszámoltatná és bebörtönözné az urizáló és lopó fideszeseket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így majálisozott Gyurcsány és Szigetvári]]> Gyurcsány Ferenc a DK majálisán közölte: a jelenlegi kabinet mindent az erő nyelvén próbál megoldani. Az Együtt május 1-jei rendezvényén Szigetvári Viktor arról beszélt: Magyarország az EU másodrendű tagja lesz és Orbán „rezsimje egy feudális és leszakadó országot épít”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szajlai Csaba (Magyar Hírlap): Jegybanki história]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lengyel László (Népszabadság): Halott ország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gazda Albert (G-Közép): Azok a jó öreg szocik!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Péter (Népszava): Iránytű a lopáshoz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gréczy Zsolt (Gréczy Zsolt blogja): Medgyessy]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szekeres Imre (Népszabadság): Ezt most ne rontsuk el!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi Tibor (24.hu): Elindult a Fidesz a lejtőn, nekünk már csak szappanoznunk kell]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[B. Boogieman (Tutiblog): Amerika az elszovjetesedés útjára lépett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány: Meg fog bukni a Fidesz 2018-ban]]> A DK elnöke szerint a 2010 utáni első négy évben volt világos programja és gondolata a kormánypártoknak, de 2014 után már csak egy valamit folytattak, a lopást. Gyurcsány Ferenc úgy látja: a hatalmon lévők rossz passzban vannak, és meg fognak bukni 2018-ban. A baloldal kapcsán pedig úgy vélekedett, hogy az ottani pártoknak együtt kell működniük a kormányváltás érdekében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boros Bánk Levente (Magyar Idők): Az ellenzék tragédiája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Publicus: Megtartotta új támogatóit az ellenzék]]> A Fidesz 23, az MSZP 12, a Jobbik 11, a DK 4, az LMP 3 százalékon áll a teljes népesség körében a Publicus Intézet közvélemény-kutatása szerint. A Vasárnapi Hírek számára készült felmérés szerint az MSZP szavazói a legaktívabbak, a Fidesz-szavazók aktivitása viszont az elmúlt hónapban érdemben csökkent.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Surján László (Magyar Hírlap): A bolt kinyit, a szívünk bezárul]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Karácsony megvétózta a zuglói képviselő-testület Liget Budapest melletti kiállását]]> „Én ehhez nem adom az arcomat, én ehhez nem adom a nevemet, én nem fogok más szervet csinálni a szájamból” – mondta el Karácsony Gergely, Zugló polgármestere azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentette, hogy megvétózta a képviselő-testület Liget Budapest projektet támogató döntését. Karácsony hozzátette: a Liget Budapest támogatása teljes mértékben szemben áll saját és a választások előtt összefogó baloldali koalíció többi jelöltjének programjával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Nem csak Brüsszelt, hanem szövetségesét, a baloldalt is meg kell állítani]]> Brüsszelt és magyar szövetségesét, a baloldalt is meg kell állítani, mert sokmillió embert akarnak Európába hozni – mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A miniszterelnök szerint a baloldalnak már az előző szocialista kormány alatt is az volt a célja, hogy az ország egytizede külföldiekből álljon. Orbán arról is beszélt: a jövő évi büdzsé az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése, és még így is van lehetőség arra, hogy előrelépjünk az egészségügyben és az oktatásban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (hvg.hu): Zseniális idióták és idióta idióták]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Galló Béla (Mozgástér): Rést a Fideszen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megyeri Dávid (Magyar Idők): Washingtoni dörgedelmek és a magyar valóság]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jeszenszky Zsolt: Vasárnapi boltzár – de ki is szaladt bele a pofonba, és mekkorába?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi után Molnár Gyula is bejelentkezett az MSZP vezetésére]]> Molnár Gyula volt XI. kerületi polgármester az ATV Start című műsorában jelentette be, hogy indul az elnöki székért a szocialista párt három hónap múlva esedékes tisztújításán. Molnár így akar visszatérni a nagypolitikába, ugyanakkor arról is beszélt: nehéz volt meghoznia a döntést, mivel jóban van Tóbiás Józseffel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi Tibor (Közlemény): A fideszes offshore-lovagok végnapjai]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Bence (Mandiner): Megfutamodás – a vasárnapi nyitásról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Friberg: Az európai áljobboldal megadta magát a liberálisoknak]]> „A korábban a szélsőbal perifériájához tartozó elképzelések váltak meghatározóvá” Nyugat- és Észak-Európában, a nyugati-európai, „áljobboldali” erők pedig megadták magukat a liberálisoknak Daniel Friberg Magyarországon élő svéd közgazdász, az európai új jobboldal egyik arca szerint. Friberg csütörtöki budapesti előadásán a baloldal módszereinek elsajátítására és felhasználására biztatta hallgatóságát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lendvai Ildikó (Népszava): A második fülkeforradalom]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A vasárnapi zárvatartásért küzdenek a német szakszervezetek]]> Miközben Magyarországon a baloldal a vasárnapi nyitvatartás mellett kampányol, a német szakszervezetek még azon a kevés vasárnapon is bezárnák az üzleteket, amikor azoknál valamilyen közelgő ünnep vagy rendezvény alkalmából indokoltan költhetnék pénzüket az emberek. Frankfurtban össze is jött ez nekik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik András (Magyar Demokrata): Változatok Európára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gallai: Csak a migrációval nem lehet választást nyerni]]> A migrációs válság az európai integráció jövőjéről vetett fel alapvető kérdéseket, miközben szorosabbra fűzte a közép-európai országok szövetségét – mondja Gallai Sándor politológus, a Migrációkutató Intézet kutatója a Mandinernek. Az intézet célja, hogy egymás mellé rakja a jogi-humanitárius és a biztonságpolitikai-rendpárti megközelítést migrációügyben, és ki is egészítse ezeket más szempontokkal. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máthé Áron: Jelképpé avatás vagy kegyeleti munka? A Donáth-ügy eddigi mérlege]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aláírást gyűjt az Együtt a kvótarendszerről szóló népszavazás ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Együtt feljelentést tesz a jegybank borozója és étterme ügyében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A magyar példával kampányol az AfD Németországban]]> Az EU-, euró- és bevándorlás-kritikus német AfD (Alternative für Deutschland) párt a magyar migránskvótás népszavazással kampányol Szász-Anhalt tartományban: Mikor lesz ez nálunk is, Merkel asszony? teszi fel a kérdést a plakáton André Poggenburg, a párt listavezetője.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér: A migránskvóta újabb lépés az Európai Egyesült Államok felé]]> Kövér László szerint a baloldal a bevándorlás támogatásával nem csak szavazókat akar importálni, hanem fel akarja oldani a nemzeti kultúra sokszínűségére, a kereszténységre épülő civilizációkat; a migránskvóta pedig azért veszélyes, mert precedenst teremthet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kormányszóvivő: Magyarországra nem fog érkezni EU-kvótás menekült]]> A kormányszóvivő szerint akik a záródokumentum visszautalásait megpróbálják félreértelmezni, nem ismerik az Európai Unió döntéshozatali mechanizmusát. Kovács Zoltán hangsúlyozta: az ellenzéki pártok nyilatkozataiból az látszik, hogy nem értik, vagy tudatosan félremagyarázzák az EU-csúcson történteket.
[...] Bővebben!
]]>