<![CDATA[mandiner.hu - baloldal]]> http://mandiner.hu/tag/baloldal/ hu-HU <![CDATA[Nagy Ervin (Magyar Hírlap): A tehetetlen ellenzék bosszúja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kapelner Zsolt (Kettős Mérce): Szocializmus a 21. században? – kritikai alapozó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tálos Lőrinc (Reflektor): Tényleg a Fidesz finanszírozza az MSZP-t?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Botond Bálint (Magyar Idők): A magyar baloldal nyűgei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán legend – a miniszterelnöki történet nyomában]]> „Állítom: nem volt egyetlen magyar vezető sem a történelem folyamán, aki annyira tisztában lett volna azzal, hogy mit gondol, mitől fél vagy mire vágyik saját tábora, mint Orbán Viktor” – mondja Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemző Központ projektigazgatója a Mandinernek. Az elemző szerint Orbán Viktornak van egy jól felépített, folyamatosan alakuló története, míg más magyar politikusoknak nincs ilyen; a magyar történelemből pedig pontosan levezethető a centrális erőtér elmélete és gyakorlata. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kósa: Kilóra megvehető az ellenzék (videó)]]> Orbán Viktor biztosan nem lesz ott a plakáttörvény újabb kétharmados szavazásán – mondta el Kósa Lajos a Mokkában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lánczi Tamás (Mozgástér): Hisztériakeltés és erőszak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: A baloldal magára hagyta a rászoruló családokat]]> A kormánypárt szerint háromszor annyi forrás jut most gyermekétkeztetésre, mint a szocialista kormány idején.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A történelem visszatért – Lakatos Júlia a Mandinernek]]> A kilencvenes évektől volt egyfajta hevület Nyugaton, hogy mostantól a liberális demokrácia világában fogunk tartósan élni. És ehhez a világhoz akart csatlakozni Magyarország is – mondja Lakatos Júlia a Mandinernek. A Méltányosság Politikaelemző Központ nemzetközi igazgatója szerint ezek a remények mára elkoptak, a történelem vége helyett újra visszatért a történelem és változik a korszellem. Ehhez pedig szerinte a Fidesz tudott a legjobban alkalmazkodni itthon, míg a baloldali ellenzék nem tudott tanulni belőle. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mélyponton a magyar parlament színvonala? (videó)]]> Minden eddiginél alacsonyabb lenne a magyar Országgyűlés színvonala? Az Index videója erre keresi a választ.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dopeman: Gyurcsánynak lefőtt a kávé (videó)]]> Dopeman szerint ha Juhász Péter, a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt is megél adományokból, akkor tök jó ez az ország, hajrá Fidesz!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (Kettős Mérce): Már majdnem támogattam Botkát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Halász János: A baloldal nyíltan egy terroristát véd ]]> A szocialisták nyíltan egy terroristát védenek, a magyar határt védő rendőrökkel szemben – jelentette ki Halász János szombati tájékoztatóján. A Fidesz országgyűlési frakciójának szóvivője szerint megdöbbentő, hogy az Európát sújtó terrortámadások közepette az európai baloldal egy terrorista kiszabadításáért kampányol.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Itt vannak az iszlám világ hasznos idiótái]]> Épp civilizációk csapnak össze Spanyolországban. Azt szeretné a spanyol baloldal és a spanyol muszlimok nagytanácsa, hogy a córdobai katolikus katedrálist a muszlimok is használhassák imahelyként. És hogy államosítsák a templomot. Kérdés, meddig tartana a kozmopolita liberális baloldal és az öntudatos muszlimok nagykoalíciója, és mikor derülne ki, hogy a balosok az iszlám hasznos idiótái voltak csak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juhász Péter (Hír TV): A Fidesz-kormány rosszabb, mint a kommunizmus volt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Illés Gergő (Danube Institute): Társadalmi törés felé halad Nagy-Britannia]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deák Dániel (Nézőpontok blog): Így hazudott a baloldal a kötelező kvótákról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Végh Károly (Gépnarancs): Utópista kapitalizmus]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egyre visszább szorul Martin Schulz]]> Halványulnak Martin Schulz esélyei a szeptemberi német választásokon, miután a májusi Észak-Rajna Vesztfáliában tartott tartományi választásokon a Német Szociáldemokrata Párt vereséget szenvedett. Angela Merkel Kereszténydemokrata Uniója most tudott sikeres tartományi koalíciós kormányt alakítani, kiszorítva a régióban hagyományosan erős SDP-t a hatalomból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gágyor Péter (Mandiner): Az újliberálisokról]]> Az újliberális mozgalmakra jellemző, hogy nem a meggondolt eszmék, hanem a jelszavak alapján határozzák meg utópikus, gyakorlatban megvalósíthatatlan szándékaikat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schiffer András (888.hu): Mi sem áll tőlem távolabb, minthogy itthagyjam az országot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vona: A korrupció a jelenlegi kormányzás lényege]]> Az Országgyűlés plenáris ülésén reagáltak az ellenzéki pártok Orbán Viktor szavaira. A Jobbik szerint a kormány magára hagyta az egészségügyet és az oktatást, míg az MSZP szerint igazságosabb Magyarországra van szükség. Az LMP frakcióvezetője, Szél Bernadett pedig úgy nyilatkozott, a miniszterelnöknél „tényleg elgurult végül a gyógyszer.”
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lánczi Tamás (Mozgástér): Akkor most illegitim a francia választások eredménye?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kemény Bence (Kettős Mérce): A Tesco-sztrájk mutathatja meg, mekkora szükség van erős szakszervezeti mozgalomra Magyarországon ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[fmintdénes (fmintdénes): Mikor dobod már be a törölközőt MSZP?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiszelly Zoltán (Mozgástér): Az MSZP bemutatja: Rolex-Laci után itt van Kvóta-Gyula]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Somogyi Zoltán (Facebook): Ennyit arról, hogy eldőlt a 2018-as magyar választás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pap Szilárd István (Kettős Mérce): Jeremy Corbyn újjáélesztette a brit Munkáspártot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kanászgyerek (Tutiblog): A „civil” MSZP időskori demenciája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szigetvári Viktor (Szigetvári blog): Forradalomnál kevesebb, rendszerváltásnál több kell!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér László (Figyelő): A nácik is azt csinálták, amit a Momentum]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz (MTI OS): A kormánypártok az édesanyák mellett állnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Antal-Ferencz Ildikó (Heti Válasz): Ezt kellene tenni, hogy minden nő háborítatlanul szülhessen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szigetvári Viktor (Sajtóközlemény): Vissza kell venni Mészáros új tokaji birtokát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: A baloldal az illegális bevándorlás pártjára állt]]> Megszavazta az Országgyűlés a kormány javaslatát a jogi határzárról kedden. A Fidesz közleményében a nemmelszavazó és tartózkodó képviselőkre utalva azt írja, hogy a baloldali ellenzékre nem lehet számítani az ország védelmében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ónodi György (Index): A jobboldalból hiányzik a humor]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gál J. Zoltán (Vasárnapi Hírek): Utolsó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szánthó Miklós (Mozgástér): Alkotmány, bírák]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nem barikádokból áll a világ” – Livius és Faszi a Mandinernek]]> „Ez már a rokokósan elkorcsosult, fogyasztó lelkek világa. Eldobható pohár, cserélhető dolgok, már nem is tudok olyat venni, ami sokáig tart” – fest sötét képet korunkról a civilben pszichológus perkás-frontember, Varga Livius. Zenekara mondjuk nagyon is régóta tart: a Quimby hatalmas Aréna-bulival ünnepli negyedszázados évfordulóját szombaton. A koncert a sokatmondó Micsodaország címet kapta, a Mandiner pedig a banda próbatermében mikrofonvégre kapta Gerdesits „Faszi” Ferenc dobost, aki nyáron már úgy érezte: a magyarok a kutyája farkáig sem érnek fel. Zene, politika, gyökerek, isten- és pénzkeresés... Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebes György (Népszava): Simogatunk és védünk]]> [...] Bővebben!
]]>