<![CDATA[mandiner.hu - baloldal]]> http://mandiner.hu/tag/baloldal/ hu-HU <![CDATA[Béndek Péter (1000 A Mi Hazánk): A liberális és a progresszív hozzáállás messze nem ugyanaz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vágó Gábor (Mérce): Solymár azt mutatta, hogy nincs lefutott választás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horváth Gábor (Népszava): Jelöltek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gajdics Ottó (Magyar Idők): Besült a gigakoalíció]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aristo (Aristo blogol): MSZP-s Karácsony]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béndek Péter (1000 A Mi Hazánk): A baloldal törzsi szemlélete akadályozza a tisztánlátást Jobbik-ügyben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[KDNP: Megerősödtek a kormánypártok Solymáron ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német lapok elmélkednek a baloldal és a Jobbik összefogásáról]]> A Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Spiegel szerint a Jobbik ugyan megdolgozott a rossz híréért, de most épp a polgári közép felé igyekszik. Lehet, hogy szükség lehet rá az „Orbán-rezsim” leváltásához.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Barkóczi Balázs–Böcskei Balázs (Élet és Irodalom): A Jobbik mint taktikai és értékprobléma]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Karácsony Gergely: „A fasznak hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre”]]> Ezt mondta Karácsony Gergely, az Együtt-PM volt kormányfő-jelöltje egy zárt ülésen. Karácsonyt azóta az MSZP tartja lehetséges miniszterelnök-jelöltjének.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gőgös Zoltán (Facebook): Legyen baloldali előválasztás!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Itt az MSZP programja, Karácsony lehet a miniszterelnök-jelölt]]> Meghagynák a kerítést, áfát csökkentenének, 120 ezer forintos nyugdíjkiegészítést adnának, ingyenessé tennék az első diplomát – az MSZP bejelentette, mi pedig bemutatjuk a párt ígéretekben bővelkedő programját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Galló Béla (Mozgástér): Hét dísz a ballib karácsonyfára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Molnár Gyula az MSZP választmányi ülésén konferálta fel Karácsony Gergelyt]]> Az MSZP elnöke az egri várvédők maroknyi csapatához hasonlította a magyar ellenzéket, majd átadta a szót Karácsony Gergely párbeszédes miniszterelnök-jelöltnek. Karácsony miniszterelnök-jelöltségéről úgy nyilatkozott, „neki mindegy”, hogy tolja, vagy húzza-e a szekeret, csak menjen a szekér.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Összefogott Gyurcsány és a Szolidaritás]]> A Demokratikus Koalíció és a Magyar Szolidaritás Mozgalom választási megállapodást kötött szombaton – ennek keretében a Gyurcsány-párt biztosítja a Szolidaritásnak a parlamenti képviselet lehetőségét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Ervin (168 Óra): Tiszta logika]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Friss Róbert (Népszava): Kötélen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Pál (Népszava): Jobbik-gödörben a baloldal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Karácsony Gergely mögé állhat be az MSZP]]> Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje mögé állhatnak be a szocialisták – írja az Azonnali. Egy befolyásos szocialista politikus szerint az MSZP kész támogatni Karácsonyt, a Párbeszéd vár a bejelentésre, a Párbeszéddel együttműködő Együtt viszont nem akar egy listán szerepelni a szocialistákkal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megbukott az MSZP „pártsajtó-bojkottja”]]> Molnár Gyula MSZP-elnök a párt májusi kormánypárti médiumokat bojkottáló döntése után szerdán ült le a közmédia kamerái elé, ahol közölte: nem lehet elfelejteni azt, amit a Jobbik az elmúlt években képviselt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pindroch Tamás (Mozgástér): Születőben az Új baloldal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csizmadia Ervin (A magyar politikai fejlődés logikája): Miért nem tetszettünk forradalmat csinálni? – Normalitás vagy abnormalitás? III.]]> Az, hogy Magyarországon nem forradalmi átmenet lett, szorosan összefügg azzal, hogy nem csak az elit, de a társadalom sem akart ilyet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csizmadia Ervin (A magyar politikai fejlődés logikája): A demokrácia változatairól – Normalitás vagy abnormalitás? II.]]> Az a felfogás, hogy a liberális demokrácia az egyetlen demokrácia, nem örök időktől érvényesülő vélemény, hanem az 1990-es években mainstreammé váló doktrína.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt (Magyar Idők): Média(v)iszonyok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szigetvári Viktor (HVG): Egyetlen okunk az örömre]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béndek Péter (1000 A Mi Hazánk): Hol a baloldali utópia manapság?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Constantinovits Milán (Mandiner): Toptizes – A baloldal 10+1 történelmi tévedése]]> Koalíció az SZDSZ-szel, taxisblokád vagy Gyurcsány életben tartása. Felidézzük, mi volt a baloldal tíz, elévülhetetlen történelmi hibája, amit a rendszerváltástól napjainkig elkövetett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csizmadia Ervin (A magyar politikai fejlődés logikája): Normalitás vagy abnormalitás? I.]]> Ellentétben a megszokott álláspontokkal, a magyar politikai fejlődés (bármily megdöbbentő ez így, elsőre) normális.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Itt vannak a legerősebb képek a német AfD-ellenes tüntetésekről]]> Több baloldali szervezet is utcára vonult az Alternatíva Németországnak kongresszusa idején. A tüntetők akadályozták a kongresszus lebonyolítását, ezért vízágyúval oszlatták szét össze a rendőrök. Az MTI legjobb felvételeiből válogattunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gazda Albert (Magyar Nemzet): Gyűlöletkarmesterek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pap Szilárd István (Mérce): Szivárványos átverés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pogátsa Zoltán (Mérce): Ne okoljuk többé a népet!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér László (Figyelő): A nácik is azt csinálták, amit a Momentum]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz (MTI OS): A kormánypártok az édesanyák mellett állnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Antal-Ferencz Ildikó (Heti Válasz): Ezt kellene tenni, hogy minden nő háborítatlanul szülhessen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szigetvári Viktor (Sajtóközlemény): Vissza kell venni Mészáros új tokaji birtokát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: A baloldal az illegális bevándorlás pártjára állt]]> Megszavazta az Országgyűlés a kormány javaslatát a jogi határzárról kedden. A Fidesz közleményében a nemmelszavazó és tartózkodó képviselőkre utalva azt írja, hogy a baloldali ellenzékre nem lehet számítani az ország védelmében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ónodi György (Index): A jobboldalból hiányzik a humor]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gál J. Zoltán (Vasárnapi Hírek): Utolsó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szánthó Miklós (Mozgástér): Alkotmány, bírák]]> [...] Bővebben!
]]>