<![CDATA[mandiner.hu - baloldal]]> http://mandiner.hu/tag/baloldal/ hu-HU <![CDATA[Orbán Ráhel (Facebook): Azoknak, akiket érdekel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szex, rock és '68: mi lesz a baloldal nagy évtizedei után?]]> Beteljesítette a baloldal a történelmi küldetését? Vagy épp ellenkezőleg, újra kellene szítani a régi tüzet? A nemzetközi baloldal állapotáról és jövőbeli lehetőségéről vitatkoztak – többségében brit – szakértők, elemzők, tudósok Budapesten a Danube Institute szervezésében. Tudósításunk Donald Sassoon londoni történelemprofesszor előadásáról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tallián Miklós (parameter): Az nem úgy van – Bevezető]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kunhalmi Ágnes (Facebook): Nem szavazza meg egy MSZP-s sem]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Kettős mérce): Nem kell elmúlt 25 év, elég egy nap is]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A budapesti baloldal hallani se akar útdíjról]]> Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere szerint az M0-ás fizetőssé tétele sima pénzbehajtás, ami semmilyen közlekedésszervezési koncepcióba nem illeszkedik. Az ellenzéki politikus szerint egyik fővárosi kerületnek sem érdeke a fizetős körgyűrű.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Együtt: Agyonadóztatja az embereket a kormány]]> Az Együtt szerint dilettáns és a szegényeket sarcolja a kormány költségvetés-tervezete. „Mindent Orbán Viktornak, semmit az embereknek” – szerintük ez a jelmondat. A DK szerint mangalicatelepre, stadionra jut, de oktatásra és egészségügyre nem. „A sokmillió szegény országával számolhatunk 2015-ben is” – fogalmaztak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fricz Tamás (Fricz Tamás blogja): Most múlik pontosan – mármint a Kádár-korból örökölt „baloldal”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rab László (Népszabadság): A rozsdás lovag]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Mindenki nyugodjon le! − feljegyzések a Fidesz botladozásai mellé]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Katona Mariann (Magyar Nemzet): Partvonalon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lendvai Ildikó (Népszava): Az eltévedt sült galamb]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közvetlen államfőválasztást akarnak a szocialisták]]> Hiller István szerint a közvetlen államfőválasztás érdekében kellene mozgalmat szervezni, míg Lendvai Ildikó egy alternatív alkotmánybíróság és alternatív ombudsman érdekében is mozgalmárkodna. Tóbiás József pártelnök az MSZP pártértekezletén új magyar társadalmi szerződést ígért, mégpedig Lakner Zoltán politológus koordinálásával, Harangozó Gábor pedig megvédte a Fidesz bankadóját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: Az emberek nem kérnek a baloldal visszatéréséből]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Huszonöt éves az MSZP, megint változni szeretne]]> Az MSZP huszonöt évvel ezelőtti megalapításáról emlékezett meg Tóbiás József, az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője szombaton Budapesten. A politikus szerint „múlt nélkül nincsen jövő, ami különösen igaz akkor, amikor minden változás alatt van”. Botka László választmányi elnök szerint az MSZP legfontosabb feladata kormányzóképességének felépítése.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (Dinamó Műhely): Intelmek kezdő rendszerváltókhoz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bede Márton (444): Egészen biztosan nem most bukott meg a Fidesz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Viktor (Napi Gazdaság): A kormányzásé az elsőbbség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bunford Gerda (Mozgástér): Véleménytől a cselekvésig]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bruck András (hvg.hu): Az engedelmesség vége]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kész: Itt az idő, hogy kirúgjunk egy követ a Fidesz falából]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér: Rögzítettük a liberális értelmiség árulását]]> Puzsér ott akar a holokausztról beszélni, ahol amúgy szabad lenne akár azt is mondania, hogy nem történt meg. Provokatív drámát jelentetett meg karácsonyra időzítve Farkas Attila Márton vallástörténész és Puzsér Róbert. A zsidók szégyene című könyv főszereplője egy holokauszttúlélő családból származó jogvédő ügyvéd, aki elvállalja egy holokauszttagadó történész védelmét. Interjúnk Puzsér Róberttel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Farkas Attila Márton: Magyarország nem dolgozta fel a traumáit]]> A zsidók szégyene címmel közös drámát jelentetett meg Farkas Attila Márton és Puzsér Róbert. Az eredetileg forgatókönyvnek készült történet a holokauszt-emlékezet, a szólásszabadság és a holokauszt-tagadás kérdéseit is érinti. Farkas Attila Márton számára A zsidók szégyene elsősorban lélektani dráma, de nem tagadja: a magyarok nem dolgozták fel a traumáikat. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Scheiring Gábor (Scheiring Gábor blogja): Az ellenzék ellenzéke]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Iván Zsolt (Új Szó): McCain és a magyarok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kerék-Bárczy Szabolcs (Népszabadság): Miért veszekszünk?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csizmadia László (Civil Összefogás Fórum): Meggondoltabbak vagyunk, mint Bencsik Gábor]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Magyar Hírlap): Jenki áramlat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kész: Kirúgjuk az első követ a Fidesz várából (videó)]]> Kész Zoltán szerint a korábban otthonmaradókat kell meggyőzni, hogy a Fidesz maga köré épített várából van esély kirúgni az első követ.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az LMP nem áll be Kész Zoltán mögé]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hegyi Gyula (Népszava): A pápa és a pártok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pogátsa Zoltán (pogiblog): A baloldal hiányzó politikai infrastruktúrája: szakszervezetek és sajtó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[B. Boogieman (Tutiblog): Aki komcsik közé keveredik, azt felfalják azok a komcsik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lánczos Vera (Galamus): A korrektség érdekében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Köntös László (reposzt): Orbán, és az Isten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Széles Gábor (Magyar Hírlap): A baloldali újságírás trükkjeiről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mácsai Pál (NOL): A jó színház nem kampányol]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jakab Bálint (reposzt): Elkendőznek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Molnár Richárd (Népszava): Nem félünk a Jánostól?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Törölték az Egyenlítő blogot, Németh a tumblr-en szivárogtat]]> Az Egyenlítő blog korábbi főszerkesztője, Németh Gábor szerint ellopták tőle a a szocialisták az Egyenlítő blogot, amit most töröltek is. Németh a tumblr-en fedi fel, hogy milyen kéréseket kapott korábban MSZP-s politikusoktól. Az Egyenlítő blog korábbi szerkesztői cáfolnak és ámokfutónak nevezik Némethet.
[...] Bővebben!
]]>