<![CDATA[mandiner.hu - baloldal]]> http://mandiner.hu/tag/baloldal/ hu-HU <![CDATA[Kiss Brigi (Mandiner): Az olimpiáról és a Fidesz bedobott törölközőjéről]]> A Fidesz az első akadálynál bedobta a törölközőt. Ez annak fényében különösen ironikus, hogy a világ legjobb sportolóit szerettük volna vendégül látni néhány hétre – akik viszont nem lennének a világ legjobbjai, ha nem lett volna kellő kitartásuk ahhoz, hogy tűzön-vízen át küzdjenek a céljaikért, és feladták volna a versenyeket csak azért, mert nem nekik lejtett a pálya.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juhász Péter (Sajtóközlemény): A magyar emberek győztek!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kocsis Máté (Facebook): Szétverték egy nemzet álmát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Gergely (Facebook): Vesztettek, akik ma azt hiszik, hogy győztek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Párkányi Eszter (Facebook): Hánynom kell tőletek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az LMP vezetői találkoztak Botka Lászlóval]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiszelly Zoltán (Mozgástér): Botka, az MSZP utolsó esélye?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tuschinger Elvtárs (Tutiblog): A kisemberek feje]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Gábor (Egyenlítő blog): Nyílt levél Gyurcsány Ferencnek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Attila Tibor (Méltányosság Politikaelemző Központ): Baloldali visszatérés?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Momentum: A többi párt aktivistái nem olyan okosak, mint a mieink (videó)]]> A Momentum Mozgalom péntek esti győzelmi buliján elhangzott: a többi ellenzéki párt azért gyenge, mert nem állnak mögöttük kellő számban olyan gondolkodó, aktív, értelmes aktivisták, mint mögöttük.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kalmár Szilárd (Facebook): Az MSZP és a DK a buktára gyúrt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Borkai Zsolt (Magyar Olimpiai Bizottság): Az ellenzéki pártok Budapest esélyeit gyengítik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Botka László (168 Óra): Az igazságos államról és Orbán fő bűneiről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gréczy Zsolt (Sztárklikk): Gyurcsány nélkül esélytelen az ellenzék]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Botka László (Kettős Mérce): Új bizalom, új reménykedés indult meg a baloldalon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Mi van, ha a történelem 2016-ban sem ért véget?]]> A történelem azoknak szokott a legkevésbé kedvezni, akik azt hiszik, rájöttek már annak menetére; és nagy dölyffel, fölényesen rötyögve tudni vélik, honnan fújnak a passzátszelek, minek van vége és mi lesz majd ezután.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Majtényit ajánlja köztársaságielnök-jelöltnek az MSZP]]> A szocialisták parlamenti frakciója hivatalosan is úgy határozott, hogy Majtényi Lászlót ajánlják köztársaságielnök-jelöltnek. Majtényi az ország szabadságának helyreállítását nevezte az egyik legfontosabb célkitűzésnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik Gábor (Mandiner): Ezért nem kellene népszavazni]]> Attól, hogy szinte az egész jobboldal csak hebeg-habog arra a kérdésre, hogy miért is ne szavazhatna a nép az olimpiáról, még igaz lehet, hogy most nagyon nem kellene szavazni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Techet Péter (Magyar Nemzet): Az elit önbecsapása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiszáll az előválasztási tárgyalásokból a P(M)]]> Mivel szerintük a DK és az MSZP nem érdekelt az előválasztásban, a Párbeszéd kiszáll az egyébként általuk kezdeményezett tárgyalásokból, jelentette be kedden Szabó Tímea, a párt társelnöke.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): Nem, nem minden a hatalom]]> A jobboldalon elszaporodtak azok a hangok, amelyek egyfajta bennfenteskedő lenézéssel tekintenek azokra, akik számon próbálnak kérni valamiféle etikát a politika világán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fodor Csaba (Nézőpontok blog): Ellenzék – távol a valóságtól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lánczi Tamás (Mozgástér): Variációk egy témára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Somfai Péter (Népszava): Egészpályás letámadás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már csak a fideszesek között vannak többségben az olimpiapártiak]]> Az Index megbízásából készített legfrissebb olimpiával kapcsolatos felmérés azt mutatja, hogy januárra már nem csak Budapesten, de országosan is többségbe kerültek azok, akik nem támogatják a 2024-es budapesti olimpiát. Egyetlen csoport van, ahol töretlen az olimpiarendezés gondolata, hiszen nem hogy nem csökkent, de még nőtt is körükben az olimpia támogatottsága: a Fidesz-szimpatizánsoké. Rajtuk kívül a legfeljebb 8 általánossal rendelkezők és a 60 évnél idősebbek között nagyobb az olimpiapártiak aránya, mint az azt ellenzőké, de ezekben a csoportokban is már csak egy hajszállal vannak többségben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Weiss Eszter (Reflektor): Tolerancia-biznisz és morális felsőbbrendűség: A „társadalmi igazságosság harcosainak” csodálatos világa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi szerint fércmunka az OLAF-jelentés, a Fidesz szerint ez csak szerecsenmosdatás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gál J. Zoltán (Vasárnapi Hírek): Utolsó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szánthó Miklós (Mozgástér): Alkotmány, bírák]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nem barikádokból áll a világ” – Livius és Faszi a Mandinernek]]> „Ez már a rokokósan elkorcsosult, fogyasztó lelkek világa. Eldobható pohár, cserélhető dolgok, már nem is tudok olyat venni, ami sokáig tart” – fest sötét képet korunkról a civilben pszichológus perkás-frontember, Varga Livius. Zenekara mondjuk nagyon is régóta tart: a Quimby hatalmas Aréna-bulival ünnepli negyedszázados évfordulóját szombaton. A koncert a sokatmondó Micsodaország címet kapta, a Mandiner pedig a banda próbatermében mikrofonvégre kapta Gerdesits „Faszi” Ferenc dobost, aki nyáron már úgy érezte: a magyarok a kutyája farkáig sem érnek fel. Zene, politika, gyökerek, isten- és pénzkeresés... Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebes György (Népszava): Simogatunk és védünk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szombathy Pál (Facebook): A tizenegy évvel ezelőtti események másik olvasata]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Széles Gábor (Magyar Hírlap): Hiánypótló szellemi műhely a cél]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schöpflin György: 1956 önbizalomra tanít minket]]> 1956 arra tanít minket: meg kell találnunk az önbizalmunkat, le kell küzdenünk a pesszimizmusunkat, meg kell találnunk a bizalmat egymás irányában – mondja Schöpflin György. A magyar néppárti EP-képviselővel saját gyerekkori háborús és kamaszkori emigrációs élményeiről, valamint '56-tal kapcsolatos nézeteiről beszélgettünk. Schöpflin szerint a magyar baloldal nem tud sajátos magyar modernséget elképzelni, és ideje újra hinni a jövőnkben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nótin Tamás (Alfahír): Betemetetlen lövészárkok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Összeolvad a Népszava és a Vasárnapi Hírek, Gál J. Zoltán az új főszerkesztő]]> Gál J. Zoltán volt szocialista politikus vezeti majd a Népszava és a Vasárnapi Hírek összeolvadását, tudta meg a Magyar Nemzet. Év végére, jövő év elejére megújítanák a Népszavát, megtartva annak szellemiségét. Tárgyalnak népszabadságos újságírókkal, nyitnának a fiatalok felé is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Népszava: A Magyar Idők tulajdonosa veszi át a Népszabadságot, és jobbos lapot csinál belőle]]> Liszkay Gábor, a Magyar Idők tulajdonosa és Mészáros Lőrinc újonnan alapított közös cége hamarosan megveheti a Mediaworks-öt, értesült a Népszava. Úgy tudják, hogy a Magyar Idők kiadójánál már meg is van azok listája, akiket átvesznek az új, jobbra hangszerelt napilaphoz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Havasi: Annak hiányzik a Népszabadság, aki vonzódik a balos szubkultúrához]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Andreas Unterberger (Magyar Hírlap): A baloldalé a nyugati sajtó]]> [...] Bővebben!
]]>