<![CDATA[mandiner.hu - baloldal]]> http://mandiner.hu/tag/baloldal/ hu-HU <![CDATA[Bokros szerint négyötödös többsége is lehet a baloldalnak (videó)]]> Bokros Lajos volt Gulyás Márton vendége. Szerinte nem lehet a magyar politikai elit kilencven százalékát elutasítva küzdeni Orbán ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Techet Péter (Magyar Nemzet): Merkellel a problémák is maradnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Societas (Közlemény): A generációnk nem fog sírni, ha megszűnik a Fidelitas]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gágyor Péter (Mandiner): A poszterfiúk és -lányok nosztalgiázása]]> Mi józaníthat ki Fidel, Che, Kádár-apánk és a többiek (beleértve a jobboldali pszichopatákat is!) hazug álomvilágából?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Márton (slejmshow): A magyar ember sok mindent nélkülöz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pogátsa: Új narratívát kell megfogalmaznunk (videó)]]> Pogátsa Zoltán közgazdász az Új Egyenlőség című társadalompolitikai online folyóirat kapcsán elmondja, szerinte mi is az egyenlőség.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aristo (Aristo): Pincsik és farkasok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lánczi Tamás (Mozgástér): Vörös és barna]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mikecz Dániel (Kettős Mérce): Miért ilyen passzívak a magyarok?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem indul a francia elnökválasztáson Hollande]]> Francois Hollande francia elnök bejelentette: nem indul a jövő évi államfőválasztáson. A szocialista politikusnak egyébként 4 százalékon áll a tetszési mutatója.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szánthó Miklós (Mozgástér): Alkotmány, bírák]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Totális harccal fenyeget az európai baloldal (videó)]]> Összevesztek a szocialisták az Európai Néppárttal az Európai Parlament vezetése miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Szellemi zűrzavar jellemzi Nyugat-Európát]]> Orbán Viktor szerint a Nyugat-Európában uralkodó szellemi zűrzavar az oka Castro „mentegetésének”, „a valóság elhazudásának”. A kormányfő a Magyar Állandó Értekezleten hozzátette: Magyarország politikája immár „a győztesek politikája lett”. Az egykori „botrány” mára irányelvvé vált.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horn Gábor (HVG): Váltás vagy rohadás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nuszbaum Tibor (Reflektor): Ha te lennél Kubatov, kiket delegálnál az ellenzéki összefogás jelöltjei közé?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bárki szavazhatna a baloldal MSZP-féle előválasztásán]]> A szocialisták elfogadtak egy előválasztás-tervezetet, amit elküldtek a baloldali pártoknak. A szocialisták közös országos listát javasolnak; az előválasztáson pedig bárki regisztrálhatna és szavazhatna, aki aláírja az előzetesen elfogadott közös értéknyilatkozatot. Az MSZP-s politikus véleménye szerint a parlamentbe jutási küszöböt átlépni akaró pártnak ki kell tudnia állítani 106 jelöltet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deák Dániel (Nézőpontok): 2018 tisztítótűz lehet a baloldalon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szigetvári Viktor (Facebook): A Jobbikkal való választási együttműködés értelmetlenségéről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[MSZP: Kétszer nagyobb nyugdíjemelés kell, nem egyszeri juttatás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz (Közlemény): A nyugdíjasok ma számíthatnak a kormányra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az LMP-sek háromnegyede elutasítja Gyurcsányt]]> Az Index birtokába került belső használatra készült LMP-s felmérés szerint az ellenzéki pártok – ide értve a Jobbikot is – szimpatizánsai közel azonos arányban gondolják azt, hogy Gyurcsány Ferenc akadályozza a kormány leváltását, illetve azt, hogy igenis szükség van rá ahhoz. Az LMP-szimpatizánsoknál viszont ez az arány 76 és 21 százalék.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kapelner Zsolt (Kettős Mérce): Baloldal, válaszok nélkül]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csontos János (Magyar Idők): Hitványak és kollaboránsok a baloldal belháborújában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Chantal Mouffe (Kettős Mérce): Csak a populizmus mentheti meg a demokráciát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidelitas (MTI OS): Castro halálára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz-KDNP: A szakmunkások a járnak legjobban a béremeléssel]]> Míg a balliberális kormány 2010 előtt nem becsülte meg a szakmunkásokat, leépítette a szakképzést, addig a héten megszületett bérmegállapodás legnagyobb nyertesei a szakmunkások – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője szombaton Budapesten.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hiller István (Magyar Nemzet): Ne higgyük, hogy mindenki hülye]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béndek Péter (1000 A Mi Hazánk): Miért nem látja a baloldal az önkritika lehetőségét Trump, Orbán stb. győzelmeiben?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Molnár: Sokan nem tudják, hogy valójában baloldaliak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Molnár Gyula MSZP-elnök is indulna egyéniben 2018-ban]]> Az Index birtokába került egy lista, ami állítólag az MSZP 2018-as országgyűlési választás budapesti egyéni indulóit tartalmazza. A legérdekesebb fejlemény, hogy Molnár Gyula pártelnök maga is elindulna a XI. és XXII. kerületet magába foglaló 18. választókerületben. A lista ugyanakkor az esetleges szövetségkötésekkel még változhat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Ervin (Magyar Hírlap): Az utódpárt hattyúdala]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nem barikádokból áll a világ” – Livius és Faszi a Mandinernek]]> „Ez már a rokokósan elkorcsosult, fogyasztó lelkek világa. Eldobható pohár, cserélhető dolgok, már nem is tudok olyat venni, ami sokáig tart” – fest sötét képet korunkról a civilben pszichológus perkás-frontember, Varga Livius. Zenekara mondjuk nagyon is régóta tart: a Quimby hatalmas Aréna-bulival ünnepli negyedszázados évfordulóját szombaton. A koncert a sokatmondó Micsodaország címet kapta, a Mandiner pedig a banda próbatermében mikrofonvégre kapta Gerdesits „Faszi” Ferenc dobost, aki nyáron már úgy érezte: a magyarok a kutyája farkáig sem érnek fel. Zene, politika, gyökerek, isten- és pénzkeresés... Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebes György (Népszava): Simogatunk és védünk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szombathy Pál (Facebook): A tizenegy évvel ezelőtti események másik olvasata]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Széles Gábor (Magyar Hírlap): Hiánypótló szellemi műhely a cél]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schöpflin György: 1956 önbizalomra tanít minket]]> 1956 arra tanít minket: meg kell találnunk az önbizalmunkat, le kell küzdenünk a pesszimizmusunkat, meg kell találnunk a bizalmat egymás irányában – mondja Schöpflin György. A magyar néppárti EP-képviselővel saját gyerekkori háborús és kamaszkori emigrációs élményeiről, valamint '56-tal kapcsolatos nézeteiről beszélgettünk. Schöpflin szerint a magyar baloldal nem tud sajátos magyar modernséget elképzelni, és ideje újra hinni a jövőnkben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nótin Tamás (Alfahír): Betemetetlen lövészárkok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Összeolvad a Népszava és a Vasárnapi Hírek, Gál J. Zoltán az új főszerkesztő]]> Gál J. Zoltán volt szocialista politikus vezeti majd a Népszava és a Vasárnapi Hírek összeolvadását, tudta meg a Magyar Nemzet. Év végére, jövő év elejére megújítanák a Népszavát, megtartva annak szellemiségét. Tárgyalnak népszabadságos újságírókkal, nyitnának a fiatalok felé is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Népszava: A Magyar Idők tulajdonosa veszi át a Népszabadságot, és jobbos lapot csinál belőle]]> Liszkay Gábor, a Magyar Idők tulajdonosa és Mészáros Lőrinc újonnan alapított közös cége hamarosan megveheti a Mediaworks-öt, értesült a Népszava. Úgy tudják, hogy a Magyar Idők kiadójánál már meg is van azok listája, akiket átvesznek az új, jobbra hangszerelt napilaphoz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Havasi: Annak hiányzik a Népszabadság, aki vonzódik a balos szubkultúrához]]> [...] Bővebben!
]]>