<![CDATA[mandiner.hu - baloldal]]> http://mandiner.hu/tag/baloldal/ hu-HU <![CDATA[Pap Szilárd István (Kettős Mérce): Így lehet Botkából Orbán kihívója]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szunyogh Szabolcs (Népszava): Merkel és Orbán]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Botka László (168 Óra): Az igazságos Magyaroszágért ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Carnivore (KARD): Réges-régen, egy messzi-messzi alagútban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az alapjövedelmet ígérő Hamon nyerte a francia baloldal előválasztását]]> Meglepetésre Benoît Hamon nyerte a francia baloldal előválasztásának első fordulóját a volt miniszterelnök Manuel Valls előtt: előbbi 35, utóbbi 31 százalékot szerzett a szavazáson. A harmadik helyre Arnaud Montebourg futott be, aki jelezte: a második fordulóban Hamont támogatja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Botka László (168 Óra): Szükség van a baloldalra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar Ágnes Zsófia (Mandiner): Tájkép Hollande után: ki nyer a francia baloldalon?]]> Lesz-e európai New Deal, újraindul-e a francia-német motor, brand lesz-e a Made in France? Elnökjelöltet választ a francia baloldal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Választ a francia baloldal]]> Megkezdődött vasárnap reggel a francia baloldal államfőjelölt-állító előválasztásának első fordulója. A jövő vasárnapi második fordulóba a felmérések szerint a hét jelölt közül háromnak van esélye bejutni: Manuel Valls volt miniszterelnök mellett a tőle politikailag balra álló Benoit Hamon volt oktatási és Arnaud Montebourg volt gazdasági miniszternek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gazics György (Mandiner): Alt-right: Áldassék Kek!]]> Kek az alt-right, a mémek istene. Vagy valami hasonló. Donald Trump beiktatása kapcsán bemutatok négy embert, akikre lesújtott Kek, vagy épp megáldotta őket, nézőpont kérdése.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nuszbaum Tibor (Reflektor): Gyurcsányék máris rátennék a kezüket a Momentum Mozgalomra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Momentum Mozgalom: Ostoba címlappal támadja a Magyar Idők a Momentumot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pápay György (Magyar Nemzet): Se hátország, se vízió]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lánczi Tamás (Mozgástér): Ugocsa koronázni akar]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kottász Zoltán (Magyar Idők): Irányváltás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trumppal egy véleményen a német szélsőbal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi Tibor: Az Európai Néppárt kizárhatná végre a populista Fideszt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kisbandi, az „alvilág bankárja” 15 év után adott újra interjút]]> Az olajozástól és Portik Tamástól kezdve Juhász Péteren és Gyárfást Tamáson át egészen a baloldalig rengeteg mindenről beszélt Lakatos András, vagyis Kisbandi a PestiSráconak adott több mint félórás interjúban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ablonczy Bálint (Válasz.hu): Reszkess, Bokros Lajos! A MoMo már a MoMa nyomában van!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gazda Albert (Magyar Nemzet): Megdönteni Orbán Viktort]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Levente (Krónika): Ellenzéki útkeresés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fodor Gábor (Vendégszerző): Nyílt levél a demokrata ellenzék támogatóihoz]]> Ha Orbán Viktor leváltásának vágyán túl még valami összetartja a demokratikus oldalt, az éppen az, hogy elutasítjuk, amit Vona Gábor és a Jobbik képvisel a mai napig.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Összefogott az ellenzék Szentendrén, mégis a fideszes jelölt nyert]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Bence (Mandiner): Teljessé vált a kormánypárti Mátrix − Mandiner2016 VIII.]]> Nehéz helyzetben van az a kormánypárti propagandista, aki manapság Magyarországon baloldali médiatúlsúlyra vagy PC-diktatúrára szeretne hivatkozni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lendvai Ildikó kifőzte a baloldal sikerének receptjét 2018-ra: az összefogást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Kettős Mérce): A Fidesz rendszerének hasznos hülyéi vagyunk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem közösködik senkivel a Jobbik 2018-ban]]> A találgatások korának vége, a Jobbik, mint huszonegyedik századi politikai közösség nem kíván együttműködést kötni a huszadik század korrupcióban gyökerező pártjaival – közölte a párt szóvivője, miután az országos választmány nyilatkozatot fogadott el erről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (Kettős Mérce): A lényegről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vona: A Jobbik hidakat építene (videó)]]> A Jobbik elnöke szerint a magyar társadalomban hamis törésvonalak mentén folynak kilátástalan viták, így a párt inkább hidakat építene és a jövő felé fordulna.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szarvas Koppány Bendegúz (Koppány mondja): Botka-szóda]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Le lehet győzni a rendszert” – A Momentum Mozgalom a Mandinernek]]> A semmiből jött a hét elején egy új helyi népszavazási kezdeményezés, ami a budapesti olimpiai pályázat visszavonását célozza. A kezdeményezés elindítója az eddig viszonylag ismeretlen Momentum Mozgalom, akik hamarosan gyűjteni is kezdik az aláírásokat. De kik ők? A Mandinernek nyilatkoztak először az egyesület vezetői, akik nem kevesebbet, mint a rendszerváltás óta kialakult politikai kultúra leváltását tűzték ki célul.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szánthó Miklós (Mozgástér): Alkotmány, bírák]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nem barikádokból áll a világ” – Livius és Faszi a Mandinernek]]> „Ez már a rokokósan elkorcsosult, fogyasztó lelkek világa. Eldobható pohár, cserélhető dolgok, már nem is tudok olyat venni, ami sokáig tart” – fest sötét képet korunkról a civilben pszichológus perkás-frontember, Varga Livius. Zenekara mondjuk nagyon is régóta tart: a Quimby hatalmas Aréna-bulival ünnepli negyedszázados évfordulóját szombaton. A koncert a sokatmondó Micsodaország címet kapta, a Mandiner pedig a banda próbatermében mikrofonvégre kapta Gerdesits „Faszi” Ferenc dobost, aki nyáron már úgy érezte: a magyarok a kutyája farkáig sem érnek fel. Zene, politika, gyökerek, isten- és pénzkeresés... Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebes György (Népszava): Simogatunk és védünk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szombathy Pál (Facebook): A tizenegy évvel ezelőtti események másik olvasata]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Széles Gábor (Magyar Hírlap): Hiánypótló szellemi műhely a cél]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schöpflin György: 1956 önbizalomra tanít minket]]> 1956 arra tanít minket: meg kell találnunk az önbizalmunkat, le kell küzdenünk a pesszimizmusunkat, meg kell találnunk a bizalmat egymás irányában – mondja Schöpflin György. A magyar néppárti EP-képviselővel saját gyerekkori háborús és kamaszkori emigrációs élményeiről, valamint '56-tal kapcsolatos nézeteiről beszélgettünk. Schöpflin szerint a magyar baloldal nem tud sajátos magyar modernséget elképzelni, és ideje újra hinni a jövőnkben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nótin Tamás (Alfahír): Betemetetlen lövészárkok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Összeolvad a Népszava és a Vasárnapi Hírek, Gál J. Zoltán az új főszerkesztő]]> Gál J. Zoltán volt szocialista politikus vezeti majd a Népszava és a Vasárnapi Hírek összeolvadását, tudta meg a Magyar Nemzet. Év végére, jövő év elejére megújítanák a Népszavát, megtartva annak szellemiségét. Tárgyalnak népszabadságos újságírókkal, nyitnának a fiatalok felé is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Népszava: A Magyar Idők tulajdonosa veszi át a Népszabadságot, és jobbos lapot csinál belőle]]> Liszkay Gábor, a Magyar Idők tulajdonosa és Mészáros Lőrinc újonnan alapított közös cége hamarosan megveheti a Mediaworks-öt, értesült a Népszava. Úgy tudják, hogy a Magyar Idők kiadójánál már meg is van azok listája, akiket átvesznek az új, jobbra hangszerelt napilaphoz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Havasi: Annak hiányzik a Népszabadság, aki vonzódik a balos szubkultúrához]]> [...] Bővebben!
]]>