<![CDATA[mandiner.hu - baloldal]]> http://mandiner.hu/tag/baloldal/ hu-HU <![CDATA[Nagyon kikapott a Fidesz a zuglói időközin]]> Majdnem kétszer annyi szavazatot kapott a DK-MSZP-Párbeszéd közös jelöltje, Bitskey Bence a zuglói időközi önkormányzati képviselő-választáson, mint a Fidesz jelöltje, Somodi Zoltán – írja az Index. 2014-ben csupán hét szavazattal nyert a baloldali jelölt a körzetben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Majláth Ronald (Magyar Nemzet): Vadász gépfegyverrel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Farkas Attila Márton (24.hu): Száz éve összeálltak a fiatalok, hogy megvédjék a tanszabadságot – nem lett jó vége]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: Az ellenzék elárulja a nemzeti érdeket]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bojkottálná Orbán rendszerét Gyurcsány]]> Mindenkinek bojkottálnia kellene a választásokat, a Jobbiktól a Momentumig – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc. A volt szocialista miniszterelnök, a DK vezetője szerint a választási bojkott miatt össze tudna omolni az orbáni rendszer.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Barkóczi Balázs (Vendégszerző): Kenyeret, CEU-t, cirkuszt!]]> A liberális burzsoázia a saját status quója egyik szimbolikus faktorának megvédésére vonult az utcára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kottász Zoltán (Magyar Idők): Szerepzavarban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zsoldos Ákos (Reflektor): Valóban a választási rendszeren múlik?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács Áron (Magyar Nemzet): Gulyás-ügy: jobb lenne lenyugodni, mielőtt mindenki átmegy Kurucinfóba]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tibi atya (Tibi atya blogja): Megvédem Bayer Zsoltot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány Ferenc (Facebook): Gulyás Márton és Varga Gergő bátor hazafi]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nekünk élet-halál kérdés 2018” – az MSZP elnöke a Mandinernek]]> Nem irigykedik, inkább örül az elmúlt napok budapesti tüntetéseinek Molnár Gyula. Az MSZP – mint elmondta – nem is akar rátelepedni a megmozdulásokra, azt meghagyja a civileknek, de az öncélú utcai dolgoknak nem látja értelmét. Szerinte az igazság pillanata a választás lesz, akkor viszont kellenek a pártok. Egyetért Botka Lászlóval abban, hogy Gyurcsány Ferencnek nem kellene szerepelnie egy potenciális közös ellenzéki listán, a kispártoknak meg szerinte el kellene dönteniük: akarnak-e nyerni 2018-ban. Az MSZP elnökét kérdeztük Soros Györgyről is: szerinte ez ki fog pukkadni, és feltette a kérdést: mi lesz, ha Soros György elhalálozik? Akkor új ellenség kell – mondta. Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Böcskei Balázs (24.hu): CEU-tüntetők: új Putyin-ellenzékiség?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gajdics Ottó (Magyar Idők): Dühös emberek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány Ferenc (Facebook): Egész népemet fogom és nem választókerületi fokon képviselni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[hllndr (Mandiner): Modi és Trump: sikerreceptek az új jobboldal számára?]]> A jobboldal azt kínálja, hogy az egész nemzet fogjon össze és együtt alkossanak valami nagyot, amire büszkék lehetnek. A jobboldal is modernizálhat, lásd India vagy az USA esetét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megyeri Dávid (Magyar Idők): A Soros-Simicska-koalíció]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deutsch Tamás (Facebook): Az ellenzéket leváltották. Nem kicsit, nagyon.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiszelly Zoltán (Mozgástér): Simicska milliméterei: blöff, vagy háború?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány Ferenc (168 Óra): Én vagyok a galamb]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem jön vissza a régi szocialista politika – Botka László a Mandinernek]]> Feleségére is luxusadót vetne ki, Soros Györgyöt pedig az európai jogállamiság és szabadság megtestesítőjének tartja, és elhatárolódik a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok politikájától Botka László, az MSZP várható miniszterelnök-jelöltje. Gyurcsányt pártlistán nem, de egyéniben szívesen látná elindulni, és tart attól, hogy a kispártok ismét az MSZP hátán kapaszkodnak fel. Nagyinterjúnk Szeged polgármesterével.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szarvas Koppány Bendegúz (Koppány mondja): Business as usual]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Braun Róbert (hvg.hu): A CEU fenntarthatatlan]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jeszenszky Zsolt (Mandiner): A legújabb pszichózis: a putyinozás]]> A baloldalon felütötte fejét a legújabb értelmiségi betegség: a putyinozás.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nézőpont: Az LMP és a Jobbik tarthat a Momentumtól]]> Egy Nézőpont-elemző szerint a Momentum alapvetően a baloldalról szakítgat le társadalmi csoportokat, de a Jobbikra és az LMP-re is veszélyes lehet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schiffer András (Reflektor): Dijsselbloemok alkonya?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ennyi: a Fidesz szerint a Jobbik simicskista, a baloldal meg sorosista]]> Németh Szilárd szerint Simicska Lajos dekára megvette Vona Gábort, és marionett bábuként mozgatja őt. Azt mondta: a Fidesz-kormány nem engedett semmiféle üzleti, vagy politikai nyomásgyakorlásnak, feltette a kérdést: a Jobbik vajon nem azt ígérte-e a milliárdosnak, hogy kormányra kerülésük esetén újra gyarapíthatja majd a vagyonát. Németh Szilárd a CEU kapcsán sorosozott is egyet: szerinte az elmúlt napok kiállásai és tiltakozásai megmutatták, kik Soros emberei Magyarországon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Polló László (Facebook): ÍME, ÍGY SZÉTLOPTA A FIDESZ AZ ORSZÁGOT!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér Róbert (Facebook): Orbán a magyar Putyin]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schiffer András (Magyar Nemzet): Túl a XX. századon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Antal-Ferencz Ildikó (Heti Válasz): Ezt kellene tenni, hogy minden nő háborítatlanul szülhessen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szigetvári Viktor (Sajtóközlemény): Vissza kell venni Mészáros új tokaji birtokát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: A baloldal az illegális bevándorlás pártjára állt]]> Megszavazta az Országgyűlés a kormány javaslatát a jogi határzárról kedden. A Fidesz közleményében a nemmelszavazó és tartózkodó képviselőkre utalva azt írja, hogy a baloldali ellenzékre nem lehet számítani az ország védelmében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ónodi György (Index): A jobboldalból hiányzik a humor]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gál J. Zoltán (Vasárnapi Hírek): Utolsó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szánthó Miklós (Mozgástér): Alkotmány, bírák]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nem barikádokból áll a világ” – Livius és Faszi a Mandinernek]]> „Ez már a rokokósan elkorcsosult, fogyasztó lelkek világa. Eldobható pohár, cserélhető dolgok, már nem is tudok olyat venni, ami sokáig tart” – fest sötét képet korunkról a civilben pszichológus perkás-frontember, Varga Livius. Zenekara mondjuk nagyon is régóta tart: a Quimby hatalmas Aréna-bulival ünnepli negyedszázados évfordulóját szombaton. A koncert a sokatmondó Micsodaország címet kapta, a Mandiner pedig a banda próbatermében mikrofonvégre kapta Gerdesits „Faszi” Ferenc dobost, aki nyáron már úgy érezte: a magyarok a kutyája farkáig sem érnek fel. Zene, politika, gyökerek, isten- és pénzkeresés... Interjú.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebes György (Népszava): Simogatunk és védünk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szombathy Pál (Facebook): A tizenegy évvel ezelőtti események másik olvasata]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Széles Gábor (Magyar Hírlap): Hiánypótló szellemi műhely a cél]]> [...] Bővebben!
]]>