<![CDATA[mandiner.hu - baloldal]]> http://mandiner.hu/tag/baloldal/ hu-HU <![CDATA[Kerner Zsolt (24.hu): Ilyen ellenzék mellett minek az embernek Fidesz?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Gáspár Miklós (HVG): A valóságosan létező baloldal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Ervin (Magyar Hírlap): Tóth Bertalan esete a hagyományos baloldallal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Mérce): Megőrizni és győzelemre vinni a baloldalt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Farkas Attila Márton (24.hu): A jobboldalon se az a magyar, akinek fáj Trianon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Békés Márton (Mandiner): Trójai faló-szindróma: a baloldal és az iszlám]]> A nyugat-európai baloldal Mohamedre cserélte Marxot és Koránra a Tőkét. Valójában azonban már nem a baloldali pártok használják a muszlim közösséget, hanem fordítva.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóth Bertalan: Az MSZP-nek kérlelhetetlenül kell képviselnie tradicionális baloldali értékeket]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Czopf Áron (Mandiner): Mondd, Imre: te mit tennél?]]> A szabadságharc gyújtópontjában a szabadság, mint a nemzeti szuverenitás igénye állt, nem pedig valamiféle ideologikus reformkommunizmus.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veszprémy László Bernát (Mandiner): Új ellenfél a baloldalon: a családokat támogató politika]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trombitás Kristóf (Mandiner): Vége a '90-es éveknek, és nem jön újra el]]> A talajt vesztett balliberális nyilvánosságban azt remélik, hogy legalább a ’90-es évek puskaporos levegőjét feleleveníthetik. Hiába.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiszelly Zoltán (Mozgástér blog): Kongresszusok ideje]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Seres László (HVG): Pékek, melegek, kettős mércék]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Friss Róbert (Népszava): Felpörögve]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megerősödött a magyarságtudatunk – Szlovénia magyar képviselője a Mandinernek]]> Ha a baloldali pártok tartják magukat az ígéretükhöz, akkor nem lesz jobboldali kormány Szlovéniában – mondja Horváth Ferenc, a szlovéniai magyar kisebbség parlamenti képviselője a Mandinernek. Horváth úgy véli, a mindenkori képviselőnek mindig jó viszonyt kell ápolnia a kormánnyal, az apró magyar közösség megmaradása pedig csak a Muravidék elmaradottságának csökkentésével garantálható. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Békés Márton (Mandiner): Globális küldetés: a baloldal és a kapitalizmus]]> A kapitalizmus és a baloldal taktikai együttműködése stratégiai szövetséggé vált. A neoliberális globalizáció és a balos internacionalizmus közös ellensége a nemzetállam.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kilényi Márk (Nemes Társadalom): Polgári kényelem]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pápay György (Magyar Hang): Újpárti válasz a régi dilemmára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóth Csaba Tibor (Mérce): Négy tétel a bevándorlás és a baloldal kapcsolatáról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veszprémy László Bernát (Mandiner): Végre egyszer járjon jól Magyarország! – Kőbányai János a Mandinernek]]> „Magyarországnak úgy kell lavíroznia a kialakulóban lévő új világrendben, hogy végre egyszer, Trianon és a 2. világháborús katasztrófa után jól járjon” – mondja Kőbányai János a Mandinernek. A Múlt és Jövő zsidó folyóirat szerkesztőjével a magyar-zsidó kapcsolatok alakulásáról, a zsidóságon belüli vitákról és Soros György szerepéről is beszélgettünk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóth Csaba Tibor (Mérce): Trianon és baloldal: leszámolni a mítoszokkal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fricz Tamás (Magyar Idők): A globalisták kulturális marxizmusa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ma választ Szlovénia]]> A fő esélyes a jobboldali SDS, ám ők sem dőlhetnek hátra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy konzervatívvá lett baloldali lázadó – Régis Debray portréja]]> Egykor Che Guevarával harcolt a dzsungelben és Sartre köréhez tartozott. Mégis '68 egyre elszántabb kritikusává vált, majd vénségére konzervatívként mond keserű ítéletet posztmodern korunk jelenségeiről, a Snapchattől az európai iszlamizáción át Macronig. Régis Debray a cseppet sem unalmas francia szellemi élet egyik legérdekesebb figurája. Portrénk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Táborszki Bálint (Ellenpropaganda): Nyugat – A szocialista szégyenfolt a magyar irodalomban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Galló Béla (Mozgástér): Arccal a vidék felé]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megakadályozná Victor Ponta, hogy Románia legyen az új Magyarország]]> Új baloldali pártot indított a szociáldemokratáktól kizárt exminiszterelnök, mivel szerinte régi pártja Orbántól merített politikájával letereli a helyes útról Romániát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz-Magyar Polgári Szövetség (MTI-OS): Támadják a Fideszt, mert az illegális migráció útjában állunk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Itt a top 10 ellenzéki beszólás!]]> Egy kis otrombaság-csokor, amikor az ellenzékiek a potenciális partnereiket és nem a kormányt támadták.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Intoleránssá váltak a tolerancia bajnokai – Kevin D. Williamson a Mandinernek]]> Mára a baloldal vált az egyformaság legkegyetlenebb kikényszerítőjévé Kevin D. Williamson amerikai konzervatív publicista szerint. A kultúrharc miatt munkáját is elveszítő Williamsont korunk ideológiai csatározásairól kérdeztük. A jobbos közíró a baloldali mainstream nagy kritikusának számít, de a jobboldalon sincs mindennel megelégedve. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Budapesten kezdődik az új keresztes háború – Milo a Mandinernek]]> Orbán olyasmi figura, mint Trump, és a magyar nemzeti karakter sajátossága lehet, hogy elutasítja a kívülről érkező diktátumokat – mondja Milo Yiannopoulos a Mandinernek. A nemzetközi új jobboldali mozgalom brit születésű, meleg és katolikus sztárjától megkérdeztük, mi várható a kultúrharcban, meddig van potenciál a trollkodásban, nem hiányoznak-e neki Budapesten az ellentüntetések, és hogy mit gondol Trumpról és a Brexitről. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pap Szilárd István (Mérce): Szivárványos átverés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pogátsa Zoltán (Mérce): Ne okoljuk többé a népet!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér László (Figyelő): A nácik is azt csinálták, amit a Momentum]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz (MTI OS): A kormánypártok az édesanyák mellett állnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Antal-Ferencz Ildikó (Heti Válasz): Ezt kellene tenni, hogy minden nő háborítatlanul szülhessen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szigetvári Viktor (Sajtóközlemény): Vissza kell venni Mészáros új tokaji birtokát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: A baloldal az illegális bevándorlás pártjára állt]]> Megszavazta az Országgyűlés a kormány javaslatát a jogi határzárról kedden. A Fidesz közleményében a nemmelszavazó és tartózkodó képviselőkre utalva azt írja, hogy a baloldali ellenzékre nem lehet számítani az ország védelmében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ónodi György (Index): A jobboldalból hiányzik a humor]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gál J. Zoltán (Vasárnapi Hírek): Utolsó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szánthó Miklós (Mozgástér): Alkotmány, bírák]]> [...] Bővebben!
]]>