<![CDATA[mandiner.hu - 4-es metró]]> http://mandiner.hu/tag/4-es_metro/ hu-HU <![CDATA[Fidesz: Magyarázza meg az MSZP, hová tűnt a zuglói önkormányzati képviselője!]]> Zuglóban április 23-án azért kell időközi önkormányzati képviselő-választást tartani, mert a szocialista Sápi Attila eltűnt. A fideszes Németh Szilárd szerint az MSZP-nek meg kell magyaráznia a választóknak, hová tűnt Sápi és vele 100 millió forint köztartozás.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tarlós: Elhibázott beruházás volt a 4-es metróé]]> Elhibázott beruházás a 4-es metróé, tele rossz szerződésekkel – mondta Tarlós István az Országgyűlés gazdasági bizottságának hétfői ülésén. A főpolgármester ugyanakkor leszögezte: az OLAF-jelentésében szereplő vitatott közbeszerzéseket, szerződéseket 2006-os választások előtt kötötték.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tarlós István (Közlemény): Mindig kedélyes, jópofa embernek tartottam Szanyi Tibort]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi Tibor (Közlemény): Olafosan lebukott a kormány]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[4-es metró: Demszkyék nem mentek el a meghallgatásra (videó)]]> Sem Demszky Gábor akkori főpolgármester, sem Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon korábbi kormányfők nem mentek el a gazdasági bizottság 4-es metróval kapcsolatos meghallgatására.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bódis András (Válasz.hu): Miféle nemzeti tőke? Jobban hasít a Strabag, mint valaha]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Demszky: Megalapozatlan az OLAF-jelentés (videó)]]> Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester elhatárolódik a négyes metró botrányától. A parlament is foglalkozik az OLAF-jelentéssel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt (Magyar Idők): Demszky a kalapból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tarlós: Demszky nem vehető komolyan a 4-es metró ügyében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tarlós: Demszky össze-vissza beszél (videó)]]> A főpolgármester a TV2-ben arra hívta fel a figyelmet: még nincs olyan határozat, ami miatt pénzt kellene visszafizetni Brüsszelnek a 4-es metró kapcsán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár a 4-es metró botrányáról: A csalás tankönyvi példája]]> Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője a csalás tankönyvi példájának nevezte a 4-es metró beruházásánál történteket az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) az ügyben készült jelentése alapján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Itt az OLAF-jelentés magyar fordításban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tarlós: Felelőtlenség lenne nem vitatni az OLAF-jelentést (videó)]]> A főpolgármester szerint egy városvezetőnek akkor is kötelessége megfelelő hangnemben vitatni az OLAF különböző megállapításait, ha csak 1-2 milliárdot tud visszaszerezni. Tarlós István szerint egyetlen egy lehetőséget sem szabad kihagyni hogy a város és az ország veszteségeit mérsékeljük.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Demszky: Nincs közöm a 4-es metró botrányához]]> Demszky Gábor tűzbe tenné a kezét Gulyás Lászlóért, a DBR Metró Projekt Igazgatóság volt vezetőjéért. A volt SZDSZ-es főpolgármester csütörtökön az ATV-nek kijelentette, sem neki, sem Gulyásnak nincs köze a 4-es metró körüli visszaélésekhez. Gulyás László az Indexnek csütörtökön, kora este kijelentette, tévesen azonosították, nem áll körözés alatt és az országban tartózkodik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Külföldön is körözik a 4-es metró beruházásának volt vezetőjét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi szerint fércmunka az OLAF-jelentés, a Fidesz szerint ez csak szerecsenmosdatás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[4-es metró: szabálytalansági eljárást indított a Miniszterelnökség]]> Lázár János miniszter közlése szerint ha a magyar vizsgálat is az OLAF-jelentéshez hasonló szabálytalanságokat állapít meg a 4-es metró projektben, akkor a magyar kormánynak az államháztartási törvény szerint vissza kell kérnie a beruházáshoz nyújtott támogatást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tarlós: Súlyosan téved Szanyi Tibor]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[4-es metró: Szanyi levelet írt az OLAF-nak]]> Szanyi Tibor az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatójának írt levelében úgy fogalmazott: „az Orbán-kormány az irányítása alatt álló magyar médián keresztül él vissza az immár nyilvánosságra hozott vizsgálati anyag súlyos hiányosságaival”, és ezért pontosítást és kiegészítést kért az abban szereplő „számos homályos” megállapítással kapcsolatban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Demszky ügyvédje: Csak a BKV felelős a 4-es metróért (videó)]]> Demszky Gábornak csak protokolláris szerepe volt a 4-es metró projektjében, azt a BKV vitte, a felelősség is az övék Magyar György ügyvéd szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tarlós: Demszky nagyon furcsán viselkedik az OLAF-jelentés óta]]> A főpolgármester szerint az OLAF 4-es metróról készített jelentéséből kitűnik, hogy Budapest jelenlegi vezetése érintetlen az ügyben. Tarlós István a Lánchídrádiónak nyilatkozva megjegyezte azt is: furcsa, hogy Demszky Gábor anélkül fogadott ügyvédet, hogy bármivel meggyanúsították volna, és azt is, hogy a jelentés nyilvánosságra kerülése óta elhatárolódik a 4-es metrótól, miközben korában épp ellenkező módon állt a projekthez.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[OLAF-jelentés: pártatlan vizsgálatot akar az MSZP]]> A kormánypártok szerint a rendszerváltás óta a legnagyobb korrupciós botrány a 4-es metró körül kialakult ügy. Az MSZP örül a jelentés nyilvánosságra hozatalának, pártatlan vizsgálatot akar, a bűnösöknek pedig börtönt és pénzvisszafizetést. A Jobbik neveket akar hallani. A DK szerint aki lop, annak börtönben a helye, de ők a mostani kormány felelősségét is vizsgálnák. Pártok a 4-es metróról készült OLAF-jelentésről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vitézy Dávid (Facebook): Az OLAF-jelentésről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csepreghy: Az OLAF-jelentés bizonyítja a 2010 előtti kormányok és városvezetés felelősségét]]> Nyilvánosságra hozta a kormány a 4-es metróról készített OLAF-jelentést. Csepreghy Nándor államtitkár elmondta: a kifogásolt szerződések – egy kivételével – 2010 előtt született. Csepreghy közlése szerint az elmúlt 13 év legnagyobb korrupciós ügye miatt az országnak várhatóan 59 milliárd forintot kell visszafizetnie az Európai Unió számlájára.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Négyes metró: kiszivárgott a korrupciós jelentés]]> Kiszivárgott az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentése a négyes metró ügyéről. A csütörtöki Figyelő szerint 59 milliárd forintot visszakér az EU és öt esetben, az Alstom, a Siemens, a BAMCO-konzorcium, a Swietelsky és a Strabag-Hídépítő szerződéseinél találta a kár 96 százalékát. A fő okok között a bennfentes információk és a közbeszerzési szabálytalanságok állnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi István (Facebook): Itt az OLAF levele: végig hazudott a Fidesz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Carnivore (KARD): Réges-régen, egy messzi-messzi alagútban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bán Károly (Magyar Hírlap): Mutyibrigád]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tarlós: Ne írjanak alá az olimpia ellen!]]> Tarlós István péntek délutáni szokásos sajtótájékoztatóján arra kérte a budapestieket, hogy ne írják alá a „nem önzetlen, sanda és alamuszi” népszavazási kezdeményezést az olimpiáról. Tarlós 2014-ben még nem tartotta életszerűnek a budapesti olimpia ötletét. A főpolgármester szerint 59 milliárd forintnyi lehet majd az az esetleges európai uniós büntetés a négyes metró miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár feljelentést tesz a 4-es metró ügyében]]> Csütörtök délután büntetőfeljelentést tesz Lázár János a 4-es metró ügyében az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentése alapján, ezt maga a miniszter jelentette be a szokásos heti kormányinfó keretében. Lázár János beszélt arról is: Vlagyimir Putyin orosz elnök február 2-án érkezik Budapestre, a látogatásban viszont semmi rendkívüli nincs, a bevett éves találkozót bonyolítják le.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megnyílt az Erkel Színház]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalai Anna (NOL): Biciklisáv a metróban]]> [...] Bővebben!
Komment (8)]]>