<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Több ráktípus kockázatát is csökkenti a kávézás]]> Ha megkérdeznénk az utca emberét, hogy mit fogyasztott ébredés után, valószínűleg a többség megemlítené a kávét. Ugyanakkor az emberek bár szeretik, egyben az egészségre károsnak is tartják a a feketét. Pedig az otszonline.hu felületen megjelent összefoglaló tanulmány szerint a koffeintartalmú ital már több rákfajta esetében is pozitív hatásúnak bizonyult.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közel hétmilliárd forintos hitelt kapott a Párisi udvart felújító arab üzletember]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cameron: Súlyos gazdasági károkat okozna a kilépés az EU-ból]]> Azonnali gazdasági sokk érné Nagy Britanniát, ha kilépne az EU-ból, majd tíz év bizonytalanság várna rá – jelentette ki David Cameron brit miniszterelnök, aki még régi ellenfelével, Brendan Barberrel, a brit szakszervezeti szövetség volt főtitkárával írt közös cikket a kilépés ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[CNN: Kasich is feladja a versenyt Donald Trumppal szemben]]> Várhatóan ma éjjel bejelenti John Kasich ohiói kormányzó, hogy kiszáll a Republikánus Párt elnökjelöltségért folyó versenyéből a CNN forrásai szerint. Kasich csak a saját államában nyerte meg az előválasztást, matematikai esélye már régen nincs a jelöltségre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meg akarja adni a vízummentességet a törököknek az Európai Bizottság]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csapdába csalt budai gyerekek – törvényt sért a Klik ]]> Több mint tucatnyi családot csalt csapdába a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 12. tankerülete és a Tamási Áron Általános Iskola. Az utóbbi körzetéhez tartozó, szeptembertől első osztályba menő gyerekek szüleit akár meg is bírságolhatják, holott az állami fenntartó és az iskola sért törvényt. Bizonytalan, hogy hova járhatnak majd a kicsik, az iskola és a Klik viszont sem nekik, sem a Mandinernek nem válaszol.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakó Bea (MNO): Egyetért-e ön azzal... de mivel is?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Az EU hitelét rontaná a török vízummentesség]]> A magyar emberek biztonsága nem alku tárgya – jelentette ki Szijjártó Péter külügyminiszter Prágában a V4-ek találkozóján. A magyar , a cseh és a lengyel külügyi vezető egyetértett abban, hogy rontja az EU hitelességét, ha a törökök kapnak vízummentességet, ám Grúzia és Ukrajna nem.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Négy bemutató a Budapesti Operettszínház új évadában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A legfrissebb felmérések szerint Hillary Clinton legyőzné Donald Trumpot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kutszegi Csaba (Tánckritika.hu): Gondolatok néptáncról – Násztánc ürügyén]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alapjogokért Központ (Facebook): Alkotmányos a Kúria döntése]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szlovákia nem fogja támogatni a „szolidaritási hozzájárulást”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Táncház napja New Yorktól Munkácsig: nemzeti létünk alapja és a teljes szabadság]]> A néptánc nemzeti létünk egyik alapja, a táncházban pedig megvalósul a teljes szabadság – jelentette ki Kelemen László, a Hagyományok Háza igazgatója a május 7-i Táncház napja alkalmából rendezett budapesti sajtótájékoztatón. Szombaton New Yorktól Kárpátaljáig számos kül- és belföldi településen lesznek táncházas ünnepségek, este pedig gálaműsor zárja a napot a Zeneakadémián.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Koncertek, előadások és vezetett séták a győri Öt Templom Fesztiválon]]> Koncertekkel, művészettörténeti sétákkal, felnőtt és gyerekdarabokkal várja az érdeklődőket Győrben a csütörtökön kezdődő, ökumenikus és vallásközi Öt Templom Fesztivál, amin fellép többek között Ferenczi György és a Rackajam, Herczku Ági, Gryllus Vilmos és a Szent Efrém Férfikar is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóbiás: Egy napon legyen a kvótareferendum és a többi népszavazás!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Zsidó Kongresszus alelnöke lett Heisler András]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Uber (Az Uber honlapja): Magyarországot és a magyar kormányt sakkban tartja néhány száz taxis]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pápay György (Magyar Nemzet): A Századvég-paradoxon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Budai erdőben, titokban szórták szét Biszku Béla hamvait]]> A radikális marxista Népi Front weblapja szerint május elsején egy budai erdőben, titokban szórták szét Biszku Béla volt kommunista vezető hamvait.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cyberbiztonság 2020]]> A viselhető technológiák elterjedésével, a nagy internetes cégek hirdetésalapú üzleti modelljének megingásával új biztonsági problémák merülnek fel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Friss Róbert (Népszava): Előrehozott választások]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb drámai videót adott ki az egészségügyről a DK (videó)]]> Oláh Lajos DK-s képviselő múlt héten kilenc órát töltött a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház sürgősségi osztályának folyosóján. „Tudtam, hogy iszonyú állapotban van az egészségügy, de a személyes tapasztalat így is mellbevágó volt” – írta Oláh Lajos.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zulik Ákos (Danube Institute): Donald Trump, a munkásosztály hőse]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[BKK-BKV: Nem lehet biciklivel pótolni a hármas metrót]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Még félévig maradhatnak a határellenőrzések Schengen belül]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újra túlterheléses támadás érte a kormany.hu-t]]> A Belügyminisztérium közlése szerint az április eset után kedd este ismét kibertámadás érte a kormany.hu portált. A közlemény szerint az intézkedéseknek és az alkalmazott védelmi rendszereknek köszönhetően a portál elérhetősége helyreállt, azonban nem sokkal ezelőtt újabb támadás kezdődött.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rendőrség: Több mint tízezren lépték át idén a magyar határt illegálisan]]> Eddig a 2016-os évben 10 567 illegális határátlépőről tud az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata, míg tavaly ugyanebben az időszakban 37 329 ilyen esetet regisztráltak. A migrációs áradat tendenciáit mutatja, hogy 2014-ben még csupán 4299 határsértőt vettek nyilvántartásba.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Uj Péter (Népszabadság): Tiltsák be a lopást!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jogvédő szervezetek kritizálják a kvótareferendumról szóló Kúria-döntést]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Videóban kíván boldog Star Wars-napot Daisy Ridley (videó)]]> Boldog Star Wars-napot kívánt egy videóban Daisy Ridley, egyben megköszönte a rajongóknak a jótékonysági tevékenységüket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az MNB-alapítványoknak nyilvánosan kellett volna dönteni – Kósa Lajos a Mandinernek]]> Nyilvánosan kellett volna dönteniük a támogatásokról a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak Kósa Lajos szerint, viszont ezzel együtt megszavazzák Varga Mihály legújabb, szintén titkolózós javaslatát. A Fidesz frakcióvezetője szerint a sajtó ma egyre inkább Lenin elveit követi és az osztályharc eszköze. Az újságírók ráadásul nem köszönnek és be sem mutatkoznak. Kósa azt is elárulta, mi a különbség közte és Mick Jagger között. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Áron Attila (DiploMaci): Valami készül Németországban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pap Szilárd István (Kettős Mérce): Az Ubert nem betiltani, hanem betörni kell!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rosenfeld Mirjam Ráhel (Reflektor): Transzzsidó kiáltvány]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EU-tagságról szóló népszavazásról tárgyal a cseh parlament]]> Napirendre tűzte az ellenzéki, migrációkritikus Úsvit párt EU-tagságról szóló népszavazási ötletét a cseh parlament. A kommunisták és a konzervatív polgári demokraták többsége is igent mondott a javaslatra, de kormánypárti képviselők is támogatták azt. Csak az ellenzéki TOP 09 párt utasította el a javaslatot. Jelenleg az EU-tagsággal való elégedettség a csehek körében csak 25 százalékos, ami mélypontot jelent.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rapcsata: Tolkien vs. Martin (videó)]]> A fantasy két nagyja, a két R. R., avagy klasszikus J. R. R. Tolkien és a modern George R. R. Martin csap össze ebben a kegyetlen rapcsatában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tuzson: A kvótanépszavazás a választásnál is fontosabb (videó)]]> A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint ha megfelelő döntés születik a kvótanépszavazáson, akkor a kormány képes lesz „megállítani Brüsszelt”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[E-hulladékból 3D nyomtató és robotok (videó)]]> Kidobott számítógépeket és más elektronikus alkatrészeket 3D nyomtatókként és robotokként hasznosítanak újra Togóban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schiffer: A kormány megsérti az Alaptörvényt és az információszabadságot]]> Alaptörvény-ellenes, információszabadságot és jogbiztonságot sértő törvényjavaslatra készül a kormány Schiffer András szerint. A jövő évi költségvetést megalapozó jogszabály-változtatások ugyanis az állami és önkormányzati cégek üzleti adatainak nyilvánosság elől való elrejtését is magukba foglalják.
[...] Bővebben!
]]>