<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Seehofer beperelné az Alkotmánybíróságon a szövetségi kormányt]]> Bajorország kilátásba helyezte, hogy az Alkotmánybíróságon beperli a német szövetségi kormányt, mert nem állapította meg, mennyi menekültet fogad be maximum Németország, ezzel pedig veszélybe kerül a tartományok cselekvési szabadsága. A bajor miniszterelnök azt is követeli, hogy Németország a dublini eljárás keretében küldje vissza a migránsokat Görögországba vagy Olaszországba.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Koen Lenaerts az Európai Bíróság új elnöke]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német szocdemek: Csökkenteni kell a menedékkérők számát]]> Németország nem tud minden évben több mint egymillió menekültet befogadni és integrálni – áll két német szociáldemokrata vezető, Sigmar Gabriel alkancellár és Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter Spiegelben megjelenő vendégkommentárjában. Sigmar Gabriel egy hónappal korábban azt mondta: Németország el tud bírni évi félmillió menekültet, sőt akár még többet is, több éven keresztül.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér Róbert (Facebook): Az ízléstelen arcoskodásban jól látható önazonosságot találnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem képeznek ki több szíriai lázadót az amerikaiak]]> Az Obama-kormány véget vett annak a félmilliárd dolláros Pentagon-programnak, melynek során Amerika kiképezte és felfegyverezte a szíriai „mérsékelt ellenzéket”. Korábban az első így kiképzett csoport rögtön megadta magát és átadta a fegyvereit az al-Kaidának, miután átlépett Szíriába.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[G. Fodor Gábor (Médiapiac): Bekaphatják, de tövig. Ír ilyet bármelyik újság?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jeszenszky Zsolt: Születőben az európai identitás?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fekete Balázs (MTA TK): Az Európai Bíróság új elnöke: portré Koen Lenaerts-ról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[G. Fodor Gábor (888): Valami megváltozott]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Professor Pizka (Ráérünk blog): Gyáva, nép, haza]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cáfolta Irán, hogy orosz rakéták csapódtak volna be az országban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóta W. Árpád (hvg.hu): Miénk az ország, magunknak lopjuk szét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kész Zoltán (Kapitalizmus): Milyenek a valódi konzervatívok?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A szerk. (Népszabadság): Tévednek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Molnár Csaba (DKP.hu): Orbánt a saját képviselői ítélték el az Európai Parlamentben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lajtai Mátyás (Nézőpontok blog): Aszad vagy nem-Aszad? Nem ez itt a kérdés!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Feljelentette Merkelt az AfD embercsempészés miatt]]> A német euroszkeptikus jobboldali Alternative für Deutschland (AfD) feljelentést tesz Angela Merkel kancellár ellen, mert „külföldieket csempész Németországba”. A párt szerint azzal követte ezt el a kancellár, hogy szeptemberben a kormány úgy döntött: hagyják beutazni a Magyarországon rekedt migránstömeget.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ők a fideszesek a Republikon szerint]]> Nemzeti liberálisok, apolitikus jobboldaliak, vidéki-vallásos ex-kisgazda és városi-középosztálybeli miépes érzelműek és értékkonzervatív fiatalok: belőlük áll jellemzően a Fidesz közel kétmilliós szavazótábora a Republikon Intézet kutatásai szerint. Túlnyomó többségük számára a Fidesz megkérdőjelezhetetlenül az első számú párt. Közös elem továbbá a baloldali pártok erőteljes elutasítása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felére csökkenhet a borászok papírmunkája]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Körmendy Zsuzsanna (Magyar Nemzet): Kis magyar tahológia]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Böde: Csapatmunka volt! (videó)]]> Az egész csapat érdeme, hogy sikerült két gólt rúgnom – mondta el Böde Dániel a Feröer elleni meccs után, aki szerint megérdemelt a csapat győzelme a második félidő alapján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Visszatér a politikába Băsescu]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hokizással ünnepelte szülinapját Putyin (videó)]]> Az orosz elnök 63. születésnapja alkalmából rendezett ünnepi mérkőzésen ki más lett volna a legeredményesebb játékos, mint maga az ünnepelt, Vlagyimir Putyin.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Demeter Zoltánnál zenére készülnek a borok (videó)]]> Demeter Zoltán présházában igazán jó a hangulat így szüret idején, hiszen a tokaji borok klasszikus gitárszólamokra készülnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kryszysz (Galaktika): Fear the Walking Dead évadkritika]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új borítóval jelenik meg a Valós halál, a szerző pedig jön Budapestre]]> Új könyv, újrakiadás és még egy új könyv jön az Agavénál Richard Morgantől, és ha mindez nem lenne elég, magát Richard Morgant is elhozzák Budapestre. Az október 28-i találkozó előtt egy héttel jelenik meg Az acél emléke című regény, illetve a modern cyberpunk klasszikusnak tartott Valós halál felújított kiadása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Középiskolásokat és egyetemistákat is megkérdez az LMP a kivándorlásról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ötpárti javaslat az ügyvédi kamarák bizonytalan működése ellen]]> A Fidesz-frakció közlése szerint a Magyar Ügyvédi Kamara és az Igazságügyi Minisztérium is támogatja azt az ötpárti javaslatot, amely a területi kamarák közfeladatainak ellátását veszélyeztető helyzetek orvoslására szolgálna, az által, hogy ilyen esetekre széles jogköröket biztosítana az országos kamarának a beavatkozásra. Réti László a Mandinernek üdvözölte a parlamenti pártok az ügyvédség önkormányzatisága melletti kiállását.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bogoly Márton (Zöld Front): Esélyt a felemelkedéshez! - Újbaloldali ajánlat a fiataloknak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amotz Asa-El (The Jerusalem Post): Jó reggelt, Kelet-Európa!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik András (Facebook): Az elnök árulása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tunéziai szervezet kapta a Nobel-békedíjat]]> A Tunéziai Nemzeti Párbeszéd Kvartett kapta 2015-ben a Nobel-békedíjat. A név négy tunéziai szervezetet takar, akik sokat tettek azért, hogy Tunéziában a 2011-es forradalom után létrejöjjön a plurális demokrácia. A Nobel-bizottság reméli, hogy a díjjal hozzájárulhatnak az eredmények megtartásához és a további fejlődéshez.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vizes vb: Gyárfás és Seszták vezetik a szervezőbizottságot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Migráció: Bajorországnál betelt a pohár]]> Megtagadhatja a menekülteknek az Ausztriából való belépést a Bajorország, ha elfogadja a bajor kormány a bevándorlás korlátozását célzó „önvédelmi” intézkedéseket. A határon tranzitzónákat építenének bajorok, és a menedékkérőket azonnal egy másik tartományba szállítanák, mert szerintük a tartomány elérte terhelhetőségének határát. Horst Seehofer bajor miniszterelnök Angela Merkel német kancellárt is sürgeti és kritizálja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkezdődött az olaszországi bevándorlók európai elosztása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nemeskürty István (Polgárok Háza): Elhitetjük magunkkal, hogy mi vagyunk az üldözöttek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jessica Jones: David Tennant mindent tud (videó)]]> Itt a sokadik előzetes a Jessica Joneshoz: a Marvel új sorozatában feltűnik majd David Tennant is, gonoszként. És ráadásul mindent tud.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Simicskó: A NATO-parancsnokság növelni fogja Magyarország biztonságát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zsolt a faszagyerek (videó)]]> A 888.hu Ki a faszagyerek? videósorozatában Bayer Zsolt válaszol arra, hogy mi a bayerség titka, vannak-e tanítványai, és mi baja van a liberálisokkal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[akov (Borrajongó): Nagy gáz van Egerben]]> [...] Bővebben!
]]>