<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Szaniszló Róbert (Roboraptor): A fantasztikus történetek vannak csak igazán átitatva politikával]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ayren (Sorozatjunkie): Buffy the Vampire Slayer: Odi et amo]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ez a helyzet ma a sci-fiben és a fantasyben: beszélgettünk a Könyvfesztiválon (videó)]]> Mi történt tavaly a sci-fi és fantasy-irodalomban? Milyen hatással van a kiadói tervekre az Alexandra-botrány? Mi a helyzet a zsánerdíjak körüli kultúrharcokkal? Többek között ezekről beszélgetett Kleinheincz Csilla a Gabo SFF-től, Németh Vladimir a Fumaxtól, és Velkei Zoltán az Agave Könyvektől a Könyvfesztiválon. Az ekultura.hu videója.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy fölénnyel nyerte a józsefvárosi időközit a Fidesz]]> Sántha Péterné, a Fidesz jelöltje nyerte a józsefvárosi időközi önkormányzati képviselő-választást. A még nem hivatalos végeredmény szerint 424 voksot szerzet, míg a különböző baloldali pártok által támogatott, de függetlenként induló Dopeman, illetve Románné Bolba Márta evangélikus lelkész 256, illetve 183 szavazatot ért el.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagyon kikapott a Fidesz a zuglói időközin]]> Majdnem kétszer annyi szavazatot kapott a DK-MSZP-Párbeszéd közös jelöltje, Bitskey Bence a zuglói időközi önkormányzati képviselő-választáson, mint a Fidesz jelöltje, Somodi Zoltán – írja az Index. 2014-ben csupán hét szavazattal nyert a baloldali jelölt a körzetben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Francia elnökválasztás: Macron és Le Pen jutnak a második fordulóba]]> Marine Le Pen vezet a francia elnökválasztás első fordulójában a szavazatok 23,6 százalékával. Mögötte a centrista Emmanuel Macron áll 22,78 százalékkal mintegy huszonnyolcmillió szavazat összeszámlálása után. A köztársaságpárti Fillon arra kérte híveit, hogy a második fordulóban szavazzanak Macronra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar Ágnes Zsófia (Mandiner): Franciaország: útban a káosz felé, vagy van még visszaút?]]> Merre billen a politikai mérleg a mai nap után Franciaországban?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tippeljenek: ki nyeri a francia elnökválasztást?]]> Macron? Le Pen? Fillon? Mélenchon? Ki nyeri a vasárnap esti első fordulót, ki jut tovább és ki lesz a második forduló győztese?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leszbikus liberális került a német AfD élére]]> Alice Weidelt, a liberális nézeteit és leszbikus életvitelét büszkén vállaló közgazdászt választotta listavezetőnek a német EU- és bevándorláskritikus AfD párt, Alexander Gauland, a párt eddig is meghatározó politikusa mellé. Weidel szerint az AfD más képviselői által hangoztatott „népnemzeti” nézetekkel nem tud mit kezdeni, sőt, szerinte azok károsak a pártra nézve.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A vártnál magasabb a részvétel a francia elnökválasztáson]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lendvai Ildikó (Népszava): Viszket a gránátvetőnk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Majláth Ronald (Magyar Nemzet): Vadász gépfegyverrel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[G. Fodor Gábor (888): Az indexnek vége]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tiltakozó nyilatkozattal várják a Trefort tanárai Ádert]]> Negyven tanár aláírásával jelent meg a felsőoktatási törvény módosítása és elfogadásának módja elleni nyilatkozat a Trefort honlapján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Ervin (168 Óra): Fogócska a jobboldalon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vasárnap kiderül, képviselő lesz-e Dopemanből]]> Nemcsak a franciák, a magyarok is választhatnak vasárnap. A nyolcaik kerületen kívül még öt másik helyszínen lehet az urnák elé járulni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: a Soros-szervezetek titkolóznak vagyonukról és ügynökeikről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Marton Árpád (Médiahorizont): A független sajtó végórái]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dobsi Viktória (Kettős Mérce): Tripla jobbhorog vagy balegyenes, esélyek és tétek a francia elnökválasztás első fordulójában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Magyarország érzi a rokonságot Grúziával (videó)]]> A miniszterelnök Tbilisziben elmondta: Magyarország korlátlan számban várja a Grúziából érkező diákokat a magyar egyetemekre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér Róbert (Szélsőközép): Európa sorsáról dönteni kell!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meghalt Földi Imre, a Nemzet Sportolója]]> Földi Imre, a súlyemelés első magyar olimpiai bajnoka 78 éves volt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy rendőr meglőtt egy késsel hadonászó férfit Hágában (videó)]]> A támadó – miután eltalálták – Allahu akbart kiáltott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Ez a plakát semmin nem fog változtatni”]]> Demokráciát reklámoz a német kormány.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkezdődött a francia elnökválasztás]]> A franciák 11 elnökjelölt közül választják ki azt a kettőt, akik május 7-én megküzdhetnek majd az államfői tisztségért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nitecore CI6 elemlámpa teszt – bivalyerős rendőrlámpa]]> A CI6 modell remek minőségű és a plusz szolgáltatások, például a színes LED sokak számára tehetik vonzóvá ezt a mini sugárágyút.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csontos János (Magyar Idők): Vízfestékes forradalom]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pápay György (Magyar Nemzet): Bocsánat, hogy nem arányos a rendszer]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erősen tél van Gyimesben (videó)]]> Ilyen a tavaszi tél a Kárpátokban, a gyimesi havasokban. Lukács Csaba videója.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soros ellen tüntettek Budapesten (videó)]]> A budapesti Nyugati téren tüntettek Soros György és a CEU ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán számára is van vörös vonal! – figyelmeztet az EPP frakcióvezetője]]> Világosan beszélni fognak Orbán Viktorral az Európai Néppárt április végi tanácskozásán, a kutatás és a tanítás szabadsága ugyanis nem képezheti egyezkedés tárgyát – jelentette ki az Európai Parlament néppárti frakciójának vezetője a Spiegelnek adott interjúban. Manfred Weber ugyanakkor hozzátette: Orbán bár feszegeti a határokat, eddig mindig betartotta a szerződéseket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Békemeneteltek a Kétfarkúak]]> A kormányért és Oroszországért, és minden más ellen tartott vicctüntetést szombat délután a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magomed-ügy: kényszerítés miatt feljelentést tesz Tényi István]]> A fideszes főfeljelentőként elhíresült Tényi István feljelentést tesz kényszerítés miatt annak kapcsán, hogy egy itt élő csecsen férfi videóban bírta bocsánatkérésre a szovjet emlékművet összefestékező Komáromy Gergő aktivistát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Publicus: Az ország negyede szerint orosz érdekeket szolgál a kormány külpolitikája]]> November óta csaknem megháromszorozódott azoknak az aránya, akik szerint a kormány külpolitikája elsősorban Oroszország érdekeit szolgálja: jelenleg a lakosság 26 százaléka vélekedik így, miközben kisebbségbe szorult az a vélemény, hogy magyar érdekeket szolgál a magyar külpolitika – derül ki a Publicus közvélemény-kutatásából.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gazda Albert (Magyar Nemzet): Soros-katonák és Orbán-zsoldosok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Komáromy elgondolkodott az orosz befolyásról (videó)]]> A csecsen Mogamed feldúlt barátai miatt veszélyben volt a festékező aktivista, aki leginkább amiatt aggódik, hogy a magyar hatóságok nem tettek érte semmit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lex CEU: Thaifölddel és Malajziával tárgyal a kormány, Amerikával nem]]> Egyelőre csak Thaiföld és Malajzia budapesti nagykövetségével vette fel a kapcsolatot Altusz Kristóf, akinek miniszterelnöki megbízottként az a feladata, hogy a lex CEU kapcsán tárgyaljon a Magyarországon működő külföldi egyetemekről. Az amerikai hatóságokat és a CEU-t továbbra sem kereste meg Altusz, akiről a CEU rektorhelyettese korábban azt mondta a Mandinernek: kamumegbízottnak tűnik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Védegylet: Ismerjük el a Balaton, és Európa nagy tavainak, folyóinak alapvető jogait!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Robotbarkácsolás a legmagasabb szinten]]> 2007-ben a Carnegie Mellon Egyetem Tartan versenygépe első alkalommal nyerte meg a DARPA legendás Grande Challenge-ét, a robotautók Párizs-Dakarját és a vele járó 2 millió dollárt. A győztes gép mögött a CMU legendás robotikusa, a nemcsak elméletekben, hanem barkácsolásban is kimagasló William „Vörös” Whittaker állt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Filippov Gábor (168 Óra): Orbán legfeljebb egy robotinváziótól tarthat]]> [...] Bővebben!
]]>