<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Parázs vitába kezdett L. Simon az atv-sekkel (videó)]]> „Végigmondhatom a gondolatot, hogy érthető legyek?” – tette fel a kérdést L. Simon László.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Antonio Guterres (Népszava): Kofi Annan maga volt az ENSZ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máthé Zsuzsa (Facebook): Egy nyílt levél utóirata Jeszenszky Zsoltnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó Münchenben: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét]]> Szijjártó Péter kijelentette, hogy Magyarország és Bajorország egyaránt „erős és versenyképes Európát akar, amely nem ellensége saját iparának”, és „nem megszabadulni akar Európa keresztény gyökereitől”, hanem azt vallja, hogy vissza kell térni a keresztény értékekhez.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ankara és Moszkva megállapodott az idlíbi demilitarizált ütközőövezet határairól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az SZBU cáfolja, hogy eljárást folytatna Kárpátalján valamely nemzetiségi kisebbséggel szemben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Matolcsy: Kilenc szellemi műhely működik majd a bölcs várban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áder: A jelenleginél nagyságrendekkel nagyobb migráció várható]]> A határvédelem a következő években a korábbinál nagyobb terhet jelent majd a katonáknak - hangsúlyozta a köztársasági elnök pénteken a debreceni Kratochvil Károly katonai középiskola diákjainak tartott előadásán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: A DK folytatja a nyomásgyakorlást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrán politikus: Nincs jogalap a magyar útlevél elvételére az ukrán állampolgároktól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sajó Dávid (Index): Egy deszkás punk lehet Texas következő szenátora]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem haladnak a Brexit-tárgyalások]]> A brit miniszterelnök Nagy-Britannia és az EU közötti tárgyalások kapcsán úgy látja, hogy az EU nem értékeli kellőképpen a népszavazás eredményét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Haskó László (Magyar Narancs): Európa önjelölt megváltójából a kisebbségbe szorított soviniszta szélsőjobbos békebontók szájhőse]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Filip Minich (Tyzden.sk): Šefčovič átvenné Juncker székét, nincs sok esélye rá]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az RMDSZ részvételre és lelkiismeret szerinti szavazásra buzdít]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt (Bádog): Íme egy újabb érv a halálbüntetés mellett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kövér László (Magyar Hírlap): Magyarország terén Európa szabadsága döntetik el]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Róbert (HVG): Bono beszólt Orbán Viktornak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rostás-Péter István (Maszol): Önkén(y)telenül]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az RMDSZ leváltaná a román oktatási minisztert]]> Az erdélyi magyar párt a jelenlegi oktatási tárca vezetőjét távozásra intené, figyelembe véve eddigi intézkedéseit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Diószegi-Horváth Nóra (Mérce): Orbán Ráhel szülése körül komplett fake news univerzum bontakozik ki]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A demokrácia nem azt jelenti, hogy a többség bármit megtehet – Hende Csaba a Mandinernek]]> „Joglavina zúdul az állampolgárokra és a gazdálkodó szervezetekre” – mondja Hende Csaba, az Országgyűlés fideszes alelnöke és a törvényalkotási bizottság elnöke a Mandinernek. Hende szerint a Sargentini-jelentést az Európai Parlament jogilag nem fogadta el. A politikus arról is beszélt: az őszi törvényalkotás során megkönnyítik az örökbefogadást és fellépnek az elhúzódó bírósági eljárások ellen is. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gábor László (888): Se nem hangos, se nem mérges - semmi sem]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horváth Bence (444): Az egész kultúrharc valójában egy Fideszen belüli dulakodás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Babarczy Eszter (Vendégszerző): Mi a szellemi forradalom tartalma? – Válasz Szilvay Gergelynek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felakasztottak egy Ujhelyi István-bábut ]]> A politikus azt írja a posztban: „Orbán Viktor gyűlöletpolitikája ide juttatta az országot: immár nem is annyira burkoltan fenyegetnek akasztással.”
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bonta Miklós (Népszava): Brüsszel felébredt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Oroszország Bosznia-Hercegovina egységét támogatja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[DK: A Fidesz hazudik a Sargentini-jelentésről]]> Gyurcsány Ferenc pártja a jelentés szövegével bővebben foglalkozna, továbbá javaslatot tesznek a választási rendszer átalakítására is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vásárhelyi Mária (168 Óra): Aki korpa közé keveredik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Unió Bíróságának legújabb döntése csorbítja a büntetőbíróságok jogkörét]]> A napokban hozott döntést az Európai Unió Bírósága Shajin Ahmed és a magyar Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal ügyében. Az ítélet értelmében, annak ellenére, hogy az afgán menekült több rendbeli bűncselekményt követett el, a menekültstátuszát nem lehet tőle megvonni. Ez a döntés egy teljesen új precedenst teremthet az ítélkezési joggyakorlatban. A jövőben közigazgatási bíróságok akár felül is írhatják a büntető törvényszékek ítéleteit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bánszegi Rebeka: Közös magány – egyéni probléma vagy kortünet?]]> Miközben emberek tömege vesz minket körül nap mint nap, és a közösségi oldalaknak hála egyszerűbb a kapcsolattartás, mint valaha, egyre több ember küzd a hétköznapokban a magány érzésével. Mára már korántsem csak az idősebb generációkat sújtja az egyedüllét érzése, a fiatalok is gyakran számolnak be róla. Milyen következményei lehetnek a magánynak és mit tehetünk ellene?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóth Ticiána: Hogyan vészeljük át az iskolaváltást?]]> Itt az ősz és már javában elkezdődött az iskola. A hosszú nyári szünet után sokszor nem könnyű a diákoknak visszaszokni a dolgos hétköznapokba. Azonban nemcsak az iskolakezdés, de az iskolaváltás is nehézséget okozhat a gyermekek életében. Hogyan vészeljük át gyermekünkkel ezt az időszakot? Hogyan segítsük beilleszkedését egy új osztályközösségbe?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem igaz, hogy a zsíros tejtermék ártalmas?]]> Legalább egy, de inkább két nemzedék nőtt fel abban a biztos tudatban, hogy a tejtermékekből legfeljebb a soványakat szabad fogyasztani egészségünk megőrzése érdekében, s a vaj helyett mindenki válasszon inkább margarint. Azt már tudjuk, hog a margarin sokkal ártalmasabb a vajnál, de a hvg-ben idézett újkeletű cikk szerint a zsíros tejtermékeket fogyasztók is tovább élnek az ilyen ételeket elutasítóknál.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Körkép: a magyar jogász és államtudományi képzés napjainkban]]> A jog fontos eleme a mindennapjainknak, akár érzékeljük ezt, akár nem. Ezért is kell, hogy kiemelt figyelmet kapjanak a jövő jogászai, akik a magyar jogot alkalmazzák, alakítják majd. Most róluk, az őket képző egyetemekről és a velük szemben támasztott elvárásokról, továbbá az országban egyedülálló államtudományi képzésről tájékozódhat az olvasó röviden.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egészen új irány a tbc gyógyításában]]> Sokszor cikkeztünk már az antibiotikumokra rezisztens, de súlyos betegségeket okozó baktériumok terjedésének veszélyeiről, arról is, hogy ezt tartják a jövő orvostudományában a legnagyobb veszélynek. Az MTI egy híradásából az derül ki azonban, hogy legalábbis a tbc elleni harcban sikerült új, antibiotikum nélküli módszert találni a gyógyításra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Balázs (Precedens): A Sargentini-jelentés, és nem Magyarország ássa alá az Unió alapértékeit]]> Bár az európai baloldal és a jobboldal egy része is üdvözli a Sargentini-jelentés elfogadását, maga a jelentés éppen hogy aláássa az EU-s alapértékeket. A dokumentum elfogadási körülményei lebontják a jogállami normákat, politikai állásfoglalásai a magyar választók demokratikus döntését kérdőjelezik meg. Így a jelentéssel elvész a tagállamok szuverenitása, azaz a joguk, hogy belső ügyeiket szabadon, saját politikai közösségeik elvárásai mentén rendezzék.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Területekért cserébe ígért függetlenséget Nagy-Britannia Mauritiusnak]]> Mauritius kormánya azt állítja, hogy függetlenségükért cserébe szigetcsoportokat követeltek tőlük a britek az 1960-as években. Most a Nemzetközi Bíróság fogja eldönteni, hogy kinek van igaza a földvitában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bill Wirtz (The American Conservative): Az Európai Unió elérte "töréspontját"]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az elemzőket meglepte az óriási júliusi építőipari növekedés]]> Meglepetést okozott az építőipar júliusi teljesítményének jelentős megugrása, az MTI-nek a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatairól nyilatkozó elemzők nem számítottak ilyen mértékű növekedésre.
[...] Bővebben!
]]>