<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Gazda Albert (Magyar Nemzet): Csak a nagyon jó sör]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horgászni vitte főnöke a román miniszterelnököt]]> A román szocdemek elnöke, Liviu Dragnea horgászni tanította a hétvégén Sorin Grindeanu román miniszterelnököt. Dragnea 17 csukát fogott, a kormányfő 9-et. Kezdőhöz képest elég jó teljesítmény, méltatta kormányfőjét
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Havazik Székelyföldön]]> Hargita megye egész területén havazik, a magasabban fekvő útszakaszokon téli körülmények között lehet csak közlekedni. A sípályákon remekül lehet cserébe síelni!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Momentum elmagyarázza, hogyan ismerhető fel a propaganda (videó)]]> A világháborúban tökélyre fejlesztett módszert látja visszaköszönni a hazai liberálisozás, brüsszelezés, újszdszezés esetében a Momentum. Tompos Márton, a mozgalom vloggere elmagyarázza, hogyan ismerhető fel szerinte a propaganda.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel bevédte a magyar kormányt]]> Angela Merkel elutasítja, hogy az uniós támogatások csökkentésével büntessék a közös döntések végrehajtásától elzárkózó vagy a jogállamiság ellen vétő tagállamokat. A kancellár erről az EU jövőjéről szóló római nyilatkozat aláírásának alkalmából beszélt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Itt egy cikk, amiben 73-szor szerepel az értelmiség szó]]> Radnóti András, a Momentum külkapcsolati koordinátora cikket írt az ÉS-be az új politikusok és új értelmiségiek felelősségéről. Hetvenháromszor szerepel benne az értelmiség szó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pilhál György (Magyar Idők): Mitől „civilek”?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lendvai Ildikó (Népszava): Vigasz-vb]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsányék állítják, mindenhol jelöltet tudnak állítani]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gál Kinga (Női szemmel): Milyen Európát szeretnénk gyermekeinkre hagyni?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Migránsbizniszről és Soros civiljeiről konzultálna a kormány]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[K. Toók László (Facebook): Bevándorlók az országba hazatérő magyar családok?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schulz, egy közülünk (videó)]]> Eljött Martin Schulz ideje, hirdeti a német szocdemek kampányfilmje. Őt nem lehet megfékezni, mondják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már kilenc hónappal a berlini terrortámadás előtt tudták: Amri készül valamire]]> Kilenc hónappal a berlini terrortámadás előtt már tudtak arról német hatóságok, hogy a tunéziai elkövető öngyilkos merényletre készül. A bűnügyi hatóságok már akkor Anis Amri kitoloncolását javasolták, mégsem történt semmi.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ingyen hallgathatja a CEU zenekarát]]> Ingyenes koncertet ad kedden Budapesten a Szent Efrém Férfikar és a Közép-európai Egyetem zenekara, a Classicus Ensemble.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Băsescu: A DNA első embere legyőzheti Iohannist a román elnökválasztáson]]> Ígéretes politikusnak tartja Traian Băsescu volt román államfő Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyészt, aki szerinte fel tudná venni a versenyt az elnökválasztáson Klaus Iohannis jelenlegi államfővel, hiszen már most politikusként nyilatkozik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Feltárják, mi van a kolozsvári főtér alatt (videó)]]> A régészek is bekapcsolódtak Kolozsvár felszín alatti feltárásához. A Főtér videójában elmesélik, mit találtak a főtér alatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Finta Márk (Új Szó): A spájzban vannak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[De mit tettek értünk a brüsszeliek? (videó)]]> Az elmúlt hatvan év vívmányait mutatja be egy percben az Európai Unió Tanácsa, cáfolva a vádakat, miszerint az unió haszontalan, beleszól az emberek életébe, antidemokratikus, nem törődik valós problémákkal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A románok több mint kétharmada úgy véli, igazságtalan világban él]]> Egy friss felmérés szerint a romániai lakosság 67 százaléka igazságtalannak tartja a román társadalmat, mindössze 26 százalékuk véli úgy, hogy igazságos. A román Agerpres hírügynökség által bemutatott kutatás szerint az emberek azt is elvárják, hogy mentse meg őket az állam, de egyre kevésbé bíznak az intézményekben és embertársaikban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyelvet találnak ki maguknak a botok]]> A gépi tanulás a jelenkori számítástudomány egyik legvirágzóbb szakterülete. Nincs nélküle mesterséges intelligencia, és a nyelvtechnológiákhoz is nélkülözhetetlen. Nagy adatsorokban való bányászást mellőző, különleges tanulásalapú megoldást kínál Igor Mordatch, az OpenAI vendégkutatója: ágensei nem emberi saját nyelvet teremtenek. Egyelőre igen egyszerű a kommunikációjuk, amelyben nem-nyelvi elemeket is használnak. A kutató bizakodnak, hogy munkájuk komplex rendszerré fejlődik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szalai: Fájó kimondani, de ez a realitás]]> A mi játékosaink nem topligákban játszanak, tanulnunk kell ezekből a meccsekből, értékelte Bernd Storck szövetségi kapitány a portugálok elleni 3-0-ás vereséget. Szalai Ádám csalódottan annyit mondott: simán kikaptunk, sajnos ennyivel jobb az Európa-bajnok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi Tibor (Facebook): Futball vs. nacionalista hőbörgés 3:0]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Néhány ráktípustól is megvéd az antibébi tabletta]]> A fogamzásgátló tabletták elterjedése alapjaiban változtatta meg a nők életét. Tervezett időpontban és számban vállalhatnak gyereket, s kiszámíthatóbb a pénzkereső munkában töltött idejük is. Ugyanakkor még mindig nem elég az információnk arról, hogy milyen hosszú távú következményei lehetnek annak, ha valaki a védekezésnek ezt a módját választja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Portugália – Magyarország 3:0]]> Sima győzelmet aratott az Európa-bajnok portugál válogatott a magyar válogatott fölött a 2018-as világbajnokság selejtezőjében, Lisszabonban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Portugál-magyar meccs: bravúr kell a továbbjutáshoz]]> Magyarország labdarúgó válogatottja sorsdöntő mérkőzésre készül a friss Európa-bajnok Portugália ellen. A futballtörténelemben még soha nem győztük le a portugálokat és a szupersztárokkal teletűzdelt csapat ellen most sem vagyunk esélyesek. A szombat esti, 20:45-kor kezdődő, lisszaboni mérkőzésen mégis várhatóan legalább döntetlenre lesz szükség a magyar továbbjutáshoz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fekete Kristóf (Fidelitas): Kristóf erősödik!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így leptük meg az EB-n a portugálokat (videó)]]> Nézze meg az előző Portugália-Magyarország mérkőzés összefoglalóját! A magyar válogatott várakozáson felül szerepelve majdnem kiejtette a későbbi bajnokot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Itt Az Igazság Ligája első előzetese (videó)]]> Itt a DC legnagyobb hőseit egy csapatban egyesítő Az Igazság Ligája-mozi első előzetese.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ronaldo csárdást járt mérgében (videó)]]> Cristiano Ronaldo a tavalyi Európa-bajnokságon emlékezetes mozdulatsort mutatott be a magyarok ellen. Reméljük lesz oka rá, hogy megismételje.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bernd Storck (Nemzeti Sport): Nincs veszítenivalónk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel: Jobban meg kell védenünk külső határainkat]]> Az uniós védelmi együttműködést és a határvédelmet erősítené Angela Merkel. Az EU hatvanadik évfordulója alkalmából a német kancellárhoz hasonlóan François Hollande francia kormányfő is egy erős, egységes Európa vízióját vázolta föl, és egyúttal odaszúrt a közelgő francia elnökválasztás kapcsán Marine Le Pennek is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miklós Péter (Magyar Idők): Hűséges volt hitéhez és nemzetéhez]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóth Ákos (168 Óra): Körkörös küzdelem]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar népzenére figurázik Ronaldo! (videó)]]> Lehet, hogy Ronaldo nem is a magyarok miatt dühöngött, hanem néptánctudását villogtatta meg? A portugál klasszis a sámsoni csárdában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elcsenték Ferenc pápa pileólusát]]> A pápai fejfedőt egy kislány kapta le a Szentatya fejéről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Izgatottan remeg Csányi Sándor bajsza” (videó)]]> A magyar válogatott sorsdöntő, portugálok elleni VB-selejtező mérkőzésére Hajdú B. István Arany Jánossal hangol.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csalóka arcképek]]> Az ember és az okostelefon is gyakran hibázik digitálisan átalakított arcképek azonosításakor. Nehéz megkülönböztetni egymástól a valódi és a megtrükközött személyi képeket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Könnyed összeomlás – John Scalzi: Az összeomló birodalom]]> Az emberiség egy számukra is érthetetlen jelenség segítségével szétrajzott a galaxisban, de az érthetetlen jelenség közben úgy tűnik, hogy elkezdett változni, és veszélyben a faj sorsa. Udvari intrikák, űrnemesek, űrzendülések, forradalmak, csúnya beszéd és némi szex: nem akárhogy izzítota be új univerzumát a Vének háborúja sikerszerzője.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vass András (Facebook): Szenzációs fogás!]]> [...] Bővebben!
]]>