<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Ezt a South Park-részt cenzúrázta ki a Comedy Central (videó)]]> Az epizódban a gyerekek játékból nindzsa-csapatot alakítanak, amiről a felnőttek azt hiszik, hogy az ISIS jelent meg a városban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem vetíti a Comedy Central az iszlámállamozó South Park-részt]]> Nem adja le a South Park mostani, 19. évadának 7. epizódját a Comedy Central magyar adása. Az epizód az Iszlám Államon gúnyolódik. Egy a sajtóban terjedő Comedy Central-közlemény szövege szerint „kihagyjuk most ezt a részt, mert olyan tartalma van, ami bizonyos emberek érzékenységét sértheti a mostani időszakban. De be fogjuk pótolni, ígérjük”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jánisz Varufakisz (DIEM 25): Kiáltvány Európa demokratizálásáért]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Minek öltözött ez az ember, Boba Fettnek vagy rohamosztagosnak? Szavazzon!]]> Németországban nagyban zajlik a farsangi karnevál, ami azt jelenti, hogy komplett nagyvárosok lakossága öltözik be mindenféle színes ruhákba, hogy az utcán sörözve-borozva-almaborozva kitáncolják magukból a tél okozta szomorúságot és rákészüljenek a húsvétig tartó böjtre. Mainzban fotóztunk egy jelmezt, amiről nem tudjuk eldönteni, hogy micsoda. Talán Ön segít!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Morvay Péter (Hetek): Merkel túlélőmutatványa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Majtényi László (Népszabadság): A köztársaság állapota]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megerőszakolt egy kisfiút egy iraki menekült Bécsben]]> Egy bécsi fürdőben megerőszakolt egy tízéves kisfiút egy húszéves iraki menekült, aki alig pár hete tartózkodott Ausztriában. A sajtó által idézett rendőrségi jelentés szerint azzal indokolta a tettét, hogy már négy hónapja nem szexelt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga-Bíró Tamás (Facebook): Magyarok a világban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lajtai Mátyás (Nézőpontok): Mi lesz belőled, Szíria?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már az Ókorban is használtak laptopot?]]> Legalábbis egy viasztáblát notebooknak vélnek az összeesküvés-elméletek hívei, amit nyilván a Gyíkemberek adományoztak a jósdának.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Borotválós asszonyfarsangot tartottak Parádsasváron]]> Egy helyi szokás szerint férfinak öltözött nők farsangolnak Parádsasváron, hatalmas faborotvákkal jelképesen megborotválva a férfiakat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Közoktatás: reagált az ellenzék Czunyiné távozására]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hergelő telepednek a pedagógusokra a Fidesz szerint]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[MSZP: Lopjon kevesebbet a kormány!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Érző robotok nyomában]]> Napjaink egyik legnagyobb hatású robotikusa közösségi gépeket fejleszt, és elsősorban az ember-robot kommunikáció érzelmi oldalát vizsgálja. Kölcsönös empátia nélkül ugyanis nincs hatékony interakció.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Járvánnyal és válsággal küzd Brazília (videó)]]> Politikai és gazdaság válság, valamint a zikavírus járványa sújtja a nyári riói olimpiára készülő Brazíliát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Martin Schulz: Menjenek csak a britek! (videó)]]> David Cameron brit miniszterelnök tovább lobbizik az uniós reformcsomagjáért Európában. Eközben Martin Schulz európai parlamenti elnök a brit távozás eshetőségéről nyilatkozott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Terméketlen az uniós vita, összedőlhet Schengen]]> Az Európai Unió óriási kockázatot vállal a hónapok óta folytatott, teljesen terméketlen elméleti vitával, ami az ellenőrizetlen és szabálytalan tömeges migrációhoz vezetett; a kiutat pedig a visegrádi négyek együttműködése jelentheti – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Amszterdamban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tarr Péter (Médiapiac): Több néző jött, mint ment]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trumpnak és Sandersnek áll a zászló Amerikában (videó)]]> Az amerikai elnökjelöltségi versenyben a republikánus oldalon továbbra is vezet Donald Trump; a demokratáknál pedig Bernie Sanders szorongatja Hillary Clintont.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Menesztették a köznevelési államtitkárt]]> Távozik posztjáról Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár – értesült az Index, majd a hírt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is bejelentette. Balog Zoltán szerint Orbán Viktor nem fogalmazott meg kritikát Czunyiné Bertalan Judit munkájával kapcsolatban; de az Index úgy tudja: Czunyiné bukásának oka, hogy nem sikerült rendbe tennie a KLIK-et, miközben az oktatási szférában tiltakozáshullám alakult ki. Utóda Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár lesz.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Minősíthetetlen hangvétel”: nekiment Lázár Jánosnak Fazekas Sándor]]> „Minősíthetetlen hangvételű, alaptalan támadás” érte az agrártárca egyik intézményét, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint. Fazekas azután beszélt erről, hogy a Miniszterelnökséget vezető Lázár János kifejtette: „ma már sokkal inkább úgy tűnhet: nem a minisztériumnak van háttérintézménye, hanem a háttérintézménynek van minisztériuma”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csizmadia Ervin (Mandiner): Kvalitás és jövőképesség − Klebelsberg víziójáról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aujeszky Nóra (Mandiner.Balaton): Mille-flódni és barbecue: ezt esszük idén a Balatonnál]]> Bezerics Dániel és Laposa Bence, a badacsonytomaji Kishableány alapítói a Hold utcai vásárcsarnokban mutatták be az idei nyár part menti harapnivalóit. A trend a barbecue lesz, de szót kap a flódni is egy újragondolt formában. Április 29-én már nyitnak is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Ungba hajtott egy terepjárós – el is akadt (videó)]]> Az áradó Ung folyóba hajtott egy terepjárós, hogy átkeljen a folyón, de a kocsi lefulladt, így utasával együtt a kocsi tetején ülve várta a kimentést.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gellért Ádám (Jog.tk.mta.hu): A népbírósági jog hálójában: perújítási eljárás Hóman Bálint ügyében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerikai vadászok díjazták Semjén Zsoltot Las Vegasban]]> Az Év nemzetközi törvényhozója díjat vehette át Semjén Zsolt, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke a vadvilág megőrzésének előmozdításáért és a fenntartható vadászat szabadságának támogatásáért az amerikai székhelyű Vadászati Világszervezettől Las Vegasban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lendvai Ildikó (Népszava): Napi 180 forint]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt (Magyar Hírlap): Dávid halmoz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Botos Katalin (Magyar Nemzet): Liberális narratívák és a demokrácia]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dési András (Népszabadság): Csak egy közös piac]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Készülőben van egy magyar Lovecraft-film]]> H. P. Lovecraft From Beyond című novellájából készít filmet az Ixtlan Artworks: a történet középpontjában egy érzékszerveken túli világot felfedezni vágyó, valóságtól egyre jobban elszakadó tudós áll, aki megszállottként épít egy elektromos gépet, amely elősegítheti a túlvilág felfedezését.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Üzent a NAV az ubereseknek: adózni kell!]]> A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az Uber-sofőröknek adott tájékoztatójában kifejti: a saját nevében és kockázatára, üzletszerűen személyszállítási szolgáltatást végző vállalkozás (természetes vagy jogi személy) tevékenysége adóköteles tevékenység, amelyet csak adószámmal folytathat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Letya (Könyvek, ahogy én látom): Robert A. Heinlein: Kettős csillag]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A DeepMind és a labirintusok]]> A Google mesterséges intelligenciája minden labirintusból kitalál már, az Útvesztő filmben is jól jött volna a segítsége.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Súlyos földrengés rázta meg Tajvant]]> Már tizennégy halottja van a szombat hajnali tajvani földrengésnek, a sérültek száma megközelíti az 500-at, 155 ember pontos holléte és állapota egyelőre ismeretlen. A közel kétmilliós Tajnan városának több kerületében lakóépületek, egyéb építmények dőltek össze, rongálódtak meg. Tajvan elnöke, Ma Jing-csiu a helyszínre utazva kijelentette, a kormányzat mindent meg fog tenni az ott élők biztonságáért, a még életben lévők kimentéséért és a hajléktalanokká váltak elhelyezéséért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Veress Jenő (Népszava): Nincs benne semmi, csak gyűlölet...]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Édesanyja és bátyja is beszáll Jeb Bush kampányába]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A szerb külügyminiszterrel találkozott Szijjártó]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Flea (Rolling Stone): Why I Support Bernie Sanders]]> [...] Bővebben!
]]>