<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Herczeg Márk (444): Laci bácsi a hős, aki egymaga asztal alá főzte a komplett magyar gasztroforradalmat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Skrabski Fruzsina (Családháló): A cél, hogy „menő” legyen az, hogy családunk van]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[RTL: Egy wyomingi offshore cégé a VS.hu]]> Az RTL Klub híradója kiderítette: egy amerikai bejegyzésű offshore cég áll a VS.hu mögött. A wyomingi offshore-bejegyzés előnye, hogy a cégtulajdonosokat még csak meg sem kell nevezni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kevesebb a német és osztrák hátterű cég itthon, cserébe több az ukrán]]> A meghatározó vállalkozások körében csökken a külföldi érdekeltségű cégek aránya, jelentősen megnőtt ugyanis a hazai érdekeltségű vállalatok száma, derül ki az Opten céginformációs szolgáltató felméréséből.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Techet Péter (Magyar Nemzet): Ausztria: merre tart a kettészakadt ország?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zwack: picit kisebb bevétel, picit kevesebb eladás tavalyhoz képest]]> A Zwack Unicum Nyrt-nek mind a bruttó árbevétele, mind az adózott eredménye 1,2 százalékkal csökkent a tavalyihoz képest. A minőségi és prémium szegmensekben növekedni tudtak és palackozójukat is korszerűsítették tavaly.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Berthold Kohler (Frankfurter Allgemeine Zeitung): Idomeni üzenete]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[4K! (Közlemény): Bojkottálni kell a figyelemelterelő népszavazást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdoğan: Amíg nincs vízummentesség, nem lépünk tovább menekültügyben]]> Ankara addig nem tesz további lépéseket a menekültválság kezelésére, amíg az EU nem garantálja a vízummentességet a török állampolgárok számára, jelentette be Erdoğan török államfő. Az Index közben arról ír, a törökök lelövik az illegális határátlépőket, a szír határon pedig már egy ideje szögesdróttal ellátott betonfalat húznak fel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már most megkapják a tejtermelők az októberi pénzüket]]> Elindítja az átmeneti nemzeti tejtámogatás kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, hogy enyhítse a tejtermelők súlyos gondjait. Október helyett már most kifizetnek nekik 11,4 milliárd forintot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szikszai Péter (Magyar Idők): Boldog szülinapot, őszödi beszéd!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mit bán Gyurcsány az őszödi beszédből tíz év után? (videó)]]> Legfeljebb azt bánja Gyurcsány Ferenc az őszödi beszédből, hogy csúnyán beszélt, derül ki a Demokratikus Koalíció elnökének Facebook-oldalára feltöltött rövidke videóból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ablonczy Bálint (Váalsz.hu): Már orbánozik az új osztrák kancellár]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vajna Tímea (Life.hu): Vajna Tímea exkluzív beszámolója Cannes-ból]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Stand up comedyvel erősödik a székely identitás a fiatalok körében]]> Egyre erőteljesebbé válik a székely nemzeti identitás vállalása a fiatalok körében András Hanga egyetemi oktató szerint, aki az ifjúság nemzeti identitáshoz való viszonyulását kutatja. András Hanga a Krónikának nyilatkozva elmondta: a fiatalok kizárják a politikát az életükből, inkább a stand up comedyket szeretik, a székely termék ugyanakkor jó kezdeményezés.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több százezer bűncselekményt követtek el idegenek Németországban]]> Németországban 2015-ben szám szerint 402.741 külföldiek által elkövetett jogszabálysértést regisztráltak a hatóságok. Az országban folyamatosan utazó szervezett bűnbandák jelentek meg, jellemzően Délkelet- és Kelet-Európából. Emellett megugrott a szélsőjobbos és szélsőbalos indíttatású politikai bűncselekmények száma is Németországban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ismét románosodnak az utcanevek Marosvásárhelyen]]> Annak ellenére, hogy áprilisban lecserélték a magyar utcanevek románosított változatait a magyarra, a marosvásárhelyi önkormányzat most visszahelyezte a román utcanévtáblákat is a Krónika és a Főtér szerint. Többek közt Dózsa Györgyből, Kinizsi Pálból és Mátyás királyból lett megint Gheorghe Doja, Pavel Chinezu és Matei Corvin. A polgármesteri hivatal állítólag kompromisszumra törekedett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán Krisztián (444): A nemzeti tőkésosztály és az illegitim tulajdon ördögi köre]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deák Dániel (Nézőpontok blog): Szabó Tímea máshol már fizetést sem kapna]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rómaiak és dákok özönlötték el Kolozsvárt (videó)]]> De Emil Boc még a légiósokat is leigázta! Városnapi kavalkád a kincses városban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pintér Krisztián (Reflektor): Európa tartomány]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Életet ment, munkát ad az utcalap – a Fedél Nélkül-sztori]]> „Az embernek két dolog kell ahhoz, hogy életben maradjon. Mindennapi betevő és szellemi közeg.” A Fedél Nélkül mindkettőt megadja a saját közösségének. Négyszáz hajléktalannak és rászorulónak nyújt munkalehetőséget a több mint húsz éve megjelenő utcai lap. A ma már kulturális lapként működő Fedél Nélkül eladásáért kapott pénz a terjesztők sokszor egyetlen bevétele. De hogyan is születik ez az újság? Riportunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tömegszimuláció + kardok = teljes káosz (videó)]]> Massive, az élet szimulációja, a tömegjelenetek generálására tökéletes program, amellyel egyszerre akár 20 ezer ágenst is mozgathatunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megtámadták a migránskvótás népszavazást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Árpási Botond (Danube Institute): Zsaroláshoz és pénzszerzéshez használják a migránsokat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bécs nem változtat menekültpolitikáján]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Karaffa Attila (Körkép.sk): Kinek van szüksége a keresztényekre Európában?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elkezdték kiüríteni az idomeni tábort (videó)]]> Egyelőre nyugodtan halad a görög-macedón határnál kialakult menekülttábor felszámolása.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Távozik az Indextől Spirk József]]> A Népszabadság Online-nál folytatja Spirk József. A hír, hogy az egyik meghatározó politikai újságírót „kirúgják éppen” az Indextől, pletykaszinten múlt héten jutott el a Mandinerhez. Meg nem erősített értesülések szerint Spéder Zoltán tulajdonos az Orbán Gáspár TEK-általi kimenekítéséről szóló, Lázár János által kacsának titulált írás miatt orrolhatott meg Spirkre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A kormányzati mélygarázsnál csúszott meg 80 éve a budai Vár oldala]]> Épp oda épít mélygarázs a kormány a budai Várban, ahol nyolcvan évvel ezelőtt megcsőúszott a hegyoldal – írja az Index. Az akkori megerősítési munkálatoknak még ma is megvannak a nyomai a környékbeli utcákban. A lakók tartanak a beruházástól, a BME docense szerint viszont akár még jól is jöhet a mélygarázsépítés a környékbeli házaknak, már ha jól csinálják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zsuppán András (Facebook): Ezért ne rendezzünk olimpiát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyarul gratulált a brit nagykövet a magyar úszóknak (videó)]]> Nagy-Britannia magyarországi nagykövete is gratulált a fantasztikus Eb-t záró magyar úszóválogatottnak. Nem is akárhogy: magyarul köszöntötte a sportolókat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megölelte egymást Ferenc pápa és a kairói nagyimám]]> Ferenc pápa hétfőn a Vatikánban fogadta és megölelte Ahmed el-Tayebet, a kairói Al-Azhar mecset és egyetem nagyimámját, aki Benedek pápa korábbi iszlám-kritikus szavai miatt függesztette fel a keresztény vezetőkkel való párbeszédét. Az előző katolikus egyházfő egy akkori beszédében a keresztények védelmét szorgalmazta, amit Ahmed el-Tayeb az egyiptomi belügyekbe való beavatkozásként értelmezett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tehetségtelen költők a számítógépek?]]> Hiába verselt az algoritmus, nem tudta meggyőzni bíráit, hogy a szonett szerzője húsvér ember.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boros János (Magyar Hírlap): Egy másik Németország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szaniszló: Titippel zsarolják a magyarságot (videó)]]> Újabb világbirodalom készül összedőlni a fejünk fölött Szaniszló Ferenc szerint, aki az Echo TV Világ-panoráma című műsorában beszélt erről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megadja Gábor (Mozgástér): A sorosozásról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kovács Antal (Pinceáron-hírlevél): De nem az a lényeg, hogy finom legyen?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik Gábor: Olvass Jókait!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán nem akar bocsánatot kérni Gyurcsánytól, inkább fellebbezett]]> Nem fogadta el az elsőfokú ítélet Orbán Viktor, amely szerint bocsánatot kellett volna kérnie Gyurcsány Ferenctől egy kijelentése miatt, ehelyett inkább fellebbezett – tudta meg a Bors, amit a Miniszterelnök Sajtóirodája is megerősített.
[...] Bővebben!
]]>