<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Borbás Barna (Válasz.hu): Soha többet ilyen október 23-át!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[MSZP: A jobboldal át akarja írni 1956 történetét]]> Az MSZP október 23-i megemlékezését a Nagy Imre Emlékháznál tartotta. Molnár Gyula pártelnök a „haladó baloldal” hősének nevezte a mártír-miniszterelnököt és úgy fogalmazott, hogy a jobboldal át akarja írni a forradalom történetét. Hozzátette, a sajtószabadság ügye és az oroszok beleszólása a mai magyar belpolitikában újra aktuális. Kunhalmi Ágnes elmondta, 1956-ban a tehetség és nem a lojalitás alapján való előrejutásért harcoltak az emberek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felvonták a nemzeti lobogót a Kossuth téren]]> Ünnepélyesen felvonták Magyarország zászlóját vasárnap reggel a Kossuth téren. Az ünnepségen részt vett Áder János köztársasági elnök, Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Benkő Tibor, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke is. A Civil Ellenzéki Kerekasztal Kossuth térre szervezett tüntetésén csupán maroknyian jelentek meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csics Gyula (Magyar forradalom 1956): 1956. X. 23.: Ledöntjük a Sztálin szobrot! Vesszen Gerő!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hosszú Katinka videóban emlékezik meg 1956-ról (videó)]]> A sokszoros olimpiai- és világbajnok úszónő videóüzenetben emlékezik meg az 1956-os forradalomról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[1956 lyukas zászlóval emlékezik Józsefváros a forradalomra]]> Józsefváros önkormányzata az '56-os események hatvanadik évfordulóján forradalmi lobogókat ajándékozott a kerület lakóházainak és közintézményeinek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hont András (Facebook): Hírek, amelyeken egy borús, októberi vasárnapon már meg sem lepődünk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Böcskei Balázs (Magyar Nemzet): 1956 és a morális cselekvés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zsiday Viktor (Portfolio): Nemzeti tragédia, ami Magyarországon folyik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áder János előléptette a volt III/II-es Tasnádit a nemzeti ünnep alkalmából]]> Áder János az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából rendőr altábornaggyá léptette elő Tasnádi László rendészeti államtitkárt. Tasnádi kinevezése után botrányt váltott ki, amikor kiderült, hogy az államtitkár 1989-ben III/II-es operatív tiszt volt. A köztársasági elnök „kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül” léptette elő Tasnádit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi Tibor (Szanyi Kapitány): A magyar nép nem szereti a diktatúrát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely: 1956 szagáról és az élet elviselhetetlen könnyűségéről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[New York környéki ’56-osok vallomásai (videó)]]> New York környéki ötvenhatosok vallanak sorsukról, a forradalomról és az újrakezdésről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): 1956 szagáról és az élet elviselhetetlen könnyűségéről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ötvenhatosok portréiból nyílt kiállítás New Yorkban]]> Tizenöt ötvenhatos emigráns portréjából és élettörténetéből nyílt kiállítás a New York-i Magyar Házban szombat délután.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Regéczy-Nagy László a Belvárosban találkozott az egyetemisták menetével (videó)]]> A Brit Nagykövetség sofőrjeként dolgozó Regéczy-Nagy arról mesél, hogyan találkozott a forradalom első jeleivel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Életem legnagyobb pofonját kaptam akkor” – Bródy is a tüntetők között volt 1956 október 23-án]]> Saját szemével látta Nagy Imrét a Parlament erkélyén az akkor éppen csak tízéves Bródy János 1956 október 23-án, két nappal később pedig szemtanúja volt a véres csütörtöknek is. A legendás zenész a Mandinernek idézte föl emlékeit a forradalomról. Bródy úgy látja: a kommunista hatalom tervezhette meg az eseményeket, amelyek aztán kicsúsztak az irányításuk alól. A zenész gyerekkori forradalmi élményei visszaköszönnek szövegeiben is: a híres sárga rózsa-motívum ezekre vezethető vissza.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Keressük minden idők huszonöt legjobb magyar fantasztikus regényét]]> Az interneten megszámlálhatatlan mennyiségű „legjobb SFF-könyvek”-lista van, amely főleg a műfaj angolszász klasszikusaira koncentrál. Nem találni viszont egyetlen olyan listát sem, ami a legjobb magyar könyveket gyűjtené össze. Mi most olvasóinkhoz fordulunk: tegyük össze a huszonöt legjobb magyar fantasztikus regény listáját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány megint „rendszerváltó” szövetséget szervezne]]> Gyurcsány Ferenc reméli, hogy a vasárnapi, október 23-i ellenzéki tüntetésről kiderül, ez nemcsak egy pillanatnyi közös színpadi szereplés, hanem valaminek, egy „rendszerváltó” választási szövetségnek a kezdete. Gyurcsány a DK ötödik születésnapja alkalmából tartott rendezvényen arról is beszélt, hogy most a rendszerváltás kompromisszumainak elárulása és önkény zajlik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár Brüsszellel, Boross az USA-val szabadságharcol '56 évfordulóján]]> Lázár János Szentesen egy '56-os megemlékezésen arról beszélt: sokan a mai eszükkel már máshogy csinálnák '89-et is; forradalmibban, '56-hoz hasonlóan. Szerinte elkeserítő, hogy a magyar nemzeti szuverenitás programja most is kivívhatja egy hatalom, Brüsszel haragját. Eközben Boross Péter a Műegyetem rakparton felrótta az amerikaiaknak, hogy kiállítják a Népszabadság utolsó számát és aggódnak a magyar sajtószabadságért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puli – irány a Hold!]]> Magyar robot, mégpedig az egyre ismertebb Puli is eljut a Holdra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó Péter (Rheinische Post): Nem hiszünk a migrációban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: Aki nem szavazza meg az alkotmánymódosítást, Brüsszelt támogatja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Faludy György (EPA): 1956, te csillag]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Skrabski Fruzsina (Mandiner): Nekünk van '56-unk!]]> Összefogtunk és pár napra győztünk! Ez a mi ünnepünk és nincs rá példa máshol!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Őrizetben a bicskei gyermekotthon igazgatója]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Néző László (Magyar Idők): Örökös szabadság]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szajlai Csaba (Magyar Hírlap): Szilánkok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Körmendy Zsuzsanna (Magyar Nemzet): 1956: kollektív tudattalan]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hargitai Miklós (Népszabi Szerkesztőség): A kormány a jogsértők oldalára áll? – nyílt levél Orbán Viktornak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ha győz, ha veszít, Trump elégedett lesz magával]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A szegedi '56-os római leányszöktetése]]> Szegeden kezdődött a forradalom – szögezi le Long Island-i otthonában Lakatos István geológiaprofesszor, aki a dél-alföldi városban volt aktív részese a forradalomhoz vezető egyetemi gyűléseknek, majd utána a nemzetőrség tagjaként fogott fegyvert. A forradalom bukása után Jugoszláviába menekült, majd Kanadába jutott. Több év várakozás után a római olimpia ürügyén szöktette meg szerelmét, Magdit, aki azóta is hű társa. Hogyan foglaltak el egy ávós laktanyát a forradalmárok? És miként segített a Vatikán a fiatal, menekült szerelmeseknek? Filmbe illő történet az ötvenhatos interjúsorozatunk keretében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[New York: hídra vetített animációs filmmel emlékeznek 1956-ra (videó)]]> Pár perces videóinstallációval hívja fel a New York-iak figyelmét a Balassi Intézet és a New York-i főkonzulátus az '56-os forradalom 60. évfordulójára. A Glowing Bulbs animációját negyed óránként ismételve vetítik a Manhattan hídra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A tasmán ördögtől várnak segítséget az MRSA ellen]]> Szakemberek figyelmeztetnek rá, hogy már a közeljövőben is az orvostudomány előtt álló egyik legfontosabb feladat lesz a multirezisztens baktériumok elleni küzdelem. Nem meglepő tehát, hogy a szakemberek több irányban is próbálkoznak a probléma megoldásával, mi is beszámoltunk már ilyen kutatásokról. Most az MTI beszámolója szerint egy ausztrál egyetem fedezett fel egy természetes eredetű, sikerrel kecsegtető alapanyagot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fumax: A zsáner követőinek nagy része inaktív]]> A Fumax csapata szerint a magyar fantasztikus könyvkiadás legfontosabb új jellemzője, hogy sodró lendületű és sebességű, kíméletlen azokkal, akik lemaradnak. Fontos lenne azonban, hogy a a sci-fi/fantasy olvasók eljárjanak a különböző rendezvényekre. Meg hogy legyenek rendezvények. A magyar fantasztikum helyzete, tizedik epizód.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tuzson: Végleg le kell venni a napirendről a kvótát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar Nemzet (Magyar Nemzet): Megújul a Magyar Nemzet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem büntetik a hiányzó képviselőket (videó)]]> Hiába írja elő a törvény, nem csökkentik azon országgyűlési képviselők fizetését, akik több bizottsági ülésről hiányoznak, mint amennyin ott vannak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Honfoglalás 2000 Egyesület (MTI OS): Helyezzék előzetes letartóztatásba Juhász Pétert!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Népszabadság-ügy: Mészáros Lőrinc nem adott egyértelmű választ a vásárlásról]]> Nem erősítette meg, de nem is cáfolta Mészáros Lőrinc a Hír TV-nek, hogy az érdekeltségébe kerülhet a Népszabadságot is kiadó Mediaworks. A felcsúti polgármester azt mondta: semmi sem elképzelhetetlen.
[...] Bővebben!
]]>