<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Boldog születésnapot, Mick Jagger! (videó)]]> Július 26-án ünnepli 73. születésnapját Mick Jagger, a The Rolling Stones énekese, aki azonban időnként zenét is írt, például ezt, a Brown Sugart is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyilvánosak az idei felvételi ponthatárok]]> Több mint 111 ezren jelentkeztek idén a felsőoktatásba, nekik mintegy 67 százalékát vették fel valamelyik egyetem vagy főiskolára. Ez közel 4 százalékos növekedést jelent a tavalyi számokhoz képest.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balázsi-Pál Előd (Transindex): Tusványos: hol a Quimby helye?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több magyar bankot is felminősített a Moody's]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A szerk. (Népszabadság): Magyar álom]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hosszú: Mindent megteszek, hogy Magyarországot a legmagasabb szinten képviseljem]]> Elutazása előtti utolsó sajtótájékoztatóját tartotta kedden Hosszú Katinka, a magyar olimpiai csapat egyik legnagyobb aranyérem-esélyes sportolója. A világbajnok úszó elmondta: nem mer aranyérmet vagy érmet ígérni, de felkészült és mindent el fog követni, hogy Magyarországot a legmagasabb szinten képviselje. Hosszú bejelentette azt is: szeptembertől saját úszóklubot indít.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Kettős Mérce): Orbánék hazudnak, de ettől még ők képzik a politikai valóságot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csütörtökön indulnak az első magyar sportolók Rióba]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ablonczy Bálint (Válasz.hu): Papot gyilkolt az iszlamista terror: a legrosszabb forgatókönyv jöhet Európában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szentesi Zöldi László (Facebook): Orbán a legjobb! – Ez is Európa hangja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elektromos nyomkövető lehetett az egyik normandiai merénylőn]]> Elektromos nyomkövető lehetett az egyik merénylőn, amit börtönbüntetés helyett kaphatott – írta meg a Telegraph a Le Figarora hivatkozva. Az eseményeket terrorista merényletnek minősítette Francois Hollande francia államfő, egyben azt is állítva hogy az ISIS-hoz kötődtek a támadók. A Vatikán elítélte „a gyűlölet minden formáját” és a Pápa felajánlotta az imáit az érintetteknek. Egy Egyesült Királyság-beli muszlim szervezet is részvétét fejezte ki és egyben elhatárolódott a támadásoktól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tusványos (Tusványos): A Tusványosra meghívott zenészek dolga, hogy szórakoztassák a közönséget]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Az osztrákokkal közös érdek a szerb-magyar határ védelme]]> Minden migráns közbiztonsági és terrorkockázatot jelent, ezért egyszerre csak annyit engedünk be az országba, amennyi leellenőrizhető – jelentette ki Orbán Viktor a Christian Kern osztrák kancellárral való keddi budapesti tárgyalását követően. A megbeszélésen többek között megállapodtak arról is, hogy Ausztria rendőröket küld a magyar-szerb határ védelmének megsegítésére. Bár az osztrákoknak nem érdeke a magyar-osztrák határ lezárása, ha nem stagnál vagy csökken a Magyarországról illegálisan Ausztriába átlépő menekültek száma, olyan szigorú határellenőrzések is érvénybe léphetnek, amelyek nem csak a migránsoknak nehezítik meg a határátlépést.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lelőtt egy orvost, majd magával is végzett egy férfi Berlinben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megadja Gábor (Mozgástér): Panelértelmiség]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Seehofer: Az iszlamista terror megérkezett Németországba]]> Megérkezett az iszlamista terror Németországba Horst Seehofer bajor miniszterelnök szerint. Arról is beszélt: nem szabad relativizálni a problémát. Időközben a bajor belügyminiszter is rájött arra: a menekültek útvonalait terroristák és bűnözők is használják.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gajdics Ottó (Magyar Idők): Pokémon No Go!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gazda Albert (Magyar Nemzet): Esznek-e embert a tusványosi fiatalok?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beugrott a bankba egy bika Spanyolországban (videó)]]> Bankfiókba tévedt be egy bika a kelet-spanyolországi Cheste településen a hagyományos helyi bikafuttatás során.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már halálos áldozatot is követelt a Pokémon Go (videó)]]> Egy fiatal pokémonok után kutatva bemászott egy ház kertjébe Guatemalában, a tulajdonos pedig lelőtte őt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tokár Géza (Új Szó): Közép-Európa a nyugalom szigete?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nemzetbiztonsági kockázatot jelent a szcientológiai egyház (videó)]]> A szcientológiai egyház szóvivője meglepődött, amikor az RTL Klub riportere közölte vele: nemzetbiztonsági kockázatként kezelik az egyházat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A drónok svájci bicskája]]> 18 éves fiatalember újítja meg a dróntechnológiát?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Skót szigetre kerültek, panaszkodnak a migránsok]]> A skóciai Bute szigetére került egy csoport szíriai migráns egy Nagy-Britannián belüli áthelyezési program során. Brit lapok arról számolnak be: közülük egyesek arra panaszkodnak, hogy ott „sok az öreg ember”, a szigeten „csak a halálra lehet várni”, és inkább Londonba vagy Manchesterbe mennének.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Félrenézte a csöcskontentet a Gyurcsány-párti kvízmester]]> Vágó István nagyon megörült a horvát köztársasági elnök, Kolinda Grabar-Kitarović vélt idomainak a Facebookon, főleg, hogy mindezt szembeállíthatta Magyarország bajuszos államfőjével. A képen azonban nem is a horvát elnök, hanem Ice-T, a veterán amerikai rapper felesége szerepel. A szkeptikus nézeteiről ismert, most Gyurcsány-párti egykori tévés műsorvezető tehát bedőlt az átverésnek. A szexizmus vádját azonban tagadja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lehurrogták a Clintont támogató Bernie Sanderst (videó)]]> „Le kell győznünk Donald Trumpot, és meg kell választanunk Hillary Clintont és Tim Kaine-t” – mondta a vermonti szenátor, mire sokan hurrogásba kezdtek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Videón fenyegeti a Nyugatot az ansbachi merénylő (videó)]]> A bajorországi Ansbachban önmagát felrobbantó merénylő előzőleg videóban üzent a németeknek: „Nem fogtok nyugodtan aludni a házaitokban”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Békülés: Putyin–Erdogan-csúcstalálkozó lesz Szentpéterváron]]> A török-orosz kapcsolatok javítása a célja Recep Tayyip Erdoğan török elnök szentpétervári látogatásának, amelyre augusztus 9-én kerül sor. Erdoğan orosz kollégája, Vlagyimir Putyin fogadja. A két ország közti kapcsolatok akkor romlottak meg, amikor a szír határ közelében a törökök lelőttek egy orosz vadászgépet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tamás Ervin (Népszabadság): Hapci]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Még idén megérkezik az Uber Kolozsvárra]]> Az Uber július elején jelentette be, hogy kivonul Budapestről, most arról nyilatkoznak, hogy bevonulnak Kolozsvárra - számol be a Transindex. Az Uber a különösen magas érdeklődés miatt választotta pont Kolozsvárt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Túszejtés Franciaországban: egy túsz meghalt, a támadókat lelőtték]]> Egy franciaországi templomban ejtett túszokat két fegyveres támadó kedden. A két támadót a rendőrök lelőtték, de az egyik túszt, egy 84 éves papot addigra megölték, elvágták késsel a torkát. Az egyik támadó francia hírek szerint szakállt és muszlim jellegű sapkát viselt. A Telegraph arról értesült: a rendőrség szerint a két támadó a „Daesh”-t, vagyis az Iszlám Állam arab nevét kiáltozta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Allahu akbar”: muszlim csoport alakult a német Kereszténydemokrata Unióban]]> A vezető német kormánypárt CDU-ban (Kereszténydemokrata Unió) muszlim csoport alakult Midu (Muslime in der Union) néven. Az alakuló ülésen a muszlim „Allahu akbar” felkiáltás is elhangzott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megmondja az okos esernyő, hogy mikor fog esni (videó)]]> Ha eső közeleg, Oombrella szól, hogy vigyük magunkkal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A szíriai együttműködésről tárgyalt az amerikai és orosz külügyminiszter Laoszban]]> John Kerry amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Laoszban, a dél-kelet ázsiai nemzetek találkozóján tárgyaltak – írta meg a Reuters. Kerry a sajtónak a két ország katonaságának és hírszerzésének szíriai együttműködési céljairól beszélt. Az Egyesült Államok augusztus elejére vár további fejleményeket. A tárgyalásokon felmerült a Demokrata Párt e-mail botránya is, ugyanakkor Lavrov elutasította a vádakat, miszerint az oroszok szivárogtattak volna.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pap Szilárd István (Facebook): Ne álljunk bele a legegybitesebb DK-s logikába]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Váratlan fordulat: zenés-táncos fesztivált rendez az Együtt]]> Nógrád megyében, Alsópetényben rendez Haza és nyaralás címmel fesztivált az Együtt párt. A fellépők között van a párt tagjaiból álló Együtt zenekar, egy titokzatos meglepetés-sztárfellépő, valamint az Anna and the Barbies. Ezenkívül politikai beszélgetések és családi programok szórakoztatják majd a résztvevőket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Human Rights Watch: Negyedmillió szír gyerek oktatás nélkül Libanonban (videó)]]> A Euronews számol be arról, hogy mintegy negyedmillió 15 és 18 év közötti, szír menekültnek csak a három százaléka jár iskolába.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hatalmas székházat avattak Budapesten a szcientológusok]]> A hétvégén avatták fel a budapesti Váci úton a szcientológusok hazai székházát: két és fél milliárd forintból megvalósuló, hatezer négyzetméteres irodaházon mostantól hatalmas Szcientológia felirat húzódik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Quimby (Facebook): Fontosabbnak éreztük, hogy az erdélyi közönségnek is játszhassunk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Európa esete a Nagyon-Közel-Kelettel]]> [...] Bővebben!
]]>