<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Bartus László (Amerikai Népszava): Gulyás Márton halálos tévedése]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szíriáról tárgyalt a török, az orosz és az iráni külügyminiszter]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Netanjahu: Eltávolítjuk a beszivárgott migránsokat]]> Izrael hónapokon belül bezárja Holot nevű menekülttáborát és deportálja a bevándorlókat. Benjámin Netanjahu kijelentette: előbb falat kellett építeni a bevándorlók megfékezésére, de most már a „beszivárgók” eltávolításuk a cél.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beer Miklós (Magyar Nemzet): Gyakran mondják rólam, hogy úgy beszélek, mint egy protestáns]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tovább emelkedett Emmanuel Macron tetszési mutatója]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyarországi Munkáspárt (Nyílt levél): Nem adunk menedéket a szélsőjobbnak!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Betiltották a német meleg filmfesztivált Törökországban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lemondott a pannonhalmi főapát]]> Várszegi Asztrik a Szent Márton-nap során leköszönt a Pannonhalmi Bencés Főapátság éléről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hatalmas részvétel várható a katalán választásokon]]> Nem lehet mondani, hogy Katalóniában politikai apátia uralkodna: 82 százalékos részvétel várható a választásokon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: A baloldal megszavazta a korábban letagadott kötelező kvótát ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrán oktatási miniszter: Nem zárjuk be a nemzetiségi nyelvű iskolákat ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jeszenszky Zsolt (Figyelő): Hülye zsidók]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A kaptárköveket óvják a Bükkben]]> A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága a hungarikumok listáján is szereplő kaptárkövek védelmére költ.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[​Platinalakodalmára készül a brit uralkodó és férje]]> Hétfőn ünnepli platinalakodalmát II. Erzsébet királynő és 96 éves férje, Fülöp edinburgh-i herceg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Krómer István (Magyar Idők): A Nagy Testvér beavatkozik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putsay Gábor (Magyar Hírlap): Hamisan szól a vészharang]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Emberléptékű családi ház nyerte a Média Építészeti Díját]]> Egy piliscsabai családi ház lett a legjobb épület és egy finnországi skanzenépület lett a legjobb terv a Média Építészeti Díjának átadóján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Magyarország oktatási és gazdasági megállapodásokat kötött Thaifölddel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Constantinovits Milán (Mandiner): Vona Gábor épp húzza a lapot a 19-re]]> Amit a Jobbik jelenleg végrehajt, az a legelképesztőbb, legabszurdabb közéleti artistamutatvány a rendszerváltás utáni politikatörténetben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Gergely: A kerítés maga a szolidaritás]]> A kerítés maga a szolidaritás mert Magyarország ezzel „megkíméli” a Nyugatot a bevándorlóktól – mondta Gulyás Gergely.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csizmadia Ervin (Vendégszerző): A kétfajta identitásról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mórocz Zsolt (Vendégszerző): Létezik-e Soros?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Mártonék megmérnék, melyik jelölt a legnépszerűbb a választókörzetekben]]> Szombat délután a Gödör Klubban tartott beszélgetést Gulyás Márton szervezete, a Közös Ország Mozgalom, melyen kiderült: a szervezet közösségi finanszírozású kampány keretében mind a 106 körzetben megmérné, melyik ellenzéki jelölt a legesélyesebb helyben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Visszatér Libanonba a lemondott miniszterelnök]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Z. Kárpát: Nem Apáti kijelentései döntötték romba ezt az országot, hanem a Fidesz és elődei]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kornai János (Magyar Narancs): Egy pillanatig sem éreztem, hogy gyorsan utolérhetnénk a Nyugatot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szánthó Miklós (Mozgástér): Az új veszedelemről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elszámoltatást, szabad közoktatást, nyugdíjkorrekciót, reményt ígér Gyurcsány]]> A DK salgótarjáni programbemutató rendezvényén Gyurcsány Ferenc pártelnök elmondta: „kicsit osztrák világot” szeretne, nyugalommal, éttermek teraszán üldögéléssel, reménnyel, hogy a gyerek tanulni tud, hogy a nagyit rendesen meg fogják gyógyítani.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tömegek követelik Mugabe távozását]]> Több ezren gyűltek össze szombaton Robert Mugabe hivatala előtt, hogy a zimbabwei elnök távozását követeljék. A demonstrációra a hadsereg és a kormánypárt is áldását adta, a BBC tudósítója szerint népünnepélyre hasonlít.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meghalt az AC/DC ritmusgitárosa]]> A zenész az elmúlt években demenciában szenvedett.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ Génterápia segített a pillangógyermeken]]> A génterápia is azok közé a nagy felfedezések közé tartozik napjainkban, amelyek kétélû fegyverekké válhatnak. Csodálatos eredményeket értek már el vele, de sokszor etikai problémákat vet fel, s elõfordul az is, hogy nem lehet elõre felmérni az összes vele járó következményt. Az MTI híre alapján azonban a kis Hasszán története azok közé tartozik, amikor reménytelen helyzetben csak egy ilyen a kísérleti módszer adott esélyt a gyógyulásra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Becsey Zsolt (Magyar Idők): Kitörés a periféria státusából]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Christopher Dembik (Portfolio): Kettészakadhat az Európai Unió – De mi lesz utána Magyarországgal? Interjú.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A japán vasúttársaság elnézést kért, mert húsz másodperccel korábban indult a vonat]]> Kedden Tokióban a Metropolitan Intercity Railway Company egyik vonalának járata reggel 9 óra 44 perc helyett húsz másodperccel korábban hagyta el a Minami Nagareyama állomást. A Tsukuba Express vezetősége még aznap közleményben kért elnézést mindenkitől az általuk okozott jelentős kényelmetlenségért.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kubinyi Márton – Oláh Dániel (Makronóm): Régóta nem nőttek a brit fizetések – Tony Hockley a Makronómnak ]]> Tekintsük az állampolgárokat statisztikák helyett emberi lényeknek – mondja Tony Hockley, hozzátéve, hogy a viselkedési közgazdaságtan épp így tesz, ezért forradalmasíthatja a szakpolitikát. De jó az nekünk, ha a kormányok észrevétlenül befolyásolják a döntéseinket? A brit Policy Analysis Centre alapítóját identitásról és a brexitről is kérdeztük.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hiába lobbizott, kitiltották az Európai Parlamentből az amerikai biotechnológiai céget]]> Kitiltották a Monsanto amerikai mezőgazdasági vállalat lobbistáit az Európai Parlament épületéből, mivel a cég nem volt hajlandó részt venni egy a tevékenységét vizsgáló parlamenti kihallgatáson. A vállalat terméke rákkeltő lehet, és hamarosan betilthatják az unióban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nick Hanauer – Eric Liu (Evonomics): Miért a libertáriusok az új kommunisták]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Cséfalvay Zoltán (MTI): A globális értékláncok helyett a jövő a digitális szolgáltatásoké]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A leggazdagabb egy százaléké a világ vagyonának fele]]> Öt éve a legnagyobb mértékben nőtt idén a globális magánvagyon, elsősorban az ingatlanárak és a részvényjegyzések emelkedése miatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az afrikai vállalkozó leszámol a tévhitekkel – erre lenne szükség a kontinens fejlődéséhez (videó)]]> Mikrohitelek helyett munkát! A kis vállalkozóknak adott kis kölcsönök helyett egy-egy nagyvállalat felemelkedését kell támogatni Afrikában. Le kell számolni a romantikus tévhittel, miszerint minden szegény afrikai emberben egy potenciális vállalkozó rejlik – tanácsolja az afrikai vállalkozó. Vajon a november végi EU-Afrikai Unió csúcsértekezleten is így vélekednek majd?
[...] Bővebben!
]]>