<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Seehofer kilátásba helyezte a német kormánykoalíció felbontását]]> „Ha a kancellári hivatalban nem elégedettek a belügyminiszter munkájával, akkor a koalíciónak kell véget vetni” – hangoztatta Horst Seehofer CSU-elnök a Passauer Neue Presse című bajor lapnak adott interjújában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: A kárpátaljai magyar nemzeti közösséget mindig erőforrásnak tekintettük]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Novák: Jövőre 75 milliárddal többet fordít családtámogatásokra a kormány]]> 2019-ben több mint 2000 milliárd forintot fordítanak majd családtámogatásokra, ez az ideinél 75 milliárddal több – jelentette be Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Theodore Dalrymple (City Journal): Magyarország és a migránskérdés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ákos 50 éves – így emlékezik fiatalkorára a zenész (videó) (videó)]]> Odajött hozzám egy ember, és azt mondta, hogy ismer egy olyan embert, akinek megvan az Iron Maiden The Number of the Beast lemeze.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fülöp Attila: Az egész társadalom látja kárát, ha nem segítünk a rászorulókon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elhunyt a befolyásos neokon, Charles Krauthammer (videó)]]> Tolószékben élte le életét a Reagan-doktrína keresztapja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Három év egy „tyúklopásért”? – Dragnea ellentámadására számítanak az elemzők]]> Első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélték Románia talán legbefolyásosabb politikusát, Liviu Dragneát. Az elemzők egyetértenek abban, hogy a szocialista pártelnök nem mond le, hanem épp most fog ellentámadásba lendülni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Pesti Srácok): Angela vágyai]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tizennégy ember ellen emeltek vádat embercsempészet miatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Iszlám Állam tucatnyi terroristáját fogták el Törökországban a választások előtt]]> Merényletre készülő terroristákat fogtak el a török terrorelhárítók. A dzsihadisták a vasárnapi államfő- és parlamenti választás előtt akartak merényletet végrehajtani.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gábor László (888.hu): Egyre nagyobb a baj, egyre hazugabb a magyarázat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pardavi Márta (168 Óra): Kockázatos dolog az őszinte véleménynyilvánítás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hatályba léptek az amerikai termékekre kivetett európai védővámok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Földi László (Magyar Idők): Alaptalan kardcsörtetés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[B. Varga Judit (Marx és a keresztények): Marx és a keresztények]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Skrabski Fruzsina (Mandiner): A liberálisok toleranciaküszöbéről]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Polkolgéppel fenyegetőző miatt zárták le az állomást]]> Lezártak egy londoni metró- és vasútállomást, ahol pokolgéppel fenyegetőző ember ment a sínekre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alapjogokért Központ: Egyre többen értenek egyet a V4 migrációs politikájával]]> Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint a V4 migrációs politikájával egyre többen értenek egyet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Rendelkezésére áll minden eszköz az ország megvédéséhez]]> Minden eszköz, amely az ország megvédéséhez szükséges migrációügyben, a kormány és a parlament rendelkezésére áll. A migrációtól függetlenül szüksége van egy jól felszerelt hadseregre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Toroczkai: Szombaton zászlót bonthat a Mi Hazánk Mozgalom]]> Szombaton bonthat zászlót Toroczkai László mozgalma. A volt jobbikos alelnök elképzelhetőnek tartja, hogy a szervezet kellő támogatás birtokában pártként folytassa működését.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Faggyas Sándor (Magyar Hírlap): Tiszta beszéd]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyarország sikeres és virágzik – David P. Goldman a Mandinernek]]> Érdekes, új elképzelésekkel állhat elő a közép-európai konzervativizmus – mondja David P. Goldman, a befolyásos Asia Times és Forbes publicistája, korábbi Wall Street-i bankár. Goldman szerint a nyugati értelmiség egy része a kommunistákhoz hasonlóan újratervezné a világot, Trump ugyanakkor a valóság talaján áll. A konzervatív közgazdász-publicista úgy látja: Magyarország virágzik, a munkaerőhiány problémájára pedig csak irigykedhetnek mások. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az amerikai képviselőház leszavazta a bevándorlást csökkentő törvényjavaslatot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Czene Gábor (Népszava): Jobbikos abszurd]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brit pénzügyminiszter: Meg kell őrizni az EU-val kiépült gazdasági kapcsolatokat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Különös üzenettel látogatta meg Melania Trump a migránsok gyermekeit ]]> Az amerikai first lady „Én igazán nem törődöm vele” feliratú ruhában látogatta meg az illegális bevándorlók gyermekeit a mexikói határon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Már hivatalosan is betegség a videójáték-függés (videó)]]> A WHO adta ki azt a listát, amit majd jövőre terjesztenek a tagországok elé, ezen már szerepel mentális betegségként a videójáték-függés – adta hírül a 24.hu az MTI közlése alapján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csehországban a gyógyíthatatlan kórt terjesztő szúnyog]]> Úgy tűnik, a globális felmelegedés régiónkban újnak számító betegségek megjelenését is eredményezi. Az MTI adta hírül a Mladá Fronta Dnes cseh napilapra hivatkozva, hogy Dél-Morvaországban nyugat-nílusi lázat terjesztő szúnyogokat találtak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont (btk.mta.hu): Biztosítjuk szolidaritásunkról méltatlanul megtámadott kutatótársainkat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA["Legfeljebb csak képeslapon fogják meglátni Olaszországot" – Salvini újabb mentőhajó kikötését tagadta meg]]> A Mission Lifeline nevű NGO által fenntartott mentőhajó 224 migránssal a fedélzetén északnak hajózik, Matteo Salvini olasz belügyminiszter megtagadta, hogy a hajó Olaszországban kössön ki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Itt a három horvát gól az argentinok ellen]]> Három góllal szórta meg az argentinokat a remek formában lévő horvát válogatott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kislánynak adott életet az új-zélandi miniszterelnök]]> Megszülte gyermekét Jacinda Ardern.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német partnerek Szijjártónak: Kifejezetten kedvező a magyar beruházási környezet]]> Magyarország sikeresen áll át a gazdaság forradalmi megújulását jelentő digitális korszakra, ezt mutatják az olyan baden-württembergi óriásvállalatok beruházásai is, mint a Bosch, a Daimler és az SAP – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek a német tartomány fővárosában, Stuttgartban folytatott tárgyalásait értékelve.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az EU után Oroszország is újabb vámokat vet ki amerikai termékekre]]> Oroszország pótvámokat vet ki amerikai importcikkekre, válaszul arra, hogy az Egyesült Államok az acél- és alumíniumtermékek behozatalát 25, illetve 10 százalékos vámmal sújtotta – jelentette be Makszim Oreskin orosz gazdaságfejlesztési miniszter.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leleplezés: A Koch-testvérek döntöttek arról, ki dolgozhat az amerikai egyetemen]]> Az amerikai George Mason Egyetem az intézmény pénzügyi támogatásáért cserébe számos jogkört átengedett a szabadpiaci-fundamentalista nézeteikről ismert pénzembereknek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ugyanabba az indiai középiskolába járt a Microsoft, a Mastercard és az Adobe vezérigazgatója]]> Mindannyian az arisztokraták gyermekeinek képzésére létrehozott dél-indiai Hyderabad város magániskolájában tanultak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Facsinay Kinga (Növekedés): Amerika megint a tűzzel játszik? A legrosszabb pillanatban engedik hosszú pórázra a bankokat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fellegi Tamás (Növekedés): Felgyorsíthatja-e az erős béremelkedés az inflációt?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kimutatták, hogy a földrengéseket túlélő japán férfiak többet szerencsejátékoznak]]> Japán kutatók megvizsgálták, hogy a 2011-es nagy japán földrengést követően hogyan változott meg az emberek hozzáállása a kockázatokhoz és veszélyekhez.
[...] Bővebben!
]]>