<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Nézőpont: Tarlós vezet, Bokros lehet a második Budapesten]]> Tarlós István a potenciális szavazók körében 50 százalékon áll a főpolgármester-jelölti versenyben, ebben a körben Bokros Lajos áll a második helyen 14 százalékkal, míg Falus Ferenc csak 11 százalékot szerezhet – derül ki a Nézőpont Intézet budapesti közvélemény-kutatásából.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jöhetnek az állami közműszolgáltatók (videó)]]> Két állami közműcég jöhet létre: az egyik áram-, gáz-, illetve távhőszolgáltató lenne, a másik a vízért és a hulladékért felelne.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Skócia nemmel szavazott a függetlenségre (videó)]]> A szavazók 55,3 százaléka szavazott Skócia elszakadása ellen a függetlenségi népszavazáson.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Helyes döntés a keleti nyitás (videó)]]> Gyöngyöshalász határában épül fel az indiai Apollo Tyres gumigyára, amely közel ezer munkahelyet fog létrehozni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rendőrökre csapott le a TEK a Keletinél]]> Szolgálatban lévő rendőröket fogott el a Központi Nyomozó Főügyészség felkérésére a TEK: korábban az érintett rendőrök kapták el azt a férfit a VII. kerületben, aki több embert is megfenyegetett gázpisztolyával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„A pártoknak tanácsot adó civilek nem függetlenek” (videó)]]> Ezt a TASZ-ról mondta Pelczné Gáll Ildikó, aki azt sérelmezte, hogy civil szervezetek az európai liberálisok rendezvényén megjelennek és politikusoknak tanácsokat adnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Marihuánát fog termeszteni az olasz hadsereg]]> A kannabiszból fájdalomcsillapító gyógyszert készítenek majd súlyos betegeknek, a könnyű drogok legalizálásáról egyelőre nincs szó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó lehet az új külügyminiszter]]> Az Index információi szerint már szerdán kinevezhetik külügyminiszternek Szijjártó Pétert, akit szombaton hallgat meg az Országgyűlés külügyi bizottsága. Navracsics Tibor pénteken jelentette be lemondását, mivel EU-biztosi meghallgatására készül.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jogszerűtlenül rúgták ki tavaly a Corvinus gazdasági főigazgatóját]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bauer Tamás (Galamus): Marxtól tanultuk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Holtzer Péter (hvg.hu): Harmadannyi nyugdíj az államtól, 70 éves korhatár – ez jön!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szántai János (Főtér.ro): Gyönyörködj, magyar!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Népszabadság: Megszűnhetnek az önálló kerületek 2019-től]]> A Népszabadság kormányzati forrásokból úgy értesült: az októberi önkormányzati választások után, még idén benyújtják a Budapest-törvényjavaslatot. Ennek értelmében 2019-től a kerületek élére polgármesterek helyett hivatalnokok kerülhetnek, és kerületi képviselő-testület sem lenne.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Széles Gábor (Magyar Hírlap): Elengedhetetlen a közösségi platformok használata]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Székely István Gergő (Ars Boni): Politika Erdélyben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miklós Gábor (NOL): Koalíció a kalifa ellen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sajnálja a skót eredményt a Jobbik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Navracsics lemondott külügyminiszteri posztjáról]]> Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter pénteken hivatalosan értesítette Áder János köztársasági elnököt és Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy lemond miniszteri megbízatásáról, mivel az Európai Bizottságban oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó biztosnak jelölték.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aristo (Mandiner): Minden szakma összeesküvés − A civilekről II.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Skót népszavazás: nyert a függetlenségellenes tábor]]> Behozhatatlan előnyre tett szerint a függetlenségellenes tábor a skót népszavazás péntek reggeli részeredménye szerint. Az eredményt Alex Salmond skót miniszterelnök is elismerte.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pilhál Tamás (MNO): Elefánt Strasbourgban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Péter (Népszava): Léteznek?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Semjén: Belekényszerültünk, hogy összevesszünk a fél világgal]]> A KDNP egyértelműen kiáll amellett, hogy a kormány visszaállamosítson mindent, ami közműszolgáltatással kapcsolatos, mert csak így garantálható az emberek ellátási biztonsága – hangsúlyozta Semjén Zsolt Csákváron. Hozzátette: 2010-ben nem akartak konfliktust a „fél világgal”, de „egyszerűen belekényszerültünk”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pell bíboros: Az újraházasodottak továbbra sem áldozhatnak majd]]> George Pell ausztrál bíboros, a Gazdasági Titkárság prefektusa hamarosan megjelenő új könyvében kizártnak tartja, hogy az októberi rendkívüli püspöki szinódus érdemben változtasson az elváltak és polgárilag újraházasodottak áldozását tiltó egyházi gyakorlaton – tudósít a Catholic News Service.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lengyel posztumusz kitüntetést kapott Serédi Jusztinián és Lékai László bíboros]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kósa Lajos: A választás egyik tétje a gazdaságfejlesztési program folytatása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Tímea (Facebook): Megvédjük a Várban lévő lakásokat!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fiataloknak szóló weboldal indult a holokausztról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Franciaország, Belgium és Hollandia is lecsap az Iszlám Államra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sátánisták dúlhatták szét a novoszibirszki német-magyar hadifogoly-temetőt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vona: Magyarország legerősebb ellenzéki pártja a Jobbik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kijev: Az ET hivatalosan elismerte az orosz katonai jelenlétet Ukrajnában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Redakció (Mandiner): Russell Kirk és az amerikai konzervativizmus: konferencia a Ludovikán]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiss László (Magyar Hírlap): Skótnak lenni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Laczó Balázs (Kisalföld): Bűn, bűnhődés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vádat emeltek az Aranykéz utcai robbantás ügyében]]> Vádat emeltek a tizenhat évvel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás ügyében Jozef Rohác és Portik Tamás ellen. A robbantásban, amely Boros József Károly megölésére irányult, rajta kívül még ketten haltak meg, és sokat megsérültek. Az ügyész életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kérte.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ripka Gergely (Táncoló Medve): Bussay - búcsú]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Milotta László (Borrajongó): Borfesztivál 2014 vízitúra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bednárik Imre (NOL): A II. médiaháború]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így kóstolt a borfesztivál (videó)]]> Képzelje el, ahogy a palackon lévő hascímke szemszögéből nézi, ahogy folyik a bor a pohárba! A két tokaji borász, Szilágyi László és Balassa István idén is rögzítették GoProval a borfesztiválos kóstolásokat. A videón ráadásul a Mandiner.bor egyik szerzője is feltűnik!
[...] Bővebben!
]]>