<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Milyen változásokat hoz az idei év a családok életében? ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lukácsi Katalin (Mandiner): Megrendít a gyűlölethullám]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az iskola szerepe az otthonról hozott különbségek kiegyenlítésében ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Időzített bomba az iskolai szexuális felvilágosítás hiánya]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kemény Dénes (MNO): Én nem adtam volna fel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Az unokámat az anyukája bántja, nem az apukája” (videó)]]> Az isztambuli egyezmény ratifikálása ellen tüntettek csütörtökön: szerintük az egyezmény csak a családon belüli erőszak női áldozatait védi, annak férfi elszenvedőit diszkriminálja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fekete-Győr András (Heti Válasz): A reális cél 2022]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bencsik András (Facebook): 266 ezer hazaáruló]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Kettős Mérce): Az a politikai győzelem nem igazi, ami az ország másik felének fáj]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Császár Simon Gergely (Reflektor): Egy olimpiai aláírásgyűjtő naplója]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér Róbert (Magyar Nemzet): Politikai korrektség és genderizmus]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Meghallgatnák Matolcsyt a nemzetbiztonsági bizottságban a puccsos sztorija miatt]]> Pár évvel ezelőtt „egy titkosszolgálati és katonai forgatókönyv alapján a Magyar Nemzeti Bankot egyesek, szövetségeseink és barátaink, föl akarták használni arra, hogy megbuktassa a jegybank a kormányt” – mondta szerdai parlamenti meghallgatásán Matolcsy György. Az amerikai nagykövetség rögtön cáfolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s és LMP-s tagjai pedig meghallgatnák a jegybankelnököt, mondván, ha ez igaz, jelentenie kellett volna.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Budapest 2024-es Sportolói Bizottság (Budapest 2024.org): Leírhatatlanul szomorúak és csalódottak vagyunk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szászi Áron (Mandiner): Budapest lila rongyokba öltözött]]> A nép elvesztette józan ítélőképességét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gágyor Péter (Mandiner): Mentum]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Olimpiai álmok romjain]]> Ami történt, az olyan, mintha egy elképzelt Felcsút-Real Madrid derbin véletlenül betalál a Felcsút, és ezután Ronaldóék duzzogva, minden további próbálkozást feladva, az ellenfelet szidva, meccs közben levonulnak a pályáról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új jobboldalt hirdet az Identitesz (videó)]]> Videóval köszönt be az identitárius, új jobboldali nézeteket képviselő Identitesz mozgalom.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Leszedték a drónt a tigrisek (videó)]]> Nem nézték jó szemmel a körülöttük röpködő drónt egy északnyugat-kínai vadaspark szibériai tigrisei, és rátámadtak a repülő objektumra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szőnyi Szilárd (Válasz.hu): Öngólt rúg a Fidesz, ha elhiszi saját szólamait az olimpiai kudarcról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máris a 2028-as olimpiával kampányol a BOM]]> A Budapesti Olimpiáért Mozgalom Facebook-oldalának új nyitófotóján a Budapest 2028 felirat szerepel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy második kerítést is felhúz a határra a kormány]]> Az olimpia ügyét lezártnak tekinti a kormány; egy második kerítés is épül a szerb-magyar határra; márciusban indul a nemzeti konzultáció, Brüsszel pedig az Európai Bíróságra megy a magyar hatósági engeriaárak miatt – többek között ezekről beszélt csütörtöki szokásos kormányinfóján Lázár János.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyomtatott kameralencsékkel ugyanúgy látnak a drónok, mint az ember]]> A természetes látást utánzó különleges kamerával végezhetik megfigyelő tevékenységüket a közeljövő drónjai.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zsigmond és Péterfy (Mandiner): A fiatalok politizálásáról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jobbik: Csak a mi kormányzásunk alatt lehetne nyugodtan olimpiát rendezni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy családi, baráti szombat és disznótoros hétvége a pázmándi Bálint Boráriumban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fürjes Balázs: A veszekedés leégéshez vezetett volna]]> „Nekünk holnap, holnapután, a következő hetekben” folyamatosan olyan országokkal kellett volna versenyeznünk, ahol az olimpia kérdésében egység van, miközben nálunk széthúzás uralkodik. Emiatt lesajnálóan néztek volna ránk nap mint nap – magyarázta Fürjes Balázs, miért kellett ilyen hamar döntést hozni az olimpiai pályázat visszavonásáról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az ügynökakták titkosításának is nekimenne a Momentum]]> Egyszerre boldog és sír a Momentum Mozgalom az olimpiai pályázat visszavonása miatt: a meghátrálásnak örülnek, annak viszont nem, hogy megint nem kérdezték meg az emberek véleményét. Fekete-Győr András elnök beszélt arról is, hogy a jövőbeni céljuk, hogy nyilvánossá váljanak az ügynökakták.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pásztory Dóra (WMN): A nép szavaz. A nép szavaz?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megszünteti a transznemű wc-ket Trump (videó)]]> Donald Trump megszünteti az iskolákban kötelező transznemű wc-kről szóló szabályozást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerikai exhivatalnok lett Szomália elnöke (videó)]]> Egy amerikai-szomáli kettős állampolgárt választottak meg Szomália elnökévé.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Orbán Viktor nem engedte” (videó)]]> Fekete-Győr András azt reméli, hogy az emberek mostantól zsigerileg véleményt akarnak majd nyilvánítani, Fürjes Balázs szerint helyes döntés született, Gundel-Takács Gábor pedig a 2028-as olimpiában reménykedik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy éve történt a „kopasz-ügy” (videó)]]> Pontosan egy évvel ezelőtt történt, hogy néhány kopasz alak megakadályozta az MSZP-s Nyakó Istvánt, hogy elsőként adja be népszavazási kezdeményezését a vasárnapi boltzárral kapcsolatban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Lehet, hogy hibáztam” – Hörcher Ferenc a brit tudósok bojkottjáról]]> „Nincs világ-összeesküvés. Traumatizált hazai társadalom, az van, amelyet a politika és a történelem taccsra tett” – mondja Hörcher Ferenc, az MTA Filozófiai Intézetének vezetője a Mandinernek. A konzervatív értékrendjét büszkén vállaló Hörchert azért kerestük meg, mert elmarad és a Magyar Művészeti Akadémiával (MMA) közösen megrendezni kívánt Művészet, igazság és tudás című konferenciájuk: a brit meghívottak ugyanis Fekete Györgyék miatt bojkottot hirdettek. A Soros-féle CEU felől érkező sugalmazásra. Interjúnk első része.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jásdi István (Mandiner): Háborús olimpiák – búcsú egy százéves álomtól]]> Nem vagyok elfogulatlan az elvetélt budapesti olimpiával kapcsolatban. Azt hittem, száz éves késéssel megélhetem apám és nagyapám álmát. Dühös vagyok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiss Brigi (Mandiner): Az olimpiáról és a Fidesz bedobott törölközőjéről]]> A Fidesz az első akadálynál bedobta a törölközőt. Ez annak fényében különösen ironikus, hogy a világ legjobb sportolóit szerettük volna vendégül látni néhány hétre – akik viszont nem lennének a világ legjobbjai, ha nem lett volna kellő kitartásuk ahhoz, hogy tűzön-vízen át küzdjenek a céljaikért, és feladták volna a versenyeket csak azért, mert nem nekik lejtett a pálya.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Korai stádiumban észlelhető a skizofrénia egy virtuálisvalóság-játékkal (videó)]]> Virtuális valósággal és mesterséges intelligenciával azonosítanák a skizofrénia jeleit egy uniós projekt kutatói.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Háztartástant az iskolákba!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mérséklődött a természetes fogyás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hét Föld-méretű exobolygót talált egy naprendszerben a NASA]]> Hét olyan exobolygót fedeztek fel egy naprendszerben a NASA kutatói, amelyek méretükben hasonlítanak a Földhöz. A Vízöntő-csillagképben található TRAPPIST-1 kódnevű csillag kisebb és hidegebb a mi Napunknál, amitől mintegy negyven fényévnyire található. A hét bolygó közül három esetében akár még folyékony víz is lehet a felszínen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Itt van négy perc az új Alienből]]> Felkerült a netre egy négy perces prológus az Alien: Covenanthoz, amit Ridley Scott rendezett.
[...] Bővebben!
]]>