<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Lakner Dávid (Alternatíva): Erőszak után áldozathibáztatás: még mélyebben a TV2]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz: A kormány számára valóban a gyermek az első]]> A Fidesz szerint a jelenlegi kormány számára, a szocialistákkal ellentétben, valóban a gyermek az első. A nagyobbik kormánypárt az MSZP-s Kunhalmi Ágnes délutáni sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált. Kunhalmi az óvodák centralizációjának leállításra szólította fel a fideszes önkormányzatokat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin kaukázusi terroristák támogatásával vádolta meg az Egyesült Államokat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sándor-palota: itt az új, zenés őrségváltás! (videó)]]> Mától őszig havonta egyszer zenés őrségváltást tartanak a Sándor-palota előtt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóth Ákos (Népszabadság): Valami szétszakadt Magyarországon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pacepa: A KGB találta ki a felszabadítás teológiáját]]> A felszabadítás teológiáját nem latin-amerikai katolikusok találták fel, hanem a KGB – állítja Ion Mihai Pacepa egykori román hírszerző tiszt, aki 1978 óta él az Egyesült Államokban. Pacepa szerint a felszabadítás teológiájának terjesztéséből kivette részét a KGB által erre a célra felhasznált Kirill, a mai moszkvai pátriárka is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ZöldFront néven ifjúsági szervezetet alapít a PM]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar konzul: További magyarok vannak még Nepálban]]> Egy másik magyar turistacsoport is Nepálban tartózkodott a földrengés idején – mondta egy családtag közlésére hivatkozva Vajda Andrea újdelhi vezető magyar konzul az M1-en. A csoportban heten vannak. Ez azt jelenti, hogy összesen 12 magyarral nem tudták felvenni a kapcsolatot.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gréczy Zsolt (Demokratikus Koalíció): A DK hasznos célra fordítaná az idegenellenes konzultáció költségeit]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fidesz-frakció (Fidesz.hu): Bevándorlás: válasz Gréczy Zsoltnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Navra László (Kettős mérce): Orbán Viktorból kihalt minden emberi]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hegedűs Lóránt és a Moby Dick gitárosa a Jobbik néppártosodásáról (videó)]]> Hegedűs Lóránt református lelkész szerint a néppártosodással a Jobbik a forma és a tartalom egységére törekszik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy nap alatt csaknem száz halott a jemeni harcokban (videó)]]> Huszonnégy óra leforgása alatt kilencvenen haltak meg Jemenben, ahol nem szűnnek a harcok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Marosvásárhelyi utcanévtáblák: nem tüntethet a városháza előtt az EMNP]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nepáli földrengés: jól vannak a Mount Everestre tartó romániai hegymászók]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[mcgregor (Mandiner blog): Hősök, alkeszek, robotok, betegek − filmmustra a Titanic fesztiválról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A szerk. (Népszabadság): Menekülők]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ugró Miklós (Magyar Nemzet): Nemdohányzók és bűnözők]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alapjogokért Központ (Alapjogokért Központ): Kúria: Nem minden elkülönítés jogellenes a közoktatásban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nepáli földrengés: magyar szervezetek is próbálnak segíteni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kimenekítették Tóásó Elődöt Bolíviából]]> Kimenekítette Tóásó Elődöt és a horvát Mario Tadicot Bolíviából a Baptista Szeretetszolgálat a külügy segítségével. Tóásónak ugyanis két hónappal a szabadlábra helyezése után sem adták vissza az útlevelét, és a vádalku más pontjait sem tartották be a bolíviai hatóságok.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újra a világelitben a magyar jégkorong-válogatott]]> A sorsdöntő mérkőzésen 2-1-re legyőzte házigazda Lengyelországot, így kiharcolta a jövő évi A-csoportos világbajnokságon való részvételt a magyar férfi jégkorong-válogatott a krakkói divízió I/A világbajnokság. A magyar hokisoknak 2008 után másodszor sikerült feljutniuk az elitbe.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nyolcasban a Harvard, sárkányhajóban a Széchenyi Egyetem nyerte a Dunai Regattát]]> Szombaton délután Budapesten rendezett evezősversenyt az Antall József Tudásközpont. Az evezős nyolcasok mezőnyében az amerikai Harvard, a sárkányhajóknál a győri Széchenyi István Egyetem végzett az élen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Én bicikli Budapest]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Baranya Róbert (Magyar Hírlap): Szegregáció]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több mint tízezer bringás tekert az I Bike Budapest felvonuláson]]> Szombaton négy óra után indult el a Bakáts térről az I Bike Budapest elnevezésű biciklis felvonulás, a legutolsó kerékpárosok pedig valamivel negyed nyolc után értek be a margitszigeti Nagyrétre, ahol a rendezvény a biciklis felvonulásokon már hagyománnyá vált bringaemeléssel zárult.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Al Pacino 75]]> Hetvenöt éves lett Al Pacino Oscar-díjas amerikai színész, a Keresztapa című film legendás maffiózójának fia, Michael Corleone.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Jobbik megszüntetné a trafikok kirakatának lefóliázását]]> Törvénymódosító javaslatot nyújt be a Jobbik a parlamentnek azért, hogy megszüntessék a dohányboltok külső elsötétítését – közölte Mirkóczki Ádám, a párt országgyűlési képviselője szombaton. A Jobbik szerint a kaposvári gyilkosság „egyértelmű okozója a korrupt Fidesz kapzsisága”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[LMP: A Városliget maradjon Budapest zöld tüdeje]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Révész Sándor (Népszabadság): Mozgó támpont]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyarok is vannak a földrengés sújtotta Nepálban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Új vezető váltja Szujó Zoltánt az MTVA-nál]]> Vobeczky Zoltán lesz május 1-jétől az MTVA sportfőszerkesztőségének vezetője.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brendel Mátyás (Piroslap): A PM balról akarja előzni a Jobbikot populizmusban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Az alkotmány a nemzet személyi igazolványa (videó)]]> Orbán Viktor az alaptörvény elfogadásának negyedik évfordulója alkalmából tartott konferencián kiemelte: „Magyarország alaptörvényének megalkotása történelmi feladat és szükségszerűség volt”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lendvai Ildikó (Népszava): Krahácsország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az MSZP felszólította Szijjártót, ne falazzon Lázárnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beszakadt a színpad előadás közben egy amerikai gimnáziumban (videó)]]> Diákok előadása közben szakadt be a színpad egy amerikai gimnáziumban. Többen sérültek meg, miután néhány másodperc alatt a színpadon lévő összes diák bezuhant a zenekari árokba.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dr. Bussay László a Borászok borásza 2015-ben]]> A borászok a tavaly elhunyt Dr. Bussay Lászlónak adták a 2015-ös Borászok borásza-díjat. Az elismerést a borász lányai vették át, akik arról beszéltek, édesapjuk minden egyes tőkében tovább él.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alkonyi: Vajon miért kaptam meg ezt a díjat? (videó)]]> Vajon azért kaptam a díjat, mert írtam a borról, vagy azért, mert három éve abbahagytam az írást? — tette fel a kérdést Alkonyi László borszakíró és tállyai borász a Borászok borásza díjátadó gálán, ahol őt a Borászok barátja-díjjal tüntették ki.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balfi kékfrankossal újít az Etyeki Kúria]]> Itt az Etyeki Kúria első nem etyeki prémium bora: a Sopronban is gazdálkodó borászat egy balfi kékfrankost dobott piacra. A bort Mérész Sándor, a pincészet főborásza közösen jegyzi a burgenlandi Esterházy Borászat magyar borászával, Árti Milánnal.
[...] Bővebben!
]]>