<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): A Kaliforniai Egyetem és az oktatás csődje – válasz az Indexnek]]> Biztos jó, hogy Amerika egyes tagállamaiban az állami egyetem a legnagyobb foglalkoztató? És össze lehet-e hasonlítani ezt a magyar helyzettel? Összevonósdi és bürokrácia: mutatjuk, hány sokszínűségi és befogadásügyi hivatal van a Kaliforniai Egyetemen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ledöntöttek egy Kolumbusz szobrot Los Angelesben]]> „Kolumbusz Kristóf szobra átírja a történelem egy szégyenfoltos fejezetét.”
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Angela Merkel: Le kell győzni a nemzeti egoizmust!]]> Parázs hangulatú meghallgatás zajlott az Európai Parlamentben kedden. Angela Merkel fejtette ki véleményét az Unió jövőjéről, az utána felszólaló kritikusai viszont Orbán Viktorral revolverezték a német kancellárt, és napirenden tartották a CEU-ügyet is. Guy Verhofstadt mindeközben leantiszemitázta a magyar kormányfőt. Tudósításunk a strasbourgi oroszlánbarlangból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mazsihisz (Közlemény): Bízunk az izraeli kormány bölcsességében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A kormány 131 oldalban cáfolja a Sargentini-jelentést]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[DK: Magyarország nem bújtat bűnözőket, akkor sem, ha Orbán barátai!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Puzsér Róbert (Facebook): Mindent elkövetek, hogy az előválasztás megvalósuljon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így szavazott a magyar baloldal a román jogállamiságról]]> A Sargentini-jelentés után a román jogállamiságról szóló előterjesztést is megszavazta az Európai Parlament. Megkérdeztük a magyar baloldalt, hogyan szavaztak a baloldali kormány által vezetett Romániáról.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Herpay Kamilla: „Borzasztó volt levegőt venni” – interjúnk a kaliforniai tűzvész magyar evakuáltjával ]]> „Láttam domboldalakat és házakat égni. Rettenetes volt. Még levegőt venni is borzasztó volt a pernye miatt. Lelkileg már csütörtök este megpróbáltam felkészíteni magam, hogy lehet el kell hagynunk a házat. Erre viszont nem lehet lelkileg felkészülni: emberek a saját kocsijukban haltak meg evakuálás közben” – interjúnk Rogács Dorinával, a kaliforniai tűzvész magyar evakuáltjával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jurák Kata (Magyar Idők): Jótékonysági köntösbe bújtatott pénzügyi spekuláció állhat a bankkártyás segítség hátterében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sargentini nem ad interjút, de büszke a hazánkkal szemben elfogadott jelentésre]]> Szó sincs kiábrándulásról, Judith Sargentini kifejezetten büszke a hazánkkal szemben elért sikerre. Sőt, a képviselő asszony újra figyelmeztette Magyarországot a közös értékek tiszteletben tartására. Hazánk legelszántabb kritikusát az Európai Parlamentben csíptük el, és bár nekünk nem volt hajlandó nyilatkozni, bele tudtunk hallgatni a Digi 24-nek adott interjújába.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Követhető lesz az ajánlott és a tértivevényes postai levelek útja ]]> A feladástól a kézbesítésig követhető lesz a könyvelt postai levélküldemények útja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[MSZP: Február 3-ra meglehet Tarlós István kihívója]]> Az MSZP szerint egy sikeresen lebonyolított előválasztás esetén február 3-ra kiderülhet, ki lesz Tarlós István főpolgármester kihívója a „demokratikus ellenzéki oldalon" a 2019. októberi önkormányzati választáson.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Menedéket kért Magyarországon a volt macedón miniszterelnök]]> Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szanyi Tibor (MTI-OS): Gyökeres irányváltásra van szükség Magyarországon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Demokratikus Koalíció (MTI-OS): Utoljára a Gyurcsány-kormány emelte a nyugdíjminimumot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lehet Más a Politika (MTI-OS): Gratulálunk a felvidéki magyar pártoknak!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több millió lány nem jut oktatáshoz Pakisztánban]]> Több millió lánygyereknek nincs lehetősége iskolába járni Pakisztánban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy élelmiszer íze nem részesülhet szerzői jogi védelemben]]> Az Európai Bíróság kimondta: az élelmiszerek íze nem minősíthető műalkotásnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gurmai Zita (Népszava): A nők második állása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Gödöllői Városi Könyvtár nyerte el a Könyvtári Minőségi Díjat]]> A Minősített Könyvtár címet elnyerő tizenöt intézményt is kihirdették.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Feloszlattak egy migránstábort Rómában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Román könyv angolul: Huyandi lett Hunyadi]]> Ismeri John Huyandit? Avagy Hunyadi Jánost?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alapítvány jött létre Szörényi Levente életművének gondozására]]> Második Idő.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Menyhárt: Kevesebb jelöltből hozott ki jobb eredményt az MKP]]> Kevesebb jelölttel sikerült jobb eredményt elérnünk – jelentette ki Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke a felvidéki magyar párt pozsonyi sajtótájékoztatóján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több százezer euró büntetést kaphat az AfD egy kampányfinanszírozási szabálytalanság miatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szigorította az állatvédelmi törvényt az Országgyűlés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Potápi: A diaszpóra több mint száz képviselője érkezik a diaszpóratanács ülésére]]> Kárpátalja helyzetéről és a határon túli magyarok EP-választásokon való részvételéről is tanácskoznak a Magyar Állandó Értekezlet és a Magyar Diaszpóra Tanács ülésén, csütörtökön és pénteken – mondta el Potápi Árpád János államtitkár.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A kormány adócsomagjáról szavaznak a képviselők]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Politológus: Ismét a migráció ügye miatt támadták Magyarországot Brüsszelben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az LMP parlamenti vitanapot kezdeményez a klímaváltozásról]]> Az LMP vitanapot kezdeményez a klímaváltozásról az ellenzéki frakciók és a függetlenek támogatásával.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Könyvbemutató – Deli Gergely: Az eleven jog fájáról. Elmélet és történet a természetjog védelmében]]> November 7-én, szerdán zajlott le dr. Deli Gergely habilitált egyetemi docens legújabb könyvének bemutatója az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Az eleven jog fájáról. Elmélet és történet a természetjog védelmében című kötet szól az erkölcs és a jog viszonyáról, a jog és a gazdasági kapcsolatok világáról, illetve a szerző számos érdekes jogesetet is feldolgoz a könyvben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sadik Delal (Makronóm): Még mindig azt hiszi, hogy az USA-ban a legjobb élni?]]> Egy főre eső GDP-ben az USA nem fér be a világ első három országába, ráadásul a hagyományos folyó áras GDP helyett vásárlóerő-paritáson számolva az IMF szerint 2017-ben Kína már megelőzte az Egyesült Államokat. Az emberhez méltó életszínvonal ráadásul további tényezőktől is függ, például az emberek egészségi állapotától, vagy a bűnözés elterjedtségétől. Márpedig az egy főre jutó bebörtönzöttek számában az Egyesült Államok a világrekorderek közé tartozik.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Duhaj Fanni (Makronóm): Málta blockchain-törvénycsomaggal legalizálja és szabályozza azt, amit máshol szigorúan tiltanak]]> November 1-jével hatályba lépett a világ első blockchain-törvénycsomagja Máltán. Szeptember 11-én Joseph Cuschieri, a Máltai Pénzügyi Szervezetek Hatóságának (Malta Financial Services Authority, MFSA) vezérigazgatója jelentette be, hogy Málta három blockchain törvénnyel biztosítana hivatalos szabálykészletet a blockchain szereplők, a kriptopénzek és az elosztott főkönyvi technológiára (DLT) építő szolgáltatók számára, elsők között szabályozva ezt a területet a világon. A pénzügyi innováció látszata mögött azonban számos csontváz rejtőzhet a máltai offshore-paradicsom széfjeiben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szakács Árpád (Magyar Idők): A balliberális művészet csúcsa: orgia, perverzió, aberráció ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nizalowski Attila: Carl Filtsch asszonyai és az igazi konzervativizmus]]> Száz éve nyerte vissza Lengyelország a függetlenségét. Az alábbi történetben Chopin és Liszt kapcsolatának egy kevéssé ismert részlete bújik meg több más lengyel emlékkel együtt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Herpay Kamilla: Iskolakezdés Amerikában – hogyan zajlott az évkezdés Fredericksburgban?]]> Valószínűleg sokaknak elhízott, cukros üdítőkön és édességeken nevelkedő, „hisztis” gyerekek jutnak eszébe, ha az amerikai diákokra gondolnak. Vajon ez tényleg így van? Egy amerikai család, iskolakezdési időszakát követtük nyomon. Cikkünkből kiderül, hogyan zajlik az iskolakezdés és hogyan épül fel az oktatási rendszer Amerikában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Világító kék pizsamában aludhatnak a besárgult újszülöttek]]> Az újszülöttek besárgulása olyan gyakori jelenség, hogy szinte mindenki találkozott már vele. A kismamák persze nem örülnek, ha csecsemõjüknél megjelenik, hiszen késõbb mehetnek haza a kórházból vagy naponta vissza kell járniuk kezelésre. de különösebb aggódásra nem ad okot. Mégis sokak életét könnyíti meg, és az érintett csecsemõk is kevesebb stressznek lehetnek kitéve annak a találmánynak a használatával, melyet svájci kutatók fejlesztettek ki a medicalonline.hu híre szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilágyi Ágnes: „Az visz előre, hogy mindig van hova fejlődni” – Interjú Horváth Csilla táncoktatóval]]> Vannak szakmák, amelyek bár mindennapjaink részét képezik és létüket természetesnek veszi a társadalom, mégis ritkán akad lehetőségünk belesni a kulisszák mögé. Miként befolyásolja egy-egy hivatás egy ember személyes életét, önmagához való viszonyát, személyiségét? Ezen egyszerre rendkívüli és hétköznapi hivatások egyike a tánctanároké, akiknek világába ezúttal Horváth Csilla, a ReggaetonDance Tánciskola egyik alapítója és tánctanára segít bepillantanunk. Interjúnk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Európai Unió csak a nemzetállamokat gyengítő népszavazásokat támogatja]]> Egy friss tanulmány szerint az elmúlt években megsokszorozódtak a referendumok az Európai Unió országaiban. A legtöbb népszavazás valamilyen formában a szuverenitás kérdése köré szerveződik. A skót és katalán függetlenségi mozgalmak a nemzetállamokkal; míg a magyar, a görög és a holland népszavazások az EU-val szembeni célokat tűztek ki. A tapasztalatok alapján az EU ellenséges a nemzetállami szuverenitást erősítő referendumokkal szemben, azonban passzívan támogatja a nemzetállamok gyengítését célzó regionális népszavazásokat.
[...] Bővebben!
]]>