<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Nyolcéves gyermek gyújtogatott Szentesen]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lázár: A cél, hogy a menekültek a határátlépő pontokon jöjjenek az országba]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A gyűjtőpont felgyújtásával fenyegetőztek a bevándorlók Kiskunhalason]]> Az ügyintézésük felgyorsítását, és a körülmények jobbá tételét követelték a menekültek a kiskunhalasi gyűjtőponton. A bevándorlók a táborból való kitöréssel, valamint a laktanya felgyújtásával fenyegetőztek. A kedélyeket sikerült lecsillapítani.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kálló Péter (Kallopeter Photography): Végig a síneken]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Határellenőrzést vezethetnek be az osztrákok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zavarja a menekülteket Röszkénél a vasút, leállították a közlekedést]]> Szünetelteti a Röszke és Horgos közti vasúti útvonalon a vonatközlekedést a MÁV, mivel a menekültek a vasútvonalat követve közlekednek, ezért nem biztonságos a járat működtetése. A bevándorlók az egyik járatot meg is dobálták.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béndek Péter (Mandiner): Megvédeni Európát és Magyarországot! − Migráció és mi III.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megvan a magyar válogatott végleges kerete a románok ellen]]> Kihirdette a románok és az észak-írek elleni huszonöt fős keretet Bernd Storck, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Osztrák tragédia: három bolgárt és egy afgánt fogtak el Magyarországon]]> A magyar rendőrség közlése szerint három bolgár és egy afgán állampolgárt fogtak el és vettek bűnügyi őrizetbe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az ausztriai teherautós menekülttragédiával összefüggésben. Csütörtökön 71 menekült holttestére találtak egy osztrák autópályán veszteglő teherautóban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Házkutatás volt a katalán kormánypártnál korrupció gyanúja miatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fegyveres katonák mehetnek a határra, zárt táborok is létrejöhetnek]]> Fegyveres katonákat küldhetnek a határra és bővítenék a hatóságok jogkörét, akár börtönnel is sújthatnák a határátlépést, valamint kvázi zárt táborokat hoznának létre a határ mentén. Tizenhárom törvényt módosítana a kormány és a Fidesz annak érdekében, hogy kezelje az illegális bevándorlást. A javaslatcsomaggal bevezetnék a válsághelyzet lehetőségét is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gágyor Péter: A szabadság szabatossága]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Trombitás Alfréd (Szegedi Kattintós): Öt bizonyíték arra, hogy a kormány kerítésépítése csak pótcselekvés]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balatoni életért közösség a régiónkért: Válasz a Punnany Massifnak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soltész Péter (Punnany Massif): A Punnany Massif támogatja a társadalmi ügyeket]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Somfai Péter (Népszava): Fapados ország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elindítja a szezont az Örkény Színház]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Embercsempészeket fogtak el az M5-ösön]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kuthi Áron (Magyar Nemzet): Hidak, utak, határátkelők]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Klicsko lett Porosenko pártjának az elnöke]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pallagi Petra (Danube Institute blog): Így forgatják ki a keresztes háborúk értelmezését]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Papp Győző (Kisalföld): EU-zavarok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Menekülttragédia: az áldozatok megpróbáltak kijutni a kamionból (videó)]]> Az ausztriai tragédiában 71 ember vesztette életét. Az áldozatok között gyerekek is voltak. A nyomok alapján a menekültek megpróbáltak kiszabadulni a kamionból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kihagyták Magyarországot a nyugat-balkános, migrációs konferenciáról]]> Nem kapta fel a sajtó csütörtökön a hírt, hogy Szijjártó Péter menekültügyben nyilatkozva egyéb dolgok mellett azt mondta: a tervezett, migrációval foglalkozó magyarországi konferencia elszabotálása helytelen és védhetetlen döntés lenne az EU részéről. Közben azonban éppen ezen a napon tárgyaltak a balkáni migrációs útvonal uniós és unión kívüli országai Bécsben – Magyarország azonban meghívót nem kapott, csak kritikát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gecse Géza: A Koszorús–akció és aktualitása]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[69 film versenyez a BuSho programjában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Együtt (Együtt): Több emberség, nagyobb biztonság]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Molnár Zsolt: A terrorizmus nem ismeri az államhatárt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elhunyt Fejes Endre]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Seres László (hvg.hu): Hírszerzőkkel a jobb országimázsért!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Haiman Éva (Napi Gazdaság): A tizenhatodik]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pörög a kompbiznisz a Balatonon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Löffler Tibor (Magyar Nemzet): Tűzparancs – az ellenzék visszatérő vádja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szabó Dávid (Mozgástér): A baloldal állapota a migránskérdés tükrében]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Arcképeinkből épít adatbázist a kormány]]> Egy olyan adatbázist tervez a kormány, amely a teljes magyar lakosság arcképeit tartalmazná — derült ki a Belügyminisztérium törvénytervezetéből, amelyről a Napi.hu írt. A törvénytervezet lehetővé tenné azt is, hogy a hatóságok akár több tízezer polgár mobil és internetforgalmát ellenőrizzék, illetve lehallgassák.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bodoky Tamás (El Camino de Balkan): Túlreagálás, kisszerű féltékenykedés és primadonnáskodás (válasz Kakuk Györgynek)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kakuk György (El Camino de Balkan): Az Átlátszó az El Camino de Balkan plágiumának adott zöld utat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ezt a könyvet analfabéták is boldogan forgatják majd!]]> Gondolom, a humán tudományokkal foglalkozók közül már sokan feltették maguknak Vörösmarty szállóigévé vált kérdését: "Ment-e a könyvek által a világ elébb?" Nos, ha a társadalomtudósok néha szkeptikusak is a kérdés megválaszolásakor, egy pittsburgh-i kutató a maga részéről ugyan természettudományos alapon, de a saját találmányával mindenképpen pozitív választ adhat a kérdésre: a víztisztításra alkalmas könyv által bizony előreléphet sok fejlődő világbeli ország, de lehet, hogy hamarosan kontinesünknek is szüksége lehet rá.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jobb szüretet várnak idén a juniborászok (videó)]]> Villányban és Móron is megkezdődött a szüret, azonban a fiatal borászokat tömörítő Junibor egyesület tagjainak még így a nyár végén jut erejük egy kis ünneplésre is. A borászok sokkal jobb évet várnak, mint a tavalyi.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szily László (Kősüllő): Baglyok itala]]> [...] Bővebben!
]]>