<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Eretnekségnek ad utat Ferenc pápa teológusok szerint]]> Egy új dokumentumban arra szólítják fel az egyházfőt teológusok és más egyházi személyek, hogy javítsa ki A szeretet öröme kezdetű apostoli buzdításának hét pontját, amelyeket részletesen elemeznek. Ezek megítélésük szerint hamisak és eretnekségre adnak lehetőséget, ezért az egyházfőnek el is kell határolódnia korábbi kijelentéseitől.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Constantinovits Milán: Gulyás Gergely: A teljesen félrekezelt migráció áll a CDU drámaian gyenge szereplése mögött]]> A CDU történelmi visszaesését a félrekezelt migrációs helyzetre és az emberek biztonság iránti vágyára vezette vissza Gulyás Gergely. A Fidesz frakcióvezetője lapunknak adott gyors értékelésében kifejtette: a választások teljes fordulatot hoznak a következő német kormány migrációs politikájában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jobboldali többség maradt a francia Szenátusban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rögtön vizsgálóbizottságot indítana Merkel ellen az AfD]]> Alice Weidel pártlista-vezető bejelentette: a Bundestagba bejutó rendszerkritikus AfD párt vizsgálóbizottságot állítana fel Angela Merkel kancellár menekültpolitikája ügyében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ Az iraki kurdok nem mondanak le az önálló Kurdisztánról]]> Megtartják a holnap esedékes népszavazást Kurdisztán függetlenségről az iraki kurdok. Még akkor is, ha a várhatóan függetlenséget támogató eredményt évekig tart majd a gyakorlatba ültetni, ahogy Maszúd Barzani elnök fogalmazott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Német választási előrejelzés: CDU- és szocdem veszteségek, az AfD a harmadik erő]]> A németországi szövetségi választáson a 19:30-as adatok szerint a CDU 33, az SPD 20,8, az AfD 13,2, a liberálisok 10,3, a zöldek 9,2, a Baloldal 8,8 százalékon áll.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Harmath Károly (Vajdaság Ma): Krisztusnál krisztusibb katolikusok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb képről derült ki, hogy Rubens alkotása]]> Egy eddig másolatnak hitt festményről derült ki, hogy igazi Rubens-alkotás. Restaurálás után csütörtökön mutatják be a glasgow-i Kelvingrove galériában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orosz külügyminiszter: Az Egyesült Államok nem fogja megtámadni Észak-Koreát]]> Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter az NTV-nek adott interjújában elemezte az USA viszonyát Észak-Koreával. Kifejtette azt is, hogy lehetetlen meggyőzni Amerikát arról, hogy nem jelent fenyegetést számukra nézve az orosz külpolitika.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vajdaságban virágzó magyar kultúra]]> A délvidéki magyarok legnagyobb kulturális rendezvénysorozata, a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok idén Szent László és Arany János alakját helyezi középpontba.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schiffer András (Facebook): Magyarországnak szüksége van egy zöld, rendszerkritikus erőre]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Wladár Sándort választották a Magyar Úszó Szövetség elnökének]]> Egyedüli jelöltként 143 igen és 5 nem szavazat mellett megválasztották Wladár Sándort a Magyar Úszó Szövetség elnökének.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Aristo (Pesti Srácok): Pénz, pénz, pénz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Munkáspártiak: Nagy-Britanniának az EU egységes piacán kell maradnia]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ujhelyi István (MSZP-közlemény): Bárki is nyer ma Berlinben, szemben áll majd a Fidesszel]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Emelkedett Emmanuel Macron népszerűségi mutatója]]> Emmanuel Macron tevékenységével a franciák többsége továbbra is elégedetlen, de elődeivel ellentétben meg tudta fordítani a népszerűségvesztés tendenciáját.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béndek Péter (1000 A Mi Hazánk): Mi a különbség a konzervativizmus, és az etnicizmus között?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán János Dénes (Magyar Idők): Veni, vidi, vonat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mátyás Győző (168 Óra): Díszes polgárok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tizenkét államközi megállapodást írt alá Szijjártó Péter az ENSZ közgyűlése alatt]]> Összesen 33 külügyminiszteri tárgyalást bonyolított, és 12 államközi megállapodást írt alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ közgyűlése alatt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Brit miniszter: Tudjuk, hogy mennyivel tartozunk az EU-nak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Embercsempészeket fogtak el Pécsnél]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hét kérdéskörről szól majd nemzeti konzultáció ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Balogh Levente (Krónika): Madridi hisztéria]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[B. Varga Judit (Látószög): Elfogultan]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az USA nehézbombázókkal üzent Kim Dzsongunnak]]> Washington jelezte a Trump által csak „rakétaembernek” hívott Kim Dzsongunnak, hogy bármikor kész válaszolni a katonai fenyegetésre: az Egyesült Államok légiereje erődemonstrációt tartott Észak-Korea közelében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mórocz Zsolt (Mandiner): A tagadás aktivistáiról]]> Talán azoknak van igaza – jelesül Baudrillardnak és Molnár Tamásnak –, akik szerint a baloldali értelmiség képtelen pozitív értéket teremteni, ezért lételeme a tagadás.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zgut Edit (Magyar Nemzet): Tartson-e Orbán Viktor Berlin haragjától?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rónay Tamás (Népszava): Most jön a java]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Renaud (Ellenforradalmár): Rees-Mogg nem a múlt, hanem a jövő]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A tavalyinál alacsonyabb eddig a részvétel a német választásokon]]> A nap közbeni jelentések alapján alacsonyabb a választási kedv Németországban, mint négy évvel ezelőtt. A választásra jogosult állampolgárok reggel 8 órától este 18 óráig szavazhatnak az egyéni képviselőjelöltekre és a tartományi pártlistákra.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szentes Tamás a kórházi fertőzésekről nyilatkozott]]> Az utóbbi időben egyre többet foglalkoznak külömböző orgánumok a magyar kórházak higiéniai állapotával, illetve a kórházi fertőzések veszélyeivel. Mi is idéztük Asbóth Mártonnak, a TASZ munkatársának indulatos közleményét a témával kapcsolatban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Spermadeficit a fejlett világban]]> Aggasztó adatok láttak napvilágot az utóbbi időben a fejlett világ termékenységi mutatóiról. Nemcsak a gyermekvállalási kedv csökken ezekben az országokban, hanem sajnos a képesség is. A medicalonline.hu nemrégen írt erről egy azotszonline.hu oldalon megjelent tanulmány alapján.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Manoj Atolia és szerzőtársai (voxeu.org): Miért utakra költenek a fejlődő országok oktatás helyett? ]]> Az úthálózat kiépítése már rövid távon vállalati beruházásokhoz és növekvő kereskedelemhez, így emelkedő adóbevételekhez vezet. A jelentős iskolafejlesztések eredményeire viszont évtizedekig kell várni – érvel a VoxEU elemzése.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Anatole Kaletsky (Project Syndicate): „Makrongazdasági" forradalom?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Horváth Gábor (alapblog): Spanyolviasz helyett – azaz, hogyan nem érdemes növekedési modelleket összehasonlítani]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Több száz beteget kezelnek hepatitis A-val Kaliforniában]]> Úgy tűnik, egyelőre nem sikerült megfékezni az Egyesült Államok Mexikóval határos déli részén egyre terjedő fertőző májgyulladás-járványt-adta hül az MTI.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David R. Henderson (Hoover Institution): Ellopják a robotok az emberek munkahelyeit?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Suppan Gergely (Portfolio): A Takarékbank hiperoptimista]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bódis László (Makronóm): Egyre többet költünk oktatásra: az EU-t is megelőztük]]> Tényleg keveset költ a Kormány az oktatásra? Az uniós statisztikák szerint 2013 és 2016 között közel egy százalékponttal növekedett a finanszírozás mértéke, amellyel hazánk már 2015-ben is többet költött oktatásra, mint az EU-országok átlaga. A pedagógusbérek ennek köszönhetően az elmúlt öt évben szintén jelentősen növekedtek, de a béremeléseket folytatni kell.
[...] Bővebben!
]]>