<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Kim Lane Scheppele (Hungarian Spectrum): Orbán kottájából játszottak a republikánusok a kongresszusi meghallgatáson]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[David Cameron (Facebook): Congratulations to the people of Ireland]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Írországban megszavazták a melegházasságot]]> A szavazók több mint 60 százaléka szavazott Írországban a melegházasság engedélyezése mellett, így az országban hamarosan egy alkotmánymódosítással engedélyezni fogják az egyneműek házasságát. Írország az első állam, ahol népszavazással döntöttek a melegházasság engedélyezéséről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének díját már elnyerte a Saul fia]]> A Nemzetközi Filmkritikusok Szövetségének (FIPRESCI) díját nyerte el a 68. cannes-i filmfesztiválon Nemes Jeles László első filmje, a Saul fia.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Áder: A hűség üzenete megszívlelendő]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pál Benedek (Danube Institute blog): Eljött a konzervatív populisták ideje]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kardos Gábor: Visszakézből a Juncker-pofonról – Sallerológia kezdőknek és haladóknak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakó Ambrus (Gault&Millau): Az olaszrizling a kályha]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csíksomlyói szentmise: Legyünk hűek őseink hitéhez!]]> „Legyünk hűek őseink szent hitéhez és erényeihez, vagyis katolikus keresztény szent hitünkhöz, legyünk hűek nemzetünkhöz és szülőföldünkhöz, és legyünk hűek anyanyelvünkhöz, anyanyelvi kultúránkhoz” – mondta pünkösdszombati szentmisén Jakubinyi György gyulafehérvári érsek Csíksomlyón.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Barabás Richárd (Barabás Richárd blogja): Hol az a metszőolló, Gábor?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány Ferenc (Facebook): Az ellenállás ott kezdődik, hogy nem hagyod magad uszítani!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[LMP: Irányváltás kell a foglalkoztatáspolitikában]]> „Hiába tette összeszerelő-üzemmé Orbán Viktor Magyarországot”, a magyar embereknek kevés, rosszul fizető állás jut – közölte Szél Bernadett, az LMP társelnöke, aki szerint valódi munkahelyeket teremtő programra van szükség az országban. Az áprilisban létrejött munkahelyek egynegyede volt csak piaci állás.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nincs több pazarlás Franciaországban (videó)]]> Törvényben tiltották meg Franciaországban az élelmiszer pazarlását a kereskedők számára. Az eladatlan élelmiszert újra kell hasznosítani, vagy jótékony célra felajánlani.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sváby András (Facebook): Nem szórakoztat ez a pofon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szávoszt-Vass Dániel (Regnum! portál): Multikulturalizmus Magyarországon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A NAV által vizsgált Uber-sofőrök mindegyike fennakadt az ellenőrzésen]]> A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei májusban ellenőrzési sorozatot tartottak az Uber taxis cég sofőrjeinek megvizsgálására. Az ellenőrzésen az összes vizsgált sofőr fennakadt, mivel a sofőröknek nem volt adószáma, és számlát se adtak. A sofőrök 200 ezer forintos bírságot is kaphatnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (konzervatívanarchista): A 444 esete az egyházzal]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Olimpiai kvalifikációs verseny lesz a Tour de Hongrie]]> Bekerült a Tour de Hongrie a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárába, így a hét év után újrainduló hazai körverseny az olimpia kvalifikációs sorozat részét képezi. A verseny 2.2-es erősségi kategóriájú besorolást kapott.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar embercsempészt fogtak Mórahalmon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Barok Eszter (Eszter's Offtopic): Nem baj, ha filléreket keres a nővérke, tartsa el a férje?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Egy kínai férfit gyanúsítanak az Akácfa utcai gyilkossággal (videó)]]> Egy 32 éves kínai férfit gyanúsít a rendőrség az Akácfa utcai gyilkosság végrehajtásával, ahol megkéseltek egy 19 éves nőt. A férfi elhagyta az országot a rendőrség szerint.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga T. Róbert (Bors): Árulkodók]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Sebes György (Népszava): Kitiltás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lakner Dávid (Alternatíva): Druncker]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obama: Iránnak nem lehet atomfegyvere]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrajnában előzetes letartóztatásba helyezték a két elfogott orosz katonát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újabb autógyártó jöhet Magyarországra]]> A Jaguar Land Rover autóipari csoport hamarosan dönthet arról, hogy melyik kelet-európai országban építi fel új gyárát – írja a Financial Times. A cég legalább 250 ezer új autót gyártana éves szinten az új üzemben, ami Magyarországon, Csehországban, Lengyelországban vagy Szlovákiában fog felépülni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Felminősítés előtt állhat Magyarország a Fitch Ratings-nél]]> A Fitch Ratings az eddigi stabilról pozitívra javította Magyarország államadós-osztályzatainak kilátását. A döntést a cég a folyó fizetési mérleg, a költségvetési hiány és a GDP növekedés alakulásával indokolta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Koppantak a liberális dzsihadisták – a Századvég vezetője Finkelsteinről, Habonyról és lobbizásról]]> Nagyot koppantak az indexesek – állítja Szalay-Bobrovniczky Kristóf a keddi washingtoni kongresszusi meghallgatás kapcsán. A Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese szerint csak a „liberális dzsihadisták” putyinistázták a magyarügyi bizottsági meghallgatás vezetőjét, s ugyanők pancserlobbistázták a Századvéggel lobbizó amerikai Connie Mack-et is. A Századvég Gazdaságkutató Zrt. többségi tulajdonosa elismeri, hogy a politikai elitváltás harcosa, azt viszont nem tudja, honnan vannak bajtársa, Habony Árpád milliói.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szánthó Miklós (Alapjogokért Központ): Scheppele mérges]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Alacsonyabbra nőnek a rendszeresen füvező kamaszok]]> Egyre többször szembesülhetünk baráti társaságban, különösen a fiatalabb korosztály körében azzal, hogy a marihuána káros hatását minimalizálni vagy egyenesen tagadni szeretnék. Ha ez a téma szóba kerül, rögtön az alkohol vagy a dohányzás okozta ártalmakra hivatkoznak, azt jóval súlyosabbnak ítélve a füvezés következményeinél. Az előbbiek veszélyességét egy percig sem vitatva érdemes elgondolkodnia azokon a vizsgálatokon, amelyek az úgynevezett könnyű drogok okozta elváltozásokra hívják fel a figyelmet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pap Szilárd István (Kettős Mérce): Nem, Feri, nem vagy bevándorló]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Herczeg Márk (444): Egy idióta verheti a magyarok vezérét?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Depardieu: Meg vagyok döbbenve az ukrán konfliktuson]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Négypárti kerekasztal: a rendszerváltás pozitív változást jelentett]]> Az Újratervezés – Cél: a demokrácia nevű konferencián a Fidesz, a Jobbik, az LMP és az Együtt politikusai a hibái ellenére is alapvetően jónak értékelték a rendszerváltást, azonban a pártok képviselői eltérően vélekedtek arról, hogy a rendszerváltás irányai helyesek voltak-e. A konferencián a politikusok a cigányság integrációjáról és a szélsőjobboldal megerősödéséről is beszéltek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juncker megpofozta Orbánt (videó)]]> Nem elég, hogy kétszer lediktátorozta, még arcon is paskolta Orbán Viktort az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker, mielőtt lökdösni kezdte volna.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szily László (Cink): Vezető anyagban gyalázza az Indexet a közszolgálati tévé weboldala]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Erdő Péter: Egyértelmű parancs a szolidaritás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar kutatók az arcfelismerés agyi működését elemezték]]> Laikusként azt hinnénk, hogy a nyugalmi állapot az agynak is a pihenést jelenti. Pedig ennek éppen az ellenkezője igaz. A megszerzett információk rendszerezése,szelektálása és tárolása éppen ebben a szakaszban történik. S amint az MTA kutatócsoportjának az MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül, a nyugalmi állapot alatti kapcsolatok az arcfelismerés hatékonyságáról is információt adhatnak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A Domäne Wachau újraértelmezte a zöldveltelinit]]> Az osztrák Wachau legnagyobb borászatánál borpárlattal állították le az erjedést, hogy a dél-francia édesborokhoz hasonló magas alkoholtartalmú és maradékcukrú zöldveltelinit kapjanak.
[...] Bővebben!
]]>