<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Vona Gábor (Facebook): Engem is megtalált a verses kihívás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tóbiás: Nem a kevés pénz miatt költözik az MSZP (videó)]]> Hivatalosan is elismerte az MSZP, hogy költözik a Jókai utcai pártszékházból. Tóbiás József pártelnök szerint nem pénzügyi problémák állnak ennek hátterében, hiszen a törlesztőrészleteket mindig időben fizeti a párt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gauck: Oroszország már nem stratégiai partnerünk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kijev: Oroszország atommal fenyegeti Ukrajnát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ravasz Ábel (Új Szó): NATO: ismét a központban?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Petán Péter (Magyar Hírlap): Stefka Istvánnak elévülhetetlen érdemei vannak]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Putyin fenyeget: két hét alatt elfoglalná Kijevet]]> Az EU-nak és Kazahsztánnak is beszólt Vlagyimir Putyin. Lapértesülések szerint José Manuel Barrosónak azt mondta telefonon, hogy ha kell, két hét alatt elfoglalja Kijevet; míg a kazahokat „valójában nem létező, kreált” államiságukra emlékeztette. A kazah elnök azzal fenyegetőzik, hogy ha sérül Kazahsztán függetlensége, kilépnek az Eurázsiai Gazdasági Unióból.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Növelni kezdhetik a NATO-tagállamok a katonai kiadásaikat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Falus: Ha az időjárás engedi, programot hirdetek]]> Falus Ferenc, a baloldali ellenzék budapesti főpolgármester-jelöltje pénteken fogja ismertetni a programját, „ha az időjárás is engedi”. Közölte azt is: már rendelkezik a főpolgármester-jelöltséghez szükséges ötezer ajánlással, de még tovább gyűjti őket, mert szeretné megismerni támogatóit.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Edward Blake (Spiler.info): 10 millió Nógrádi György országa]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jönnek az újabb szankciók Oroszország ellen]]> Megerősítette hétfőn egy diplomáciai forrás azokat az információkat, amelyek szerint nem csak az Oroszországgal szemben alkalmazandó újabb gazdasági szankciókra vonatkozó javaslat készülhet el a hét végéig, hanem azokat még a héten el is fogadhatják a tagállamok. A cél, hogy Oroszország gazdasága ne tudjon növekedni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A jordán házelnökkel tárgyalt Orbán]]> A dinamikusan fejlődő kereskedelmi kapcsolatokról és a közel-keleti helyzetről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Atef Taravneh jordán képviselőházi elnökkel Budapesten, az Országházban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Petán Péter lett a Magyar Hírlap új főszerkesztője]]> A Magyar Hírlap eddigi megbízott főszerkesztő-helyettese váltja Stefka István a főszerkesztői poszton, aki tiszteletbeli főszerkesztőként a lapnál marad, és továbbra is segíti annak munkáját. Petán Péter nem akar változtatni a lap irányultságán, viszont másként nyúlna bizonyos témához.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Petán Péter lett a Magyar Hírlap új főszerkesztője]]> A Magyar Hírlap eddigi megbízott főszerkesztő-helyettese váltja Stefka István a főszerkesztői poszton, aki tiszteletbeli főszerkesztőként a lapnál marad, és továbbra is segíti annak munkáját. Petán Péter nem akar változtatni a lap irányultságán, viszont másként nyúlna bizonyos témához.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rajcsányi Gellért (Mandiner): Kelet-európai háborúskodások elé (videó)]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orosz forrás: Ukrajnában maradnának a szakadárok]]> A Russia Today orosz hírportál arról ír: a donyecki és luganszki ukrajnai szakadárok a minszki tárgyalásokon autonómiát követelnek Ukrajnától, de egyébként elfogadnák Ukrajna egységét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megkezdi a parlamenten kívüli pártok ellenőrzését az ÁSZ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh Áron Attila (DiploMoaci): Mit jelent Donald Tusk Európai Tanács elnökévé választása?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Merkel újabb szankciókat szorgalmaz Oroszországgal szemben]]> Bár az Oroszország elleni büntetőintézkedések a német gazdaságot is sújtják, de „az ideiglenesen jelentkező hátrányoknál” sokkal nagyobb veszélyt okozna válasz nélkül hagyni az orosz politikát – mondta Angela Merkel.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Együtt-PM: Ne beépítsék, hanem újítsák fel a Városligetet!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fricz Tamás (Fricz Tamás blogja): Medgyessy és mások „dalolása” a közelmúltról és az én bosszúságom]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kardos Gábor: Balfácán hadművelet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vucic: Szerbia Oroszország legjobb barátja Európában]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Párhuzamos tanévet indít az MSZP]]> Jövő héten elindítja az „engedelmesség iskolájával” szemben „a gondolkodás iskoláját” az MSZP, ahol a pedagógusok azt mutatják be hétről hétre, tanóráról tanórára, több tantárgyból is, „hogy másképp is, szabadon is lehet”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magáról is csinált karikatúrát az egykori külügyminiszter (videó)]]> Európai vezető politikusai mellett saját magáról is rajzolt karikatúrát Bánffy Miklós egykori külügyminiszter.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kínába mennek a magyar tölgyből készült hordók (videó)]]> Magyar-kínai vegyes vállalat alakult barrique hordók gyártására: amennyire bizarrul hangzik ez leírva, annyira igaz a hír, körülbelül 12 milliárd forintos befektetésről van szó.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ukrán tisztek és önkéntesek fogságban: 173 hadifogoly Kelet-Ukrajnában (videó)]]> Szeparatista parancsnok kéri számon a félmeztelenre vetkőztetett ukrán katonákon, hogy mit tettek a helyi polgári lakossággal.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Unger Tamás (Borrajongó): Csóborok a tó mellől]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szelfiket tesz a címkére a mádi Szent Tamás Pincészet]]> Magyarországon elsőként készít néhány szerencsés borrajongó számára saját szelfivel címkézett palackokat a mádi Szent Tamás Pincészet. A borfesztiválon kell fotózkodni, és mailben elküldeni a mádiaknak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tovább zajlanak az ukrajnai összecsapások (videó)]]> Folytatódtak az összecsapások az ukrán hadsereg és az oroszbarát szakadárok között – számol be az Euronews.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Navracsics: A II. világháború a legborzalmasabb pusztítást hozta Európára]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Magyarország a békében érdekelt (videó)]]> Önbecsapás azt állítani, hogy az Európai Unió szankciós politikája Oroszországgal szemben sikeres – jelentette ki Orbán Viktor Brüsszelben.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Hörcher Ferenc (Mandiner): Halvány új vezetők a tétova EU csúcsán]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Donyeck: cinikus az orosz politika (videó)]]> Lattmann Tamás hadijogi szakértő cinikusnak érzi az orosz politikát, s úgy látja: kettős játékot űz Moszkva.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kiss László (Magyar Hírlap): Demokratikus csoda történt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megújulnak a bankjegyek]]> Az új tízezer forintos bankjegyek már keddtől hivatalos fizetőeszköznek számítanak, de valójában csak decemberben kerülnek készpénzforgalomba. 2018-ig folyamatosan megújul a többi bankjegy is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ezerötszáz éves Európa legrégebbi kolostora]]> Ezerötszáz éves fennállását ünnepli az Ágoston-rendi Szent Mór-kolostor a svájci Wallis kantonban. A Nyugat legrégebbi, folyamatosan fennálló kolostorában szeptember közepén kezdődnek meg jubileumi ünnepségek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A kereszténység oszlik el legarányosabban a világban]]> Kínában lakik a a buddhisták fele, Indiában a hinduk 94, az Egyesült Államokban és Izraelben a zsidók 81 százaléka. A legjobban az iszlám és a kereszténység oszlik el a világban – mutatta ki az amerikai Pew Research Center kutatása, amelyet a Vatikáni Rádió foglalt össze.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Napos őszben bíznak a borászok]]> Ha napsütéses lesz az ősz, akkor akár kiváló is lehet a 2014-es évjárat – vallják a borászok. Az idén a borászok átlagos mennyiségű szőlőt szüretelhetnek majd. A Földművelésügyi Minisztérium szerint idén több bor készülhet, mint tavaly.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az éles üzem indulásáig tart a BuBi tesztelése]]> A BKK ismét meghosszabbította a MOL BuBi rendszer próbaüzemét, ezúttal az éles üzem indulásáig. Arról azonban nem tájékoztatott a BKK, hogy a nagyközönség mikor veheti használatba a közbringa rendszert.
[...] Bővebben!
]]>