<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Robbanás történt a Teréz körút és a Király utca sarkánál]]> Robbanás történt szombaton 22.30 körüli időpontban a Belvárosban, két rendőr megsérült. A Teréz körút és a Király utca kereszteződésénél, egy földszinti üzletben történt a robbanás. A rendőrség nagy erőkkel vonult fel, a környező házakat és szórakozóhelyeket kiürítették és lezárták a környéket. A robbanás eredete egyelőre ismeretlen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Önálló listát állít az Együtt 2018-ban]]> Magyarország 2016-ra egy szűk, saját zsebére dolgozó csoport foglya lett az ellenzéki Együtt szerint. A Szigetvári Viktor vezette párt lehetségesnek tartja a 2018-as ellenzéki yőzelmet, úgy látják, létre lehet hozni a mostani kormány leváltásához szükséges koalíciót.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: „Rászedtek a miniszterelnöktársaim”]]> A migránskvóta ügyében Orbán Viktor szerint egész Magyarországot becsapták egy bonyolult európai jogalkotási rendszerben. Ugyanakkor szerinte Magyarország nem azért lépett be az unióba, hogy kilépjen, az EU legnagyobb támogatottságát pedig a sok vita ellenére is Magyarországon mérik. „Negyven év szovjet megszállás után könnyű hinni Európában” – fogalmazott a miniszterelnök.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kitart a brit Munkáspárt Jeremy Corbyn mellett]]> Ismét Jeremy Corbynt választották a brit ellenzéki Munkáspárt elnökének. A hagyományos baloldali nézeteket képviselő veterán munkáspárti politikus megosztotta saját pártját, miközben bizonytalan volt a Brexittel kapcsolatos álláspontja. A baloldali párt választói támogatottsága eközben jelentősen elmarad a kormányzó konzervatívokétól.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kapunyitási pánik: újságírók vitáztak a migrációról]]> Újságírói kerekasztal beszélgetésen vitatkozott Bencsik Gábor (Demokrata), Földes András (Index), Pető Péter (Népszabadság) és Stumpf András (Mandiner) a bevándorlásról és a kvótanépszavazásról csütörtökön, a Rajk szakkollégium szervezésében. Mindannyian kiemelték: nem ismerik a megoldást, viszont elárulták hogyan fognak szavazni. Az újságírók meglepően hasonlóan értelmezték a migrációs válságot. Tudósításunk a Corvinus Egyetemről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Legyen igazságosabb az EU!]]> Orbán Viktor azt mondta: a német álláspontban szerinte nincs semmilyen változás, a németek továbbra is hisznek abban, hogy a kvóta egy értelmes dolog. Hozzátette, a magyar álláspontban sincs változás: meg kell védeni a határt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilvay Gergely (Mandiner): New York vs Budapest]]> Van úgy, hogy az ember kalandra adja a fejét és elköltözik. Ha csak ideiglenesen is. S mihez hasonlítsa új otthonát, ha nem a régihez?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szigetvári: Megmérgezte Magyarországot Orbán]]> Orbán Viktor ellehetetleníti a megoldást kereső uniós párbeszédet, közreműködik az EU szétverésében és „megmérgezte Magyarországot” Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szerint. Arról is beszélt: a kormányfő kudarcot fog vallani, ha „beintünk Orbán Viktornak”.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Amerikában úszik tovább Szilágyi Liliána]]> Szilágyi Liliána, a Honvéd 19 éves versenyzője januártól a floridai Gainesville-ben a Gators egyetemen tanul és úszik tovább.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lövöldöztek Washington államban: négy halott]]> A Washington államban található Burlington városában történt lövöldözés egy bevásárlóközpontban. A tettes a gyanú szerint egy trikós spanyolajkú férfi lehetett, az okokról és a részletekről a rendőrség egyelőre találgat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Obama megvétózta a 9/11-es kártérítési törvényt]]> Olyan törvénytervezetet vétózott meg Barack Obama, amely lehetővé tette volna a 2001 szeptember 11-i merényletben elhunyt áldozatok hozzátartozóinak, hogy perelhessék a bűnrészességgel gyanúsított államokat. Az Egyesült Államok elnöke szerint ez a tervezet nemzetbiztonsági érdekeket sért, ugyanis ezek a szervezetek történetesen amerikai adományokat is kaphattak.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az Orbán-kormány gazdasági sikereiről áradozik a Financial Times]]> „Orbán Viktor miniszterelnök jobboldali programja csodát tett a magyar eszközárakkal.” – írja a Financial Times brit gazdasági lap. A liberálisok számára sajnálatos, hogy a befektetők szerint a populista politika néha működik. Az unortodox módszerek miatt ugyanis az utóbbi három évben növekedett a gazdaság és a reálbérek, miközben az infláció esett, a munkanélküliség pedig a felére csökkent.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lezárult a kolumbiai 52 éves polgárháború (videó)]]> A gerillák tanácsa elfogadta a kormány békeszerződését, így hétfőn hivatalosan is aláírják majd az okmányt az ENSZ főtitkár és az amerikai külügyminiszter jelenlétében. Az 52 éve tartó polgárháború lezárását ezután népszavazással pecsételik meg.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Farkas Zsuzsa (Magyar Idők): Félrediagnosztizált ország]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bayer Zsolt (Magyar Hírlap): A no-go zónákról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A szerk. (Népszabadság): Mi a fontos?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szilágyi Richárd (Magyar Nemzet): Távol Afrikától?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zavargások Charlotte-ban – fegyvertelen feketét lőttek le a rendőrök (videó)]]> Négy napja tartanak a zavargások Charlotte-ban, miután egy szintén afroamerikai rendőr lelőtt egy fegyvertelen fekete polgárt. Pénteken került nyilvánosságra ez a felvétel, amelyet az áldozat felesége készített az esetről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nem reagál a Nemzetközi Büntetőbíróság a magyar kormány leveleire]]> Nehezményezte Szijjártó Péter az ENSZ Közgyűlés vitájában, hogy a kormány hiába küldözgeti a leveleket a Nemzetközi Büntetőbíróságnak az Iszlám Állam keresztények ellen elkövetett bűntettei ügyében, a testület a füle botját sem mozdítja. Azt is felemlegette, hogy a világ nagyhatalmait tömörítő Biztonsági Tanács a szíriai helyzetet még mindig nem utalta a Büntetőbíróság elé.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Morvay Péter (Hetek): Egy kérdés, négy válasz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Séta a családok szabadságáért ]]> A Fiatal Családosok Klubja akciósorozatának harmadik állomása: a népszavazás előtti napon, október 1-jén (szombaton) 16 órától közös figyelemfelkeltő sétára hívnak mindenkit, aki a magyar emberek sorsáért felelősséget érez. Találkozó a Vörösmarty téren.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Robotflotta az amszterdami csatornákon]]> Autonóm csónakok orvosolnák az amszterdami vízi közlekedés problémáit. Közben természetes környezeti adatokat is gyűjtenének. A projekt iskolát indíthat el, más nagyvárosok is követhetik a példát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Boros Csilla Andrea (Családháló): Gondban vagy milyen mesét olvass gyermekednek?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A zsíros sajt nem károsabb a soványnál]]> Ismerik a mondást, hogy minden, ami az életben jó, az vagy egészségtelen vagy erkölcstelen? Nos, az utóbbiról nincs információnk, de az előbbivel kapcsolatban jó hírünk van: újabb finomságról derítették ki, hogy a korábbi véleménnyel ellentétben nem emeli a károsnak minősített LDL-koleszterin szintjét, vagyis nem káros az egészségünkre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miért nem vállalnak gyereket a mai fiatalok?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A munkaerőpiaci szempontból legfontosabb emberek hagyják el az országot]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mivel foglalkozik egy családjogász?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pap Krisztián (Magyar Nemzet): Donald Trump, aki megtörte a jeget]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tuzson Bence lovas eszközöket adományozott a Fóti Lovasterápiás Központnak]]> Lovas eszközöket adományozott a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Fóti Lovasterápiás Központjának Tuzson Bence országgyűlési képviselő. Az eszközöket pénteken a fóti központban vették át a gyerekek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megalakult a Nemzeti Önkéntes Tanács]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Maga a BBC forgatott a londoni no-go zónákról (videó)]]> Szerdán a BBC riportere számon kérte Szijjártó Pétert, miért beszél no-go zónákról, mikor ilyenek Londonban nincsenek. Ehhez képest a BBC négy éve dokumentumfilmet forgatott ezekről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Nem emberi jog a határsértés]]> Magyarországot azért bírálják, mert betartja az Európai Unióban érvényes összes közös szabályt – védekezett Szijjártó Péter az amerikai CNN hírtelevízióban, ahol a migrációról kérdezték a politikust. Szijjártó szerint mindenki nagyon dühös Európában ugyanis növekvő rés van az európai nép és az európai politikai elit között.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jogsértő kormányhirdetéseket talált a Kúria]]> Két olyan kormányhirdetés jelent meg szeptember elején a Magyar Időkben, amelyeken nem volt azonnal felismerhető a hirdetés megrendelője, ezért sérültek a népszavazás tisztaságára vonatkozó alapelvek a Kúria szerint. A Nemzeti Választási Bizottság mindeközben egy Vas Népe napilapban megjelent hasonló hirdetésre mondta ki: sérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Újra szocialista kísérlet folyik Európában az AfD elnöke szerint (videó)]]> Interjút adott Frauke Petry, az Alternative für Deutschland elnöke annak apropóján, hogy pártját első ízben mérték a közvélemény-kutatók Németország szerte a harmadik legerősebbnek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EUrologus (Index): Az EU migránsok tízezreinek betelepítését tervezi?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EU-hadsereg: a britek már nem vétózhatnak Schulz szerint]]> A Brexit miatt a britek nincsenek abban a helyzetben, hogy megvétózzák az Európai Uniós hadseregről szóló javaslatot Martin Schulz az Európai Parlament elnöke szerint, aki kijelentette: a védelem és biztonság területén a britek kilépésével közelebbi integráció várható. A politikus a brit védelmi miniszter, Michael Fallon szavaira reagált, mely szerint London minden NATO-rivális haderő felállítását visszautasítja.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szikszai Péter (Magyar Idők): A Magyar Nemzet belerúgott G. Fodorba]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Október végén írhatják alá a CETA egyezményt]]> A tagállamok kereskedelemért felelős minisztereinek informális pozsonyi találkozóján elhangzottak szerint valószínűleg október 27-én írják alá az EU és Kanadai közötti szabadkereskedelmi egyezményt. Ezt később azonban még az Európai Parlamentnek és a tagállamoknak is jóvá kell hagyniuk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Külhoni magyar aktivistákkal mozgósít a pécsi Fidesz a népszavazásra]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány Ferenc (Facebook): De meg lehetnek ijedve Orbánék]]> [...] Bővebben!
]]>