<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Molnár-Caracas Antal – Nahimi Botond (Mandiner): Mi folyik Gyöngyösön? – Mandiner TV (videó)]]> Mit gondolnak a helyi és az országos politikáról, baloldalról és jobboldalról? És Gyöngyös szülöttjéről, Vona Gáborról? Gyöngyösieket kérdeztünk országjáró videósorozatunk újabb állomásán.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csath Magdolna (Növekedés): Nincs versenyképesség merész ötletek nélkül]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[RMDSZ: Románia szégyene, hogy alkotmányellenes egy kisebbségi iskola létrehozása]]> Románia szégyene, hogy a román alkotmánybíróság alaptörvénybe ütközőnek minősítette egy kisebbségi iskola, a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium megalapításáról rendelkező törvényt – fogalmazott közleményében az RMDSZ.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az LMP a halasi ügyről: „Nem zsarolhatóak a jelöltjeink”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elbukott a marosvásárhelyi iskola újraalapításáról szóló törvény]]> Alkotmányellenesnek minősítette a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium újraalapításáról rendelkező törvényt a román alkotmánybíróság. A testület elnöke azzal érvelt, hogy a parlament nem szabályozhat törvénnyel egyedi eseteket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Halottnak kell maradnia egy élő román férfinek]]> Halottá nyilvánítottak egy román férfit, és hiába perelt emiatt a bíróságon.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az iszlám nem tartozik hozzá Németországhoz a németek többsége szerint]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Ukrajna nem mentesülhet kötelezettségeinek teljesítése alól]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gyurcsány: Emberi becstelenséggel nem lehet tisztességes politikát építeni]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Pénzt ajánlott a jobbikos az LMP-snek]]> „Ha kifizetjük, visszalépsz?” – kérdezte a jobbikos Farkas Gergely az LMP jelöltjétől, Midi Melániától egy hangfelvétel szerint. Mindketten a kiskunhalasi körzet képviselőjelöltjei. Farkas nem tagadja az elhangzottakat, de szerinte nem volt komoly az ajánlata, mindenesetre elnézést kér.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miért Rigó (Tutiblog): A stressz jelei mutatkoznak Juhász Péteren]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jámbor András (Mérce): Április 9-én már nem fog számítani, ki miatt nem lett együttműködés április 8-án]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A britek számos kérdésben megállapodtak az EU-val]]> A négy kritikus kérdésből három esetben megállapodásjavaslat született.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[A britek számos kérdésben megállapodtak az EU-val]]> A négy kritikus kérdésből három esetben megállapodásjavaslat született.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Csatári Bence (Mandiner): A Luther-kabátba bújtatott mentőangyal – Sztehlo Gábor]]> Magyarország német megszállásától kezdve zsidó honfitársaink gyermekeit mentette, majd 1945 után a háborúban árvává lett gyerekek megmentője és gondozója lett Sztehlo Gábor evangélikus lelkész – amíg a kommunisták el nem lehetetlenítették őt. Emigrációban hunyt el, a Világ Igazaként. Bátor volt, magyar hős.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Eljárást kezdeményez Hadházyval szemben a Fidesz]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kreml: A nemzetközi feszültség nem befolyásolja az orosz kormányalakítást]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Juhász Péter: Ha az ellenzék összefog, akár kétharmados többségük is lehet]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gulyás Márton: A nyílt uszítással szemben szatíra kell (videó)]]> A békemenet „meghekkeléséről” beszélgetett Gulyás Márton és Kálmán Olga.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Karácsony: Magyarország helye az EU-ban van]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Máté T. Gyula (Mátété): Vona tárcákat árul]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Vágó Gábor részegségről beszélt, Gyurcsányék perre mennek]]> Az LMP politikusa vendéglátói részegségről beszélt a vasárnapi ellenzéki egyeztetés után. Gyurcsány Ferenc és Molnár Csaba perre megy Vágó Gábor ellen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Porosenko: Illegitim a krími orosz voksolás ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dévényi István (Heti Válasz): Gyurcsány Ferenc a viszki miatt véletlenül őszintén megfúrta az együttműködést]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megunta a hiperinflációt, saját pénzt vezetett be egy város]]> Saját pénzt vezetett be egy venezuelai város.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tízezrével menekülnek az emberek a Kongóban]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Magyarország fejlődik, ezt még a vak is látja]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szappanokat lopott be egy kórházba az MKKP]]> Videón az álarcos szappancsempészek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Demszky Gábor (Facebook): Gyalázatos színvallás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mórocz Zsolt (Mandiner): Mi történt velünk 1944 márciusában?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Márton Joci (Mérce): A rettegési háromszög: magyarok, romák, menekültek]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Március 24-én rendezik a diákvállalkozó-vetélkedő döntőjét]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megválasztották a világ legjobb tanárát]]> Hátrányos helyzetű gyerekeket tanít a világ legjobb pedagógusa.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Fűrész Tünde (Magyar Idők): Számok igazolják a családpolitikát]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Németh László (Napi Maxima): Magyar felsőbboktatás]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Némedi-Varga Dávid (Heti Válasz): Szülők, figyelem! Így lehet korlátozni a túlzott mobilhasználatot ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Az lábmozgató idegek csökkenése az izmok leépülésével jár]]> Akinek a szülei már idősebb korba léptek, gyakran értetlenül szemlélik, hogy a nemrég még aktív, mindig jövő-menő hozzátartozójuk egyre kevésbé akar kimozdulni otthonról, sőt, néha már a fotelból is alig kel föl. Ilyenkor gyakran elkényelmesedésssel, lustulással vádolják őket. Pedig az MTI egy nemrégen megjelent információja szerint ennek fiziológiai oka van, a lábat mozgató idegek rohamos csökkenésével függ össze, de kemény munkával lehet tenni ellene.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Branko Milanovic (Twitter): Putyin és Trump felemelkedése a neoliberális politikák eredménye]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Banyár József - Németh György (Vendégszerzők): Meg kell állítanunk Afrika túlnépesedését]]> Ha Európa korlátok közé kívánja szorítani az Afrika felől feléje irányuló migrációs nyomást, akkor segítséget kell nyújtania gazdaságának a világgazdaság vérkeringésébe kapcsolásához és növekedési pályára állításához. De ez csak akkor lehet sikeres, ha Afrika túlnépesedését sikerül megállítani. Mindez a segély-, illetve támogatási politikák teljes átgondolását igényli. Az afrikai termékenység szintjének az afrikaiak számára az egyik legfontosabb gazdaságpolitikai kérdés, az európaiak számára pedig a legfontosabb támogatandó cél. Kellene legyen.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Visszacsorgás: így gazdagítja Nyugat-Európát a visegrádi országokba áramló uniós pénz]]> A magyar gazdaságba érkező uniós támogatások a vártnál kisebb mértékben segítették a magyar vállalatok fejlődését. Bár jelentős támogatások áramlanak a visegrádi országokba, a pénzeső nagy részét az európai közös piac nagy befogadóképességű csatornarendszere vezeti el, vissza a küldő országokba.
[...] Bővebben!
]]>