<![CDATA[mandiner.hu]]> http://mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Megvan a bizonyíték-megváltozunk a halálközeli élmény hatására! ]]> Ha valaki magán vagy közeli hozzátartozóján megtapasztalta már a halál közvetlen közelségét, annak valószínűleg nem mond újat az a kanadai vizsgálat, amelyről az Origó számolt be. A többségnek viszont meglepő lehet, hogy az ilyen élmények mekkora, s most már tudományosan is mérhető változást okoznak az ember agyában és a személyiségében.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Deutsch Tamás (Facebook): Hát akkor most ezt így hogy?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szijjártó: Mielőbb fel kell építeni a határon a kerítést]]> Minél előbb fel kell építeni a kerítést a magyar-szerb határon, mert láthatóan egyre növekszik az illegális bevándorlási nyomás – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter az M1-en. Szerinte ez jó hatással lesz a délvidéki magyarokra is. Hozzátette: hazánk dolgozik Szerbia EU-s integrációjának elősegítésén.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szily László (Kősüllő): Vicces, hogy ennyi a kétfarkús plakátkampány a menekültügyről: ORBÁN VIKTOR, A KURVA ANYÁDAT!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gáncs Péter: Plakátháborúk helyett tegye mindenki, amit tud bevándorlásügyben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Elek Gábor (Örülünk, Vincent?): A magyar „konzervatívok” esete az apartheiddel ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Federica Mogherini: Európa igenis felelősséget visel a keresztény üldözöttekért]]> Az iszlám világban nem zajlott le a felvilágosodás történelmi folyamata, ami a keresztény Európában lezajlott, és bizonyos mértékű toleranciát hozott a felekezeti elvakultság helyébe – mondta Elmar Brok az EP néppárti frakciójának keresztényüldözésről szóló konferenciája kapcsán. Hölvényi György szerint elsősorban az üldözött keresztények gyermekei oktatásában van szükség segítségre.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kúria: A tényleges életfogytiglan az alkotmányos jogrend része]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Miért Rigó (Tutiblog): Nyomokban buzilobbit és liberalizmust tartalmazhat]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Béremelést követelt több ezer ápoló a Parlament előtt]]> Béremelést követelt több ezer egészségügyi dolgozó a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által szervezett demonstráción, szerda délután a fővárosi Kossuth téren. Több százan szándéknyilatkozatot írtak alá, amely szerint ha 2015. szeptember 30-ig nem történik határozott és számottevő bérfejlesztés a szakápolóknál, akkor életbe lép a munkaviszony felmondásáról szóló nyilatkozatuk. A demonstrálók rámutattak: ápolók nélkül nincs egészségügy.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Holger Hartland (Hartland): Férfiasan a melegházasságról]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Torlasz, tűz: megint balhé van Calais-nál]]> A tengerészek az alagútban gumiabroncsokat égettek, annak bejáratától pár száz méterre pedig megpróbálták szétszedni a síneket.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Nem mehetek vissza Nigériába, nem maradok életben” (videó)]]> Keresztény hitük miatt lemészárolták volna azt a két nigériai férfit az iszlamisták, akik hálásak, hogy menedékre lelhettek hazánkban.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Soós Szilárd (reposzt): Teremtés Oszlopai]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Paksi bővítés: Brüsszel hivatalból vizsgálja a projekt állami támogatását]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[EBESZ: Többet kell tenni a romák fenntartható lakhatásáért Magyarországon]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Jövő csütörtökön kezdődik az Egri Bikavér Ünnepe]]> Ismét megrendezik az Egri Bikavér Ünnepét július 9. és 12. között az egri Érsekkertben 32 borászat 119-féle borával, 19 étterem ételeivel, valamint számos koncerttel és kísérőprogrammal. Lesznek zenei programok és traktoros felvonulás is.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Görög kormányfő: Lesz népszavazás]]> Lesz népszavazás a reformokról Görögországban július 5-én – közölte sajtótájékoztatóján Alexisz Ciprasz. A kormányfő a nemmel való szavazásra buzdított, de szerinte a nemek győzelmével egy gazdaságilag életképes egyezséget lehetne kikényszeríteni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nagy Eszteranna (Facebook): Úgy éreztem magam, mint egy holokausztfilmben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Nézőpont: Pártfüggetlen az illegális bevándorlás elutasítása]]> A Nézőpont Intézet felmérése alapján a megkérdezettek háromnegyede szerint politikai preferenciától függetlenül problémát jelent Magyarország számára az illegális bevándorlás. A legális bevándorlókat, a határon túliakat és az üldözötteket a válaszadók több mint 50 százaléka befogadná.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schiffer: Nem Görögország, hanem a tőke Európája van csődben]]> Görögország védelmére kelt az LMP társelnöke, aki szerdai sajtótájékoztatóján felszólította az Európai Bizottságot és az uniós intézményeket, hogy ne követeljenek több megszorítást Görögországtól, és tárgyaljanak a görög adósság részleges elengedéséről.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Görögország hitelezője: A nem fizetés csődesemény]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Techet Péter (Magyar Nemzet): Ausztria változások előtt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Orbán: Nem Szerbia ellen irányul a határzár]]> A magyar miniszterelnök Aleksandar Vučić szerb kormányfővel folytatott találkozóját követő sajtótájékoztatón arról beszélt: bármennyire is nem esik jól, mégis kénytelenek vagyunk Magyarország déli határait megvédeni. Vučić pedig azt mondta: bár Szerbia nem örül a kerítésnek, a magyar-szerb határra tervezett határzár nem ronthatja el a két ország jó viszonyát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Átússzák a Balatont szombaton]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kék Hullám Zászlót kaptak a legjobb balatoni strandok]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kölnei Lívia (Talita): Álérvek a homoszexuális „házasság” mellett]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kifizette a BKV adósságát az állam]]> Június 30-án megtörtént a BKV konszolidációja, miután az állam kifizette a fővárosi közlekedési cég több mint 50 milliárd forintos adósságát.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Két új koncerthelyszín lesz a VeszprémFesten]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Isztin Péter (Morfondír.ro): Nem vehetik el a magyarok munkáját II.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Előítéleten és lelkesedésen túl: angol nyelvű könyv elemzi Orbán Viktort]]> The second term of Viktor Orbán - Beyond prejudice and enthusiasm (Orbán Viktor második ciklusa: előítéleteken és lelkesedésen túl) címmel jelentetett meg a magyar kormány és Orbán Viktor politikáit elemző kötetet a budapesti Danube Institute. A bevezető tanulmányt követő tizenegy esszé nagy többsége az 1989 óta eltelt 26 esztendő magyarországi politikai realitásával foglalkozik, felrajzolva a Fidesz és a pártot markánsan meghatározó Orbán Viktor eddigi pályaképét.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Varga Zoltán (DKP.hu): A Fidesz mesterséges feszültséget kelt Debrecenben a menekülttábor miatt]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ciprasz levélben adta meg magát, de már késő volt]]> Majdnem az összes, hitelezők által támasztott feltételt elfogadta Alexisz Ciprasz egy levélben, amit a mentőcsomag lejárta előtt nem sokkal küldött - írja a Politico. A hitelezőknek most már nem sürgős a megállapodás: egy új mentőcsomagra akár heteket is kell várni.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[DK: A kevés pénzt is rosszul használja fel az egészségügy ]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Komáromi Zoltán (Egyuttpart.hu): Az Együtt üzenete a Semmelweis-nap alkalmából]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szekeres Zsolt (We were grape children): Válaszféle egy konzervatív honfitársamnak bevándorlóügyben]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kikerültek a Vastagbőr és az MKKP ellenplakátjai]]> Kikerültek a kormány bevándorlásról szóló plakátjaira reakcióként készült, közösségi finanszírozással támogatott ellenplakátok. A Vastagbőr és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt közös akciójában készített plakátokból Felcsútra és Alcsútra is jutott. „Ha Magyarország miniszterelnöke vagy, be kell tartanod a törvényeinket!” – áll az egyiken.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Lukács Csaba (Magyar Nemzet): Európa önvédelme]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Visszatelepítik a menyhalat a Balatonba]]> Megkezdte az egykor őshonos, majd kipusztult menyhal visszatelepítését a tóba a tihanyi kompkikötőnél a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. A menyhal az egyetlen édesvízi tőkehal, amely az 1965-ös balatoni halpusztulás előtt még rendszeres horgászzsákmány volt a mólók kövezete mentén, eltűnését a kutatók szerint az angolnatelepítés okozta.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Dolgozz, helóta, mert jönnek a spártaiak! (videó)]]> Király András később lemondott jobbikos szóvivő évekkel ezelőtti, váteszi görög helyzetértékelése.
[...] Bővebben!
]]>