A Jobbik szép új valóságáról

2017. december 6. 14:22

ifj. Lomnici Zoltán
Magyar Idők

A mi történetünk igazi főhőse Vona Gábor, aki a mesebeli királyfival ellentétben már meg se kísérel magának és híveinek fenntartani semmilyen idilli látszatot.

„Tény, hogy hosszú és kacskaringós út vezetett ifj. Hegedűs Lóránttól Rangos Katalinig vagy a feszesen simuló gárdamellényektől a Spinoza Ház purgatóriumszagú melegéig. Történetünk újraeszmélő hőse bizonyára nem tudná mire vélni e radikális változást, azt, hogy a néhány éve még Tiszaeszlár százharminc éve kapcsán a parlamentben elhangzott, zsidózó jobbikos felszólalásoktól miként juthatott el hőn szeretett pártja a nagy Heller Ágnes szívmelengető respektusáig? Hogy miként történhetett meg ez a felfoghatatlan átalakulás, és tűnhetett el hamarjában a régi pogány, nemzeties mez – avagy: tegnap guzlicás pálinka, ma kiscicás pántlika? És ki az, aki elhiszi majd hitelesnek mindezt a szavazók és a tagság sorából?

A mi történetünk igazi főhőse Vona Gábor, aki a mesebeli királyfival ellentétben már meg se kísérel magának és híveinek fenntartani semmilyen idilli látszatot, és korábbi önmagát szembeköpve végletes ellentétét mondja mindannak, amit még pár évvel korábban vallott és hirdetett. És amiként egykor komolyan aligha vezető és káros radikalizmusával, mostani gyászos szerepvállalásával is csak ártani tud nemzetének, hiszen mára nyíltan hitet tett a nemzeti keretek totális eltörlését célul kitűző ideológia hazai és európai vazallusai mellett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre