A migrációoptimista állásponttal való szembehelyezkedés nemzeti ügy!

2017. december 6. 18:04

Orbán Balázs
Facebook

Legyen egyszer és mindenkorra egyértelmű: a mainstream migrációoptimista európai állásponttal való szembehelyezkedés nem kormányzati, hanem nemzeti ügy!

„Nagyon jó! Földes Andrásnak nem esett jól, hogy kritizáltam a Harari-könyvről szóló összefoglalóját, két nap múlva már benne is voltunk a következő csodás lejárató írásában. 

Kevés volt az idő, ezért megértem, de itt azért sikerült abba a definíciós problematikába belefutni, hogy egy think tank nem egyenlő a civil szervezettel – annak ellenére sem illik ilyet állítani, hogy jól láthatóan nem osztja a migrációkritikus megközelítésünket.

Ami pedig az Intézet szakmai tevékenységét illeti: Majd szólok a külföldi és egyetemi partnereknek, hogy lebuktunk, egyébként pedig szeretettel várom a mai vagy a jövő heti konferenciánkon! 

A honlapon pedig szépen elérhető minden, például az is, hogy kik vagyunk, mit gondolunk, s az utóbbi egy-két hónapban milyen »kormánypárti« fellépéseink voltak (kormánypártiak is voltak persze, de azokat nem kell felsorolni, mindenki tudja): CEU, Friedrich Ebert Stiftung, Republikon, Menedék, Európai Migrációs Hálózat. Emellett két konferencia az NKE-vel, zágrádi, olasz, brüsszeli, prágai, varsói meghívás.

Legyen egyszer és mindenkorra egyértelmű: a mainstream migrációoptimista európai állásponttal való szembehelyezkedés nem kormányzati, hanem nemzeti ügy! A kutatóintézet ennek szellemében dolgozik.”

Az Index cikke itt érhető el. 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre