Európai Alternatíva Párt: Polgári engedetlenséget a levélszavazásért!

2017. december 5. 13:29

A külföldön élő magyarokat tömörítő Európai Alternatíva Párt „utoljára felszólítja a kormányt”, hogy tegye lehetővé a külföldön élő magyarok számára is a levélben történő szavazást.

Az Európai Alternatíva Párt azt követeli a magyar kormánytól, hogy az Országgyűlés legkésőbb az év végéig módosítsa a választójogi törvényt, és ezzel tegye lehetővé a külföldön élő magyarok számára is a levélben történő szavazást. Azt állítják, hogy követelésükkel „saját és független kutatások szerint is” a magyar választópolgárok több mint 80 százaléka egyetért.

A Londonban élő Somogyi Péter pártelnök a Hír TV Elmúlt8év című műsorában kijelentette: „jogfosztottságunk talán csak a devizakárosultakhoz hasonlítható, hiszen ők a házaikat, mi a hazánkat vesztettük el. Nem önként. Rólunk a hazánk mondott le. A sors fintora, hogy mi valójában nem is vagyunk külföldön, hiszen az Európai Unióban élve mi belföldinek minősülünk.” 

Ha a kormány visszautasítja a követelésüket, akkor „két lépcsős polgári engedetlenségi mozgalmat” indítanak a külföldön élő több mint 800 ezer magyar választópolgár körében, és az országgyűlési képviselők 2018. évi választását nem tekintik „sem szabadnak, sem igazságosnak, sem törvényesnek”

(MTI)

vissza a teljes nézetre