Hetilap

Jön a harmadik világháború?

Eszkaláció a Közel-Keleten
VI. évfolyam 16. szám

Éticsiga feldolgozóüzem épül Kisvárdán

2017. november 10. 15:31

Száz százalékban exportra fog termelni az élő éticsigát feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzem.

2017. november 10. 15:31

Száz százalékban exportra fog termelni az a 6,5 milliárd forintból felépülő, élő éticsigát feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzem, amelynek alapkövét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán tették le pénteken.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az ünnepségen elmondta, a 12 ezer négyzetméteres, korszerű üzem háromszáz új munkahelyet teremt a régióban. Kötél Bernadett, a beruházó francia Croque Bourgogne-IMOFI-Bourgogne Gastronomie cégcsoporthoz tartozó Bourgogne Gastronomie Kft. ügyvezető igazgatója szerint a termelés várhatóan 2018 közepén kezdődik el, a termékek elsődleges piaca Franciaország lesz.

Az itt előállított vajazott csigát, a sós és édes fagyasztott tészta termékeket, valamint a későbbiekben előállítandó gyümölcs-, hús-, csigatöltelékeket nagykereskedők, áruházláncok, luxuséttermek és nívósabb vendéglátóhelyek vásárolják.

(MTI)

Mandiner éves előfizetés féléves áron!

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1114
2017. november 13. 15:52
meg a magyar cseresznye Chilébe, az is narancskomcsi találmány volt!
Akitlosz
2017. november 12. 17:18
Jöjjenek a befektetők, olcsó a munkaerő! Egy franciáért öt magyart is kapnak! És ez nem faji megkülönböztetés, á nem! Ez maga a színtiszta piac!
pemete jakab
2017. november 11. 18:08
"Az itt előállított vajazott csigát" Tuti, hogy ez a beruházás is le van zsírozva.
pemete jakab
2017. november 11. 18:06
"Száz százalékban exportra fog" Többre számítottam 100-nál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!