Honnan veszik a bátorságot, hogy bárkit lesöpörjenek a palettáról?

2017. január 10. 19:11

Vass András
Facebook

Igen, idegesítő tud lenni az, amikor az (ál)liberális PC dumát tonnányi felsőbbrendűséggel megtoldva az arcodba tolják, de ugyanilyen visszatetsző, mikor az „illiberális” jelszó alatt ugyanúgy a képedbe tolják a „kötelező tananyagot” és aki nem sorol be, azt egyszerűen leradírozzák.

„»Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és azt gondolom, hogy el kell innen takarítani. És most ennek, úgy érzem, eljött a nemzetközi lehetősége« - idézet Németh Szilárd mai nyilatkozatából.

Nem fogom megvédeni Soros Györgyöt, mert nem szorul rá, nincsenek is hatékony eszközeim erre. Maradjunk annyiban, hogy:

1. Sok mindenben nem értek egyet a Soros György által vizionált világképből, világnézeti okokból. Ezen kívül elhibázottnak tartom jó pár »válságkezelő« javaslatát is, szintén világnézeti okokból. Ezek az elhibázott javaslatok az elmúlt években ki is termelték a maguk gyümölcseit.

2. Ezzel együtt elképesztőnek tartom azt a tempót és stílust, amit egyesek (most ez esetben az alábbi képen szereplő »úriember«) megengednek maguknak. Mégis honnan veszik a bátorságot, hogy bárkit lesöpörjenek a palettáról pusztán azért, mert nem találkozik a világnézetük? Igen, idegesítő tud lenni az, amikor az (ál)liberális PC dumát tonnányi felsőbbrendűséggel megtoldva az arcodba tolják, és azt is, hogy aki nem úgy gondolkodik, mint az előbb említett PC guruk, az alsó hangon nem demokrata, de ugyanilyen visszatetsző, mikor az »illiberális« jelszó alatt ugyanúgy a képedbe tolják a »kötelező tananyagot« és aki nem sorol be, azt egyszerűen leradírozzák.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
vissza a teljes nézetre