Foci

2026-tól negyvennyolc csapatos lesz a focivébé

2017. január 10. 11:29

Az eddigi harminckét csapat helyett 2026-tól negyvennyolc juthat ki a labdarúgó világbajnokságra a FIFA döntése alapján. A létszámváltozással a lebonyolítás menete is módosul: tizenhat csoport lesz három csapattal: két meccs után a két legjobb jut tovább, innen pedig egyenes kiesés lesz a verseny.

Változik a labdarúgó világbajnokságok menetrendje: az új FIFA-elnök, Gianni Infantino tervét simán elfogadta a labdarúgó világszövetség tanácsa – írja a CNN. A legfontosabb változás, hogy 2026-tól kezdve nem harminckettő, hanem negyvennyolc csapat fogja megkezdeni a tornát. Ennek nyomán nem hatvannégy, hanem nyolcvan meccsett játszanak majd egy-egy vébén.

Persze ezzel együtt változik a lebonyolítás menete is: tizenhat háromcsapatos csoport lesz, a válogatottak két meccset játszanak, innen pedig a legjobb kettő jut tovább. A maradék harminckét csapat egyenes kiesés rendszerben küzd tovább. A torna így is egy hónapig tart majd, a játékosokat pedig nem terheli jobban ez a rendszer, mint az előző, hiszen az elődöntőbe jutó csapatok így is hét-hét meccset játszanak majd.

vissza a teljes nézetre