Feltörés

Több jobbikoshoz is betörhettek hétfőn

2017. január 9. 16:45

Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő azt közölte: feltörték a budapesti Képviselői Irodaházban lévő irodáját. A Jobbik szóvivője szerint Tokody Marcell fővárosi képviselő is nyitva találta az ajtaját. A rendőrségnél és az Alkotmányvédelmi Hivatalnál feljelentést tett.

„Bréking! Közbiztonság 2017! Most hívtak Budapestről kollégák, hogy az Országgyűlés Képviselői Irodaházában lévő 4. emeleti irodám tárva-nyitva, s mint kiderült, azt ismeretlenek feltörték! Ugye ez az irodaház, amely elvileg szigorúan védett objektum és biztonságos beléptetőrendszerrel rendelkezik. Ennek ellenére simán feltörték az irodánkat, ahol kollégámmal közösen végezzük napi munkánkat. Furcsa mód mindketten, immáron hetedik éve a nemzetbiztonsági- valamint a honvédelmi- és rendészeti bizottságban dolgozunk, mindketten nemzetbiztonsági átvilágításon estünk át és elvileg nemzetbiztonsági védelem alatt állunk, hiszen minősített adatokkal, kvázi államtitkokkal dolgozunk. Mindez a kiemelten védett képviselői irodaházban történik... Hogy beléptek-e a számítógépeinkbe, vagy hogy mi tűnt el, esetleg miről készülhetett másolat, azt még nem tudjuk. Természetesen a rendőrségnél és az Alkotmányvédelmi Hivatalnál megtesszük a szükséges lépéseket. Ugyanakkor az is nagyon érdekelne, hogy vajon lehet-e összefüggés a betörés és a pénteki sajtótájékoztatóm között, ahol arról beszéltem, hogy rendszeresen jelentkezni fogunk egri- és Heves megyei fideszes korrupciós ügyekkel – közölte Facebook-oldalán Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő.

„A mai napon 11 óra körül Tokody Marcell fővárosi képviselő lett figyelmes, hogy három iroda ajtaja is nyitva van, közte az ő irodájának az ajtaja is. És nem utolsósorban Mirkóczki Ádám képviselő irodaajtaján olyan külsérelmi nyomokat találtunk, amelyből csak arra lehet következtetni, hogy ezt az irodát feltörték, felfeszítették. Ez azért is fontos, mert nem csak országgyűlési képviselő, hanem a nemzetbiztonsági bizottság és a honvédelmi bizottság tagjaként minősített adatokkal, államtitkokkal foglalkozik és dolgozik, tehát amikor ezeket az irodákat felfeszítik, államtitkok is veszélybe kerülhetnek” – nyilatkozta a Hír TV szerint Jakab Péter, a párt szóvivője.

vissza a teljes nézetre