Évértékelés

„Azt kívánjuk Magyarországnak, soha rosszabb nyolc éve ne legyen!” – mondta a miniszterelnök idei évértékelő beszédében. Orbán hozzátette: Magyarország még csak kezd hasonlítani egy dolgos, rendes, tisztességes országra, de még közel sem értünk a munka végére.

34

Nem mentek el elegendő számban a budapesti VII. kerületben, Erzsébetvárosban vasárnap tartott, a bulinegyed korlátozásáról szóló népszavazásra.

15
Garai Dóra

„Mi itt a kerületben egy erőszakos kitelepítésnek vagyunk az elszenvedői” – fogalmaz az Élhető Erzsébetváros csoport szóvivője, Garai Dóra a Mandinernek. Leszögezi, bármi is lesz a népszavazás eredménye, nem hagyják ellehetetleníteni a helyiek életét. Ha érvénytelen lesz a népszavazás, háborúra számíthatnak a politikusok.

17

A kormányfőnek semmi oka arra, hogy büszke legyen az elmúlt nyolc évre – közölte az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje.

106

A Jobbik szerint Orbán Viktor vasárnap a saját nyolc évét értékelte, nem az országét.

76

Az LMP úgy látja: a magyar emberek egyre többet dolgoznak és egyre kevesebbet keresnek.

64

Florian Philippot, a francia Nemzeti Front korábbi alelnöke Hazafiak néven új pártot alapított: kiléptetnék Franciaországot az EU-ból, de addig is Marine Le Pent bírálják.

5
Atrocitás

Szigetvári Viktorék a Várkert Bazárnál tüntettek az orbáni elit ellen, hógolyós incidens történt.

109
Nyugdíjügyek

Vona Gábor Jobbik-elnök elmondta: a reálbérek emelkedésének 50 százalékát beépítenék a nyugdíjrendszerbe.

79
Választás

Ha az ellenzéki pártok lehetőséget kapnának egy együttes kormányalakításra, „az önmagában is egy nonszensz koalíció lenne”, akkor végrehajtanák a „Soros-tervet” és megnyitnák a kerítést – mondta Rogán Antal.

23
LMP

Szél Bernadett szerint a következő évtizedekről dönt az ország áprilisban az országgyűlési választásokon, a jelenlegi kormányzat ugyanis a jövőt lopja el. Az LMP miniszterelnök-jelöltje azt mondta: „Nem lettünk fiatal liberális rendszerváltókból idősödő demokráciagyilkos tolvajokká”.

196

A kormánypárt szerint Szél Bernadett az LMP-ből egy újabb kiábrándító baloldali pártot csinált.

14
Holopárt

„Ütni-verni a rendszert, amíg össze nem roppan. Van még 50 nap. Van választás. Van remény. Gyertek velünk!” – üzente hologramon Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a párt választási rendezvényén.

109
Az első nap

Leváltják Polt Pétert, az ország csatlakozik az európai ügyészséghez, béremelések lesznek, illetve módosítják az alaptörvényt, hogy ne szavazhasson, aki soha nem élt Magyarországon – ígérte Gyurcsány Ferenc a párt szombati budapesti kongresszusán.

234

Korzenszky Richárd lemondott perjeli szolgálatáról, hogy a vezetést átadja a következő nemzedék képviselőjének – írta közleményében a Tihanyi Bencés Apátság. Korzenszky Richárdot Mihályi Jeromos váltja.

1
Nem kampánytéma

A külhoni magyarok ügye nem lehet kampánytéma, hiszen az egyetlen lehetséges álláspont, hogy egymás nemzettestvérei vagyunk – mondta Novák Katalin szombaton az Országházban tartott családi napon.

17
Romantikusabb alkat

Vetíteni kezdték a Valami Amerika 3. részét, a zeneszerző ezúttal is Hrutka Róbert volt. Az egykori óbudai punkzenész sokféle magyar zenei közegben megfordult és alkotott, a punktól a reklámfilmeken át az irodalmi estekig. Egész pályaívéről, Bereményi Gézával és Jamie Winchesterrel közös munkájáról és az ihlete forrásairól is beszélgettünk vele. Interjúnk.

Most kezdődött?

Hivatalosan a választást megelőző 50. napon, azaz szombaton indult el a 2018-as kampányidőszak.

5

A Floridában történt iskolai lövöldözés túlélőivel, a sebesülteket ellátó orvosokkal és a rendfenntartó erők képviselőivel találkozott péntek este Donald Trump.

1
Jacob Zuma

Lemondott Jacob Zuma, Dél-Afrika kilenc éven át regnáló, ám kétes megítélésű elnöke. De mi köze van az államfő bukásához egy sor gyanús indiai üzletembernek és mi az apartheid utáni Dél-Afrika eddigi mérlege? Interjúnk az Afrika-szakértővel.

10
„Egy apának joga és kötelessége nevelni.”
10
háló&puding
A bulinegyedes népszavazásról kérdeztük az utca emberét.
3
Balás-Piri László '56-os szabadságharcos hős, politikai elítélt volt.
Most tíz éve vált függetlenné az albánok lakta balkáni régió.
13
A magyar kormány sokadjára sérti meg az egyetemes emberi jogokat az ENSZ emberi jogi szóvivője szerint.
61
A helyszínre siető belügyminiszter helikoptere a földnek csapódott.
9
Tisztelt Orbán Viktor miniszterelnök úr, köszönöm szépen, hogy kiáll Európáért – mondta magyarul a képviselő a svéd parlamentben.
8
A Jobbik volt képviselője szerint Vona hátba szúrta a radikálisokat.
11
Szabadlábon védekezhet a Die Welt terrorizmussal vádolt újságírója Törökországban.
3
Soros embere és a Soros-hálózat a Soros-terv érdekében támadja a Stop Soros-törvénycsomagot Halász János szerint.
22
Süli János egy magyarkeszi kocsmában koccintott a néppel.
4
Az Európa Tanács emberi jogi biztosa aggódik.
148
A rendező 80. születésnapja alkalmából érkezett az üzenet.
15
Megmutatjuk 2018 legszürreálisabb kampányvideóját!
79
A robot keréken gurul, de az emberéhez hasonló arca és keze van.
8
A NAV munkatársai is a helyszínen vannak, nem tudni, mi a razzia oka.
Az elkövetők több mint száz pizzát küldtek az ajándéknak nem túlságosan örülő áldozatnak.
A bulvárlap szerint véget ért az úszónő és Shane Tusup kapcsolata.
6
Visszatáncolt a német kormány a Brüsszelnek küldött javaslatcsomagból.
2
Betiltják a himnuszt egy kaliforniai iskolában annak „rasszista és sértő” szövegezése miatt.
80
Lényegében minden fél támogatná a budapesti taxik további drágítását.
17
Markó Attila ítéletét távollétében hozták meg.
17
Több európai és közel-keleti állam is érintett.
8
A program az illegális bevándorlók gyerekeit védi a kitoloncolástól.
14
Figyelni kell a nemzetállamokat aláásó Sorosra Nigel Farage szerint.
3
Alekszej Navalnij videója miatt blokkolhatják a közösségi oldalakat.
9
A korrupcióról beszélgetett Kálmán Olga és Karácsony Gergely.
78
Déli szomszédaink a születések számának növeléséért indítottak kampányt.
2
A Bloomberg elemzése szerint a visegrádi országok húsz feltörekvő gazdaság listáján az első tíz közé tartoznak. Mexikó és Törökország állnak az első két helyen és őket követi Csehország a dobogó harmadik fokán. Lengyelország a negyedik, Magyarország pedig Dél-Koreát követi a hetedik helyen.

Lane Kenworthy
(lanekenworthy.net)

A világ gazdag demokratikus országainak tapasztalata szerint, legalábbis eddig, a válasz nem.

Adam Shaw
(The Guardian)

Félreértjük az előrejelzés tudományát és nem a megfelelő emberekhez fordulunk előrejelzésért.

Janelle Quibuyen
(Quartz)

Ezek az üzenetek csak a kiváltságos embereknek kedvezőek, de nagyon veszélyesek az átlagos dolgozók számára.

Az iskolában azt kell tanulni, ami örök; a munka világát pedig úgy kell alakítani, hogy a harmonikus családi élet lehetséges legyen – mondja Charles Handy ír társadalomfilozófus, és világhírű üzleti gondolkodó, menedzsmentguru a Mandinernek. Lapunknak a család és a karrier összeegyeztetéséről, az oktatás, a nevelés, valamint a vállalati kultúra megújításáról adott nagyinterjút londoni otthonában.

Gyurkó Szilvia
(WMN)

Egy gyereknek látni, az általa szeretett személyek közötti erőszakot, komoly traumát jelent.

Kiss Gergely
(Magyar Idők)

A lassú fogyás is fogyás, amelyet meg kell állítani és a nemzet túlélése érdekében meg kell fordítani a kedvezőtlen folyamatokat.

Bíró László
(Katcsal.hu)

Minden ember – fiatal és idősödő, nő és férfi, falusi és városi – vágya, hogy állandó és tartós szereteten alapuló emberi kapcsolatra tehessen szert.

Az emberiség egyik nagy álma a hosszú élet, az “élet vize” a népmesékben is visszatérő motívum. De nemcsak mesehősök, hanem tudósok is keresik az elixírt, amellyel jelentősen meghosszabbítható a testi-lelki egészségben töltött élet. Az Index nemrégiben arról számolt be MTI hír alapján, hogy ír tudósok bizonyos denevérfajok DNS-ében vélik megtalálni ehhez a kulcsot.

Dr. Kunetz Zsombor

Végigrohant a sajtón a hír- először még tavaly a HVG-ben jelent meg-, hogy egy fiatal nőnek 4 évet kell várnia, hogy az endometriózisát megoperálják, vagy 2 millió forintot a SOTE cégének befizetve, ugyanaz az orvos, ugyanott heteken belül megoperálja.

azenriportalanyaim.blog.hu

Szerencsésnek érzem magunkat abból a szempontból, hogy csak egy hetet vártunk, amikor megkaptam az ominózus telefont: Benőnek van egy donor szív, egy órán belül menjünk a kórházba. Emlékszem rá, hogy a munkahelyemen kiesett minden a kezemből és annyit mondtam: nekem most rohannom kell!

TASZ

Most kapnak egy utolsó esélyt, a közadat-igényünkre válaszul megküldhetik a számokat. Ha ezúttal sem teszik, perre megyünk.